Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Lovardatulajdonosoknak

• Please log in to reply
4016 válasz a témához

#681 Panni

Panni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.191 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 13. - 10:42

Jó- jó, tudom, ha kezelve van... De ha nincs?De a következõ kérdésem az égetés lett volna, hogy olyat csinált-e valaki, úgyhogy megelõztél, köszi. Ha mégis kezelem, akkor égetve lesz. Kérgezés után. Még bele gondolni is rossz... 100 oszlop, lekérgezni, égetni. A kérgezés fõleg... :huh: Nem akar mégis inkább megnyugtatni valaki, hogy áááááááh nem kell az!!!! :gm:

#682 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 13. - 10:49

Mi kb 3 évvel ezelõtt raktuk le a karámoszlopokat, akác oszlopok, olyan 15 cm átmérõjûek, nem lettek lekérgezve, csak kátrányba lettek áztatva lerakás elõtt.Jelenleg sincs semmi bajuk, szerintem az élettartamuk minimum 5 év, de talán 10 is.

#683 barnabee

barnabee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 516 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 13. - 11:42

Én a10-12 cm oszlopot raktam erre értetem az élettartamot ha15-20cm akkor lehet 25-30 év mivel a keritésoszlop is kibirta anyunál kezeletlenül is. A kát rányrol szerintem annyit ,hogy anyi mint halottnak a langyos beöntés mivel szerves anyag ezért 1-2 év alatt lebomlik. Az égetétésröl meg nem kell félni raksz egy nagy tüzet és belerakod a fák végét nembaj ha már ég sött az a jó ekkor kiveszed és eloltod már kész is ,rakhatod helyette a következöt .Anyi elönye van ,hogy a kérget is eltüzeled közben és nincs szemét.

#684 barnabee

barnabee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 516 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 13. - 16:50

Hosszúhomlok !Nem akarok vitatkozni sem veled sem mással ,az átméröben igazad van, de az égetésben nincs azért mert nemértesz vele eggyet nembiztos ,hogy rossz.Ha belegondolsz egypárszáz évvel ezelött a cölöp házakat is égetett cölöpökre épitették és az ösember tüzéböl ismegmaradt az égett fa na meg a faszén is.Igy ez nem ujkeletü találmány,de ha rám halgatsz úgy csinálod ahogy akarod. üdv.

#685 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 13. - 19:39

Jó- jó, tudom, ha kezelve van... De ha nincs?

Hozzászólás megtekintése

Akkor úgy 15-20 év. :) Szerintem csak mûtyúkszem a kátrány is és az égetés is, de ártani nem használ. Az akác ellenállóképessége igen jó. Az alaposan tömörített földben ugyanolyan stabilan áll majd a kérges oszlop, mint a kérgezett. A kéreg szabadon álló részét pedig szépen lecsócsálják a lovak. Egészségükre. :) A felület kezelésének esztétikai oka persze lehet. A kérgezett, kezeletlen akác hamar elfeketedik egy rajta megtelepedõ gombától. Ez viszont csak a felületét érinti, a minõségét nem befolyásolja.

Hozzászólás megtekintése

Jót tesz az égetés is és a "szurok" is. Légyeg, hogy magasabban legyen kezelve, mint amennyi a földben van. Az oszlop mindig a földfelszín magasságában fog megpusztulni. Nyilván a nedvesség és az oxigén határán.

#686 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 13. - 19:43

Mi kb 3 évvel ezelõtt raktuk le a karámoszlopokat, akác oszlopok, olyan 15 cm átmérõjûek, nem lettek lekérgezve, csak kátrányba lettek áztatva lerakás elõtt.Jelenleg sincs semmi bajuk, szerintem az élettartamuk minimum 5 év, de talán 10 is.

Hozzászólás megtekintése

Kéreggel kátrányba? Az meg minek. :) Kéreggel amúgy sem ajánlatos földbe tenni. Szívja a nedvességet és jelentõsen rövidíti az élettartamot.

#687 Panni

Panni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.191 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 14. - 6:15

Akkkkoor, úgy látom, az lesz, hogy megpróbálom lekérgezni õket. Ha marad idõm és energiám, megégetem az alsó részüket. De nem kezelem az egészet. Nnnna. (a kérget meg otthagyom, egyék meg :gm: )Ha jól értem, így már tovább fogják bírni talpon, mint én magam :rolleyes:

#688 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 14. - 6:45

Akkkkoor, úgy látom, az lesz, hogy megpróbálom lekérgezni õket. Ha marad idõm és energiám, megégetem az alsó részüket. De nem kezelem az egészet. Nnnna. (a kérget meg otthagyom, egyék meg :gm: )Ha jól értem, így már tovább fogják bírni talpon, mint én magam  :rolleyes:

Hozzászólás megtekintése

Ha az akác levan kérgezve, és meg van égetve, és lerakás után, e teteje levan csapva, hogy ne tudjon megállni rajt a víz, hó, akkor két emberöltõt kibír.

#689 Szellemlovas

Szellemlovas

SUFNI

• Fórumtag
  • 1.145 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 17. - 17:10

Az égetés azért jó, mert így a szíjács földel érintkezõ része elszenesedik (elhal), így kevésbé szívja a vizet, azaz késõbb megy tönkre.A földbe kerülõ részt mindenképp érdemes kéregteleníteni.Ha már ennyire ez a téma:Valaki tud esetleg jó minõségû akácoszlopokat* Solymár, Budaörs, közelében (Vagy legalábbis Budapesthez közel)?*Már úgy értem, eladót! :)

Edited by Szellemlovas, 2006 április 17. - 17:12.

#690 Fövenyi

Fövenyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 18. - 9:38

MAGYAR VALÓSÁG!Húsvét vasárnap, nyugodt ebéd, ebéd utáni pihenõ. Gondoltam ez kijár a tanyamanagernek is, így hazavittem.Délután arra megyünk ki, hogy kuvasz lefújva, lakat leverve, ajtó feltörve.Szerencsére Lámpás barátom kétszeri kifosztása után lószerszámot nem tartunk kint, így egy gázpalack és kb. 100 kg vas minusszal 'megúsztuk' az esetet. Teljesen biztos, hogy nyeregre utaztak, mivel napelem,simson,malac,villanypásztor -hoz nem nyúltak.KOmolyabban kell venni a biztonságot! LÉgyszíves egyszerûen kivitelezhetõ ötleteket osszatok meg velem és mindannyiunkkal.Köszi

#691 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 18. - 10:08

LÉgyszíves egyszerûen kivitelezhetõ ötleteket osszatok meg velem és mindannyiunkkal.Köszi

Hozzászólás megtekintése

Az én nyergesemet is kirámolták egyszer, utána az ajtón belülre szereltem egy keményebb rácsot, amihez idõ kell kinyitni. Azonban már a külsõ ajtó kinyitásakor pár másodperc után megszólalt egy riasztó. Ez sem 100%-os, fõleg, ha nincs a közelben senki, de azértr biztosan kellemetlenebb rácsot feszegetni fülsiketítõ zajban. A szerkentyû mozgásérzékelõ volt, elemmel mûködõ, tehát az áramkikapcsolás sem blokkolta.

#692 Fövenyi

Fövenyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 18. - 13:06

Akkumlátoros sziréna jól hangzik, valóban menekülõre fogják a harsogó sziréna mellett vszínüleg. A szírénát hová kéne rakni, hogy ne lehessen vízbetenni, telefújni purhabbal stb.?A komondor szukát ettõl az esettõl függetlenül is ajánlották már! Szerzek is egyet!Hadd hulljon a férgese.

#693 Panni

Panni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.191 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 18. - 15:54

Ez itt off, de mi lett a kutyával? Mivel fújták le?

#694 Fövenyi

Fövenyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 20. - 9:25

KI tudja.A helyzet az, hogy nagy gyorsan vettem két gázpisztolyt extra erõs töltettel, és kipróbálás közben azért némi nafta marad a pisztoly környékén is, meg a kezeden is, ezt sikerrel belekentem fél óra múlva a szemembe. Az elsõ fél óra igen szar volt, utánna már csak kellemetlen. HAngsúlyozom, ez nem telitalálat volt. Tehát ha csak gázspray-vel nyomták le, mivel neki is ugyan olyan nyálkahártyája van, simán ki lehet vonni a forgalomból egy-két órára.Bennem felmerültek bizonyos védlehetõségek, csak mindnek vannak árnyoldalai is. Meg rohadjon már meg a rendszer, ha én az adózott pénzembõl vett ingatlant cserkészmószerekkel kell még megvédenem. Akkor ne kelljen adózni, és tudom, hogy semmilyen 'karhatalomra' nem számíthatok. Úgy tudom a szlovákok már elõrébb tartanak az értékek védelmében.

#695 realcowboy

realcowboy

Magnum

• Fórumtag
  • 8.060 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 20. - 9:31

Ha már ennyire ez a téma:Valaki tud esetleg jó minõségû akácoszlopokat* Solymár, Budaörs, közelében (Vagy legalábbis Budapesthez közel)?*Már úgy értem, eladót! :)

Hozzászólás megtekintése

Dél-Pest?

#696 Szellemlovas

Szellemlovas

SUFNI

• Fórumtag
  • 1.145 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 22. - 6:47

Ó, igen! Tudtam, hogy valaki már írt valami ilyesmit ide, csak nem volt idõm visszakeresni!Bár a dolgok egy kicsit megváltoztak, de bízom benne, elõbb-utóbb szükség lesz azokra az oszlopokra...Köszönöm Rc. Azt hiszem, tudom kire gondolsz, s ha aktuális lesz, magánban felkeresem. ;)

#697 esti

esti

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 22. - 19:04

Még egy érv az égetés mellett: HH, ha te apró pici, sejtszintû élõlény lennél, mit ennél: fincsi nedves fát, vagy fincsi nedves szenet? :D

#698 barnabee

barnabee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 516 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 24. - 9:33

Kérnék egykis segitséget valakitöl ,zárható trágyatárolo terve ,rajza ,fényképére lenne szükségem hogy ez hogy is néz ki unios szabvány szerint. köszönöm.

#699 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 24. - 11:25

Szia barnabee!Miért kell zárhatónak lennie?Az nem elõírás.Annyit tudok, hogy saválló betonból kell elkészíteni úgy, hogy a csurgaléklé ne kerülhessen a környzetébe és 8 havi trágyát be tudjon fogadni.(egy számosállatra egy évben 1,5 tonna almostrágyát szoktunk számolni).Megpróbálok pontosan utánanézni, mert ez így nagyon kevés, meg nem vagyok biztos, hogy még mindig érvényben van és minden állatfajra és tartásmódra egyforma az elõírás. Nálunk marha tartásra ezeket mondták.

#700 barnabee

barnabee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 516 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 24. - 11:53

Kösz hosszúhomlok már az egyeztetésen tulvagyunk de mivel én ujat készitek már az uj szabály vonatkozik ránk ,a meglévökrre a 2014 -es dátum .Azért kellene egy ilyen rajz v fénykép mert a tervezõ sem látott ilyet.

#701 Strucc

Strucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.330 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 24. - 11:53

Én annyit tervezek, hogy a domboldalba süllyesztett boxsor végén egy kvázi box lesz a tároló. Két szakaszból összerekva, hogy legyen ideje komposztálódni a cuccnak, és idõnként át lehessen fordítani. Remélem azt már géppel tudom majd rakni, így a teljes komposztáláshoz kb 4 lóbokszonként kell egy egész box területét elhasználni. A fedett trágyadombon az a vicces, hogy a komposztáláshoz külön locsolni kell, ami meg a mi esetünkben nem egy olcsó dolog...Nálam már ellenõriztek, és "felszólítottak". De még csak szóban.

Edited by Strucc, 2006 április 24. - 11:56.

#702 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 24. - 12:05

Az égetés nyilván hat valamire, de a vízzáróságot nem nagyon hiszem. Ha alapos, akkor porózus, töredezett szerkezetet eredményez, ha felületes, akkor meg minek? Általában hiszek a tapasztalatoknak, a "régiek is így tették" érveknek, de máskor megszólal bennem a kisördög és megkérdezi: nem csak valami közös tudássá elõlépett legendáról van szó? :)Szerintem túltárgyaltuk. :)

Hozzászólás megtekintése

Van még mit rágni a témán, mert csak a lényeg maradt ki. :) Az égetéskor az akác vízszállító kapillárisai záródnak el a túzbe tett szakaszon teljes keresztmetszetében és így válik az égetett rész vízzáróvá. a felület ha megég is , alatta mindenképpen kialakul ez az kapillárisaiban "összehúzódott rész" Jobban tömít mint a kátrányban való áztatás.Ebbõl pedig egyenesen következik, amit a tapasztalás is megerõsített: jó sokáig bírja.

#703 barnabee

barnabee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 516 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 24. - 13:52

Strucc ezt amit tervezel megse épitsd mert olyan mint ha nem is lenne és megis birságolnak még tetejébe. Agrobe azért kell zárható mert,hogy a legyek netudjanak sebe se ki jutni.Ezmég ráadásul nem is elég mert kell egy zárható tartály a csurgaléknak mellé a földbe.

#704 Strucc

Strucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.330 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 24. - 14:18

Strucc ezt amit tervezel megse épitsd mert olyan mint ha nem is lenne és megis birságolnak még tetejébe.   

Hozzászólás megtekintése

Konkrétabban, pls, mi a baj ezzel?

#705 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 24. - 14:21

barbabeeEz szerintem biztos, hogy nem elõírás!CSak a hígtrágyánál.Almos trágyánál nem kelltartály, csak ha magad miatt szeretnél ilyet csinálni. (vigyázz, nehogy valaki lehúzás miatt ilyet akarjon építettni veled!)Na itt van a rendelet:http://www.fvm.hu/do..._2001_kormr.pdfItt valóban olvasható gyüjtõcsatorna, meg akna is.DE a lótrágya nem olyan vizes, hogy egy ferde aljú trágyatárolóból visszafelé kifolyhasson a lé.Azt meg, hogy zárható legyen ez sem írja.De nem túl konkrét. :confused:

Edited by agrobe, 2006 április 24. - 14:36.

#706 Feri58

Feri58

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 56 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 24. - 14:34

Gyerekek a zárt trágyatárol nem azonos a becsukott bezárt lefedet tárolóvalAzért hivják zártnak mert a csurgaléklé nem szennyezheti a talajt. megjegyzem ezt a tervezönek tudni kell. Ha komolyan kell terv róla szivesen lefaxolom a miénket csak küldj egy faxszámot

#707 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 24. - 14:36

Nekem is jöhet egy: 06 46 507 620Köszönöm.Feri ezért is csodálkoztam, hogy barbnabee azt írta legyek ellen... :confused:Amúgy tök röhej, hogy az országan (legalábbis mifelénk) senki se tudja megmondani, hogy pontosan hogy kell kinéznie.DE azért majd jönnek ellenõrizni.Na de mit, ha õk sem tudják?Jó nagy a káosz...

Edited by agrobe, 2006 április 24. - 14:39.

#708 Panni

Panni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.191 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 24. - 14:40

Nnnna. A hétvégén letettük az oszlopokat. 110 db.Végül úgy kerültek le, hogy a földbe szánt 60-70 cm-t lekérgeztem, de sem égetve, sem máshog ykezelve nem lettek. Égetni akartam, de akkor még most sem lennének lent...Szóval, most majd meglátjuk, agyagos talajban meddig bírják így. Stopper indul :) Modták, hogy azért is jó, hogy lekérgeztem a földben lévõ végüket, mert aki nem tette, annak pár év után lerohadt a kéreg, úgy viszont lötyögnek az oszlopok. Az agyagos talaj elõnyei :) Most a felszögelõs szakaszhoz értünk. Agregátor szerzési project. A szögeket elõfúrás nélkül ugyanis csak nagyon - nagyon nehezen tudjuk átütni a rudakon az oszlopokba. Hát most itt tartunk. Nagyon köszi a tippeket!

#709 Ditapaci

Ditapaci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 299 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 24. - 14:42

Gyerekek a zárt trágyatárol nem azonos a becsukott bezárt lefedet tárolóvalAzért hivják zártnak mert a csurgaléklé nem szennyezheti a talajt. megjegyzem ezt a tervezönek tudni kell. Ha komolyan kell terv róla szivesen lefaxolom a miénket csak küldj egy faxszámot

Hozzászólás megtekintése

bocs de egy buta kerdes. Miert szennyezi a talajt a lotragya? Nem az van hogy az pont jo a foldnek? vagy a tomenyseg a problema? vagy az ha ivovizgyujto kornyeken van? Vagy ilyesmi?

#710 Strucc

Strucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.330 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 24. - 14:46

Én régen úgy tanultam, hogy az istállótrágya (é. ló) és a hígtrágya (sertés) kezelése teljesen különbözõ... Ez változott az EU-ban? (Mert hogy a lótrágyának nincs leve, hacsak a trágyadombból ki nem mossa az esõ. Ezért kell lefedni, és amennyire én tudom, betonfelületen tartani... Az más kérdés, hogy a boxoknál hogy van megoldva a vízelfolyás (és itt nem csak a vizelet, hanem a takarításra használt víz is...)Tehát akkor hogy is van ez most pontosan???

#711 Feri58

Feri58

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 56 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 24. - 19:10

Ti mit számoltok önköltséget egy bértartott lora?Mert vagy nálunk van a baj, vagy ott nincs minden rendben ahol 2oooo.- ft/ho körül vagy alatta hirdetik MI 35000/hó tartunk de a téli honapokban tuti ráfizetés.

#712 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 25. - 7:55

FEri nekem munka nélkül 12000 Ft/hó. Ebben ad libitum széna, szalma, a víz, áram, zab és kukorica benne van.Nyilván, mivel magam gondozom a saját munkámat nem számoltam bele.Minden takarmány vásárolt, nem termelt, kisbálás házhoz szállítva.

#713 Röf

Röf

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 69 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 25. - 8:10

Vigyázat!Rossz a számla!Nem számolod a saját munkádat, ez baj, mert a befektetett idö alatt ha dolgozol(másnak) penzt kapsz, na meg az istálóba fektetett anyagiakat se számolod, hisz ha ezt befekteted vhova pld egy cég akkor ez is hozna pénzt!Kedves Agrobe!Ahogy Te számoltál az valóban az effektive kiadott pénzt veszi figyelembe! A meg ill felvásárolt takarmány ára helytöl függö, vmint évröl évre változik!Nem számoltad az esetleges javítási költségeket, mert csak egyszer kell hogy csötörésed legyen....(Nem kivánom ám!:) )Tehát már évekkel ezelött kiszámoltam, (Volt is vita belöle) aztán más egy akkori kritikusom is rákényszerült hogy átrágja a költségvetést és reálisan 20 ezer alatt nem megy!Ha alkalmazottad van, ill nem nullszaldósan akarsz dolgozni, ill tartalékot képezni az esetlegességekre, akkor a minimum 25 ezer Ft/hó kéne hogy legyen!Amennyiben Te 12-böl tartod Öket akkor azonnal viszek 6 lovat Hozzád! :) és kötök havonta 6 kötöfákat! ;)

#714 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 25. - 8:26

Nincs hely! :D Valóban szerencsés helyzetben vagyok, mert egy háznál van a ló.Nekem nincs amortizációs költségem, csak a takarmány, illetve amit leírtam az van benne ebben az árban.(de, ugye leírtam, ám, hogy nekem mi van az önköltségben, tehát jó a számla :P )

Edited by agrobe, 2006 április 25. - 9:05.

#715 Strucc

Strucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.330 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 25. - 8:52

A saját, háznál tartott lóra a 12e-es árat meg tudom erõsíteni. Mi három állatott tartunk, így fajlagosan csökkennek pl. a szállítási költségek, így az kb havi 30-ra jön ki...

#716 Röf

Röf

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 69 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 25. - 9:14

Örülök hogy Nektek sikerül, én nem tudom kihozni ennyiböl,egy a tenyésztés miatt is, meg a tanfolyamok miatt is kell ember, na meg látjátok hogy én hogyan kalkulálok! :) Kár hogy nincs hely agrobénál! :hupp:

#717 barnabee

barnabee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 516 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 25. - 9:29

Feri58 kösz 06 82 413 803 .itt a fax szám . Egyebet most nem mert nem érek rá majd késöbb.

#718 realcowboy

realcowboy

Magnum

• Fórumtag
  • 8.060 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 25. - 9:40

Kár hogy nincs hely agrobénál! :hupp:

Hozzászólás megtekintése

Én beszélnék vele. Persze a munkát meg kéne osztani és az Õrségbõl Miskolcra megtankolni....Nem tudom, hogy miért kerülne ott többe a széna, ahol a legynagyobb ínség idején is van, volt dögivel. Hacsak nem azért, mert az összes föld lassan sógorkézen van már.

#719 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 25. - 9:47

DE beszéljetek a ház tulajával is... :D (amúgy eltitkoltam, hogy hétvégenként lovagoltatom a gyerkõceit)De jó volt dicsekedni...Jó dógom van ott, na.Egyébként meg miért gondoljátok, hogy a lovaknak olyan jó dolguk van itt?Így néz ki az egyik éhezõ:http://kep.tar.hu/to...2587/20774392#2így meg a másik:http://kep.tar.hu/to...2587/20774452#2Kicsi látszik a karámunkból. Meg az elsõ képen a szénaetetõbõl is látszik egy kicsi a bal felsõ részen. Reggel kint kapják abba a szénát nem a boxban.Ja és bibibí. :P Még a hely neve is olyan szép: Miskolc-Szirma

Edited by agrobe, 2006 április 25. - 9:51.

#720 realcowboy

realcowboy

Magnum

• Fórumtag
  • 8.060 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 25. - 9:51

Fullos számítás, ez akkor kerül ennyibe, ha olyan lovas szerzi be, aki két hónapja lovazik:600 kg széna (a bélpoklos, betaposós, szétpocsékolós lónak is elég) 5000 1.8 mázsa zab mondjuk, 5000.-2 mázsa szalma/ forgács, mindegy, 2000.-60 kg takarmány répa. 1200,-nyalósó 250 (drágábbat vegyen a gazdi)Szárazkenyér, zöld, ezek csökkentik a többi fogyását.Én sajna most ehhez teszek még elég sok benzint is ;)