Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Északi-Bakony régió egy része (3 megye szeglete)

• Please log in to reply
749 válasz a témához

#681 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 17. - 20:05

Ma NAPFÉNYBEN lovagoltam! :yeah: Lehet hogy az idén is lesz tavasz........

#682 napkelet

napkelet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 317 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 28. - 8:46

mi is nagyon jót mentünk... szõrén. :) annyira belejöttem a dologba, hogy most hogy már van angol nyergünk is szõrén megyek... :)

#683 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 20. - 17:49

Nekem ez csak mértékkel jön be akkor is csak karámban.... :) Eltelt egy kis idõ, úgy tûnik lassan mégis csak kitavaszodik. :kv: Most végre szombat-vasárnap tudtunk menni olyan 1,5-2 órákat, szép volt az idõ. Sok helyen a sár és a pocsolyák miatt kellett visszafognunk a tempót. Szombaton gyönyörû volt amikor egy fiatal szarvasbikával versenyt mentünk felfele a füves domboldalon, kár hogy nem lehetett megörökíteni. :yeah: Szinte majd minden alkalommal találkozunk vadakkal, de most volt elõször, hogy nem menekült, hanem velünk szinte párhuzamosan rohant a vad. Kis ideig az volt az érzésem, hogy nem fél a lovaktól, hanem versenyez velük. :ang: Amikor irányt váltottunk az erdõ széléhez érve Õ is lelassított és felénk kanyarodott. A kisvártatva érkezõ kutyától megriadva átrohant a fák között, mire mi átértünk a nyiladékon a kidölt fákat kerülgetve már messze járt. Fenséges volt! :kir:

Edited by RIDERMAN, 2010 április 20. - 17:51.

#684 napkelet

napkelet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 317 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 23. - 12:01

Nekem ez csak mértékkel jön be akkor is csak karámban.... :)

Eltelt egy kis idõ, úgy tûnik lassan mégis csak kitavaszodik. :kv:
Most végre szombat-vasárnap tudtunk menni olyan 1,5-2 órákat, szép volt az idõ. Sok helyen a sár és a pocsolyák miatt kellett visszafognunk a tempót.
Szombaton gyönyörû volt amikor egy fiatal szarvasbikával versenyt mentünk felfele a füves domboldalon, kár hogy nem lehetett megörökíteni. :yeah:
Szinte majd minden alkalommal találkozunk vadakkal, de most volt elõször, hogy nem menekült, hanem velünk szinte párhuzamosan rohant a vad. Kis ideig az volt az érzésem, hogy nem fél a lovaktól, hanem versenyez velük. :ang:
Amikor irányt váltottunk az erdõ széléhez érve Õ is lelassított és felénk kanyarodott. A kisvártatva érkezõ kutyától megriadva átrohant a fák között, mire mi átértünk a nyiladékon a kidölt fákat kerülgetve már messze járt. Fenséges volt! :kir:

mi legalább 20-szal találkoztunk...gyönyörû volt.
hétfõn sikerült egy jó nagyot zakóznom hála egy fácánnak.... :)

jut eszmbe ismerõsömnek Pilisvörösváron van 2 eladó pónija (Egy német reitpony az egyik) 6 és 9 évesek, belovagoltak stb... nagyon áron alul:120 ezerért ha érdekel valakit írjon és kap képeket...

#685 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 18. - 16:52

Hát eltelt pár nap meg esett egy kevés esõ. Vagy kétszer voltunk terepen, sarat dagasztani, remek volt :eek: Valamelyik nap már csak a Karámban lovagoltam!! Ja, ott lehetett.............. :hupp: Szép hetet és szebb idõket Mindenkinek! :kv:

Edited by RIDERMAN, 2010 május 18. - 16:52.

#686 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 20. - 19:53

Most éppen a Vértesi Paripa Parádéra készülünk,...... mentálisan, merthogy ezt is kihagyni kényszerülünk. :eek: Azt hiszem kell valami juniusi programot keresnem amire talán eljutunk. Persze azért szombaton hajnalban neki indulunk a határnak! :yeah:

#687 napkelet

napkelet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 317 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 26. - 10:30

Somogyi Józsinak gratula a Kisalföld Vágtán nyújtott teljesítményéért. A lovasok.hu támogatja a ,,második otthonomat" ZIRC-et a Vágtán... Hajrá Józsi, mutasd meg mit tudnak a bakonyi betyárok !!!! :yeah:

#688 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 5. - 14:04

Szép hetet Mindenkinek! Eccer majd lovaglunk valamerre. :( Keresem az irányt, és az idõpontot, de lehet, hogy csak neki indulunk, oszt megyünk egy-két napig. :kv:

Edited by RIDERMAN, 2010 július 5. - 14:04.

#689 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 20. - 9:33

Hát megleltük az irányt és áthaladtunk Zircre. Sok érdekes rendezvény volt. Nem volt hideg fõleg visszafele. Kellemesen elfáradtunk mire hazaértünk.

#690 igor

igor

Új vendég

• Fórumtag
  • 28 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 22. - 9:51

Üdv Mindenkinek ! Azt szeretném kérdezni, mennyi bögöly/szúnyog van Sokórópátka-Csesznek-Zirc környéken ? Mennénk a betyárnapokra Soborról. (ha már egyszer Sobri Jóska,bár a sobri nem azt jelenti.) Igor.

#691 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 22. - 10:48

Kurva sok. Még kb 2 hétig tart a rajzás vagy mi a bögölyöknél. Árnyékos erdõben még hagyján, de amint kiérsz egy napsütötte helyre, kötelékben támadnak embert, állatot, autót.

#692 napkelet

napkelet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 317 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 24. - 9:51

Tegnap már reggel fél 7 kor zabáltak minket a dögök...

#693 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 10. - 17:34

Mostmár mindegy, de nekünk Zircen kevesebb bajunk volt velük mint Csetény és Szápár között- :) Az brutális. :gm: Mostmár nem is kenem a lovat hanem locsolom a csalánleves csodaeleggyel. :rolleyes:

#694 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 10. - 18:31

Mostmár nem is kenem a lovat hanem locsolom a csalánleves csodaeleggyel. :rolleyes:

Ha használ is, kérem a receptet!

#695 Szalakóta

Szalakóta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 283 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 11. - 10:48

Én is!

#696 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 12. - 13:46

Ki kell próbálni. Úgy tûnik a semminél többet ér. Az az igazi, ha rendszeresen naponta használjuk,de lovaglás elõtt mindenképpen jó, ha alaposan bekenjük a lovat A recep tigen egyszerû: fél vödör vizbe 3-4 szál csalánt áztassunk be legalább 2-3 napra. A csalánlébõl 8 decihez adtam 2 deci ecetet és 3 gerezd epróra vágott vagy préselt(ez az igazi) fokhagymát. Ezt a turmixot egy napig hagytam állni egy literes müanyag flakonban. Simán egy ruhára öntöm és a ló szórére kenem, azért is jó mert ha megizzad, a megszáradt lé újra dolgozni kezd. Sem a legyek sem a bögölyök nem rajonganak érte, ja a lovak sem. Legelészés közben mindig csak félig lehet lekenni mert nem szereti a szagát (hát van az biztos) Szóval ennyi, olcsó és nem ráz :D Lehet bele mindenféle olajakat (pl eukaliptusz stb) önteni de én nem vettem észre, hogy ezektöl jobb lenne. Annál többen ér, mint a punpás csoda bolti lé, mert arra egybõl rászálltak a bögölyök.

#697 napkelet

napkelet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 317 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 14. - 7:48

örök hála! volt valaki rajtam kívül betyárnapon? (jó páran voltunk, de a fórumról valaki???)

#698 igor

igor

Új vendég

• Fórumtag
  • 28 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 18. - 15:40

Üdv ! Mi voltunk. Rábaszentmiklósról mentünk 2 sárga herélttel. (egy gidrán, egy magasfélvér) Péntek este már ott voltunk, de nem volt semmi lovas dolog. Szombaton felvonultunk, aztán délután tovább Bakonybélbe, majd onnan haza. Jövõre kellene valamit estére összehozni,valami betyártábort, az esti programok igen elmentek 'vurstli' felé.

#699 napkelet

napkelet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 317 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 18. - 18:47

igen, sajna idén nem volt jó a rendezés... mi az ügyességirõl maradtunk le...

#700 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 15:09

Hát el kéne azon is gondolkodni, hogy amikor Bugacon nagy nemzetközi lovas hagyományörzõ rendezvény van szerencsés-e arra az idõpontra tenni a betyárnapokat. Mi meg ezért nem voltunk. :rolleyes:

#701 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 15. - 20:17

Várjuk a tavaszt...... elég nehezen jöm :(

#702 Muraközi

Muraközi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 185 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 21. - 11:13

Várjuk a tavaszt...... elég nehezen jöm :(

Sziasztok!
Sõt... egyáltalán nem jön... egyre hosszabb idõre jósolják a hideget. Brrr

#703 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 23. - 12:57

Igazad lehet, ma reggel -10 fok volt. Csákánnyal törtem az itató kádban a jeget.......... Ja, és január eleje óta vedlenek a lovaim, csak éppen a tavasz hiányzik.

#704 napkelet

napkelet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 317 hozzászólás

Közzétéve 2011 március 7. - 20:34

végre tavaszodik. én idõközben Szépalma és Bábolna között cikázok, nagyon jól érzem magam, és nem csak én, de a LOVAM is . Igen, régi álmom vált valóra, mert Mese az enyém lett :) veletek mi újság?

#705 Muraközi

Muraközi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 185 hozzászólás

Közzétéve 2011 március 16. - 18:47

Mese babéziózist kapott kullancstól. Leállt a vesemûködése, nem volt vizeletkiválasztás. (Gyakori név a Mese :)) Borzasztó kínjai voltak szegény kancának. Két hét kellett, hogy kiderüljön, életben marad-e, vagy sem. Szerencsére jól reagált a gyógyszerre, a kutyáknak készült Imisolt kapta, és szépen gyógyulgat. Itt a tavasz, de még mély a talaj, sem a körkarámot, sem a pályát nem tudom még használni, pedig sorban állnak a hároméves csikók a belovaglásra. Már alig várják :D

#706 Muraközi

Muraközi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 185 hozzászólás

Közzétéve 2011 március 21. - 11:45

Megszülettem, oszt' jónapot!
Este született kancacsikó, neve: Nati :D

Posted Image

#707 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2011 március 21. - 12:23

Posted Image

Natos becézve? :D

#708 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2011 március 22. - 8:22

Posted Image

Gyönyörûséges! Legyen benne sok-sok örömöd! :D

(Tetszik a neve is :) )

(Most már tényleg átkocogunk eccer hozzátok tavasszal, ilyen kiscsikót muszáj levizitálni.)

#709 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2011 március 24. - 17:19

Tagadhatatlanul TAVASZODIK! :yeah: Muraközi szép a csikó, sok örömetek legyen benne! Cikázó Napkelet Mese Mese fénykép esetleg hm ? A talaj felénk is mély de a füves domboldalak már jól lovagolhatók (már ha lenne rá idõ) Üdv Mindenkinek! Pende! lehet át kocogunk valamikor, kéne a lovaknak a mozgatás.

#710 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2011 március 24. - 18:38

Tagadhatatlanul TAVASZODIK! :yeah:

Muraközi szép a csikó, sok örömetek legyen benne!

Cikázó Napkelet Mese Mese fénykép esetleg hm ?

A talaj felénk is mély de a füves domboldalak már jól lovagolhatók (már ha lenne rá idõ)

Üdv Mindenkinek!

Pende! lehet át kocogunk valamikor, kéne a lovaknak a mozgatás.

Gyertek! :kocc:

#711 napkelet

napkelet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 317 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 6. - 19:23

ha lesz szusszanatnyi idõm jönnek a képek Gyönyörû csikó gratulálok! Natos! a tiéd már óriásbébi, egyik hétvégén volt szerencsém 1 nap 2-szer is szemügyre venni, persze csak lóhátról

#712 Muraközi

Muraközi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 185 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 10. - 20:42

Sziasztok!
Csak gyertek, sorjában, vagy egyszerre. Okkal, vagy ok nélkül :D
Szívesen látlak Benneteket. Most egy éves a tavalyi "termés", három csikó született éppen 2010 áprilisában, köztük egy dalmata csikó is, Folti :D

Posted Image

... és akkor még egy kép, a majdnem teljes csapatról, a két csõdör nincs a képen, de... Ron Denis igen :D
...ja rögtön az elõtérben a csapatfõnök :D

Posted Image

Edited by Muraközi, 2011 április 10. - 20:54.

#713 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 10. - 21:23

Szépen kibõvült a ménes. Gratu! Jól néznek ki. :ang:

#714 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 13. - 8:25

A hétvégén jön a pedikûrös, ha meglesz az új " papucs" a paciknak, akkor átszaladnánk csikónézõbe. :)

#715 Muraközi

Muraközi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 185 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 18. - 7:58

Hozzánk is jön a lócipész... illetve hozom. Csak pénz-kérdés. Nem írtad, hogy melyik hétvégén :D

#716 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 18. - 15:55

Szia! Pénteken délután jött és remek munkát végzett! :kv: Szombaton neki is indultunk, de sajnos Koromla után vissza fordultunk,mert már túl késõre járt. :eek: Viszont ami késik nem múlik! :kir:

#717 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 19. - 10:25

Már önállóan is tréningeznek........ :D

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg]Posted Image

A legszebb az az egészben, hogy ezt majd egy órán át mûvelték, egy közel 3 órás terep után. :kir:

Edited by RIDERMAN, 2011 április 19. - 10:41.

#718 Muraközi

Muraközi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 185 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 19. - 17:33

Az arab olyan mintha kapcsolóüzemû lenne... tökgáz, vagy satufék. Tamúrhoz is, balasete ellenére, nagyon tapasztalt lovas kell. Akkor sántít, ha õ akar :D Jól néznek ki... na még egy kis zab, oszt repülni is fognak :D

#719 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 12. - 13:34

Muraközi! Szombaton reggel megyünk Csesznekre, lehet hogy meglátogatunk. RM

#720 Muraközi

Muraközi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 185 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 14. - 14:04

Gyertek csak... böglyöt ne hozzatok, van itt is :D Bár amennyi vizet ivott a múlkor is a lovad... nem is tudom :D Na csak gyertek fúratok új kutat. Bodzavíz lesz benne.