Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Zalaiak

• Please log in to reply
2209 válasz a témához

#681 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 16. - 9:46

Stuszi! Mi történt? Csak nem balesetetek volt? :(

Csak nekem, (szerencsére) és már vagy 3 hónapja. Totálosra törtem szegény, sokat megélt ignisünket. No nem volt nagy baleset, (40-45 körül mehettem) inkább csak gazdasági totálkár. A baleset másik résztvevõje egy bénán lerakott farakás volt... :D
Azért a légzsák jól orron vágott, 1 hétig úgy néztem ki, mint aki boxmeccsrõl jön. :D

#682 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 16. - 10:09

Jajjjjj azt az orrot de megnéztem volna. :kir:

#683 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 16. - 10:19

Vezér, te egy gonosz, kárörvendõ banya vagy. :gm: Stüszi, nyilván a farakás volt a hibás, eléd ugrott hirtelen, nem igaz? ;) Mondjuk én is csináltam már a Golfon 300 ezres kárt úgy, hogy kettes sebességben mentem, kb 20-szal. Csak éppen szembejött a fõnököm a Pajeroval, az istálló sarkától egyikünk sem látta a másikat. :D A Pajeron lett két karcolás, nekem meg gallyra ment a motorháztetõ, a bal lámpa és a bal elsõ sárvédõ :eek: .

Edited by hitetlen, 2011 augusztus 16. - 10:22.

#684 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 16. - 10:29

Jajjjjj azt az orrot de megnéztem volna. :kir:

:P

#685 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 16. - 10:53

Vezér, te egy gonosz, kárörvendõ banya vagy. :gm:

Stüszi, nyilván a farakás volt a hibás, eléd ugrott hirtelen, nem igaz? ;)

Mondjuk én is csináltam már a Golfon 300 ezres kárt úgy, hogy kettes sebességben mentem, kb 20-szal. Csak éppen szembejött a fõnököm a Pajeroval, az istálló sarkától egyikünk sem látta a másikat. :D A Pajeron lett két karcolás, nekem meg gallyra ment a motorháztetõ, a bal lámpa és a bal elsõ sárvédõ :eek: .

Az bizony! Látom magam elõtt, ahogy elképzel, és vigyorog :D

Persze! :D Mondtam is az erdésznek, hogy azt az ugri-bugrit vigyék el onnan mert baj lesz... :kir: :kir: :kir:
Amúgy benéztem rendesen. Fékeztem, apró kavicsokon megcsúsztam, arra meg nem számoltam, hogy az egyik alsó rönk kilóg... Jobb elsõ kerék elakadt benne, én meg autóstól a fakupac tetején találtam magam...

#686 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 16. - 12:03

Csak kicsit jól érzem magam,meg aztán egyszerre megkapom a gonosz banya jelzõt,peeeedddig az vesse rám az elsõ követ aki nem nézte volna meg a Stuszit. :kir: Na banyának lenni sem utolsó ám,a söprûben nem tudok ekkora kárt tenni. :D :D Én egy :ang: vagyok,csak van 1 bibircsók az orromon. :D

#687 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 16. - 12:56

Mondjuk én is csináltam már a Golfon 300 ezres kárt úgy, hogy kettes sebességben mentem, kb 20-szal. Csak éppen szembejött a fõnököm a Pajeroval, az istálló sarkától egyikünk sem látta a másikat. :D A Pajeron lett két karcolás, nekem meg gallyra ment a motorháztetõ, a bal lámpa és a bal elsõ sárvédõ :eek: .

Én inkább ezt néztem volna meg élõben! :D Stuszi orra ehhez képest bakfitty! :gm:

#688 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 16. - 13:00

hááááát az sem lehetett utolsó. :D

#689 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 16. - 14:16

Én inkább ezt néztem volna meg élõben! :D Stuszi orra ehhez képest bakfitty! :gm:

Ezt kikérem az orrom nevében! :D :D :D

#690 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 16. - 21:06

Én anno terepjárózás közben az erdõben döntöttem ki egy fenyõfát. Aztán szólt a bátyám, hogy most már levehetem a gázról a lábamat! :gm: Életem elsõ vezetése volt a bödei dombokon. Nem is jutottam tovább 200 méternél. :D Hogy valami lovas történést is írjak, ma leteszteltük a körkarámot. Eddig tartott, hogy a lovak lenyírják benne a füvet. :dev: A lényeg, hogy van két dagadt, hájpacni lovunk, 5 perc munka után "taknyuk-nyáluk" összefolyik, csöpög a zsírjuk. Annyira bírnak koncentrálni, mint egy döglött béka. Azért próbálkoznak, és vannak is (rém)képeik arról, hogy mit kellene csinálni, csakhát... Ahogy az idõ, és Ákos engedi minden nap ez lesz a program. Úgy terveztem, hogy hétvégén már nyergelek is. Szerintem lemondok róla. :D

#691 Holló

Holló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 50 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 16. - 21:29

[quote name='Mackó' date='2011.08.15, 21:05' post='896861']
Nahát! Már komoly nagy fiad van! :) 1,5 évesen micsoda fürtjei vannak a lányodnak! :D

Mackó!
Köszönöm. Furcsa volt, mikor megszületett fekete haja volt és olyan nagy hogy belelógott a szemébe. Most majdnem a derekáig ér leengedve és szõkésbarna.
Posted Image
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
Posted Image
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Stüszi!

Hát ilyenek ezek a fránya Ignisek. Én imádtam, rohadt jó kocsi volt, 2 évesen totálkárosra törtük, elszálltunk az út széli vizes füvön. Én a csomagtartóban landoltam, férjem a csípõjével leszakította a kormányt, a gyerek meg elharapta a nyelvét. Persze hogy hiteles kocsi volt, nyögjük a mai napig. Lóhelyzet?

#692 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 17. - 9:24

Én anno terepjárózás közben az erdõben döntöttem ki egy fenyõfát. Aztán szólt a bátyám, hogy most már levehetem a gázról a lábamat! :gm: Életem elsõ vezetése volt a bödei dombokon. Nem is jutottam tovább 200 méternél. :D

Hogy valami lovas történést is írjak, ma leteszteltük a körkarámot. Eddig tartott, hogy a lovak lenyírják benne a füvet. :dev: A lényeg, hogy van két dagadt, hájpacni lovunk, 5 perc munka után "taknyuk-nyáluk" összefolyik, csöpög a zsírjuk. Annyira bírnak koncentrálni, mint egy döglött béka. Azért próbálkoznak, és vannak is (rém)képeik arról, hogy mit kellene csinálni, csakhát... Ahogy az idõ, és Ákos engedi minden nap ez lesz a program. Úgy terveztem, hogy hétvégén már nyergelek is. Szerintem lemondok róla. :D

200 m elsõre nem is rossz... :kir:
Mióta nem voltak lovagolva azok a lovak? Ha a heveder még átéri õket, akkor nagy gond nem lehet. :D

Holló!
Én imádtam és utáltam egyszerre. Tény, hogy baromi sokat kibírt alattam.
Lóhelyzet egyelõre változatlan. :(
Viszont asszonyt rávettem, hogy a "nyaralásunkat" (ami kõkemény 3 nap lesz, többre nincs idõnk) lovas helyen töltsük! :yeah: :kir:

#693 Panni

Panni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.191 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 17. - 10:35

Sziasztok!

Ma kaptam egy levelet, amiben segítségünket kérik egy ló keresésében. Bemásolom ide a levelet, meg a képet, hátha látott valaki valamit....

"........ lovát feltehetõleg ellopták. Az az ötletünk támadt, hogy megpróbáljuk lovas körökben megköröztetni, hátha valaki felismeri. 4 és fél éves, deres-fakó pej csõdör, 155 cm magas, sütetlen, jegytelen, marján cseresznyelevél alakú fehér folt, patája repedezett, homlokán két
forgó, kezes, nyugodt természetû, természetes módon képzett. Ellopták
július közepén Zalalövõ mellõl. "

http://gallery.site....silova.jpg.html

Hitetlen Zebra, ez nem az a ló, amelyiket egyszer megkértelek, hogy nézd meg, hogy minden rendbe van-e vele? Kb. egy évvel ezelõtt.

Edited by Panni, 2011 augusztus 17. - 10:37.

#694 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 17. - 10:46

Panni! Tavaly egy sötét szürke (?), inkább fekete kis hucul-szerû csikót mentem el megnézni, ide Iváncra vagy hová. De az akkor kb 2 éves lehetett, nem? Nagyon csikó volt még. Természetesen, riasztom a Molnár dokit meg a környékbeli lovasokat, de kellene tudni, pontosan honnan tûnt el, melyik faluból, és ki a tulaj. Jöhet magánban is.

#695 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 17. - 20:13

200 m elsõre nem is rossz... :kir:
Mióta nem voltak lovagolva azok a lovak? Ha a heveder még átéri õket, akkor nagy gond nem lehet. :D

Most már azért kicsit jobban vezetek! :gm:

#696 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 17. - 20:26

Bara! Most néztem a Lómenhelyesben, hogy a csikó mennyit kupálódott. :yeah: A sebével mi a helyzet?

Edited by Mackó, 2011 augusztus 17. - 20:26.

#697 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 18. - 9:36

Most már azért kicsit jobban vezetek! :gm:

Kicsit. :dev: Amúgy tényleg, Hagyárostól ide Sötétmajorig már többször eljött baleset nélkül. :kocc: Bizonyítani tudom! :D

Bara!
Most néztem a Lómenhelyesben, hogy a csikó mennyit kupálódott. :yeah: A sebével mi a helyzet?

Kupálódott??? Én pont úgy látom, hogy egy deka nem ment rá. Ugyan olyan szögletes, csupa csont - deszkanyak az egész, mint 6 hete. Vagy csak nekem tûnik úgy?
A sebe gyönyörû, egy kb 3 cm-s heg maradt csak a helyén. A varratait megpróbáltuk múltkor szép finoman kivenni, de megsejtette a dögje, miben sumákolunk és nem hagyta. De mondtam is a srácnak, félig viccesen, hogy én nem fogom magam rajta idegesíteni, végülis nem az én lovam. :gm:

#698 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 18. - 20:44

Szerintem csak Neked tûnik úgy, de majd levizitelem. :o A nyaka meg úgyis izmosodni fog, ha sokat hajolgat a zabért! :D A mi dödölléink már szépen megszokták, hogy mindig csesztetve vannak valamivel. Aidával olyan szépen szót értettem, hogy holnap bemutatom neki a nyerget. :gm: Délbe, amikor Ákos a legjobban, leghosszabban alszik, olyan meleg van, hogy nem lehet lovazni. A délutáni/esti alvása meg bizonytalan.

#699 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 20. - 17:46

Mi a helyzet nálatok zalaiak? Most mutatta a tv mekkora vihar volt nálatok. :( Meg van mindenki?

#700 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 20. - 19:45

Nekem nem tûnt olyan nagy viharnak. A virágaimat döntögette a szél. :rolleyes: Persze a városba mindig nehezebben folyik el a víz! :gm:

#701 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 20. - 20:28

AkKor jó! :) A tv akkor dramatizálta a helyzete. Azt mondták lecsapott zalára a vihar(meg Balcsira) Nálunk is volt,nekem is a virágokat döntögette, és nagyon hirtelen jött. Alig tudtuk bemenekíteni a cuccokat, lovakat, gyereket. Bõrig áztunk percek alatt, de dörgött, villámlott ezerrel. A lovak féltek ész nélkülmenekültek a helyükre. Nem tudom Bozsokon mi lehetett de csak egy feketeséget lehetett látni a helyén. Egyébként meg szép tisztán lehet látni az Alpokalját. Jövõ héten SAVARIA KARNEVÁL jön valaki közületek?

#702 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 21. - 9:50

Nálunk nagyon durva volt. :huh: Negyed óra alatt ideért (elõtte pont lent voltunk fürödni a tónál, még beszéltük is, hogy ebbõl tuti lesz egy zápor, annyira perzsel a nap...), én még ilyen vihart nem éltem. Olyan ijesztõ, mély hangon morgott az ég, amit el nem tudtam volna képzelni, nem dörgött, hanem ahogy a szél hajszolta a felhõket, mintha egy részeg kocsis ordítana a lovaival. Du. 4-kor este kilenc órai sötétség volt. Letépte az egyik spalettát az ablakból, az udvaron repült minden, talicska, babakocsi, napozószék, rengeteg faág letörött, de olyan jó karvastagságúak is. A lovak mint akik megvesztek, fullvágtában rótták a köröket kint a gyümölcsösben, gyorsan eresztettem is õket be a rétre, ott aztán megnyugodtak. A kiskacsákat bepakoltam gyorsan az ólba, egyedül Ilonka rágta az almát a fa alatt teljes nyugalomban... :cool: Fél óra alatt vége is volt, kisütött a nap, harapni valóan tiszta lett a levegõ. Hihetetlen volt!

#703 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 21. - 20:29

Mi úgy látszik itt minden viharból a szélét kapjuk, mert itt nem tört semmit, igaz vízszintesen is esett, annyira fújt a szél. Az egyik ló bent állt a helyükön, a másik meg a seggét tartotta a szél ellen. A kacsák meg kint lubickoltak. Nálunk kb 1 hete volt olyan, hogy félelmetes felhõk jöttek, mintha világvége lenne, aztán nem lett belõle semmi. Itt nem messze tõlünk, Nagykutason van egy gyümölcsös, és ott van jégágyú is. Nagyon sokszor ezen a nyáron még a sima esõfelhõket is szétoszlatták vele. Ide hozzánk is rendesen el lehet hallani, ahogy durrog.

#704 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 22. - 14:38

Felénk is jó kis vihar volt, de nagy kárt nálunk nem csinált. Ellenben Keszthely-Zeg közt pár fát az útra döntött. A nagy vizslámon kívül senki fel se vette... Kölyökkel pont lovagolni voltunk Keszthelyen péntek délután. A vihart szerencsére megúsztuk(késõbb ért oda), az elsõ "lovasbalesetet" viszont elszenvedtem. Meg kellett állapítanom, hogy a ló feje tényleg kemény... :) (Bár inkább :( )

#705 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 22. - 21:33

Meg kellett állapítanom, hogy a ló feje tényleg kemény... :) (Bár inkább :( )

Ellenben a Tiéddel! :D
Mi történt?

#706 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 23. - 8:41

Ellenben a Tiéddel! :D
Mi történt?

:P Nem ismered még az én fejem! :D

Röviden, tömören annyi, hogy szerintem (és nem csak szerintem) az oktatóm hibázott. Kaptam egy kicsit makrancos, kicsit ijedõs lovat. 10 perc után eléggé össze tudtam szedni, szépen ment ügetésben a féllovarda, átlóváltás, mindez a karámon belül kialakított díjlovagló négyszögön belül is. (Na nem a 20*40-esben, ez max 10*25-ös lehet, vagy még kisebb)
Na ekkor jött az oktató nagyszerû ötlete, hogy vágta futószáron. Ami nem is lett volna baj, ha:
1: nem 4-5 méteres száron akarja ezt csináltatni
2: a lovam nem retteg az ostortól
3: az én tudásom kiterjedne arra is, hogy mit csináljunk egy vágtaugrásból félfordulatban stoppoló lovon.

A lényeg, hogy a lónak kikerekedtek a szemei, beugrott ügetésbe, majd vágtába, és két vágtaugrás után kicsapta a farát, leblokkolt, a fejét meg felvágta, amit ugyebár mivel nem foghattam rendesen szárat, nem tudtam megakadályozni. Ráadásul mivel az oktató rám parancsolt, hogy kapaszkodjak a nyereg elejébe, így a súlypontom elõrébb volt a kelleténél, aminek az eredménye az lett, hogy a ló feje meg az enyém félúton találkoztak.

Na ez hosszú lett, de asszem így érthetõ. Az oktató ezután közölte, hogy kevés vagyok én ehhez a lóhoz... Mit ne mondjak, szerencsétlen lovat eltartott utána megint 10 percig mire össze tudtam úgy szedni, hogy megnyugodjon. Meg én is...

#707 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 23. - 20:33

Érdekes oktató lehet! :rolleyes: Nem ártana, ha figyelembe venné, hogy melyik ló mire "képes".
Egyébként nagyon jó, hogy minél több típusú lóval találkozol. Jobban tudod realizálni, hogy milyen való hozzád.

Déli forróságban a hûvös legelõn :gm:
Posted Image

#708 Szlatina

Szlatina

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 77 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 26. - 7:33

Szép kis paco:):) :yeah:

#709 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 26. - 10:05

:P Nem ismered még az én fejem! :D

Röviden, tömören annyi, hogy szerintem (és nem csak szerintem) az oktatóm hibázott. Kaptam egy kicsit makrancos, kicsit ijedõs lovat. 10 perc után eléggé össze tudtam szedni, szépen ment ügetésben a féllovarda, átlóváltás, mindez a karámon belül kialakított díjlovagló négyszögön belül is. (Na nem a 20*40-esben, ez max 10*25-ös lehet, vagy még kisebb)
Na ekkor jött az oktató nagyszerû ötlete, hogy vágta futószáron. Ami nem is lett volna baj, ha:
1: nem 4-5 méteres száron akarja ezt csináltatni
2: a lovam nem retteg az ostortól
3: az én tudásom kiterjedne arra is, hogy mit csináljunk egy vágtaugrásból félfordulatban stoppoló lovon.

A lényeg, hogy a lónak kikerekedtek a szemei, beugrott ügetésbe, majd vágtába, és két vágtaugrás után kicsapta a farát, leblokkolt, a fejét meg felvágta, amit ugyebár mivel nem foghattam rendesen szárat, nem tudtam megakadályozni. Ráadásul mivel az oktató rám parancsolt, hogy kapaszkodjak a nyereg elejébe, így a súlypontom elõrébb volt a kelleténél, aminek az eredménye az lett, hogy a ló feje meg az enyém félúton találkoztak.

Na ez hosszú lett, de asszem így érthetõ. Az oktató ezután közölte, hogy kevés vagyok én ehhez a lóhoz... Mit ne mondjak, szerencsétlen lovat eltartott utána megint 10 percig mire össze tudtam úgy szedni, hogy megnyugodjon. Meg én is...

A 3.kérdésre a válasz---kapaszkodj--- :kir:

#710 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 26. - 14:12

Vagy: Szállj el kismadár! :gm: Szlatina! Köszönöm!

#711 Szlatina

Szlatina

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 77 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 26. - 23:26

Vagy: Szállj el kismadár! :gm:

Szlatina! Köszönöm!

Ami tetszik az tetszik;)nekem

#712 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 28. - 17:50

Szlatina ma Lentiben verseny van, a lányom is ott van. Ott voltál?

#713 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 28. - 21:12

Ma megejtettem az első terepet Aidával! :yeah: Amikor visszaértem a faluba, kint beszélgetett két szomszéd a kapuban. Az egyikük, kb 75 éves nénike megkérdezte: "Még nem estem le róla?" :gm: Mondom neki, hogy nem, és nem is áll szándékomban! Erre ő (teljes csodálkozással): "Tényleg? Nem estem le?" :D Volt egy kis menőkedve a lónak, de az eséstől nagyon messze voltunk. Egész nap ezen a kérdésen vigyorgok! :D

Edited by Mackó, 2011 augusztus 28. - 21:12.

#714 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 2. - 14:04

Ma megejtettem az elsõ terepet Aidával! :yeah: Amikor visszaértem a faluba, kint beszélgetett két szomszéd a kapuban. Az egyikük, kb 75 éves nénike megkérdezte: "Még nem estem le róla?" :gm: Mondom neki, hogy nem, és nem is áll szándékomban! Erre õ (teljes csodálkozással): "Tényleg? Nem estem le?" :D Volt egy kis menõkedve a lónak, de az eséstõl nagyon messze voltunk. Egész nap ezen a kérdésen vigyorgok! :D

Bezzeg én szálljak el mint a kismadár mi? Gonosz... :)

Nekem meg mióta páran tudják, hogy barik azért mentek el, mert lovat akarok, azóta kivétel nélkül azzal jönnek, hogy minek, hiszen az semmire se jó, meg minden nap csutakolhatom õket... És kb. hülyének néznek, mikor visszakérdezek, hogy ugyan minek csutakolnám minden áldott nap? Még a végén elkopik nekem a drága pénzen vett lu :D

Amúgy látom, nagyon leült a topic. Mindenkit leamortizált az iskolakezdés? :gm:

Na akkor elmesélem, voltunk családdal Pécselyen, a csikós lovasudvarban. Szuper hely, nagyon bejött nekünk. A szálló része.
A lovaglás, hááát... Erre szokták azt mondani, hogy sz@r, de legalább jó drága. Mindenesetre most már tudom milyen a félõs ló, meg milyen érzés, amikor a ló se szó se beszéd oldalt ugrik, aztán nekiindul a mezõnek. Magam is csodálkoztam, mikor végre hajlandó volt megállni, hogy még mindig a s.ggem alatt van a nyereg is, meg a ló is. :D

#715 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 2. - 14:19

Egy élmény lehet, ha az ember minden ilyen lovas helyet ki tudna próbálni. Tuti, hogy elõször valami jó kis biztosítást kellene kötni. :gm: Ma is lovagoltam, de igen lazára sikerült, mert a kutya is utolért minket. Még szerencse, hogy tudja, a nyitott kapun sem lehet kijönni. Eddig mindig úgy mentem ki, hogy nem csuktam be az ajtót. Mitõl gondolta úgy, hogy most jöhet? :rolleyes: :D Ma már nem kívánja a futást az biztos! :gm:

#716 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 2. - 14:41

Bevallom, utólag azért örültem, hogy rám erõltettek egy kobakot. Pedig utálok kobakban lovagolni. De hogy miért nekem kellett a legidiótább lovat adni??? A többieké csak szépen kikerülte azt a bokron fennakadt mûanyag zsákot, az enyém meg majd szörnyethalt. Meg be volt szarva minden egyes trafóháztól, áramelosztótól, pedig sztem gyakran járja végig azt az utat. Mondjuk a vezetõnk lova se volt semmi, kb. 3-szor farolt be közénk, azt se tudtuk hova meneküljünk... Ezek után csukhatod a kaput, mert ha jól érezte magát, akkor rászokik az a kutty az tuti :D

#717 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 2. - 14:47

Jó magyar lovardák. :gm: Tisztelet a kivételnek,ahol nem ez a színvonal.

#718 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 2. - 19:06

Nagy átlagban az ilyen lovardás lovak el szoktak vonatozni egymás fenekében. Látod Stuszi? Lóvásárlás elõtt kikupálnak rendesen! Ha ezek után sem adod fel a lovaglást, akkor már tényleg felnõttél a feladathoz! :gm: Szerencsére a kutya szófogadó amúgy, ha rászóltam volna, akkor hazamegy. Legalább leteszteltem, hogyan viselik egymást. Mocsok jó vadászkutya lévén keresztül-kasul rohangált, minden pocsolyába belefutott. Hol az elsõ, hol a hátsó lábak mellett futott. Aidának semmi ellenvetése nem volt. Amikor teljesen a hátsó lába mögött akart jönni a kutya, na, akkor dobott egyet a seggén, de meg nem rúgta. Sûrû erdõben is mentünk, ahol hirtelen elõugrott, elõtte-mögötte, hangosan csörtetve. Jó lenne mindig vinni, de annyit sajnos nem fog bírni, mint egy ló. Aida meg nagyon igényli, hogy szaladhasson is.

#719 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 2. - 21:53

Nagy átlagban az ilyen lovardás lovak el szoktak vonatozni egymás fenekében. Látod Stuszi? Lóvásárlás elõtt kikupálnak rendesen! Ha ezek után sem adod fel a lovaglást, akkor már tényleg felnõttél a feladathoz! :gm:

Lehet az is volt a baja, hogy én nem engedtem vonatozni. Az a heppem, hogy nem hagyom hogy a ló döntse el alattam, hogy mit akar. Majd én megmondom neki mit akarjon. :)

Dehogy adom fel! (Pedig ez a kis szemét búcsúzásképpen, mikor lenyergeltem, még jól a lábamra is taposott...) Sõt! Lelkiekben készülök egy állítólag "emberevõ" ló kipróbálására, ha a gazdája úgy dönt, hogy felenged a hátára, miután rám aggatta a lovasbolt teljes védõfelszerelés-készletét. :D :D :D Azért elõtte majd elmegyek és kötök valami jó sokat fizetõ balesetbiztosítást. :D

De irigyellek! Én is várom már a pillanatot, mikor a 2 vizslámmal lóháton nekiindulok a domboknak.

#720 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 2. - 22:30

Lehet az is volt a baja, hogy én nem engedtem vonatozni. Az a heppem, hogy nem hagyom hogy a ló döntse el alattam, hogy mit akar. Majd én megmondom neki mit akarjon. :)

Kizökkentetted a megszokott állapotból. Ne csodálkozz, ha bosszút akart állni. :gm: Nem éri ám meg "idegen" lovakon összetörni magadat, várjál, amíg lesz sajátod. :D
Amikor ide költöztünk, akkor elkezdtem lovagolni az egyik szomszédnál, mert egy fenék volt két lóhoz. Örültem, mert lovagolhatok, egy állítólag nagyon jó iskolalovat, õk meg azért, mert utánam a kislány is fel tudott rá ülni. Még életemben nem ültem ennyire rosszindulatú lovon. Heppje volt bakolászás. Végül is nem bakolt komolyan, csak miközben le kellett hajolnom egy ág miatt tekert magán egyet, figyelmeztetésként. Utálom, amikor folyton attól kell félni, hogy mikor pakolja le az embert. Egyszer aztán tényleg sikerült letennie, bár talpra érkeztem, de akkor kapásból az jutott eszembe, hogy más lova ennyit nem ér, hogy a nyakamat kitörjem addigra, amíg sajátom lenne.