Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Veszprém megye

• Please log in to reply
2065 válasz a témához

#681 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 20. - 12:45

Szia, Peti! Kerüjj bejjebb! :D És érezd magad jól köztünk! Ha lesz idõd, bogarászd kicsit ezt a topikot, megtudhatod belõle, kik-hol-mifélék vagyunk mi itt körülötted a megyében. :) [Egy kéretlen jótanács: mint új fórumozó, a felesleges kezdeti bajságokat elkerülheted, ha egyenlõre velünk-köztünk maradsz. Olvasd sokat a fórum klf. topikjait, és mikor már nagyjából képben leszel (a tagok összetétele, stílusa stb. tekintetében), már nem sok meglepetés érhet. :) Persze, ha "ütésálló" vagy, és nem bánod, ha a kezdet kicsit "göröngyös" lesz, vágj a közepibe! :yeah: ]

#682 Guest_Peti_*

Guest_Peti_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 20. - 14:23

Pálma valami szenzációs: nem olyan szép mint Dárius, viszont korlátlan a munkakedve, és legalább olyan hízelgõs. Odakint elég nyugodt volt, bár az elsõ félórában azt hiszem érezte rajtam a feszültséget. Kissé idegesebb, ijedõsebb lett, mint itthon, és néha úgy gondolta, hogy vissza kéne fordulnunk, de aztán tisztáztuk a dolgokat és a végén már -szinte- olyan lett mint itthon. Imádom a dögöt! :ang: [b]Apropó: ismét felvetem a nagy kérdést! Nincs valaki a környéken aki hajlandó lenne - a másik lovamon - velem lovagolni?[/b]

Szia Bundas!Én szívesen kimegyek veled terepre, ha majd tudunk idõpontot egyeztetni. De azt elõre kell bocsájtanom, hogy nem vagyok profi lovas, hiszen idén kezdtem el lovagolni. Rendszeresen járok ugyan terepre Sárival, de idegen lovakkal még eddig csak lovardában lovagoltam. Ami a lényeg: nem vagyok egy félõs fajta.Mivel csak egy lovunk van( egyenlõre) én is egyedûl szoktam kimanni terepre, de hát az igazi az lenne ha nem mindig egyedül kéne lovagolni.Üdv :Peti

#683 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 20. - 20:15

Szép hetet Mindenkinek!

#684 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 20. - 20:26

Vasárnap cirka négy órás terepet mentünk a lányommal! Erre vágytam mióta elkezdtem lovagolni tanulni! :) (Köszönet Rideman)Szóval nálunk teljes az eufória. Én is szép hetet kívánok mindenkinek.B1

#685 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 20. - 20:49

Peti!Remélem össze tudunk hozni egy-két közös lovaglást! Én benne lennék! :yeah: Akár nálam az enyémeken, akár valahol félúton találkozva. :yeah: Nézegettem a térképet, nem tûnik extrémnek a dolog. Nem ismerem az idõbeosztásodat, írhatnál valamit a szóbajöhetõ idõpontokról.Üdv: Péter

#686 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 21. - 7:18

Üdv. szûkebb hazánkban Peti. :) RIDERMAN neked meg boldogot. :yeah:

#687 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 21. - 11:42

Itt (IS :D) boldogot, Laci!

Edited by Ágimam, 2006 november 21. - 13:17.

#688 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 21. - 12:00

Köszönöm Mindenkinek a jókívánságokat! :D Ne irigyeljetek (ez sajna állapot és nem érdem) :eek: Aroon igyekszem megfogadni a tanácsodat! :yeah:Posted ImageLehet, hogy öregszem, már az ilyen képeket is nosztalgiával nézem, hát amikor még nyár volt és fiatal voltam.....

Edited by RIDERMAN, 2006 november 21. - 13:06.

#689 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 21. - 13:02

Riderman!Látom kissé lassú vagyok, de csatlakoznék a többiekhez: isten éltessen! :kocc: És kívánok továbi jó lovaglásokat! (Ugye, milyen önzõ vagyok?)Üdv: B1

#690 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 21. - 13:07

Neked is köszönöm, legyen részed benne (mármint a lovaglásban) :D

#691 Guest_Peti_*

Guest_Peti_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 21. - 18:20

Peti!Remélem össze tudunk hozni egy-két közös lovaglást! Én benne lennék! :yeah: Akár nálam az enyémeken, akár valahol félúton találkozva. :yeah: Nézegettem a térképet, nem tûnik extrémnek a dolog. Nem ismerem az idõbeosztásodat, írhatnál valamit a szóbajöhetõ idõpontokról.Üdv: Péter

Szia Bundash! Az idõbeosztásom mondhatjuk úgy is, hogy sz.r! Bõvebben: nagyon sz.r! Ugyanis három mûszakban dolgozom és havonta egy szabad hétvégém van. Hétköznap vannak ugyan szabadnapjaim, ha neked hétköznap is jó. Persze elõször össze kéne ismerkednünk. Megnézném a lovakat, beszélgetnénk egyet. A többieket ismered személyesen is már? Volt már valami közös összeröffenés, vagy csak a fórumon keresztül ismeritek egymást? Tulajdonképpen nem vagyunk olyan messze egymástól, de hát ott a fõút is amin át kéne menni. Egyébként mennyi lovad van? Nekem egyenlõre egy. Jövõre szeretnék még egyet venni. A feleségem is szeret lovagolni úgyhogy végre lenne neki is és nekem is külön lovam.Mindenkinek! Nem tud esetleg valaki egy jól használható térképet a környékrõl? Olyan igazit, amit lovasok használhatnak? Gondoltam már rá, hogy kimegyek Bakonykutiba- ott lakik a nagymamám- de fel kéne deríteni még a terepet. Vagy kéne egy jó térkép.Ha estleg neked jó a hétköznap is akkor könnyebben össze jöhet a közös lovaglás. Ha nem akkor lehet, hogy csak jövõre, ugyanis a következõ szabad hétvégém csak dec 8, 9, 10 lesz. Sajna. Addigra már ki tudja milyen idõk lesznek.Na de mindegy, ami késik nem múlik! Majd csak valamikor összejön!Boldog születésnapot Riderman! ( Talán nem késtem el még vele)Üdv : Peti

#692 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 21. - 20:27

Köszönöm A jókívánságokat Peti!Nem késtél el vele mert én még sokáig hitetlenkedni fogok hogy én ennyi na ne ................... :kv: Ami térképet illeti lehet hogy tudok segiteni, mert hivatalos kiadvány nem van egyelõre. Én elég sokat kutakodtam mire szereztem olyan lovasoknak valót :D Bakonykuti tök jó hely, de megközelíteni csak sz@r terepen lehet. Mi voltunk a nyáron, de patkolatlan lovakkal (mint mi) csak nagyon óvatosan és lassan lehet haladni. Nem is az volt a fõ baj, hogy nem volt patkó a lovainkon hanem az, hogy az én arabajaim körme (bár igen szívós) nem olyan magas mint a félvéreké és emiatt a sok éles kõ a csûd és pártaszél felsértésével okoz (hat) gondot.

#693 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 25. - 18:22

Ma újra sikerült kijutnunk, egy laza 3 órás lovazásra. Végre sikerült elkészítenem azt a fényképet, amire már egy fél éve várok: Lófül, a háttérben fenyõkkel!Ha még nem únjátok itt van még egy kép: Dilema.Ezt pedig a fiúk kedvéért: vele töltöttem a délutánt. :dev: Használjátok ki a jó idõt! Jó lovaglást mindenkinek.B1

#694 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 25. - 19:03

Hajrá!Talán holnap végre kitörünk a szabadba mi is. :kir: Megjósolom: innentõl annyi fényképed "keletkezik" mint a tenger............... :kv:

#695 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 25. - 19:26

Ettõl magam is erõsen tartok, de sebaj már feltalálálták a háttértárakat.(Csak valahogy rendszerezni kéne a képeimet.)Peti! Azt hiszem mégsem egy környéken lakunk! Úgy emlékszem, nálunk 2004 január elején komoly hófúvások voltak. (Megnéztem az adatlapodat.)Komolyra fordítva a szót: nekem három gyermekem, egy feleségem és két lovam van, és szívesen látunk téged/benneteket amikor tudtok jönni.Térképem nekem sincs erröl a környékrõl, de koncepcióm az van a nyolcason való átkelésrõl. Csak ezt a lovaim még nem tudják. Holnap, ha minden jól megy, és sikerül a délutánt úgy összehoznom, akkor az egyik lehetõséget (aluljáró) kipróbálom. Azt hiszem ez Dáriusmnak fog némi stresszt okozni.Üdv:B1

#696 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 27. - 20:11

Az alúljáró érdekes (még egy darabig).Tegnap, elvittem az állatseregletet túrázni (2 kutya égy csikó és két vén ló mármint Khalifa és én). :kv: Khalifa bölcsen és megfontoltan vette, hogy a kutyák és a csikó felváltva hajtják egymást a domoldalakon.Meseszép idõben mentünk vagy 3 órát, egyedül a a patakon átkelés volt gond a csikónak. Õ kétségbeesetten rohangált amig mi átkeltünk, végül is nem jött át de sebaj van idõ majd megtanulja. A düledezõ fa hídon viszont többször is szépen átjött. Végül is tök jót mentünk! :yeah:

#697 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 28. - 12:55

HELP mindenki!!!!Dallos Gyula életérõl ami csak van,mindent küldjetek el légyszike!!!!(Péntek délelõttig)köszi

#698 Guest_Peti_*

Guest_Peti_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 29. - 16:59

Szevasz Bundash!Idõhiányban szenvedek sajnos, úgyhogy csak most kapcsoltam be a gépet. A kevés idõmet megpróbálom úgy beosztani, hogy egy kicsi mindenre jusson. Elõzõ héten csak egyszer ültem a Sárin, úgyhogy hétfõn amikor felültem rá úgy ment, mint a golyó. Ezért aztán- már csak azért is, hogy a gyerekek is fel merjenek ûlni a lóra- tegnap és ma is szakítottam két-két órát lovaglásra. Nem mintha megbántam volna, hiszen ki tudja meddig lesz még ilyen jó idõ. Ma már azért nem volt olyan menõs. A meghívást köszönöm és biztos lehetsz benne, hogy élni is fogok vele. ( Amint össze tudom úgy hozni a dolgokat, hogy a feleségem, a gyerekek és én is ráérek - na meg persze te /ti/ is. A családi felállás nálunk is hasonló. Ha pedig minden jól megy, jövõre teljesen ugyan az lesz. /Három gyerek, egy feleség és egyenlõre csak egy ló./ Jövõre szeretnék venni még egy pacit. Ki lovagol nálatok még a családban? Az aluljáróhoz mit szólt a paci? A lófüles kép szuperÜdv : Peti

#699 Guest_Peti_*

Guest_Peti_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 29. - 17:12

Szevasz Riderman!Merrõl közelítettétek meg Bakonykutit? Inota felõl? Imádok én is terepen menni, de a közvetlen közelben csak sík mezõ van. A talaj az speciel viszont kitünõ. Még fel kel derítenem a kicsit távolabbi lehetõségeket./ Hajmáskér. Vagy Kuti.Bár az lehet, hogy egyenlõre még nekem túl nagy falat./Ha esetleg van valami térkép ügyben szólj légyszi. Továbi jó lovaglásokat erdõn-mezõn.Üdv: Peti

#700 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 29. - 20:26

Üdv!Mi nyáron Guttamási felõl "rohantuk"le gyorslábú paripáinkon a mit sem sejtõ Bakonykutit (de a kocsma csak este van nyitva :eek: ). Mostanában viszont nyeregbõl láttam a terepet Hajmáskér felõl picit kavicsos. :P Van annak egy éve talán kettõ is amikor Kutiból mentem Palotára hát az sem kõ mentes.A térkép az érdekes (már minden vackot megvettem, de végre tudom a megoldást és elárulom Neked is. :kv: Neked is és a többieknek is jó lovaglást szép terepeket, jó idõt hozzá! :yeah:

#701 Guest_Peti_*

Guest_Peti_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 30. - 10:45

Üdv!Mi nyáron Guttamási felõl "rohantuk"le gyorslábú paripáinkon a mit sem sejtõ Bakonykutit (de a kocsma csak este van nyitva :eek: ). Mostanában viszont nyeregbõl láttam a terepet Hajmáskér felõl picit kavicsos. :P Van annak egy éve talán kettõ is amikor Kutiból mentem Palotára hát az sem kõ mentes.A térkép az érdekes (már minden vackot megvettem, de végre tudom a megoldást és elárulom Neked is. :kv: Neked is és a többieknek is jó lovaglást szép terepeket, jó idõt hozzá! :yeah:

Hát igen. A kocsma csak este van nyitva. Ha nyitva. Kb 4 éve úgy volt, hogy én bérlem ki a kocsmát mag a boltot mellette, de aztán lebeszéltek róla. Ha esetleg valamikor újra arrafelé jártok szólj. Ott lakik még a nagymamám, és szívesen megvendégellek titeket egy üdítõre. A terep elég kavicsos, az biztos. Mondhatjuk sziklás.Jó lovaglást: Peti

#702 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 30. - 17:59

Ágimam! :ang: Felpróbáltam a veszkó nyergedet. Hát, mit mondjak: sürgõssen keresnem kell valakit, aki már látott veszternlovast!Lóállományomról: Pálma DáriusÜdv:B1

#703 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 30. - 18:25

Peti!Nálunk a nagylányom, és az unakahugom lovagolnak. (Õk vannak a lovakkal az elõzõ hozzászólásomban.) A többiek csak ötletszerüen ülnek fel egy kis futószárazásra.Az aluljáró -egyenlõre- kimaradt: túl sok helyet nem járunk még be ezen az oldalon sem, és most is más irányba csábultunk el. De nem adtam fel, hamarosan megpróbálom.B1

#704 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 30. - 18:50

Ágimam! :ang: Felpróbáltam a veszkó nyergedet. Hát, mit mondjak: sürgõssen keresnem kell valakit, aki már látott veszternlovast! Ugye megmondtam hogy mindenki "megõrült" tõle?! Posted Image Én nem tudom, milyen egy nyereg ez....:(

Régiós társainknak, hogy képben legyetek: tavaly õsszel megvettem Hercegnek az õ western-nyergét. Jane /egy ritkán - akkor is inkább a fotós topikba - írogató fórumos lány/, akinek a FÉNYKÉPÉN MEGLÁTTAM ezt a nyerget, csupa jót mondott róla. Tetszett is, az ára pénztárcakímélõ volt, "referenciája" is volt, megvettem. Nna, azóta gondom van csak vele. A gyõriek - ha jöttek lovazni hozzánk - szinte kivétel nélkül utálták. De így voltak vele a veszprémi lányok is... Caly egyszer azt találta mondani: " - Ezt én minnyá levágom innen!!" (mármint a lóról :D) Tény, hogy mindenki, aki próbálta, angolos volt. Meg volt az akarat, a jószándék, (hamáeccer Ágimamnak ilyen idióta ötletei vannak, hogy veckónyereg.... ), de egyre inkább úgy tûnt, inkább szõrin mentek a lovon, ha nem maradt más... Így aztán "nyers" maradt a nyereg. :( Olyannyira, hogy az a széles bõrbe "ágyazott" bunkó bõrkengyel szépen lapul még most is a ló két oldalán, párhuzamosan a ló oldalához símulva. (Bár érdekes: most, hogy nézem Jane képét, ez a kengyel is u.úgy lapul a ló oldalához, pedig Jane már évek óta használja.) Kész bokaficam, ha nagy nehezen belebújtatod a lábad, mert akkor meg erõnek erejével tartani kell "kifelé", azzal az irdatlan vastag bõrizével együtt, amire rá van dolgozva. :huh: Aztán nem csak ez volt a baj. Úgy egyáltalán kész õrület volt, ahogy állt a lovon. Egyszerûen nem lehetett úgy meghúzni a hevedert (képtelenség volt!!!), hogy masszívan álljon a lovon, és felszálláskor ne kellett volna valakinek a túloldalról "ellentartania". Ha meg már fenn volt valaki, szidta, mint a záporesõt. Ma, mikor tanákoztunk Bundással, jött az ötlet, a nyakába akasztom (ill. megkérem szépen), ugyan vigye már haza, és amennyit csak tud, lovagoljon benne, koptassa-, járassa be nekem, mert itt nem fog patinát kapni a sok üléstõl, az biztos.Hát... Akkor ezek szerint felraktátok, Péter. A röhely: amikor elõször felraktuk, szinte szó szerint ugyanez a mondat tolakodott a szánkra... "Keresni kéne egy veszkóst, aki megmondja, mi nem stimmel ezzel a nyereggel..." :(Lóállományomról: Pálma DáriusNagyon hejre kis lovacskák! De ezt a fantasztikus "terepet" legalább úgy irigylem tõled, mint azt, hogy te már segítõ társat találtál a lovazáshoz. :yeah:

Edited by Ágimam, 2006 november 30. - 18:55.

#705 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 30. - 20:52

Bundásb1Jól néz ki a nyereg, hasonlít a natowara. Miért nem lehet meghuzni a hevedert!?

#706 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 30. - 20:57

Olyan nincs hogy nem lehet :gm: Rá kell teríteni egy birkabõrt, nekem bejött................ :kir:

#707 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 30. - 21:05

Olyan nincs hogy nem lehet :gm: Rá kell teríteni egy birkabõrt, nekem bejött................ :kir:

Széltoló :yeah: :D

#708 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 1. - 2:24

Hú, Laci, a birkabõrrõljut eszembe! Tudom, kaptam már tõled egy monitort (azaz a gyereköm :)), amit ezúton is nagyon szépen köszönök, de Angyink Tamus-nyerge 1-2 héten belül hazakerül,s még nincs szõrülõkéje... :kv: Szoval mielõtt feladok hirdetést, hogy õsmagyar nyeregre való birkabõrt keresek megvételre, légyszives, tedd meg az ajánlatodat! :ang: És ha mész, légyszives hozd össze azt a nyerget valami lóállattal, és üjjé bele léccives, mer' már ott tartok, hogy kivágom. :hupp:

#709 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 1. - 9:15

Jövõ héten, felapaszkodom mint a..... aztán maj'szolok :D Birkabõrt milyet szeretnél. (Mert amit én készítettem ki az aztán kész van :huh: )

#710 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 1. - 10:22

Aroon!Már miért ne lehetne meghúzni a hevedert?Csak éppen én vagyok hozzá kevés!Csekély fél óra alatt -miközben kétszer majdnem a lovat is feldöntöttem- sikerült elérnem a képen látható állapotot. Ekkor még mindig úgy kellett felugranom rá, mert ha a kengyelbe lépek, simán elfordul a nyereg. Itt két további probléma adta magát:1, A kengyelek azt hiszem Ágimam méretére voltak állítva, én pedig egyenlõre nem tudtam -nem mertem- kibogozni azt a furmányos csatolást. Szóval "kényelmesen" magasra emelt térdekkel kucorogtam.2, Ez a nyereg az angol után akkora mint egy fotel! Nem igazán tudtam eldönteni, hogy hova is kéne tenni a pici popómat. Helyezkedtem, fészkelõdtem mire végre elkezdett sötétedni, és volt indokom befejezni a "lovaglást".Dióhéjban ennyi.

#711 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 1. - 11:33

Bundasb1.Valamit rosszul csináltok, mert a hevedert olyanra lehet huzni, hogy a lóbol kimegy a szufla.Elfordulni azt nem tud, legalábbis az enyém nem. A kengyel állítás sem ördöngõs dolog, sõt egyszerü.Tényleg valami gigszer van(lehet hogy a nyereggel). Tényleg nem értem, mivel pár éve már hasonló nyeregben nyomom, s nekem még semmi bajom nem volt vele. Ha tudok segítek.Üdv Aroon

Edited by aroon, 2006 december 1. - 12:35.

#712 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 1. - 12:37

Bundasb1.Valamit rosszul csináltok, mert a hevedert olyanra lehet huzni, hogy a lóbol kimegy a szufla.Elfordulni azt nem tud, legalábbis az enyém nem. A kengyel állítás sem ördöngõs dolog, sõt egyszerü.Tényleg valami gigszer van(lehet hogy a nyereggel).

Igazán nem tom mér nem lehet azt a hevedert egy spaniferrel meghúzni :gm: B1 szerintem Pálmára tedd a nyerget (Õ nem "szívja" fel magát).Lassan én is kíváncsi leszek a csoda nyeregre. :D Bár szerintem ilyen kevés pénzért csak nézni lehet (ne) nem pedig ráülni..... :dev:

#713 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 1. - 12:40

Ne gonoszkodj, méghogy spaniferrel. :rolleyes: :D Valamit nem jól csinálnak, mert annak mûködnie löll. ;)

#714 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 1. - 13:15

Nem lehet az a baj, hogy a bütyök amire vontatókötelet kell kötni a ló fara fele mutat (ettõl olyan fara-muci) :gm: Na jó ez nem is volt olyan jó :huh:

#715 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 1. - 16:32

Ágimam 2006.11.29, 20:28 Post #3368 IDÉZET(cikape @ 2006.11.23, 11:18) Sziasztok!Még én sem mutatkoztam be, gondoltam itt az ideje.Kata vagyok, három gyermekes,( fiatal) anyuka. Veszprém megyébõl. Egyébként Peti felesége. Sziaa, Kataaaaa! Navégre! Aztán néha írogass is ám! Ágimam!Bár a nevek stimmelnek, de ez egy másik Kata, egy másik Peti, és három másik gyerek!Cikape, azért ne keseregj nagyon, Ágimam akkor is melegen üdvözöl, ha nem az vagy akinek gondolt!B1 :dev:

#716 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 1. - 16:37

Hajrá a kulcstartóért Péter. ;) :yeah:

#717 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 1. - 16:58

A hevederrel semmi gond, csak én még nem láttam ilyen nyerget "üzemelés" közben.Nem tudom hova kell tenni, mennyire kell meghúzni stb. Az egyik oldalon (bal) és a kengyelszíjakon általam ismeretlen de elsõ pillantásra eléggé bonyolult csatolás látható. Ezekhez tegnap nem mertem hozzányúlni. A jobb oldalon van egy bazi nagy csat és egy -pontosabban kettõ- széles, vastag és nagyon merev szíj, amin fele olyan sûrûn sincsenek a lyukak mint az angolon. Ezt próbáltam becsatolni, de itt állt elõ az a jelenség, hogy az egyikben még laza volt, a következõbe viszont már nem ment bele. Mikor némileg dinamikussabban próbálkoztam akkor ez a merev szíj nem igazán akart csúszni a csatban, helyette inkább szegény Pálmámat billentettem ki az egyensúlyából.És, hogy Riderman további gonoszkodásának elébe menjek: most kimegyek és addig spekulálok a nyergen amig meg nem fejtem hogyn mûködik. Neki azért majd lebiztosítjuk spaniferrel, ha legközelebb jön.

Hajrá a kulcstartóért Péter. ;) :yeah:

Köszi. Igyekszem, bár komoly a tempó!

#718 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 1. - 18:40

Jelentem a westernnyereg rejtéje megoldódott!Mostmár csak azt nem értem, hogy mit nem értettem én ezen tegnap! Bõrápolóval felpuhítva, apránként szétszedve, majd újra összerakva teljesen egyszerûvé vált minden. Vasárnap kipróbálom élesben is.Aroon! 1, Mit tesztek alá? 2, Az alján olyan szõrmeszerû izé van. Fehér színû. Az szerintem egy héten belül összekoszolódik. Nincs valami trükk ez ellen?

#719 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 1. - 19:33

Én egy rongyszõnyeget tennék alá! :D Becsülendõ a kitartás, és még eredményt is hoz. :kocc: Ha beválik elkérem egy körre ;)

#720 Fokos

Fokos

Új vendég

• Fórumtag
  • 9 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 1. - 21:13

Szia Bundash! Az idõbeosztásom mondhatjuk úgy is, hogy sz.r! Bõvebben: nagyon sz.r! Ugyanis három mûszakban dolgozom és havonta egy szabad hétvégém van. Hétköznap vannak ugyan szabadnapjaim, ha neked hétköznap is jó. Persze elõször össze kéne ismerkednünk. Megnézném a lovakat, beszélgetnénk egyet. A többieket ismered személyesen is már? Volt már valami közös összeröffenés, vagy csak a fórumon keresztül ismeritek egymást? Tulajdonképpen nem vagyunk olyan messze egymástól, de hát ott a fõút is amin át kéne menni. Egyébként mennyi lovad van? Nekem egyenlõre egy. Jövõre szeretnék még egyet venni. A feleségem is szeret lovagolni úgyhogy végre lenne neki is és nekem is külön lovam.Mindenkinek! Nem tud esetleg valaki egy jól használható térképet a környékrõl? Olyan igazit, amit lovasok használhatnak? Gondoltam már rá, hogy kimegyek Bakonykutiba- ott lakik a nagymamám- de fel kéne deríteni még a terepet. Vagy kéne egy jó térkép.Ha estleg neked jó a hétköznap is akkor könnyebben össze jöhet a közös lovaglás. Ha nem akkor lehet, hogy csak jövõre, ugyanis a következõ szabad hétvégém csak dec 8, 9, 10 lesz. Sajna. Addigra már ki tudja milyen idõk lesznek.Na de mindegy, ami késik nem múlik! Majd csak valamikor összejön!Boldog születésnapot Riderman! ( Talán nem késtem el még vele)Üdv : Peti