Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Zablák tudománya

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
2275 válasz a témához

#681 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 2. - 16:49

Ez van az ágaskodó zabla címén, de soha nem volt fogalmam sem hogy ezt hogy a jó nyûvekbe használják :huh:Az Ilus által belinkelt képen is hasonló lehet..

#682 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 2. - 17:03

A két oldalsóba csatolod a kantárt, az alsóba a vezetõszárat.De ezt nem lovagláshoz használják,csak vezetésre.

Edited by hihi, 2006 december 2. - 17:04.

#683 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 2. - 17:15

Najó, de ezt így ráhúzzák az alsó állkapcsára? Fincsi lehet :-S

#684 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 2. - 18:18

Ez nem olyan szûk hogy alaphelyzetben fájjon, te kuka. ;) Ha a ló szájában van és rágcsálja akkor rézsútosan hátrafelé mutat az alsó karika (nem tom értelmesebben leírni), úgy fekszik a nyelvén. Ha megrántod v megmozgatod, akkor kerül a szerkezet függõlegesbe és akkor gyakorol nyomást a ló szájára.Itt láthatsz egy alaphelyzetben levõ ágaskodót. Láthatod hogy nem láthatod (:D) az alsó karikát, mert hátrafelé billen el. :)

#685 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 2. - 18:28

Monty, az atv-k 80 %-ra a 12,5 cm es passzol. A maradék 19,8% -ra 13,5-cm es. Hogy egyszer v. kétszertört csikózabla, az ló és kéz kérdése. Komolyabb herkentyû nemigen kell.A vasag, üregessel könnyebben finomkodsz. Az olivás, a D kevésbé csipheti be a szájzugot az ötödik év utáni kopást is belekalkulálva. A nagykarikást nehezebb áthúzni, e gondolom nem is akarod...Ilusta képén lévõ találmány nem ismerõs, galoppon biztos nem. Egy brutál merevkikötõ része? Checker? Vagy játszós? Hol lett levéve?Tötõ, ha nem gané a ló, -viselkedik- semmit nem bántja az ágaskodó. Nem rosszabb mint egy zabla. De van ló amit mással nem tanácsos vezetni, különösen idegennek, vagy 50 kilós badynak. Ha elkattan, enélkül megfékezhetetlen, nem nyersz ellene. Nem ráhúzzák, hanem bekapja, mint a zablát és lazán, 2-3 cm réssel veszi körbe az alsó álkapcsot. A belsõ ívvel játszik, billegteti. Ha viszont el akar ugrani, megfeszül, bekeményedik és fegyelmezhetõ a vadállat.

#686 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 2. - 19:08

Ágaskodó

#687 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 2. - 19:33

Ja így azér már más. Azt hittem hogy sokkal kisebb maga a szerkentyû, és nem tom honnan vettem de úgy képzeltem el hogy feszül a ló állkapcsán. Igaz akkor felvenni is nehezebb lenne. Köszi ;)

#688 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 2. - 21:22

Én is tanultam vmit-----képet berakni :yeah: Íme:http://www.pointerne...eles/index.htmlEz a témában autentikus fotók,ismertetõk,videoclippek kincsesháza!pölö AZT szívesen +brekegném vkivel,aki már használt Mikmar-t,h. az millen vót :confused: :kocc:

Edited by feribácsi, 2006 december 2. - 21:24.

#689 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 3. - 15:21

SENKISE (Odüsszeusz furfangos álneve Polüphemosz óriás-emberevõ barlangjában... :D ) használt Mikmar- zablát????!? :confused: :rolleyes:

#690 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 3. - 23:23

Csak lépésben, de így számomra nem derült ki róla sokminden :kir: Amúgy állítólag olyan érzést ad, mintha segédszár is lenne a lovon :confused:

#691 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 4. - 8:26

Csak lépésben, de így számomra nem derült ki róla sokminden :kir: Amúgy állítólag olyan érzést ad, mintha segédszár is lenne a lovon :confused:

Aha! Kösz,azért ez is vmi.... :yeah: :kv:

#692 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 4. - 10:35

Segítsetek, illetve tanácsot kérek. :hupp: Van nekem egy bûbáj lovam, Maláj. Kicsit elkényeztettem. Kétszer tört pillekönnyû zablát hord, viszont az utóbbi idõben vágtából nem nagyon lehet lefékezni, csak hangra, de arra sem reagál valami gyorsan. Fõleg ha felpörög, akkor elég problémás vele normális tempóban haladni. Tegnap egy 10 fõs csapat tagjaként egy kislány ment ki vele, és nem nagyon bírt vele. Az a kérdésem, hogy vajh' elítélendõ dolog-e, ha beleteszek egy feszítõt, vagy pelham-et, vagy valami ilyesmit. Nem vagyok egy szuper lovas, mondhatom hogy egy éve nem buzeráltam a lovat pályán (száron menés, vállat ki/be, stb., ilyeneket én nem nagyon tudok, fõleg edzõ nélkül). terepen járunk sokat, amikor egyedül, vagy kis csoportban megyünk és a csapat élén, akkor nincs semmi baj. A gond akkor kezdõdik, amikor nagy a csapat vagy hátul kell menni. Annak nem látom értelmét, hogy veszekedjek vele meg rángassam a száját, arról nem beszélve, hogy annak az a véga, hogy felkapkodja a fejét, hatása meg nincs... legszívesebben egy szál kötõfékkel lovagolnám, persze...Szóval mi a megoldás?

#693 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 4. - 10:46

Erre én is kiváncsi vagyok, mivel ezeket a "tüneteket" az én lovam is produkálja. Vettem feszítõt, de csak azt értem el vele, hogy kitátotta a száját, és elrongyolt ezerrel. Vissza az eredetit, azzal megáll legalábbis nekem(hacsak nem fog rá a zablára, bár ezt már ismerem és megoldódott).

#694 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 4. - 11:37

Én Carment rávezettem arra, hogyha kultúrmód vágtázik, akkor nem buzerálom. Nem rángattam a száját soha, csak eleget mozgattam a zablát és félfelvételekkel játszottam.Szerintem nem a zabla váltása a megoldás, hanem a megfelelõ lovaglás.

#695 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 4. - 12:00

Nem rángattam a száját soha, csak eleget mozgattam a zablát és félfelvételekkel játszottam.Szerintem nem a zabla váltása a megoldás, hanem a megfelelõ lovaglás.

Magyarán, ha nem vagyok szuper lovas, akkor ne is reménykedjek benne, hogy megoldható a probléma?Mert azt elméletben én is tudom, hogy hogyan kellene lovagolni. Derék, meg fél-felvétel, meg ez-az. Csakhogy aki nem õstehetség, és nincs edzõje, az csak hallja ezeket a szép kifejezéseket, meg esetleg látja, hogy az úgymond profiknak mûködik. No de mi lesz akkor velünk, bénákkal??? :(

#696 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 4. - 12:14

Én sem vagyok se õstehetség, se profi lovas, csak kitartó, és gyakoroltam sokat. Na meg Carmen is okos volt és hamar megértette, mit akarok. :)Csak következetesség kell, és gyakorlás.Elõször pályán, aztán terepen egyedül, majd terepen másodmagaddal, majd nõhet a létszám.

#697 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 4. - 12:18

Mondtam, hogy szerintem nem tesz jót a lovaknak az, mikor nem a saját tempójukat kell menniük. Szerintem az ereszd el a hajamok-nál megijedt, hogy lemarad, akkor feltuningolta magát és akkor aztán bármi lehetett volna szájában.Sajnos muszáj lesz néha néha lovagolnod, mert ez már sem neked, sem a lónak nem lesz jó hosszútávon.De szerintem sem megoldás a feszítő. Lehet, hogy elsőre meglepné és megállna. de Malájt ismerve az is lehet, hogy hanyattvágná magát tőle.Hasonló a helyzet a hackamore-ral is szerintem az ő esetében. Marcsi csinált olyat az agyas Sárival, hogy feszítővel lovagolta, két szárral, a feszítő ághoz csatolt ott lógott a nyakán és csak akkor fogta meg, ha éppen nekiállt elrongyolni. Esetleg ez jutott eszembe, de ez is "veszélyes" móka és más kezébe nem adnám, főleg nem gyereknek a Maláj-féle pánikrohamok miatt.Maja nem hülye, szerintem hamar rájönnne: ha rohanok, akkor "bünti" van, ha szépen megyek, jól érzem magam.

Edited by agrobe, 2006 december 4. - 12:19.

#698 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 4. - 12:24

Na de az sem megoldás hogy akkor csak egyedül megyünk ki mindig... Az eresztésnél meg mögöttünk volt az egész brigád, tehát tartotta magát derekasan, bár ismerve Maja lelkivilágát, lehet hogy tényleg bepánikolt. Az hogy hanyattvágná magát a feszítõtõl, illetve hogy megijdene és hanyatt-homlok elrohanna, már az én fejemben is megfodult, ezért nem tettem bele, fõleg a megkérdezésetek nélkül.No de akkor a megoldás? bent köszörülni a pályán, átmeneteket csinálni, vagy mi? Beugratni, visszavenni, megint elõre, megint vissza? vagy??? :(

#699 ImRe

ImRe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.250 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 4. - 12:32

Keress egy tanart.(Irnek mast is, de amikor leirom azt a szot, hogy elengedett, akkor valaki mindig beszol.)

#700 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 4. - 12:34

Keress egy tanart.(Irnek mast is, de amikor leirom azt a szot, hogy elengedett, akkor valaki mindig beszol.)

Nahát! Kösz a tanácsot! Nem gondoltam volna hogy egy tanár segíthet!

#701 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 4. - 12:36

jajaja.erre gondoltam, meg terepen is lehet "idomítani"ott óvatosan kipróbálhatnád a kétszáras megoldást.Sárinál mûködött.

#702 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 4. - 12:39

jajaja.erre gondoltam, meg terepen is lehet "idomítani"ott óvatosan kipróbálhatnád a kétszáras megoldást.Sárinál mûködött.

Nem akarok mindenáron kapukulcsot tenni a szájába! Ha van rá esély, hogy az én hatalmas tudásom és tehetségem ezt lehetõvé teszi feszegetés nélkül is, akkor próbálom. És persze ha egyedül megyünk ki, akkor nem is kell ugye az a Sári féle másik szár, mert akkor hangra tényleg megáll és szépen lassan, nézeldõve is tud vágtázni. Általában a csapat csukja be a metróajtót.Csak az a fránya kitartás is elõkerülne valahonnan... :hupp: Meg marha uncsi azért egyedül lovagolni. Sötétben. este. brrr.

Edited by Zebrabara, 2006 december 4. - 12:41.

#703 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 4. - 12:42

Akkor olyannal menj ki, aki tud normálisan is vágtázni, nem csak fullgázon. Tudod, mondtam, hogy emiatt nem megyek ki terepre, tudodkivel.

#704 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 4. - 12:48

He?Báróra gondolsz? :D

#705 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 4. - 12:50

Nem egy nõszemélyre, aki nem tudta, vagy akarta felfogni, hogy nem szeretnék utána rohanni a lovammal, csak azért, mert õ nem tudja, vagy nem akarja megfogni az övét.

#706 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 4. - 13:14

Jaja. A X-nek a dísz*-ja. Na mindegy, akkor az a lényeg, hogy Maláj egyelõre megmenekül a durvább módszerektõl, és teszek még egy párhónapos :) kísérletet, hátha valamit tudok rajta csiszolni. Ollllyan keveset tudok vele lenni! Tény, hogy a lovas bénasága miatt nem szabad a lovat bántani, nodehátno.

#707 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 4. - 13:15

Nekem ezzel kapcsolatban az a meglátásom, hogy a pályán való "köszörülést" nem lehet megkerülni, ha azt akarod, hogy ne csak akkor engedjen a szárnak, amikor kedve van hozzá. Terepen pedig jó, ha tudtok menni hosszabb vágtákat is, amikor be kell osztania a lónak az erejét, és tudja, hogy nem csak az a kétszáz méter van rá, hogy kifussa magát.Off:Az íjadról mesélhetnél egy kicsit pl a lovasíjász topicban.

#708 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 4. - 13:26

Nekem ezzel kapcsolatban az a meglátásom, hogy a pályán való "köszörülést" nem lehet megkerülni, ha azt akarod, hogy ne csak akkor engedjen a szárnak, amikor kedve van hozzá. Terepen pedig jó, ha tudtok menni hosszabb vágtákat is, amikor be kell osztania a lónak az erejét, és tudja, hogy nem csak az a kétszáz méter van rá, hogy kifussa magát.Off:Az íjadról mesélhetnél egy kicsit pl a lovasíjász topicban.

Köszi a tanácsot. Mondjuk, azon az "ereszd-el a hajamat"-os terepen egy hosszú (szerintem 1,5-2 km) enyhén emelkedõs erdei úton tepertünk, úgyhogy a végére már csak illembõl ment... De tény, hogy az utána következõ rövideket izomból dörgölte végig, meg a hazautat is. No de lépésben sem volt hajlandó nem a sor elején menni! És próbáltam megfogni, aztán ha lassult, engedtem a száron, hogy lássa, akkor viselkedik jól, ha nem rohan. De erre megint mindig be akart fúródni az elõtte menõbe. Szóval részemrõl teljes csõd. De majd valamit kiagyalok, tanácsaitokat egyesítve. :)A lovasíjászós topictól egy kicsit félek, mert nincsenek jó tapasztalataim a lovasíjászokkal. Akiket eddig hallottam megnyilvánulni, kicsit elszálltak maguktól, úgy látszik Kassai Apánk :) nagy arca öröklõdik a lovasíjászattal együtt. Úgyhogy ebbe a topikba még bele sem mertem nézni, õszintén szólva. Természetsen tisztelet a kivételnek, biztos vannak nem beképzelt lovasíjászó emberek is, és álmom/vágyam hogy én is kipróbálhassam egyszer lóhátról, de attól tartok, Maláj nem az a ló, akivel ez megoldható...

#709 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 4. - 13:34

Segítsetek, illetve tanácsot kérek. :hupp: Van nekem egy bûbáj lovam, Maláj. Kicsit elkényeztettem. Kétszer tört pillekönnyû zablát hord, viszont az utóbbi idõben vágtából nem nagyon lehet lefékezni, csak hangra, de arra sem reagál valami gyorsan. Fõleg ha felpörög, akkor elég problémás vele normális tempóban haladni. Tegnap egy 10 fõs csapat tagjaként egy kislány ment ki vele, és nem nagyon bírt vele. Az a kérdésem, hogy vajh' elítélendõ dolog-e, ha beleteszek egy feszítõt, vagy pelham-et, vagy valami ilyesmit. Nem vagyok egy szuper lovas, mondhatom hogy egy éve nem buzeráltam a lovat pályán (száron menés, vállat ki/be, stb., ilyeneket én nem nagyon tudok, fõleg edzõ nélkül). terepen járunk sokat, amikor egyedül, vagy kis csoportban megyünk és a csapat élén, akkor nincs semmi baj. A gond akkor kezdõdik, amikor nagy a csapat vagy hátul kell menni. Annak nem látom értelmét, hogy veszekedjek vele meg rángassam a száját, arról nem beszélve, hogy annak az a véga, hogy felkapkodja a fejét, hatása meg nincs... legszívesebben egy szál kötõfékkel lovagolnám, persze...Szóval mi a megoldás?

1 életem,1 halálom,én is +próbálom....a válaszadást :D Az én koncepcióm az,h.NE technikai(eszköz) fronton gondlkozz,hanem idomítás,munka fronton :yeah: A ló ha +érti a jelzéseidet akceptálni is fogja! Eztanulás=idõ függvénye! Feltételes reflexkiépítése ;) Sokan akarák ezt kihagyni,+spórolni,idõt nyerni...ideig-óráig többé-kevésbé mûködhet is! De döntõ vltozást,végleges,maradó hatást nemigen biztosít....midíg jöhet 1 bolond helyzet és akkor 1xcsak "elfogy" az eszköz erejeÁllítólagcsodákat tehet a Mikmar zabla,de én nem nagyon hiszek ebben

Edited by feribácsi, 2006 december 4. - 13:36.

#710 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 4. - 13:45

Állítólagcsodákat tehet a Mikmar zabla,de én nem nagyon hiszek ebben

ammeg mi?

#711 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 4. - 13:56

ammeg mi?

Zabla! Kússz elõrébb a topicban,keresd a hozzászólásaimat,asszem703as rendszámmal, van 1 link benne, ott aztán óvashaccc reggelig....Én is így jártam :D

Edited by feribácsi, 2006 december 4. - 13:57.

#712 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 4. - 13:56

Feribácsi megint okos...Szerintem semmiképp ne a zablaváltoztatással kezdj. Amit leírtál az jó, csak ezek szerint nem voltál kitartó. Meg kell vele értetni, hogy ha a sor végén kell mennie, akkor hát ott a helye és nem a másik seggében, vagy legelõl. Persze, annak a lónak ezt nehezebb megértenie, ami egyébként a ménesben magasabb szinten áll. Türelem és kitartás!No meg az kéne, hogy csak te lovagold és minél gyakrabban. De ahogy olvasom, ez nem megoldható. :confused:

#713 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 4. - 13:59

Feribácsi megint okos...Szerintem semmiképp ne a zablaváltoztatással kezdj. Amit leírtál az jó, csak ezek szerint nem voltál kitartó. Meg kell vele értetni, hogy ha a sor végén kell mennie, akkor hát ott a helye és nem a másik seggében, vagy legelõl. Persze, annak a lónak ezt nehezebb megértenie, ami egyébként a ménesben magasabb szinten áll. Türelem és kitartás!No meg az kéne, hogy csak te lovagold és minél gyakrabban. De ahogy olvasom, ez nem megoldható. :confused:

Okosnak okos vagyk,azszentigaz,de tánte lehetnél cseppet figyelmesebb :D ÉNsem a zablával kezdtem,hanem a munkával....ahogy így visszaóvasm a szövegem ;) Csak a VÉGÉN, 1 ún. alternatívaként hoztam szóba, oszt még kieg.-t is fûztem hozzá, értékelendõ a saját szempontomból :yeah: :kv:20 ÉV NAGY IDÕ!!!!! :kocc:

Edited by feribácsi, 2006 december 4. - 14:02.

#714 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 4. - 14:04

Olvasni még tudok, de amíg te sem tudod, milyen a mikmar zabla, ne ajánld senkinek...

#715 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 4. - 14:07

Persze, annak a lónak ezt nehezebb megértenie, ami egyébként a ménesben magasabb szinten áll. No meg az kéne, hogy csak te lovagold és minél gyakrabban. De ahogy olvasom, ez nem megoldható. :confused:

Hát igen, 16 között õ a fõnök... Meg is küzdött érte derekasan. :D Nem is tudtam felülni rá hetekig, amikor ide került, mert persze nyereghelyen meg hevedernél voltak rajta a folytonossági hiányok... Bár, szerintem ha sokan megyünk, bizonyos konfliktusokat (pl. pont a rangsorból adódóakat) meg lehetne elõzni, hogy kb. minden lovat rangjának megfelelõ helyre tesszük a sorban, nem? Ami nem azt jelenti, hogy nem kell tudnia szépen jönni.Eddig csak én lovagoltam, Dukelady ült rá háromszor, meg múlt vasárnap egy kislány. Az a baj, hogy hét közben negyed hat elõtt nem érek ki hozzá, akkor meg már csak a pálya marad (talán mostmár lesz világítás is végre), hétvégén meg nem vagyok itthon. :confused: No de még 17 nap, és hosszabbodnak a nappalok! :)

#716 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 4. - 14:10

Elvileg igen, ha rangsorban közlekedtek, akkor kevesebb lesz probléma. De csak elvileg. :DA pálya nem baj, azért ott is lehet, sõt kell kontrollálni a sebességet, sok átmenetet kell lovagolni és fokozásokat, még vágtán belül is!

#717 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 4. - 14:15

Akkor veszek egy bányászlámpát a fejemre és irány a 25*35 méter. Bleeee

#718 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 4. - 14:18

Olvasni még tudok, de amíg te sem tudod, milyen a mikmar zabla, ne ajánld senkinek...

Tudsz,tudsz,de nem elég PONTOSAN :yeah:ÉN PONTOSAN tudom,milyn a Mikmar zabla,ha nekem nincs is...Te is tudhatod,ha elóvasod a linket,amit ajánlottam!Attól,h.nincs falábam,még ajánlhatomX falábat 1 falábúnak....

Edited by feribácsi, 2006 december 4. - 14:22.

#719 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 4. - 14:31

Bamme, ez a Mikmar zabla egy gyilkos eszköz! Kb. egy tehervonatot is megállít. Szegény ló, akinek ez a szájában van (pláne "olyan" lovassal a szár végén...)

#720 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 4. - 14:31

Attól, hogy elolvasod, amit áradoznak róla, még nem tudod, hogy TÉNYLEG milyen... ergo nem jogosan ajánlod.Vagy ha volt már a lovad szájában és használtad, akkor áradozz te magad róla...

Edited by Zsubaba, 2006 december 4. - 14:32.