Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Veszprém megye

• Please log in to reply
2065 válasz a témához

#641 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 5. - 16:19

Hétvége van és szakad az esõ(tegnap a hó).Merre jár mindenki???Csak nem vagytok ilyen elszántak,h ilyenkor is kint vagytok?Pedig már vasárnap délután van. :gm: Tegnap megörökítettem az elsõ hóesést amibõl hó is maradt a földön és a pacikon is:D.Nem tudom,õk mennyire örültek ennek,hogy megint jönnek a szép téli napok :D

#642 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 5. - 16:24

Nálunk szeretni szokták a lovak a havat és a hûvösebbet. Sokkal vidámabbak. :D

#643 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 5. - 16:31

Jelentkezem! Én speciel most nyergeltem le! Azért az ilyenkor is - bõl az is némi túlzás lenne részemrõl, mert most mentem ki elöször egyedül Pálmával. Ha ezt márciusban mondja nekem valaki, hogy bõ félév múlva saját lovamon egyedül....Szóval felejthetetlen élmény volt! :yeah: Az esõnek meg direkt örültem, legalább a motorosok miatt nem kellett paráznom.Többiek?Üdv:B1

#644 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 5. - 16:33

Nálunk tegnap csak futószárazás volt, apának becsípõdött a dereka, nem ült lóra, én meg... elbújtam a hideg elõl, tanultam, lusta voltam.Bundás! Milyen a Pálma?

#645 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 5. - 16:44

Hát inkább felültem volna tegnap hóban,mint ma esõben.De kihagytam mindkettõt.Tegnap inkább csak gyönyörködtem bennük meg a hóesésben,de ma még arra is lusta voltam,h kimenjek ilyen esõs idõben.....szintén az elbújós eset,bár azt nem mondhatom,hogy tanultam:DDícséret annak aki kimerészkedett,sõt lóra ült ilyen idõben :yeah:

#646 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 5. - 16:48

Tegnap még nem is volt olyan vészes az idõ, de ma... Folyamatosan esik, reggeltõl estig, és ez a gány esõ, nem is a hó. Mondjuk latyak, latyak. Ezt nem szeretem az õszben/télben.

#647 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 5. - 17:00

Pálma valami szenzációs: nem olyan szép mint Dárius, viszont korlátlan a munkakedve, és legalább olyan hízelgõs. Odakint elég nyugodt volt, bár az elsõ félórában azt hiszem érezte rajtam a feszültséget. Kissé idegesebb, ijedõsebb lett, mint itthon, és néha úgy gondolta, hogy vissza kéne fordulnunk, de aztán tisztáztuk a dolgokat és a végén már -szinte- olyan lett mint itthon. Imádom a dögöt! :ang: Apropó: ismét felvetem a nagy kérdést! Nincs valaki a környéken aki hajlandó lenne - a másik lovamon - velem lovagolni?

#648 Zorka

Zorka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 61 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 5. - 20:06

Látom hála az égnek nem csak én vagyok ilyen elvetemül hogy lóra ülök ilyen idõben is... :D de háát ha most volt idõ... :yeah:

#649 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 6. - 10:38

Pálma valami szenzációs: nem olyan szép mint Dárius, viszont korlátlan a munkakedve, és legalább olyan hízelgõs. Odakint elég nyugodt volt, bár az elsõ félórában azt hiszem érezte rajtam a feszültséget. Kissé idegesebb, ijedõsebb lett, mint itthon, és néha úgy gondolta, hogy vissza kéne fordulnunk, de aztán tisztáztuk a dolgokat és a végén már -szinte- olyan lett mint itthon. Imádom a dögöt! :ang: Apropó: ismét felvetem a nagy kérdést! Nincs valaki a környéken aki hajlandó lenne - a másik lovamon - velem lovagolni?

Meddig terjed a környék? Mikor szeretnél lovagolni? :kocc: Én szombaton voltam " kinn" egyfolytában szakadt a hó. Kissé "érdekes" volt mivel felénk a föld keményre fagyott és az olvadófélben lévõ latyak miatt szegény Khalifa igencsak csúszkált. Még az is megfordult a fejemben, hogy véget vetek a "mezítlábas" korszaknak és megvasaltatom.A vasárnapi sétát elmosta az esõ mert a birkabõr bár nagyon jó a nyergemen, de ha átázik erõsen hûti a hevületet. :D

#650 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 6. - 10:41

Rider, mik a tapasztalataid, hogy bírja a lovad a bakkonyi talajt patkolatlan? Ha bereped, elegendõ nála egy kis reszelés?

#651 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 6. - 13:07

Nálunk jó a talaj, kevés az igazán köves rész. A pacik jól bírják, igaz a patájuk jó szívós. Szerencsére az elmúlt években nem kellett a "körömreszelõ" sem.

Edited by RIDERMAN, 2006 november 6. - 13:07.

#652 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 6. - 13:36

Meddig terjed a környék? Mikor szeretnél lovagolni? :kocc:

Bármeddig. Mindig. :kocc:

#653 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 6. - 15:22

:D :D :D

#654 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 7. - 11:27

Bármeddig. Mindig. :kocc:

Szivesen "besegítettem volna", de ennyi szabadidõm nincs. :eek: Én nagyon örülök, ha minden másnap ki tudok menni terepezni. :huh:

Edited by RIDERMAN, 2006 november 7. - 11:28.

#655 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 7. - 11:43

Szivesen "besegítettem volna", de ennyi szabadidõm nincs. :eek: Én nagyon örülök, ha minden másnap ki tudok menni terepezni. :huh:

Szia. Azéé' jól megy egyeseknek(Bundásb1), LOVAGOL. :eek: (csak igy tovább) :D É' mán két hónapja nem ültem nyeregben. :(

#656 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 7. - 12:05

Azért nem kell túlzottan irigykedni! A sok "tereplovaglásom" eddig mindössze egy alkalom volt! (Most gyújtöm a bátorságot a következöre.)És ne gondoljatok fékevesztett száguldozásora: kb 8 km-t tehettem meg egy bõ óra alatt. Mit tehetnék: gyáva vagyok.Riderman: korai a (kár)örömöd, mert feltett szándékom, hogy tavasszal elmegyek hozzád! Lóval!Ha hajlandó leszel fogadni!

É' mán két hónapja nem ültem nyeregben. :(

Az meg hogy lehet?Alba lóvásárlásával mi a helyzet?És egyeltalán: mi van veletek?És Ágimammal?Mostanában minden ismerõsöm nagyon elhallgatot! :kv:

#657 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 7. - 14:38

Natos!Játék sincs megvasalva, szerencsére neki is jók, erõsek a patái. Itt nagyon szar, köves a talaj, úgyhogy már illene patkót ütni rá, kezdi félteni is, de nincs vele gond! Bundas! Illene már ellovagolnunk hozzád, ugye? Idõidõidõ. Talán hétvégén. Vagy a következõn... (beszélünk majd apával. :) )Apa!?

#658 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 7. - 15:16

hogy miket nem talál az ember,ha ráér.... :D :D csak hogy jó kedvetek legyen :ang: ez meg szép:

#659 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 7. - 16:44

Bundas! Illene már ellovagolnunk hozzád, ugye? Idõidõidõ. Talán hétvégén. Vagy a következõn... (beszélünk majd apával. :) )Apa!?

Hát, nem lennék elkeseredve ha megtennétek! :) Ha lehet inkább most, mint késöbb, mert lassan de biztosan jönnek az õszi esõk.

#660 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 7. - 17:54

hogy miket nem talál az ember,ha ráér.... :D :D csak hogy jó kedvetek legyen :ang: ez meg szép:

Ez valami eszméletlen szép! Annyit néztem hogy kifakult :D Bundas, nem kárörvendtem, komolyan kérdeztem.Aroon, nem értelek, hát a szomszéd helységben láttam a nyergedet a múltkor, én biz' néha-néha csak rá ültem volna. :kir:

#661 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 7. - 19:00

Most kaptam a telefont: A fiam karambolozott. Neki nem lett baja, az autója totálkáros lett. Közben hívta a párja: betörtek a házba, amit bérelnek, mindenüket elvitték, amijük volt, amiért 10 éve közösen dolgoztak. Biztosításuk nincs.

#662 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 8. - 16:04

Uramisten! :huh: Nagyon sajnálom, legyetek erõsek! :(

#663 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 8. - 17:49

Tán a "szerencse" a bajban, hogy fiam, akire mostanában amúgy is rájárt a rúd, aképpen fogja fel ezt az egészet, hogy az "Öreg" biztos valami markáns-radikális "változást" akar becsempészni az életükbe. (Elképzelni nem tudom, honnan ez a gondolkodásmód... hisz csöppet se' hasonlít az anyjára... ;) ) Azon gondolkodik azóta is, vajon mire megy ki a "játszma"? Van több tippje is, egyik elkeserítõbb, mint a másik. Nekem az az érzésem, hogy most azt kell megtapasztalniuk, hogy van akire számíthatnak, és hogy ezt becsülni kell. Velem is így tett mindig az Öreg, ha nem voltam képes/hajlandó apró "jelekbõl" felfogni, ami körülöttem történik, adott "erõsebb" figyelmeztetést. Ha az sem volt elég, jól s***be rúgott (persze képletesen :)). Aztán mindjárt tudtam, merre-hogyan-mért... ;)Ma volt az állatorvos, az egész zoo megkapta a vakcinákat.. A három ló megkapta a lóinfluenza-tetanusz ellenit, (3 hét múlva a veszettségi jön) a féregtelenítõket, a három kutyi a veszettség ellenit, a legkisebb a kombináltat is, a féregtelenítõket, Maszat-cica meg az õ szokásos "fogalmazásgátlóját" :). (Kiürût a píztárcám... )Ami nagyon megnyugtató, minden állatom úgy tûrte a szurkálást, mintha nem is azt, hanem valami csemegét adott volna a doki... :yeah: Még Mulatt is állt, mint a cövek, álmos-bágyatagon, pedig tavaly már akkor beparázott, (és persze hívta nyerítve a többieket a legelõrõl, hogy azonnal jöjjenek, és Herceg igenis "csináljon rendet", mert õt itten inzultálják...), mikor közelített a doki a "büdös fecskendõivel". Ennyit jelent az a légkör, ahol most már éppen két éve él, a visszanyert bizalom az emberekben, a nyugalom, kímélet, szeretet.Mikor megnéztem az "állatkínzás"-topikba belinkelt videokat, kaptam egy sírógörcs-félét... vagymit... :rolleyes: . Utána jól megaszontam a magamét ennek az éhes-yummi-förmedvénynek, aztán kimentem a lovaimhoz, és beszélgettem velük. Megmondtam nekik, hogy ÉN!!! vagyok a biztosíték arra, hogy velük soha, semmi ilyesmi nem fog megtörténni. Úgy tûnt ( :D ) tökéletesen értették, mirõl van szó, mert nagyon sokáig szuszogott a nyakamban 3 lóorr... :ang:

#664 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 10. - 10:14

Ennyit jelent az a légkör, ahol most már éppen két éve él, a visszanyert bizalom az emberekben, a nyugalom, kímélet, szeretet.kimentem a lovaimhoz, és beszélgettem velük. Megmondtam nekik, hogy ÉN!!! vagyok a biztosíték arra, hogy velük soha, semmi ilyesmi nem fog megtörténni. Úgy tûnt ( :D ) tökéletesen értették, mirõl van szó, mert nagyon sokáig szuszogott a nyakamban 3 lóorr... :ang:

látod, hogy még ennyi rossz után is, milyen jó dolgok vannak az életben, és vannak akik ezt a tudtodra is hozzák,(mégha némán is)h a rosszak ellenére sose felejtsd el a jókat és elõre nézz...és látom,sikerült! :ang:

#665 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 10. - 19:51

Ági!Kitartást kívánok.Semmi nem történik ok nélkül és minden út elvisz valahova.

#666 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 11. - 10:48

Csatlakozom Riderman barátomhoz.

#667 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 11. - 11:54

Ágimam!Az elöttem szólók - bár tömören -, de mindent elmondtak. Vigasztaljon a "tündérkerted" és annak lakói.B1

#668 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 11. - 16:42

Nagyon jó érzés, hogy együtt éreztek velem, és hogy odafigyeltek az örömeimre-bánataimra. Köszönöm! Ma 4-5 körül megérkezik Fecó. Tegnap 14 órakor indult Tilburgból, 1300 km-t vezetett le azóta, igyekeznie kellett, hogy 3-ig határt érjen. Nem volt biztos, hogy ez sikerül, mert õ nem hajlandó kialvatlanul, a vezetési idõ be nem tartásával kockázatni semmit. Õ ilyen. (A kollegái többsége egészen másképp fogja fel ezt, de már nem vitázik senkivel.) Neki megvan a maga "öreges" tempója, már kinõtt a "hajtós korszakból", nem hajlandó - még a fõnökei kedvéért sem - sem gyorsabban, sem szabálytalanul jönni-menni. Fõzés-takarítás, egyebek közepette agyonra telefonálgattam magam. Fejembe vettem ugyanis, hogy felkutatom Angyi-lovunk õseit, származását. Hát nem egy egyszerû mutatvány. Olyan helyrõl származik ugyanis, ahol - úgy tûnik - teljesen esetleges volt a lovak szaporodása, és nagyon nehezen követhetõk a szülõk, nagyszülõk kiléte.Annyit tudtam meg, hogy Angyi apja nem volt tisztavérû hucul, hanem már õ is hucul/kazah volt.Az anyja kazah, az anyai ágon a nagymamája egy szürke, barna pöttyös, kazah származású volt, akit valahonnan Orosz országból (tán az ukránoktól) hoztak be.A nagyapja meg egy hucul"szerû" mén volt, de nagyobb, "rámásabb" egyed. :rolleyes: Apai ágon a nagyanyja egy hucul/arab volt, a nagyapja meg egy igen-igen arabos kinézetû, de nagyon kicsi, (kb. 130 cm. magas)sötét pej színû (majdnem fekete) ló volt.Nna, így aztán fene sem tudja mostmár ezt követni, a lényeg, hogy rendesen van hucul is, kazah is, arab is a mi kis Angyikánkban. (Ez t. képpen v. a származás, vagy a Hucul-topikba való, de annyira "zavaros", hogy eszembe nem jutna odaállítani a legfrisebb nyomozásaim eredményével... Szerintem jól kinevetnének :D)Egy csomó mindent sikerült eladni, és folyamatosan kutatok, mik azok, amiket egy évben egyszer-kétszer használunk (v. veszünk fel), semmi szükség rá, hogy a szekrényben álljanak. Az ezekbõl befolyó pénzt holnap du. már visszük is fel Pestre a fiaméknak. Meg az én régi számítógépemet is. Majd õ megberheli magának, pótolja, ami hiányzik belõle, ráadásul visszakaptam(szereztem :D) a biztosítótól azt az ASUS alaplapot, amiben a villám kilõtte a hálózati kártyát, így majd ezt is tudja használni. :)Úgyhogy alakul minden. Ja: Mulatt is, Herceg is benyalta a féregtelenítõ porral kevert zabot. Még sárgarépát is reszeltem bele, hogy biztosan megegyék. Na, Angyikánknak tehettem bele akármit... csak fintorgott-finnyáskodott, pedig március óta nem láttak zabot. :rolleyes: Aztán tettem bele még zabot, hátha úgy megeszi... és nem! Ma reggel is megpróbáltam, tettem bele mééééég zabot, meg sárgarépát, almát, így sem ette meg. Mondtam a kis fíregnek, hogy ha neki külön kell vennem egy drága pasztát, megölöm. Csak állt, ártatlanul ott a szentem, (egy naagy kérdõjellel a "homlokán") nem tudtam haragudni rá...:)Hámmajd kap kinyomósat! Ottegye a fene! (És pont õ válogat, mikor állítólag a huculok nem kényesek... :kir: )Itten van-e, ez a kis fíreg, akirõl most már végképp nem tudni, hogy hucul-e, arab-e, vagy kazah... (Szerintem hucul/arab/kazah. Nesze neked "õsló"... :kv: )

#669 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 11. - 20:03

Ági! A "levetett" géphez ha kell egy levetett monitor (15" digitális") csak szólj a jövõ héten betudom dobni. Üdv RM

#670 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 11. - 22:49

Mit lehet erre mondani, Laci? Köszönöm. Remélem, hoz az élet olyan helyzetet, hogy viszonozhatom. (Nem tudhatjuk!) :ang:

#671 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 12. - 20:13

Való igaz, mindig más van mint amit az embergyereke vár.Azért lehet hogy egy pohár szódát kérek. :D Mielött megyek majd hívlak (merhogy meloznom is kell)

Edited by RIDERMAN, 2006 november 12. - 20:13.

#672 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 13. - 20:22

Ma majdnem kimentem lovagolni, úgy sütött a nap a rossz idõ dacára :D .Sajnos nekem nem jött össze, de remélem mások szerencsésebbek voltak :kv:

#673 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 14. - 8:47

Hála Ridermannak múlt szerda óta már én is ki merek menni! :) A hétvégén pl. mindkét nap összejött. :) Hétfõn is majdnem sikerült kimennem. Ugyan kissé hideg szél fújt, de gyönyörûen sütött a nap. Egészen addig, amig el nem kezdtem pucolni a lovakat. Akkor megjelentek az elsõ felhõk. Mire többé kevésbé végeztem velük megjött az esõ is. Visszavittem öket a karámba. Miközben lassacskán átáztam, õk kaján élvezettel keresték meg a legnagyobb sarat, és mindketten meghentergõztek. Mire elállt az esõ addigra már nem volt értelme kimenni.

#674 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 15. - 14:31

Futószáras oktatást, terepvezetést vállalok hétvégeken Balatonszõlõsön, Balatonfüredtõl 5 km-re. Tereplovaglás 1-5 órás idõtartamban, egyszerre max. 3 lovasnak. Elõzetes bejelentkezés szükséges!Érdeklõdni: nálam magánban, vagy a 20/544-74-33-as telefonszámon, illetve a lovasudvar@citromail.hu e-mail címen lehet.

#675 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 15. - 20:07

Ma csodás idõ volt! :yeah: Levittem a nyerget meg a többi vackot, átöltöztem és mentem (volna lovagolni). :nem: Rögtön kiderült, hogy az élet másként irta a forgató könyvet negyedóra mulva mentem melózni.Hát ennyi :kv:

#676 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 15. - 21:31

Nem panaszkodni!!Igaz,hogy ez szívás,DE! én utoljára vasárnap láttam élõ lovat. :( Akkor most melyikõnknek rosszabb a sorsa? :D :D

#677 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 15. - 22:29

Szombaton lovagoltam(végre). :yeah: ;)

#678 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 16. - 21:19

Ma ki sem vittem a nyerget, csak sajnáltam magam (de nagyon) :huh: Viszont láttam élõ lovat, nem is akármilyeneket (megnéztem Bábolnán a fedméneket (is)). :kocc: Holnap viszont lovagolni fogok délelõtt és délután is (már ha összejön) :kir: Meg aztán itt a hétvége és a jó idõ, úgy hogy Lóra!!! :yeah:

#679 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 18. - 9:06

Ha ráértek, kukucskáljatok be a GYÕRIBE , annyira jókat írtak tegnap....:)

Edited by Ágimam, 2006 november 18. - 9:07.

#680 Guest_Peti_*

Guest_Peti_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 20. - 11:36

Sziasztok!Peti vagyok. Nemrég regisztráltam a pacin. Megtettem a bemutatkozást is a kellõ oldalon. Bundasb1 kérdezte, hogy Veszprém-megyébõl honnan írok. Õsibõl. Hát egyenlõre ennyi. Ha nem baj akkor lehet, hogy néha beleírkálok én is ebbe a topikba. (Mert hát azért mégis csak ti vagytok a legközelebb hozzám) Valószínüleg kihasználom a mai egy nap szabadnapomat és lovagolok egyet.Üdv:Peti