Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Babázó

• Please log in to reply
6870 válasz a témához

#6681 Chilly

Chilly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.552 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 9. - 13:03

Na most sikerült rájönnöm, hogyan lehet hozzászólni. Akárki dizájnolta a fórumot, az én véleményem az, hogy sz.r lett.

#6682 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 10. - 20:54

Várunk ide valakit új hírekkel. ;)

Amúgy nekem sem tetszik ez az új dizájn, nem értem miért kell állandóan mindent újítani, miért kell minden internetes oldalt fészbúkszínűvé tenni. És az okostelefonokat is gyűlölöm, mert nem lehet velük telefonálni.

Edited by Zebrabara, 2013 október 10. - 20:56.

#6683 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 11. - 18:41

Volt olyan köztetek, aki terhesség alatt vérzett?

#6684 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 11. - 20:45

...én szinte minden cifraságot megúsztam.

Ha menstruációra gondolsz, az nem cifra, a környezetemben többen is így jártak.

Új paci: szokni kell. Közelebb állt hozzám az előző egyszerűbb formavilága, de ennek is biztos lesz előnye. :)

Óóóójeee, negyed év kihagyás után VAN MŰKÖDŐ GÉPEM!! :D Szelebrésön!

Luca: rengeteg a foga, sokat dumál, hatalmas az ő szíve, nyitott és szeretet-teljes. Strapabíró, nem fakad sírva szíre-szóra, ugyanakkor ha nyűgös, kiereszti a hangját. A "nem"-et olyan határozottan tudja mondani, hogy a lelkesen képen-nyaló kutya is szót fogad neki, pedig anyósomnak nem. :D

Jön-megy, szaladgál, a duplatelken bárhová eljut. :) A selyemréti tanösvényt saját lábon sétálta végig.

Szélsebesen nyiladozik, s nem győzök hozzá-fejlődni a begyöpi agyammal. :D

Többiek?

#6685 Chilly

Chilly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.552 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 12. - 7:28

Mi megkaptuk a világ legjobb kisfiúját, van, hogy napokig nem sír, csak magyaráz, bámul, kalimpál és neve nagyokat. 7 hetesen eltűnt a hasfájásos mizéria, most jön a foga, de ezt is nagyon jól viseli. Kialakult egy olyan menetrendünk, hogy +/- 5 percre meg tudom mondani, mi fog történni. Este fel 8-kor fürdetés (jó,az ezt megelőző fél óra a türelmetlenség jegyében telik már :)), 8-kor eszik. Fél kettőkor kel újra enni, majd 5-kor. Fél hatkor kivonulunk a konyhába a reggeli kakira, mert ez a pihenőszékben megy a legjobban. :) Én fejek, ő dülledt szemekkel néz rám és hangosan nyög. idilli kép. Mire beverem a kávémat, pont nyakig sz.ros, úgyhogy megyünk pelust cserélni, majd visszaaludni. A végső ébredés 7:27-re tehető, ekkor ha nem kelünk fel vele, kiabál. :D Aztán reggeli séta 9-kor, újabb kaja fél 12-kor és mivel korábban ráerőszakoltam az ebéd utáni alvást, most már igényli is. Irány a kiságy és 2 óra szunya. A délután kb. ugyanígy percre pontosan zajlik. :) Sokat utazunk, voltunk a KEK-en is. Elkezdett fogdni,most a takarókat húzogatja a fejére és halálosan élvezi. :) Repül az idő. :(

#6686 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 14. - 20:01

Sziasztok, bejelentkezem én is.

A nagyobbik hisztigéppé változott. Ha bárminemű csorba esik a komfortérzetén (pl. nem piros, hanem kék szívószál akadt a kezembe), azonnal legörbülő szájjal cumit követel, és ha nem kapja meg, ordít. Persze tűrtem, türelmesen magyaráztam, hogy az csak alváshoz kell, meg különben is ez eddig nem volt szokás, most hogy jutott eszébe, stb... Egy szép napon elkapott minket a nyavaja. Két éjszaka 1-1 alkalommal kidobta a taccsot szegénykém. Nap közben semmi baja, nem lázas, nem hány, nincs hasmenés, csak a folyamatos nyekergés és cumi után sóvárgás. Pár nap múlva engem meg ledöntött a láz és feladtam, kapott cumit, mesét, csak engem hagyjon szépen csendben kimúlni. A kicsi jófej volt, szinte egész nap aludt. Másnap már jobban voltam, de ezt a cumi témát elcsesztem. Bármi baja volt, azonnal követelte és üvöltött órákon át, ha nem kapta meg. Persze nem kapta meg, és a szívem szakadt meg. Próbáltam elterelni a figyelmét mással, ami ideig-óráig sikerült is. Két kemény hét munkámba telt, míg újra eljutottunk oda, hogy csak alvásnál kapja meg a cumit és ez nem vita tárgya. Most pár napra elvitték anyósomék és rettegek, hogy ők nem lesznek elég erősek ehhez... :O

De, hogy azért ne csak szidjam a nagyobbat, amikor jó napja van, egy tündércuki-dumapofa. Most töltötte szeptember végén a második évét és most kezd mondatokat kerekíteni a szavakból. Imádom! Hétvégén voltunk kint a lovaknál, és egész sokat ült a pónin. Vezetgeti ide-oda, és közben magyaráz neki, hogy ne egyen füvet, mert az nem finom. Mondja nekem, hogy kaka, lókaka, ott, Villám belelép, ki kell kaparni. És ezt egyedül rakta össze! :D Eljött a mesenézős időszak. Van 6 dvd-nyi magyar népmesém, azokat nyomjuk. A betegeskedő napokon 3 napig folyamatosan ment. Azt hiszem, ha Bogyó és Babóca lett volna, már felakasztottam volna magam. Örülök, hogy ezt szereti. Már nem mintha volna válogatási lehetősége... A másik mostani kedvenc a puzzle. Akár egy órát is eljátszik vele és eszméletlenül ügyesen kirakja! Türelme az van.

A kicsi továbbra is egy tündér. Még mindig keveset sír és rengeteget eszik. Már leszokóban vagyok a fejésről, már csak naponta egyszer kapja cumis üvegből a tejet. Cicik most már mintha megértették volna a dolgukat és nem lázadnak a "gyengéd" kis babaajkak ellen. Tej van, pont annyi, amennyi elég. Nem hittem el, még így a másodiknál sem, de tényleg 2-3 hónap, és összeszokik a cici, a gyerek és a tejmennyiség. :D Nagyon rendes gyerek, gyakorlatilag tök mindegy neki, hogy hol vagyunk, bárhol képes enni és aludni. Türelmes. Ha éhes, nyekken kettőt, talán még sír is egy kicsit és ha éppen kocsiban ülünk és nem tudok megállni, hogy megetessem, visszaalszik. Elvan babakocsiban, kendőben, kocsiban. Már profi módon tudok a lovarda öltözőjében szoptatni. Mostanában sokat vagyunk kint.

Ami engem illet, komoly sikert könyvelhetek el: visszanyertem azt a súlyomat, amivel a második gyereknél indultam. Cél az, amivel az elsőnél indultam, de az még 5-6 kiló. (Az elsőnél indultam 58-cal, a végén lettünk együtt 77-ek és szülés után lettem 68. A másodiknál indultam 64-gyel, a végén lettünk együtt 82-k és szülés után lettem 74.) Álmomban sem mertem gondolni, hogy szoptatás közben képes leszek 10 kilótól megszabadulni, de mégis sikerült. Jutalmul elmentem fodrászhoz (kb 2 éve nem voltam), és valami borzalmas színűre sikerült befestetnem a hajam. Sebaj, a célom az volt, hogy egy kis változatossággal feldobjam magam, hát sikerült. :D

Nálunk röviden ennyi. Többiek?

Edited by Palomino, 2013 október 14. - 20:02.

#6687 Chilly

Chilly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.552 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 15. - 17:20

A kilók rólam is lementek, szülés után egy héttel már csak +1 volt rajtam (én 65-ről indultam, 81 voltam szüléskor, másnapra lett 74 és másfél hét múlva 66. Most még egy 5-öst szeretnék lepattintani, mert pluszosan kezdtem a terhességet is. :) )

#6688 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 15. - 17:34

Én meg állandóan rosszul vagyok délutánra, estére...

A horrorisztikus vérzés elmúlt.

Ja! Aki ismer facebookon, ne kezdjen el nyilvánosan ujjongani légyszi, mert még titkos...

#6689 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 15. - 21:29

Palomino, ilyenkor törvényszerű, hogy a nagyok újra kicsik akarnak lenni. Nálunk majdnem két év van köztük, és a nagyobb újra cumisüvegből (!!!) volt csak hajlandó inni. Mondtam, rendben, itt van, nesze, pár napig ő is cumisüvegből kapott, mint a kicsi. Megnyugodott, majd egy hét múlva kérte a poharat, mert abból sokkal egyszerűbb volt inni :) Ha látják, hogy a kicsi nincs másképp kezelve, mint ők, akkor helyreáll a világ, és mivel a kicsit nem tudod nagyként kezelni, a nagyot kell kicsiként, ha ezt akarja. Úgyis rájön hogy ez nem olyan jó. Viszont hangsúlyozz minden olyan különbséget, ami abból fakad, hogy ő már nagy, neki ezt már szabad, mert okos, nem pici baba.

#6690 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 16. - 7:45

Agrobe :cool:

#6691 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 16. - 11:11

Fifikusz, jaja, persze, ez nálunk is megy. Cumisüvegből soha nem ivott, most megkívánta, és abból kapta az innivalót, ebből nem is problémáztam, mert tudtam, hogy pohárból ugyanolyan ügyesen iszik, nem lesz gond. Azt viszont nem nagyon tudja hova tenni, hogy a kicsi nem cumizik. Hiába akárhány féle cumi, egyik sem kell neki. Igazából örülök is neki, mert lehet mondani a nagyobbnak, hogy nézd, ő sem cumizik. Nem mintha érdekelné. Aranyos, mert néha azzal próbálkozik, ha tudja, hogy ő nem kaphat cumit, akkor a kicsinek kéri el. De, de, kell neki! Én meg mondom, hogy nem, nem kell neki. Próbáld ki, ki fogja köpni, nem kell neki. És tényleg. És akkor titokban bekapja ő. Ha ránézek csúnyán, akkor kikapja a szájából, és eldugja a háta mögé, huncut kis mosollyal. :) Amikor a kicsit ringatom, (általában egy nagy gimnasztikai labdára szoktam ráülni, és azon pattogunk) akkor őt is az ölembe szoktam venni, ha kívánja. Szerintem megérnénk egy fotót ilyenkor, csak nincs aki elkészítse. :D Amikor pelenkázom a kicsit, akkor a nagyobb szokta kinyomni a krémet és bekenni a popsiját. Amikor ülésben, bölcsőben vagy babakocsiban van, és sír, akkor odamegy és ahogy tudja, ringatja. Nyilván van némi féltékenység benne, de nem érzem súlyosnak. Nincs egy rossz mozdulata sem felé, sokszor megsimogatja, visz neki játékot, próbálja felemelni, betakargatja. Szerintem elfogadta, hogy ő is közénk tartozik. Mondjuk az elmúlt két évben ő sem volt annyira agyon abajgatva, hogy törésként élje meg, hogy másnak is szentelek figyelmet. Erre próbáltam figyelni. Amikor hancúrozunk, és mondom neki, hogy megszuszakolom (beleszuszogok a fülébe és megrágom kicsit a nyakát, majd megdögönyözöm), akkor mondja, hogy neeee, és mutat a tesóra, hogy őt is. Persze elkapom mind a kettőt. :happy: Valami lelki baja viszont biztos, hogy van szegénykémnek, mert nem alszik olyan nyugodtan, mint azelőtt. Van, hogy többször is felriad és nyöszörög, ha átmegyek, megsimogatom, alszik tovább. Van, hogy reggel, egy kiadós, ébredés mentes éjszaka után is nyűgösen ébred, és félig sírva kéri a reggeli kakaóját. Nem tudok rájönni mi lehet a baja ilyenkor. Hiába kérdezem, hogy fáj-e valamije, vagy mi a baj, nem tudja megmondani, csak a sírás környékezi. Ugyanolyan rosszul érzem magam, mint amikor pár hetes korában nem tudtam kitalálni, mi a baja. :sad: 

#6692 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 16. - 11:38

Jól csinálod. :ang:

#6693 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 17. - 17:43

Sziasztok! Ti mit tudtok mennyire általános első foganás esetén a vetélés?

A nőgyógyász kb. úgy nézett az érintettre, mint a véres rongyra, mikor meghallotta, hogy nem szed vitamint és mégis próbálkoznak. Ez ennyire súlyos baklövés vagy jutalékos rendszer van?

#6694 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 17. - 18:24

A vetélésről nem tudok mit mondani, de a vitaminnak kapcsolatban szerintem csak annyi, hogy ha súlyos baklövés volna, akkor már rég kihalt volna az emberiség. :)

• maugly kedvelte

#6695 Chilly

Chilly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.552 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 18. - 7:14

Szerintem nem lehet általánosítani. Nem gondolom, hogy valaki azért vetél el, mert először lett terhes. Szedjen inkább csak folsavat, az a legfontosabb, nem a többi vitamin. Ha normálisan táplálkozik (értem ez alatt azt, hogy ha vega, akkor is bevisz minden vitamint, nyomelemet ésatöbbit), akkor nem szükséges egyéb vitamin. Én nem szedtem, csak vasat (amúgy is kell, mindenféle vérszegény meg vashiányos vagyok) és folsavat (ez nem csak a vetélés miatt kell az elején!!). Nem egy ismerős van, aki végig tolta a terhes vitamint a terhessége alatt, majd 5 kilós gyereket császárral szült. Egyértelműen a vitamin miatt, az orvosa is megmondta, mert a következőnél is ugyanez volt. Nincs ezzel baj, hogy öt kilós, mert sok vitamin nélkül is az, de ha nem muszáj, ne erőltessük a lufifejet meg a császárt. Én azt gondolom, bár maradinak tűnhet, hogy a természet mindent megold. Ha vetél az ember, nyugodjon bele, annak oka volt. Ha meg akar maradni a baba, meg fog, mindegy mit csinálsz. Az öcsém barátnője négy (!!) rallyn navigált végig terhesen, nem tudta hogy az (nem 3 hetes terhes volt, hanem 20). Én 10 órás lovas túrát nyomtam le, és 9 napot Marokkóban off roadoztunk a sivatagban, terhesen. Egészséges mindkét tökös, semmi gond nem volt a terhesség alatt.

#6696 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 18. - 16:19

Nem tudom, hogy a vitamin mennyiben befolyásolja a baba súlyát. Én mondjuk mindkettőnél szedtem, ártani nem árthat alapon, és nem születtek nagy súllyal, sőt: 2550 és 2950 grammosak lettek. Szóval ez is biztos anya és gyerek függvénye is.

#6697 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 24. - 22:09

Nagy a csend. Hoztam képeket:

IMG_6506.JPG

#6698 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 24. - 22:10

IMG_6438.JPG

#6699 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 24. - 22:11

IMG_6298.JPG

#6700 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 24. - 22:12

Többet nem is linkelek, mert ez így elég gáz... Még nem sikerül átlátnom az új fórum adta lehetőségeket, bocsi.

#6701 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 25. - 13:50

Részemről mindenképp köszi, öröm ilyen szépgyerkőcös képeket nézni. :)

#6702 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 5. - 19:14

Ne vásárolj terhesen! A pénztárnál már rossz élmény fog érni, hogy mennyit költöttél. De a java otthon tör rád, hogy semmi normális dolgot nem vettél! :D

#6703 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 9. - 18:37

Agrobe:)

Én már simán elhittem hogy kihal a fórum, mikor egyszercsak mégis volt itt valami...:).

#6704 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 9. - 18:44

Egy nem olyan régi kép...(ha sikerül berakni)
oosz5.jpg

• maugly kedvelte

#6705 Adatim

Adatim

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 73 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 9. - 19:47

Jó kép! :)

#6706 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 10. - 23:16

Ez tényleg jó kép! Szép, őszi, kirándulós hangulat. :)

Adatim! Kiolvastam a Bölcs Babát elejétől a végéig, és megvilágosodtam! Megváltoztatta a világnézetemet, de legalábbis amit eddig a gyerekeim viselkedéséről hittem. Örök kérdés és vita tárgya, hogy mit tegyen vagy ne tegyen az ember, ha a gyerek sír, hisztizik, stb. Most itt a válasz, ami olyan logikus, és a szíve mélyén minden anya tudja, csak kit erősebben, kit gyengébben befolyásolnak a gyerekeket meg-nem-érteni kívánó nézetek. Sokszor sajnálom, hogy nem az első gyerekem születése előtt olvastam ezt el. Arra gondolok, hogy szegény mennyit sírt fölöslegesen, mert az anyja nem tudta meghallani, hogy mi van mögötte és inkább elhitte, hogy a hasa fáj, meg a foga jön. :( Szóval, nagyon köszönöm ezt a könyvet! Olvassa mindenki! Nekünk nagyon bevált!

#6707 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 11. - 8:45

Légyszíves küldd át mégegyszer! Mire hozzájutottam, már nem volt elérhető. :(

#6708 Adatim

Adatim

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 73 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 12. - 9:09

Palo, nagyon örülök! Nekünk sokat segített, örülök, ha te is tudtad hasznosítani! A stresszoldás és  a kötődő nevelés nekünk nagyon bevált.

Itt is megosztom, hátha valaki még értékeli. Nekem ez a blog még nagyon tetszik! http://krisztamami.w...11/ellenakarat/

#6709 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 12. - 18:48

Hajnal, a nyomdokaidba lépek, nagyon úgy fest...

És ezért tőled kérdezem, ki lehet ezt bírni ép ésszel, vagy fogadjam el, hogy MÁS leszek? :D

#6710 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 12. - 18:56

Agrobe, hát sztem mint eddig, tényleg nem nagy lépcső a háromról négyre:). Már ha erre értetted a nyomdokaimba lépést:D.

És gratula meg minden jót, de főleg kitartás:). (pláne ha rosszul is vagy)

Passz hogy miért idézet lett ebből, majd kitanulom jobban az új fórumot..

Edited by Hajnal4, 2013 november 12. - 18:56.

#6711 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 13. - 17:15

Most éppen taknyom nyálam egybefolyik, a fejemben meg gibbonok bokszolnak, és ráadásul kick boxot, a szemem rugdossák kifelé. Gyanítom, hogy úgyse tudnék semmi tünetenyhítőt bevenni, így szenvedek. Bár ehet, meg se érem a reggelt...

#6712 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 14. - 19:41

Hajnal! Már mekkorák! :)

Nálunk az óvoda nem megy olyan simán, mint ahogy kellene. :unsure:  Ákos értékelése alapján (amit holnap kapok majd kézhez) nevelési tanácsadóhoz kell majd mennünk.

Agrobe! Gratulálok! :kir:  És persze kitartást! :happy:

#6713 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 14. - 21:24

Agrobe, gratulaaa! Hát, minden elismerésem Nektek, nagycsaládosoknak...

Most igazán átérzem, mert amikor semmi baj nincs, akkor sem egyszerű több felé osztani a figyelmet. A nagyobbik 2 napja lázas, max hőemelkedésig sikerül letornázni, ma jutottunk el dokihoz. Vírusos aftás fekélyes szájüreg fertőzés, ami a torkáig nyúlik. Szegénykém egész nap csak sír, sír, és nem csak nappal, hanem este is. Enni-inni alig tud. Szájába veszi a falatot, megrágja, majd sír, hogy ki akarja köpni. Ez rettenet! Soha nem volt még ilyen beteg, a szívem szakad meg. Ráadásul baromi fertőző, és a doki azt mondta, hogy a lehető legtávolabb tartsam a kicsitől. Dehát mit tegyek, amikor egyedül vagyok itthon, szegény kis betegem egész nap az ölembe kívánkozik szenvedni, és hát néha a kicsi igényli, hogy felvegyem, a szoptatás és pelenkázás mellett... Ma már muszáj volt elmennem bevásárolni is, és már most, így két gyereknél is őrült kevés az a két kéz, amivel rendelkezik egy anya...

#6714 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 15. - 16:02

Egy két kézzel rendelkező anya-fogyatékos. Legalább 8 kellene.

#6715 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 16. - 21:44

Tegnap volt a harmadik éjszaka, hogy hajnali 2-ig óránként, de inkább fél óránként felébredt és sírt, hogy fáj a szája. Utána alszik 2-3 órát, és újra fél óránként ébred. Szegény már annyira ki van merülve a sok sírástól és nem-evéstől, hogy néha már csak nyöszörög a sírás helyett és egész nap azt kéri, hogy vegyem ölbe. Valamelyik nap, amikor a gyógyszer bevétel miatt össze kellett vesszek vele, és utána elvonult egy kis durcás mesenézésre, bevonultam a fürdőszobába, és nálam is eltörött a mécses. Kivagyok. Még soha nem volt ilyen beteg és borzalmas érzés beletuszkolni a gyógyszert, amikor már anélkül is bőven megvan a sírnivalója. Hát, most én is utat engedtem a könnyeimnek. Ahogy ott ülök a kövön a karomra borulva, halkan nyílik az ajtó, odalép hozzám és a puha kis kezecskéivel megsimogat. Az ölembe veszem, átölelem és most már a meghatódottságtól sírok. Hogy egy ekkorka kis manócska ilyen leckét tud adni megbocsátásból és együttérzésből...

• maugly kedvelte

#6716 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 16. - 22:35

:ang:

#6717 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 17. - 21:01

Palo, remélem már jobban vagytok!!!

#6718 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 17. - 22:50

Igen, köszönjük, meggyógyult. Tegnap reggel úgy kelt fel, hogy "nem áj ám", vagyis nem fáj szám. :) Enni ugyan még csak nagyon óvatosan sikerült, mert ha nagyobb falat, vagy valami savasabb kaja került a szájába, ami még csípte egy kicsit, azt eltekeredett arccal kiköpte. De már jókedvű, rohangál, ugrál és végre mosolyog, huncutkodik. :ang: Mi meg szerencsések vagyunk és kimaradtunk a buliból a kisebbikkel, megúsztuk, nem kaptuk el.

• maugly kedvelte

#6719 Chilly

Chilly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.552 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 19. - 7:59

Az afta felnőttként is kemény menet, könnyfakasztó, nem ám egy picinek... Én is ettől rettegek, mert ugye minden vackot a szájába töm, hogy nehogy valamit elkapjon. Állandóan mosogatok mindent, mint egy félőrült.

#6720 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 19. - 14:03

Sajnos Lucának fognövesztés közben gyakran van valami szájbaja. :/ A gyógyszertári "sárga" szájfertőtlenítő pazarul bevált. (Elvileg ugyanaz, mint a Glycosept, csak mentol nélkül, babásítva.) Ellenkezés nélkül tátja nagyra a száját, ha ecsetelni kell. :)

Egyébként is tündér, időnkénti koboldkodással. :D Általában két évesnek nézik, magas lány lesz, és sokat dumál, jól mozog. :büszke-büszke-EEEkosarasmelltartós: Járunk úgynevezett babajógára, ami kisgyerekes foglalkoztató, mondókás torna, közös játék, ilyenek. Itthon mond pár szót az adott mondókából, amit ki tud mondani, és a kérésére vásárolt babával megcsinálja a hozzátartozó gyakorlatot, ahogy én vele a jógán. :) Egyre több gyakorlat jön velünk haza. :D

Mivel mindent levert a seprűm nyelével, a műanyagosnál beruháztam öccázé' kis seprűre-hosszúnyelű lapátra, azóta nagyon nagy tisztaság van minálunk. Söprés után hozza a felmosót is (az a következő, amit be kell szerezzek a méretében..). :) Már porszívózgat is, úgy is, ha egyedül hagyom a működő gépegységgel a helységben. (Azért durva, hogy hányszor láthatta ezt tőlem!)

Azért játszunk, játszik is, nem mindig a gyerekrabszolgaság. :D Tépés-mentesen lapozza az én könyveimet is, kérni tudja a kedvenceit (a kutyusosat, a néniset, a babásat..).

Szóval el vagyok hoppanva tőle rendesen.

Most épp túl vagyunk egy jó adag kínlódáson, nőnek a fogak, a szemfogak. Két hete megy a hasa, talán túl vagyunk a torokgyulladáson. Láza nem volt, inni három liter tájékán iszik naponta, s talán holnap már az udvarra is kimerészkedhetünk. (Azért hátránya is van a csoportos gyerekfoglalkoztatóknak, dehát előbb-utóbb át kell esni minden betegségen. :/ )

Többiek?