Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Babázó

• Please log in to reply
6870 válasz a témához

#6561 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 31. - 10:05

Szami, tudom, hogy lelkiismeretfurdalásod van, de ne legyen. Mindig a legjobb belátásod szerint teszel, ennél többet nem tehetsz, hibák mindig belecsúsznak, akármilyen gondos szülõk akarunk lenni.
Viszont ne gyújts rá. Ezzel meg baromira tartozol a gyerekednek, hogy megõrzöd magad egészségesnek a számára.
Gyors gyógyulást. (sarlatánokra meg kár kidobálni a pénzt)

#6562 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 31. - 10:42

Fifikusz, te orvos vagy, ugye? Nem akarok megbántani egy orvost sem, de én pl nem hiszek a modern orvostudományban, mert rettentõen zavar az, hogy nem komplexen nézik a szervezetet, hanem mindenki csak a saját szakterületén belül garázdálkodik, miközben nyilvánvaló, hogy összefüggenek a dolgok. Ezért kellene elvonatkoztatni a tünetektõl és az okokat keresni. Legjobb példa a bõrgyógyász, aki ezerféle kenceficét ad, miközben lehet hogy emésztési, vagy máj-, vagy akármi más baj áll a tünet hátterében. tisztelet a kivételnek.

#6563 Adatim

Adatim

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 73 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 31. - 11:50

Adatim, tök jól hangzik ez a csövitúra. :D Nem semmi, hogy gyerekkel is bevállaltátok.

Én megint beszívtam a tejlázat. Pedig egy kis szivattyú a gyerek, rengeteget eszik és látványosan hízik. Tegnap egész nap 38 fokkal próbáltam helytállni a két gyereknél, de bármennyire is jófejek, borzasztó napom volt, mindig csak feküdtem volna, segítség csak este érkezett.

Lehet hogy egy ideig utoljára tudtuk ezt így bevállalni. 1-2 évesen már lehet hogy annyira nem fogja bírni a hosszú kocsikázásokat. Most le tudtunk menni Toscana-ig.

Huhh, lázasan, 2 gyerekkel, gondolom fájó cickókkal... :/ mennyi ideig szokott a tejláz tartani?

Szami, Rebeka már jobban van?

#6564 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 31. - 12:54

a bõrgyógyász, aki ezerféle kenceficét ad, miközben lehet hogy emésztési, vagy máj-, vagy akármi más baj áll a tünet hátterében. tisztelet a kivételnek.

A kritikád teljesen jogos, már ami a specializálódás árnyoldalait illeti. De egy jó orvos nem "szakbarbár", és igenis összefüggéseiben nézi a tüneteket. Es õ az, aki mindent megtanult a dolgokról, az alapoktól a részletekig. A magukat "természetgyógyász"-nak titulálók nagy részének halvány lila segédfogalma sincs arról, amit "gyógyítani" próbál. Tisztelet a kivételnek. Azért vagyok kiakadva rájuk, mert nagyon sok kárt tudnak okozni.
Ami a a bõrgyógyászatot illeti, sosem értettem, miért külön szak, hiszen olyan, hogy "bõrbetegség", csak nagyon kevés van, a többségük egyéb betegségek bõrtünete.
Van az a vicc, hogy a belgyógyász mindent tud, mégsem ért semmihez, a sebész semmit nem tud, de mindenhez ért, a bõrgyógyász nem tud semmit és nem is ért semmihez, a patológus meg mindent tud és mindenhez ért, de már minek.... :gm:

#6565 Chilly

Chilly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.552 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 31. - 14:18

39 + 1
Valamint T + 2

Az egész olyan gyorsan történt. Még 6 napom volt a kiírt dátumig. És még porszívózni akartam délelõtt, de közbe szólt a természet. :) A délelõttömet a gyomrom és közérzetem állagmegóvásával töltöttem – próbáltam nem kihányni és kif.sni a jövõ hetet is - , de éreztem, hogy valami nem stimmel. Gyakorlatilag minden résemen jött valami, így mikor ez kezdett több, mint furcsává válni, felhívtam az orvosomat, aki azt javasolta, látogassam már meg a klinikán ugyan már. Délután kettõkor elindultunk Szegedre és mondanom sem kell, nem engedtek haza. Párom egészen kultúráltan vezetett le – terep rallys lévén - , bár pedzegette, hogy ha A Toyotával jöttünk volna, akkor most tudnánk légvonalban is menni és mennyivel gyorsabb lenne. Igen, a szülés is, két bucka között kirázva. Szóval a kórházban kiderült, hogy szivárgott a magzatvíz, mert az úrfi valahol felül egy jól irányzott rúgással megrepesztette a burkot. Aztán innentõl hihetetlen módon felgyorsultak az események, glicerin kúp (egy joghurt nem csinál nyarat szerencsére... :)), infúzió, oxitocin (mert fájásom az semmi), epidurális (nem, nem vagyok kemény, a fogorvost is nehezen viselem), és tologathattam az állványomat a folyosón ezzel a koktéllal a szexis kórházi hálóingemben. Eltelt két óra, semmi. Folyamatosan tekertek a löttyön, hogy valami fájás-félét produkáljak már. Hat órakor aztán mint egy jelre, megindult a dolog. Két és fél óra vajúdás és fél óra kitolási szakasz után megszületett a Kismanó. Életem legszebb, legráncosabb, leglilább és leghangosabb ajándéka.

Három napot töltöttünk a kórházban, és immáron második hete vagyunk itthon és élünk kiscsaládként. Áldott jó gyerek, nem sír, eszik, alszik és mosolyog megállás nélkül. Szerelmesek vagyunk belé.

Na és akkor a rideg valóság... A tejem nem akart megindulni. Második napon sebesre próbálkoztam a szoptatást, és már a gondolattól is, hogy szoptatnom KELLENE a semmit, csillagokat láttam. Nem adtuk fel, én összeszorított fogakkal, a fiam tátott szájjal, de küzdöttünk. Harmadik napra olyan mennyiségû tejem lett, hogy ha meghallottam sírni egy csecsemõt az újszülött osztályon, elkezdett folyni a fejnagyságú, kõkemény melleimbõl („Melltartó-vadászat” címû folytatásos teleregényünk negyedik része, ISMÉT nincs egy használható sem...). Ez tartja magát két hete, így tegnap megérkezett a megrendelt fejõgépem és most szorgosan zacskózom a felesleget a mélyhûtõbe. A szemeim karikásak, belekerültem egy mátrixba, a szoptatás-pelenkázás-büfiztetés-babakocsi rángatás körforgásába. Az éjszakai büfiztetést tökélyre fejlesztettem, séta közben tudok aludni. Tizenkét lépés az ebédlõtõl a nappaliig, a tizenharmadikkal rálépek a kalózos kisszõnyegre, ott négy, aztán fordulás, hogy ne menjek neki a kályhának, és vissza.

Nem tudom, leszek-e valaha is önmagam újra, egy laza tizes még rajtam, sminkelve nem voltam kb. 2 hónapja, egy manikûr sem ártana... De sosem voltam még ilyen boldog. Nem is tudom, hogyan tudtunk élni nélküle eddig is. Persze tele vagyok sztorival (válogatott vicces történetek a varrásról, gátsebrõl, a kórházi szoba lakóiról), na de melyik újdonsült anyuka ne lenne. :)
Egyszer majd ezeket is megosztom. :)

#6566 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 31. - 14:26

Gratula, mostantól más a világ :) Ja, és leszel még karcsú és jólápolt.... :gm:

#6567 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 31. - 15:46

Életem legszebb, legráncosabb, leglilább és leghangosabb ajándéka.

#6568 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 31. - 16:12

De szerintem idén már nem. :D Baromi jó ilyet olvasni. :)) Rebeka ha lehet mondani még rosszabbul van. Csak cataflam cseppet kapott. Algoflexet is adok, ha kell. Ma kétszer 100 mili tej van benne, vizet iszik. Ennyi. És megállás nélkül üvölt. Pénteken kell visszavinnem. Az alsó szemfogak épp áttörõben.

#6569 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 31. - 16:47

...csakhogy még egyszerûbb legyen, azért. :( Kitartás, kitartás, ömlenek felétek a gyógyhullámok!Palo, huúúúú, te is keményen nyomod, oda is jobbuláshegyek!Összességében mindenkinek köszönet a szép-kedves-lélekmegtartó sztorikért. Azokért is, ahol kiderül, hogy nem csak én szívok. :/ :)Nem evõk: nálunk is sláger a "kukac", azaz az ebetûtlen kukorica puffancs. :)Chilly, karcsúság miatt ne aggódj. Aszonnyák, kilenc hónapba telt összeszedni, legalább ennyi türelmet szavazz magadnak. Addigra meg annyit fogsz tornázni a kicsivel.. :) Sok egészséget, boldogságot!Egyszer jó lenne egy fórumos bababuli. :)

#6570 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 31. - 20:19

ÚÚÚ! Fórumos bababuli nagyon nagy ötlet! Nem hozzuk össze? Én abszolút pártolnám!
Pufi-kukac nálunk is nagyon megy.. azt akkor is megeszi, ha mást nem. :)
De ma kimentek papával a kertben és papa kb 1 perc alatt megtanította ribizlit enni a bokorról azt a lányt, aki semmihez hozzá nem nyúl, fõleg ha étel. :)
Ó igen! :)
Tenyérbõl
Annyira nem hittem el, hogy önszántából eszik, hogy fotóztam.
Betömött vagy 10 szemet a szájába egyszerre, aztán persze sírt, hogy csípi a torkát, de csak ette tovább. :)

#6571 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 1. - 9:20

Szombattól kipihenem magam! 1 hét Balaton családostól, állatok nélkül, kecskefejés nélkül, fél 5-ös kelés nélkül. Láblóga a strandon, pancsi a gyerekkel..remélem kijavul addig teljesen. :))

#6572 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 1. - 15:20

:) Rátok fér! :) ...émmeg csöndesen tüdõgyulladok. Gyanús volt már tennap este, hogy nem az asztma fáj. :/

#6573 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 1. - 20:56

Nagymamám mindig bekente a gyerekek mellkasát disznózsírral. Egyébként nem rossz gyulladáscsökkentõ. Gyógyulj gyorsan!

#6574 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 1. - 21:12

Azért vedd be a gyógyszert is feltétlenül, a nagyinak még nem voltak olyan jó gyógyszerei, mint amik ma rendelkezésre állnak. Persze attól még bekenheted :)

#6575 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 2. - 10:25

Én nem szoktam antibiotikumot bevenni, de egy tüdõgyuszival én sem viccelnék, és beszedném. Jobbulást!

#6576 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 3. - 13:16

Nem vagyok gyógyszerellenes! Természetesen én is csak rásegítésnek gondoltam. :)

#6577 Chilly

Chilly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.552 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 5. - 9:52

Bent ragadt puki ellen mit ajánlotok? Infacolon, népi gyógymódokon (rázogatás, simogatás, meleg víz, ráolvasás, ésatöbbi...) túl vagyunk, de Puki Úr nagyon kapaszkodik odabent és csak sokára szokott engedni a köz nyomásának. Addigra anyának meg már tikkel a bal szeme (egészen konkrétan negyedik napja nem alszom :D)

#6578 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 5. - 11:58

Majd elmúlik. Csak kb 3 hónapot kell kibírni. Bõrkontaktus, függõleges pózban kendõben hordozás, esetleg alvó tigris pózban karon cipelés segíthet. Mondják ismerõs anyukák, nekem szerencsére nincs személyes tapasztalatom ezügyben.

#6579 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 5. - 12:45

Bent ragadt puki ellen mit ajánlotok? Infacolon, népi gyógymódokon (rázogatás, simogatás, meleg víz, ráolvasás, ésatöbbi...) túl vagyunk, de Puki Úr nagyon kapaszkodik odabent és csak sokára szokott engedni a köz nyomásának. Addigra anyának meg már tikkel a bal szeme (egészen konkrétan negyedik napja nem alszom :D)

AZ ÉN IDÕMBEN ERRE RENDSZERESEN KÖMÉNYMAGOS TEÁT ITATTUNK A GYEREKEKKEL.
http://users.atw.hu/...eak/komeny.html

Edited by Backnight, 2013 augusztus 5. - 12:47.

#6580 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 5. - 12:55

Vigyázat a kömeényes teával! Az, hogy itatás után nagyokat pukizik a baba, nem azt jelenti, hogy szelet hajt, hanem, hogy szelet csinál.

#6581 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 5. - 14:20

Hasra fektetve az ordítás erejével kimasszírozhatja magából.

#6582 Chilly

Chilly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.552 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 5. - 15:28

Köményes teához azt mondták még túl pici. Hason alvást szereti, de mikor nagyon csikar a hasa, akkor nem. A kendõhöz még én találom kicsinek (2 és fél hetes). Most a hasamra fektetem, azzal elvan.

#6583 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 5. - 16:19

Kendõbe az elsõ naptól fogva lehet tenni. Ha csak szoptatsz, akkor ne is próbálj vele semmi teákat meg vizeket itatni.

#6584 Adatim

Adatim

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 73 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 5. - 17:23

Mírával mi is küzdöttünk hasfájás ügyileg. Ami valamennyit segített az az espumisan csepp, meg a kendõzés! Esti illetve ok nélküli sírás esetén nagyon ajánlom a vesszõparipámat, a Bölcs baba könyvet :D Képet kérek a babákról :D (Palotól már kaptunk :), de attól még jöhet!)

#6585 Chilly

Chilly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.552 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 6. - 12:48

Na megvan a nyitja, úgy néz ki az Infacol szépen lassan megteszi hatását, valamint én lettem Az Anyák Legkegyetlenebbike, ugyanis mindegy mennyire üvölt, akkor is hasra fektetem, majd nem egész 2 perc múlva távozik egy akkora böfögés, ami egy felnõtt férfinak is becsületére válna, valamint megindul a durrogtatás, és szépen lassan megnyugszik. Úgyhogy most ez van. Kicsit kajabálunk, de a végeredmény a lényeg (csak anyatejes amúgy).

#6586 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 6. - 12:55

Chilly, a hasonfekvés hasznos:) és hát ha két perc után már jobb is, az jobb mintha két órát kiabálna...amúgy meg majd kinövi (de xar duma:D) Mi jól, lassan LEvi teljesen kilép a babakorból, már áttelepült rendes ágyikóba, egyedül lejön/átjön mikor felébredt, dumál, pakol, épít, nagyfiú:). (de még mindig szopizik..) BoKa jól eltûntél...

#6587 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 6. - 14:09

hasra fektetem, majd nem egész 2 perc múlva távozik egy akkora böfögés, ami egy felnõtt férfinak is becsületére válna,

érdemes szoptatás közben is megbüfiztetni, ha ilyen böfögõs fajta. Vannak babák akik sok levegõt nyelnek szopizás közben. Felemeled, megvárod a böfföt, aztán mehet vissza a cicire.

#6588 Chilly

Chilly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.552 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 6. - 15:22

Háromkörös a szoptatásom is, mert nagyon sok levegõt nyel. Megáll magától és olyankor megyek is vele egy kört. Büfizik is, mégis ez van állandóan (kivéve éjjel, akkor azonnal elalszik újra).

Pár kép a kisbékáról :)

Még a kórházban
Kórházas-pelenka reklámos
Alszik!
Zupamen

És néhány "egyéb" fotó, elkapott a gépszíj :)

Béka
Egy
Kettõ
Három

#6589 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 6. - 16:09

Húdeszépséges, gratula! :kir:

#6590 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 6. - 17:56

Chilly, szép baba, hajrá szoptatás-büfizés-ringatás ügyben! Együttérzek. :) Nálunk már megint probléma ez a szoptatás dolog. Most, hogy már kezdtem elbízni magam, hogy mennyi tejem van, néha úgy tûnik, a kisasszonynak nem elég. Kiszippantja mindkét cicit, és mééééég kér. A múltkor lefejtem az egyiket, mert már nagyon fájt, hogy sebes. Ha tele van, akkor egy cicibõl 100 is kijön, ha nem annyira, akkor is 40-50. Egyik szopizás közben akkorát rottyantott, hogy jött böfi, trotyi, minden, és vele együtt az összes eddig kiszívott tej. Én ideges voltam, õ meg éhes. Mit volt mit tenni, elõvettem a tápszert, és adtam neki, hogy ne feküdjön már le éhesen, mert akkor úgysem fog aludni senki. Ez pár napja volt, és azóta minden nap legalább egyszer kisír magának egy kis tápszert, akármennyit cicizik. Itt kezdtem elbizonytalanodni, hogy akkor mégiscsak kevés a tejem??? Ma volt itt a védõnõ. Pénteken lesz 3 hetes, és már majdnem egy kilót hízott. Védõnõ letiltott bármiféle tápszerrõl, elég neki a tej, ha így hízik. Oké, oké, de ha egyszer két cici után is üvölt, hogy éhes, akkor mit csináljak vele??? :( Adjak neki vizet. Hát nem igazán díjazta az ötletet... Persze, megfogadtam a tanácsát, de ma délután két cici és egy órás ringatás, akármizés után újra elõkerült a tápszer, és úgy ette, mint aki éhen akar halni, majd mély álomba merült... Kivagyok. Ki kell mondanom: Utálom ezt a szoptatás-mizériát! Sosem tudja az ember, hogy mennyit evett és milyen tápértékût... :(

#6591 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 6. - 18:25

Ha valamit a fejembe vertek ez alatt az egy és egynegyed év alatt, hogy az a legjobb, ami NEKED mûködik, minden más hátrasorolandó vélemény (ami olyan, mint a s@ggluk: mindenkinek van, de senkit sem érdekel a másé.. ;) ). Chilly, szépséges a pici! :) Írjatok, szépeket olvasnék ebben a rekkenõben! Luca gyógyul szép lassan, én kevésbé. De legalább nem fertõzöm felül, örülök a kicsinek is. :)

#6592 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 6. - 18:44

Palomino, én azt tapasztaltam, hogy az az anyuka, aki elfogadja a tápszert, azaz úgy gondolja, hogy kell, az végül mindenképpen amellett köt ki. Ha azt mondod magadban, hogy tápszert nem adok, akkor sikerül felsztaporítani a tejet sok szoptatással. Ha viszont úgy döntesz, hogy neked megfelel úgy, hogy cicizik meg mellette kap tápszert, akkor úgy fogod csinálni, akárki tanácsol akármit.

#6593 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 6. - 21:23

Halmazatilag outsiderként csak kérdezem: ebben a rettenetes hõségben nem lehet, hogy nem éhes, csak szomjas a pici?...

#6594 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 6. - 21:34

Õz, nekem mindkét gyerekem nyáron volt pici (tavasziak), és akkor is csak szoptak. Ha szomjasak voltak, akkor akár félóránként ciciztek pár kortyot. Ha valóban igény szerint szopik az a gyerek, akkor elég neki a tej szomjoltásra is. Az viszont igaz, hogy ha szigorúbban, rendszer szerint, vagy órára szoptat valaki, akkor valóban megszomjazhat a baba.
A másik meg, cumisüvegbõl persze hogy bevág jó sokat, hiszen nem kell érte dolgozni, csak nyelni kell...

De én meg ilyen extrém módon szoptatás-párti vagyok, biztosan sokaknak meg ez nem tetszik. :)

#6595 Adatim

Adatim

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 73 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 6. - 21:50

De én meg ilyen extrém módon szoptatás-párti vagyok, biztosan sokaknak meg ez nem tetszik. :)

Na ezt lájkolnám, de itt nem lehet... :) nekem teccik!

#6596 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 6. - 22:05

Akkor én is mutatok képet.

Unokatesók vacsoráznak, kényelmes talpmelegítõ lábtartóval (balra a két unokahúgom, jobbra Aporci tappancsok).

Itt meg Morcos és Vigyori, ahogy elnézem, mindkettõnek ölég melege van (Morcos éppen mostanában potyogtatja el a bárányhimlõ-pöttyöket)
Posted Image

#6597 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 6. - 22:14

Nekem is nagyon tetszik, én is abszolút szoptatás párti vagyok, de nekem ez valahogy nem akar simán menni. Már lassan egy-egy ceruzavégnyi heg van mindkét cicim végén, és amikor annyira tele van, hogy már kicsordulna, akkor a bimbó udvar gyöngyözik, mert a rendes helyen nem tud kicsordulni a hegek miatt. Ha kicsit megnyomom, megreped a heg, és ömlik a tej. Ha rácuppan a gyerek, az elsõ két szippantásnál leugrik a heg. Talán nem kell ecsetelnem, hogy mennyire fáj. Hogy csillagokat látok, az enyhe kifejezés. Addig viszont nem is áll el a tejfolyás, amíg újra be nem hegesedik. Nincs ami elzárja, gyakorlatilag nyílt sebbõl szopik a gyerek. Hát, nekem ez valahogy nem jön be. Persze, majd elmúlik, de alapállapotban is lüktet az egész, gondolom a seb miatt. Egész nap félmeztelenül rohangálok itthon, néha a gyereket is alig bírom felvenni, mert üvöltenék, bármi érjen is a mellemhez. De nem adom fel, szoptatni fogok. A másik is makk egészséges, 2 éves lesz és még semmi komoly baja nem volt, bitang az immunrendszere. Igaz, õ nagyon rossz evõ. Cicin is az volt, most is az. Azért vagyok kicsit megijedve, mert ez a gyerek meg egy kis szivattyú, semmi nem elég. 10-10 percet lóg egy-egy cicin, vagy még többet, és még utána üvölt, hogy éhes. Magamtól tuti nem jutott volna eszembe tápszerhez nyúlni, de több családtagom is noszogatott, hogy ne hagyjam már éhezni szegény gyereket. De ha a védõnõ meg azt mondja, hogy eleget hízik, nem kell neki a tápszer, akkor aztán meg végleg nyugodt lelkiismerettel lemondok róla. De mit tegyek, ha éhes, és mindkét cicit rongyosra és üresre szippantotta már? A nagyobbik tündérpofa, ha potyognak a könnyeim, már szalad és hoz egy zsepit. :ang:

#6598 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 6. - 22:23

Palo. 10-10 perc az nem sok, sõt, inkább kevés. Inkább az lehet szerintem, hogy 1. a szopási ingerét nem elégítette ki, túl gyorsan végez 2. õ is sok levegõt nyel, azért ordít 3. a fájdalom miatt nem adod le a tejet (bocsánat a szakkifejezésért), hiába szívja. Vagy érzed hogy frankón lelappad? Mellgyulladásos nincs? Csak a bimbó fáj, az egész cicid nem? Vagy írtad, csak átsiklottam felette? Amúgy ez a heges bimbó is elmúlik idõvel, csak bitangul fáj, tudom, ebben volt részem. Meg mellgyulladásban is. Palo, még valami. Rege is rengeteget sírt kiskorában (is :gm: ). Volt, hogy két órán át cicizett egyhuzamban, cserélgettem egyik cicirõl a másikra. Jó buli volt. Ha nem cicin lógott, akkor meg cipeltem, úgy csöndben volt. Tudom, te nem vagy ilyen cipelõs fajta, de annyit megér, hogy kiderüljön, éhes-e vagy csak ilyen tesközeli-fajta gyerek.

Edited by hitetlen, 2013 augusztus 6. - 22:24.

#6599 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 6. - 23:13

Mau, jobbulást!

Kendõzés: már újszülött kortól lehet kendõzni. Mi már voltuk kendõvel sétálni, õ is csak 2 hetes. Mindjárt töltök fel képet.

Szomjúság: naná, ezért nem nézegetem az órát, ha kell neki, adok neki. De már szóltam neki, hogy karácsonyra kérjen egy tehenet. :)

Hitetlen, az a kutya nagyon csúcs-jófej :)
Köszönöm a tanácsokat, sokat segít.

Múlt hét végén 2-3 nap tejláz = gyulladás volt. Azóta láz már nincs, de szinte mindig fáj az egész cici is, hiába szopik, hiába fejem, hiába tök puha már az egész, ha megnyomom, fáj. Csomó nincs benne, amit kimaszírozhatnék.
Igazából amikor már úgy érzem, hogy nem szívja rendesen, vagyis nem az van, hogy szívja-nyeli, hanem csak mammog rajta, és látványosan nem nyel semmit, akkor elveszem tõle. Ilyenkor egy darabig csönd van, de ha tekereg, abból elõbb-utóbb sírás van, és akkor újra cici. Általában 10 perc az, ami látványosan táplálkozással telik, a többi "csak" anyaszomorítás. Na jó, tudom, neki lehet egyéb igénye is a cicivel szemben, mint a táplálkozás...
A levegõnyeléssel szerintem nincs gond, mert amint függõlegesbe kerül a vízszintes szopizásból, egy embereset böffent. Nem kell órákig könyörögni egy büfiért.
A 3. pontban lehet igazság, bár nem tudom pontosan mire gondolsz. Szopi után tök puha a cici, tuti kiszippant belõle mindent. Néha próbálok utána fejni, hátha az növeli a mennyiséget, de nem sokat tudok kipréselni már belõle.
Ezzel a mellgyulladással mit lehet csinálni? Én azt hittem az attól van, ha nincs rendesen kiürítve. Dehát ennél üresebb már nem is lehetne. Mondjuk nekem az a tippem, hogy nagyon rapszodikus az ürítés. Néha 3-4 órákat alszik, akkor már alig várom, hogy felébredjen, máskor meg óránként rácuppan. Próbálom igény szerint szoptatni, az óranézegetés nem jön be, meg fölösleges is.
Cipelgetem ám én is eleget. Próbálom kitalálni, mi a kínja szegénykémnek, ha kell, felveszem. Mondjuk simán el van akár egy órát is úgy, hogy nincs kézben és csak nézelõdik.

És akkor a képek:

Tesók
Tappancsok
Bejön neki a kendõzés
Mint aki rémeket lát
Pacsa

#6600 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 6. - 23:14

Ha 3-4 órát alszik, akkor fejj le egy kicsit, ha már érzed hogy feszül. Rege is az elsõ hetekben éjjel 4-5 órákat aludt egyhuzamban, már szét akartak repedni a cicik. Épp csak annyit nyomtam ki hogy kicsit megkönnyebbüljön, persze volt hogy jól kitoltam magammal, mert akkor meg nem akart elállni, úgy mint ahogy te is írod. Ha nem meleg, és csomó sincs benne, akkor nem tudom. Akkor lehet hogy tényleg a bimbón levõ seb sugárzik fel. :( Gondolom, tejjel kened szorgalmasan. Ha a nyammogás hiányzik neki, viszont nem akarod hogy rajtad lógjon, akkor meg lehet hogy nem úszod meg cumi nélkül. Nálam mondjuk bevált az, hogy csak és kizárólag akkor adtam oda neki amikor semmi más nem volt jó, és csak addig, amíg muszáj volt, általában kivettem a szájából ha már nem dolgozott rajta. Így összesen talán egy hónapig cumizott a kiscsaj, áthidaló megoldásnak mindenesetre jó volt. Mekkora lábai vannak! :D Az a kendõs kép meg egyszerûen bûbájos. :ang:

Edited by hitetlen, 2013 augusztus 6. - 23:15.