Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Győr és környéke

• Please log in to reply
11589 válasz a témához

#7041 hubertus

hubertus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.809 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 23. - 17:08

Köszönöm szépen, nagyon aranyosak vagytok! A bulit nagyon várom már! Nekem egy kicsit hülyén jön ki, mert aznap lesz a céges karácsonyi buli is, ami nálunk "kötelezõ" jellegû. (Ha az ember nem megy el, megharagszik a fõnök.) De az már négykor kezdõdik, és onnan olyan gyorsan lelépek, amilyen gyorsan csak lehet, hogy száguldhassak hozzátok! :)

#7042 Mocca

Mocca

Csikó

• Fórumtag
  • 870 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 23. - 18:55

Lucina!Köszönöm szépen,elfogadom!Mondd meg a vidékin belül hol legyek,és mikor,és ottleszek!Szóval akkor ide kell valami lovas cucc? :D

#7043 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 23. - 18:57

Alap. Akin nem lesz valami lovas szerkó azt én fogom kirúgni két lábbal :dev:

#7044 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 23. - 19:00

Aztat megnézem, mármint a seggre ülést(mivel két lábbal rugsz, támaszkodás nuku). :D :D

#7045 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 23. - 19:06

De én tudok ilyen Jackie Chan féle levegõben repülõs kétlábas seggberúgást jó Nincs kedvem vicces szmájlit rakni. Beteg vagyok brühühü

#7046 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 23. - 19:08

Olvastam, hogy kerülöd az iskolát, fõleg a matekdogát.Jó csak vicc volt. Gyogyulj gyorsan.

Edited by aroon, 2006 november 23. - 19:09.

#7047 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 23. - 19:11

Ja. Van két kis köcsög aki irigy arra hogy nem mentem be órákra mer monnyuk lázas vagyok. Nekik meg meg kellett írni a matek tz-t. De biztos azé' mer lógok. Mer a Fici az ilyen lógós. Úgyhogy kapják be.

#7048 rochelle

rochelle

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 413 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 23. - 19:19

Hubertus! Nagyon boldog szülinapot!

#7049 Mocca

Mocca

Csikó

• Fórumtag
  • 870 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 23. - 19:20

Tötõ mielõbbi gyógyulást,majd megmutatod nekik,ha újult erõvewl visszatérsz! :kocc: Hubertus,boldog születésnapot!

#7050 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 23. - 19:25

Köszönöm ;)Amúgy támadt egy ötletem, hívjuk el megFerit díszvendégnek a talira, szóban nem tud ennyi helyesírási hibát csinálni :gm:

#7051 Guest_melonni_*

Guest_melonni_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 23. - 20:13

Zsóóó! pedig ipp ma gondoltam rá, h. mi lenne ha 7végén pl. szombaton elmennénk egyet mászkálni fel a vár felé...meg fotózgatni!! meg lovakat lesni!! :o de akkor inkább gyógyulj meg!!!!! :D

#7052 hubertus

hubertus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.809 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 23. - 20:14

Köszönöm még egyszer mindenkinek! :) Tötõ, gyógyulj meg minnél elõbb!

#7053 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 23. - 20:32

Köszönöm ;)Amúgy támadt egy ötletem, hívjuk el megFerit díszvendégnek a talira, szóban nem tud ennyi helyesírási hibát csinálni :gm:

Dehogynem. Te még nem ismered a Ferkét. :D ( direkte csinyájja )

#7054 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 23. - 20:33

Donki, végülis csak kétszer találkoztam vele (hi hi)(poénból írtam a helyesírásit ;))Amúgy köszönöm szépen a jobbulás-kívánságokat, remélem hétvégére már jól leszek. Melonni, szivesen mennék, úgyis aktuális lesz egy új Phalma-fotósorozat készítése, de hétvégén ha jobban leszek, nem leszek itthon. Máskor viszont összehozzuk mert én is gondoltam már rá

Edited by tötõ Zsó, 2006 november 23. - 20:39.

#7055 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 23. - 20:38

Donki, végülis csak kétszer találkoztam vele (hi hi)(poénból írtam a helyesírásit ;))

Hoppácsak, oszt csapta a szelet? :D

#7056 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 24. - 7:20

Hoppácsak, oszt csapta a szelet? :D

Ismerve +Ferit, nem szelet csap, az már tornádó. :D

#7057 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 24. - 7:47

Ismerve +Ferit, nem szelet csap, az már tornádó. :D

Neked is csapta mi? :gm:

#7058 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 24. - 8:05

Neeem. A nõket szereti. Egyébként élõben, nagyon kedves barátságos embör. A nõkkel meg valóságos "Don Juan". :D ;) Ficek ne gonoszkodj, mert hátrakötöm a sarkad. :D

#7059 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 24. - 8:09

Sosenem értettem, hogy lehet valakinek hátrakötni a sarkát. De legalább akkor már ezt is tudni fogom :gm:Amúgy ösmerem poziferit, sõt csipázom is :P

#7060 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 24. - 8:13

Most már örömmel konstatálom, hogy gyógyulófélben vagy. Korán reggel kötöccköc, ez már a gyógyulás jele. :)

#7061 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 24. - 8:14

Mosmé'. Nem is csináltam semmit. Nem is kötözköttem. BEEEEE

#7062 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 24. - 8:20

Né mán', akkor ez a :gm: mit jelent? Most mög "BEEEE", az egy méhészeti hálózat Halásztelken. :D ;)Mielõtt komolyan venné valaki, csak vicc az egész. :yeah: :D

Edited by aroon, 2006 november 24. - 8:30.

#7063 nero

nero

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 432 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 24. - 8:45

Tötõ Zsó!Jobbulást! :kv: Bár ahogy látom már gyógyulófélben vagy. :D

Edited by nero, 2006 november 24. - 8:46.

#7064 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 24. - 8:46

Köszi :ang: Igen, tényleg jobban vagyok. A fejem mondjuk fáj. De az majd elmúlik.

#7065 csendes vihar

csendes vihar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 79 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 24. - 13:17

Szép lovas napot mindenkinek!Elég régen látogattam az oldalt, nem is olvastam most végig mindent, csak pár hozzászólást és télleg néha könny szökött a szemembe. Hogy milyen jó, amikor ilyen jó emberek egymásra találnak. Sajnos nem sokat ismerek közületek, de az a jó, hogy azokról is elhiszem, hogy amit leírnak, úgy is gondolják, akikkel még soha nem találkoztam. Sajnos a tapasztalat az, hogy a legtöbb ember hihetetlenül tehetsége s a nagy szavakkal, de aztán, amikor arra kerül a sor, hogy ezt az életben is megmutassa, szörnyû dolgokra képes. Értsd: a lóval kedvesen, szelíden bánj, aztán terepen pedig azt látod, hogy üti-vágja.Amit igazából akartam: Kedves Luca (így ismeretlenül, ha megengeded)! Én ugyan nem tudok lovagolni, van egy kedves, öreg lovacskám (a vén szatyor :) ), aki eltûri, hogy néha-néha ügyetlenkedjek a hátán, de ha megengedsz egy tanácsot. Pár éve sikerült egy akkora dupla leszúrt rittbergert bemutatnom egy domboldalon, hogy egy csontom bánta, késõbb pedig - amit akkor még nem tudtam - a lelkem is. A lényeg, hogy a baleset elõtt soha nem gondoltam volna, hogy én valaha félni fogok lóháton (esetleg Vályú barátunkat megkérdezheted, micsoda hülyeségeket csináltunk anno lóháton; amiket hozzáteszem nagyon élveztünk). A baleset után pár hétig nem ülhettem lóra, aztán amikor már lehetett - alig vártam! - kimentem terepre és az elindulás után úgy kezdtem remegni, mint a nyárfalevél. Rettegtem! Azonnal leszálltam, tudtam, sem nekem, sem a lónak nem tesz jót, ha ilyen állapotban megyünk. Pár hétig nem lovagoltam. Viszont mindennap megfogtam a lovamat és elindultunk - mindketten lábon - sétálni. És itt jön az, amit tanácsolnék Neked. Figyelj oda a lovadra, hallgasd, értsd meg! Figyeld, amikor az istállóban vagy a karámban van. Nézd a viselkedését! Figyelj oda a mozdulataira, az izmai rándulására, amikor kilovagolsz vele. Ne arra figyelj, ne azt várd, hogy Atyaég, mindjárt emelkedõ, biztos bakolni fog! Mert hidd el, akkor biztosan megteszi. Próbáld megérteni azt, hogy miért csinálja, hiszen azzal vmit mondani akar neked. Értsd meg a paccodat. Õk nem tudják azt mondani, Figyelj Kiscsillag, ma nincs jó kedvem, utálom, hogy itt kell bohóckodni veled, leteszlek; vagy épp az ellenkezõjét: Luca, olyan jól érzem magam, hadd bolondozzak kicsit! Õk a saját nyelvükön, de KOMMUNIKÁLNAK! És ha ezt a nyelvet megérted, sokkal könnyebb lesz mindkettõtöknek! Én rengeteget tanultam akkor a lovamtól, és a mai napig tanulok tõle. És szerintem, bár ez már tanári vénámból származik, a lovardai lovagoltatást sem szabadna azzal kezdeni, hogy hopp, fel, aztán jobb kézre ügetés. Nem! Ülj be a lovak közé egy hétig minden nap, csak egy picit, figyeld a viselkedésüket, mikor sunyít, mikor örül, mikor szomorú. És ha ezt megtanultad, akkor talán megengedi az a pacc, hogy felülj és fent is maradj a hátán.Na, csak ennyit szerettem volna, bocs ha bárkit untattam!Szép napot!

#7066 Egykerék

Egykerék

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 549 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 24. - 13:37

Üdv!Örülök hogy újra látlak (olvaslak) Csendes viharunk!!! Jól vannak a pacók?Hogy viselte a legifjabb a testtömegcsökkenést (két golyóval könnyebb lett szegény)?Mindig tervezzük Katával, hogy beugrunk látogatóba ha nem gond, de eddig még nem értünk oda!Hajrá Tötike!!! :gm: BIztos lesz lovad!!!

#7067 hubertus

hubertus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.809 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 24. - 18:52

Sziasztok! Nagy mennyiségben (100 körbála) keresnék eladó szénát. Tud valaki segíteni?

#7068 csendes vihar

csendes vihar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 79 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 24. - 20:29

Szia Kerék!Látod, már csak itt "találkozunk"! Dehogy gond, gyertek csak! Katát láttam tegnap, felénk lovagolt. Pacók megvannak, a legifjabb még Bágyogszováton erõsödik, törjük a fejünket, hogy mi legyen vele. Pöttyössel voltak gondjaink. Két hete kólikát kapott, máig nem tudjuk, mitõl, de végigszenvedtünk vele egy hétvégét. Én már kint aludtam mellette a pocakján. Majdnem elvesztettük, de hála Istennek, sikerült megmenteni. Azóta annyi látszik rajta, hogy megváltozott a "ménesben" a rangsor: Hercules állandóan veri :( Úgyhogy igyekszem gyakrabban kivinni, nagyon élvezi a kis túráinkat.Csók Nektek!Gyertek mihamarabb!

#7069 Guest_melonni_*

Guest_melonni_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 25. - 14:42

"Gyerekek!" ma rádöbbentem, hogy beteg vagyok! szenvedély beteg! ellenállhatatlan, gyógyíthatatlan lószenvedélyen van! bár ezt eddig is sejtettem de, ma mikor megpillantottam a buszról egy kis baráti csoportot lovagolni elpityeredtem! (bõgni nem bõgtem, azért annyira nem toltam neki) :rolleyes: de sajna nem tudtam megállni :( ...sokszor eszembe jut, hogy mikor jön el az az idõm mikor a barátokkal együtt nyargalunk a tisztáson, szabadidõnkben nagyokat túrázunk...? ~ sõt, akár egy saját ló hátán ~ akkor lesz a második(inkább n.-ik nap amikor sírni fogok, de akkor már csak örömömben)!jajj, de jó volt ezt leírni! :hupp: :)

Edited by melonni, 2006 november 25. - 14:44.

#7070 Töltötoll

Töltötoll

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 410 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 25. - 18:28

Pamparamm!!Drága Elhalkult Szélsõséges Idõjárás!Most már akár az osztályfõnököm is lehetnél.Illen pedagógust mindenkinek!

Edited by Töltötoll, 2006 november 25. - 18:36.

#7071 lucina

lucina

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 433 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 26. - 11:55

Csendes Vihar! Köszönöm a biztatást, gyakorolok szorgalmasan, aztán majd meglátjuk. Egy biztos? Nem adom fel, mert annyira szeretek lovon lenni, meg persze ezt a majmot (=Szultán :) ), hogy úgy érzem, megéri. Köszönöm mindenkinek, aki tartja bennem a lelket :) !

#7072 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 26. - 13:02

Pár éve sikerült egy akkora dupla leszúrt rittbergert bemutatnom egy domboldalon, hogy egy csontom bánta, késõbb pedig - amit akkor még nem tudtam - a lelkem is. A lényeg, hogy a baleset elõtt soha nem gondoltam volna, hogy én valaha félni fogok lóháton (esetleg Vályú barátunkat megkérdezheted, micsoda hülyeségeket csináltunk anno lóháton; amiket hozzáteszem nagyon élveztünk). A baleset után pár hétig nem ülhettem lóra, aztán amikor már lehetett - alig vártam! - kimentem terepre és az elindulás után úgy kezdtem remegni, mint a nyárfalevél. Rettegtem! Azonnal leszálltam, tudtam, sem nekem, sem a lónak nem tesz jót, ha ilyen állapotban megyünk. Pár hétig nem lovagoltam. Viszont mindennap megfogtam a lovamat és elindultunk - mindketten lábon - sétálni. És itt jön az, amit tanácsolnék Neked. Figyelj oda a lovadra, hallgasd, értsd meg! Figyeld, amikor az istállóban vagy a karámban van. Nézd a viselkedését! Figyelj oda a mozdulataira, az izmai rándulására, amikor kilovagolsz vele. Ne arra figyelj, ne azt várd, hogy Atyaég, mindjárt emelkedõ, biztos bakolni fog! Mert hidd el, akkor biztosan megteszi. Próbáld megérteni azt, hogy miért csinálja, hiszen azzal vmit mondani akar neked. Értsd meg a paccodat. Õk nem tudják azt mondani, Figyelj Kiscsillag, ma nincs jó kedvem, utálom, hogy itt kell bohóckodni veled, leteszlek; vagy épp az ellenkezõjét: Luca, olyan jól érzem magam, hadd bolondozzak kicsit! Õk a saját nyelvükön, de KOMMUNIKÁLNAK! És ha ezt a nyelvet megérted, sokkal könnyebb lesz mindkettõtöknek! Én rengeteget tanultam akkor a lovamtól, és a mai napig tanulok tõle. És szerintem, bár ez már tanári vénámból származik, a lovardai lovagoltatást sem szabadna azzal kezdeni, hogy hopp, fel, aztán jobb kézre ügetés. Nem! Ülj be a lovak közé egy hétig minden nap, csak egy picit, figyeld a viselkedésüket, mikor sunyít, mikor örül, mikor szomorú. És ha ezt megtanultad, akkor talán megengedi az a pacc, hogy felülj és fent is maradj a hátán.Na, csak ennyit szerettem volna, bocs ha bárkit untattam!Szép napot!

Csendes vihar! Bocsi, de az írásodnak ezt a részét átvittem a "Félelem bére"-topikba. :)

Edited by Ágimam, 2006 november 26. - 13:03.

#7073 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 26. - 15:48

Hajrá Tötike!

Nemáár. :(

#7074 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 26. - 16:30

Nem sokkal ezelõtt volt szerencsém közelrõl megcsodálni Kedd lovát. Szép kiállású, nagy termetû, nyugodt, szép küllemû. Jázmin leány élvezettel üldögélt a hátán. Vannak róla képek is, ha megütik a minimum szintet akkor megmutatom nektek is. ;)

#7075 G.Kata

G.Kata

Új vendég

• Fórumtag
  • 21 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 26. - 17:52

Sziasztok!Hát itt az idõ,hogy végre én is bekapcsolódjak!Vihar, annyira igazad van! Amikor a Kislovam Csornán nyaralt drága Kerekemnél én is éreztem amit írtál. Itthon nem tudtam annyit Vele lenni amennyit szerettem volna.Csornán viszont sokat voltunk együtt, nem csak akkor amikor lovagolni mentünk.Sokszor csak úgy figyeltük õket,ahogy játszanak,hogy milyenek egymással. Azt vettem észre,hogy Õ tudta,hogy én ott vagyok. Õ is beteg volt, kolikázott.. :( Sétáltunk a karámban órákon keresztül és úgy éreztem azt akarja,hogy segitsek neki.Szerintem jobban bízott bennem,mint valaha.. Szerencsére azóta már jól van.

#7076 Kedd

Kedd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 578 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 26. - 19:44

Nem sokkal ezelõtt volt szerencsém közelrõl megcsodálni Kedd lovát. Szép kiállású, nagy termetû, nyugodt, szép küllemû. Jázmin leány élvezettel üldögélt a hátán. Vannak róla képek is, ha megütik a minimum szintet akkor megmutatom nektek is. ;)

Leónak nagyon aranyos kislánya van és úgy láttam már teljesen megfertõzõdött a lóállatok imádatával! :yeah: /Legalábbis bátrabb volt lovaglásügyben, mint mi ketten Leoval együttvéve!) :gm: Legközelebb Õt fényképezd majd le Tequila hátán, sokkal szebb látványt nyújtottak! :D

Edited by Kedd, 2006 november 26. - 19:45.

#7077 csendes vihar

csendes vihar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 79 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 27. - 13:39

Kata! Örülök, hogy meggyógyult a lovacskád! Múltkor már láttalak benneteket együtt felénk lovagolni. Hát igen! Az állatok nagyon megérzik, ha az ember segíteni akar nekik. És viszonozzák is. Pöttyös nem nagyon szerette, ha simogatták. Hisz öreg már, rengeteg gazdája/lovasa volt elõttem, szerintem már fél kötõdni bárkihez is, és ezt így mutatja ki. De egy csomó dolgot végigcsináltunk már együtt (pl. ott voltam, mikor az utsó csikója született; aztán ez a betegség is), és most már magától jön oda és simítja a fejét a tenyerembe. Ilyenkor kedvem lenne sírni...Örömömben. Lehet hogy giccses lesz, amit most írok, de vmi ilyesmi érzés lehet, amikor egy pillanatra összeér az ember és az állat - a szó legnemesebb értelmében - lelke. És az állat megérti az embert és mindent megbocsát neki...Tat!Ígérem, ha majd egyszer lesz egy saját osztályom, neked szólok elõször. :) Bár az utóbbi idõben õszintén fontolgatom, hogy össze kellene "hozni" a környéken egy kis csapatot gyerekekbõl, fiatalokból, felnõttekbõl és átadni nekik egy picit ebbõl lovas életbõl...

#7078 nero

nero

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 432 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 28. - 10:17

Egy kis pénteki "élménybeszámoló". Kicsit hosszú lesz. Az is lehet, hogy a "Félelem bére"-topikba jobban illene.Ki tudja miért, pénteken mikor mentünk a lovarda felé mindkettõnk (a Párom is velem volt) szervezete tudatalatti szorongást jelzett. Így utólag volt miért.Az idõ kissé szeles, a pálya ugyan homokos, de az elmúlt napok idõjárása révén helyenként sáros. Este fél hat, sötét. Amikor odaértünk, gyanús volt, hogy minden ló lenyergelve az istállóban állt. Mint kiderült a korábbi csoport idõ elõtt fejezte be, mert "majdnem mindenkivel gond" volt. Aztán amikor mentünk ki az istállóból a bálákat takaró fóliát fújta, zörgette a szél. Ez máskor is elõ szokott fordulni és nem okozott gondot, azonban most valahogy mindkettõnk lovát felettébb zavarta. Az elsõ igazán kellemetlen dolog a bemelegítés után ért. Máig nem tudom, hogyan kell állóhelybõl vagy lépésbõl vágtába ugratni a lovat. Hát ez minden próbálkozáskor akaratlanul is sikerülni látszott. Magyarán Hilton minden egyes alkalommal ki akart törni. Ugyan mindig sikerült megfogni, de akkor is nagyon zavaró volt. Utánam jött a sorban (osztályban lovagolunk) Párom Maszattal. Na amikor az én lovam elindult jött az övé is. Neki még kisebb gyakorlata van. Így meg is esett az eset Kedvesem leesett. Összeszedte magát visszaült. Ez már kb a 10-15. bepróbálkozás után történt. Ezután még jött jó pár. Nem számoltam mennyivel késõbb, durvult a helyzet. Most már bakolással társított volt a megugrás. Mindkettõnké. Nekem sikerült fenn maradnom, Párom megint közelebbrõl vizsgálta a földet. Visszaült folytatta. Nem sérült meg. (Utólag még kék foltja sem lett, pedig ez könnyen jön nála.) Nekem viszont rosszul esett a bakolás-hátrakirúgás-vágtábaugrás. Fennmaradtam, megfogtam, megálltunk, viszont a derekamat sikerült meghúznom és mivel már korábban volt, nem lovaglásból eredõ idegbecsípõdésem, óvatosságból meg a komolyabb sérülés elkerülése végett félbehagytam az órát. Felült helyettem a lovász. Vele is ugyanazokkal próbálkozott. Némileg kisebb sikerrel. Hát igen a gyakorlat. Sokadik próbálkozás után viszonylag lehiggadt. Maszatot meg hátrébb sorolták a sorban és így õ is lecsillapodott.A többi lóval semmi különösebb gond nem volt. Semmi hasonlóval nem próbálkoztak. Csak Hilton és Maszat. Utólag kiderült, hogy a korábbi csoportban is velük volt leginkább gond. Nekik is lehet rossz napjuk.Érdekes az egészben az, hogy az eszemmel tudom, hogy a ló nem akar engem bántani, ha én sem teszem, de nemrégen az egyik ráugrott a lábamra (korábban írtam róla) és a mostanival együtt kissé jobban tartok a kelleténél a lovaktól. Bár elhatároztam, hogy pénteken ismét Hiltonra ülök, ha tehetem, meglátom mennyire lesz bennem a félsz. A gond az, hogy nem tudom igazán megfogni, hogy mitõl is félek. Az eséstõl, a sérüléstõl, attól hogy nem tudom irányítani-megfogni (bár eddig ez mindig sikerült)? Jelenleg nem tudok rá válaszolni. Azt hiszem a bizalom hiányzik belõlem a lovak irányába. Amikor elkezdtem lovagolni is ez volt a baj. Túl nagy, azt csinálhat velem, amit akar stb. ... Hát ez van, de bízok benne, hogy valahogy megoldódik a helyzet.Le- és megtörve nem csak kicsit szorongva:Nero

Edited by nero, 2006 november 28. - 10:20.

#7079 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 28. - 10:28

Szia Nero.Van ugy hogy a lovak tesznek olyan dolgokat amit nem lehet megérteni. Az én példám: kimentünk négyen terepre, minden ló elvileg rutinos "mindenholmenõ" volt. Már kint sem volt minden rendben. Hazafele aztán egyszerüen nem akartak menni, mármint elöl. Jó félórát szenvedtünk, mire rávettük õket a mehetnékre. Ma sem tudom miért csinálták, egyszerre négyen.Csak kitartás, s lesz ez jobb is. :yeah:

#7080 rochelle

rochelle

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 413 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 28. - 17:47

Nero: ez a Hilton nem egy nagy sárga? Esetleg nem lakott korábban Sokorópátkán? A tudatalatti szorongás érzését egyébként én is ismerem, és tapasztalatból tudom, hogy érdemes hallgatni rá ;) Jó tudni, hogy nem csak nálam van ilyen...