Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Zalaiak

• Please log in to reply
2209 válasz a témához

#641 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 7. - 12:36

Na akkor visszajön a lovazás a vadászatból? :D Na Stuszi egyre többet tapasztalsz :) akkor most már a lóvásárláshoz bónusz kiegészítõként mehet az is,nem baj ha sietõs egy kicsit a paripa. :D De tetszett ami a lényeg. :yeah: addig nem baj ha siet amíg meg is tudod fogni. :D

Hogy nem baj-e? Inkább legyen sietõs, mint akit rugdalni kell! :kir: A világ végéig meg csak nem fut... :D

#642 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 7. - 22:06

Stuszi! Ezen tényleg kár, és szerintem mi nem is tudnánk vitatkozni, mert itt mindenki egyet ért. A baj a fejekben van, nem a miénkben. :) Barbi! Nagyon remélem, hogy fogunk még muffincot enni nálatok úgy, hogy Gizi, és Robi csorgatja a nyálát közben! ;) Jobb, ha felkészülsz arra, hogy minél több féle-fajta állatod van, annál több baj is érhet. Nálunk is folyamatosan van valami gebasz... hol egy tyúk tér meg a teremtõhöz, hol egy kacsa, hol ragadózómadár ebédel nálunk. Ez a sorrend. Aztán jönnek a kutyák, mert béke ott sem lehet örökké. 2 évig egymáshoz sem szóltak, most úgy döntöttek többet nem férnek össze. Az alulmaradottnak testét-lelkét ápolni kell, aztán logisztikázni, hogy melyiket merre pakoljam. Elvileg szerdán költöznek a lovak, ha az idõ is úgy gondolja. Jöhetnél ám lassan nézõbe, mert már a gyöngyösöket úgy kell lelõni az óltetejérõl. :gm: Múltkor pl arra figyeltem fel, hogy egyfolytában nyikorog valami. Na, mondom, ki az, aki nem olajozza meg a talicskáját. Kb negyed órán keresztül nyikorog, de se ember, se talicska... szemét gyöngyösök! :D Sajtkészítéssel hogyan állsz?

#643 Holló

Holló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 50 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 8. - 11:34

Nem tennél be fotókat a kutyáidról? :)

De csak ha nem untatlak vele Titeket!

A 18 kutya egyébként úgy áll össze hogy van egy rakás kölyök meg (most már csak) 5 felnõtt kutyánk.
Van a 12 éves majdnem süket vadásztársam, õ egy német vizsla kan, Legény.
A haverja egy 11! éves basset kan, õ a férjem teljesen vak kutyája, õ Serlock( áprilisban halt meg rákban a 10 éves párja, Emma).
Van 2 fehér pulink, õk a tanya éjszakai szemei, fülei. (nappal kennelbe vannak, mert eljátszák a baromfinépet)
Van egy megmondhatatlan fajtájú, pici, rókaképû sárga Fülesünk, õ a fiam társa, neki meg 5 kölyke, amibõl háromat természetesen meg kell hagynunk,2 új gazdit keres. 1 hetesen már ugattak a zajokra, jók lesznek.
A többi 8 meg picike német vizsla, 9 hetesek. Sajnos az anyjuk 5 hete meghalt, egyszerûen megállt a szíve a rohadt nagy melegben.
Azt hiszem nem hagytam ki senkit.

Ha kitanítotok hogy kell felrakni a képeket akkor nem ússzátok meg!
És van egy lovam, úgy vagyok vele mint minden anya a gyerekével, a legokosabb és a legszebb!

A vadász kontra kutyák dologhoz meg bezárólag tényleg csak annyit hogy a kedves szomszédom 5 éve agyonütötte a gyerekeihez játszani átszaladó 13x BIS (a kiállítás legszebb kutyája) német vizsla szukámat és elvitte kb 3 km-re tõlünk a vasúti sinek közé. Most mondjam hogy német vizslás, kutyás vadász......

#644 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 8. - 14:53

Mackó, megyek!Bár újabban nem vagyok egy nagy társaság, annyira elegem van mindenbõl (fõleg Apiból). Lehet, elmegyek és véletlenül ottfelejtem nálad a gyereket pár napra. Mit szólsz? Szerdán mikor mennek a lók (És hogyan? Lábon? :gm: Akkor meg is lenne az elsõ kifárasztásos túrájuk)? Mert pont szerda lenne a napunk, holnap zsúfolt a program, csütörtöktõl meg Anyukámék jönnek. Több mint egy hónapja nem találkoztunk ám már! A gyöngyik nagyon izgalmasak, újabban a kék/lila/mittudoménhogyhívják színû lett a kedvencem, egy ismerõsnél láttam, olyan kell majd... A kutyákat illetõen: én már feladtam. :( Lehet, pont a nácitól hozok el valami kau-mixet, beszéltem ma vele, talán akkor ha Hozzátok megyek, be is ugrom a telepre. Legalább nála is ritkul egy kicsit az állomány... Nem tudom. Hiába Vizsla a vizsla, meg hasznos lenne a foxi, én többet vadászkutyát nem akarok. Tudom, a nemvadász is elcsavaroghat, de talán kisebb az esély, ha a vére nem hajtja. :(

Edited by hitetlen, 2011 augusztus 8. - 15:00.

#645 Panni

Panni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.191 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 8. - 15:26

Pedig Nálatok is jó helyen vannaka kutyák.... De majd csak meglesz, aki hajlandó maradni. Kitartás. Egy idõbe az enyémek is állandóan mentek. Most nyugi van. de ez rengeteg balhémba, sõt még fenékbe rugdosásba is került. De most aranyosak. Egyenlõre. Meg gondolom a fejük lágya is benõ lassan. Majd csak találsz valami jó, éppeszû dögöt.

#646 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 8. - 19:12

Mackó, megyek!Bár újabban nem vagyok egy nagy társaság, annyira elegem van mindenbõl (fõleg Apiból). Lehet, elmegyek és véletlenül ottfelejtem nálad a gyereket pár napra. Mit szólsz?

Szerdán mikor mennek a lók (És hogyan? Lábon? :gm: Akkor meg is lenne az elsõ kifárasztásos túrájuk)? Mert pont szerda lenne a napunk, holnap zsúfolt a program, csütörtöktõl meg Anyukámék jönnek. Több mint egy hónapja nem találkoztunk ám már!
A gyöngyik nagyon izgalmasak, újabban a kék/lila/mittudoménhogyhívják színû lett a kedvencem, egy ismerõsnél láttam, olyan kell majd...

Nincs senki, aki bébicsõszködne néha? Esetleg egy fiatal, akit a lovak is csábítanának? :rolleyes:

Persze, hogy lábon jönnek! :gm: Csak még lesz alattuk kerék is. :D Holnap pontosítunk Tamással, hogy hogyan ér rá, még a szerda sem 100%, és idõjárás függõ is. Szóval jövõ év ilyenkor kb! :D
Ha anyukád ott lesz, akkor azért felszabadulhatsz egy kicsit! :)

Mondta a vadász, hogy múltkor a náciék egyik kutyája rá volt pusztulva a villanypásztorra, a kölykök meg ott voltak mellette. Szólt a hapsinak, de aztán ki tudja mi lett velük. Tegnap láttam, 5 kölyök biztos van, sötétbarna/szürke az anyjuk.
Talán, ha valami terelõkutya féle lenne, az nem csatangolna el azért.

Holló! Szép kis gyûjtemény, vagy inkább csapat. Már csak egy angol véreb hiányozna közülük! :D
Én a kiállítások alatt rájöttem, hogy a kutyások között is csak irigység, nagyképûség és tudálékosság van. Nagyon kevés az egymást segítõ, barátságos kiállító. Egy vadászkutya kiállításon pl olyan jókat lehet beszélgetni mindenkivel, egészen más nézeteik vannak, mint egy cac/cacibon, ahol a nyerni akarás, és a másik kutyájának a leszólása megy.

#647 Holló

Holló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 50 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 8. - 20:43

Holló! Szép kis gyûjtemény, vagy inkább csapat. Már csak egy angol véreb hiányozna közülük! :D Én a kiállítások alatt rájöttem, hogy a kutyások között is csak irigység, nagyképûség és tudálékosság van. Nagyon kevés az egymást segítõ, barátságos kiállító. Egy vadászkutya kiállításon pl olyan jókat lehet beszélgetni mindenkivel, egészen más nézeteik vannak, mint egy cac/cacibon, ahol a nyerni akarás, és a másik kutyájának a leszólása megy. [/quote] Szia Mackó! Hát már én se járok kiállításokra, eluntam hogy a fülem hallatára beszélli meg a bíró a kiállító haverral a helyezéseket. Sõtt a rohadt elit kutyáim után ma már le se törzskönyveztetem a kicsiket, minek. Vadászok vagy hobbi kutyások keresik csak, nem kérnek méregdrága kiskutyát a törzskönyve miatt. A jelleme a fontos. Ja meg kiskutya is 4 éve volt utoljára nálunk, az idén az öregek gondoltak egyet és összedobtak egy 8-as almot. Sajnos Mamókám szíve ezt már nem bírta......De kinéztem egy lányát, szerintem meghagyom! Hitetlen! Szörnyû dolog amikor eljutunk oda hogy már idegesít a gyerek, világgá mennénk egy idõre, holott hálát kellene adni minden percért amit velük tölthetünk. Van ez így, néha ki KELL kapcsolódni, feltöltõdni, hogy tudjuk folytatni a taposómalom-szerû szürke napokat. Másfél éves a kislányom....... Hogy kell képeket feltölteni?

Edited by Holló, 2011 augusztus 8. - 20:44.

#648 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 8. - 21:36

Regisztrálni kell egy netes képtárba, és oda feltölteni a képet. Nekem gmail -es email címem van, ott is van képtár. fotoalbum.hu kepfeltoltes.hu

#649 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 8. - 21:52

Tavaly kerestél egy shagya kancát. Jutottál végül valamire?

#650 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 9. - 20:47

Zalába is egész délután esik??Ha nem akkor költözünk,ez már szörnyû ennyi vizet. :mad:

#651 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 9. - 21:30

Zalába is egész délután esik??Ha nem akkor költözünk,ez már szörnyû ennyi vizet. :mad:

Itt csak kb 1 órája kezdett el esni, de én is :mad: vagyok... Holnap lovaglóóránk lenne a kölyökkel, utána mennénk pecázni a Balcsira, ha elmossa az esõ, nem kicsit leszek pipa...

#652 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 9. - 21:36

Vezér! 8 óra után olyan felhõk jöttek, hogy komolyan betojtam! :huh: Az esõ most is esik. Emmán csak ilyen nyár. De azt mondták, hogy végig ilyen lesz. Szóval, ha holnap nem esik akkor majd h.után. :D Stuszi! Nem vagytok cukorból! :gm:

#653 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 10. - 10:04

Vezér! 8 óra után olyan felhõk jöttek, hogy komolyan betojtam! :huh: Az esõ most is esik. Emmán csak ilyen nyár. De azt mondták, hogy végig ilyen lesz. Szóval, ha holnap nem esik akkor majd h.után. :D

Stuszi! Nem vagytok cukorból! :gm:

Végül is tényleg nem. :D Csak épp sztem az oktatót nem tudnám rávenni, hogy zuhogó esõben futószáraztassa fél órán keresztül a gyerkõcöt. Na meg a sátrunk se túl vízhatlan (kb. velem egyidõs NDK-s sátor :yeah: ), és azért csurom vizesen aludni...

Remélem azért szeptemberben lesz egy kis jó idõ, különben nem lesz elég szénám télire! :(

#654 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 10. - 10:16

Azért az gáz lenne.Na nem a vizes alvásra gondolok :kir: ,hanem a téli szénára. Jó idõre én már nem is merek gondolni,annyi víz van hogy a fele is sok lenne.Most meg éppen õrjöng a szél,talicskástól-szénástól felborított :mad: és persze a pocsolyába dõltünk bele. :mad: Azért ez valami rettenet augusztusba. :mad:

#655 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 10. - 19:01

Nálunk nem lesz 2. kaszálás. Szerintem a traktoros megint csak szárzuzózni fog, legalábbis azt mondta, hogy valószínû nem vacakol vele. Megérkeztek a lovak! :yeah: Hozok majd képet is, de még nem töltöttem fel. 4órára beszéltük meg a Tamással a szállítást, és mind a ketten elkéstünk. :D 4 órakor mi még a villanypásztort szereltük! :gm: A lovak nagyon ügyesek voltak, simán le- és felszálltak. Kicsit megbolydult a falu! :D Történt valami végre. Pár napja a kapunkat vittük el megcsináltatni. Na, volt is nagy találgatás, hogy hova tûnt. :gm:

Edited by Mackó, 2011 augusztus 10. - 19:49.

#656 Holló

Holló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 50 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 10. - 19:56

Tavaly kerestél egy shagya kancát. Jutottál végül valamire?

Szia Mackó!

Jutottam. A fickó akitõl vettem egy évig húzta a szállítást (árában benne volt), meguntam, perre vittem. Bíróság igazat adott, behajtót elõre kifizettem, fickó ismeretlen helyen, lovak sehol, nincs mit behajtani. Dióhéjban ennyi. Ezért próbálom a fórumon keresni.Posted Image
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.huu/view/110810/20110807_629_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]Posted Image[/url]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Megpróbálom az ígért képeket felrakni, reszkessetek! (Ló, gyerek)

#657 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 10. - 20:12

Úgy látszik, hogy ez a világ arról szól, hogy tojni kell mindenkinek a fejére, ahol lehet, ott átvágni, csalni, lopni, hazudni... De miért is ne tenné meg, ha van egérút, és nem elehet utolérni? :rolleyes:

Fel sem emelték a fejüket! :D
Posted Image

#658 Panni

Panni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.191 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 11. - 9:21

Õk kik? Most vetted õket, vagy fedeztetni voltak, hogy most érkeztek?

Edited by Panni, 2011 augusztus 11. - 9:22.

#659 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 11. - 9:34

Õk eddig is megvoltak, csak Vas megyében a nagyszülõknél. Tegnap költöztek haza, hozzánk. Az elõtérben Aida van, shagya kanca, mögötte elbújva pedig Ciza P, arab telivér. Ma már az egész falu levizitelte õket, még a postás hölgy is, akirõl most derült ki, hogy 3 lova van! :D Ha jól tudom Zalalövõi.

#660 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 11. - 9:38

Ma már az egész falu levizitelte õket, még a postás hölgy is, akirõl most derült ki, hogy 3 lova van! :D Ha jól tudom Zalalövõi.

*
Nem egy idõsebb, vékony, kedves, fogatlan néni? :D Ha igen, akkor õ a Szabó Laci felesége, akiknél Vezérrel néztük azt a sárga kancát, akit Stüszinek is ajánlottunk.

Mackó, nemtom belõni, hol készült a kép. A lejtõ alján valahol?

Na mi lesz a kis orpi, fiú vagy lány?

*Könnyû azoknak, ahol az "egész falu" kb 8 embert jelent. :dev: :dev:

Edited by hitetlen, 2011 augusztus 11. - 10:01.

#661 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 11. - 9:53

Jajjjj az a sárga :) még mindig gondolkodom rajta,persze azuram tudta nélkül még,ám szerintem sejti. :D Gyönyörûen szépséges,és kedves. :yeah: Mackó! Akkor már teljes a létszám otthon. :yeah: Gondolom kicsit nyugodtabban leszel így. :)

#662 Holló

Holló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 50 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 11. - 13:16

Szia Mackó!

Jutottam. A fickó akitõl vettem egy évig húzta a szállítást (árában benne volt), meguntam, perre vittem. Bíróság igazat adott, behajtót elõre kifizettem, fickó ismeretlen helyen, lovak sehol, nincs mit behajtani. Dióhéjban ennyi. Ezért próbálom a fórumon keresni.Posted Image
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.huu/view/110810/20110807_629_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]Posted Image[/url]

Megpróbálom az ígért képeket felrakni, reszkessetek! (Ló, gyerek)

Mackó! Koheylan Kyrah volt a ló akit kerestem, kíváncsi lennék hogy hova lett, ki portáján áll. SH 230, 03 volt a sütése. Remélem jó helyre került......
Gyönyörûek a szürkéid!

Egyébként rosszul tettem fel a kérdést: nem a fickót keresem, hanem 4424 MÁRIAKÁLNOK-67 BANDIt és
4683 Nagykanizsa-33 Rigót. Talán velük van a gazda is.

Edited by Holló, 2011 augusztus 11. - 13:20.

#663 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 11. - 15:14

*
Nem egy idõsebb, vékony, kedves, fogatlan néni? :D Ha igen, akkor õ a Szabó Laci felesége, akiknél Vezérrel néztük azt a sárga kancát, akit Stüszinek is ajánlottunk.

Mackó, nemtom belõni, hol készült a kép. A lejtõ alján valahol?

Na mi lesz a kis orpi, fiú vagy lány?

*Könnyû azoknak, ahol az "egész falu" kb 8 embert jelent. :dev: :dev:

De igen, õ az, Erzsi/Bözsi. Mondta, hogy elhozza a fiát is majd lónézõbe. :D

A kép amúgy nagyon csalóka. Itt álltak fenn a pajtánál. :gm: Jó is ez a szintkülönbség. Már meggondolják, hogy fussanak-e felfelé! :dev: Úgy fújtatnak, amikor felérnek, hogy a kutyák teljesen bevadulnak.

A csibe meg még rejtély, de majd Attila leviziteli.

Nem is reklámoztad, hogy 12-13-14-én Zala Menti Napok lesznek Lövõn! Vasárnap 1órától lesz a fogathajtók felvonulása, utána meg a verseny, csikótombola...

Vezér! Tényleg, jobb, hogy itt vannak. Ákos miatt semmi idõm nem jutott rájuk.

#664 Szlatina

Szlatina

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 77 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 11. - 15:32

http://www.lovasok.h...p...scs&fromfo=

na ez az undorito szerencsétlen csikó...... :huh:

EZ MEG AZ ÁLOM SZINEM CSAK MÉG NEM JUTOTAM EL ODÁIG HOGY LOVAM LEGYEN:

Edited by Szlatina, 2011 augusztus 11. - 15:33.

#665 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 11. - 15:39

Vezér! Tényleg, jobb, hogy itt vannak. Ákos miatt semmi idõm nem jutott rájuk. Igen tudom ismerõs helyzet. :) De most majd lesz kicsit több,meg inkább simis idõd lesz több rájuk,mert a lovaglás ám nem tudom te hogy tudod megoldani Ákost,de én nem nagyon hogy lovazzak.Csak simi meg szeretgetés van nekem,meg ha 1 héttel elõbb bejelentem lovaglási szándékom na akkor igen beleférek. :kir: De már az is jó ha kézközelben vannak a lovak. :yeah:

#666 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 11. - 16:15

Koheylan Kyrah - hírdették, utánnanézek fen va e még!

http://www.lovasok.h...p...scs&fromfo= ez a csaj árúlt egy Kyrah nevezetû lovat, igaz a sütése alapján elég érdekes volt. A ló láttszik az egyik képen egy pej a szürke mögött.

http://www.lovasok.h...p...scs&fromfo= no itten is van.

Edited by Csikasz, 2011 augusztus 11. - 16:36.

#667 Szlatina

Szlatina

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 77 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 11. - 17:40

A kenitra csikók naon tetszenek én is tudok egy pejt kancát itt van zalaszentgrótón..milli a neve.Nagyon szép kényelmes és nagyon jól mozog:)Álitolag tavaly elött elakarták adni igy öregen kenitrát 800 ezer ftért

Díjugrató verseny lesz szombaton a vad virág étterem mellet.Zalaudvarnok és Zalaszentlászló közöt jönn vki????????? :yeah:

nah jó ez a ló tényleg gyönyörü nem?

#668 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 11. - 19:12

Koheylan Kyrah - hírdették, utánnanézek fen va e még!

http://www.lovasok.h...p...scs&fromfo= ez a csaj árúlt egy Kyrah nevezetû lovat, igaz a sütése alapján elég érdekes volt. A ló láttszik az egyik képen egy pej a szürke mögött.

http://www.lovasok.h...p...scs&fromfo= no itten is van.

Az a baj, hogy ez nem shagya, hanem sportló.

Igen tudom ismerõs helyzet. :) De most majd lesz kicsit több,meg inkább simis idõd lesz több rájuk,mert a lovaglás ám nem tudom te hogy tudod megoldani Ákost,de én nem nagyon hogy lovazzak.Csak simi meg szeretgetés van nekem,meg ha 1 héttel elõbb bejelentem lovaglási szándékom na akkor igen beleférek. :kir: De már az is jó ha kézközelben vannak a lovak. :yeah:

Szerencsére Ákos jó alvó. Déli alvása alatt (kb 2 óra) belefér a pucolás, és lovaglás a körkarámba. Anyu is kéznél van, délután, este tud unokázni.

#669 Holló

Holló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 50 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 11. - 20:13

[quote name='Mackó' date='2011.08.11, 20:12' post='896489']
Az a baj, hogy ez nem shagya, hanem sportló.

Köszönöm Nektek hogy ilyen figyelmesek vagytok!!!!!!!!!!!!

Igen egy szürke shagya Koheilan kyrah, Apja Koheilan 39, anyja Shagya LIX-1-Tücsök. Baji Enikõ tenyésztette a Pelsonius ménesben, vagyis vemhesen adták el az anyját és így tenyésztõként még a Baji Enikõ van feltüntetve. Az anyja, Tücsök romániából lett véve a szimbatai ménesbõl. Sajnos már nem tudom meg milyen rajta lovagolni. Nem bánkódom, az én pacim kárpótol, Õ az álomlovam.

Sajna a lovazással nekem is pont ez a bajom, az én picúrom mellett ott kell lenni ha alszik is. Ja, anyám 3 kmre lakik, de írtózika gyerekektõl...... :hupp:
Hogy oldod meg hogy az aprókád ne legyen a lólábak alatt???????????? Én már megõszültem a taktikzásba.

Edited by Holló, 2011 augusztus 11. - 20:14.

#670 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 11. - 20:34

Régi, hagyományos parasztudvarunk van, ha lehet annak nevezni. Mert kerítés-kerítés hátán volt. Van egy belsõ udvarunk a ház mellett (a ház elõtt elkerített elõkert, virágoskert). Innét azért nem tud kiszabadulni a gyerkõc. Csak a virágaimra veszélyes. :gm: Mivel az udvart kocsi szélességben lekövezte az elõzõ tulaj, így elvan azzal a gyerkõc, hogy azokat leszopogatja. Már a hajam égnek áll ettõl a kavicsmániától. :mad: Volt még egy elkerített udvar a ház mögött a tyúkoknak, meg egy a szõlõnek, kiskertnek. A többi pedig kaszáló. A lugaslábakat, és a kerítéslábakat csak markolóval lehetett kiszedni, mert akkora betonba öntötték. Miért kell õrizned a gyerkõcöt, amikor alszik? Persze én sem megyek világgá, de az udvaron egész jól el tudom végezni a dolgomat.

#671 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 12. - 10:53

Fel sem emelték a fejüket! :D

Bárcsak engem is olyan kép fogadna már, mikor hazaérve hátranézek az udvarba...

Szép ez a kanca nagyon. :yeah:

De igen, õ az, Erzsi/Bözsi. Mondta, hogy elhozza a fiát is majd lónézõbe. :D

A kép amúgy nagyon csalóka. Itt álltak fenn a pajtánál. :gm: Jó is ez a szintkülönbség. Már meggondolják, hogy fussanak-e felfelé! :dev: Úgy fújtatnak, amikor felérnek, hogy a kutyák teljesen bevadulnak.

A csibe meg még rejtély, de majd Attila leviziteli.

Nem is reklámoztad, hogy 12-13-14-én Zala Menti Napok lesznek Lövõn! Vasárnap 1órától lesz a fogathajtók felvonulása, utána meg a verseny, csikótombola...

Vezér! Tényleg, jobb, hogy itt vannak. Ákos miatt semmi idõm nem jutott rájuk.

Vasárnap kimegyünk Lövõre a gyerekkel. Csikót akar nyerni. :D Csak tudnám mit kezdenénk vele... :kir:

Az a sárga kanca megvan még ott a postás néniéknél? A hirdetése még fent van. Ha már ott járunk, megnézem.

Díjugrató verseny lesz szombaton a vad virág étterem mellet.Zalaudvarnok és Zalaszentlászló közöt jönn vki????????? :yeah:

nah jó ez a ló tényleg gyönyörü nem?

Hát, ha a beállóra való cserepek pakolása után lesz még idõm/energiám, lehet h. én kinézek.

Tényleg. :yeah:

#672 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 12. - 16:13

Vasárnap kimegyünk Lövõre a gyerekkel. Csikót akar nyerni. :D Csak tudnám mit kezdenénk vele... :kir:

Az a sárga kanca megvan még ott a postás néniéknél? A hirdetése még fent van. Ha már ott járunk, megnézem.

Köszönöm! Aida nevében is. :)
Látod, ma pont meg tudtam volna kérdezni tõle! Nem mondta, hogy holnap õ lesz a postás, de majd figyelek. Esetleg érdeklõdj telefonon.

#673 Szlatina

Szlatina

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 77 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 13. - 8:07

Hát, ha a beállóra való cserepek pakolása után lesz még idõm/energiám, lehet h. én kinézek.

Tényleg. :yeah:

hát legalább vki......el jönn Z.grót környékére is:)

Edited by Szlatina, 2011 augusztus 13. - 8:26.

#674 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 15. - 8:12

Voltatok versenyen??Írjátok már meg mi volt. :)

#675 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 15. - 10:51

Stüszi! Ezt láttad?

Vezér, mikor jössz?

#676 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 15. - 11:00

Hepppppp nem tom,talán holnap,estére megírom beszélek azurammal hogy elhozom az autó,vagy kell neki??Vagy milyen összefüggéstelenül írok, :kir: na nem baj tán érted,széééééééééééétcsúúúúúúúúúúúúúsztam. :D

#677 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 15. - 11:13

Stüszi! Ezt láttad?

Melyiket? A lipp félvért, vagy a kisbéri kancát?

Az elsõ valaki olyannak való, aki be tudja fejezni a belovaglását. (És az nem én vagyok :( )

A másik meg inkább cserét keres, no meg ha már leírja, hogy lusta... Bár a fene tudja, nem tudom eldönteni milyen lenne jó nekünk. Egyrészt az ideg meg tud ölni egy olyan lovon, amit folyton hajtani kell, másrészt a gyerek miatt nyugis ló lenne jó. Nem eccerû...

No meg most lehet, hogy pár hétre (hónapra?) halasztódik a lóvásár egy totálkárossá tört autó, egy rohadt bank, egy bunkó biztosító, egy nemtörõdöm roncsértékesítõ, és egy töketlen ország még töketlenebb jogszabályai folytán. :mad: :mad: :mad:

#678 Holló

Holló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 50 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 15. - 17:54

Melyiket? A lipp félvért, vagy a kisbéri kancát?

Az elsõ valaki olyannak való, aki be tudja fejezni a belovaglását. (És az nem én vagyok :( )

A másik meg inkább cserét keres, no meg ha már leírja, hogy lusta... Bár a fene tudja, nem tudom eldönteni milyen lenne jó nekünk. Egyrészt az ideg meg tud ölni egy olyan lovon, amit folyton hajtani kell, másrészt a gyerek miatt nyugis ló lenne jó. Nem eccerû...

No meg most lehet, hogy pár hétre (hónapra?) halasztódik a lóvásár egy totálkárossá tört autó, egy rohadt bank, egy bunkó biztosító, egy nemtörõdöm roncsértékesítõ, és egy töketlen ország még töketlenebb jogszabályai folytán. :mad: :mad: :mad:

Szia!

Csak érdeklõdni szeretnék hogy végül is beszéltél e a lókupeccal a hétvégén Zengõrõl? Tök érdekes hogy a lovász neked mást mondott mint nekem amikor itt kesergett nálunk!

Mackó!

Az én picimnek van egy hülye szokása, mikor elalszik, kb háromnegyed óráig még bombázni is lehetne mellette. Utánna fel-fel ébred és megnézi hogy a látóterében vagyok e. Ha nem, jön a bõgés, keresés, vissza nem alvás. De szavam nem lehet, az éjszakát szinte végig alussza!
Ha sikerül, berakok egy képet róla. Ja szegény fiamat mindíg mellõzzük, szóval nekem 2 gyerkõcöm van, egy 8 éves nagy kajla fiam és egy igazi rosszcsont 1,5 éves lányom.
A mi tanyánk nagy sokára be lett kerítve, csak a tyúkok vannak külön. A ló vagy a kerítésen kívül van a mezõn vagy az udvaron a boxban. De majdcsak megnõ annyira hogy megértse. A ló nem bántja, türelmesen hagyja hogy fülét, orrát húzza, mellette állva ha a földön van sincs semmi baj, de azért féltem, nehogy véletlen rálépjen.
Posted Image

#679 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 15. - 20:05

Nahát! Már komoly nagy fiad van! :) 1,5 évesen micsoda fürtjei vannak a lányodnak! :D Stuszi! Mi történt? Csak nem balesetetek volt? :(

#680 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 16. - 9:32

Szia!

Csak érdeklõdni szeretnék hogy végül is beszéltél e a lókupeccal a hétvégén Zengõrõl? Tök érdekes hogy a lovász neked mást mondott mint nekem amikor itt kesergett nálunk!

Nem hívtam fel végül, nem akartam idegesíteni magam. Átgondoltam, hogy ha errõl lóról már az elején több helyrõl többféle információ jön, akkor mi fog kiderülni ha odamegyek és megnézem??? Szóval másé a lehetõség, nekem egy ilyen messzi utat nem ér meg.