Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Érdekesség

• Please log in to reply
8980 válasz a témához

#7241 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 2. - 14:30

Furcsálltam is, hogy a cuki körmével hajtja be a csavarokat (meg az akkus fúróval), bár lehet, hogy kézdublõre van. :D

#7242 Spanishereit

Spanishereit

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 2. - 17:51

olyanok vagytok... nekem saját kedves ugrólovas ismerõsöm világosította meg az elmémet- sportlónak nem kell karám - úgyhogy teljesen indokolt a rázófal meg az unatkozásellenes játékok meg a többi vacak, meg takaró meg miegymás, amivel leszoktatják a lovat arról hogy ló legyen... és ezek az állatok még ezt is elviselik, nem torolják meg véresen ezt a rengeteg kínzást és megaláztatást, pedig megtehetnék... :rolleyes: ismét sikeresen növeltem a népszerûségemet úgy érzem, megyek is , boccs, de kikívánkozott :hupp:

#7243 Annie90

Annie90

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.552 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 2. - 18:25

Sokszor volt a fórumon is "vita" a kobakról : http://www.lovasok.h...dex.php?i=73270

#7244 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 2. - 18:26

Azt hiszem Judit, itt a többség egyetért velünk ebben a kérdésben... (ez még az elõzõhöz ment)

Edited by Fifikusz, 2013 március 2. - 18:28.

#7245 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 2. - 18:55

ahol most tartom a szamarat volt h 1 hétig nem vitték karámba az állatot mert nem mondtam h vigyék(nekem természetes volt h karámozni kell) de mondta a tulaj h vannak olyanok akik nem engedik karámba O_o és emiatt csak akkor viszik ki ha mondja a gazdi... én úgy megdöbbentem... egy szabadnak született állatot 3x3m helyen tartani hát... és csodálkoznak ha jönnek a rossz szokások :mad:

#7246 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 2. - 19:09

olyanok vagytok...
nekem saját kedves ugrólovas ismerõsöm világosította meg az elmémet-
sportlónak nem kell karám - úgyhogy teljesen indokolt a rázófal meg az
unatkozásellenes játékok meg a többi vacak, meg takaró meg miegymás,
amivel leszoktatják a lovat arról hogy ló legyen...
és ezek az állatok még ezt is elviselik, nem torolják meg véresen ezt a rengeteg
kínzást és megaláztatást, pedig megtehetnék... :rolleyes:

ismét sikeresen növeltem a népszerûségemet úgy érzem, megyek is , boccs, de
kikívánkozott :hupp:

Azért érdekes lenne, ha hasonlóképp nevelnénk gyereket is. Elektromos ösztöke a tanároknak, vagy éppen mindenkire távirányítós elektromos nyakörv? :D
Járóka helyett elektromos kerítés, mennyivel egyszerûbb lenne.. :D

#7247 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 3. - 6:04

Sokszor volt a fórumon is "vita" a kobakról : http://www.lovasok.h...dex.php?i=73270

Vihar egy pohár vízben...
Azt elfogadom, hogy militaryban, díjugratásban, a fogathajtás terepversenyén indokolt, illetve jó ha kobakot viselnek a lovasok, a hajtók. De hogy díjlovagló négyszögben minek, ahol csupa jól idomított (???) lóval közlekednek, más veszélyforrás mint a homokos talaj, illetve a lécekbõl fabrikált határoló kerítés van, nem értem...
Valószínû, hogy a kobakgyártók lobbija fizetett meg néhány lovast, hogy szirénázzák tele a világot a kobak szükségességével.
Sokan túlbecsülik a sisak jelentõségét, s ennek szószólóivá is válnak. Mert a sisak valóban véd a koponyasérülések ellen. De mi van akkor, ha kobakban fejre esel, a koponyád ép marad, de a nyaki csigolyá(i)d eltörik, eltörnek, s esetleg lebénulsz?
Rövid, tömör véleményem: aki be van szarva, az ne üljön lóra.
Lehet fikázni!

#7248 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 3. - 7:39

Járóka helyett elektromos kerítés, mennyivel egyszerûbb lenne.. :D

Lassanként a diák-tanár határvonalon szükséges is lenne. Legalább kizárhatnák a különbözõ testi kontaktust mindkét fél részérõl.

#7249 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 4. - 22:34

- Nem érdekességnek szántam, de nem találtam jobb helyet neki:
http://index.hu/belf...eneshajok_pere/

#7250 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 5. - 13:35

Mondjuk furcsállom, hogy egy profi versenyzõ kobak nélkül nem érzi biztonságban magát egy olimpiára felkészített, azaz az átlaghoz képest "agyonidomított" lován, de ettõl függetlenül a kezdeményezést jónak tartom.

#7251 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 5. - 16:19

Mondjuk furcsállom, hogy egy profi versenyzõ kobak nélkül nem érzi biztonságban magát egy olimpiára felkészített, azaz az átlaghoz képest "agyonidomított" lován

Nyilván nem szó szerint kell értelmezni..... :rolleyes: Én sem érzem magam biztonságban kobak nélkül, aztán mégis utoljára vagy 2,5 éve estem (és nem azért ennyi ez a szám, mert nem ülök lóra :D), akkor is lóval együtt.... De ha nincs rajtam, hiányérzetem van.

#7252 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 5. - 18:43

Én pont tegnap teszteltem a lovarda talaját, de az empirikus tapasztalatok alapján farnehéz vagyok. :D Viccet félretéve három- négy évvel ezelõtt egyszer kellett a kobak, lehet anélkül is minden rendben lenne most, de azért nem bánom, hogy ezt már sosem tudjuk meg. :ang: Igaz, hogy akkor ugrottunk, továbbá nem nagyon tudok négyszögben, nagydíj szintem olyan elfogadható szituációt, amikor a lovasnak szüksége lenne rá, de az óvatosság nem árthat, azonban bizonyos szinten kicsit visszás.

#7253 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 5. - 20:07

Szerintem is jó ötlet ez a kobak-propaganda, a mai gyerekek úgyis táposak, nem úgy mint mi voltunk. :D Viccet félretéve, tényleg jó, mondjuk nekem pont mellény kellett volna amikor nagyot estünk lóval, én háttal kõre, de csont nem tört. (a kõbõl lepattant egy darab :D - na jó, azért nem) Kicsit nehezen jártam pár napig. És itt mondjuk csak megcsúszott a ló, semmi bakolás vagy rosszindulat nem volt, szóval még csak nem is a jól idomítottságon múlik a baleset. Szóval én a kobak+mellényre szavazok, ha ismeretlen lóra kéne ülnöm, mert pl. elszegõdnék valahova lovasnak, biztos mindig hordanám.. Ha egy darabig hordja az ember, hozzászokik, és természetessé válik. Autóban pl. biztonsági öv nélkül 3 métert se megyek.

#7254 Annie90

Annie90

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.552 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 5. - 20:43

Szerintem is jó ötlet ez a kobak-propaganda, a mai gyerekek úgyis táposak, nem úgy mint mi voltunk. :D
Viccet félretéve, tényleg jó, mondjuk nekem pont mellény kellett volna amikor nagyot estünk lóval, én háttal kõre, de csont nem tört. (a kõbõl lepattant egy darab :D - na jó, azért nem) Kicsit nehezen jártam pár napig. És itt mondjuk csak megcsúszott a ló, semmi bakolás vagy rosszindulat nem volt, szóval még csak nem is a jól idomítottságon múlik a baleset. Szóval én a kobak+mellényre szavazok, ha ismeretlen lóra kéne ülnöm, mert pl. elszegõdnék valahova lovasnak, biztos mindig hordanám..

Ha egy darabig hordja az ember, hozzászokik, és természetessé válik. Autóban pl. biztonsági öv nélkül 3 métert se megyek.

Ahogy a kobakhordásnak is vannak nagy ellenzõi, úgy a biztonsági övnek is. Pedig egyik sem egy haszontalan találmány.
Eséshez tényleg nem kell rosszindulat, Saby és én is estünk már ugyanazzal a lóval, csak eltaknyolt a lószág. Néha én is kobak nélkül ülök fel, mert a helyzet úgy hozza, de edzésen és rendõrlovon már nem tudom elképzelni anélkül.

#7255 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 6. - 18:11

Viccet félretéve, tényleg jó, mondjuk nekem pont mellény kellett volna amikor nagyot estünk lóval, én háttal kőre, de csont nem tört. (a kőből lepattant egy darab :D - na jó, azért nem)

Ja, az volt az a sóderdomb a bejárat mellett? :D

Seggre akarom mondani, medencére) mit ajánlotok? Szuszpenzor? Vagy legjobb a szkafander? :D

Edited by Kistáltos, 2013 március 6. - 18:11.

#7256 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 6. - 18:40

Lovagi páncél :D (igaz, akkor két ember kell, aki felemel a lóra)

Edited by Fifikusz, 2013 március 6. - 18:41.

#7257 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 6. - 19:36

Ja, az volt az a sóderdomb a bejárat mellett? :D

Seggre akarom mondani, medencére) mit ajánlotok? Szuszpenzor? Vagy legjobb a szkafander? :D

Neem, ez még Pákozdon volt, akkor rendezõdtek át az ingókövek.. :D

Motoros protektoros ruha? Valami motocrossos cucc biztos van :D
A páncél annyira nem jó, ütéselnyelõ anyag kell, ha páncélban leesel, akkor a páncélnak ütõdsz, és az is fáj. :)

#7258 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 7. - 2:30

ütéselnyelõ? természetes a megoldás, csak növeszteni kell :D

#7259 Rontó

Rontó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 632 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 7. - 10:43

http://www.expressz....-lesz-45266872/

csóri... de az apja király!

#7260 kirlin

kirlin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 527 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 12. - 17:58

https://www.facebook...4...e=1

Most bemutatunk egy egészségre nem ártalmas de rendkívül hatékony, természetes alapú szert, mellyel megóvhatja kedvencét a kullancsok ellen!
A készítmény megalkotója Dr. Németh Vendel József, állatorvos, homeopata természetgyógyász, közismert nevén Patadoki
Ez egy homeopátiás szer, mely belsõleg alkalmazva (állat szájába csepegtetve) rettenti el a kullancsot az állattól. Nem méreg, természetes anyag, nem rejt magában semmilyen aggasztó mellék,- vagy utóhatást.
Titkos összetevõk nincsenek benne, mindegyik a homeopátiás szakirodalomban föllelhetõ, de a recept valószínû megfizethetetlen.
Semmilyen vegyi anyagot nem tartalmaz, csak természetes összetevõkbõl áll, ezért biztos, hogy nem okoz irritációt.
Kölyök kutyának is adható. Nem tartalmaz semmilyen egészségre ártalmas vegyi úton elõállított anyagot. Csakis természetes, homeopátiás hatóanyagokból van összeállítva. A humán-gyógyászatban is alkalmazzák a homeopátiát csecsemõknél is.
A NINCSKULLANCS csepp nem tartalmaz semmilyen vegyi úton elõállított anyagot. Csak homeopátiás készítmények összetétele. Sajnos a forgalomban kapható, sok esetben hatékony szerek erõs mérgek. Vannak kutyák melyek ezek egyes összetevõit kevésbé tolerálják, és allergiás tüneteket produkálnak.
A NINCSKULLANCS csepp ára:
A cseppek 4.200,- (nagy üveg) és 3.800,- (kicsi üveg) forintba kerülnek + a postaköltség. 3-4 hetente kell az állat nyelvére csepegtetni egy pipettányit. Csak 2-3 hónap, amikor nem támadnak ezek a nagyon ártalmas paraziták. Egy üveg kb. 1 szezonra elég egy kutyának. A szezon kb. 9-10 hónap.
Aki esetleg szeretné kipróbálni a cseppeket az keresse Patadokit az alábbi elérhetõségek egyikén:
Honlap cím: www.patadoki.hu

Hasznát már valaki ilyent,bevát?Azt írta,h lovaknak is lehet adni :)

#7261 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 12. - 19:48

VAlaki keresett váznélküli western nyerget!!!! A lovasok.hu -n van egy nagyon jó állapotú!!!!

#7262 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 12. - 20:56

http://www.expressz....-lesz-45266872/

csóri... de az apja király!

Végre egy lu, amelliknek csõdör mén vót az apja! :D :yeah: :gm:

#7263 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 13. - 4:37

VAlaki keresett váznélküli western nyerget!!!! A lovasok.hu -n van egy nagyon jó állapotú!!!!

azt hiszem én voltam de már vettem egy váznélküli túrát szóval nekem már nem aktuális de azért köszi :)

#7264 telivér

telivér

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 802 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 13. - 23:03

Jönnek a lórobotok?

#7265 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 15. - 21:39

Jönnek a lórobotok?

Abból a pénzbõl, amit erre a hülyeségre kidobtak, egy egész ménest vehettek volna. :)

#7266 telivér

telivér

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 802 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 15. - 23:16

Abból a pénzbõl, amit erre a hülyeségre kidobtak, egy egész ménest vehettek volna. :)

:yeah:

#7267 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 16. - 11:05

Csak ez a hülyeség nem eszik egész évben, max áramot fogyast, de azt sem annyit mint egy ló 365 nap alatt! Má megint az megy, hogy mit vehetett volna, hát õ ezt akarta! Lehet most venni, ha van mit etetni, óccccsó a lúúúúúú, hát vegyetek! Én az idén összel több ménest láttam éhezni, mint az elmúlt 18 évben összesen! :(

#7268 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 16. - 11:38

Csak ez a hülyeség nem eszik egész évben, max áramot fogyast, de azt sem annyit mint egy ló 365 nap alatt!

Ez igaz. Viszont áramhoz nem kissé nehezebb hozzájutni a terepen, mint szénához. :) Én nem látom praktikumát... drága játékszer fölnõtt gyerekeknek.
De az is igaz, hogy én a multimédiában sem láttam fantáziát 1995-ben, osztán mióta megszülettek az sd kártyás videokamerák, aminek a felvételét egy gombnyomással ki lehet publikálni a yutyjúbon, és a világ másik végén megnézi a spanom, végülis be kellett látnom, hogy nem rossz dolog. Szóval még ebbõl az izébõl is születhet valami praktikus találmány, noha mostani formájában épp olyan hülyeségnek tûnik, mint Bill Gates alig pár másodperces bélyegmozija 95-ben.

#7269 kirlin

kirlin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 527 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 16. - 13:26

Egy újabb nagyon hasznos dolog a lovasoknak :gm:

http://www.kvall.fr/...ite.kvall-3.jpg

Mi értelme van?

#7270 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 16. - 14:27

Szerintem olyanoknak van, akiknek mindig becsúszik a lábuk a kengyelbe... (Illetve olyanoknak, akik félcipõben szeretnének lovagolni.)

#7271 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 16. - 19:01

Mi értelme van?

Rászoktat, hogy feladd az egyensúly állapotát.
Vagy meg se találod ;)

#7272 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 16. - 21:11

No meg ez egy biztonsági kengyel is...kinek mi tetszik!

#7273 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 17. - 14:20

Mi értelme van?

Egyszer biztos el lehet adni. :)

#7274 MoonLight

MoonLight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 472 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 17. - 21:57

Szerintem ez max terápiás lovaglásra jó, másra nem. Meg szinte csábítja az embert, hogy álljon bele a kengyelbe és onnan tolja fel magát pl könnyûügetésnél. Haszontalan drága vacak...

És errõl mi a véleményetek? http://www.youtube.c...h?v=21FJFAueUXY

#7275 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 18. - 21:28

Ilyen szamárságot is csak hozzáértõ politikusok találnak ki! :rolleyes:

http://www.lovasok.h...dex.php?i=73453

#7276 réka_d

réka_d

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.338 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 19. - 8:57

én olyan tipikus politikus hozzáállásnak látom: volt egy "botrány", és akkor találjunk ki valamit, hogy ilyen ne fordulhasson elõ. Peruban nem kéne betiltani a tengerimalac evést? Jójó, mi alapvetõen nem lóhúson élünk, de akkor is. Tetszik vagy sem, a ló igenis húsállat IS. Nem a pejkó a versenyistállóban, meg nem a sporttársamat rágcsálnám el, de fogadjuk már el, hogy van hagyománya a lóevésnek, még ha nem is elsõsorban Magyarországon. Az, hogy lóhús került olyan termékekbe, melyekben nem lehetne, sajnálatos, és elkeserítõ. De nem gondolnám, hogy erre ez lenne a megoldás. Inkább komolyabban kellene venni a szabályozásokat, és nem újabbakat alkotni, hanem betartatni a hatályban levõket. Mert az, hogy mi betartjuk, nem azt jelenti, hogy az EU többi országában is betartják.

#7277 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 19. - 9:00

réka_d, emelem kalapom!

#7278 réka_d

réka_d

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.338 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 19. - 9:13

:ang:

#7279 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 19. - 10:38

Hát pontosan ezért lenne fontos, hogy olyan emberek kerüljenek ilyen pozícióba, akik valahol, valamikor az életben dolgoztak valamit, és értenek is hozzá. Amíg - általában frissen végzett, mindenféle szakmai tudást és tapasztalatot nélkülözõ - jogászokkal, közgazdászokkal tömjük tele a közigazgatást addig az lesz a "megoldás", hogy egy be nem tartott szabályt vagy szabályozási rendszert, új még abszurdabb szabályokkal akarnak kezelni. Ezek az "köztisztviselõk" csak azt nem tudják, hogy amire õk képtelenek, arra rákényszerítik az embereket, még pedig; gondolkodni.

#7280 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 19. - 13:57

Ilyen szamárságot is csak hozzáértõ politikusok találnak ki! :rolleyes:

http://www.lovasok.h...dex.php?i=73453

Hahaha, túl a moralizáláson: ebbe a franciák meg az olaszok SOHA nem fognak belemenni, az tuti!

Egyébként meg marha nagy pazarlásnak tartanám ennyi finom husikát csak úgy elhamvasztani vagy elásni. Arról nem beszélve, hogy egy ló azért nagy és nehéz, szóval nem is olyan könnyû a végelgyengülésben elhullott lovak hulláit kezelni... Kíváncsi volnék, hogy gondolja ezt a javaslattevõ...