Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Szentendre & Pilis régió

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
11497 válasz a témához

#6641 Guest_Regina_*

Guest_Regina_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 9. - 20:51

Tényleg nagyon szép helyeken jártatok ma! :ang: :) Jó Nektek! :) Csikó még mindig rejtõzködõ életmódot folytat, de egyszer csak elõbukkan már... :) Bízom benne! :D Gigi!! Már a 7.hónapnál tartotok? Agyaég! Hogy rohan az idõ.. :) Remélem majd szabad menni babanézõbe. :ang:

Nagyon szégyellõs kis gyerek ez; akkor biztos gyönyörû paripa lesz! :ang:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 9. - 20:53

Dóra, képzeld, tényleg nem volt 2. nap... :) Nem is értem :cool:roni: ez a babi sportot ûz abból, hogy lyukat fúrasson a kíváncsisággal mindenki oldalába ;)

#6643 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 9. - 20:55

Az biztos, hogy nem lesz egy hétköznapi gyerek. ;) Ha már a világrajövetele elõtt ekkora cécót rendez maga körül. :D :ang:

#6644 Guest_Regina_*

Guest_Regina_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 9. - 21:00

Az biztos, hogy nem lesz egy hétköznapi gyerek. ;) Ha már a világrajövetele elõtt ekkora cécót rendez maga körül. :D :ang:

Jaj én már nagyon izgulok értük és naon kiváncsi vok a kicsire. :)

#6645 Guest_Sybelle_*

Guest_Sybelle_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 9. - 21:13

Remélem hasonló képes beszámolót kapunk a lurkó születésérõl! :)Dé: ha hiszed, ha nem a farkából nem sokat vágtam! max 7-8 centit. Azt is annak a reményében, hogy hátha ettõl megerõsödik és jobban fog nõni. Ugyanis amióta nálam van egy miliméterrel nem lett hoszabb! :( A lovardában van egy Babilon-László nevû csõdör, akinek a múlthéten azért vágtak a farkából, mert már rálépett, olyan hosszú volt. nincs igazsága földön! Én is hosszúfarkú lovat akarok!!!! :P Lehet elviszem "mûhaj felvarrásra" :gm: Az most nagy divat... :kir: V!

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 9. - 21:20

Sybelle, megértelek, az enyémnek se valami hosszú a farka, de hiába vagdostam. Szerintem el is csapkodja (bár beakadni nem akad be sehova). Vagy szimplán korral jár :gm: Bár ez Sárát nem magyarázná ;) Viszont remélem, neki használ a "beavatkozás"!

#6647 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 9. - 21:26

az equitanán láttam lószõrpótlást :) be kell fonni 2 tincset a farokból, abba kerül a karika befonva és azon lóg a pótlás. kell egy tincset küldeni dojcslandba, kifizetni és érkezik is a cuccos.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 9. - 21:31

Bakker :D Ez durva :gm:Azért van ennél rosszabb is: kutyáknak here-implantátum herélés utánra, hogy ne érezzék olyan megfosztottnak magukat :dev:

#6649 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 9. - 21:34

:D Ez kész! :D Sybelle! Hát, ha lesz olyan szerencsém, hogy ott lehetek a születéskor, akkor ígérem, kaptok képes beszámolót. :)

#6650 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 9. - 21:38

nesztek kép is egy pás színváltozatról :)dé, nagyon szép spej fedmént láttam a hétvégén :) aranyági igor a neve. nagyon sötét egy pej és sok jegye van :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 10. - 6:03

Uni, ez gyönyörû. Még magamnak is felrakatnám :DKép van a ménrõl? :) (Mondjuk õ hiába spej, nekem tuti ledobna egy vpej csikót :gm:)

#6652 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 10. - 7:54

ilyen ...hát most mindenki röhögni fog :D mûfarkakat! :D láttam kinnt a tengerentúlon a Paint Horse Show-n. Nem is értettem, hogy mitõl van az, hogy minden lónak gyönyörûek a hosszúszõrei, sörény és farok egyaránt... hát megvilágosodtam a "bazárban" ahol minden színárnyalatban komplett farok lógott!!!!! És gondolom ugyanezt meg lehet csinálni a sörénnyel is, mert ennyire egyformára nyírt dús sörényeket nem nagyon látni.... természetest legalábbis...

#6653 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 10. - 8:29

Na akkor majd ragasztatok Haramiának hosszú hajat. Kétoldalt szép szõke dús lesz, az eredeti meg feláll, ahogy szokott...középen fekete csík...jaj, tiszta Barbie-ló lesz. Már csak a szõke helyett rózsaszínre kellene festetni. :dev: :D

#6654 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 10. - 9:20

tessék, dé, õ igor.

#6655 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 10. - 15:14

Hú, szép ez a mén!!! :yeah: roni, persze, hogy jöhettek babanézõbe, de reméljük, hogy azért addig még elõbb Zafírét sikerül megpillantanunk. :gm: Tegnap megnéztem egy szülésrõl szóló videót és hát...huhh.. na mindegy, most már nincs visszaút se Zafírnak, se nekem! :D Sybelle, gyönyörû helyeken jártatok! :yeah: Dé, a Szelcsi-rokon sem rossz! Flanci mostanában nem panírozza magát, nem is értem, hogy mi van vele. :rolleyes: Lehet, hogy megkomolyodott? ;) Ma benéztünk a Barangoló lovasboltba, így szert tettem némi információra Kingáékról, illetve vettünk Reménynek egy jó kis kantárt (elszaggatta a régit), és Flancinak egy sót is beszereztünk. Igazán klassz kis bolt!

#6656 Guest_Sybelle_*

Guest_Sybelle_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 10. - 16:06

Az a panírló, aki a Szelcsi rokona, az az én Sárám! :kir: Január, február, márciusban, amikor nagyon sáros volt a föld, mindig így várt engem! :P Hát most nem ééééédes? :P Nagy hentergõzõ a disznaja...Tessék, nem is mondtam hülyeségeta mûhajjal! :D Sárának is rózsaszín kellene, Õ amolyan királykisasszony típus (leszámítva a koszolási mániáját)! :pV!

#6657 ördögdora

ördögdora

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 808 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 10. - 20:43

én is, én is, én is be szeretnék szállni a csapatba :D "panirló" nagyon tecccccik!!! :kir: ez is itten. ugye beveszitek:ez is PANIR :)JA! és még élvezettel is csinálja :gm: jaj de fincsi

Edited by ördögdora, 2007 április 10. - 20:51.

#6658 Guest_Regina_*

Guest_Regina_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 10. - 20:54

én is, én is, én is be szeretnék szállni a csapatba :D "panirló" nagyon tecccccik!!! :kir: ez is itten. ugye beveszitek:ez is PANIR :)JA! és még élvezettel is csinálja :gm: jaj de fincsi

jó fej a lovad :ang:

#6659 Guest_Sybelle_*

Guest_Sybelle_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 10. - 21:33

Ezt nálunk csináltaaaaaa! :) Akármennyire megváltozott a helyszín, azért még felismerem. :)

#6660 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 10. - 21:40

Az a rész nem sokat változhatott.. :dev: max. a végében van a fedeles... :D

#6661 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 11. - 1:37

MEGSZÜLETETT Runaway! Ma -azaz már tegnap - 22.24-kor érkezett meg közénk Õ,egy csodaszép,hatalmas,3láb kesely,széles hókás,pej kanca. :ang: :kocc: :yeah: Délelõtt óta Zafírral voltam,és az ellés minden pillanatában Mellette lehettem. :) Annyira boldog vagyok! :ang: Most alszom,mert holnap jelenésem van az egyetemen,de este kaptok majd képes beszámolót! ;) Ja,és lehet elõjegyeztetni a látogatások idõpontját! :D

#6662 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 11. - 5:53

Roni, gratulálok! :kocc: Végre már na... :ang:

#6663 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 11. - 6:06

Köszönjük szépen! :ang: Bár Zafír érdemli a gratulációt, rendesen megküzdött a születésével. :) A lényeg, hogy minden rendben Velük, amikor hajnalban eljöttem, már ezerrel szopott a pici, járkált fel s alá megállás nélkül a boxban - fedezte fel maga körül a világot. Kijött a bélszurok is belõle, és Zafírból is minden, ami már nem oda való. :ang: Erõs, életrevaló csikóka. :ang:

#6664 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 11. - 6:09

Szuper, igazán jó hírek ezek. ;) (És a java még csak most jön majd...! :D )

#6665 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 11. - 6:32

Végre! Gratulálok Roni, meg persze Zafírnak! :kocc: Remélem majd raksz fel képe(ke)t a kis nyakiglábról! :yeah:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 11. - 6:52

RONIIIIIII!!!!! GRATULA MINDENKINEK, NEKED, ZAFÍRNAK ÉS RUNAWAY-NEK IS!!!!! Erõt, egészséget, boldogságot a családnak! :ang: :ang: :ang:Sybelle, nemtom, lehet, h csak Giginek írtad, h az Sára a saras képen, mert én tudtam :DDóra, Ördi se rossz... :) Megjegyzem, ha nem élvezettel tennék, akkor valszeg nem csinálnák :gm:Juj, roni, képes beszámolót, de hamar!!! :ang: Persze aludj is (meg egyetemezz)... ;)

#6667 Guest_Sybelle_*

Guest_Sybelle_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 11. - 10:20

Roni, za én gratulációmat is add át Zafírnak és a képeket én is nagyon várom! :)Dé: igen, azt Giginek írtam, meg annak, aki esetleg nem tudná! :pV!

#6668 Guest_Regina_*

Guest_Regina_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 11. - 12:10

Roni!Ez a nap legjobb híre, amit olvastam.Végre csak, hogy megvan, úgy látszik mégis csak kiváncsi volt! :ang: Sok örömöt hozzá! És képeket kérünk, izibe! De csak ha már kipihented az éjszakát!

#6669 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 11. - 15:04

Köszönjük, lányok! :ang: Most kimegyek Hozzá, csinálok még sok-sok képet, aztán este kapjátok a beszámolót. :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 11. - 15:17

Helyes, helyes, várjuk! :)Gigi! Mától minden tanárnak elhiszem, h tanárnak lenni fárasztó dolog :DRegina, te úgy egyébként ki vagy, és mit csinálsz itt már mióta?..**merthogy nem illik köszönés nélkül belépni valahová, pláne nem 2X is... de erre itt reakció úgysem fog születni, jött helyette magánüzi... csak, h ne várjatok ilyesmit :dev:

Edited by Dé, 2007 április 11. - 19:31.

#6671 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 11. - 17:31

Na! Halleluja és az összes fanfárok!!!! De szép neve lett ;) Elõre tervezett név volt? Vagy csak úgy lett neki? (mint nálunk a sok utótag :D )

#6672 ördögdora

ördögdora

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 808 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 11. - 19:32

Roni: gratula a kis jövevényhez, és a mamát is babusgasd meg NAGYON!!! sok egészséget és szép életet kivánok mindkettejüknek és nem kell annyit aludni! :dev: fotókat nekünk!!! mert bizony kevesen mondhatjuk el, hogy lógyerek nõtt fel a kezünk alatt :hupp: ;)

#6673 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 11. - 19:35

Roni! Hurrá, hurrá!!! Gratulálok!!! :yeah: :) :yeah: :) Képet!!!! Lécci!!!Mivan, Dé, tanítottál? :P

#6674 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 11. - 22:07

No, akkor nekifogok.Tegnap délelõtt kimentem a lovardába, elõzõ este nem aludtam kint, mert azt mondta Zoli, hogy aznap nem lesz csikó. Felmentem megnézni Zafírt a legelõn, és szokásomhoz híven ellenõriztem a cicik állapotát is. Döbbenten tapasztaltam, hogy kis nyomás hatására spriccel a tej belõlük. :) Ezek után Zoli megemlítette, hogy a másik vemhes kancának, Nike-nak is reggel indult meg a teje. Lehetett valami a levegõben...Olyan fél9 tájban csendesült el az istálló, Nike ekkor már nagyon nyugtalan volt, és elkezdett izzadni. Ahogy mindenki elvonult, elkezdõdtek a fájásai, Zolival segédkeztünk egy kicsit Neki, a tolófájásokkal egyidõben picit húztuk kifelé a csikót. Ennek a lónak már nem az elsõ ellése volt, így viszonylag hamar, minden gond nélkül zajlott. Azóta viszont nem túl biztató a helyzet, mert reggel állt csak fel elõször a csikó, folyamatosan vérzik a köldökcsonkja, szopizni sem nagyon tud, mert gyengék a lábacskái, és nem tartják meg arra az idõre sem.. :( Remélem, hogy megerõsödik, mert egyébként egy szép, világos, jegytelen pej méncsikó.Miután elláttuk Niket, elindultam megnézni Mancikát. Látom ám, hogy tiszta víz, és nagyon izgatott. Alig telt el 2-3 perc, amikor elfolyt a magzatvíz, és megjelent a burok. A víz elfolyása után 25 perccel jelentek meg a lábak, de elõtte nagyon szenvedett szegénykém. Ott ültem Vele, a fejét beletette az ölembe, de olyan félelem volt a szemében, hogy nagyon sajnáltam. Nem tudta, hogy mi történik Vele. Aztán a nagy hempergésben rosszul fordult, és úgy feküdt le végül, hogy a fara és a box fala között kb. 20 cm volt. És már kezdte kitolni a csikót... Itt enyhe infarktus kerülgetett már, nagyon féltem, hogy nehogy valami baj legyen. Zoli próbálta felkelteni, de nem ment. Aztán egy vezetõszárat áttettünk a nyaka alatt, és minden erõnket összeszedve, sikerült annyira elfordítanunk, hogy szabaddá váljon a gyerek útja. Viszont így az istálló folyosójára jött végül világra Runaway, 22.24 perckor. A köldökzsinórt én szakíthattam el, csodálatos volt. A kezeim közé esett ki a pici. :ang: Gyorsan lefertõtlenítettem a köldökcsonkot, aztán visszatettük Õt a mamihoz a boxba. :) Aranyosan ismerkedtek egymással. Runny kíváncsian kémlelte az új világot maga körül. :ang: Miután szárazra nyalta Zafír a kicsit, Õ is megpihent egy idõre. Alig egy órával a születése után, a 2. kísérletre sikerült felállnia a picinek, és megállás nélkül körözött legalább fél órát a boxban. Szigorúan a fal mellett, mert még kicsit instabil volt a Lelkem. :) Rövid idõ alatt megtalálta a lényeget és cuppogva - fuldokolva vette magához az életet adó tejecskét. :D Miután szépen rendbetettem Zafírt, és láttam, hogy minden rendben a kis családdal, hazatértem, hogy kipihenjem az éjszaka fáradalmait. :) Ma délután ismét meglátogattuk Õket, Runaway virgonckodott bent, lökdöste Anyukát, ha az véletlenül oda állt, ahova Õ szeretett volna menni. A nagy csetepatéban elfáradt, és úgy döntött, hogy már ideje egyet szunyálni. Én pedig úgy döntöttem, csatlakozom Hozzá. :ang: Boldog vagyok. :ang: PH! A név elõre eltervezett volt. :) A 4. jelentése a szótárban, elszabadult ló. Egyébként, hogy a nomen est omen mennyire úgy van, már bizonyítást nyert Runny részérõl is, mert szökékeny már néhány órásan is a Drága. :D

Edited by roni, 2007 április 11. - 22:20.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 11. - 22:12

Roni, gyönyörû képek :ang: Nagyon gratulálok, csoda egy dolog ez! :ang:Tényleg megerõlködött vele Zafír (Lindának szerintem fele ennyi idõ se kellett :D), de megérte!..Csodaszép kislány!Hát, nem is tudom, mit mondjak még, több közhelyet nem akarok írni, inkább csak gyönyörködöm a képekben... :)

#6676 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 11. - 22:21

Köszönjük, Dé! :ang: Kicsit beleszerkesztettem az elõbb, úgyhogy ha gondolod, nézz vissza. ;)

#6677 Guest_Sybelle_*

Guest_Sybelle_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 11. - 22:28

Nagyon tetszettek nekem is a képek. Gratulálok a kis husihoz!Roni, egyáltalán nem vagy bolond én is ezt csinánám, ha lenne egy kicikónk! Megmondom öszíntén egészen kedvet kaptam én is! :D Most komolyan! Dé! Nem fedeztetünk egyszerre? :P Mondjuk Sárám épp most fejezte be a sárlást. Amióta a helyes csõdörke a szomszédba költözött Sárám egyfojtában sárlott. Nagy a szerelem! :)V!Jav.: a boldogot bolondnak olvastam :P Ez most másodszori olvasásra tûnt fel. :kir:

Edited by Sybelle, 2007 április 11. - 22:30.

#6678 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 11. - 22:31

Neked is köszi, Sybelle! :ang: Bolond is vagyok, azt tudom magamról, de az elõbb boldogot írtam. :D Vagy lehet, hogy mûködik a Freud-i elszólás írásban is? :dev: ;) :D Tényleg jó dolog ez a csikóvárás - születés! :) Tegyétek! :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 12. - 5:04

Megnéztem. :) Hát, szökékeny? Milyen legyen, aki élből a folyosóra pottyan? :dev: Amúgy nem lesz gond belőle, h kifér ott a rácson (bár olyan sokáig talán nem fér ki, elkezd nőni majd mindjárt, mint a gomba)?..Sybelle, benne lennék, de én csak nyár végén fogok tudni fedeztetéssel foglalkozni, addig még van néhány kötelező köröm, amit le kell futnom. :) Sajnos az meg nem a leges-legszerencsésebb időpont (hacsak nem lesz olyan mákunk, mint Yachatsnak, egy hosszú vénasszonyok nyarával). De ha kivárod... :DBoldog - bolond?.. Mi a különbség? ;)Elfelejtettem: Gigi, ja :D

Edited by Dé, 2007 április 12. - 5:04.

#6680 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 12. - 7:57

Grat Roni!!! :) Csodás képek!!!! Picirit irigyellek is :) :ang: Gyönyörû picibaba!!!! :) legyetek nagyon nagyon boldogok!!! ;)