Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Lovas könyvek

• Please log in to reply
881 válasz a témához

#641 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 13. - 17:18

Nagyon szívesen mzperiksz, máskor is! Csak kérdezz nyugodtan!

#642 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 13. - 17:45

Alapmû! De nem könnyen emészthetõ.

Áhá! Akkor ezért nem jutottam túl rajta három év alatt se. :D Kb. a felénél tartok. Jó könyv, sokat lehet belõle tanulni.

#643 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 13. - 18:38

Nagyon szívesen mzperiksz, máskor is! Csak kérdezz nyugodtan!

:D

#644 kamilla

kamilla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 858 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 13. - 18:47

Becze-Lukáts-Zilahy: A hidegvérû ló tenyésztése

Én bizony ezt a könyvet keresem! Aki rálel kérem írjon, vagy vegye meg nekem ócsóért :D

#645 Guest_mzperiksz_*

Guest_mzperiksz_*
  • Guests

Közzétéve 2007 november 13. - 20:41

Köszi a tippeket mindenkinek! Az új könyveket egyáltalán nem ismerem és így célirányosan fogok vásárolni (magamnak karácsonyra :gm: ). A régi könyvek közül az Irányelvek... volt nagyon hasznos szerintem.

#646 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 13. - 22:24

Én bizony ezt a könyvet keresem! Aki rálel kérem írjon, vagy vegye meg nekem ócsóért :D

Szia!

Döhrmann Henrik: Az igásló tenyésztése címû könyv nem érdekel (1922-es kiadás). Ha igen, adj vételi megbízást az arverezohaz@bedo.hu címre. Kikiálltási ár 3.500 Ft, ha biztosra akarsz menni, kínálj érte 15 ezeret, szerintem ez alatt koppan a kalapács.
Csak siess, mert 15-én 17 órakor lesz az árverés!

Edited by terembura, 2007 november 13. - 22:25.

#647 kamilla

kamilla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 858 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 14. - 15:58

Szia!

Döhrmann Henrik: Az igásló tenyésztése címû könyv nem érdekel (1922-es kiadás). Ha igen, adj vételi megbízást az arverezohaz@bedo.hu címre. Kikiálltási ár 3.500 Ft, ha biztosra akarsz menni, kínálj érte 15 ezeret, szerintem ez alatt koppan a kalapács.
Csak siess, mert 15-én 17 órakor lesz az árverés!

Szia!

Valami más elérhetõség nincsen?

#648 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 17. - 15:03

Sziasztok! Az utolsó eresztés, most leltem rájuk takaritás közben FN - Richtlinien für Reiten und Fahren, két kötetes, ebbõl tanitottak Németországban szakedzõin. (Azt hiszem a magyar forditás is ebbõl van, az a kisalakú sorozat) - 2500 a kettõ egyben Wilhelm Müseler - Reitlehre - 2000 Gondolatok a lovagásról (... vére egy magyar cim :dev: ) - 2500 Kyra Kirklund - Dressurreiten - 1500 Busch - Was der Dressurrichter sehen will (...avagy mit hesszel a biró a kalyibából...) - 1000 Szidnainé - Ócsagh - Lóra gyerekek! - Voltizsálás (az utsó magyar könyvem ami lóval kapcsolatban a polcon van)... - 500

#649 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 17. - 17:41

Szia Borni!

Valaszokat lasd alabb, jovo het vege fele leszek Mo-n tudnank rendezni az anyagiakat, reszletek johetnek maganban.

Sziasztok! Az utolsó eresztés, most leltem rájuk takaritás közben
FN - Richtlinien für Reiten und Fahren, két kötetes, ebbõl tanitottak Németországban szakedzõin. (Azt hiszem a magyar forditás is ebbõl van, az a kisalakú sorozat) - 2500 a kettõ egyben - erre a kettore bejelentenem igenyemet

Wilhelm Müseler - Reitlehre - 2000

Gondolatok a lovagásról (... vére egy magyar cim :dev: ) - 2500 - erre is

Kyra Kirklund - Dressurreiten - 1500 - meg erre is

Busch - Was der Dressurrichter sehen will (...avagy mit hesszel a biró a kalyibából...) - 1000

Szidnainé - Ócsagh - Lóra gyerekek! - Voltizsálás (az utsó magyar könyvem ami lóval kapcsolatban a polcon van)... - 500

'Everything that is done for us, without us, is not ours.'

#650 kamilla

kamilla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 858 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 17. - 20:20

Most jelent meg dr. Pongrácz László szerkesztésében a Lóerõ címû könyv. Jelentõs lyukat foltoz be a magyar nyelvû lovas szakirodalomban. Elég közérthetõ, de komoly szakemberek írták, és szükség volt rá. kb. 5000 Ft az ára. www.equinterkiado.hu

Jelentem megvettem, még olcsóbb is volt ;) Most küzdök vele. :D

#651 Guest_mzperiksz_*

Guest_mzperiksz_*
  • Guests

Közzétéve 2007 december 7. - 20:54

A Wilhelm Müseler féle könyv /A lovasoktatás kézikönyve - Lovasakadémia 7./ tényleg nagyszerû. Mindenkinek ajánlom! A benne lévõ rajzok nagyon szemléletesek, pl. a súlypont változtatása, hatása.

#652 Guest_Gonoblin_*

Guest_Gonoblin_*
  • Guests

Közzétéve 2007 december 13. - 12:38

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne. Nincs meg valakinek a Képmás Családmagazinban megjelent cikk a muraközirõl? A neten csak ennyi van: http://archiv.kepmas..._murak_zi_lo_ka
Ha valakinek megvan,légyszi küldje már el nekem e-mailban szekkenlve, ha tudjátok. E-mail címem: ravalohn@gmail.com

Köszi

#653 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 23. - 19:39

Karácsonyi portyámon találtam rá szintén Dr. Pongrácz László szerkesztésében a"A mesterlovász könyve"-re. Agrárkamara a kiadó, olcsó kiadás, nincs kép, viszont vannak olyan fejezetei , melyek szerintem igencsak hiánypótlók. Pl: Munkavédelem , balesetvédelem, lovasetika és lovaskultúra. Ha olvastátok, mit szóltok hozzá? Boldog Karácsonyt! :)

#654 Guest_röganyó_*

Guest_röganyó_*
  • Guests

Közzétéve 2007 december 23. - 19:53

Almelita! A könyv ára? A munka- és balesetvédelmi rész felhasználható lehet az egyébként kötelezõ szabályzat készítésnél is. Egy cégben legalább 20 kötelezõ szabályzat van.

#655 Shába

Shába

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.647 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 23. - 20:20

Picike könyv, nem túl mutatós és kb. 200.o. Ettõl függetlenül érdemes megvenni, tényleg hiánypótlók bizonyos részek, bár sztem ehhez képest nem olcsó...viszont ennyibe kerül ma már egy szórakoztató irodalom is, amit az ember pár nap alatt elolvas. 2490.-

#656 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 23. - 20:40

"A mesterlövész könyve"-re vevõ lennék.

#657 Guest_röganyó_*

Guest_röganyó_*
  • Guests

Közzétéve 2007 december 24. - 1:14

Kit akarsz lelõni?

#658 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 24. - 10:08

Jaj, olyan vagy! Sose hallottál még orvlovászról? :)

#659 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 24. - 12:37

Az orvlovászszal nem érdemes kekeckedni. Képzeld el mikor mennél ki ganézni ünnepek után, és a hetes fos vár reád. Erre mit ad isten(az orvlovász) az éj leple alat kitolta a 3654 kőbméter lószart. Erre te majnem infarktust kapsz, hiszen rákészültél a testmozgásra és naigen. Aztán szembesülni kell még a téged kajánul figyelve vigyorgó, kezét csalafintán dörzsölgető orvlovász röhögésével. Jól kib.szott veled. Mire te megsemmisülve elkódorox taligát, lapátot, vasvillát ott hagyva.

#660 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 29. - 23:44

Picike könyv, nem túl mutatós és kb. 200.o. Ettõl függetlenül érdemes megvenni, tényleg hiánypótlók bizonyos részek, bár sztem ehhez képest nem olcsó...viszont ennyibe kerül ma már egy szórakoztató irodalom is, amit az ember pár nap alatt elolvas.
2490.-

Az olcsó kiadást a kötet minõségére, ábráira értettem. :) Akár egy egyetemi jegyzet...Az ára egyáltalán nem olcsó, de ma már semmi sem az.
Egyébként az Alexandrában vettem.
Még valami.
Egyik kis tanítványom hozott ma egy karácsonyra kapott füzetkét Várkonyi Andi tüneményes grafikáival, Lóska János ajánlásával, talán a címe Elsõ lovas könyvem...
Nagyon tündéri, érthetõ a gyerekek számásra és Rosi rajzai...
Megyek megvenni holnap! :yeah:

#661 balymo

balymo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 515 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 1. - 12:48

Sziasztok! Mi a véleményetek Novotni Péter: Lovaaak testközelben c. könyvrõl? Vagy Erdélyi Magdolna: Lovak c-rõl?

#662 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 1. - 14:21

Nekünk Novotni Lótartás a családban című könyve van meg! Egész okos kis könyv, minden megtalálható benne, amit az ember tudni akar első nekifutásra! A Lovak testközelben ismered is vagy csak érdeklődsz, hogy milyen lehet? Mert arra én is kíváncsi lennék! ;)

#663 balymo

balymo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 515 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 1. - 16:02

A Lovak testközelben ismered is vagy csak érdeklõdsz, hogy milyen lehet? Mert arra én is kíváncsi lennék! ;)

A Lovak testközelben után érdeklõdöm:) Szándékszom megvenni :)

#664 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 4. - 8:02

Próbálkozz antikváriumokban. www.antikvarium.lap.hu

#665 Guest_mzperiksz_*

Guest_mzperiksz_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 13. - 21:13

törölhető

Edited by mzperiksz, 2008 március 6. - 22:14.

#666 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 20. - 13:01

Dallos Gyula Lovasiskolája II.

#667 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 20. - 13:07

Csak nem megjelent?

#668 Guest_Gonoblin_*

Guest_Gonoblin_*
  • Guests

Közzétéve 2008 március 20. - 14:58

Sziasztok!

Ebben a linkben egy csomó lovas könyv van. Állati régi könyvek i (pl: A muraközi ló 1894-es kiadás)

http://www.omgk.hu/B...ia/lovakrul.pdf

Még mindig keresem a Képmás Családmagazinban megjelent cikket a MURAKÖZI lóról.

#669 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 20. - 15:01

Csak nem megjelent?

Biztos forrásból tudom. :) Tegnap láttam egy halommal, és tegnap volt a fûmentes napom. :D

#670 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 20. - 15:36

Te olyat is szoktál :D :dev: :)

#671 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 20. - 15:40

Igen, lélekben maradtam 68-as hippi. Magyar változatban. Aki csak olvas a világról a KISZgyûlés elõtt. :D

#672 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 20. - 15:44

na de ilyet :D

#673 Kinta

Kinta

Csikó

• Fórumtag
  • 47 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 20. - 16:23

Sziasztok!
Nekem az elsõ lovas könyvem, amit kaptam, az Josée Hermsen: Lovas enciklopédiá -ja volt, ebbõl sok mindent tanultam. A másik könyv, amit nagyon ajánlok, az Erdélyi Magdolna: Lovak címû könyve.
A regények közül is sok kedvencem van.
Nicholas Evans: A suttogó címû történetet gondolom nem kell senkinek sem bemutatnom, ( :) ), de Jilly Cooper nagyszerû, sokszáz oldalas regényeit talán igen. A nagy kedvencem a Lovasok, ez a szerzõ elsõ lovakkal foglalkozó könyve, amiben a díjugratók világát mutatja be több, mint 700 oldalon. Nem egyszer olvastam el, annyira jó, hogy nem lehet letenni. Eredeti, megnyerõ történet.
A másik lovas könyve a Polo, ez a lovaspólósokkal foglalkozik, ugyanannyira tetszett, mint a Lovasok.
Mindenkinek ajánlom ezt az öt könyvet, amit leírtam, de még hozzátenném Monty Roberts köteteit, hisz azok is elnyerték a tetszésemet.

#674 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2008 október 12. - 21:32

Ha valakit érdekelnek régi lovas könyvek:

Kovácsy - Monostory: A ló és tenyésztése 1905 (harmadik, javított, bõvített kiadás)
Eredetirõl digitalizálva 150 Mb zip pakk. Mappástul kitömörítve az index.html-re kattintva böngészõvel olvasható. Tartalomjegyzék és tárgymutató html menübõl elérhetõ.

Horváth Mihály: Patkolástan 1935 (harmadik kiadás)
Eredetirõl digitalizálva 33 Mb zip pakk. Mappástul kitömörítve az index.html-re kattintva böngészõvel olvasható. Tartalomjegyzék és tárgymutató html menübõl elérhetõ.

jav.link

Edited by moon, 2008 október 12. - 21:34.

#675 Zsoci

Zsoci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.385 hozzászólás

Közzétéve 2008 október 13. - 19:08

Tudtok valamit Nevzorov könyvérõl? Vagy téves az infom,hogy adott ki? :rolleyes:

#676 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2008 október 21. - 13:25

Nem igazán lovaskönyv de itt is megkérdezném hogy valakinek nincs-e meg Nádori László:Edzéselmélet és modszertan cimû könyve?1981 vagy 1985-ös kiadás.Nagyon fontos lenne köszi.Sajna néztem már antikváriumokban is de nincs.köszi

#677 Timsel

Timsel

Új vendég

• Fórumtag
  • 16 hozzászólás

Közzétéve 2008 október 23. - 11:46

Nem igazán lovaskönyv de itt is megkérdezném hogy valakinek nincs-e meg Nádori László:Edzéselmélet és modszertan cimû könyve?1981 vagy 1985-ös kiadás.Nagyon fontos lenne köszi.Sajna néztem már antikváriumokban is de nincs.köszi

http://www.antikvari...ok.php?ID=78504
Igaz hogy csak elõjegyezhetõ.
A témával foglalkozik a Lovasakadémia 2. is, ha nem ragaszkodsz pont ahhoz a könyvhöz.

Edited by Timsel, 2008 október 23. - 11:56.

#678 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2008 október 23. - 23:05

Ha esetleg érdekel valakit:

Nicholas Evans - A suttogó és

Dick Francis - Csonttörés c. könyve, mindkettõbõl van 1-1 példány és eladó.

#679 Mocca

Mocca

Csikó

• Fórumtag
  • 870 hozzászólás

Közzétéve 2008 október 24. - 12:30

Sziasztok!
Nekem az elsõ lovas könyvem, amit kaptam, az Josée Hermsen: Lovas enciklopédiá -ja volt, ebbõl sok mindent tanultam. A másik könyv, amit nagyon ajánlok, az Erdélyi Magdolna: Lovak címû könyve.
A regények közül is sok kedvencem van.
Nicholas Evans: A suttogó címû történetet gondolom nem kell senkinek sem bemutatnom, ( :) ), de Jilly Cooper nagyszerû, sokszáz oldalas regényeit talán igen. A nagy kedvencem a Lovasok, ez a szerzõ elsõ lovakkal foglalkozó könyve, amiben a díjugratók világát mutatja be több, mint 700 oldalon. Nem egyszer olvastam el, annyira jó, hogy nem lehet letenni. Eredeti, megnyerõ történet.
A másik lovas könyve a Polo, ez a lovaspólósokkal foglalkozik, ugyanannyira tetszett, mint a Lovasok.
Mindenkinek ajánlom ezt az öt könyvet, amit leírtam, de még hozzátenném Monty Roberts köteteit, hisz azok is elnyerték a tetszésemet.

Jilly Coopernek a sorozata: Lovasok,Riválisok,Polo,A férjszelídítõ.Érdemes az egész sorozatot elolvasni szerintem,csak ajánlani tudom én is. ;)

#680 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2008 október 25. - 7:52

http://www.antikvari...ok.php?ID=78504
Igaz hogy csak elõjegyezhetõ.
A témával foglalkozik a Lovasakadémia 2. is, ha nem ragaszkodsz pont ahhoz a könyvhöz.

Köszönöm elöjegyeztettem esélyem nem sok van rá sajnos hogy megkapom,és ez a kiadás kell,mert ebbe van igazán érthetöen leirva amire szükségem lenne. :)