Ellenben a Tiéddel!
Mi történt?

Nem ismered még az én fejem!
Röviden, tömören annyi, hogy szerintem (és nem csak szerintem) az oktatóm hibázott. Kaptam egy kicsit makrancos, kicsit ijedõs lovat. 10 perc után eléggé össze tudtam szedni, szépen ment ügetésben a féllovarda, átlóváltás, mindez a karámon belül kialakított díjlovagló négyszögön belül is. (Na nem a 20*40-esben, ez max 10*25-ös lehet, vagy még kisebb)
Na ekkor jött az oktató nagyszerû ötlete, hogy vágta futószáron. Ami nem is lett volna baj, ha:
1: nem 4-5 méteres száron akarja ezt csináltatni
2: a lovam nem retteg az ostortól
3: az én tudásom kiterjedne arra is, hogy mit csináljunk egy vágtaugrásból félfordulatban stoppoló lovon.
A lényeg, hogy a lónak kikerekedtek a szemei, beugrott ügetésbe, majd vágtába, és két vágtaugrás után kicsapta a farát, leblokkolt, a fejét meg felvágta, amit ugyebár mivel nem foghattam rendesen szárat, nem tudtam megakadályozni. Ráadásul mivel az oktató rám parancsolt, hogy kapaszkodjak a nyereg elejébe, így a súlypontom elõrébb volt a kelleténél, aminek az eredménye az lett, hogy a ló feje meg az enyém félúton találkoztak.
Na ez hosszú lett, de asszem így érthetõ. Az oktató ezután közölte, hogy kevés vagyok én ehhez a lóhoz... Mit ne mondjak, szerencsétlen lovat eltartott utána megint 10 percig mire össze tudtam úgy szedni, hogy megnyugodjon. Meg én is...