Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Ma jó napom van, mert...

• Please log in to reply
6933 válasz a témához

#6801 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 7. - 11:50

...mert az egyik gazdikereső cicc a 3 közül meggazdisodott. :)

#6802 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 7. - 12:57

A "félelem"túra végén (a ló részéről a félelem) az utolsó pár méteren erőteljesen összeszedve (hogy ne lásson maga körül rémeket) a nap fénypontja: a porban átugráló szöcske látványától való kézifékes megtorpanás.  Ennek az állatnak a szeme biztos nem rossz.

• chyki kedvelte

#6803 novavera

novavera

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 71 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 7. - 13:51

Tegnap találtam a földben egy régi nagy méretű rozsdás vaspatkót. Mindig vágytam egy ilyenre, bár azt nem gondoltam, hogy az udvaron ásva találok rá. Azt olvastam, hogy szerencsét hoz...  :kir:

#6804 shepherd

shepherd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 612 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 9. - 15:24

Szerintem rohadt nagy mázlim van az állásommal, a cégemmel.

Edited by shepherd, 2013 október 9. - 15:27.

#6805 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 9. - 15:40

Na jóunapot kívánok!  :dev: .. de rég jártam itt... :cool:

#6806 shepherd

shepherd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 612 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 9. - 15:49

Nomáje. A csudálatos Zsaufi. :D

#6807 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 28. - 18:29

,,Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a lovaimat" napom van
Attól jó, hogy van kit szeressek :)

#6808 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 7. - 16:34

Isteni jót galoppoztam Meglepivel az erdőben. Ebben az a jó, hogy most először éreztem, hogy én diktálom a tempót, anélkül, hogy veszekednék vele. Eddig vagy ő rongyolt velem, és én imádkoztam, vagy téptem szegényt, hogy ne rohanjon. Ma nagyon jól éreztük magunkat mindketten vágta közben. Rájöttem, hogy nem szabad cuppantani, mert a galoppon az azt jelenthette, hogy a célegyenesben még rátenni egy lapáttal :)

#6809 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 7. - 18:54

Nem csak galoppon. Különben is miért cuppognál csak úgy? :D :dev:

#6810 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 8. - 10:05

Mért cuppognék, mért cuppognék? Mert nekem nagyon egyedi módszereim vannak lovagláshoz. Mivel vén fejjel kezdtem ehhez az egészhez, hamar beláttam, hogy lovagolni igazán már nincs időm (20 évem) megtanulni, ezért megtanítottam a lovaknak, hogy nem csak a futószáron, hanem nyereg alatt is szóra dolgoznak. Így aztán nincs gondom a testsegítségekre :dev:. És ugye a vágta az cuppantás. Mulannal remekük működik. Meglepi viszont erre kilő, mint a rakéta. Most csak azon gondolkodom, mit csinálok, ha megsüketülnek a lovaim? :gm:

#6811 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 8. - 12:20

ööööö...... most azért vitatkozák :D Vagy azegyedi módszereiden picit változtatni kell: szóval a vágtabeugratás megtanulásához nem köll 20 év. Mert az szabályosan valahogy úgy kezdődik, hogy félfelvétel (ahol lerövidíted a szárat és megtartod), aztán beleülsz jól a nyeregbe (derék meghúz) majd finom csimmasegítséggel beemeled . Már a félfelvétel miatt sem kéne, hogy elrohanjon. Ki van ez találva, kérem :D

Edited by Kistáltos, 2013 november 8. - 12:21.

#6812 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 8. - 12:49

Ja vagy úgy? :dev: Nahát!

Azért én járok szépen iskolába, ahol ezeket gyakoroljuk, szóval egyre jobb a dolog. De biztos, ami biztos, mondom is nekik, hogy mi a feladat, ha nem lenne világos. :P

Mindenesetre rettentően élvezem, és a Pende azt mondta, hogy akkor tudsz lovagolni, ha már élvezed. Hát én nagyon tudok lovagolni!

A legjobb benne úgysem az, hogy ülök rajtuk, hanem, hogy együtt csinálhatok valamit velük. Ezért nem is tolakszom, ha máshol vagyunk, mert én az enyémekkel vagyok úgy, hogy minden perc öröm.

De a viccet félretéve, minden hasznos tanácsot köszönök, te is segítettél annak idején sokat, mikor még Mulan nem volt velem hajlandó elhagyni az udvart.

És most már úgy tűnik, Meglepi is tud félgőzzel galoppozni, és ez isteni érzés, úgy csináltam, ahogy leírtad fentebb :) Apró lépésenként fejlődünk szépen....

• Kistáltos kedvelte

#6813 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 8. - 13:11

:D

Ez jó, monjuk én megbeszélem Dömpillával, hogy: na mi a véleményed, mehetnénk gyorsabban is? no akkor menjünk  és ő erre beugrik vágtába :ang:

#6814 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 8. - 22:12

Na tessék, ő is megbeszéli. :cheers:

#6815 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 13. - 13:52

Van egy kedvenc lovam, már úgy kedvenc hogy mindig látom. És mindig szép. Ápolt, egészséges, csillog-villog rajta a szerszám, minden évben szépen lefestik  a kocsit is amit húzni szokott. Már vagy 5-6 éve biztos nézem, hetente-kéthetente valahol szembejön és mindig arra gondolok, hogy régen de sok ilyen lovacska lehetett. Akit megbecsülnek, akire költenek, aki mindig tiszta, igényes, a gazdája megbecsüli. De dolgozik is, mindig húz valamit, a komplett Lada karosszériától kezdve láttam én már mindent azon a kocsin.
Valamelyik nap itt ment el az utcában és megállítottuk, hogy van pár megrogyott tavalyi szénabála, mi már nem tudjuk begurítani, ha gondolja és fel tudja tenni akkor jöjjön majd érte és vigye el.
Most viszi, nem tudom mihez tudnak kezdeni vele, de hátha látja valami hasznát a lovacska is, ma is úgy teszik le este, hogy dejó hogy volt aki hazahúzza a kocsit.
Ettől olyan jó lett a nap :)

• juice kedvelte

#6816 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 13. - 14:21

Lótusz, ez jó volt. :ang: 

Nálunk ilyen a Bandi nevű hidegvérű mén, egy ötgyerekes család eltartója (földmunkák, fuvarozás). Ő is mindig csilivili, gondozott. Szoktam is mondani, hogy én ismerek egy profi lovast, a Jóskát, nála a ló tényleg nem viszi, hanem hozza a pénzt. :kir:

#6817 emzprx

emzprx

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 678 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 13. - 21:31

A tegnapi napról szól, de azért érdekes.

Tegnap lovat kellett szállítanunk Ausztriába. Már hetek óta le volt beszélve. Kocsit tegnapelőtt átnézettem a szervizben, mert kicsit rázott egy bizonyos tempónál. Mondták, hogy csak centírozni kellett a kerekeket, biztos leesett pár ólom.

Na akkor ló be a futóba és indulás.

Autópályán megyünk kb. 80-nal, egyszer csak nagy kerregés, csattogás, ráz a kormány, szinte érezni rajta ahogy darál a féltengely.

Gondoltam elvánszorgunk a következő benzinkútig, amit csak 3 km-re jelzett a tábla. Beálltunk a parkolóba, és lázas telefonálás kezdődött, hogy honnan szerezzünk gyorsan egy másik vonóhorgos kocsit.

Oszkár, aki eddig az utazást jól tűrte, megérezte, hogy valami nincs rendben és erősen nyugtalankodni kezdett. Látszott, hogy nem lesz könnyű itt egy-két órát várni vele egy helyben a segítség esetleges megérkezéséig.

Asszony beszaladt a benzinkútra, hogy szerezzen egy állatorvos telefonszámot, mert lehet hogy valami nyugtatóra lesz szükség.

Kapott egyet, és jött vissza egy benzinkutas hölggyel együtt, aki rögtön elkezdett a lóval barátkozni, hogy de szép, stb.

Még szóltam is neki, hogy csak óvatosan barátkozzanak, de közben próbáltunk továbbra is telefonon szervezni a menetelt. Kiderült, hogy legalább  egy-két óra szükségeltetik.

Mire a benzinkutas hölgy : - Vigyétek el az én autómat.

Gondoltam félrehallottam, mert hogy vihetnénk el egy vadidegen kocsiját.

- De vigyétek csak nyugodtan! -ismételte.

Megkérdeztem milyen kocsiról lenne szó, mert már láttam lelki szemeimmel amint tönkrenyúzunk a bécsi elkerülőn a hegyekben egy Ford Fiestát vagy hasonlót, és jöhet oda is az autómentő.

- Egy Mitshubishi Outlander - válaszolta, majd megjelent egy gyakorlatilag új, fullextrás Outlanderrel, és kezembe nyomta a kulcsot mondván, hogy este hatig kéne visszaérkeznünk, mert akkor jár le a műszak, ha késnénk csak telefonáljunk, majd megvár.

Kiderült, hogy nekik is van pár lovuk amiket időnként szállítaniuk kell, és pontosan átérzi a problémát, úgyhogy fel a fejjel, útra fel.

Futó átakaszt, irány a határ, ló leszállítva, délután háromra visszaértünk.

A tankoláson és egy osztrák benzinkúton hálaajándék gyanánt gyorsan megvásárolt nagy dobozos Mozart csokin kívül a kocsi használatáért egy fillért sem fogadott el.

Teljesen szürreális történet ma, Magyarországon.

Köszönjük Tünde!

#6818 Hosszúhomlok

Hosszúhomlok

A multimédium

• Támogató
  • 1.895 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 14. - 7:37

Kellenek az ilyen emberek és az ilyen élmények a túléléshez ebben a világban! Mi is köszönjük Tündének, jobbá tette a reggelt! :ang:

#6819 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 14. - 7:46

Tegnap nekem is remek napom volt.

Adott lóállat kiképzésével megakadtam, a hibára nem tudtam rájönni,  mert mindig ez az eljárást szoktam követni a fiatal csikóknál, de a ló mégsem akarta amit én.

Így este ló futóra irány Kecskemét, majd Tóth Lajosra bíztuk a "vadszamarat" . A lovacska szép lassan megadta magát és végre megcsinálta a kért engedést. Lala kérdezte hol tart a képzés, mondom már beleálltam a kengyelben és a lányunk ( aki egy tündér és bármire hajlandó a lovakért) rá is hasalt én meg vezetgettem, de itt el is akadtam a ló tréningezésében. ( A cél nem a lovaglás volt, hanem a csikó szoktatása, hogy ráülnek, súlyt visz, aztán majd tavasszal jöhet az igazi munka.)

Alig pár perc múlva Lala a nyeregben csücsült és a csikó szépen álldigált, majd némi munka után megkérdezte fel akarok e ülni. Hogy ne mondom, már régen. Így fantasztikus élmény volt ülni a nagyon régen vágyott ( vagy 6-7 éve) és idén vásárolt Kunfakóm Csacsi hátán. Nagyon kényelmes kis ló, ügettünk is kicsit és bele véstem az agyamba, hogyan lehet megoldani egy már sokszor gyakorolt feladatba akadó hibákat.

Köszönöm Tóth Lajosnak és Sheriffnek aki a helyet biztosította.

#6820 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 16. - 20:54

Nikki Herbert végre itt, Claire Daly- val, az alapok ismétlése mellett szívem csücske,, a méltánytalanul mellőzött "pónijátékok" a téma:  ismét sok jó ötlet, mindig hoznak valami újat! 

Meglepően jó szakembergárda verbuválódott össze, jó látni, hogy hatalmas szakmai háttérrel is érdekli őket az előadás! 

És még egy nap. :rockon:

#6821 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 17. - 20:35

Pónijátékok? Erre gondolsz? Szerintem ez méltán mellőzött. :-)

#6822 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 23. - 20:09

Aaaaaaaaaaaaaaannnnyira király ez a továbbképzés! :kir: :rockon: :cool: 

#6823 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 12. - 16:29

Annyira jól esett leugatni a szomszédom, végreee :D

Történt a fakivágás eset, amikor is a kinai akác bőtermő részét nem vágták le, ami a lényeg lett volna. A hétvégi vihar megtette hatását, és az összes termést behordta a szomszéd garázsfeljárójába. Nem néztem, nekem elég volt, hogy az én lépcsőm patyolatra fújta :D

Ma véletlen itthon főzőcskézek, kocsi megáll, vaku villan, kinézek, hát a közteresek.Ki is mentem hozzájuk, mi újság, megemlítem, megint a szomszédasszony...? ÁÁÁ, dehogy , mondják, Aztán mondom én, tudom, hogy csak ő lehet, közben vázolom a tényállást, hogy akkor nem szólt, mikor a fákat rossz helyen vágták, nem járt a szája, hogy AZT a bizonyost kellene gallyazni. Persze megjelent megint, mondja a magáét, én is beolvastam neki, kezdve azzal, megérdemli, mert olyan hülye, hogy nem vágatta le akkor az ágakat :D 

Kezdte emlegetni Édesanyám, de komolyan, hogy régen vele milyen jóba volt, leállítom, ne hazudozzon, mindig piszkálta Anyámat is, ne hazudozzon, mert kísérteni fogja  :dev:  A vén szaros, olyan jó volt beugatni neki, és megmutatni a köztereseknek az igazi énjét.  :PP

#6824 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 12. - 18:42

Ritka élmény az ilyen. :)

#6825 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 13. - 12:00

És hozzá gondoltad, hogy az én igazi énem is :D

#6826 shepherd

shepherd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 612 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 18. - 10:28

Irtam a jézuskának, aki megigérte, hogy leszállitja a cuccot. :D

#6827 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 18. - 14:56

És hozzá gondoltad, hogy az én igazi énem is :D

Súlyt helyezek arra, hogy azt értsék ki csak a mondadómból, amit én értettem bele...

#6828 shepherd

shepherd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 612 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 21. - 11:56

A postafutár szombaton is kézbesit. Lgközelebb hétfőre vártam és ma beállitott a csomaggal. Mik vannak... :)

#6829 froclee

froclee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.663 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 21. - 12:47

"Mongolos" lelkesedésedet lehűtendő, ma munkanap van,így természetes,hogy dolgozik a posta is.

• december 21. szombat munkanap
  • december 27. péntek pihenőnap (december 24-25-26-27-28-29 pihenőnapok).

dec. 27-ét dolgozza le. :cheers:

#6830 shepherd

shepherd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 612 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 21. - 12:51

Nem baj, akkor is meg vagyok elégedve általában is velük. Ahhoz képest, hogy milyen körülmények között, mennyiért dolgoznak, soha semmi bajom nem volt a postával. Helyben a hivatalban néha tumultus van, de látom hogy pörögnének, csak a rendszer úgy van kitalálva és olyan technikán kell dolgozniuk, hogy ennyit tudnak. 

Akkor is jó napom van. Ennyi.  :)

#6831 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 21. - 14:34

Tegnap volt igazán jó napom, megint 28 as nadrágot hordok :rockon: !

#6832 Annie90

Annie90

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.552 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 22. - 23:25

Fantasztikus érzés, mikor az abszolút nem lovas párom már nem csak nyünyürgeti, pucolja, takarózza a lovamat, hanem nálam is jobban pörög azon, hogy hogyan csináljunk az örökgyerek lovamnak likit tartókat :happy: :wub:

#6833 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 6. - 19:13

Csodálatos volt ez a koranyári délelőtt. :D

• lilith kedvelte

#6834 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 6. - 19:26

Mert a huszinsok éves kancámat mióta nálunk lakik ma láttam először bakolva, ugrálva, nyak tekergetve közlekedni közlekedni :) , holnap megyünk is egy jó kis terepet ketten!

#6835 Annie90

Annie90

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.552 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 16. - 21:54

A lovacskám jó irányba halad, végre megérkezett a kantárja és meglett életem első motoros bőrruhája :)

• Ernest kedvelte

#6836 jveres

jveres

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 36 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 19. - 13:31

Mert, délelőtt egy laza 1,5 óra terepet mentünk ebben a kellemes, kicsit borongós tavaszi-téli (?) időben. A lovam kellemesen ellazult és a végén még egy kicsit dolgoztunk (vágta gyakorlás, leginkább nekem) a négyszögben

Edited by jveres, 2014 január 19. - 13:32.

• chyki és Ernest kedveli

#6837 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 22. - 14:55

Csip, vérvétel, hiánypótlás, ment, mint a karikacsapás. És nem nekem kell az útlevél papírjaival b@szakodni, csak érte menni. 

Egy piros pont a teny. felelősnek. 

(Remélem, az útlevéliroda is kiérdemli, ha gyorsak lesznek.)

#6838 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 28. - 21:54

... hétvégén voltam egy nagyon hasznos előadáson és ma elkezdtem a lóállaton kipróbálni a látottakat földről... a végén egy elengedett jókedvű lóval sétáltam haza, aki ráadásul "úriember" is hiszen hozta majdnem végig a pálcámat közben a földön vonalat rajzolva a hóban :D 

• Ernest kedvelte

#6839 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 29. - 10:06

Mert írni is megtanult. :D

#6840 jveres

jveres

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 36 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 31. - 12:53

Mert megjött a lovam új nyeregalátéte: szép piros (naná, hiszen kancának lesz :) ), amit a hétvégén fel is avatunk