Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Lovasíjászat

• Please log in to reply
965 válasz a témához

#641 Kacsa

Kacsa

Csikó

• Fórumtag
  • 58 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 19. - 12:02

Képek nincsenek róluk?No túl vagyok életem elsõ lovasíjász bemutatóján :dev: nagyon jó volt :D Bár én csak lõttem lóról, meg lovasbirkóztam, de nagy élmény volt

#642 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 19. - 12:45

"Csak lõttél lóról"? Hát még mit kéne egy lovasíjász bemutatón csinálni? :D Amúgy gratula! :kocc:

#643 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 19. - 16:06

Képek nincsenek róluk?

Hozzászólás megtekintése

Sajnos egyenlõre nincs. Nem is tudom lesz-e, én csak közvetítek.

#644 Kacsa

Kacsa

Csikó

• Fórumtag
  • 58 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 22. - 14:46

Bírkóztam is, és nyertem!! :D:D Kelevézhajítás, szablyával dinnyevágás (vagy uborka vagy ami van) és karikákat elkapni a levegõben, meg kopjával is hasonlók, ilyeneket csinálunk még :dev: Hamarosan kész a kaftánom (bár mondjuk inkább dolmánynak)

#645 palkó

palkó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 38 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 4. - 7:46

Puszták Népe Lovasviadal július 15. Szada Üdv: Palkó

#646 Kacsa

Kacsa

Csikó

• Fórumtag
  • 58 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 8. - 17:21

Mi történt ezzel a topiccal? :huh: Itt a nyár, én kockára lovasíjásztam magam, ti nem? Gondoltam (reméltem), a nyáron felélénkül a topic...Végre én is elértem egy olyan szintet, hogy hármakat lövöldözök és akad, hogy egész eredményesen, meg a többi fegyverrel is el tudok érni valamit... Persze a lovasíjászat nem arról szól, hogy ki hány pontot lõ, szerencsére még nagyon az elején vagyok :) De már van annyi élményem, tapasztalatom, hogy érdemben be tudnék kapcsolódni a beszélgetésbe... De beszélgetés az nincs sajnos... :confused:

#647 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 8. - 19:36

Csendesen õrizzük a hagyományt...Örülj, hogy sikerült a kört négyszögesítened (bárcsak én is kocka lehetnék :D)!

#648 Guest_Galadroh_*

Guest_Galadroh_*
  • Guests

Közzétéve 2006 augusztus 8. - 19:56

Sziasztok! Én 4 hónapja kezdtem és lépésbõl már célba találok :yeah: ....Mennyi idõ míg mehet a vágtóból lövöldözés is? A gyors töltésemmel nincsenek komoly gondok....

#649 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 8. - 19:59

Hát sztem nem csak a töltésen múlik minden. Az is nagyon sokat számít, de lovaglolni is tudni kell olyan szinten, hogy ki tudd könnyíteni a lovat és hogy állva tudj maradni.Sztem ezt így idõre nem lehet behatárolni,mert ez mindenkinél más. Nincs két egyforma ember aki egyszerre érezne rá a lovaglás részére és arra, hogy kb merre van a cél.Részemrõl várj, gyakorolj és észre fogod venni, mikor eljött az idõ. :)

#650 dumdum

dumdum

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.267 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 8. - 20:02

Edited by dumdum, 2006 szeptember 15. - 14:23.

#651 Guest_Galadroh_*

Guest_Galadroh_*
  • Guests

Közzétéve 2006 augusztus 8. - 20:05

A lovaglással nincsenek gondok, ezt a nyerget jobban szeretem, mint az angolt a baj inkább azzal van, hogy odadobom a szárat és a pálya végén meg elfelejtem testsúllyal lefékezni. Jogos kérdés, hogy miért nem áll meg magától a ló. Mert még most képezzük és kicsit csökönyös a drága.Más az igaz, hogy a carbon vesszõ bele törhet a lóba vagy a lovasba eséskor?Bocs a sok hülye kérdésért a törzsbõl is mindenkit fárasztok ..

#652 Guest_Galadroh_*

Guest_Galadroh_*
  • Guests

Közzétéve 2006 augusztus 8. - 20:08

Gondolom fontos a rendszeres otthoni gyakorlás mármint a lövések miatt..........

#653 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 8. - 20:17

Igazából bármelyik vesszõ beleállhat a lóba vagy a lovasba ha úgy esik.De nekünk az lett tanítva hogyha íjjal esel, próbáld meg magadtól minnél távolabb tartani, vagy pedig dobd el.A lovaglásban meg sztem nincs olyan, hogy jól menne.Apróbb hibák mindig vannak amiken lehet csiszolni és evvel élvezetesebbé és szebb látvánnyá tudod tenni a munkád gyümölcsét. Legalább is magamból kiindulva ezt látom.

#654 Guest_Galadroh_*

Guest_Galadroh_*
  • Guests

Közzétéve 2006 augusztus 8. - 20:21

Azért engedtek lóról lõne mert azt mondták hogy nagyjából ok, egyébként rengeteg hibám van, ezért járok külön oktatóhoz is. Az oldásom még igen a béka segge alatt van, meg az alaki gyakorlatok se nagyon mennek, de rengeteget gyakorolok itthon. A tartsd az íjjat minnél messzebb egyébként nálunk is aranyszabály.Azért kérdeztem a nyílvesszõset, mert én carbonnal lövök, de sokan mondják, hogy jobb az alu..

#655 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 8. - 20:24

Én még soha nem lõttem carbonnal, de lovasíjászathoz, sztem ajánlatosabb alu vesszõket beszerezni.Na a másik nehéz ügy az oldás, avval én is nagyon megszenvedtem, de talán mostmár azért elfogadható.

#656 Guest_Galadroh_*

Guest_Galadroh_*
  • Guests

Közzétéve 2006 augusztus 8. - 20:26

Nálunk vegyesen van aki a carbonra esküszik, van aki az alura. Mondjuk kicsit drága lenne lecserélni a tegezem tartalmát. :) Melyik törzsnél vagy?

#657 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 8. - 20:34

A Turul Népe Nap Fiai Lovasíjász Körnél vagyok.

#658 Guest_Galadroh_*

Guest_Galadroh_*
  • Guests

Közzétéve 2006 augusztus 8. - 20:38

Kassai, Endzsel törzs tag majd ha még jobban megutélnak, akkor tuti taggá válok :gm: Ezekszerint mindenhol kicsit más a lovasíjjászat... :dev:

#659 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 8. - 20:41

Hát nekem az edzõm Kassainál tanult, de mi nem vettük át a törzsei nevét. Külön csapatot alkotunk. :ang:

#660 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 8. - 20:50

A lovaglással nincsenek gondok, ezt a nyerget jobban szeretem, mint az angolt a baj inkább azzal van, hogy odadobom a szárat és a pálya végén meg elfelejtem testsúllyal lefékezni. Jogos kérdés, hogy miért nem áll meg magától a ló. Mert még most képezzük és kicsit csökönyös a drága.Más az igaz, hogy a carbon vesszõ bele törhet a lóba vagy a lovasba eséskor?Bocs a sok hülye kérdésért a törzsbõl is mindenkit fárasztok ..

Hozzászólás megtekintése

Érdekes... :rolleyes:Elég nagy baj az is, ha beleáll a vesszõ akár a lóba, akár a lovasba, nem kell ezt még beletöréssel is cifrázni... Egyébként a favesszõ is törik, a carbon is, az alu is - nemde?... Nem hinném, hogy ez lenne a legfõbb érv valamelyik vesszõ mellett/ellen.A pálya végén fékezésrõl meg az jutott eszembe, hogy ilyenkor már tulajdonképpen szabadok a kezeid: fogd meg a szárat, és vedd fel úgy a lovat - persze más dolog az "elfelejtés", és a "nem áll meg a ló, ha nem fogom a szárat"-probléma. De Te meg az edzõd tudjátok: ha az a feladat, hogy testsúly, akkor az a feladat... Az odafigyelés meg Rajtad múlik.Sok sikert! :)Ja, és még valami: "Miért nem áll meg magától a ló?"... Tán mert nem egy beprogramozható gép. :kv:

Edited by smoft, 2006 augusztus 8. - 20:51.

#661 Guest_Galadroh_*

Guest_Galadroh_*
  • Guests

Közzétéve 2006 augusztus 8. - 20:50

Értem, akkor nem is a kassai iskola szabályai szerint vannak nálatok a fokozatok?

#662 Guest_Galadroh_*

Guest_Galadroh_*
  • Guests

Közzétéve 2006 augusztus 8. - 20:54

A másik magától lecövekel, de nem olyan aranyos, mint ez a kis kelekótya, nem baj majd még okosítjuk........Smoft te melyik törzsnél vagy? És neked mennyi idõbe telt mire vágtából egy tisztességes lövést letudtál adni?

#663 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 8. - 21:09

Kozifruval együtt tanulok, lassan másfél éve vagyok a csapattal. Én eleve vágtából kezdtem, de mindig csak egy középsõt lõttem. Amikor már néha-néha eltaláltam, vagy éreztem, hogy beleférne több is, próbálkoztam kettõvel, majd hárommal, stb. A tisztességes jelzõt még most sem mondanám a lövéseimre, bõven van még mit tanulnom és gyakorolnom, de most már négy-öt vesszõ nem túl gyors lóról kimegy. Ha lassan is, de haladok, és számomra ez a fontos. :)

#664 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 11. - 23:18

Örülök, hog újra fel lett hozva a dolog. :) Nem vagyok épp agyilag topon, de végig olvasva az egészet feltûnt egy kis sortöredék, mégpedig avval kapcsolatban, hogy megáll-e a ló a végén. Miért is kéne neki? Valamelyest követem smoft vleményét avval kiegészítrve, hogy véleményem szerint igen nagy baj, ha a ló magától áll meg a végén. Nem mondom, hogy nem ilyen lóról lõttem, mikor lõttem (sajnos rég), de sosem örültem neki igazán.A vesszõ kérdésre meg mindig azt teszem fel magamnak kérdésként, hogy: "Mi is illik ehhez?" Nekem is van alu vesszõm kialakítva a célra, de egyre kevésbé szeretem õket. Nem illik hozzá. Nekem a lovasíjászathoz, akárhogyis azt tartják kisebb teljesítményt lehet vele elérni (és sokaknál, mint én, így is van), de akkor sem illik össze a kettõ. Nem autentikus. Hsználom õket én is , de egyre kevésbé. Inkább nem megyek versenyezni.Ezekõl a vesszõbeleállás dolgokról lehetnbe többet hallani? Kíváncsi lennék. Balesetek fordulnak elõ, akárhogyis nem kéne, de lehet tanulni az esetekbõl.(u.i: Holnap átolvasom azt hiszem még egyszer az egészet, hátha több dolgot is észreveszek, így sorry, ha hozzûáteszek még pár dolgot a mondandómból, vagy kiveszek belõle. :) )

#665 Kacsa

Kacsa

Csikó

• Fórumtag
  • 58 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 14. - 17:36

Üdv!Megint volt egy bemutatónk, tök jó volt :) Csak szokatlan volt, mert nyeregben csináltuk, elõször, aztán utána mégegyszer ugyanazt szõrén. Egészen jó nyeregbõl lõni. Könyebb meg minden, de azért szõrén szerintem azért jobb, mert jobban kell érezned a lovat, jobban kell vele 'mozognod', de ezt csak azért mondom, mert szokatlan a nyereg. Jók ezek a fanyergek.A vesszõkrõl: nálunk egyértelmûen a favesszõ a 'nyerõ'. Lehet, hogy lassabb, pontatlanabb, de legalább természetes anyagból van és hagyományosabb. Persze, azt követjük, amit õseink követtek, nem tudom, szerintem õk maradnának a jó öreg fa (néha nád-) vesszõknél :)No most egy hétre Erdélybe megyek (még mindig azon töröm a fejem, miért kell útlevél a saját hazámba... :) no ez van)... Jó kis lovas nyaram van/volt, még kancát is fejtem :D Bár sajnos a csikó akinek fejtük a tejet (nem tudott lábra állni, nem volt meg benne az ösztön sem) már nem él :(. De jobb neki így.Nos további jó lovasíjászatot

#666 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 8. - 12:17

Huhu! Ki fog lovasíjászni Etyeken, 23-án? A metroban olvastam a plakátot.

#667 Guest_Galadroh_*

Guest_Galadroh_*
  • Guests

Közzétéve 2006 szeptember 8. - 19:03

Nem tudom! Mi 17. fogunk Sóskúton...

#668 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 11. - 8:21

A következõ kérdésem. Mert kérdés azért támad. Ez mi, bár nem lovas, illetve az nem jön ki belõle, de hogy kell örömíjászkodni???Szeptember 3. ÖRÖMÍJÁSZ VERSENYÉszak-Komárom Fekete Sólyom Történelmi Íjászklub: +421/915-752-845, bogarpeter@feketesolyom.sk

#669 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 11. - 11:07

Az örömíjászat olyan, mint örömlovaglás. :D Röviden és tömören annyit takar, hogy kötetlenebb, az esetleges szabályokat szabadabban felfogó (kivéve biztonsági szabályok), versenyengedélyt nem igénylõ hangulatos, családias verseny. Legtöbbször "bandástúl" jelennek meg az íjászok, tehát kísérõkkel, haverokkal, kevésbé komolyan íjászókkal. Jó bulik szoktak lenni, ahol a részvétel a fontos, nem az eredmény.

#670 Guest_Csinos_*

Guest_Csinos_*
  • Guests

Közzétéve 2006 október 20. - 19:07

Szia mindenki!Én is kezdõ szinten lovasijászkodnék...most készülök megvenni életem elsõ iját:D. Aló már megvan hozzá, és egy év után eléggé összkovácsolódtunk, úgyhogy szeretnék továbblépni ilyen irányban. A kérdésem az lenne, hogy vajon milyen ijat vegyek. ugyanis teljesen összekavar mindenki...az egyik azért jó a másik azért rossz a harmadiknak nem szép a kivitelezése stb.stb.A kovács és a Liskány ijak között vacillálok, de nem tudom, hogy ezek alkalmasak e a lovasijászatra...Valaki tudna esetleg segiteni?Elõre is köszönöm

#671 Guest_Galadroh_*

Guest_Galadroh_*
  • Guests

Közzétéve 2006 október 20. - 20:10

Nekem kezdõnek Kassai féle ölyvem van. Szerintem pont nekem való, nem gyors, nem lassú, nem kényes..........De kérdezz meg olyat aki tényleg komolyabban lovasíjászkodik, szerintem vanak itt a fórumon páran.

#672 Guest_IgéretFöldje_*

Guest_IgéretFöldje_*
  • Guests

Közzétéve 2006 október 20. - 23:26

Sziasztok!Én is kezdõ vagyok.Most vettem meg az elsõ íjamat, Kassai Sólyom II. 33 erõsségû.Az edzõm javaslatára.Eddig nagyon elégedett vagyok vele, könnyû "igénytelen" íj.Lovaglással nem lesz gondom, most szoktatom magam a nagykápás hunnyereghez. Töltésem lassú még mint egy csiga :) , de gyakorlom!Jön vki a völgybe, nyitott napra?

#673 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 21. - 9:11

A kovács és a Liskány ijak között vacillálok, de nem tudom, hogy ezek alkalmasak e a lovasijászatra...Valaki tudna esetleg segiteni?Elõre is köszönöm

Ha csak ez a kettõ maradt nálad a rostán, akkor Liskány íjakat csak ajánlani tudom. Kovácsot ugyan talán csak egyet láttam eddig, de a Liskányok nagyon szép kivitelezésûek, és amiket eddig láttam, azoknál a minõség sem hagyott kivetnivalót maga után. Az, hogy alkalmas-e lavasíjászatra jó kérdés. Ha tudsz kisebb méretet venni, akkor biztos, ha nem, akkor sem kizárt.Íjvételnél egyébként annál nagyobb bajban vanaz ember, minél több emberrel beszél, mert sokszor nemhogy mindenki mást mond, de mindenki kifejezetten le akar beszélni egyes gyártókról. A legjobb, ha megnézel minél többet, klézbe veszed, kihúzod. Van talán ahol lõhetsz is egyet-kettõt velük. Amelyikre elsõre beleszeretsz, szerintem azt kell venni.Talán az egyetlen amit ezen kívûl javasolni tudok, hogy azokat a gyártókat is nézd meg, amikrõl esetleg eddig lebeszéltek. Grózer, Kassai, Liskány, Kovács, ésatöbbi. Rengeteg gyártó van ma már.Ha kifejezetten lovasíjászathoz veszed, akkor érdemes elgondolkodni, mekkora is az az íjméret és erõsség, amit könnyen és méginkább gyorsan tudsz kezelni.Ha meg már így mindenki leírta, mit is használ, akkor miheztartás képpen: Én egy 40#-es Grózer magyar alap B-t használok még egy régebbi szériából, ugyanis 2000 eleje óta gyûröm. Teljesen átlag méretû íj, nem szokott vele gondom lenni. Egyetlen egyszer sikerült vele rossz mozdulatot tennem, amikoris elakadtam vele a nyeregben, de az már régen volt.Azt most direkt nem fejtem ki, hogy melyik gyártókról mi a véleményem, mert nem akarlak én is összekuszálni. :)

#674 Guest_Csinos_*

Guest_Csinos_*
  • Guests

Közzétéve 2006 október 22. - 21:43

Igen...az a lényeg, hogy kényelmes legyen vele bánni, könnyû legyen és kicsi. Esetleg még a gyorsaság számithat, de az elején biztos, hogy nem. Azért gondoltam a Liskányra mert arról azt mondták, hogy gyors és, ha véletlenül versenyeznék, vagy akármi, akkor nem akarok még egyet venni, mert ezt is saját pénzbõl veszem, egy pályázat jóvoltából. Még meglátom...attól is függ, hogy milyen lesz a boltban, amit esetleg kipróbálhatok. Mindenesetre érdekes lesz egyedül elkezdeni, de reménykedem benne, hogy a Kassai könyv segit. A többi meg kialakul. :) remélem...Köszönöm szépen a tanácsot és, hogy nem zavarsz össze :DÉs még valami...Azon gondolkodtam, hogy mivel nekem nincs lovasijász nyergem, az angol nyereg pedig nem jó lovasijászkodni, szõrén lehet e? Mármint lõni meg irányitani tudom úgy is Csinit, csak abban nem vagyok biztos, hogy célozni vajon lehet egy ennyire mozgó dologról?Lehet, hogy majd megpróbálok összeütni egyet. :kir: :D Nem...majd, ha lesz rá keretem, vagy szerzni tudnék egy használtat...Tényleg valakinek nincs épp egy?Elég valószinûtlen, de gondoltam megkérdem :ang: További szép estét mindenkinek!

#675 Guest_Galadroh_*

Guest_Galadroh_*
  • Guests

Közzétéve 2006 október 22. - 22:10

Én úgy tudom, hogy az egyik, asszem lovasíjász vizsgánál szõrén kell lõni 30pontot, vagyis lehet. De látam már olyat is aki angol nyeregbõl lõt.

#676 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 23. - 8:33

Mostanság szerencsére nemigen kell, de én régebben lõttem többször is angol nyeregbõl Nálunk van aki máig abból lõ, mivel csak két igazán ehhez való fanyergünk van. Ugyan úgy lehet, maximum más lesz az érzés. Teljesen mindegy mibõl lõsz, ha ahhoz vagy szokva. Aki világ éleében western nyeregben lovagolt, annak abból lesz a legegyszerûbb elkezdeni. Komoly különbség talán csak már magasabb szinten lehet.Ezek szerint akkor szigorúan a Kassai rendszer és elv szerint akarsz lovasíjászkodni? Mert akkor lehet át kéne gondolni az íjvásárlás kérdését. Vagy legalábbis utánanézni, mert hallottam ilyet, hogy vizsgázni csak Kassai íjjal lehet. (Én régebben komolyan gondolkoztam a vizsgáknak való nekiugrásnak, de aztán mikor elolvastam a könyvet, meg hallottam ezeket a "kiegészítõ" szabályokat, akkor meghatározatlan idõre elment a kedvem mindentõl, amihez köze van.Igazából ebbe az egészbe nem akarok megint belemenni, hisz sok topicban volt már errõl szó és többször az lett a vége, hogy evvel a résszel meg is rövidült a topic (jogosan), és fel is csak azért hoztam, nehogy késõbb emiatt kelljen kölcsön íjjal, vagy új vételével bajlódni. Hangsúlyozom: NEM TUDOM, hogy pontosan így van-e, csupán rég összeszedett információk ezek.

#677 Tao

Tao

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 120 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 23. - 12:31

Ezek szerint akkor szigorúan a Kassai rendszer és elv szerint akarsz lovasíjászkodni? Mert akkor lehet át kéne gondolni az íjvásárlás kérdését. Vagy legalábbis utánanézni, mert hallottam ilyet, hogy vizsgázni csak Kassai íjjal lehet. A vizsga nincs az íjhoz (gyártó, típus) kötve. De ha Kassai íjat veszel, akkor ha elmész a völgybe edzeni, jócskán kapsz engedményt.Amúgy ha valaki, Kassai rendszerben lövöldözik, miért nem veszi a fáradtságot, hogy honlapján,
www.ijaszt.hu
átolvassa ezeket. Nem szigorú, csak van egy alapos követelményrendszer.

#678 Kacsa

Kacsa

Csikó

• Fórumtag
  • 58 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 25. - 20:06

Csinos!Lehet szõrén lovasíjászkodni én így ûzöm általában, kicsit jobban kell figyelni a ritmusra, hogy a vágta felsõ holtpontján lõdd el a vesszõd. Ízlés kérdése (is).Angol nyeregbõl is lehet lõni, csak... picit furcsa, de manapság elég drágák a fanyergek, meg a hagyományt õrzõ dolgok. Mondjuk nekünk van relatíve sok fanyergünk, ha csak favázat veszel úgy nagyon olcsón meg lehet úszni, úgy hogy nem bõrõzteted fel (mert az a drága), hanem egy birkabõrt ráerõsítesz a nyeregre, ami párnaként funkcionál :) Ráadásul még tök szép is lesz tõle a nyereg. :)Ha Kovács és Liskány íj küzül kéne választani... Kovácsnak egy íját próbáltam ki, nekem nem igazán tetszett, mert hamar keményedett (nehéz is volt kihúzni, kényelmetlen is volt) és rövid volt a húzáshossza is. Liskány íjat csak látásból ismerek, az viszont nagyon szép volt :)

Edited by Kacsa, 2006 október 25. - 20:08.

#679 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 26. - 11:26

Amúgy ha valaki, Kassai rendszerben lövöldözik, miért nem veszi a fáradtságot...

Ez most úgy kinek is szólt? Vagy csak általánosságban, mert akkor meg a hangvételt nem értem.

manapság elég drágák a fanyergek, meg a hagyományt õrzõ dolgok

Igen, ezen én is mindig sajnálkozom. :( Fõleg, hogy sokszor nem a munkát és az anyagot, hanem csupán a különlegességet kell megfizetni bennük. Persze kivétel mindig van, csak szerencse kell, hogy ráleljünk.

#680 Ortadon

Ortadon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 175 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 27. - 11:24

Csinos!Lehet szõrén lovasíjászkodni én így ûzöm általában, kicsit jobban kell figyelni a ritmusra, hogy a vágta felsõ holtpontján lõdd el a vesszõd. Ízlés kérdése (is).Angol nyeregbõl is lehet lõni, csak... picit furcsa, de manapság elég drágák a fanyergek, meg a hagyományt õrzõ dolgok. Mondjuk nekünk van relatíve sok fanyergünk, ha csak favázat veszel úgy nagyon olcsón meg lehet úszni, úgy hogy nem bõrõzteted fel (mert az a drága), hanem egy birkabõrt ráerõsítesz a nyeregre, ami párnaként funkcionál :) Ráadásul még tök szép is lesz tõle a nyereg. :)Ha Kovács és Liskány íj küzül kéne választani... Kovácsnak egy íját próbáltam ki, nekem nem igazán tetszett, mert hamar keményedett (nehéz is volt kihúzni, kényelmetlen is volt) és rövid volt a húzáshossza is. Liskány íjat csak látásból ismerek, az viszont nagyon szép volt :)

Üdv!Kacsa!Sajnos még csak elvi lovasíjász vagyok, de a nyeregtéma érdekelne egy csöppet!"ha csak favázat veszel úgy nagyon olcsón" Nálad mit jelent ez a kifejezés? Mennyi? Hol lehet hozzájutni?Üdv!