Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Frízek

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
4992 válasz a témához

#721 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 22. - 15:43

Egyszer nekem is részem volt ebben a szerencsében. Egy csõdi volt, tele energiával, de teljesen kezelhetõ. A mennyekben éreztem magam a hátán. :ang:

Úgy mint Mendén? :D

#722 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 22. - 17:38

Nem. (De komisz vagy!)

Edited by Mézszín Sörény, 2006 november 22. - 17:38.

#723 Guest_Ford_*

Guest_Ford_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 22. - 18:18

Igen.Elég jó lovagolni õket.És M.Sörény!Akkor megúsztalak? ;) :D :gm: Hol lovagoltál frízen Vezér?

#724 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 22. - 18:31

Igen.Elég jó lovagolni õket.És M.Sörény!Akkor megúsztalak? ;) :D :gm:

Per pillanat nem tudok utazgatni, úgyhogy mostanság nem kell ilyesmitõl félned. De ki tudja, mit hoz a jövõ? :gm: :dev:

#725 Guest_Ford_*

Guest_Ford_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 22. - 18:34

Akkor felkészülök az esetleges "razziádra"!Remélem bekövetkezik!Ugyanis most 15 fríz lovat simogathatnál............

#726 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 22. - 18:49

Talán majd ha lesz melóm, oda tudom tolni a képes felemet. Csak nem tudom, ez mikor lesz. :(

#727 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 22. - 18:51

Nem. (De komisz vagy!)

De azért szeretünk. :)

#728 Guest_vezer_*

Guest_vezer_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 22. - 20:40

Igen.Elég jó lovagolni õket.És M.Sörény!Akkor megúsztalak? ;) :D :gm: Hol lovagoltál frízen Vezér?

Ausztriába voltunk versenyen és ott volt szerencsém egy gyönyörü heréltre felülnöm!de nem halok meg mig nem tudok vásárolni egy ilyen gyönyörü lovat (lehet örökké fogok élni)

#729 Guest_Ford_*

Guest_Ford_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 22. - 20:56

Ausztriába voltunk versenyen és ott volt szerencsém egy gyönyörü heréltre felülnöm!de nem halok meg mig nem tudok vásárolni egy ilyen gyönyörü lovat (lehet örökké fogok élni)

Hát akkor iparkodj! :yeah: Csikót már egész olcsón beszerezhetsz.

#730 Guest_vezer_*

Guest_vezer_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 22. - 21:12

Hát akkor iparkodj! :yeah: Csikót már egész olcsón beszerezhetsz.

milyen idösre gondolsz?4év alatti igazán nem megy

#731 Guest_Ford_*

Guest_Ford_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 23. - 12:40

6hónapostól 2évesig nem drágák!

#732 Guest_vezer_*

Guest_vezer_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 23. - 13:28

6hónapostól 2évesig nem drágák!

hát ez az!2évesig

#733 Guest_Ford_*

Guest_Ford_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 23. - 13:31

Idõsebb kell?Akkor jó mélyre nyúlj a zsebedbe!

#734 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 23. - 14:11

Kérdés, hogy a csikó vételára+felnevelésének és kiképzésének költségei együttesen nem kóstálnak-e többet, mintha felnõtt, belovagolt lovat vennél.

#735 Guest_vezer_*

Guest_vezer_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 23. - 14:27

Kérdés, hogy a csikó vételára+felnevelésének és kiképzésének költségei együttesen nem kóstálnak-e többet, mintha felnõtt, belovagolt lovat vennél.

attol függ "sajnos"nagyon kevés az idöm ami jut a lovaimra mert mellettük 18 lovat kell ellátnom,gondoznom így igazán egy ifi csikot bevállalni szerintem hülyeség ha maximálisan nem tudok vele lenni minden értelemben

#736 Guest_Ford_*

Guest_Ford_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 23. - 18:01

Olcsóbban jössz ki,ha csikót veszel.

#737 Ludmilla

Ludmilla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 170 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 25. - 18:13

Szerintem ez is relatív, mert ha valakinek nincsen saját tanyája akkor a bértartási átlagköltségekkel számolva ugyanott vagyunk, mintha felnõtt lovat vennénk. (+ kiképzés, belovaglás költségei...)Ha valaki a saját birtokán neveli az valóban olcsóbb. :)

#738 Guest_ZafírLady_*

Guest_ZafírLady_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 26. - 18:38

Hubertus köszönöm a kimerítõ választ :)Én is néztem a képeket, tényleg csudaszépek :)Én is vennék egyet, de istállóm nincs, nem is vagyok tapasztalt a lótartás terén, csak ápolom és lovaglom õket. Hobby célra egy temperamentumos és okos heréltet nagyon szívesen elfogadnék. :D Csak hát... meg kéne nyernem a lottót...Nem tudja valaki a nyerõ számokat?:D

#739 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 26. - 20:12

De azért szeretünk. :)

Még szép! :pNyerõ számok? Mindjárt megnézem õket.A fenébe, már megint csak egy találatom van! :rolleyes:

Edited by Mézszín Sörény, 2006 november 26. - 21:29.

#740 Guest_ZafírLady_*

Guest_ZafírLady_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 26. - 22:08

Az is valami!Ha 5 embernek lenne legalább egy nyerõ száma az lenne a tuti :DOlyan játék mér nincs ahol egy fríz a fõdíj? Engem motiválna :D

#741 Csöni

Csöni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 61 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 27. - 15:16

Nekem istállóm már van, egy félkész boxom is, de idõm egy perc se. Két év múlva talán, ha végeztem az iskolával. Talán kicsit feljebb kúszik a fizetésem is. Szóval, ha nincs szántóm, kaszálóm, és veszem a takarmányt és az almot is, még mindig jobban megéri csikót venni? És mennyi idõset?Hátha közbejön egy lottó ötös is! ;) Pécshez közel nincsenek frízek? Nem tudtok róla?

#742 Guest_Ford_*

Guest_Ford_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 27. - 17:55

Most tegyük fel,hogy ha megveszel egy 6hónapos csikót olyan 7-800000ft-ért.Átlag 90000ft-odba kerül évente 3éves koráig.Legyen 300000ft.Akkor belovagoltatod óránként 1500-2500ft-ig.Plusz állatorvosi költségek.Durván kijössz 1,5millióból és van egy igen jó származású és egészséges (mivel odafigyelsz rá) fríz lovad,ami gyönyörû és annyira imádod,hugy a fizetésed 60%-át rá költöd amíg él. :)

#743 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 27. - 18:29

bocs, de hogy jön ki az évi 90.000 Ft-os tartási pénz?

#744 Guest_Ford_*

Guest_Ford_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 27. - 18:33

Számolj 12000ft-ot egy nagy lóra havonta.

Edited by Ford, 2006 november 27. - 18:34.

#745 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 27. - 18:42

12×12.000 szegényes matekismereteim szerint nem 90.000. egy csikónak, mivel növekszik, még több táplálékra van szüksége, mint egy nagy lónak szvsz, ergo azért, mert csikó, nem kell kevesebbnek lennie a tartási költségeknek. nem számoltál az árammal, munkával, benzinnel, idõvel.amúgy vehet beteg csikót is, akkor bukik, hogy van egy egészséges csikója, mert figyel rá. arról nem beszélve, hogy sérülés bármikor elõfordulhat. elég, ha rosszul lép, amikor a legelõn játszik.félreértés ne essék, csak azért kekeckedem, hogy lássa, ez annyira nem fenékig tejföl.

#746 Guest_ZafírLady_*

Guest_ZafírLady_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 27. - 18:51

már nem azér de bértartásban hol 12ezer forint havonta akár még ha csak csikóról van is szó???tudomásom szerint a környékünkön a bértartás 40 ezer ft körül mozog havonta, igaz ez felnõtt lovakra vonatkozik, ha jól tom csikónál a 3/4-e csak...igazából tényleg annak éri meg akinek van saját helye, és nem milliomos :S

#747 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 27. - 18:52

itt saját tartásról van szó, nem bértartásról.

#748 Guest_Ford_*

Guest_Ford_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 27. - 18:55

12×12.000 szegényes matekismereteim szerint nem 90.000. egy csikónak, mivel növekszik, még több táplálékra van szüksége, mint egy nagy lónak szvsz, ergo azért, mert csikó, nem kell kevesebbnek lennie a tartási költségeknek. nem számoltál az árammal, munkával, benzinnel, idõvel.amúgy vehet beteg csikót is, akkor bukik, hogy van egy egészséges csikója, mert figyel rá. arról nem beszélve, hogy sérülés bármikor elõfordulhat. elég, ha rosszul lép, amikor a legelõn játszik.félreértés ne essék, csak azért kekeckedem, hogy lássa, ez annyira nem fenékig tejföl.

Mondom átlag!Ha egy felnõtt ló megeszik 4kg abrakot és egy csikó 2kg abrakot akkor az miért több?Vagy te fordítva csinálod?Egyre kevesebbet adsz neki ahogy nõl?Az áram megvan nekünk havi 5000ft körül és nem pici az istálló.Benzint nem számoltam mert nem tom,hogy hol van tanya,lehet hogy 10 méterre tõle,de lehet,hogy valaki wc-re is autóval járkál,nem tudom.Én egy egészséges csikó tartását átlagoltam.Nem egy kehes,sánta csikóét,ami több száz kilóméterre van a tulajdonostól és több munka van vele mint egy egész ménessel.

#749 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 27. - 18:59

parttalan a vita, felrántottad magad.nem mondtam, hogy kevesebbet kap, ahogy nõl. szerintem megeszik ugyanannyit. nyilván nem választás elõtt, de nem is arról volt szó.

#750 Guest_ZafírLady_*

Guest_ZafírLady_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 27. - 19:02

Vagy lottót nyerek vagy lovas pasit kell fognom... Nem ér hogy nekem nem lehet pedig a szemem fénye lenne, s olyannak meg jut akinek csak tárgy és csak azér van hogy legyen. :(

#751 Guest_Ford_*

Guest_Ford_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 27. - 19:03

Én választósat mondtam,de mindegy ne ezen vitázzunk.Neveltünk már fel jó pár fríz csikót.Azért,hogy felhúztam magam azért meg sorry.

#752 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 28. - 9:12

Vagy lottót nyerek vagy lovas pasit kell fognom... Nem ér hogy nekem nem lehet pedig a szemem fénye lenne, s olyannak meg jut akinek csak tárgy és csak azér van hogy legyen. :(

Tisztelet a kivételnek. Illetve nem is... A legtöbb lovas ismerõsöm keményen megdolgozott és kuporgatott, mire összegyûlt a lóravaló* (és még azért is, hogy el tudja tartani). Azért, mert valakinek már van, nem biztos, hogy könnyen ment. ;) Légy türelmes és kitartó --> kitartásodnak meglesz a gyümölcse. :ang: Én drukkolok, hogy valóra tudd váltani az álmodat. :)*Engem is beleértve.

Edited by TojHorz, 2006 november 28. - 12:20.

#753 Guest_ZafírLady_*

Guest_ZafírLady_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 28. - 10:18

Kedves TojHorz :) Köszönöm a bíztatást! ;) Igyekezni fogok.Talán sikerülni fog...

#754 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 28. - 12:21

Biztos vagyok benne. :kocc:

#755 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 28. - 13:38

Hubertus, néked van frízed ? Oszt merre tartod ? Nemrég volt szerencsém egyet megcsodálni egy zámoly környéki loviban aholis az a gondolat támadt bennem, kellene csinálni egy portfoliót róla de ott nemigen ismerem a tulajdonost.

#756 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 28. - 13:54

Gyermekkoromban arról álmodoztam, hogy fekete lovam lesz, fehér sörénnyel és farokkal.Mikorra felnõttem, rádöbbentem ez nem lehetséges. (csokibarnában igen, lásd Noriker, vagy saddlebred)Egészen addig, míg a Börzsönyben egyszer, velem szemben nem jött egy lovaskocsi.A ló (hidegvérû volt) igaz, nem csont fekete, de sötét feketederes volt, világos ezüst "hajzuhataggal" és farokkal. Ott ültem a kocsiban bénultan, hogy mégiscsak létezik...hasonló. :yeah: Ha valaki olyan ügyes, photosoppal nem csinálna nekem egy fekete fríz képet, ezüstös-fehér sörénnyel és farokkal? Úgy megnézném, hogy állna neki. :)

#757 Csöni

Csöni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 61 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 28. - 16:02

Köszi a kimerítõ válaszokat! Asszem mindegy az ár szempontjából, hogy csikó vagy ló. A végére kb. ugyanannyi. Én már férjhez mentem, úgyhogy nekem még a lovas pasi is kilõve.Várok türelmesen, és remélem egyszer lesz nekem is frízem. Szerintem is sok olyan ember tart ma lovat, akinek csak státusz szimbólum egy ló.

#758 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 28. - 16:13

...még a lovas pasi is kilõve.Várok türelmesen, és remélem egyszer lesz nekem is frízem.

Dettó. :D De nem hiszem, hogy csak ezen múlna. Sokkal nagyobb öröm, ha úgy teljesül az álmod, hogy Te tettél érte, és nem ajándékba kapod valakitõl. Kétségtelen, hogy úgy - talán - könnyebb, de nem ugyanaz az érzés. ;)

Szerintem is sok olyan ember tart ma lovat, akinek csak státusz szimbólum egy ló.

Ez is igaz. Viszont ez nekünk miért fáj? Nekünk mennyivel lenne jobb, ha nekik nem lenne lovuk, csak azért, hogy villogjanak vele...? Ne rájuk koncentráljunk, hanem saját magunkra. Mert ezzel mi így nem jutunk elõrébb. A lovasok felismerik egymás között az olyanokat, akik csak státuszkodásból tartanak lovat. Ha Te nem tartozol közéjük és úgy lesz lovad, azt a többiek is értékelni fogják. Szóval szerintem nem érdemes ezen rágódni. :rolleyes: :) OFF vége. ;)

#759 Ludmilla

Ludmilla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 170 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 28. - 16:42

Az OFF után egy frízes kép: :) 7 hónapos fríz csikó jó származással (eredeti holland tenyészetbõl) így néz ki. :dev: http://kep.tar.hu/vo...1458/27165525#2

#760 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 28. - 17:15

Õ pedig az én 7 hónapos szerelmem, Ében, a nem holland papíros, hanem "csak" hazai fríz csikó. :) Nekem Õ a legszebb. :ang: :P Még 2 kép: A 2 legjobb férfi hátsó :D Azért szembõl sem csúnya a 2 tesó ;)