Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Babázó

• Please log in to reply
6870 válasz a témához

#6521 Zuzu

Zuzu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 947 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 17. - 12:26

Errõl a helyrõl van szó:

Itt voltam. Nekem kicsit félelmetes volt. :D A templomban lakik egy bagolycsalád. Az a baj vele, hogy rengeteg a rom, meg a szemét. Nem tudom, hogy az egerek meg a patkányok ezt mennyire fedezték fel maguknak. Meg sárban ki-be jutni igencsak mûvészet.

"Qei me amat, amat et canem meum."

#6522 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 17. - 13:03

Hmm....engem is vonzanak az elszigeteltebb helyek, de lehet inkább tanya, ha már úgysincs más... Én szívesen élnék akár úgy is, sõt, otthonoktatás is szóba jöhetne egy darabig, de a mostani helyünkkel elégedett vagyok, gyerekeknek jó, Zs munkahelyen elérhetõ, té lehetne még több, de idõvel (pénzzel..) még lehet h lesz vmi kis föld pluszba....szóval szerintem gyereket nevelni nyugodtan lehet akár ott is, kérdés mi miatt pont ez a hely szimpi? Sok sima faluban is olcsóak már a házak/tanyák, és mondjuk ha iskola van, az nem hátrány azért:).

#6523 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 17. - 21:49

Agrobe! Ilyen kihalt falu azért elég veszélyes, és én nem a patkányok, egerek miatt aggódnék.. lefedetlen kút, emésztõ, omladék. Akkor már inkább egy "üres" terület, és építeni.
Hajnallal értek egyet, sok olyan falu van, ahol jobb körülmények között az elképzelésetek szerint tudnátok élni. Valamelyik nap a Fókuszban volt egy hölgy a családjával, Smaragdfalva .

Egyébként egyre többet olvasni ilyen-olyan újságokban egyedül tanyára költözõ emberekrõl. Fõleg nõk.

Nekem nagyon hiányozna az, hogy tudunk egymásra számítani. Itt, ha valakinél tetõt kell bontani, akkor 4-5 férfi egybõl dolgozik, de éppen így van fahordásnál, takarmány betakarításnál. Mindig tudjuk, hogy éppen ki mit tervez, mit akar dolgozni.

#6524 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 18. - 7:54

Én magam is gondolkodtam ilyen helyeken, de hasonlóképpen az elõttem szólóhoz ide is sok pénz és meló folyt már be, a párom itteni születésérõl már ne is beszéljek. Szóval vannak gyökerek. Nagyon megértem a gyerekek miatt az aggódást. Én magam láttam már, igaz egyke gyerek, a kommunikáció hiánya miatt eléggé lemaradt a korosztályától. Hiába hogy ott a szülõ, annak a gyereknek magának kell felfedeznie, megtanulnia a konfliktuskezelést, társas viszonyt. Bár nálatok ahogy olvasom hárman vannak, ha nem nyírják ki egymást egy óvatlan pillanatban akkor az nagy elõny. Az enyémek ébredéstõl lefekvésig nyírják egymást, kivéve ha tilosban járnak, vagy valamelyikük megsérül, mert akkor nagy az összetartás. Smaragdfalva félékhez én már öregnek és fáradtan érzem magam (képletesen), szóval ekkorát hiába hogy szinte önellátóak vagyunk nem váltanék, de nagyon tetszik, és nagyon becsülöm aki ebbe belevág, fõleg ha hasonló kaliberû több család kapaszkodik össze, akkor meglátásom szerint a gyerekeknek a legideálisabb hely a felnevelkedéshez. A felnõtteknek meg óriási dolog hogy tudnak egymásra számítani. Chylli te szegény. Piszok vagyok de könnyesre röhögtem magam. Közben eszembe ötlöttek a terhesen eltöltött utolsó hetek. A természet azért szépen megoldja, aki parázik a szüléstõl, annak is azon jár már a feje, akárhogy is, csak jöjjön már ki onnan, lehet ez az oka az utolsó hetek megpróbáltatásainak.

#6525 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 18. - 10:32

Hatvanéves a Matchbox

#6526 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 18. - 10:54

A mi majorunk is ideális lenne ilyen kisközösség létrejöttéhez, van itt 6 porta, hozzá szántó, rét, gyümölcsös, erdõ. Elég messze van ahhoz hogy nyugi legyen, de elég közel ahhoz, hogy ne legyen az embernek istenhátamögötti érzete. Én pl nagyon örülnék, ha ideköltözne még 1-2 hasonló gondolkodású család, sok gyerekkel, akkor lehetne mindent együtt csinálni, könnyebb is lenne meg hatékonyabb is. Mackóék faluja/utcája ebbõl a szempontból tök jó, félig-meddig zsákfalu, azaz nincs átmenõ forgalom, idegen nem nagyon jár arra, viszont ahhoz képest elég jó élet van ott.

#6527 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 18. - 14:42

Az olvasottak és hely ismeretében smaragdfalvával az a picike baj, hogy ott nem veszel 2-300 ezerért tanyát. Telket se. Ebben a faluban pedig ez a "nagy", hogy párszázezerért van 5000 m2-es terület épülettel. Illetve Borsodban sok falu teljesen élhetetlen a rejtett erõforrás miatt. Hiába olcsó ott is egy ház (sima ház az most is van-de én nem ilyenre vágyom, a mostani túl városias, itt nem lehet disznót, lovat, tehenet tartani). Ide (Nagyecsér) nem járnak ki lopni, túl messze van.

Edited by agrobe, 2013 július 18. - 14:43.

#6528 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 18. - 22:02

Smaragdfalvát nem konkrétan a jelenlegi állapotáért hoztam fel, hanem az indulásért. Milyen elhatározásból, mennyi erõ, munka, küzdés... El tudom képzelni utolsó "fázisként", amikor a gyerekeknek már meglenne a külön életük, akkor mi hátat fordítva az eddigi életünknek elvonulnánk. Aztán a fene sem tudja, mert én szeretek itt élni. Van minden korosztály, 0-tól 90 évesig. Amikor nagyon tele a tudatom a gyerekekkel :gm: akkor felvonulunk a faluban, tuti akad valaki, akivel lehet beszélgetni. Bara! Csak nehogy az az 1-2 család keserítse meg az ember addigi nyugodt életét. :D Valamelyik újságban olvastam, hogy volt már pár olyan "összeköltözõs" közösség, ahol aztán azt sem tudták hogyan meneküljenek egymástól. Fõleg nagy baj, ha páran túl okosak akarnak lenni, vagy legalábbis annak akarnak látszani.

#6529 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 19. - 9:20

Ide (Nagyecsér) nem járnak ki lopni, túl messze van.

Most nincs miért. Ha az ár-érták aránya átfordul, ott lesznek.
Nincs is rossz helyen.

#6530 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 19. - 10:34

Hajnal óta kb. 15 percenkén igen erõs fájásokkal küzdök. Van olyan, hogy ez majd abbamarad, vagy ebbõl már szülés lesz? Az elõzõt beindították, így fogalmam sincs, mikor kezdjek kapkodva felügyelet után nézni a nagyobbiknak és fuvart szervezni a kórházba. :confused:

#6531 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 19. - 10:41

Palo, drukkolok! Szerintem nagyobb esélye van, hogy nem marad abba...(persze nyilván annak is van esélye h igen) szóval kezdj felügyeletet szervezni:).

#6532 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 20. - 11:22

Hajrá. hajrá! Mackó, igen én is ezen agyaltam, hogy már "csak" 20 év és mehetek akárhová! :D

#6533 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 20. - 13:34

már "csak" 20 év és mehetek akárhová! :D

Miután az unoká(ka)t elhoztad a bölcsibõl, oviból.

#6534 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 20. - 19:41

Nem, nem, nekem már nem lesz nyugdíjam, aktív nagyi leszek, nem unokapesztra... :(

#6535 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 20. - 21:02

Chilly, mikor jönnek már a babás beszámolók? és gratulálok itt is! Jeeee! Palomino???

#6536 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 23. - 9:28

Pénteken (amikor írtam) délután végül bementünk a kórházba, hogy azért nézzenek ránk. Össze-vissza, fél óránként, 10 percenként voltak fájások. A szülésznõ ránkkötötte a CTG-t és otthagyott fél órára. Azt mondta, hogy ilyen fájásokkal még akár egy hétig is ellehetek. :huh: No, de jött a doki, megvizsgált, és már 2 ujjnyira nyitva volt a méhszáj. Mire felvettek, meg kitakarítottak az elõttem szülõ után a szobát, és megnézett a szülésznõ, már sehol nem volt a méhszáj és meglepõdve mondta, hogy már a burkot érzi, hol az apuka. Felhívtam, hogy tapossa a gázt, mert le fog maradni. 16 óra körül mentünk be, és 18:20-kor már világra is jött S. Cilla Marina. Iszonyat jófej szülésznõ volt, szinte boldog volt, hogy ilyen szülést vezethet le. Mondta, hogy minden szuper, megpróbáljuk gátvédelemmel, szépen, gyorsan meglesz. Hát így is lett. :) Majd még mesélek, meg hozok képet, de most csak ennyire volt idõm.

#6537 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 23. - 10:13

Gratulálok, sok boldogságot a picurnak itt a földi éltben!

#6538 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 23. - 11:02

Chilly! Gratulálok! Palo! Nem semmi! :D 2 órás szülést lehet még ennél jobban is részletezni? :dev: Gratulálok Nektek!

#6539 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 23. - 11:36

Palo, gatulálok, sok boldogságot Nektek!! Ezekszerint Chillynek is lehet gratulálni:), legyetek nagyon boldog család!!

#6540 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 23. - 12:23

Hû, mindenkinek gratuláció, sok egészség és boldogság! :)

#6541 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 23. - 20:54

Jaj nekem Palomino! Megkettõztétek azt a szõke csodát! :) nagyon várom már, hogy legyen pici idõtök részletezni! Pihenjetek sokat és legyetek nagyon-nagyon boldogok!

#6542 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 25. - 16:23

Hogy a csodát megkettõztük, az nem kétséges, de hogy ez is szõke lesz-e, az már inkább. Olyan sötét haja van, hogy az apja már gyanusítgat a postással. :D Még szerencse, hogy az arcuk nagyon hasonlít egymásra is, meg az apjukra is.

A szülést még csak annyival részletezném, hogy alapvetõen nagy élmény volt, és inkább pozitív. Ezen sokat dobott a szülésznõ. Nem volt választott orvos sem, meg szülésznõ sem, de mázlim volt, hogy éppen õ volt ügyeletben. Mondta, hogy megpróbáljuk gátvédelemmel megszülni ezt a gyereket. Gondoltam szuper, ezt amúgy is akartam kérni. De ha lehet, akkor epidurált azért kérnék, mert a múltkor az azért nem volt rossz. Ó, azt felejtsem el, ahhoz már késõ van. Végülis örülök, mert így legalább össze tudtam hasonlítani, hogy milyen szülni EDÁval és anélkül. Végeredmény: a vajudáson, és annak fájdalmain ugye nem segít, mert akkor még nem adhatják a kitolási szakasznál meg már aztán olyan mindegy, az a legkevésbé fájdalmas rész. Legalábbis nekem ez a szakasz elég rövid volt és élménydús, a fájdalom itt szorult leginkább háttérbe. No, de ami az után jött, azt nem kívánom senkinek... Nem akart leválni a méhlepény. Már lassan fél órát vártunk és még mindig semmi. A doki bejött, néha-néha belekönyökölt a hasamba, csillagokat láttam. Na, végre megérkezett a méhlepény is, jöhet a "takarítás", asszem feltárásnak vagy minek nevezték. Vagyis megnézi a doki, hogy van-e mit összevarrogatni, kitisztítani a méhet, stb. Hát ez mindenféle fájdalomcsillapítás nélkül esküszöm rosszabb volt, mint az elmúlt 9 hónap összes kínja és a szülés egybevéve...

A két kiscsaj tündér, a szoptatás talán csak egy fokkal megy könnyebben, mint az elõzõnél. Hamarabb beindult a tej, de ugyanúgy pár nap alatt sikerült rongyosra csócsálnia a mellbimbóm. Üvöltenék minden szoptatáskor. Ismét megértem a tápszerezõs anyukákat és a nincs tejem kifogásokat. Ha nem akarom, akkor nincs. De én akarom, úgyhogy lesz. Ennek a kiscsajnak nincs gond az étvágyával. Gyakorlatilag csak eszik és alszik, néha szemlélõdik. Eddig szerintem összesen nem volt 10 perc, amit sírással töltött. Szóval nem panaszkodhatom. A nagyobbik szeretgeti, ölelgeti, hozza neki a játékokat, féltékenységnek egyelõre nyoma sincs. :ang:

Kórházban
Ismerkednek
Tündérálom
Általános világbéke, elsõ mosoly

#6543 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 25. - 18:15

Mai képek is feltöltve:

Alvás
Õ a kishugim
Vigyázok rád
És tudja, hogy nem játékbaba :)

#6544 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 25. - 21:27

Csodababák! :) Tényleg nagyon hasonlít az arcuk! :)

#6545 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 26. - 10:00

Édesek. :ang: Velem a kísértés.. :sóhaj: Palo, bár gyakorlott anyuka vagy, azért lepötyötyögöm, ami nekem bejött: két szoptatás közt az elsõ kisebesedõs idõben bimbivédõkrém (természetes alapanyagú), és amikor csak eszembe jutott, a saját tejemmel való bekenés. Bakker, úgy gyógyítja a sebeket, hogy sutty! Lucának is betejeztem az összes karmolását, szupergyorsan gyógyultak. :) Hátha újat mondtam. :)

#6546 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 26. - 20:26

Mau, köszi a tippet, kenegetem mindennel, amivel csak tudom. Ezt a tejes dolgot is hallottam már korábban is, de én nem sok hatását tapasztaltam. Én úgy nézem, hogy miután kompletten lecserélõdött a bõr a mellbimbón, valami rugalmasabb bõr nõ helyette, ami már bírja a strapát, csak ez a lecserélõdõs idõszakot kell kibírni nyílt sebekkel. :D

#6547 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 27. - 12:58

Ésszerûen hangzik. Émmeg aszittem, milyen jó csodaszert termelek.. :o :) Luca meg fogta magát, s egy-másfél hónapja elválasztotta magát. Azt hallottam, a menstruáció visszajövetele után más lesz az íze a tejnek, onnantól már nem feltétlenül ízlik a gyerekeknek. Lehet benne valami, ha az idõzítést nézem. Vígasztalom magam, hogy több, mint egy évig szopott, de azért jó lett volna még.. A tápszerektõl öklendezik, bármelyikkel kínáltam, hát marad a tudatosan zöldség-gyümölcs-sajt-joghurt-tejtermékdús kaja. Többiek?

#6548 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 28. - 20:49

Én ma már azt hittem világgá megyek. Azt hiszem most már váltanom kell. rebeka szinte semmit nem eszik. 16 hónaposan 8 kiló. Már odáig jutottunk, hogy ha beteszem a székbe és meglátja a kanalat, rugdos, csapkod. Holnaptól ilyenkor már ki is vettem és 4 óra múlva próbálom. Eddig az történt, hogy énekeltem, mesét kapcsoltam, kínáltam mással, finomabbal, aminek persze az lett a vége, hogy a fõzeléket már abszolút nem eszi meg, mert majd jön az almás-mandarinos bébiétel..aztán ha jött, abból hol evett pár kanállal hisztizve, hol nem. Éjjel persze kel, kéri a tejkét, mert nyilván kevés amit nappal eszik. Ma éjjel ha kel, már csak vizet kap. azt hiszem lesz egy pár baromi nehéz napom. Nincs kötélbõl az idegem, már ma is a sírás kerülgetett, meg a rosszabb, hogy az ordibálás is. 14 foga van. Kint van a 4 rágó és a felsõ szemfogak is. rettenetesen szenved, biztos ez is oka lehet. A fogzásra azonban nem foghatom örökké, sosem volt jó evõ. Továbbá padlástérben lakunk sz@r szigeteléssel. Ma 34 fok volt bent. Aludni is alig tud. Egész nap ordít.. azt hiszem elmegyek világgá. Nem vállalná be valaki egy hétre? :D

#6549 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 28. - 21:13

Szami, ha ez vigasztal, Mia sincs még 10 kiló. 9,5 körül van, és õ is többnyire fénnyel táplálkozik. Nálunk ami biztos, az az esti tejbegríz kakaóval megszórva. Mondjuk mostanában bejön neki a gyümölcsleves is. Ez azt jelenti, hogy legalább 5-6 kiskanállal megeszik belõle. Hát, ha ennyit, akkor ennyit. Ha amúgy egészséges, akkor szerintem ne engedd magad felbosszantani rajta. Ha kaja van elõtte, nem fog éhen halni. Ha erõlteted, annál rosszabb lesz, mert teljesen el fog menni a kedve az evéstõl. Én szoktam mondani neki, amikor már visííít, hogy "neeeem kééééjeeeem", hogy jó, nem muszáj, majd eszel, ha éhes leszel. Ettõl megnyugszik, és elõfordul, hogy még önszántából bekap egy-két falatot. Én már belenyugodtam, és néha már családtagjaimra is rá kell szólja, hogy ne tukmálják bele a kaját! Mondjuk nálam akkor borul a bili, amikor jön a "tuturi-tuturi", vagyis a túrórudi, mert általában ez a joker, ha éhes. Egyébként nálatok nem kívánja meg azt, amit ti esztek? Egy-egy falat anya vagy apa tányérjától nem kelti fel az érdeklõdését? Nekem még néha így sikerül ezt-azt a szájába varázsolni. Én már bármibõl adok neki, amit mi is eszünk.

#6550 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 28. - 23:14

Szami! Csak nyugalom! :dev: Mondom én... :gm: Ákos 3évesen 18 kiló. Ezt a súlyt még 2évesen fogadta örökbe, azóta ragaszkodik hozzá. Általában semmi laktatót nem eszik, se reggeli, se ebéd. Persze a meleg miatt sincs étvágy. Általában 2-3 csésze tej, vagy ivójoghurt egy étkezésre. Amit szívószállal el lehet fogyasztani, az a kedvence. :) Lehet próbálkozni a különféle kukókkal, vannak azok a biokészítmények, meg a kölesgolyó. Nekem a zsebeim ilyenekkel vannak tele egész nap. Ha más nincs, akkor háztartási keksz. Talán a Detki az, amelyikben észre sem lehet venni a cukrot, de vannak kekszekben is egészségesebb termékek. Napközben adogatok nekik. Most így belegondolva Ádám sem egy nagy evõ. Amit nem tud kézbe venni, az nem is kell neki. Etetni nem lehet. :dev:

#6551 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 28. - 23:44

3 évesen 18 kg? Nekem 6 évesen Nagyanyám nõvére igért egy sátrat, ha elérem a 20 kg. 10 elmúltam, mire követelésemet érvényesíthettem volna. ( 13 évesen vettem meg elsõ sátramat.) Dehát jóból csak keveset adnak. Ha egy egészséges gyereknek van mit enni, nem fog éhenhalni. Ha válogathat, meg is teszi.

#6552 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 29. - 8:29

Tegnap nem kellett este a vacsora, elaltattam anélkül. 11-kor már ordított, hogy enne. Csak vizet adtam. sírt hajnal 1-ig, aztán elaludt. Fél 5-kor ivott 1 deci tejet, aludt 8-ig. Akkor azt azért adtam, mer 5-tõl egyedül van a lakásban olyan 40 percet, amíg az udvaron megetetek. szeretném, ha végigaludná. Szóval fél5-kor 1 deci tej. Most 9-kor kínáltam és nem eszik.. Nem erõltetem. Sír egyfolytában, gondolom azért nem komfortos üres gyomorral. Most fõzök, majd kínálom egy óra mulva ugyanazzal. Ha rugdos, már veszem is ki. Nálunk a csokipuding meg az ilyen vacakok amibõl eszik pár kanállal duzzogva, a többivel békén is hagyhatjuk. Hát elég. Hangos pár napunk lesz. aranyosak vagytok, hogy leírjátok ezeket. Segít.

#6553 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 29. - 10:11

Regét is utolérte a bárányhimlõ. A legrosszabb forgatókönyv jött be, ami csak lehetett: nem fertõzõdött meg az unokahúgomtól akkor amikor Api, hanem csak két héttel késõbb, Apitól. Azaz, az egyiken pont elmúlt mire a másikon kijött... :mad: Amúgy az enyéim sem esznek ebben a dög melegben. A pici szinte csak cicizik, Api meg tiszta giliszta lett, az összes bordája kint van, egy gramm zsír nincs rajta, csak a kockás hasa meg az izmos karjai. :ang: Nem mértem, de szerintem könnyebb most mint volt tavasszal. Szami, ha a tejet megissza, akkor adj neki azt. Ha 2 decit, akkor annyit, ha fél litert, akkor annyit. Nálunk ami nagyon megy most, az a natúr, szétturmixolt õszibarack. Jó sok leve van, gyakorlatilag iható sûrûségû. Ha egy kis szóda/hideg víz és natúr joghurt is kerül bele, akkor pláne finom.

Edited by hitetlen, 2013 július 29. - 10:14.

#6554 Adatim

Adatim

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 73 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 29. - 13:21

Gratulálok a babákhoz! Chilli én is várom a beszámolódat :) Mi tegnap jöttünk haza csövitúráról (minden évben megyünk). Kocsival bejárunk egy országot, parkolókban alszunk, konzerveken élünk, strandolunk, várost nézünk. Míra levizsgázott :) Nagyon jól bírta. A meleget kicsit nehezebben, de egy kis fürdéstõl jobban is lett. Nem evõ babákkal kitartás! Biztosan jobb lesz, most sokan panaszkodnak, hogy étvágytalan a gyerek.

#6555 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 29. - 20:04

Mint tanulság: délelõtt 11-kor evett fél adagot. Aludt picit. 3 felé nem tudtam megetetni, ám szünet nélkül sír. Fél 5-kor sem sikerült. megláttam a védõnõnket az utcánkban sétálni, behívtam. belenézett a szájába és kiderült, hogy rebeka torka tiszta hólyag, meg hámhiány. 38 a láza. Nem vettem észre, értitek? vajon éjjel mennyi volt a láza? Holnap megyünk orvoshoz. Nem tudom elmondani mennyire haragszom magamra, hogy kerek 1 napja szopatom a beteg gyereket, mikor enni sem bír. Most adtam neki folyékony tejpépet és a 200 elfogyott. alszik. Én meg iszok egy mézes pálinkát és baromira rá is fogok gyújtani.

#6556 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 30. - 12:17

Szami, gondolkoztál már rajta, hogy valami komplex kivizsgálást eszközölj a lányon? No nem klasszikus orvosit gondolok, mert annak semmi értelme, hanem valami homeopata vagy természetgyógyász, aki Rebekát mint egész szervezetet nézi. És nem csak testi, hanem lelki, meg életmód, meg minden szinten. Mert ez nem normális dolog, hogy ennyit beteg. Regének már a talpán, az ujjain, a köldökében és a punijában is pöttyök vannak. Szegény, egész éjjel forgolódott meg nyikorgott, gondolom viszket neki. Annyi elõnye van ennek a dög melegnek, hogy gyorsan kihozta a pöttyöket, nem húzódott el a folyamat. Gyönyörûen hagyja magát kenni teafa-, meg levendulaolaj keverékével, õ maga is dugdossa bele az ujját a pohárba és próbálja eltalálni a pöttyeit :ang: . Szerintem valóban jól eshet az ahogy szárítja neki a hólyagokat. Amúgy gyönyörûen száradnak le, az elsõk, amik szombaton jöttek ki, már varasak. Kíváncsi vagyok, mikorra gyógyul be, ugyanis szombaton bababuli lenne nálunk, három pici baba is jönne, õket nem kellene még megfertõzni...

#6557 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 30. - 14:26

Szamikám, nem vagy túlhajtva-szétfáradva? :/ Én akkor nézem be Luca tüneteit. Tudom, könnyû mondani, de kéne kicsit pihenned neked is. Úgy, ahogy neked jó. Hitetlen, nekem azt mondták, ha pöttyös, már nem fertõz. Akkor ez úgy igaz, hogy ha már varas-pöttyös?

#6558 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 30. - 15:47

Ha már beszáradtak a pöttyök, akkortól nem fertõz. És a pöttyök megjelenése elõtt 48 órával kezdi üríteni, azaz a még tünetmentes gyerek is fertõzhet.

#6559 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 30. - 18:01

De, biztos benne volt a fáradtság is. Éjfél után fekszem és 4.30-kor kelek hetek óta. Már meg voltam nyugodva, mert rég volt beteg. Most is úgy, hogy körülöttünk már jóideje mindenki az. Az összes gyerek. Nyári vírus, azt mondja a doktornõ. Õ alapból elég nehezen rázkódik bele mindenbe, én pedig túlkomplikálok minden baját. Voltunk már kineziológusnál is, meg természetgyógyásznál is. Egyik sem hozott eredményt.

#6560 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 31. - 9:40

Ó, Szami :( Nem gondolhat mindenre az ember. Ne gyötörd magad miatta, honnan tudhattad volna, hogy hol keresd a bajt? Voltatok dokinál? Mit mondott? Mitõl lehet? És mi a megoldás? Mielõbbi gyógyulást! Adatim, tök jól hangzik ez a csövitúra. :D Nem semmi, hogy gyerekkel is bevállaltátok. Én megint beszívtam a tejlázat. Pedig egy kis szivattyú a gyerek, rengeteget eszik és látványosan hízik. Tegnap egész nap 38 fokkal próbáltam helytállni a két gyereknél, de bármennyire is jófejek, borzasztó napom volt, mindig csak feküdtem volna, segítség csak este érkezett.