Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kedvenc ételek topikja

• Please log in to reply
999 válasz a témához

#641 Vessy

Vessy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 809 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 5. - 22:58

sorry...nem ide való volt a kép, de gondoltam megosztom mindenkivel, hogy ilyen extrém dolog is létezik, és ez a topic stimmelt a legjobban.

#642 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 január 6. - 9:59

Kérdés az utca emberéhez: -Tudják, hogy a vízben kétszer annyi a hidrogén, mint az oxigén? -A rohadtak, mindent mérgeznek manapság. Megtörtént.

Edited by Mongol, 2008 január 6. - 10:21.

#643 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 20. - 23:16

:D Debreceni mazsolás csirke.

#644 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 24. - 20:48

Vargabéles.

#645 Jucuus

Jucuus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.131 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 15. - 12:00

Sziasztok! Épp töprengtem bográcsban elkészíthetõ kajákon, és eszembe jutott, hogy augusztusban ettem slambucot. Kiváncsi lennék, hogy ki ismeri és, hogy valaki el tudja-e készíteni, és hogyan. Neten találtam két féle elkészítési módot, illetve az egyikben több volt a hozzávaló, mint a másikban. :)

#646 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 15. - 16:06

A napokban éppen a slambucról beszélgettünk néhány Maderonossal. :)

Én azt olyan szögediesen szoktam, nem lebbencs tésztával, hanem házi tarhonyával. Öhömnek mondják Somogyban.
Gyakorlatilag olyan, mint egy paprikáskrumpli, szalonnával, kolbásszal, csak viszonylag sok tészta vagy tarhonya is van benne.
Hasonló az öreglebbencshez.
Bográcsban kicsit máshogy csinálják, mert ott nincs mód variálni az edényekkel, de én otthon külön megcsinálom a tarhonyát az egyik edényben, külön a krumplis részét egy másikban, aztán ha majdnem kész a tarhonya, akkor összeborítom és még egy kicsit összeabálom a kettõt. Nagyon finom, csak egy baja van. Nem lehet abbahagyni. :gm:

Itt van egy kis hangulati elemként egy jóízû, bár nem somogyi, hanem alföldi recept:

Nálunk ezt az ételt keménylebbencsnek hívják.
( Nyáron, esténként, kint a kertben, bográcsban, gyakran elõfordul, a "testvérével", a keménytarhonyával együtt . Anyósomék Kiskunfélegyházán élnek, arra (pedig nem messze van) nem is ismerik ezt az ételt, de mára már annyira megszerették a "lebbencsfõzeléket" - õk így nevezték el -, hogy amikor nyaranta 1-2 hetet náluk töltünk, mindig fõzünk ilyet, néha még a szomszéd is ehet belõle, ha hoz egy kis saját termésû étvágyjavítót :-))) )
De jó ideje már " öhöm " -nek is mondják.

Nna, szóval, a keménylebbencset úgy fõzik, hogy :
Ha már ég a tûz, fölé akasztjuk a bográcsot (jó nagyot, mert ebbõl a kajából, ha jól sikerül, nem egy, de két-három tányérral is elfogy fejenként, elõtte és utána egy kis borocskát, vagy söröcskét - ifjaknak szigorúan csak üdítõt - kortyolgatva, végül kinyúlva, mint egy krumpliszsák :-((), amiben, ha jól átforrósodott, megpirítjuk az apró kockákra vágott (lehetõleg) füstölt szalonnát. Ha ropogósra sült, kiszedjük, félre tesszük, a visszamaradt zsírjában állandó (!) kevergetés mellett jól megpirítjuk a nagy (!) darabokra tördelt lebbencstésztát. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk az apróra vágott (és nem reszelt, mert az eltûnik benne) vöröshagymát, kicsit még együtt pirítjuk, vigyázva, hogy nehogy valamelyik megégjen. Ha szép piros, megszórjuk töröttpaprikával, gyorsan átforgatjuk, hogy a paprika is megpiruljon, de ne legyen ideje megégni, felöntjük annyi hideg (! ha meleg vízzel öntjük fel, nem lesz a tészta hirtelen olyan, hogy is mondjam, hólyagos, mint a csörögefánk, ha kisült, hanem mászkos lesz, és készen sem olyan jó ízû ) vízzel, amennyi ellepi, visszarakjuk bele a kiszedett sültszalonnkockákat és elkezdjük fõzögetni. Közben utána sózzuk, a levét folyamatosan pótoljuk. Ha már félig megpuhult a lebbencs, egész vékonyra felkockázott krumplit rakunk bele (jó bõven !), darabolunk még bele személyenként 2-3 paprikát, jó pár paradicsomot (bõven elbírja mindkettõt ), fejenként 1-1 jó arasznyi felkarikázott házikolbászt (de lehet bolti is, csak akkor telljesen más ízû lesz) adunk hozzá. És készre fõzzük.( Semmi baja nem lesz, ha fakanállal megkeverjük idõnként, mert rázogatni csak kis bográcsban lehet igazán.) Mindig csak annyi leve legyen, amennyi épp föléri.
Háromnegyed fövésnél tegyünk bele egy jó összmaréknyi nagyon apróra tört száraz lebbencstésztát és azzal fõzzük készre. Ez, mire megfõ, magába szívja a fölösleges levét és jól besûrûsíti az ételt. Ha kész, a leve szinte nem látszik, akkor (minõ rettenet !) fakanállal kicsi áttörjük az egészet és beborítva állni hagyjuk legalább egy negyed órát - ekkor lesz szikkadt a teteje ! Szinte bebõrösödik . Ilyenkor már le kell venni a bográcsot a tûzrõl !
Aztán már oszthatjuk is a tányérokba...és miután hordónyira ettük magunkat, megfogadjuk, hogy legközelebb nem is fõzünk semmit, csak most kibírjuk valahogy, aztán a következõ hétvégén megint elõvesszük a bográcsot, mert már olyan régen :-))) ettünk egy kis keménylebbencset, keménytarhonyát, bográcsgulyást, zöldborsós-gombás-lebbencslevest (egyszer majd ennek is megírom a receptjét), vagy bármit, amit kint, bográcsban, a gyerkõcök minden gondunkat feledtetõ vidámsága mellett, velük együtt készíthetünk el !

#647 Csapos

Csapos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.544 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 15. - 16:17

Tegnap ricottás parajjal töltött tortellinit (a tésztáját is én gyúrtam) készítettem, pestóval (ez gyári volt, mert a környéken nem lehet friss bazsalikomot venni) és, hogy hús is legyen hozzá, roston sütöttem a pulykamellet. Folytásnak karamellizált banán volt vaniliafagyival. Jól bezabáltam. :rolleyes:

#648 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 15. - 16:20

Mmm... jól hangzik. Szerintem egyébként a gyári pesto is kellemes, nem olyan nagy tragédia, ha "csak" az van otthon. :)

#649 froclee

froclee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.663 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 15. - 16:32

Oldalbordám épp egy hete, hogy félrelépett,( bokája bánja) kapott csizmát, gipszbõl. Van szép monoklija is, úgy néz ki mint a pandamaci. A házimunka rám maradt, idõtakarékossági okokból egytálételeket kotyvasztok. Hétvégére készítettem sóletet,római tálban, gerslivel, füstölt combbal, száraz kolbásszal. Birsalmakompóttal lenyomatva.( Mozdulni sem bírok.)

#650 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 15. - 16:50

Hétvégére készítettem sóletet,római tálban, gerslivel, füstölt combbal, száraz kolbásszal.

:) Tegnap én is azt csináltam. Igaz nem római tálban, de finom lett. Desszertnek egy barna sörrel lenyomtattam. :gm:

#651 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 15. - 19:26

Én meg töki pompost ettem. :kir: Sok lilahajmával és tejföllel. Mmmmmm... (szájátnyalogatósszmájli)

#652 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 15. - 21:37

Találtam egy receptet, de van benne egy "szakszó", amit még életemben nem hallottam. Tudja valaki, hogy mijaza "félfogós" liszt? :confused: :)

A pompos
Receptje 10 adagra számolva:
1 kg finomliszt, 0,5 kg félfogós búzaliszt, 0,07 kg élesztõ, 0,30 kg burgonya, 0,05 kg asztali só, 0,5 l langyos víz, 0,5 l 20% zsírtartalmú tejföl, 0,2 kg vöröshagyma, 0,01 kg fokhagyma, 0,5 kg angolszalonna, 0,2 kg pannónia sajt,
Elkészítése:
A nyers kenyértésztát 10 adagra számolva egy 40x60cm-es, enyhén olajozott vas sütõ tepsire helyezzük, majd egyenletes vastagságúra, kb. 1-1,5cm-re nyújtjuk. 200C-on elõsütjük, idõtartama kb. 7-9 perc. A félig kész pompost kivesszük, tetejére fokhagymás tejfölt kenünk 1-2mm vastagságban, és rászórjuk a darabolt anyagokat: a félfõre vágott vöröshagymát, a kockára vágott húsos angolszalonnát és a durvára reszelt pannonia sajtot. A megdíszített pompost visszahelyezzük a kemencébe és a tartókonzol felsõ részén további 5 percig pirítást végzünk. Miután a kenyértészta készresült, valamint a tetejére helyezett anyagok megpirultak, a sütõ tepsirõl egy vágódeszkára csúsztatva adagokra vágjuk.

#653 froclee

froclee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.663 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 15. - 21:53

Tésztaipari liszt TL 50 Azonosító szám: MÉ 2-61/1/7 A búza magbelsõjére jellemzõ árnyalatú, meghatározott szemcseméret-összetételû, ún. �fogós� õrlemény, a típusra jellemzõ, megengedett mennyiségû finom szemcsés frakció és héjrész elõfordulása mellett.

#654 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 15. - 22:01

Öhöm... :huh: Köszi! :D

#655 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 15. - 22:04

Bármelyik közértben lehet ilyet kapni. Te még sose találkoztál vele? :eek:

#656 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 15. - 22:08

Bevallom, nem. :) Valószínûleg azért mert lisztet csak a fõzelékfélék behabarására használok, esetleg nokedlihez, de itt nagyjából be is fejeztük. Süteményeket önvédelembõl csak nagyon ritkán sütök. :D Így is... :eek: A múltkor épp beszélgettem egy nagyon kedves falusi nénikével és mondta, hogy náluk havonta 10-12 kg liszt elfogy. :eek: Pedig ketten vannak a fiával... Megdöbbentõ volt a különbség ahhoz képest, hogy nálam egy kiló liszt több hónapig is elvan. Jó, hogy a tésztát nem magam készítem, de a kész tésztából sem fogy el egy-két zacskónál több. És már az idõs nénike sem maga gyúrja a tésztát, úgyhogy... ööö :confused: :D

Edited by Bokorugró, 2008 március 15. - 22:21.

#657 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 18. - 12:52

Ha ez reklámnak számít, akkor bocs. :o
http://www.lugosikonyha.hu/index.php

#658 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 április 21. - 20:05

Nem. Ez egyáltalán nem számít annak. Ha csak nincs valakinek szorulása.

#659 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 2. - 15:52

Párom szülinapi tortája, az autójáról mintázva. :) Nagyon finom, belül gesztenyés. :cool:
Posted Image

sorry, nem akartam így szétrántani az oldalt..... :(

#660 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 2. - 17:06

akkor alakítsd át linkké

#661 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 2. - 19:09

már nem tudom

#662 froclee

froclee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.663 hozzászólás

Közzétéve 2008 június 18. - 16:23

Lábilag kényszer szabadságra vagyok itélve, így ráérek sertepertélni a konyhában.
Nejemnek meg ma van a szüli napja,úgy gondoltam, hogy valami egyedivel lepem meg.
Sajtal, sonkával göngyölt spárgát készítettem.
Már csak a fehérmártás hiányzik róla:
http://lh6.ggpht.com....jpg?imgmax=512
Sütés után:
http://lh4.ggpht.com....jpg?imgmax=512
Utána desszertként:
http://lh5.ggpht.com....jpg?imgmax=512
Remélem jó éhesen jön meg a dolgozóból, és ízlik majd neki.
jav. oka: megkettõzõdött

Edited by froclee, 2008 június 18. - 16:25.

#663 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 31. - 11:18

Pasta carbonara Hozzávalók: # 50 dkg tészta # 20 dkg bacon # 20 dkg sonka # 3-4 dl fõzõtejszín # 3-4 tojás sárgája # bors # 20 dkg sajt (trappista, edami) # fokhagyma ízlés szerint (nem muszáj) Elkészítés: A tésztát kifõzzük. A szalonnát és a sonkát kockákra vágjuk, a szalonna zsírját kisütjük, megpirítjuk benne kicsit a sonkát és a felesleges zsírt leöntjük róla. A tejszínbe belekeverjük a tojássárgákat, megborsozzuk, beletesszük a fokhagymát, és a sült szalonnára és sonkára öntjük, egyet forralunk rajta, kicsit besûrûsödik. Összekeverjük a tésztával, reszelt sajttal megszórjuk. Lehet kolozsvári szalonnából vagy tarjából is csinálni. Finom úgy is, ha egy doboz konzerv kukoricát teszünk hozzá. A tejszínbõl lehet többet is használni, hogy a szósz több legyen, a lényeg, hogy 1 dl tejszínhez 1 tojássárga kell. Só nem kell, mert a sajt, a szalonna és a sonka elég sós. Aki szereti az erõs ízeket, parmezán sajtot szórhat rá.

#664 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2008 augusztus 5. - 14:43

Sziasztok! Kaptunk ma két csillagtököt, természetesen nem szeretném, ha veszendõbe menne, de még éetemben nem volt ilyesmi a kezemben. Nincs véletlenül valakinek egy jó receptje? Azért itt kérdezem, mert átlag fõzõs honlapokon nem nagyon igazodok el (abszolút konyhai kezdõ vagyok :) )

#665 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2008 augusztus 5. - 15:32

Rántsd ki

#666 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2008 augusztus 6. - 10:32

Pasta carbonara
Hozzávalók:
# 50 dkg tészta
# 20 dkg bacon
# 20 dkg sonka
# 3-4 dl fõzõtejszín
# 3-4 tojás sárgája
# bors
# 20 dkg sajt (trappista, edami)
# fokhagyma ízlés szerint (nem muszáj)

Elkészítés: A tésztát kifõzzük. A szalonnát és a sonkát kockákra vágjuk, a szalonna zsírját kisütjük, megpirítjuk benne kicsit a sonkát és a felesleges zsírt leöntjük róla. A tejszínbe belekeverjük a tojássárgákat, megborsozzuk, beletesszük a fokhagymát, és a sült szalonnára és sonkára öntjük, egyet forralunk rajta, kicsit besûrûsödik. Összekeverjük a tésztával, reszelt sajttal megszórjuk.
Lehet kolozsvári szalonnából vagy tarjából is csinálni. Finom úgy is, ha egy doboz konzerv kukoricát teszünk hozzá. A tejszínbõl lehet többet is használni, hogy a szósz több legyen, a lényeg, hogy 1 dl tejszínhez 1 tojássárga kell. Só nem kell, mert a sajt, a szalonna és a sonka elég sós. Aki szereti az erõs ízeket, parmezán sajtot szórhat rá.

Én még oregano-t, bazsalikomot és szerecsendiót is szoktam dobni hozzá :)
Egyébként csak jó magyar szokás szerint tocsog a tejszínben a carbonara (nálam is :D ), de az olasz alig rak hozzá. Meg a reszelt sajtot is bele szoktam keverni a tejszínes szuttyba.

#667 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2008 augusztus 6. - 17:57

Rántsd ki

Köszi! Holnap este rántott tök lesz a vacsi (nem gondoltam volna, hogy létezik ilyen :D ).

#668 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2008 augusztus 18. - 16:29

Azért itt kérdezem, mert átlag fõzõs honlapokon nem nagyon igazodok el (abszolút konyhai kezdõ vagyok :) )

Mindmegette.hu! Szuper honlap, tök jó receptek vannak rajta, és fel van tüntetve az is, hogy elkészítés szempontjából mennyire bonyolult, mennyire drága, mennyire idõigényes a kiválasztott étel. Biztos találsz egy csomó olyat, ami kezdõ konyhatündérnek sem nehéz. :D :yeah:

#669 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2008 augusztus 18. - 16:46

Köszi Mézszín Sörény! Legközelebb ott keresek valami egyszerût, mindenesetre hatalmas már az önbizalmam, mert a rántott patisszon ehetõ, sõt finom lett :)

#670 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2008 augusztus 18. - 21:49

Köszi Mézszín Sörény!
Legközelebb ott keresek valami egyszerût, mindenesetre hatalmas már az önbizalmam, mert a rántott patisszon ehetõ, sõt finom lett :)

Ügyivagy ;)

#671 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 1. - 17:31

Köszönöm!!! Jelentem, hogy a Knorr Paradicsomos salsa szósz csirkével egész jó, nincs olyan vacak mûkaja íze, mint sok hasonló üveges csodának. Pici paradicsommal, fokhagymával feljavítva tökéletes kaja. Lassan sokoldalú szakács lesz belõlem :gm:

#672 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 5. - 9:56

:D Grat. Én meg néztem a tvpaprikát, és most csorog a nyálam, hogy a fene vigye. Mascarpone-krém kehely csokoládés eperrel Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg mascarpone sajt 2 dl tejszín 2 db tojás 6 dkg kristálycukor 10 dkg eper 10 dkg fekete csokoládé 10 dkg porcukor A csokoládét vízgõzön felolvasztjuk, és belemártjuk a porcukorban megforgatott epret. A tojásokat kettéválasztjuk, és a tojásfehérjét kevés kristálycukorral habbá verjük. A sárgáját elkeverjük a mascarponéval, és 5 dkg kristálycukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejszínbõl vert habot, majd a tojásfehérjét, és óvatosan átkeverjük. A krémet a csokis eperrel poharakba rétegezzük, és tálalás elõtt legalább 45 percre hûtõbe helyezzük.

#673 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 8. - 16:28

Ezt a topicot és a lovasban a sütni vagy nem sütni-t mindig összekeverem.

#674 Jucc

Jucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 16. - 12:17

Van vkinek egy jó receptje mogyóróvajjal? :confused: (a banános turmix kivételével)

#675 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 21. - 13:04

Mogyoróvajas szendvics? :D (Amúgy mi az Isten csudája az a mogyoróvaj? Sosem találkoztam még vele.)

Nézzétek, mit találtam: http://www.konyhamester.hu/

Közben találtam neked valamit: http://fuszereslelek...skmny-este.html

Edited by Mézszín Sörény, 2008 szeptember 21. - 13:10.

#676 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 21. - 13:09

Mogyorókrém.. nutella.... stb (ami igazából nem az de esetleg található benne egy kis mogyoróaroma E234232)

#677 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 21. - 13:14

Nem, közben utánanéztem.
http://www.c6.hu/c6-...o...kk&d_id=250
Még egy recept:
http://www.mindmeget...amp;recept=6671

#678 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 21. - 13:17

Böö... mogyoróvaj meg lekvár....... -.-

#679 rugósbicska

rugósbicska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.695 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 21. - 13:43

-.-

Ez mit jelent?

-Én úgy tudom, a mogyoróvaj olyannyira nem azonos a nutellával, hogy az egy eredetileg amerikai gazstronóm találmány és tulajdonképpen sós.

Mogyoróvaj, mogyorókrém...
A nutellát szerintem török-, a mogyoróvajat földimogyoróból nyerik... Mondom, eredetileg. Aztán hogy mit vesz az ember a bótból, az merõben eltérhet.

#680 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 21. - 13:54

Igen, igen... most tudtam meg én is, hogy mogyoróvaj - mogyorókrém az más. Hál istennek nem vagyok jártas az amerikai kulináris kultúrában... -.- -> ez meg egy szmájliféle... csíkszem, orr, csíkszem. Amolyan.. "pff bazzeg... :-/ " jellegû... :dev: