Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Szentendre & Pilis régió

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
11497 válasz a témához

#6521 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 25. - 7:51

PH, nem kötelezõ a ló farkának letörni sütéskor azért...

Nemmondod?! :eek: :D De bakker.... valamennyire akkor csak érzi szegény pára, ha annyira vergõdik, hogy még a farkát is letörhetik, meg a fülét is. Kezd olyan gyanúm lenni, hogy sütetlen csikóm lesz bakker! :gm:

#6522 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 25. - 9:49

PH!Amelyik csikót már így kell lefogni, ott más elbaltáztak sok mindent. :(

#6523 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 25. - 9:55

Értem.... hááát... az enyém sem szereti gondolom, ha sütögetik elevenen.... :gm:

#6524 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 25. - 10:01

Ha a tiéd szépen megáll a dokinak és nem hisztizik, ha feje-nyaka felé nyúlnak, akkor semmi hiba.

#6525 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 25. - 10:06

hát a vérvételnél most tényleg szépen viselkedett... bár azért kettõször finoman megindult hátra, de annyira nem verte magát...

#6526 ördögdora

ördögdora

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 808 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 25. - 10:07

én nem tudom honnan vettétek, hogy nem fáj :confused: égetted már meg magad rádfröccsenõ olajjal, amit azonnal le is töröltél??? még nyoma sem marad, mégis napokig tud fájni! hát akkor ez, aminek komoly égési sérülés a maradványa??? és láttunk szerintem mindnyájan lovat a sütéskor úgy kirúgni a karámfák közt, hogy emberünk a vassal szerintem egy hétig szálllllllt :)))))más. sejtettem hogy a Bishopot igy kéne irni, de lusta voltam :). szóval Bishop ilyen beteg? a tüdejét nem hallottam, pedig mellettem jött az elsõ rotyó után szinte végig. a lábát nem néztem, tény nincs rajta invédõ és idõm sem volt jól megnézni, mivel folyamatosan rakodta. azt viszont láttam, hogy kialakulóban van a szarvasnyaka, annak jeleként, hogy a gazdi lassitana, csak szándéka a ló agyáig nem jut el :( nagyon sok munkát kéne beletenni. a fara még mindig nagyon klassz! faros és kerek, bár maga az egész ló nem túl zömök, de hát ügetõ volt fénykorában és rekord vad, amig csõdör volt. ahhoz képest már egész kezelhetõ és még kezelhetõbb lesz, ha velünk tart, mert én nem szeretem a vadulást csak nagyon ritkán és azt is ésszel. meggyes te ismered õket közelebbrõl??? nem olvassa a netet??? én csak annyit tudok a ló életérõl, hogy állitólag kamionról lett lementve, igy került hozzá ingyen, amit azért nem értettem, mert nálunk a Szilárdnál már megfordult ez a ló egy kiherélés erejéig :confused: A vadul rotyózós lovast nekem is volt szerencsém ismerni, sõt 1x kimentem vele terepre, akkor csak ügetésben tettük meg a 7 fahidas szûkûletett glatt jégpáncélon egy ónosesõ után! volt zabszem és akkor a kedvemért tök visszafogottan ment. a lovának nem is adott nevet (nagydarabnak hivtuk mert akkora jószág volt, de olyan kedves, hogy el akartam csenni, elvinni jó helyre és a barátomnak adni :) ), mert: mindek!!! na erre varjatok gombot. a karámban nem is tudta szerintem lemozgatni, én legalábbis sose láttam ilyet, mindig boxtól boxig rotyó vágtában, ahol a ló úgy szuszogott mint egy gõzmozdony max. teljesitményen :(((((( egyszer mellettünk is elvágtázott, ilus spanyol lova meg is bokrosodott tõle, amire az volt a válasza, ha nem tudja megülni, ne lovagoljon............................... másodszor meg az erdei úton már messzirõl a lovaink azt hallgatták, a kanyar mögül mi az isten közeledik, rettegtek, mi meg leugeáltunk és úgy szoritottuk a szárakat. motorral csak addig hajtotta a lovat, amig azt zavarta a motor. õ igy szoktatta hozzá a motorhoz, hogy ne féljen tõle. amig a ló birta menekült, aztán mikor már nem birta, megszokta a motort a közelében...... ez is egy módja a nevelésnek, nem biztos hogy a követendõ. a karámba pedig meg sem tudta fogni a lovát, azért mindig a lovász, a tulaj, vgy mi mentünk. hozzánk az ilussal mindig odajött. egy tündéri ló volt :(((( mi lehet vele????????????????

#6527 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 25. - 10:15

Köszi Dóra! Én is így gondolom... :gm: Persze a nem fáj lehet arra értõdött, hogy nekem nem fáj... csak sajna eléggé bele tudom magam élni a dolgokba, szal nekem már most fáj :(

#6528 ördögdora

ördögdora

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 808 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 25. - 10:18

végülis megtartod magadnak a lovat. nem? hát akkor meg becsippelteted oszt kész. ha esetleg majd egyszer mégis más jövõt szánnál neki, akkor meg már szerintem tök elfogadott lesz már a chip és nem fog már hiányozni az a k.va sütés. b.ker mint az õsembereknél :rolleyes: oszt mindjárt már buszok járnak az ûrbe ;)

#6529 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 25. - 10:24

Tulajdonképpen én is erre gondoltam :D

#6530 ördögdora

ördögdora

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 808 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 25. - 12:22

az a rugó :yeah:

#6531 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 25. - 12:40

Gyuri lova?Egy ideig Solymáron volt, valami feles bértartásban, aztán csont soványra fogyott a kaja nélküliség-viszont kihasználom trend miatt, aztán onnan is elkerült, de azt már nem tudom hova. Engem is érdekelne szegény jószág, hisz csak a gazdájától rettegett, és sajna túl jóindulatú ló volt. Más vérmesebb ló, már rég szana-széjjel törte volna a gazdáját...de ő nem. :(

#6532 Guest_Sybelle_*

Guest_Sybelle_*
  • Guests

Közzétéve 2007 március 25. - 13:11

Én egyértelmûen chippelném! A sütésnél brutálisabbat... Szerintem még csúnya is.PH, ha kell, szívesen szólok apunak és chip árán megcsinálja neked, állatorvos és a Sárát is õ chippelte ;) V!

#6533 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 25. - 13:13

Ééééés igeeeeeeeeeeeen! :) Tudtam én, hogy megoldható! :) írok magántot :D Köfi ;)És aztán Sybelle-el megkonzultálva azértis chippelve lesz! :cool:

Edited by Paint Horse, 2007 március 25. - 14:51.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 25. - 14:51

én nem tudom honnan vettétek, hogy nem fáj :confused:

Én nem tudom, honnan vetted, hogy azt írtuk, hogy nem fáj! :rolleyes: Én legalábbis biztos nem írtam ilyet. Naná, hogy fáj, hát megégetik, könyörgöm. Biztos, hogy fáj neki. De ha jól csinálják, semmi maradandó testi és lelki károsodást nem okoz. Kicsit erősnek érzem ezt a vad drámát. Szerintem mondjuk az emlegetés alatt álló Gyuri valszeg nagyobb kínzást követett el, meg még sokan mások, akik lovat "tartanak", mint az, aki besütteti a lovát... :oEttől függetlenül leírtam azt is, hogy nekem sem volna ellenemre, hogy ha, mire itt is csikó lesz, már elfogadott és rutinos eljárás lenne a chipezés. Ha lehet választani, akkor nyilván én is azt választanám. Egyszerűbb és fájdalommentesebb.

A vadul rotyózós lovast nekem is volt szerencsém ismerni, sőt 1x kimentem vele terepre, akkor csak ügetésben tettük meg a 7 fahidas szűkűletett glatt jégpáncélon egy ónoseső után!

Igen, többek közt ott is találkoztam vele már én is. Még az volt a jó akkor éppen, h barátnőmmel nem az úton mentünk, hanem Rambósat játszva lent a patak körül törtük a bozótot, így csak felnézve láttuk, hogy ezerrel rongyol át azokon a keskeny fahidakon a meredély szélén (ott, ahol a mészkő fal van, és lefelé tényleg elég mély a téma), és nem kellett előle menekültünkben a szakadékba ugranunk. Akkor volt vele egy másik pasas; az utolsó időkben talált magának tereptársat, többször láttam őket együtt.Hallottam olyat is, de lehet (remélem), h ez már tényleg ízig-vérig pletyka, hogy egyszer ugyanezen az úton csumizva elhagyta a nőjét, v egy nőt, aki kiment vele; az beleborult lovastul a szorosba.Sybelle, és Sára kapott így útlevelet?És amúgy miért vagy antiszoc? :pPH, szerintem felesleges az "azért is", senki nem akart meggyőzni téged semmiről. :)

Edited by Dé, 2007 március 25. - 14:52.

#6535 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 25. - 14:55

Oké! De a ménfelügyelõ elég ellentmondást nem tûrõen közölte, hogy evvan , ezt kell szeretni! :gm:

Meg sem érzik szinte! :cool: Haramia végigállta nyugiban. Utána lehet spray-zni, vagy kenni, kinek mi tetszik.Azóta sem tudom, hogy mûködik, mert azt hiszem Lisawicának vannak chipes lovai, melyek kaptak útlevelet, de elõírásilag nem kaphattak volna. Akkor valamit megmagyarázott nekem, de inkább keresd meg magánban, hogy lehet elintézni, hogy chipes ló is kapjon útlevelet, származási lapot, stb.

itt van ni... (de bakker már megint egy mod. hozzászólásába kell nekem belekötni??? :eek: :gm: )Szal itt csak azt illusztrálom, hogy igenis elhangzott, hogy nem fáj az annyira....

Edited by Paint Horse, 2007 március 25. - 14:56.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 25. - 14:57

Hát az az ő közlése - mármint a felügyelőé, csak közben beszúrtad Ilust is, de nem rá gondolok. :) Mondjuk nyilvántartás tekintetében ő biztos tudja, hogy hogy áll ez a kérdés.Ha kiállítják már chip-re is az okmányait (azért útlevele nem árt, ha van a lónak, ez nem "úri passzió", akármikor kellhet), akkor naná, hogy az a legoptimálisabb megoldás.

Edited by Dé, 2007 március 25. - 14:58.

#6537 ördögdora

ördögdora

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 808 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 25. - 15:04

Gyuri! tényleg. ha megfeszitettek volna se jövök rá :gm: aki leborult és nõ volt, az nem én voltam :D de tényleg ÕRÜLT volt a fickó! hogy neked Dé már akkor milyen szerencséd volt. ott nem tudom tényleg hova áltál volna félre............. ha nagyon akarom, és még jó a tel.száma, fel is tudom hivni.... mi van a lovával.nem mondtam Dé hogy te irtad, csak valahogy ez a fiiiiiiling kialakult bennem hogy mintha szó lenne róla, hogy az nem fáj annyira azért........... Dé drága. menj már ki a napocskára. töltõdj fel és mosolyogjon a lelked egy kicsit, mint a sulis képeken :ang: Sybelle: neked vándorló vagy helybenmaradó chipped van? és ugye még nem bemérhetõ messzebbrõl, csak testközelbõl.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 25. - 15:19

Szerintem nem akarod annyira felhívni :gm:Nem, de mivel én is azok között voltam, akik próbálták azért valamelyest tompítani a sütéssel kapcsolatos dráma élét, így jogot éreztem arra, h reflektáljak. De PH értette is, látod; nem magamra vettem a világot megint, csupán megjegyeztem, h szerintem a dolgoból nem azt emeltük ki, hogy nem fáj (tehát elértetted a fiiiiiiiilinget :D). Erre PH beidézte, hogy szerinte hol hangzott el mégis ilyen. Ennyi :)Voltam ma már a napocskán. Sõt, lovacskázás elõtt még egy kis jóféle száguldozós autókázással is levezettem a feszkót (tényleg kellett már, és tényleg odanyomtam kivételesen, ahol lehetett - jól is esett).Na de azóta hazajöttem, és itt a kis fekete felõ a fejem felett, ami azt mondogatja: tanulj a holnapi vizsgádra :gm:

#6539 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 25. - 15:34

Déééé!!!! Mit csináltál????? :eek: száguldoztál??? teeeee???? hihihihihi ezt nemhiszem eeeeeeeeeeeeeeel! :D Akkor legközelebb mehetünk egy jót mirrel? :D :dev: :D

#6540 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 25. - 15:49

Összeterelted már Mirr ménesét? :dev:

#6541 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 25. - 15:54

Áhhh. már azon gondolkodom, hogy kiárusítást csinálok belõl. Csak elõtte egy nagy baltával adok neki :D

#6542 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 25. - 15:57

Elképzelem, ahogy a gyorsaságin, a zöld lámpánál megindul a vontató Mirr-rel. :dev: :D

#6543 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 25. - 15:59

Millen vontató? Odáig el sem jut ez a rozsdaboglya! :dev:

#6544 ördögdora

ördögdora

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 808 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 25. - 17:10

most a kocsi esett ki a pixisbõl, vagy ............ :dev:

#6545 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 25. - 17:18

vagy? :eek:kicsit most úgy néz ki hogy a gépjármû az orránál fogva vezet egy nagy halom embert :( és kezdem erõsnek tartani a viccelõdését...

#6546 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 25. - 17:20

Fenyegesd meg a roncsteleppel! :D :dev:

#6547 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 25. - 17:22

Fenyegesd meg a roncsteleppel! :D :dev:

Júúúúj! Azt nem leheeeet!!!! Csssszzttt psssszztt!!!! Dehogy!!!!! Megõrültél!!!!????? Csak finoman megkérjük, naponta, hgy legyen kedves befejezni mostmár, mert mindenkinek lenne egyéb más dolga, mint az õ allülreit kiszolgálni :)

#6548 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 25. - 17:24

Szerintem ez már sok ideje megtörtént. Illene bekeményíteni. :gm:

#6549 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 25. - 17:25

De most tényleg... htá mégsem verhetem szét :eek: (és már megint off.... tuning?)

#6550 ördögdora

ördögdora

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 808 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 25. - 17:50

DE EZT NEKI NEM KELL TUDNIA!!! :D off. végeztünk

#6551 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 26. - 21:44

meggyes, hát ez f.sza :o :( Valamiért arra a szintén volt hidegkúti hapsira emlékeztet ez a sztori, aki ezen a környéken rotyózgatott régebben állandó programként, és állítólag, ha karámban mozgatta le a lovat, azt meg motoron ülve tette - asszem ezutóbbit Ilus mesélte még régebben... Közszeretetnek örvendett mind a lovasok, mind az elgázolt turisták körében (egyszer engem is majdnem elcsapott kutyástul).

Azt a fickót én is ismertem. A lovát, a Nagydarabot néha lovagoltam is. A Bécsi út mellé jártam akkoriban lovazni. Szegény pacc azóta elpusztult... :(

#6552 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 26. - 21:47

Jaj, ne komolyan?Miben? Éhenhalt? (ezt sem zárnám ki :( )Gyuri, hogy rohadnál meg! :mad: :mad:

#6553 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 26. - 22:02

Nem tudom, miben pusztult el. Én is csak hallottam valakitõl, de már ennek is legalább két éve. Amilyen állapotban azt a szegény lovat néha láttam, nem csodálkoztam rajta én sem. Csak nagyon sajnáltam. :( Tényleg tündéri jószág volt, mindig mindenki rajta akart lovagolni. Kár érte.

#6554 ördögdora

ördögdora

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 808 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 26. - 22:04

és ha nincs Isten, akkor van új lova :mad: :mad: de tényleg Mézszin! nem tudsz többet??? a bécsi út mellõl szerintem még visszahozta az Erához, úgyhogy csak az után lehetett a baj :hupp: pedig az egy világi jó ló volt....beelõztél :D de ha ez két éve volt, akkor mégsem. pedig egyszer onnan valahonnan olyan soványan hozta vissza, hogy kézen vezetve megbotlott és segitség nélkül nem is tudott felállni :mad: és ezt a romlást a gyuri csak akkor vette észre, amikor már majdnem késõ volt, de ezt mégis túlélte..... mégiscsak el kellett volna lopni....... :hupp: :hupp:

Edited by ördögdora, 2007 március 26. - 22:08.

#6555 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 26. - 22:09

Nem tudok többet. Csak annyit, hogy a Bécsi út mellõl állítólag valami állatorvos istállójába költöztette a lovát. Egyszer még találkoztunk velük terepezés közben, akkor valamivel, de nem sokkal jobban nézett ki szegény pára. Aztán jóval késõbb már csak azt hallottam vissza, hogy Nagydarab az égi legelõkre költözött. :( :hupp: Egyébként tényleg dühítõ és elkeserítõ, hogy akik tényleg szeretnék, rendesen gondoskodnának róla, és vigyáznának rá, azok nem tudnak lovat tartani, az ilyenek meg egyiket a másik után teszik tönkre. És persze ezeknek jutnak a legjobb lovak... :mad: :mad: :mad:

Edited by Mézszín Sörény, 2007 március 26. - 22:19.

#6556 ördögdora

ördögdora

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 808 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 26. - 22:15

ott legalább már nem tudja bántani az a görény :hupp:

#6557 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 26. - 22:20

Majd a következõ lovát... :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:És megkérlek, a görényeket ebbõl hagyd ki, az egy tüneményes kis állatka.

Edited by Mézszín Sörény, 2007 március 26. - 22:21.

#6558 ördögdora

ördögdora

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 808 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 26. - 22:24

igen. ahogy leirtam, már rá is jöttem, csak ez igy volt kerek. de tény! az igazi kis hajlékony görénykék TÜNDIBÜNDIKÉK!!!!!!!!!!

Edited by ördögdora, 2007 március 27. - 19:52.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 27. - 14:45

Gyuri, hogy rohadnál meg! :mad: :mad:

Azért csak finoman, nõiesen, és diplomatikusan... :rolleyes:Sajnálom azt a lovat, sajnos sokszor nem happy end az ilyen történetek vége (sem).

#6560 ördögdora

ördögdora

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 808 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 28. - 20:20

nagy a csend! Dé mesélj!!! mi van a vizsgáiddal, ami ennyire elvon tõlünk??? mind 5-ös lett, mi!??? no most nincs mirõl irni, úgyhogy ennyi!