Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Börzsöny

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
800 válasz a témához

#641 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 9. - 20:04

Gratulálok!!! :D

#642 Agapae

Agapae

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 169 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 15. - 11:38

Elhoztuk az új vadat,nagyon édes... :) Még nincs neve,esetleg ötleteket várok,amibe benne van a Cento szó... Fajtája:Oldenburgi sportló. Apja:Cento Anyja:Laurissa Z,anyai nagyapja:Lauriston. Kép még nincs,de ha lesz,rakok föl.. MÁrciusban költözök haza,és indul ezerrel a csikózás... :D

#643 Cavalcante

Cavalcante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 211 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 15. - 21:43

Gratulálok a jövevényhez! Az ötletem: cinquecento quatroceto Lovas Üdv: Caval

#644 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 16. - 19:28

Gratulálok Agapea! Z vonal! A világ legjobb ugróvonala. Hol találtál rá?

#645 Agapae

Agapae

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 169 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 18. - 9:46

;) Köszönöm...Igen,tudom,hogy a Z vonal a legjobb,ezért is vettük meg...Na meg az apja olimiai aranyérmes,kétszeres világbajnok...Reméljük a csikó is örökölt valamit... :D Miskolcról vettük,Karcsi jár oda patkolni,eddig mind a három csikót tõlük vettük,és most vettek 63 csikót németországból,gondolom abból is 1-2 ránk akar sózni a gazda... :) Tegnap ültem elõször a vadon,mióta elhoztuk,nagyon jóó fej volt,képek is készültek,igyekszem fölrakni... :)
Szép napot mindenkinek!!!

U.I.: A papa... :)

PAPA

És egy pár kép végre Róla

Edited by Agapae, 2008 február 18. - 12:23.

#646 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 18. - 15:59

Gyönyörûûû :) Jó nagy lovacska lehet, mert nagyon kicsi vagy rajta! :D Jó jó, tudom, hogy nem vagy egy óriás, de Gánton nagyobbnak tûnsz, nem? Vagy rosszul látom?

#647 Agapae

Agapae

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 169 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 20. - 20:01

Köszönöm.. ;) Valóban hatalmas csikó,csak még kell rá 100-150 kg,meg ha elkezd dolgozni,és kiizmosodok,na akkor lesz az igazi... :) Amúgy szerintem nagyobb Gántnál,egyedül fel sem birok ülni rá,de Gántra még úgy ahogy felmászok... :)

#648 Agapae

Agapae

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 169 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 22. - 11:06

Elsõ szárnypróbálgatásainkról itt láthattok képeket...

#649 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 22. - 14:37

2008. február 21-én reggelre ellopták Lóska János, a legnagyobb kisbéri-tenyésztõ egyik legjobb tenyészkancáját a vanyarci ménesbõl (Nógrád megye). Ha bárki bármilyen módon összetalálkozik egy nagy sötétpej, magasvemhes kancával, amely majdnem jegytelen (csak a homloka tûzött), kérem, olvassa le a bélyegzését! Az eltûnt ló bélyegzése: nyeregtáj bal oldal: KB, alatta 241, jobb oldal: 95 Bármilyen hasznos információt köszönettel veszünk, János telefonszáma: 06-20-455-7251, ill. értesíthetõ: Janászik Andrea, andilovas@t-online.hu, Várkonyi Andi, (30)365-0342, info@zakuszkatanya.hu

#650 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 19. - 19:33

:gm: Eléggé behaltunk. Mármint a topic. :gm: Végülis én sem tudtam sokáig mit írni, hétvégenként szinte mindig rossz idõ volt. Az elmúlt hétvége volt végre elõször napsütéses-lovaglós-egész nap istállóban levõs. Annyi szõr van a lovakon, hogy még akkor is valahogy tele megy a szám lószõrrel a csutakolástól, ha közben erõsen rákényszerítem magam a hallgatásra és szám bezárására - bár ezt elég nehéz kiviteleznem, erõsen csacsogós természetû révén. Viszont gyönyörûen tudok már köpni :gm: Csinos nagyon gömbölû a babától, Nádjus sajnos üres. No nem baj, viszont annál szebbre kikupálódott. Nem véletlenül hittük hónapokig, hogy lesz csikó. Bár a harmincadik napnál még megvolt . . . de hetvenöt nap környékén nem ultrahangoztattuk meg, mert nem volt akkor a közelben a szokásos doki. Bár lényegtelen, nem is sárlott be utána és úgysem fedeztettük volna õsszel. Lehetne megint jó idõ a hétvégén, jó lenne menni egy jót. . .

#651 Agapae

Agapae

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 169 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 26. - 11:51

hát nem hiszem el ezt az idõt!!!Március vége van,s szakad a hó...Õrület...Cento csikó szépen tanul,ugrálgatok is vele.Remélem 1 hónap múlva viszem versenyre... :) Ajánlom a nyírógépet Anikó a sok szõr ellen... ;) mi is bevetjük hamarosan... :D szép napot mindenkinek!!!

#652 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 26. - 19:46

Ajánlom a nyírógépet Anikó a sok szõr ellen... ;)

NEEEM!!! Nem birka! :D :D
Imádok szenvedni :D
Végre valaki megjelent! Merre ugrálsz? Itt vagytok Rétságon? Nem csúszik?
Nagyon vigyázz magatokra!!!
(szólíts anyunak :)

#653 Agapae

Agapae

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 169 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 26. - 20:33

ez tetszett...(nem birka) :D Ja itthon vagyon Rétságon,péntek óta nem ültem lovon,tegnap is meg ma is csak futószáraztam.Ugrani Szántón ugrok,ott általában jó a talaj,ha meg nem akkor megyünk terepre.Nagyon jól viselkedik Cento terepen,nagyon jó fej,nem ijed,nem fél... :) És veletek mi van? Mindig csak a munka,munka? Ez az idõ akkor is szörnyû!!!

#654 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 27. - 17:41

Most a változatosság kedvéért beteg vagyok. Nem tettem ilyet az elmúlt 20 évben! Ezért most bepótoltam: Húsvét szombattól keddig ágyban döglöttem, mert mozdulni sem bírtam. Tegnap meg ma melóztam, de nem sokkal jobb a helyzet. Szóval lovaglásról szó sincs, minden egyes apró rázkódásra iszonyatosan fáj a fejem: akár orrot fújok (pedig sajna gyakran kell) akár röhögök (ezt próbálom redukálni, de olvasgatva néhány irományt - lásd Topy - nem megy) Ella volt a hétvégén, de már csak üget kicsi Csinossal. Ápr 15 felé várjuk a csikót. Hétvégére jó idõt mond, bár én még nem fogok élni vele.

#655 Cavalcante

Cavalcante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 211 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 27. - 21:33

Jobbulást kivánok. Kúrláld Magad:1000-es c,sok folyadék,de mit beszélek van doki a családban.

#656 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 28. - 12:09

Szia Cav , nagyon köszi :) Anyu elzavart dokihoz, mert azt mondta, hogy nem veszi magára a felelõsséget! :D

#657 Cavalcante

Cavalcante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 211 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 28. - 21:08

Megtudom érteni én sem nyírom az Éva haját. ;)

#658 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 30. - 19:47

Cav! Ez a hónap dumája! :D :D :D

#659 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 4. - 16:48

Elhoztuk az új vadat,nagyon édes... :) Még nincs neve,esetleg ötleteket várok,amibe benne van a Cento szó...
Fajtája:Oldenburgi sportló.
Apja:Cento Anyja:Laurissa Z,anyai nagyapja:Lauriston.
Kép még nincs,de ha lesz,rakok föl..
MÁrciusban költözök haza,és indul ezerrel a csikózás... :D

Kb két napja láttam apukádat lószállítót vontatni. Csak nem?
Képet!!! képet!!!

quattro-cento
centopercento
:D

#660 Agapae

Agapae

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 169 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 4. - 17:44

Tegnap tesztelték a lószállítót,ugyanis ennyi lóhoz,kellett venni egyet... :D Meg nem akarunk senkitõl függni.. Vettek olcsóé egy lelakottat,tesómmal felújították,lemûszakiztatták,csináltattunk rá ponyvát,és holnap megyünk vele versenyre... :) Sajnos még nem a Cento csikót visszük,hanem Romulussal megyek,az egy Szántói ló.Kell még 3 pálya áprilisban,és kértem egy lovat Miska bácsitól,mert Gántnak nem fizetjük be a licencet.. :( Tehát visszatérve nem vettünk ismét új lovat.... ;) De ami késik..... :D U.I.:A csikó neve elõlreláthatólag All-In lesz... ;)

Edited by Agapae, 2008 április 4. - 17:45.

#661 Agapae

Agapae

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 169 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 6. - 16:39

Voltam a hétvégén versenyen... :) Tegnap Üllõn voltunk,1.lettem... :D Ma Tahitótfaluba,4.lettem.Még jövõhéten megyek Harasztiba,és meg lesz a minõsülésem B/2-re... :kir: (remélhetõleg)

#662 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 7. - 19:26

Nahát!!! Gratulálunk! Majd elmesélem Ellának. Nálunk is van jó hír: a földbe került szombaton a fûmag a felsõ területre, most pedig esik az esõ :yeah: :yeah: A nyáron már igazi zöldes terület lesz (remélem) és nem "csak szántás" .

#663 Agapae

Agapae

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 169 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 13. - 14:07

Meg van a minõsülésem!!! :yeah: Mostmár indulhatok B/2 be. :) Tegnap voltunk Dunaharasztiba,kezdõ lovasba 1.lettem.. ;) 100cm nyitottba összevetésbe ütöttünk 1 et,de nem is az volta a lényeg... Szép lovaglós napot mindenkinek..

#664 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 14. - 13:02

Igazán gratulálok!!! :kv: :yeah: Jót mentünk szombaton is és vasárnap is. Annyi a tömény virágillat, hogy szinte bódít. A visszaúton leléptetéskor igazán oda kellett figyelnem, hogy be ne aludjak, annyira jól éreztem magam és annyira álmosító volt a nyugalom :) Mivel csinos már erre a hétre van kiírva, Ella õt már csak nyereg nélkül és karámban mozgatja. De csak kímélõsen :) Vasárnap vágtázott elõször szõrén, nagyon szépen elvoltak Csinossal. Még a vágta utáni darálós ügetés is, közben csak nevetett. Szépek voltak :)

Edited by G.Anikó, 2008 április 14. - 13:04.

#665 LETTI

LETTI

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 616 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 16. - 15:21

Sziasztok! Itt vagyok én is! :ang: Cili! Gratulálok a versenyeredményeidhez, a minõsüléshez, és nem utolsósorban az új lóhoz! A leírtak alapján nagyon jónak ígérkezik. Anikó! Én is hasonló helyzetben vagyok, mint Ti. Az én kancám május elején ellene elvileg, gyakorlatilag pedig már minden jel arra mutat, hogy maholnap megellik. Úgyhogy mi is már izgatottan várjuk a csikaszt! :) Magamról csak annyit, hogyha a nap 48 órából állna, még az is kevés lenne. Dolgozok, csinálom mellette a lovasoktatóit, emellett ha van idõm lovagolok (napi 2 edzés az tuti, mellette pedig még terep, vagy esetleg benti lovaglás).

#666 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 16. - 19:12

Nahát, Letti! :) :) Végre ! :kir: Hova jársz lovasoktatóira? Kicsit írhatnál részletesebben, ha már kihagytál vagy 2 évet! ;)

#667 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 2. - 21:35

2008. május 2.
Hajnal 3:15
Szami telefonál: megszületett Csinos csikója. Pej, mén, egészséges. Gyönyörû.

2008. május 2.
Hajnal 3:45
Szami telefonál: Csikó megszáradt. Mén. De már nem pej. Nem tudjuk milyen.
De gyönyörû.

2008. május 2.
Hajnal 4:10
Szami telefonál: HOLAFENÉBENVAGYTOKMÁR???? Méghogy Ellát nem akarod felkelteni??? Hülyeség, hát ez az elsõ csikója, még szép, hogy látnia kell, azonnal! AZONNAL!!!

2008. május 2.
Hajnal 4:25
Szami élõben: Nem tudjuk milyen a színe. Majd holnap, napvilágnál. Valószínûleg tejeskávé :D
Egy órája áll és lépeget.
Reggel hatig csodáltuk az új jövevényt, azalatt nem volt hajlandó lefeküdni, de anyukáját mindenféle módon kiszekálta.
Rövid távon realizálta, hogy nem jön tejcsi sem anya lábából, sem a hóna alól, sõt, még a hasa alól sem.
Két helyrõl viszont igen, ezt kétoldalról hasonlóan kell megközelíteni.
- Ha nem nyelek elég gyorsan, kifolyik a számon!
Képek az istállóból (a fényképezõgépnek rosszul állítottuk be a dátumát, tehát még mindig 2008. május 2.)
http://kep.tar.hu/ga...3377/34496156#2
és a többi :D :kir:

#668 Agapae

Agapae

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 169 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 3. - 17:22

Jaj de jóóóó! Gratulálok.. :D :D A lottózóba találkoztam Szamiékkal,pont aznap reggel,mikor született,mondta h nem tudni milyen szine van,meg h kimentetek hajnalba.Hát még szép,h kimentetek! :D Gondolom Ellát még nem sokáig kellett ébresztgetni.. :) Mi voltunk ma versenyen.Tesóm ment 2 hibátlant kezdõ lóba,kezdõ lovasba. Én bementem a Cento csikoval C0ba,versenyen kívül(mert elvileg õt csak azért vittük h Kurszán ne utazzon egyedül de a verseny feeling lázba hozott) :) Önmagához képest jól ment.A bemelegítõbe szuper volt,mikor bementem vele,kicsit elkezdett félni, egyedül maradt,nem akart vágtázni,meg kicsit visszatartott,de körbe ment.És ez volt a cél.. :D

#669 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 3. - 21:30

Gratulálok, ügyesek vagytok!!! :yeah:

Ma volt egynapos Melange. :)
Délben kivittük a kisrétre, hogy kimozoghassa magát.
Eleinte nehézkesen ment anyukája után, nem értette a hirtelen kitágult teret :)
http://kep.tar.hu/ga...3377/34507780#2
Ella megvigasztalta, gügyögött neki egy kicsit :D
http://kep.tar.hu/ga...3377/34507781#2

Aztán uccu neki futás:
http://kep.tar.hu/ga...3377/34508324#2

Le a kalappal, gyönyörû egyenes lábai vannak.
http://img1.tar.hu/g...e2/34508448.jpg

Olyan hosszúak a lábai, hogy folyton lemaradtak a képrõl :D
http://kep.tar.hu/ga...3377/34508325#2

#670 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 4. - 19:20

Ma született néhány kolosszális kép:
http://kep.tar.hu/ga...3377/34524884#2
http://kep.tar.hu/ga...3377/34524885#2

http://kep.tar.hu/ga...3377/34524934#2

#671 Cavalcante

Cavalcante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 211 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 4. - 19:21

Szia Anikó! Gratulálok az új jövevényhez,nagyon találó a neve. Kivánom,hogy jó egészségben ,boldogan és kiegyensúlyozottan növekedjen. Sok örömötök teljen benne. Üdv: Cav

#672 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 4. - 19:23

Szia Cav! Nagyon köszi!!! :) :) Szép volt a hosszú hétvége, voltál Szálinál?

#673 Cavalcante

Cavalcante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 211 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 4. - 19:29

Még szerdán voltam Szálinál, jól van ,jól is néz ki. Szerencsére már elmúlt a vedlés. Bánkon voltun a hosszú hétvégén. Kisecseten voltam egy új helyen lovazni, egy rövidet. Majd kialakul.

#674 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 5. - 19:21

Melange ma a keresztvíz alatt a Kisgenya nevet kapta. Semmit nem lehet tõle csinálni, mert minimum háromszor oldalbarúg, kiszökik a boxból trágyázáskor, percre nem hagyja az anyját. Hiperaktív. Este kijöttek Anikóék, mondom rossz a kölök. Megnézték, persze meg sem mozdult. Állt édesen, pillogtatott a hatalmas õzike szemeivel, még egy glóriát is látni véltem a feje felett. A kis genya! :) :ang:

#675 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 5. - 20:09

Ellát elég nehéz most suliba küldeni. Legszívesebben egész nap az istállóban lógna. Naponta háromszor le akarja õket csutakolni. Az elsõ nap Kiskölök az ölében aludt el. Bár mondtam neki, ezt ezek után már felejtse el - mostmár inkább Csinos, a mama aludna, de Kiskölök nem hagyja. Alszik, mihelyst meghallja, hogy anyu is lefekszik, csak úgy ugrik fel piszkálni szegényt. Még csak három napos. Mi lesz egy hét múlva? Nem lehetne megállítani az idõt? :)

#676 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 13. - 19:26

Na, Ti is jól elvagytok mind! Madár se jár erre.
Nem baj, szórakoztatom magam :D
Hétvégére Melange már nagyon ugri-bugri volt. Ráfért egy "komolyabb" mozgás is.
http://img1.tar.hu/g...e2/34660023.jpg
http://img1.tar.hu/g...e2/34660022.jpg

Észrevettem egy érdekességet: furán rakja a lábait. Mintha az elsõ lába össze lenne kötve az azonos oldalon levõ hátsóval és elõször a jobb oldalát teszi elõre, utána pedig a balt.
Szami mondá: ez a poroszkálás.
Érdekes :D
Jelenleg akkor poroszkál, ha a lépésénél gyorsabb, de ügetéstõl lassabb ütemet szeretne menni.
Több napon keresztül is láttam nála. Kíváncsi vagyok, hogy kinövi-e.

http://img1.tar.hu/g...e2/34660236.jpg

#677 Agapae

Agapae

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 169 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 14. - 11:22

Jaj nagyon édesek!!! :D Már én is gondoltam írni kéne vmit,h kicsit feldobjuk a topicot... Szombaton jöttök Szõdligetre(Floch puszta) ?Verseny lesz,bemutatjuk All-In-t is,de még csak versenyen kívül.. Jár edzõ is hozzánk,hetente 3*,h jobban menjen mind2nknek a dolog... Amúgy semmi extra,Felszabadult egy box(Mari hazavitte Csatit),de attól tartok,nem sokáig lesz üres... :gm: Akadályokat gyártunk itthon,meglett a pálya kombinátorozva,le lett hengerelve,úgyhogy mostmár nem kell Szántóra menni ugrani sem... Szép lovaglós napot mindenkinek...

Edited by Agapae, 2008 május 14. - 11:23.

#678 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 18. - 17:56

Na, milyen volt a floch-pusztai "fellépésetek"? Szép hétvége volt, kivittük Melange-ot elsõ terepére szombaton. Édes a kicsi még mindig :D

#679 Agapae

Agapae

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 169 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 19. - 8:44

Túléltük... :D All-In egyre jobb,már nem félt annyira a pályán,folyamatosan vágtázott.Szépen körbe ment,egy fordulott elnéztem és elvitt a vállán,de aztán megugrotta.Volt kõfal is,meg se nézte.Nagyon jóó fej,imádom õt. :ang: Tesóm ment két hibátlan pályát,nagyon jóó volt Kurszán is... Szép napot mindenkinek...

#680 lovasbetti

lovasbetti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 224 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 19. - 19:19

na itt vagyok :D Szinte már el is felejtettem, hogy a régióknál is van "nekem való" téma xD a www.kep.tar.hu/lunapaci -n belül van pár kép még anno a nyári versenyrõl :)