Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Érdekesség

• Please log in to reply
8980 válasz a témához

#7401 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 19. - 18:37

És még azt hittem, hogy a forgalmi dugó egy modern dolog
http://www.youtube.c...p;v=v-5Ts_i164c

#7402 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 20. - 16:59

dehogy. Sõt, a türelmetlenség sem: http://youtu.be/lkqz3lpUBp0?t=53s

#7403 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 26. - 14:31

Milyen gyorsan úszik a lefürgébb póni?

#7404 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 27. - 7:33

http://index.hu/tudo...olaszorszagban/

http://index.hu/tudo...bogolyok_ellen/

#7405 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 3. - 13:57

Kár ezért a jó kis vágtáért

#7406 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 3. - 15:10

:gm: meg kén tanulni lovagolni :gm: Nem tudhatom, milyen lehetõségeik vannak, de ilyen helyen megeresztõst...? Én csak nyílt terepen, ahol látom, mi (nem) ugrik be elém. És nem ugrik ki a ló. :D

#7407 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 3. - 15:17

Elment a szervó, vagy mi történt? :D :D :D

#7408 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 3. - 18:19

Akárhogy nézem nem értem.

#7409 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 3. - 18:33

A ló le akart térni balra, a pilóta meg maradt volna inkább az úton, és nem tudtak megegyezni idõben :D

#7410 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 3. - 20:54

meg közben félúton el is csúszott a lovacska én nem mertem röhögni, de bakker, ilyet zakózni! :D

#7411 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 6. - 22:17

Mielőtt még bárki azt gondolná, hogy a díjlovasok vagy a lovaik cukorból lennének :kir: (nézzétek végig :kv: )

Edited by Saby, 2013 augusztus 6. - 22:19.

#7412 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 10. - 16:39

Fehérjével dúsított bála

#7413 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 10. - 17:47

Fehérjével dúsított bála

Vérlónak ideális. :D
Azért nem aprózták el.. Én csak ürgét találtam egyszer, el is neveztem Elemérnek.

#7414 endy.papa

endy.papa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 751 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 10. - 18:29

Kígyó, teknõs, már nekem is akadt. Igen büdösek voltak, ezek az apróságok is.

#7415 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 10. - 19:14

Van itt nyuszi is. :)

#7416 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 10. - 19:56

Mit mosolyogsz?

#7417 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 10. - 20:33

A bálákból sokszor került elõ aszalt gyík. De kaszáltam már õzet is (nem szádékosan).

#7418 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 12. - 12:32

Facebookon ismeros ki volt akadva h micsoda arcok vannak gyakorikerdesek.hu-n. Elolvastam. Nektek is ismeros a delikvens? :D :dev:
http://www.gyakorike...nnyebben-menjen

(Felreertesek elkerulese vegett: az egyik valaszolo a lenyeg, nem a kerdezo)

Edited by Saby, 2013 augusztus 12. - 12:34.

#7419 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 12. - 12:47

Váááh, képtelen voltam végigolvasni, a második oldal felénél besokalltam... :kv:

Egyébként éppen ma merült fel bennem, hogy milyen paradicsomi ez az állapot így KL nélkül, vajon lehetséges volna, hogy így is maradjon...?

Jav.: a sokall kétell.

Edited by Minó, 2013 augusztus 12. - 12:55.

#7420 furiosojr.

furiosojr.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.299 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 12. - 13:19

Mit tettetek szegény Kocával? Elüldöztétek a GYK-re?

#7421 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 12. - 15:57

kollektív tiltólistára került ;)

#7422 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 13. - 13:26

http://www.lovasok.h...dex.php?i=31383

"...ismeretlen származású lóval a jövőben lovas szolgáltatás nem végezhető, valamint hogy a lovaknak alkalmassági vizsgát kell tenniük, amit ötévente ismételni kell..."

... s ez csak egy a számos gyöngyszemből...

Edited by börni, 2013 augusztus 13. - 13:34.

#7423 telivér

telivér

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 802 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 13. - 13:34

Hmm, kiváncsi leszek hány lovadra fogja ezt betartani, és kik, és milyen szintén fogják ellenõrizni.... Az is kérdéses, hogy mit tudnak tenni az így feleslegessé vált ismeretlen származású lovakkal? Fõleg a mostan lovaspiaci viszonyokat elnézve... És nem is értem, az ismeretlen származású mért nem lehet jó iskolaló?

#7424 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 13. - 13:47

És nem is értem, az ismeretlen származású mért nem lehet jó iskolaló?

Ilyet nem írtak, hogy nem jók. Gondolom, a legálisan fedeztetõ tenyésztõket, szaporítókat akarják ezzel helyzetbe hozni.

Az is kérdéses, hogy mit tudnak tenni az így feleslegessé vált ismeretlen származású lovakkal? Fõleg a mostan lovaspiaci viszonyokat elnézve...

Hát igen, bölcsebb lett volna ennek hagyni egy kifutási idõt...

#7425 endy.papa

endy.papa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 751 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 13. - 14:04

Nem leht, hogy a jelöletlen lovakra gondoltak, csak valahol elferdült a dolog. Az lenne a szép, ha a kirakott árvák sem dolgozhatnának.))

Edited by endypapa, 2013 augusztus 13. - 14:03.

#7426 rongyo

rongyo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 830 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 13. - 14:12

Nekem ez tetszik a legjobban: 2.3. A szolgáltatásnak megfelelõ alkalmasság a) Méretek ... Tehát akkor van szabványmérete egy oktatólónak? Nem lehet túl kicsi, és nem lehet túl nagy? Széles meg fõleg? Ez mi ez?

#7427 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 13. - 14:16

Úgy fxszság, mint úgy általában a törvényeink. Még szerencse, hogy nem kezdtem el hivatalosítani, a nulláskáimmal. Bele öltem volna egy rahedli pénzt, most meg nem érne semmit. Egyre inkább várom, mikor megy már ez a világ a lecsóba. De ami késik nem múlik :dev: A következõ az lesz, hogy az ismeretlen származásúakat le kell lõni? :mad: Mi köze a származásnak, a lovagolhatósághoz, munkakészséghez? ( na jó, sok, de ha mindenben ideális, ne legyen már kizáró ok a származás.) És úgy álltalában bxszák meg!!! Ma jó napom van egyébként. :D

Edited by tipara, 2013 augusztus 13. - 14:19.

#7428 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 13. - 14:17

Egy kis vidánság. Nem lovas, de érdekes:
http://babetta.postr...adt-a-motorosra

#7429 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 13. - 14:29

Úgy fxszság, mint úgy általában a törvényeink.

Neked annak tûnik, valakik pedig jól kitalálták. Elõször ez, utána majd koncessziós pályázaton lehet elnyerni a nemzeti lovasiskolák mûködtetésére szóló engedélyt, és innentõl kezdve a lovaglás tényleg fehérgalléros sport lesz, mert úgy elszállnak az árak, hogy a nem a felsõbb osztályba tartozó családok gyerekei a büdös életben nem jutnak még ló közelébe sem... (Max minimálbérért sz@rt lapátolni mehetnek ilyen helyre)

(Mellékesen jegyzem meg, 1,5 hónapja adtam le egy vérmintát vizsgálatra, azóta semmi nem jött vissza, mert a hatóság annyit késik amennyit akar, úgyhogy aki papírt akar mindenrõl, az egy évig tutira bevétel nélkül eteti a lovait, és nézegeti az üres lovardáját...)

(Ja, bocs nem lesz üres, az állami pénzbehajtó brigád évente 2-szer biztos kivonul...)

#7430 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 13. - 15:35

Az R. a következõ 13/A. §-sal egészül ki:
„13/A. § (1) A vendég lovagoltatásával járó lovas szolgáltató tevékenység csak az 1. mellékletben meghatározott
alkalmassági szempontoknak megfelelõ ló igénybevételével folytatható.

(2) A szolgáltatónak a 2. § (1) bekezdés d) és h) pontjai szerinti bejelentése alapján – ha a bejelentett lovak
alkalmassági vizsgálata korábban nem történt meg – a Hivatal értesíti a NÉBIH-t. A NÉBIH tenyésztési hatósági
jogkörében elvégzi a lovak alkalmasságának vizsgálatát és annak eredményérõl hatósági bizonyítványt állít ki, mely
tartalmazza a lovak azonosító számát is. A hatósági bizonyítványt a bejelentéstõl, illetve az értesítéstõl számított
húsz napon belül kell kiadni. A NÉBIH az eljárásban szakértõként a lovasterápia vagy a fogyatékos személynek
nyújtott lovas szolgáltatásban résztvevõ lovak esetében a lovasterápia országos szakmai szervezetét, egyéb
szolgáltatásban résztvevõ lovak esetében a lovas turizmus országos szakmai szervezetét rendeli ki.

(3) A NÉBIH a szolgáltatásba bevont lovak alkalmasságát tanúsító hatósági bizonyítványt az 1. mellékletben
meghatározott szempontok alapján állítja ki.
(4) Amennyiben a ló súlyos baleseten, sérülésen, betegségen esik át, és legalább 6 hónapra kiesik a lovas szolgáltató
tevékenységbõl, kötelezõ azt a NÉBIH-nek és a Hivatalnak bejelenteni, valamint a szolgáltató tevékenységben
történõ ismételt igénybevételt megelõzõen a ló alkalmassági vizsgálatát megismételni. Egyéb esetben
az alkalmassági vizsgálatot 5 évente kell megismételni.
(5) Amennyiben a ló alkalmassági vizsgálata vagy ismételt vizsgálata eredménytelen, legalább 3 hónapos
idõszaknak kell eltelni a következõ alkalmassági vizsgálat idõpontjáig.
(6) A NÉBIH nyilvántartást vezet a szolgáltatásba történõ bevonásra alkalmas lovakról, amit honlapján közzétesz.”
10. §
(1) Az R. 14. § (2) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:
„(2) A lovas szolgáltató tevékenységrõl szóló 14/2008. (XII. 20.) ÖM rendelet módosításáról szóló 31/2013. (VIII. 9.)
NGM rendelet (a továbbiakban: Módr.) hatálybalépésekor már mûködõ szolgáltatónak a Hivatalnál az e rendelet
Módr. által megállapított
a) 2. § (3) bekezdés b) pontjában, valamint a 11. § (5) bekezdésében elõírt képesítés megszerzését 2013. december
31-ig, a 11/A. §-ban elõírt képesítés megszerzését 2015. december 31-ig kell igazolnia,
b) 2. § (1) bekezdés b) és g) pontja szerinti feltétel teljesítésérõl szóló bejelentést 2014. június 30-ig kell megtennie,
c) 13/A. § (1) bekezdés szerinti feltétel teljesítésérõl szóló bejelentést legkésõbb 2014. június 30-ig kell megtennie.”
(2) Az R. 14. §-a a következõ (3)–(5) bekezdéssel egészül ki:
„(3) A (2) bekezdés a) pontjától eltérõen e rendeletnek a Módr.-rel megállapított 2. § (3) bekezdés b) pontjában és
11. § (5) bekezdésében elõírt képesítést – ide nem értve a 11/A. § (1) és (3) bekezdésben foglalt esetet – nem kell
megszereznie annak a személynek, aki a Módr. hatálybalépésekor elmúlt negyven éves és legalább tíz éves szakmai
gyakorlattal rendelkezik.
(4) A Módr. hatálybalépésekor már mûködõ szolgáltatónak a 13. § (2) bekezdés és a 13/A. § (1) bekezdés szerinti
követelménynek 2014. július 1-tõl kell megfelelnie.
(5) A Módr. hatálybalépésekor már mûködõ szolgáltatónak 2014. július 1-tõl kell megfelelnie a Módr.-rel
megállapított 13. § (1) bekezdés a) és g) pontja alapján megváltozott követelményeknek.”
11. §
Az R. az 1. melléklet szerinti 1. melléklettel egészül ki.
12. §
Az R. 7. § (3) bekezdésében a „megyei kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi
igazgatóságának” szövegrész helyébe az „élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóságnak” szöveg
lép.11. §

14. § Ez a rendelet 2013. szeptember 1-jén lép hatályba. .

Végre értelmet nyernek számomra fontos dolgok...
- miért kell képzett ló egy lovas oktatáshoz
- miért nem lehet sánta lovat használni egy terápiás lovas képzésben
- miért kell a lovasoktató, aki nem LOVÁSZ!!!!!
- s végre talán valaki ellenõrzi mindezt

Bár a megvalósítás kicsit még ködben látszik számomra, de pont itten volt az ideje. :yeah:

#7431 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 13. - 15:47

Az én értelmezésemben ez a sütetlen, chippeletlen ló...mindenhol útleveles lovakról beszél, ergó gondolom, ha van útlevél, akkor nem gond az ismeretlenség ( persze lehet, hogy evvel is csak a sok neve nincs, papírtalan lovat akarják kiszorítani és végre rendet rakni a lovak papírozása területén...)

#7432 endy.papa

endy.papa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 751 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 13. - 15:55

Az én értelmezésemben ez megint pénzlehúzás.

#7433 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 13. - 16:07

Az én értelmezésemben ez a sütetlen, chippeletlen ló...mindenhol útleveles lovakról beszél, ergó gondolom, ha van útlevél, akkor nem gond az ismeretlenség ( persze lehet, hogy evvel is csak a sok neve nincs, papírtalan lovat akarják kiszorítani és végre rendet rakni a lovak papírozása területén...)

Az én, meg a törvény értelmezésében, meg pont nem:

"1. melléklet a 31/2013. (VIII. 9.) NgM rendelethez, „1. Melléklet a 14/2008. (XII. 20.) ÖM rendelethez

A) A vendég lovagoltatásával járó lovas szolgáltatásban résztvevő ló alkalmassága meghatározásának szempontjai

1. Általános elvárások a lovakkal szemben
1.1. Ismert származású, valamint azonosító számmal és lóútlevéllel van ellátva

1.2. Állategészségügyi státusza a szolgáltatás nyújtását lehetővé teszi

2. Az alkalmasság általános szempontjai
2.1. Képzettségi fok
a) Nyugodt természet
b) A lovaglás során is együttműködő
c) A szolgáltatásnak megfelelő, de alapfokon is könnyű támaszkodás, irányíthatóság, segítségekre
megfelelő érzékenység
2.2. Kezelhetőség, kapcsolatteremtési készség
a) Szolgáltatási tevékenységen túl is szelíd, együttműködő
b) Csoportban biztonságosan használható
2.3. A szolgáltatásnak megfelelő alkalmasság
a) Méretek
b) Vérmérséklet
c) Kondíció
d) Ápoltság
e) Egészségügyi állapot
f) A lábak állapota
g) A hát állapota "

Szóval a nullás lovak mehetnek a kolbászba, mert nem elég trendik.

Illetve, ami még szép lesz ebben szerintem, az a hatósági szolgáltatási díj összege. Mert mint szakhatóság meg lesz keresve ez is, az is, meg mindenki, hogy mindenkinek jusson egy kis apanázs. :-(

Edited by tipara, 2013 augusztus 13. - 16:12.

#7434 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 13. - 17:01

Valamibõl el kell tartani az állami intézményeket. Ha nincs elég bevételük, Egy kis segítséget kapnak ehhez törvényi szinten. Mint az érdekképviseletet "ellátó" kamarák. Lehet létszámot növelni, csökken a "munkanélküliség". Oszt majd megkérdezik: "Mi kerül egy óra lovagláson ennyibe?"

#7435 jász

jász

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 833 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 13. - 17:30

Az R. a következõ 13/A. §-sal egészül ki:
„13/A. § (1) A vendég lovagoltatásával járó lovas szolgáltató tevékenység csak az 1. mellékletben meghatározott
alkalmassági szempontoknak megfelelõ ló igénybevételével folytatható.

(2) A szolgáltatónak a 2. § (1) bekezdés d) és h) pontjai szerinti bejelentése alapján – ha a bejelentett lovak
alkalmassági vizsgálata korábban nem történt meg – a Hivatal értesíti a NÉBIH-t. A NÉBIH tenyésztési hatósági
jogkörében elvégzi a lovak alkalmasságának vizsgálatát és annak eredményérõl hatósági bizonyítványt állít ki, mely
tartalmazza a lovak azonosító számát is. A hatósági bizonyítványt a bejelentéstõl, illetve az értesítéstõl számított
húsz napon belül kell kiadni. A NÉBIH az eljárásban szakértõként a lovasterápia vagy a fogyatékos személynek
nyújtott lovas szolgáltatásban résztvevõ lovak esetében a lovasterápia országos szakmai szervezetét, egyéb
szolgáltatásban résztvevõ lovak esetében a lovas turizmus országos szakmai szervezetét rendeli ki.

(3) A NÉBIH a szolgáltatásba bevont lovak alkalmasságát tanúsító hatósági bizonyítványt az 1. mellékletben
meghatározott szempontok alapján állítja ki.
(4) Amennyiben a ló súlyos baleseten, sérülésen, betegségen esik át, és legalább 6 hónapra kiesik a lovas szolgáltató
tevékenységbõl, kötelezõ azt a NÉBIH-nek és a Hivatalnak bejelenteni, valamint a szolgáltató tevékenységben
történõ ismételt igénybevételt megelõzõen a ló alkalmassági vizsgálatát megismételni. Egyéb esetben
az alkalmassági vizsgálatot 5 évente kell megismételni.
(5) Amennyiben a ló alkalmassági vizsgálata vagy ismételt vizsgálata eredménytelen, legalább 3 hónapos
idõszaknak kell eltelni a következõ alkalmassági vizsgálat idõpontjáig.
(6) A NÉBIH nyilvántartást vezet a szolgáltatásba történõ bevonásra alkalmas lovakról, amit honlapján közzétesz.”
10. §
(1) Az R. 14. § (2) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:
„(2) A lovas szolgáltató tevékenységrõl szóló 14/2008. (XII. 20.) ÖM rendelet módosításáról szóló 31/2013. (VIII. 9.)
NGM rendelet (a továbbiakban: Módr.) hatálybalépésekor már mûködõ szolgáltatónak a Hivatalnál az e rendelet
Módr. által megállapított
a) 2. § (3) bekezdés b) pontjában, valamint a 11. § (5) bekezdésében elõírt képesítés megszerzését 2013. december
31-ig, a 11/A. §-ban elõírt képesítés megszerzését 2015. december 31-ig kell igazolnia,
b) 2. § (1) bekezdés b) és g) pontja szerinti feltétel teljesítésérõl szóló bejelentést 2014. június 30-ig kell megtennie,
c) 13/A. § (1) bekezdés szerinti feltétel teljesítésérõl szóló bejelentést legkésõbb 2014. június 30-ig kell megtennie.”
(2) Az R. 14. §-a a következõ (3)–(5) bekezdéssel egészül ki:
„(3) A (2) bekezdés a) pontjától eltérõen e rendeletnek a Módr.-rel megállapított 2. § (3) bekezdés b) pontjában és
11. § (5) bekezdésében elõírt képesítést – ide nem értve a 11/A. § (1) és (3) bekezdésben foglalt esetet – nem kell
megszereznie annak a személynek, aki a Módr. hatálybalépésekor elmúlt negyven éves és legalább tíz éves szakmai
gyakorlattal rendelkezik.
(4) A Módr. hatálybalépésekor már mûködõ szolgáltatónak a 13. § (2) bekezdés és a 13/A. § (1) bekezdés szerinti
követelménynek 2014. július 1-tõl kell megfelelnie.
(5) A Módr. hatálybalépésekor már mûködõ szolgáltatónak 2014. július 1-tõl kell megfelelnie a Módr.-rel
megállapított 13. § (1) bekezdés a) és g) pontja alapján megváltozott követelményeknek.”
11. §
Az R. az 1. melléklet szerinti 1. melléklettel egészül ki.
12. §
Az R. 7. § (3) bekezdésében a „megyei kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi
igazgatóságának” szövegrész helyébe az „élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóságnak” szöveg
lép.11. §

14. § Ez a rendelet 2013. szeptember 1-jén lép hatályba. .
Végre értelmet nyernek számomra fontos dolgok...
- miért kell képzett ló egy lovas oktatáshoz
- miért nem lehet sánta lovat használni egy terápiás lovas képzésben
- miért kell a lovasoktató, aki nem LOVÁSZ!!!!!

Bár a megvalósítás kicsit még ködben látszik számomra, de pont itten volt az ideje. :yeah:

Ez mi ez és hol található?
Kicsit lemaradtam valahogy.
:)

#7436 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 13. - 19:32

Neked annak tûnik, valakik pedig jól kitalálták. Elõször ez, utána majd koncessziós pályázaton lehet elnyerni a nemzeti lovasiskolák mûködtetésére szóló engedélyt, és innentõl kezdve a lovaglás tényleg fehérgalléros sport lesz, mert úgy elszállnak az árak, hogy a nem a felsõbb osztályba tartozó családok gyerekei a büdös életben nem jutnak még ló közelébe sem... (Max minimálbérért sz@rt lapátolni mehetnek ilyen helyre)

(Mellékesen jegyzem meg, 1,5 hónapja adtam le egy vérmintát vizsgálatra, azóta semmi nem jött vissza, mert a hatóság annyit késik amennyit akar, úgyhogy aki papírt akar mindenrõl, az egy évig tutira bevétel nélkül eteti a lovait, és nézegeti az üres lovardáját...)

(Ja, bocs nem lesz üres, az állami pénzbehajtó brigád évente 2-szer biztos kivonul...)

A nem fehér gallérosok majd megtanulnak valamelyik tanyán vagy a falu szélén legelészõ sütetlen, névtelen, képzetlen lovon. Ahogy eddig is tették.
A koncesszió meg olyasmi lesz (ha lesz rá elég idõ) mint az összes többi koncessziójuk.

#7437 jász

jász

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 833 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 13. - 19:50

Közben elolvastam. Ez egy f@szság halmaz. :)

#7438 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 13. - 20:06

A kérdés csak az, hogy ki.?? :rolleyes: Mert ha valami piszkosul hozzáértõ NEBIH aktakukac, akkor nem vagyunk elõrébb. :cool:

#7439 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 14. - 9:57

A kérdés csak az, hogy ki.?? :rolleyes: Mert ha valami piszkosul hozzáértõ NEBIH aktakukac, akkor nem vagyunk elõrébb. :cool:

Csak nem olyanra gondolsz, aki a jegyzõkönyv felvételekor megkérdezi, hogy "ööö, hogy is hívják azt a trágyát, ami a szalmával össze van keveredve?" ? Mert nálam ilyenek jártak. :rolleyes: :mad:

#7440 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 14. - 10:13

hogy is hívják azt a trágyát, ami a szalmával össze van keveredve?

Hát most tipródtam egy kicsit, hogy meg merjem-e kérdezni, de arra jutottam, hogy miért ne... :kv: Szóval tényleg, hogy hívják?