Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kis színesek

• Please log in to reply
5186 válasz a témához

#681 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 10. - 21:58

Ugratás Carmennel (megpróbálom megint hosszúra nyújtani a beszédemet, mert akkor hátha megint elvisz magával Bazs :D )Ma ültem másodszor Carmenen, és ma ugrattam vele elõször.Bazs felkapott 7kor a házunk elõl, és nemsokára ott is voltunk az istállónál. Kipakoltunk, vagyis õ vitte a kantárt, én meg a nyerget, nehogy megerõltesse magát... tongue.gif Összefogdostuk Carment, aki most nem szaladgált el, mint ahogy a regék és mondák mesélik azt. Bazs egy kicsit lepucoválta a paccot, hogy ne legyen annyira poros, és ne törje a hátát. Vittem Carmen felé a nyerget, erre õ úgy elkezdett sunyítani, hogy oldalra felrúgott volna... Mondtam neki, hogy én is szeretlek kicsi lovam, és rátettem finoman a nyerget, a helyére csúsztattam, és ledobtam a hevedert. Bazs szólt, hogy teszünk rá martingált is, még ne csatoljam be. Feltettük, a martingált és Bazs - gondolom tesztelésképpen - a kezembe nyomta a kantárt. Volt azon mindenféle dolog, amihez szintén nem szoktam hozzá, de nem volt nagy gond vele, mert tudtam a mechanikáját... mármint a zablának, a zablakarikának és az orrszíjnak... úgyhogy megküzdöttem vele. Bele kellett nyúlnom a szájába... böee ;) Aztán jól meghúztam a hevedert és kiáltottam Bazsnak, egészen a ló túloldaláig, hogy tartson (Tarcson, ha már Kistarcsán vagyunk) ellent. Felugrottam, majd Bazs megint otthagyott - hogy mit kezdek magammal - és kengyelt állítottam...- nagyon cseles... tesztel Posted Image Aztán kisétáltunk a pályára -kemény 10 méter!!!Sétálgattam egy kicsit egyik kézre, másik kézre, majd ügettem, kiskör, nagykör, átlóváltás, átváltás, aztán lépés. Bazs mondja, hogy menjek át jobb kézre, és vágtázzak egy kicsit, de csak kis segítséget adjak... alig mozdultam meg, cupp és vágta... gyönyörûen ment.Másik kéz: vigyázzak, mert gyakran hamis... harmadszorra sikerül jó lábra ugratnom (az a harmadik volt???), szerintem ez jó dolog, ahhoz képest, hogy mennyire ismerem és mennyit ültem már rajta...Aztán csinált nekem ugrálóst Bazs.Elõször ügetésben ugorjam át, hát izé... kicsit lemaradtam az ugrással, én nem úgy számoltam ki a távot. (lehet hogy azért, mert a Davos másképp ugrik, meg azért mert tavaly ugrattam utoljára :confused: )mindkét oldalról megugrottuk, aztán vágtában is. Az már jobb volt, jobban éreztem a lovat vágtában, meg az ugrást is jobban kiszámoltam.Bazs azt mondta, hogy akkor is késõn emelkedtem, de én nem így éreztem, de õ tudja jobban, régebb óta is lovagol, meg mégiscsak õ látta, nem én.Aztán még párat ugrattam, majd Bazs is felült.Ügyes ez a lány, ritka jól lovagol.Majd visszaültem és leléptettem Carment.Kivittük, lenyergeltük-kantároztuk, és akkor vette észre Bazs,hogy bedagadt megint a szeme :( Ment is vissza most este borogatni kamillával.Lemosta a lábát, meg a hátát egy kicsit, ahol a nyereg volt, hogy ne maradjon habos, majd megpihentünk. Jött Porfelhõ! Hurrá! Csak azt nem értem, hogy miért kell mindig engem bszgtnia... Bepakoltunk a kocsiba, megint én vittem a nyerget, és erre elkezi mondani a magáét, könyörtelenül, aztán mondtam neki, hogy abba lehet hagyni, mert hányattatott sorsom volt gyerekkoromban, mert kiközösítettek mindenhonnan, és ez kisebbségi komplexust és önbizalomhiányt okozott, ami most is kihat az életemre. Erre õ elkezdi, hogy nem csodálja, meg hogy nézzek tükörbe... aztán elbúcsúzunk, és ott puszilgat... mondjátok meg nekem, milyen ember az ilyen????? Posted Image Hát nem éééédes? :D [ 10 Július 2002, 21:59: Az üzenetet átszerkesztette: Zsubaba ]

#682 Bazs

Bazs

Vérnyúl

• Fórumtag
  • 673 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 10. - 23:58

Bazs nem csak akkor vette észre, hogy a lónak már megint csak félig van nyitva a balszeme, éppcsak akkorra vesztette el a lelkiismeretével vívott tusát, miszerint elég lesz-e holnap reggel kamillázni, vagy még maeste kell. A fentebbi beszámoló rövid áttekintése:Carmen megint jól ment, Zsubaba szépen elboldogult vele. Illetve elboldogultak egymással. Jó volt nézni õket, örült a szûvem:o) [ 11 Július 2002, 00:00: Az üzenetet átszerkesztette: Bazs ]

#683 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 11. - 8:37

Az én szívem is örült, hogy Carmen ilyen jól ment, és hogy segítesz nekem "megtanulni" ugratni... vagyis azon csiszolni és finomítani.Meg egyáltalán, hogy ismerlek :D Posted Image Posted Image

#684 Kátya

Kátya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 290 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 11. - 14:11

Mese a sok kis csodáról Az éjszaka közepén írom e sorokat, mert félek, hogy a reggel ridegsége elmossa az álmot, melybõl éppenhogy ébredtem, vagy ha a képek éberen maradnak is meg, a gyávaság lesz az mi szerényebbre fogja tollam. De nem! Fogadom most, hogy a pennám egyetlen kurta kanyarát sem másítom majd meg, s a mese, melyet leírok most iziben, az éjszaka szülötte és sötét szobámban az ágy sarkának borja. "Szerteszálló dús sörényû édes lovam, volna kedved bejárni velem a környéket?"- kérdeztem, miközben nem mozdult a szám, csak a belsõm hangja kondult, s odafordultam hozzá. Õ rám se fitymált, csak a szája szeglete rebbent, a szeme sarka moccant, és én tudtam mehetünk, mert Õ készen áll.Már bóklásztunk egy ideje emerre meg arra, megnéztünk pár sünit, hogy vajon mi takarja, megrágtunk két fát, az meg szótlanul tûrte, pedig én már biztos dühös lennék érte. Ekkor egy apró díszes tollú kismadár cikázott el mellettem, és hangos szóval üdvözölt: "Sziasztok lovak - szólt a furcsa szerzet - hû te ott alul Te nagy isten barma,miért hagyod, hogy a hátadon üljön az a marha?Nem szólok én bele, nekem aztán mindegy,csak furcsállom egy kicsit, hogy lovak közt ez így megy." Lovam alig horkant, én meg elképedve álltam a madarak szavát mert eddig nem láttam. Nade engem lónak nézni, hát bolond ez a jószág? Odase neki így baktatunk tovább. Már mentünk egy ideje, a zöld fû csak úgy nyikorgott a lábunk alatt, de amikor zajos nyekergésük hangos nyivákolássá fajult, s kihallani véltem nyávogó jajveszékelését minden külön fûszálnak, akkor újabb ámulatba estem, s inkább mentem vissza a földútra, mintsem hallgassam még nyüszítésüket tovább. Porfelhõt vert fel a patkó íve a földrõl. Eleinte csak az Õ lábát nyaldosta körbe-körbe, aztán már az én sarkamat kezdte rágni rendületlen, s ahogy menekültünk elõle egyre sebesebben, úgy lett õ egyre erõsebb és nagyobb. Már fulladtunk mind a ketten, szomjaztuk a az átlátszó levegõt az áttetszõ helyett, de az apró szemcsékbõl összetákolt fenevad ott csaholt a nyomunkban rendületlen. Nem volt mit tenni, harcra készen állva megtorpantunk, szemvillanás alatt sarkon fordultunk, hogy együtt nézzünk szembe az ellenséggel, de amaz bátorságát az inaiban hordta, ami most oda sebtiben vissza is szaladt, s gonosz dög már kushadt is a földre, minden porszemével, hogy nyomát se lássuk. Bátrak voltunk, tudtuk, és peckesen ügettünk tovább, csak hogy jól megcsodálhassa ezt a párost minden bokor és fa. Néztünk jobbra, néztünk balra, s láttuk, ahogyan a vén rozsdás ágak tapsra nyújtják fiatal hajtásaikat, és minden levéltenyér nekünk integetet üdvözlõn. Hogy taps volt -e, vagy csak a szél csiklandozta büszkeségem, és ingerelte a lombokat édes susogásra, azt nem tudom, de annyi bizonyos, hogy ott járt közöttünk. Néha bele-beleborzolt mindkettõnk hajába, bebújt a ruhám s pajtásom nyerge alá, s habár perzselt az ajka, mint pipában a parázs, azért csak végigcsókolta a hátunk, megnyaldosta arcunk. Egyszer csak gondolt egyet, megszánt minket, izzasztó ölelés helyett frissítõ borogatással kedveskedett nekünk, s ahogy látta, hogy kedvünk egyre jobb lesz, versenyre hívott minket alig érthetõen. De lovam, kinek még neve sincsen, jobban értette e szavakat, mint én, s már dobbantotta is patáját mélyen a földbe, csak úgy rengett a talaj köröttünk, s sebesen kezdtük szelni az amúgy még mindig forró levegõmasszát, amely hûvös forgataggá szelídült a vad rohanásban. Mentünk míg a kedvünk bírta, mentünk, míg a lelkünk hajtott, mígnem beértünk egy enyhet hozó erdõbe. Midõn már zihálva vettük a levegõt, megszólalt a fejünk felett az erdõ lombján át utat törõ halovány fénycsóva, hogy menjünk csak, menjünk újra ki a fényre, s ha kiértünk nézzünk fel az égre, a napkorong mi perzselt, s égette a bõrünk, úgy ígérte, nem vesz több erõt el tõlünk.Lovam csak nézett rám, mormogott az orra alatt és így csócsálta a zablát: "Ne bízz benne gazdám, hamis a kis csalfa, sokszor ígér szépet, de mindig cserbenhagyja".Hát én mégis bíztam, s botcsinálta rímet félretéve, kivezettem kis barátom egy jókora rétre.A mezõn, mely a vadvirágok néha mézes-mázos csábító, néha messze ûzõ illatától volt hangos, terebélyes bodrosfelhõ árnyéka pihent elterülve szélesen, hangját szegve ragyogó csillagapánk minden szikrázó szavának. Békésen baktattunk keresztül a tájon, mindenszínû lovam meg én, s míg mosolygott ránk minden virág, addig a lábunk elõtt heverõ goromba kõdarabok, mert õk olyan picik, mi meg olyan nagyok voltunk tényen feldühödve minden oldalról rúgtak minket, ahol értek. Paripám - kinek amúgy még neme sincsen- taposta, tépte, tiporta õket halomba, amíg bírta, de amazok tisztes sereget állítottak ám ki, s a számbeli fölény miatt otthagytuk a gõgös csapatot. Lassan-lassan hazaértünk, egymás szemébe néztünk, s tudtuk mindketten legbelül jól, hogy ez az álom csak kettõnkrõl szólt. Hát így voltunk mi ketten a fûkkel, fákkal és egymással egy sosemvolt terepen a nevesincs ligeten.Ha lovardában jártok, és egy fényes szõrû paripát láttok, ki álmában butuska madárral beszél, illetve a széllel versenyre kél, köveket tipor és vad porfelhõvel dacol,tudjátok majd, hogy õ az a kis drága, ki egyszer egy álmában a vidéket velem együtt járta.

#685 sheriff

sheriff

Egyszerû fórumtag, semmi extra

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 11. - 20:17

Megnyomtam az elõbb egy gombot. Az volt ráírva: HOZZÁSZÓLOK.De nem tudok hozzászólni. Elakadt a szavam egy kicsit.Ez nagyon jó kis írás. Nagyon, nagyon jó. Posted Image

#686 mac

mac

irka-firka

• Fórumtag
  • 341 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 11. - 21:03

Kátya: Posted Image

#687 Kátya

Kátya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 290 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 11. - 22:11

Nem én írtam! Valaki beleálmodta a búrámba, és ez a valaki kiírta a tollamból. :D Hosszú poros néhol egérrágta köpenyt viselt, az arcát még nem láttam soha, csak a nevét sejtettem: sötét éjszaka hercege. Belecsókólta a történetet a fülembe, és innen már ment magától.mac lovag: Ne lazsálj kérlek, epekedve várom az újabb részeket. Többször olvasok el minden írást, mert a történet kissé kusza, de majd kitisztul nemde? Minden szava szép!

#688 Haflingi

Haflingi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 717 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 11. - 22:15

Kátya!Most, hogy ezt már tudjuk rólad, nem fogjuk hagyni, hogy meséid megvond tõlünk. Szóval minél sûrûbben, de legalább hetente egyszer... ha megy szép szóval, ha kell erõszakkal... valamirõl írj nekünk... ;)

#689 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 12. - 3:08

Ez egy kísérlet, mostanában mindenki ilyen hosszút, meg igényeset ír, megpróbálom hát én is. Legközelebb majd jobb lesz... Csak jobb lehet. Posted Image Még címet sem igazán tudtam kitalálni neki. Nem is lett igazán hosszú, de legalább Porfelhõnek is lesz ideje elolvasni. Posted Image Arizona Jack Jack morcosan ébredt az arizonai sivatag homokjában, a szája megtelt porral, arra sem emlékszik hogy került ide. Rémlik valami kocsmai verekedés, némi olcsó whisky, talán egy kis pókercsata. Igen, a kártya szinte biztos, a verekedések általában egy békés kártyázásból indulnak. Már amennyire lehet valami békés errefelé. Amióta kiürültek az aranybányák már senki sem olyan boldog, mint régen. Vagy talán nem is volt itt aranybánya soha. Hányadik aranyláz is lett volna? Negyedik, ötödik, sokadik. A fejfájás a whisky bizonyítéka, de az még mindig rejtély, hogy mit keres itt a sivatagban. Meg egyáltalán, hol is van pontosan? Elég magasan jár már a nap, Jack is a melegre ébredt, fel kéne tápászkodni, és elindulni visszafelé, bármerre, akárhol is van az. Jack megtörölte a homlokát, majd rögtön hangosan felszisszent, úgy látszik a tegnap esti verekedés nem múlt el némi emlékbe kapott sebesülés nélkül. A hajnali szél sikeresen eltültette a lábnyomokat a homokban, csak sejteni lehet, hogy merre van a város. Jack elindult valamerre, az óriáskaktuszok egykedvûen haladtak el mellette, az idõ már dél körül járhatott, a nap igen erõsen tûzött. Végre, feltûnt a távolban pár lovas, felé haladtak, legalábbis úgy nézett ki, talán megállnak. Ugyan nem olyan biztos, hogy jó jel, nem tudhatja az ember, hogy elõzõ éjszaka milyen állapotban hagyta ott a várost, ahonnan jött. Nyugtalanító érzés, hogy a pisztolya nincs az oldalán, a lova is a városban maradhatott, és minden csomagja, kénytelen tehát visszamenni.A lovasok közelebb értek, majd pár méterre megálltak Jack elõtt. A Sheriff, és két segédje voltak azok. Jack még mindig nem tudja, hogy örüljön-e...A Sheriff keze a pisztolyára fonódott: - Úgy emlékszem figyelmeztettünk, hogy örökre hagyd el a várost. Kénytelenek leszünk most megbüntetni.- Nem emlékeztem semmire ma reggel, itt ébredtem a sivatagban. - Hehe, mi ez az ócska szöveg, nem egy brazilsorozatban vagyunk, ez egy western, b****g! Kip, Jim, kötözzétek meg! A segédeknek nem kellett kétszer mondani, leugrottak a lóról, leteperték Jacket a homokba. Ismerõs helyzet, arccal a homokban újra. Jack nem tudta, hogy mit akarnak tenni vele, de gondolta, hogy nem lesz olyan élvezetes, és nem szeretné csak úgy megadni magát. Egy hirtelen ötlettõl vezérelve elgáncsolta az egyik segédet, Kip volt az, a köpcös. A meglepetéstõl egyikük sem tudott mozdulni pár pillanatig, a segéd zsíros teste tompán puffant a homokban. Jack a kezére kötött kötél segítségével még esés közben maga mellé rántotta a segédet, majd azonnal kirántotta a segéd pisztolyát, és mire a sheriff felocsúdhatott volna már a homokban folyt a vére. Példáját gyorsan követte az idiótaképû Jim is, igaz, nem mondhatnánk, hogy önszántából. Most Kip feküdt arccal a homokban, Jack egy kis elégtételt érzett, most már egész biztos, hogy az este történteknek sok köze van ezekhez az emberekhez. Õk hozhatták ki ide este, most talán azért jöttek, hogy végleg elhalgattassák. Valószínûleg szívességet tett az embereknek, hogy megszabadította a világot ezektõl, de mégis sheriff volt az egyik, nem biztos, hogy ennyivel megúszta a dolgot. Már látta magát a postahivatalok oldalán kifüggesztett kõrözési plakátokon. Azért még a köpcös szívébe is eresztett pár golyót, hogy ne végezzen félmunkát. Most már nem volt olyan fontos visszamenni a városba, szerzett három lovat, fegyvereket, némi pénzt. A segédek úgy látszik gondoltak mindenre, hoztak ásót magukkal. Jack nekiállt kiásni a gödröt, közben folyamatosan átkozódott, hogy minek lõtte le ezt a hájas Kipet, most kiásathatná vele a gödröt... Elég szép karriert futott be pár hét alatt, idejött aranyat mosni, de már túl késõn, semmit nem talált, a maradék pénzét elkártyázta, és most a végén útonálló gyilkos lett belõle, ráadásul egy sheriffet lõtt le. Kavarogtak a gondolatok a fejében, olyanok, hogy miért mindig késõn vág bele mindenbe, vagy egyáltalán, minek neki azt csinálni amit mindneki csinál, miért nem talál magának valami saját utat amit járhatna. Mit is keres itt a sivatagban, amikor mindig is a hegyekbe vágyott? Elindult hát Montana hegyvidéki tájai felé... folyt. köv. ( ha megkeres egy kiadó Posted Image )

#690 sheriff

sheriff

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 12. - 6:55

T. Szerzõ!Örömmel vettem kézbe elsõ zsengéjét. Mûve elnyerte érdeklõdésemet, de kiadása elõtt néhány apróbb változtatást javaslok, illetve lenne pár észrevételem.1. A kezdés elég jó, de egy kicsit blikkfangosabb is lehetne.2. Keresni kell egy hangzatos címet!3. A seriffet (pláne, ha Sheriff) nem lõhetik le a mûben. A Sheriff ugyanis nagyon gyors kezû, minden ellenszegülõt habozás nélkül, tévedhetetlenül és azonnal megöl. Különösen holmi ponyvaregény írókkal teszi ezt, ha azok pamfletekben zríkálják. Ez nagyon fontos!4. Nem vagyok hajlandó szépemlékû P.Howard kollégája, s az õ kiadója által követett gyakorlatot támogatni, azaz azonnal írja meg az egész mûvet! Nem fizetek ugyanis részletekben, csak a teljes kéziratért.5. Amennyiben a mû határidõre nem készül el, meg fogom önt látogatni segédeimmel, Kip lektorral és Jim tördelõ szerkesztõvel. Kérem, ne vegye fenyegetésnek, de egy másik szerzõ indiánokról írott mûvében olvasott kínzási eljárással fogjuk önt a regény befejezésére rábírni. Maradok tisztelettel:Véres JoeSilverado Kiadó

#691 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 12. - 10:04

Kátya, Cav! Mi a francért nem írtok egy kicsikét sûrûbben? Attól féltek, hogy inflálódtok? Eh...

#692 Kátya

Kátya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 290 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 12. - 10:25

Porfelhõ!Edig csak szagolgattam a fórum légkörét. Elõbb tudnom kellett hogy mit lehet és mit nem Posted Image . Meg én amugy sem szoktam ilyeneket irogatni. Sõõõt ez az elsõ. Viszont már kutyulog a fejemben pár másik kedves mese. :D

#693 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 12. - 10:35

Én személy szerint jobban szeretem az ilyen kis aranyos egyrészeseket, mint amilyet Kátya írt.Most mac írja a magátét, már az 5. vagy 6. résznél tart nem is tudom, kimásoltam Wordbe, hogy felfogjam, és már a 11.!!! oldalon tart, 10es betûmérettel TNR betûtípussal!!!Most Cav is elkezdi, nem azt mondom, hogy baj, de az ilyen kis nyomik Posted Image , mint én nem tudják követni egymás mellett a két sorozatos "kötetet". Posted Image

#694 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 12. - 11:06

idézet:
Eredeti szerzõ: Kátya:Viszont már kutyulog a fejemben pár másik kedves mese.[/QUOTE]Ehen, csámcsogok elégedetten. Így kezdõdik. Addikt leszel, ha nem vigyázol. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy már többünket egy zárt topicba, mondjuk a Fórum intenzív szanatórium feliratúba kellene csukniuk a moderátoroknak. :D

#695 mac

mac

irka-firka

• Fórumtag
  • 341 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 12. - 20:31

idézet:
Eredeti szerzõ: Porfelhõ:
idézet:
Eredeti szerzõ: Kátya:Viszont már kutyulog a fejemben pár másik kedves mese.[/QUOTE]Ehen, csámcsogok elégedetten. Így kezdõdik. Addikt leszel, ha nem vigyázol. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy már többünket egy zárt topicba, mondjuk a Fórum intenzív szanatórium feliratúba kellene csukniuk a moderátoroknak. :D
[/QUOTE]Nemis rossz ötlet! Hux, lécci...

#696 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 12. - 21:19

Sheriff, köszönöm a reagálást, gondoltam, hogy szegény sheriff halála szemet fog szúrni, de a következõ részben majd te is elégtételt fogsz nyerni, már megvan az ötlet a fejemben. Posted Image
idézet:
Eredeti szerzõ: sheriff:T. Szerzõ!Örömmel vettem kézbe elsõ zsengéjét. Mûve elnyerte érdeklõdésemet, de kiadása elõtt néhány apróbb változtatást javaslok, illetve lenne pár észrevételem.1. A kezdés elég jó, de egy kicsit blikkfangosabb is lehetne.Na, ezt nem értem, pontosan mire is gondolsz? Posted Image Igazából egy filmet forgatok a fejemben, Tarantino képeivel, Monthy Python féle humorral, és Morricone zenéjével. Hogy ez szövegben másoknak mennyire jön át, azt nem tudom.2. Keresni kell egy hangzatos címet!Az biztos, töröm még a fejemet. De nem erõteljesen, bár vastag a koponyacsontom.3. A seriffet (pláne, ha Sheriff) nem lõhetik le a mûben. A Sheriff ugyanis nagyon gyors kezû, minden ellenszegülõt habozás nélkül, tévedhetetlenül és azonnal megöl. Különösen holmi ponyvaregény írókkal teszi ezt, ha azok pamfletekben zríkálják. Ez nagyon fontos!Már feljebb említettem, hogy a következõ részben majd változik a tényállás egy picit, de azt sajnos ki kell várnotok. Posted Image 4. Nem vagyok hajlandó szépemlékû P.Howard kollégája, s az õ kiadója által követett gyakorlatot támogatni, azaz azonnal írja meg az egész mûvet! Nem fizetek ugyanis részletekben, csak a teljes kéziratért.Nem várok fizetséget addig, amíg nem közöltem a mû összes részét, de pl. majd egy hétvége a kiadó telephelyén tökéletes lenne. Posted Image 5. Amennyiben a mû határidõre nem készül el, meg fogom önt látogatni segédeimmel, Kip lektorral és Jim tördelõ szerkesztõvel. Kérem, ne vegye fenyegetésnek, de egy másik szerzõ indiánokról írott mûvében olvasott kínzási eljárással fogjuk önt a regény befejezésére rábírni. Aztán Jim meg Kip hogyan fogja kiásni magát a homokból? Vagy csak névrokonok? Posted Image A kínzást bírom, kedvencem a korbácsolt hát besózása. Posted Image Maradok tisztelettel:Véres JoeSilverado Kiadó[/QUOTE]-Cav-

#697 Kátya

Kátya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 290 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 13. - 21:51

Nagyon nagyon bocsánat, de a sztorit levettem. Valóban döcök a külcsín. Lehet hogy lesz ez jobb is. Lehet hogy nem. Üdv Kat [ 16 Július 2002, 21:42: Az üzenetet átszerkesztette: Kátya ]

#698 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 13. - 22:11

Errõl a következõ kis történet jutott az eszembe:"Az ember lelkeEgyszer régen két isten arról beszélgetett, hogy az embert és annak lelkét milyennek teremtsék. Azt mondta az egyik: "Olyan fehér legyen, mint a hattyú". A másik pedig: "Olyan fekete legyen, mint a varjú". Ekkor így szólt az elsõ isten:- Ha olyan feketévé tesszük, mint a varjú, akkor az ember olyan gonosz lesz, mint az ördög.A másik isten szerint:- Ha olyan fehérré tesszük, mint a hattyú, akkor az ételét és italát elosztja az állatok közt, maga pedig éhen hal. Így aztán megegyeztek, hogy az ember lelkét olyan tarkává teszik, mint a szarka. Ezért van az ember lelkében együtt a fekete és a fehér."

#699 sheriff

sheriff

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 14. - 10:17

Kátya!Neked érdemes lenne írással foglalkozni.Két elsõ írásod alapján úgy gondolom, hogy megvan benned az, ami ehhez kell. Stílus és gondolat. Még kialakulatlan ugyan, de "...van benne rendszer!"

#700 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 14. - 10:45

Jelentem, hazatértem!Ugyanis a családdal nyaralni voltunk Horvátországban. Hát, amit a levlistán még megemlítettem (hogy lehet, lesz ott vmi lovarda nemmessze), kiderült, iccsöccsém megest poénkodott, ígyhát ló nélkül voltam egy teljes hétig! Posted Image De ami leginkább elszomorít, hogy mindig akkorra szervezõdik be a legjobb túra, amikor én nem vagyok itthon... Persze az is lehet, hogy ha itthon vagyok, bazsék akkor se hívtak volna? Ki tudja Posted Image Namind1, most megyek,és megkezdem a lehetetlent: a fórumot végigolvasni, ahol számomra megszakadt a fonal... huh...Amúgy zsubaba! gratula a beszámolóért. Nameg annak, hogy Carmen veled nem szúrt ki. Én akárhányszor karámba mentem vele, mindig kivitt... :( Persze nem nehéz az én súlyommal Posted Image na megyek tovább irígykedni, s jelentem, újra zavargok!Apple Posted Image

#701 Gabo

Gabo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 498 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 14. - 12:26

"Kérlek tegyél engem emberré, hordozza magában eddigi életem összes fehér s fekete foltját ez az új. S legyen ezentúl minden emberi lét oly izgága és tarka, mint a pusztában legelészõ Reno bika farka. Az anya dajkálja gyermekét, míg az fiatal és gyönge, majd engedje útjára, ha az rabságából lázadva kitörne, kapjon kedvesétõl annyi szerelmes képet, hogy az elég legyen minden napra, mit bölcsességben él meg."Errõl az jutott eszembe, hogy az emberi létezés valóban izgága és tarka lehetne, ha az emberek tényleg bölcs derûvel szemlélnék a világot. De nagyon könnyen elfeledkeznek róla, hogy bennük is éppúgy ott lakik a világ minden sötétsége és világossága, ostobasága és bölcsessége, mint bármely más teremtményben ezen a világon.Könnyebbnek tûnik elfelejteni és mégis magasabbrendûnek képzelni magunkat. Ó miért is ne? Hiszen az ember az egyetlen fajta, amely teremtõ erõvel rendelkezik: képes olyan világot teremteni magának, amiben csak a kezét kell kinyújtania a dolgokért és ami a lehetõ legtávolabb áll mindentõl, ami természetes...

#702 Kátya

Kátya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 290 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 14. - 13:44

Megjegyzem kiirtam magamból minden szót fél évre elõremenõleg! Posted Image Már unom ezt a stílust, a rímek meg olyanok mint egy népdalban :( . De sebaj elõrántom egyik másik életem a farsebembõl, és irány horány! Már öt napja nem lovagoltam, csak itthon poshadok, nem jön össze semmi (ma elmosta a strandröpit az esõ) hát normális ez?????Kezdek becsavarodni, és csak sétálgatok a lakás egyik végébõl a másikba. :mad: De jövõhéten minden nap lovon leszek. Utána héten, meg megyek kenuzni ki a vadonba (nomádul!!). Már 4 éve ez a nyár egyik fénypontja! :cool: :cool:

#703 Kátya

Kátya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 290 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 14. - 13:46

Gabó... csak a gõgtõl mentsen isten! Posted Image

#704 Kátya

Kátya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 290 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 14. - 13:49

:D :D bocsi: farseb helyett farzseb, bár most Effendinek hála az elöbbi is aktuális. :D Na.. több dolog már nem fog eszembe jutni :rolleyes:

#705 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 15. - 8:22

Kátya, azonnyombandemoströgtön légyszíves tedd vissza a mévet, mert nem tudtam elolvasni tegnap este, mert hulla fáradt voltam, de gondoltam majd most reggel, aztán mégse... Posted Image Cav

#706 Kátya

Kátya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 290 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 15. - 9:43

Sajna nem megy. Naszóval az úgy volt, hogy megmutattam szüléknek a két kis vackot. Tegnap este Apjuk röviden, de velõsen elmondta az utóbbiról a véleményét, hogy jó a gondolat, de kezdetleges a forma (Cav a Te kedvedért: kissé nyálas csöpögõs, van hogy eröltetett, máshol meg unalmas). Posted Image Amiben maximálisan igaza is volt. Elhebrencskedtem ezt a netre való felpakolást, mert türelmetlen vótam már megen. Posted Image Tanácsa: tegyem el 1-2 hétre, ne is foglalkozzak vele, aztán olvassam el újra, és látni fogom hogy hol vannak a hibák. Hát most csak annyit tudok mondani, hogy várom a megvilágosodást.üdv : Kattya

#707 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 15. - 10:50

De akkoris. Posted Image Hadd olvassam el, én is feltettem az írásomat, még akkor is, ha tudom, hogy nem olyan jó, mint lehetne. Posted Image Cav

#708 Kátya

Kátya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 290 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 15. - 11:17

Mivel egész de. itthon vagyok kb félóránként megnézem a paci.hu-t, ugyhogy megint hozzászólok.Cav: a türelem nagy erény! Én is éppen most tanulom.Keserves egy dolog, kitartás :D !!Majd mekkora élvezet lesz a felturbózott, hiper szuper verziót olvasni.... kb fél év múlva...hmmm :rolleyes: . El sem bírod most képzelni!! :D

#709 Kátya

Kátya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 290 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 15. - 11:21

idézet:
nem tudtam elolvasni tegnap este, mert hulla fáradt voltam, de gondoltam majd most reggel, aztán mégse... [/QUOTE]Látod, látod... aki csak halogatja a dolgokat...az csak az utolsó utáni pillanatban ér oda!Van ám még egy csomó ilyen bölcsességem :D :D .

#710 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 15. - 11:21

Ez így ebben a formában elfogadhatatlan. Posted Image Azonnal KÉRNÉM magánüzenetben az irományt, ha nem, akkor SZANKCIONÁLNI fogok. Posted Image Cav

#711 Huxley

Huxley

Fórumgazdi

• Admin
  • 2.920 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 15. - 11:47

Kátya, ez nem ér! A minap átfutottam a fórumot, pont néztem, hogy de jó, Kátya megint írt valami szépet, majd jól elolvasom, ha lesz rá idõm, erre most jövök és nincs sehol! Még a fórum file-jait is átnéztem, hátha mégis valami csoda folytán maradt valami nyoma, meg a böngészõm cache-ét is átkutattam, de nem találtam csak hûlt helyét. Posted Image

#712 Kátya

Kátya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 290 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 15. - 13:28

idézet:
Még a fórum file-jait is átnéztem, hátha mégis valami csoda folytán maradt valami nyoma, meg a böngészõm cache-ét is átkutattam, de nem találtam csak hûlt helyét [/QUOTE]:D :D Hát látod Hux rosszul van beállítva a fórum. Nem tudom, hogy hol keresgéltél, de én csak egyszerûen átszerkesztetem az üzenetet!Egyébiránt állatira röhögök most itten a képernyõ elött. :D :D De komolyra fordítva. Itthon most éppen az irodalmi nevelésem folyik (jóatyám álltal). A darab nem veszik el, csak átalakul :D , így is mondhatjuk. És nem áll szándékomban mégegyszer kiadni a kezeim közül, addig, amig szerintem is meg nem üti a mércét.Viszont Ferenc sztorija marhára üt. Engem kifele a nyeregbõl, meg le a székrõl... mert nagyon mosolyos kis mese. :D :D
idézet:
Eredeti szerzõ: sheriff:MÉG KIALAKULATLAN UGYAN, de "...van benne rendszer!"[/QUOTE]Köszönöm a kritikát. Nagyon igaz! Ha sikerül jobbra írni, akkor felrakom.Üdv ;)

#713 piaffe

piaffe

Az elengedett

• Fórumtag
  • 3.446 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 15. - 13:55

Asszem itt én vagyok a legszerencsésebb. Én el tudtam olvasni és el is van mentve a mû! tongue.gif No Kátya, mennyit ér meg Neked, hogy ne közöljem újból nyilvánosan a fórumon? Posted Image :D

#714 Ferenc

Ferenc

Vágtabetolós

• Fórumtag
  • 866 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 15. - 14:33

Piaffe!Gondosan rakd el, 50 év múlva egy vagyont fog érni.Egy kis színes:Szánkózni voltamA hétvégén megint meglátogattam Pakeszt El Broncoban. Nagy ravaszul úgy idõzítem a látogatást, hogy a gyerektábor szombat reggeli távozása után érkezem, és a következõ csoport vasárnapi érkezése környékén távozom. Ezért aztán a szokásos béke és madárcsicsergés fogadott, meg persze a mindig kedves Broncoi csapat. Szombat délután kimentünk terepre Sanyi vezetésével. Nagyon kellemeset túráztunk. Sétáltunk, ügettünk, vágtáztunk, a lovak teljes egyetértésével. Aztán visszafelé elkanyarodott a csapat a Katlanhoz. Hátulról közelítettük meg, szép magas és meredek volt mindenhol. Onnan, ahol mi voltunk csak egy meredek ösvény vezetett felfelé, meg is próbáltam feltûnés nélkül elsunnyogni oldalra, de a fõnök már szólt is, hogy indulhatok. Így aztán mértékkel ráhasalva az elsõ kápára megindultunk felfelé a kb. 60 fokos emelkedõn. Pakesz úgy ítélte meg, hogy a vágta pont megfelelõ a terephez. Nagyjából háromnegyed távig bírta is szusszal, aztán megállt. De persze amikor csúszni kezdtünk visszafelé, azonnal és készségesen indult tovább. Szerencsésen felértünk a csúcsra, már csak le kellett jutni valahogy. Az aláereszkedést a Katlan belsõ felén terveztük. Jó bulinak tünt, de amikor odaértem a széléhez, és az út egyszerûen eltûnt a lábunk alól a meredek domboldalon, akkor udvariasan magam elé engedtem Sanyit, a kentaur jellegû broncoi intézõt. Õ meg minden különösebb lacafaca nélkül elindult lefelé. Szép békésen szánkóztunk lefelé a hátsó lábaikon ülõ lovakkal, csak a fákat kellett kerülgetni, amit a lovak szívesen meg is tettek. Olyan vidáman haladtunk, hogy a talaj is kedvet kapott, és versenyt szánkózott a lovakkal. Így aztán a folyós közmondással ellentétben itt a lovaink a domb tetején és alján ugyan arra a földre léptek. A lovak végig nyugodtak és fegyelmezettek voltak, szerencsére ez Pakeszra is átragadt. Pedig Õt ismerve valami olyasmire számítottam, hogy a lejtõ közepén megindul, és a Katlan alján lévõ fák egyikén állunk meg úgy, hogy még a szomszéd fán lakó mókus is agyrázkódást kap. Ez így nem hangzik különösebb kalandnak, de én nagyon élveztem. Aki járt már a Katlanban, az talán sejti, hogy miért. Ezután békésen hazaballagtunk.Vasárnap még mentem egy terepet egyedül. Addigra már az elõzõ napi túrától kellõképpen felspannolta magát a nagyfülû, lényegesen élénkebben haladtunk. Aztán megérkeztünk egy több száz méteres egyenes úthoz. Ahogy rákanyarodtunk, azon vettem észre magam, hogy az õrült sebességgel rohanó, métereseket bakoló ló fölött repkedek. Két ízben is komolyan el kellett gondolkoznom, hogy milyen röhögés várható, ha órákkal a lovam után érkeznék. Ettõl a gondolattól megerõsödve végül is az áldott elsõ kápa felhasználásával visszaküzdöttem magam a normál helyemre, és még megállni is sikerült. Nagyjából a szemöldökét erõsen ráncoló õrangyalom is ekkor ért utol minket. Mondtam Neki, hogy 1-0 a western nyereg javára. A választ nem idézem, angyalhoz méltatlan.Megérkezés után, lenyergelés közben Pakesz huncutúl nézett rám, ugye milyen jót mentünk?

#715 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 15. - 14:45

idézet:
Eredeti szerzõ: Ferenc:Ez így nem hangzik különösebb kalandnak, de én nagyon élveztem.[/QUOTE]Nem a fenét! A Katlan oldalán szedtem egyszer a tüzifát, tíz méter megtétele után azt hittem, hogy a tüdõmet kiköpöm, s hegymászócucc híján vissza kellett fordulnom. Meredek nagyon. A fal is, meg az is, hogy végigmentetek rajta lóháton. Sejtettem, hogy pontosan miért kell irigyelnünk Ferencet, amikor közreadta, hogy Pakesz lova El Broncoban nyaral. [ 15 Július 2002, 14:48: Az üzenetet átszerkesztette: Porfelhõ ]

#716 piaffe

piaffe

Az elengedett

• Fórumtag
  • 3.446 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 15. - 15:54

Hát Ferenc, elismerésem! (No jó hogy nem Neked, a lovadnak!) Posted Image A 3 napos csengõdi túra beszámolójában megírtam, hogy velünk mi történt. Idegennel visszalátogattunk a katlanba és kesztyûkeresés után a domboldal felé indultunk vissza. Nos úgy jó 3/4-énél visszafordultunk, mert ahogy Te is írtad, a domb nem csak nagyon meredek, de a talaj nagyon csúszós. Dalnokkal nem vágtában, de jó lendületesen kapaszkodtunk fel egy darabig, de ahogy egy pillanatra megállt (és megállás nélkül ott a fák miatt nem is lehetett volna továbbmenni), elkezdett hátra lefelé csúszni. Mindketten jól berezeltünk és Dalnok úgy felidegelte magát, hogy többet nem lehetett vele a fákat kerülni, mindegyiknek neki akart menni (de legalábbis engem a gallyak közé vinni), így fel kellett adnunk a próbálkozást. És nem csak mi adtuk fel, Idegen is úgy döntött, hogy más irányban kerül fel Alladinnal a dombtetõre.Szerintem ahol Ti mentetek, az nem is volt olyan meredek! Posted Image

#717 Kátya

Kátya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 290 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 15. - 21:56

idézet:
Eredeti szerzõ: piaffe:Asszem itt én vagyok a legszerencsésebb. Én el tudtam olvasni és el is van mentve a mû! tongue.gif No Kátya, mennyit ér meg Neked, hogy ne közöljem újból nyilvánosan a fórumon? Posted Image :D [/QUOTE]Röviden és velõsen, vagy kedvesen és hízelegve? Posted Image

#718 Kátya

Kátya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 290 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 15. - 22:47

idézet:
Eredeti szerzõ: Ferenc:Piaffe!Gondosan rakd el, 50 év múlva egy vagyont fog érni.[/QUOTE]Így igaz, ahogy Ferenc írja! A föld energiakészletei kb 40 50 évre elegendõek még, és aztán volt nincs. Akkor vagyonokért lehet majd értékesíteni minden papírnemût, ami éghetõ. Piaffe: én is elteszem, és akkor majd meggazdagszunk, ok? :D .

#719 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 15. - 22:56

Kis színesek, a képek. Feltöltöttem egy párat ide: [url="http://"http://w3.datatrans.hu/~sarkozy/vegyeskepek/"]http://w3.datatrans.hu/~sarkozy/vegyeskepek/[/url] Az újak azok, amiknek július szerepel a neve elõtt, azokat nézzétek fõled, de a régiek is jók, itt készültek a lovardában. Ott van a lovam, Mirage, a kutyám Júnó, a legutóbbi sóskúti díjlovas versenyrõl Taido, meg még 2 pacc akiknek nem tudom már a nevét. A képek nagyon jók, legalábbis nekem tetszenek, a scannerem pocsék sajnos, kicsit homályosak a képek. :( Cav

#720 Haflingi

Haflingi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 717 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 15. - 23:29

Tényleg! Most nézem: Taido-t látom Taido hátán!Elárulom a másik két képet is: Sóskút1 - Remember, Kósa Edinával a hátán és Sóskút2 - Remis, Nagyházy Julival a nyergében. [ 15 Július 2002, 23:32: Az üzenetet átszerkesztette: Haflingi ]