Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Érdekesség

• Please log in to reply
8980 válasz a témához

#7441 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 14. - 10:14

Csak nem olyanra gondolsz, aki a jegyzõkönyv felvételekor megkérdezi, hogy "ööö, hogy is hívják azt a trágyát, ami a szalmával össze van keveredve?" ? Mert nálam ilyenek jártak. :rolleyes: :mad:

De, valami hasonlóra. :D Pl olyanra, aki simán elhitte minálunk (környezetvédõ!!!), hogy ha a marha nem futkos, akkor nem lesz szomjas, tehát nem is iszik, ezért nem is pisil, szóval a trágya nem fog szétfolyni. :dev:

A legszomorúbb az egészben számomra az, hogy visszafelé megyünk az idõben.
Miért kell leszabályozni olyan dolgokat, ami alapból evidens kéne, hogy legyen? Miért kérdés egyáltalán az, hogy a lovas szolgáltató arra alkalmas lóval szolgáltat? Vajon az oszták túralovakat is vizsgáztatják?
(Miért kell egy traktort kétévente mûszakira hordani, amikor képtelenség úgy dolgozni vele, hogy nem jó? Vagy a paraszt direkt kárt akar tenni magának, hogy fék nélküli traktorral közlekedik?)
Miért kérdõjelezik meg újra meg újra a szakmaiságot, a hozzáértést?

#7442 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 14. - 10:18

Hát most tipródtam egy kicsit, hogy meg merjem-e kérdezni, de arra jutottam, hogy miért ne... :kv: Szóval tényleg, hogy hívják?

Nyugtass meg, hogy nem a NEBIH-nél dolgozol... :gm:

Amúgy "hivatalos" nevén almostrágya.

olyanra, aki simán elhitte minálunk (környezetvédõ!!!), hogy ha a marha nem futkos, akkor nem lesz szomjas, tehát nem is iszik, ezért nem is pisil, szóval a trágya nem fog szétfolyni.

Sírjak vagy nevessek, nem tudom eldönteni. :rolleyes:

#7443 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 14. - 10:22

Miért kell leszabályozni olyan dolgokat, ami alapból evidens kéne, hogy legyen? Miért kérdés egyáltalán az, hogy a lovas szolgáltató arra alkalmas lóval szolgáltat? Vajon az oszták túralovakat is vizsgáztatják?

Ott a kulcsszó az első mondatban: evidens kéne, hogy legyen.
A hazai átlag oktatási színvonalat elnézve még jó, hogy felmerül a kérdés, hogy alkalmas lóval szolgáltatnak-e.... Meg rá kell nézni az átlag oktatói személyzetre, a szakmai felkészületlenségükre és alkalmatlanságukra. Siralmas az itthoni helyzet. Más az a szitu is amit packa említett, de aki lovasiskolának nevezi magát és kemény pénzeket legombol a kliensekről, az ugyan csinálja már rendesen, amit csinál.
Az osztrákokat, németeket, stb-t meg nem érdemes hozzánk hasonlítani, mert teljesen más kultúra. Mondhatnám úgy is, hogy ott van kultúrája a lovassportnak.

Miért kérdőjelezik meg újra meg újra a szakmaiságot, a hozzáértést?

Mert megkérdőjelezhető.

A gyakorlatban persze röhej ez az egész, meg úgyse lesz rendesen ellenőrizve, és ilyen arcok fogják kontrollálni amit fentebb is leírtatok (akik azt se tudják melyik a ló eleje), és én se igen hiszem el, hogy a hazai lovasélet felemelkedését akarnák szolgálni (a nullás sütésű lovak kizárása is egy vicc!), de elméleti síkon szerintem abszolút jogos az igény.

Edited by Saby, 2013 augusztus 14. - 10:25.

#7444 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 14. - 10:24

Nyugtass meg, hogy nem a NEBIH-nél dolgozol... :gm:

:D Nem. ;) Ezt amúgy elõre akartam ám bocsájtani, csak nem tudtam, mennyire lesz kínos... :gm:

Amúgy "hivatalos" nevén almostrágya.

Ja jó, akkor ez nem új. Valami exkluzív szakszóra számítottam... Köszi! :)

#7445 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 14. - 10:47

"Az istállótrágya az állati anyagcseretermékeknek (bélsárnak és vizeletnek), valamint az almozáshoz felhasznált anyagnak a különbözı arányú keveréke." Érdemes odafigyelni, mert a szabályok általában az istállótrágyáról és a hígtrágyáról szólnak (talaj nitrátszennyzése miatt). A natúr lószar nem tartozik ezek szerint ide.

#7446 melodia91

melodia91

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 454 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 14. - 11:26

Az se piskóta, amikor egy nagy szarvasmarha telepen a nyakkendõs meg a körömcipõs tavasszal elõször azon huhogott, h 'Úristen, legalább tíz éve nem jártam sárban", aztán a nap végén a pasi némi torokköszörülés után megkérdezte, h "Elnézést, de olyan sokszor használja ezt a szót, mit jelent az, h krotália?" :mad: :huh: ( bár ezek az MVH-tól jöttek, nem a NÉBIH-tõl)

Edited by melodia91, 2013 augusztus 14. - 11:27.

#7447 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 14. - 12:16

Az se piskóta, amikor egy nagy szarvasmarha telepen a nyakkendõs meg a körömcipõs tavasszal elõször azon huhogott, h 'Úristen, legalább tíz éve nem jártam sárban", aztán a nap végén a pasi némi torokköszörülés után megkérdezte, h "Elnézést, de olyan sokszor használja ezt a szót, mit jelent az, h krotália?" :mad: :huh: ( bár ezek az MVH-tól jöttek, nem a NÉBIH-tõl)

Az olyasmi mint a krokett, nagyon fincsi vele a hátszín. :D

#7448 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 14. - 16:38

Hátszínt nem eszek nálad, az bizti. :gm:

De, valami hasonlóra. :D Pl olyanra, aki simán elhitte minálunk (környezetvédõ!!!), hogy ha a marha nem futkos, akkor nem lesz szomjas, tehát nem is iszik, ezért nem is pisil, szóval a trágya nem fog szétfolyni. :dev:

Ez hihetetlen szöveg! :D Ilyeneket kitalálok én is, ha jön a helyi mûparaszt-szerv ellenõrizni, aki még négylábú kisasztalt se látott, úgyis besz#pja... :gm:

#7449 endy.papa

endy.papa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 751 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 14. - 17:05

A legszomorúbb az egészben számomra az, hogy visszafelé megyünk az idõben.
(Miért kell egy traktort kétévente mûszakira hordani, amikor képtelenség úgy dolgozni vele, hogy nem jó? Vagy a paraszt direkt kárt akar tenni magának, hogy fék nélküli traktorral közlekedik?)
Miért kérdõjelezik meg újra meg újra a szakmaiságot, a hozzáértést?

Legyen miért fizetni.

#7450 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 14. - 20:06

Sírjak vagy nevessek, nem tudom eldönteni. :rolleyes:

Sírjál. :( :dev: Ugyanis a magyarázat egy többszázmilliós vadi uj telep átadásakor hangzott el, az egyik engedélyezõ HATÓSÁG munkatársának. Aki, ha nem érti meg, hogy a szalmás marhasz@rt (bocsánat, istállótrágyát :D ) össze lehet rakni, akkor mondjuk nem engedélyezi a mûködést, mert a trágyatárolót túl kicsinek találta a folyós matériának.

Ha lovardám lenne, én most azért elkezdenék izulni, hogy milyen idiótát fog majd "odaenni a rosseb" lovatpróbálni. :dev: :rolleyes:

#7451 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 15. - 10:25

http://index.hu/tudo...t_versenylovak/

#7452 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 15. - 10:32

Azért nem semmi az engedélyeztetés melletti érv. A klónozás meg a mesterséges termékenyítés között párhuzamot vonni, háááát :rolleyes: legalábbis dilettantizmus.... Nagyon kíváncsi vagyok egyébként, hogy Európában mi lesz ezzel a témával, mert sok "híres" lónak van már klónja....

#7453 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 15. - 10:52

De távolról sem ez az egyetlen olyan keresztény/katolikus ünnep, aminek a magyar neve annyiban béna, hogy nem derül ki belõle, hogy akkor most aznap pontosan minek is van a napja.

#7454 egyember

egyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 15. - 12:03

De távolról sem ez az egyetlen olyan keresztény/katolikus ünnep, aminek a magyar neve annyiban béna, hogy nem derül ki belõle, hogy akkor most aznap pontosan minek is van a napja.

Annyira telle van már a tököm ezzel sok idiotával ,akik fen hangon hirdetik hogy vallás s hit szabadság van de azért kritikus szemmel néznek mindent s kritizálnak mindent ami a valáshoz és hithez köthetö.
Én is szidjam a másikat ? csak lehet valami az evulicióba mert akinek ekora ször van az arcán az biztos hogy a majomtol származik. Most jobb ?
Ideje lenne már ha az emberek többsége a saját szegényes lelki világát figyelné s nem a másikét , s nem ilyen dolgokal foglalkozna hanem ami elöre visz

#7455 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 15. - 13:04

Ebben az érdekesség nem az, hogy az elnevezés hogyan utal a tartalomra, hanem az, hogy így összeszedve még nem láttam ezeknek az ünnepeknek a valódi hátterét, jelentését.

#7456 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 18. - 18:47

Levisto Z klónja, Levisto Alpha Z nyerte a 4 éves lovak bajnokságát Belgiumban.....

http://equnews.be/20...wint-op-het-bk/
Posted Image

#7457 Zuzu

Zuzu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 947 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 20. - 21:04

http://www.origo.hu/...arorszagon.html Jó tudni. :rolleyes:

"Qei me amat, amat et canem meum."

#7458 Annie90

Annie90

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.552 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 20. - 21:12

http://www.origo.hu/...arorszagon.html Jó tudni. :rolleyes:

"A nagymamát és a dédit sem dobjuk ki vagy altatjuk el csak azért, mert már öreg, és nem jó semmire” :kir: (Jó lenne, ha ez a valóságban is így mûködne, no nem a nagyikkal, hanem a lovakkal)

#7459 Pipsy

Pipsy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 301 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 21. - 9:42

Tegnap olvasva ezt én is hátradõlve nyugodtam meg, hogy óhatáakkormindenrendbenvan... Aztán kimentem a loviba, ahol hûlt helyét találtam az egyik kiöregedett 26 éves iskolalovunknak. De itt is megnyugodtam, mert szinte biztosra veszem, hogy a kupecnél, akihez került, sorban állnak azok, akik egy ennyi idõs, vak, 3 lábra sánta lovat akarnak venni fûnyírónak. Még ha van is rajta 100 kg hús... RIP Füles :hupp:

#7460 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 21. - 12:30

erkölcs ide vagy oda,aki bértartásban tartja a lovat,nem biztos,hogy megéri neki az egyre kevésbé használható háti,plusz a sokszor megszaporodó állatorvosi teendõk,extrakaja-igény... s bármily hihetetlen,az emberekkel megteszik,hogy ott aszalják õket idõs korukra egy krónikus belen...s nem mindenki azért,mert nem hajlandó cipelni a terhet,hanem azért,mert nincs módja,hogy a hátára vegye... Az öreg ló is ilyen,s az elaltatás a leghumánusabb döntések egyike... Örüljünk,hogy õket legalább méltón elengedheti,aki így készül határozni. mert az embernek nem adatik kegyes halál

#7461 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 21. - 20:39

állítása szerint egyetlen olyan lótulajdonost sem ismer, aki tudatosan vágóhídra küldte volna az állatát

Azért ebbõl csak az derül ki, milyen szép dolog is az önámítás. Mer' ugye amikor eladja a kupecnek aki majd eladja az olasz kamionra, akkor NEM vágóra küldi, ugyandehogy.

#7462 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 22. - 9:22

Elég rózsaszín ez a cikk.....

#7463 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 22. - 14:28

kis gonoszkodás - Dózin a 'karámjában' miét van ágaskodó :( ???

#7464 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 22. - 15:30

Nem vagyok egy nagy galoppos de amennyire látom sokhoz használnak ágaskodót vezetéshez, gondolom ezért. Nemes egyszerűséggel rajtahagyják. Ennél nagyobb problémája sose legyen....

Edited by Saby, 2013 augusztus 22. - 15:31.

#7465 telivér

telivér

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 802 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 23. - 13:11

Indiánok, és a lovak szeretett vezérelte megszelidítése.
Avagy mért nem szeretem, ha azt monják, hogy a lovat be kell törni.

#7466 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 23. - 13:17

Indiánok, és a lovak szeretett vezérelte megszelidítése.
Avagy mért nem szeretem, ha azt monják, hogy a lovat be kell törni.

Ezaaaaz, itt láttam a festést a ló hátulján, amit lekoppintottam a 7végére, erre Zebra lespermiumozta! Köszi Telivér! :)

#7467 telivér

telivér

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 802 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 23. - 17:00

Örülök, hogy segíthetem :) Nekem tetszik a festés, és szerintem a lovatok is jól nézett ki ;) .

#7468 kirlin

kirlin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 527 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 26. - 14:16

http://www.automotor...t-a-lada-512665

"Lendületesen közelíti a lovaskocsit az autó, és nem tud már idõben lassítani."

Videóval

#7469 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 26. - 17:09

erkölcs ide vagy oda,aki bértartásban tartja a lovat,nem biztos,hogy megéri neki az egyre kevésbé használható háti,plusz a sokszor megszaporodó állatorvosi teendõk,extrakaja-igény... s bármily hihetetlen,az emberekkel megteszik,hogy ott aszalják õket idõs korukra egy krónikus belen...s nem mindenki azért,mert nem hajlandó cipelni a terhet,hanem azért,mert nincs módja,hogy a hátára vegye... Az öreg ló is ilyen,s az elaltatás a leghumánusabb döntések egyike... Örüljünk,hogy õket legalább méltón elengedheti,aki így készül határozni. mert az embernek nem adatik kegyes halál

Az elaltatás teljesen rendben van. Az olasz kamion szégyen és gyalázat.

#7470 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 28. - 17:25

Mert megkérdõjelezõdik - hez szólnék hozzá....10 lóra ülõ emberbõl alig egy marad a lovas...nem versenyzõ, nem profi, nem hobbista, egyszerûen olyan, aki szereti és néha lóra is kerül. A legtöbben maradnak az elõl harap, hátul rúg, amúgy meg ráz...stb. Ehhez semmi köze a gallérnak és a pénznek. Elaltatás és vágó... a lerágott csont! 3 évvel ezelõtt meghalt egy lovam, alig 120.000 ezer volt akkor a hivatalos altatás, elszállítás, megsemisítés, ATEV...ma nem is tudom létezik e még ilyen...ja elásni meg max 50kg os haszonállatot lehet. Hû de buli, mikor a kedvencét valaki felvágja egy láncfûrésszel, de ez biztosan humánusabb, mint a vágó. No igen, ha pedig nincs útlevél, meg benne, hogy " vágható", akkor még a vágó is kiesik...marad a kolbász. Bocs, hogy megint piszkosul õszinte vagyok.

#7471 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 28. - 18:46

Az elszállítás valószínû nem kerülhetõ meg a legtöbbeknek, a drága altató helyett a vadásznak egy sör egy golyóért cserébe szerintem jó alternatívája a vágóhídi borzalmaknak. Én inkább felaprítom holtában, mintsem hogy felvezessem arra az átkozott kamionra.

Edited by Fifikusz, 2013 augusztus 28. - 18:48.

#7472 Vessy

Vessy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 809 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 29. - 12:50

Nem értek egyet...ne vegyen lovat az, aki nem hajlandó/képes élete végéig eltartani, vagy legalábbis addig, amíg testileg-lelkileg egészséges. Nyilván "nem éri meg", anyagilag legalábbis nem.
28,5 éves lovam lassan 7 éve teljesen nyugdíjas, és mivel foga már nem sok van, ezért a bértartásban foglaltakon felül szénapelletet is kap. De amikor megvettem õt 12 éve, akkor vállaltam, hogy bármi is történik, minden hónapban biztosítom az õ megélhetését. Jó lenne, ha mindenki így gondolkodna...

#7473 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 29. - 13:00

'Jó lenne, ha mindenki így gondolkodHATna...' Az emberek jelentõs része nem jódolgában' válik meg a lovától... holnap megszûnik a munkahelyed, félretett pénzedet lassan feléled... a ló a kenyérkereseti forrásod, ha nem keresi meg a zabravalót, éhenhaltok... szüleid nem finanszírozzák (tovább) egy csak nézegethetõ, szeretgethetõ ló tartását... és így tovább, ennyi erõvel senki nem vegyen lovat... akkor gyereket se szüljön, aki nem tudja felnevelni? fõleg a mai világban, az egzisztencia kártyavár... ítélkezni a legkönnyebb... s hiába is lenne ott egy boríték, benne jópár tízezerrel a legnehezebb döntés esetére, egy esetleges megelõzõ betegség, állatorvosi beavatkozás hamar kimeríti a tartalékot... Az ATEV-es procedúrát egyszer én is végigjártam... Altatással-elszállítással együtt - talán jó öt éve volt - 70.000 forint körül... Annyival volt nyugodtabb a lelkem, hogy a jószág, amit a sok közül egyik tulajdonosa 'örökbeadott', abban a hiszemben, hogy nem fog tovább kézrõl kézre járni, mégsem így lett - nem ment fel a kamionra... A mostani, az egyik már húszéves, ha úgy kellene döntenem, inkább lövetném agyon, vagy altatnám el ott, ahol 'lakunk', a maga megszokott környezetében, stressz és félelem nélkül... HASZONállat...

Edited by börni, 2013 augusztus 29. - 13:07.

#7474 Vessy

Vessy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 809 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 29. - 13:09

szüleid nem finanszírozzák (tovább) egy csak nézegethetõ, szeretgethetõ ló tartását...

akkor gyereket se szüljön, aki nem tudja felnevelni?

Nekem pontosan ezt mondták a szüleim. Ezért az egyetem mellett elmentem dolgozni...

Igen, pontosan! Vagy legalábbis annyit, amennyit fel tud nevelni, de annyit igen! Viszont sajnos pont fordított összefüggés van (...de ez egy másik téma) :rolleyes:

#7475 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 29. - 13:23

'ha úgy kellene döntenem, inkább lövetném agyon, vagy altatnám el ott, ahol 'lakunk', a maga megszokott környezetében, stressz és félelem nélkül...

Így, így, pontosan. :ang:

#7476 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 29. - 18:43

Az öreg a háta mögé rejtett késel éppen kedves lova nyakát készül elvágni. Minden benne van, amirõl beszéltek. Ha arra jártok feltétlenül keressétek meg.
Posted Image

Segítség: nem messze ettõl.
Posted Image

#7477 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 7. - 8:49

Erről valaki valamit?

http://www.mslt.hu/t...elet-modositas/

#7478 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 7. - 12:51

Amikor azt írják, "költsége nincs", számíthatunk arra, hamarosan lesz. És jön a lóadó.

#7479 Tom Forest

Tom Forest

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 7. - 14:19

"2013-10-04 Írta: Becsey Adri

Megjelent a TIR rendelet új módosítása, melynek értelmében  minden lótartó helyet és tenyészetet be kell jelenteni, ahol legalább egy lovat tartanak."

Útmutatóban:
"féle állatokat tartó tenyészet, amelyben legalább
harminc lóféle állatot tartanak."

Nekem ez ellentmondásosnak tűnik. :unsure:

#7480 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 7. - 14:24

Nekem is... Eddig kerestem benne azt a részt, ahol az 1 lóra vonatkozó szöveg van (lenne), de nem találtam - akkor ezek szerint nem csak én nem. Köszi!