Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Babázó

• Please log in to reply
6870 válasz a témához

#6441 Chilly

Chilly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.552 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 3. - 14:37

27-28. hét

Megint melltartót kellett vennem, 75B-rõl indultunk, most 85B-nél tartok. Félve megyek ki az utcára, azt várom, hogy egyszercsak megjelenik néhány grínpíszes oldalról, futva, vizes lepedõt lobogtatva, hogy rám terítsék és visszahúzzanak a tengerbe. És mikor azt gondolom, hogy ettõl nagyobb darab nem lehetek, mert egyszerûen mindenem simán csak NAGY, akkor jön az, hogy –Hehe, még csak most jön a java…
Anya szokta kérdezni, hogy vagyok. Mondom –Anya, 20 kínkeserves percet töltök el a szekrény elõtt minden reggel. És mikor azt gondolom, na ez még rám jön, jó lesz, akkor Zoli lerombol mindent egy mondattal, hogy –Nem túl elõnyös ez a ruha.
Nincsen elõnyös. Ez a fogalom megszûnt létezni. Két dolog maradt: rám jön vagy nem jön rám.
Kimentem a piacra flip-flopban, rövidgatyóban és trikóban. Az emberek tavaszi kabátban álldogáltak és néztek rám nagyon hülyén. Az egyik árus néni megkérdezte nem fázom-e. Összeráncoltam a homlokom, ugyanebben a szent pillanatban éreztem, ahogy a két – számomra - gigantikus mellem között egy izzadtságcsepp csiklandozva leszaladt. Mondtam neki azt hiszem nem. Állítólag ez a hormonok számlájára írható. Mint a kiütések is. Elõször a combomon. Eltûntek. Most az arcomon (észrevétlenül felmászhattak ide valahogyan). A patikus hölgy azt mondta ne foglalkozzak vele, majd eltûnik szülés után. Mondom addig van még néhány hónap, csak nem kéne úgy kinéznem, mint egy 13 évesnek a pubertás küszöbén. Áh.
Valamelyik nap rátaláltam egy csíkos trikómra, amin a fekete-citromsárga-narancs csíkok váltakoznak, széltében. Magamra erõltettem és roppant büszkén viseltem egész nap. Zoli azt mondta pont úgy nézek ki, mint valami afrikai sárgacsíkos mérges hangya: fej, tor potroh. A trikó azóta eltûnt.

#6442 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 3. - 18:40

Éééééédes. :D (Én dafke hordtam egy pulcsit, ami keresztirányban volt szürke-sárga sávos. Mulattatott a kinézetem, és másoknak is vidám perceket szereztem. :D )

#6443 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 3. - 19:56

:D Nem emlékszem, hogy nekem ekkora probléma lett volna az öltözködés. :D

Közös hintázás
Posted Image

#6444 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 3. - 21:02

Ádám milyen nagy már! :eek:

#6445 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 6. - 11:13

na, ezen van mit elrágódni....

http://index.hu/kulf...isok_nincsenek/

#6446 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 6. - 12:14

Átéltünk egy 4.3-as földrengést. A mézet pörgettük a garázsban, mikor megemelkedett a padló és a tetõ majdnem ránkszakadt. Kinéztem, látom hullámzik a szomszéd ház teteje. Elordítottam magam, hogy földrengés kifelé, majd rohantam fel az alvó gyerekért, akire a bébiõr vigyázott. Addigra persze megnyugodtak a földmozgások és már csak az idõssek sikítozásait hallottuk az utcáról. Rebeka éppen jókat pukizva fordult a másik oldalára, úgyhogy megbeszéltem magammal, hogy nem ébresztem fel. Éjjelre azért magam mellé vettem az ágyba, ha mégis szaladni kell a tetõtérbõl, legalább ne kelljen még egy utat tennem. Ijesztõ volt nagyon.
Egyébként nyugodnék én ekcéma vagy atópiás dermatitisz ügyben, de a doktornõ azóta sem hagy. Megvettem neki minden Babé-s lipidpótló fürdetõ, krém, sampon, stb.. (15.000). Van szteroidos krémünk is, van minden francunk, de a gyerek nem gyógyul... azaz nem is javul. Mindjárt megmutatom, de csak az erõs idegzetûek nyissák meg. Gyakorlatilag bármi a bõréhez ér, ruha széle, stb... bepirosodik, mit pirosodik! Vörösödik. Vakarózik, lángol. Alapból is pirosabb lett ott a bõrszín, folyton hámló, pikkelyes lett. Szóval mondja a doktornõ, irány a Heim Pal..
Felhívom a bõrgyógyászatot, azt mondják 7-tõl lehet menni közelharcot vívni a sorszámokért, de rendelés 8-tól kezdõdik és készüljek 3 napos hidegélelemmel, illetve egy komplett játéküzlet árujával amire bejutok a bébivel, legyen mivel szórakoztatni. Ajánlották, hogy mivel nagyon vidékrõl megyek, hívjam fel a fõorvosnõt, aki magánrendel 9.000ért.
Na, itt gondoplkodtam. Mondom én már voltam magánrendelésen, ott 7.000ért nem mondtak semmit, most gondolom ugyan ez lesz 9ért. Mindegy, kedvezményes a díjcsomagom, egyet telefonálok. Fel is vette a fõorvosnõ, aki miután elmondtam a kórunkat, mondta, hogy atópiás dermatitisznek tûnik, netán kontakt dermatitisz is. Maga ellen beszél, mert szivesen megnézi, de vannak termékek (Babé) amik visszapótolják a lipid-mittudoménmiket, használjam azt, meg kérjek szteroidos krémet a doktornõmtõl ha fellángol. Persze õ szivesen megnézi, de mást ott sem tud javasolni.
Na, visszahívtam a doktornõnket, mondom nem megyek sehová, mert ez van. Belenyugodott, de holnap látni szeretne, és kezelést váltunk.
Na varrjatok rá gombot!
Egyébként tápszert már nem adok, zabtejet meg rizstejet kap és mintha jobban is enne azóta. Tejterméket nem zártam még ki teljesen és nem is tudom kell-e...
Na, majd értesítelek titeket a fejleményekrõl.

A háta..de elõrõl is ilyen. :(

#6447 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 6. - 15:36

Én is a Heim Pálba nem fektettem be Julit szteroidos infúzió kúrára. Mégígyebbül nézett ki. Három napot töltöttünk az északi tengernél, és mintha elfújták volna. Kb egy hónap múlva jött lassan újra elõ. De hát nem költözhet a világ másik végére az ember....

#6448 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 6. - 16:16

Nálunk is mégígyebbül szokott...ez a nyugalmi állapota. Egyébként ahoz képest, hogy mennyire durván tud kinézni, elég jókedvûen viseli. Mindig azzal nyugtatom magam, hogy ez nem olyan dolog, ami életbevágóan veszélyeztetné, szóval ettõl fel fog nõni..idáig is eljut az ember. :)

#6449 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 6. - 16:49

na, ezen van mit elrágódni....

http://index.hu/kulf...isok_nincsenek/

Lájk!

'Everything that is done for us, without us, is not ours.'

#6450 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 6. - 17:34

Ha már Feldmár: érdemes rákeresni a Van-e élet a halál elõtt c. videóra. Idõrõl-idõre meg szoktam nézni, mindig fedezek fel újat a mondandójában.

#6451 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 7. - 17:04

Dinkapanka :)

Micik

#6452 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 11. - 11:31

Egy kérdésem lenne hozzátok. Létezik olyan, hogy valaki bemegy a szülészetre reggel (elvileg szülés idõ tájt) vizsgálatra és közli vele a doki, hogy délután akkor kiveszi belõle a gyereket, addig sétálgasson a parkban? És délután tényleg megcsászározzák az anyát. Állítólag azért szült császárral, mert félt a szüléstõl.

#6453 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 11. - 11:56

Manapság bármit eltudok képzelni, létezhet.

#6454 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 11. - 12:05

Létezik. Ha elég fejlett a gyerek, akkor gyakorlatilag közös megegyezéssel bármikor megtörténhet ilyen. Nálam nem császároztak, hanem beindították a szülést, mert azt mondta a doki, hogy ez a gyerek már elég fejlett és jobb lesz neki már idekint. Szerintem egy-két hétig még biztos maradt volna, ha rajta múlik... De utólag visszagondolva tényleg jobb volt ez így.

#6455 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 11. - 12:40

Köszönöm.

#6456 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 11. - 12:45

Frakk, szerintem nem is olyan ritkaság amkit írsz. Részemrõl teljesen ellene vagyok az ilyesminek, és felháborít, hogy az orvosok pénzért megteszik. Meg isten tudja még mit... Palo, mi volt az indoka a dokinak, hogy megindította a szülést? Azon kívül, hogy "elég fejlett"? És miért mondod, hogy jobb volt így? Arra gondolsz, hogy nem kellett otthon izgulni, hogy beértek-e meg ilyesmi? Anno Apinál én sem bántam, hogy bent voltam a kórházban amikor rámjött a szülhetnék, de örülök hogy nem indítgatták ok nélkül. Számomra az pl nem indok, hogy mondjuk 38. hetet betöltötte valaki.

#6457 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 11. - 12:57

Nekem csak az a fura, hogy reggel bejelenti a doki vizsgálat után, hogy sétáljon kicsit, majd délután kikapjuk. Egyébként nagyon valószínû, hogy anyuka akarta a programozást ebben az esetben... Lehet nem véletlenül. De ez más tészta :) Császár állítólag azért volt, mert félt a szüléstõl.

#6458 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 11. - 13:06

Nekem két ismerősöm is így szült nemrég. Az egyiknél régóta megvolt a dátum, bement, érzéstelenítés és kikapták a babát. A másiknál közölte a doki, hogy ő hétfőn és csütörtökön van bent, döntse el anyuka, hogy egyik vagy másik nap. :gm: Végül meglett a dátum (a szülésnek amúgy semmi előjele nem volt, csak a papírforma), megindították a szülést, majd mivel 2 óra alatt nem tágult, kiszedték a babát császárral. Ja, és amin igazán meglepődtem: ameddig nem volt tej (márpedig egyik anyukának sem volt 2-3 napig) a babák cukros vizet kaptak! (Nem igazán értem, ha a kutyától a birkáig mindenkinek van újszülött tápszer forgalomban, akkor pont egy gyereknek kell cukros vizet adni? Nincs semmi jobb megoldás ilyenkor?)

#6459 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 11. - 13:37

Császár állítólag azért volt, mert félt a szüléstõl.

Ez aztán a komoly szakmai indok. :rolleyes:

Izland, a "bababarát" kórházakban elvileg nem adnak tápszert, sõt, hivatalosan semmit, csak szoptatni lehet a babát. Nem hivatalosan persze ugyanúgy itatják a babákat vízzel, cukros vízzel, tápszerrel, melyikben hogy.

#6460 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 11. - 15:49

Már szülés elõtt egy hónappal bentfogtak a kórházban májfunkció emelkedés, epepangás miatt. Tünet annyi volt, hogy véresre tudtam volna vakarni a bokám, derekam, nyakam. Állítólag ilyenkor a bõrben kezd el lebontani vmit a szervezet. Azt mondták, van rá gyógyszer (valami medveepe kivonat), de ahhoz be kell feküdjek, hogy be tudják állítani az adagot. Befeküdtem, 2 nap múlva már semmi bajom nem volt, de nem engedtek haza. A szülés megindításának az oka végül az lett, hogy már többször nagyon rossz flowmetria mérést produkáltunk. Ez valami olyasmi, hogy ultrahanggal nézik a köldökzsinór vérnyomását és a baba fején az ütõér vérnyomását és ha nyomáskülönbség áll fenn hosszú ideig, akkor a baba veszélyben van. Az elsõ ilyen mérés után már tolni akartak a mûtõbe. Kértem a dokit, hogy ugyan mérje már meg még egyszer, mert én még korainak érzem. Megmérte, és az alatt az 5-10 perc alatt valahogy rendezõdött. Mégsem császároztak. Lehet, hogy csak rákönyökölt a gyerek a köldökzsinórra, és azért nõtt meg benne a nyomás, de az is lehet, hogy emiatt a májfunkció emelkedés miatt nem mûködött rendesen a méhlepény. Amúgy vicces, hogy fingjuk sincs semmirõl, bármi "lehet, hogy..." Egy hét múlva ismét volt egy ilyen rossz mérésünk, és akkor mondta a doki, hogy jobb lesz már ennek a gyereknek kint. Semmi jele nem volt, hogy jönne. Apró görcsölések éjszaka, ahogy forgolódtam, de semmi komoly. Összehívtak egy fõorvosi kupaktanácsot. Dél körül döntöttek a megindítás mellett, 1-kor kaptam az elsõ oxitocin adagot és 6-kor már a kezünkben tartottuk a kis csöppséget. A szülésznõ megjegyezte, hogy a méhlepény valami elképesztõ satnya volt, csoda, hogy így felnevelte ezt a gyereket. Szóval ki tudja, mi zajlott odabenn, ki tudja, hogy meddig bírta volna még azzal a méhlepénnyel. Ezért mondtam, hogy utólag talán jobb volt így. Én abszolút természetes szülés párti vagyok. Az elején azt mondtam, hogy engem majd csak akkor látnak a kórházban, ha már kint van a gyerek feje, de hát nem így sikerült. Majd most, a következõnél meglátjuk mi lesz. Azt mondjuk én is idiótaságnak tartom, hogy csak azért császározzák, mert fél a szüléstõl... Ja, a cukros vizet nálunk is tolták, meg a tápszert is. Én meg szoptattam rendíthetetlenül, de õszintén szólva, mint kezdõ anyuka, fogalmam sem volt, hogy mennyi tej jut a gyerek szájába, és mennyinek kellene ahhoz, hogy ne legyen éhes. Valami jött, de hogy mennyi és milyen, passz. Második éjszaka kiderült, hogy édes kevés. Üvöltött és nem tudtam mi baja. Betoltam a csecsemõshöz, aki kioktatólag közölte, hogy anyuka, ez a gyerek éhes, nem látja?!? Persze, végül is már 2 napja ismerem a gyerekemet, igazán tudhatnám mikor mi baja, amikor még kézbe venni is alig mertem... Szóval az elsõ 1-2 hétben muszáj volt tápszerrel is kiegészítenem a szoptatást, mert ennyi idõ kellett, hogy beinduljon rendesen a tejem. Persze az elején én is úgy gondoltam, hogy az én gyerekem aztán tuti nem lesz tápszeres, a közelébe sem engedem, de megmondom õszintén, hogy a szoptatással én annyit szenvedtem, hogy többször megfordult a fejemben, amikor már hetek óta bõgve szoptattam, hogy francba az elvekkel. Végül összeszorítottam a fogamat és kitûztem célul a fél éves kort, hogy addig valahogy ki kell bírjam. Aztán akkorra már annyira belelendültünk, hogy már elmúlt 1 éves, amikor végleg elhagytuk a szoptatást. Remélem a másodikkal már könnyebb lesz...

#6461 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 11. - 16:33

Hát így igen, érthetõ. Mekkora is volt a leány amikor született?

#6462 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 12. - 11:31

Palo ebben az esetben nem csoda. Ennél a nõnél semmi baj nem volt, csak bement a napi vizsgálatra és délelõtt megbeszélték a dokival, hogy délután majd szül, addig sétálgasson. Egyébként 2 éves a gyereke és még tápszerezi...

#6463 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 12. - 15:55

Regének meg hólyaghurutja van. :( Szegényke, ezek szerint örökli tõlem, nekem is rengetegszer volt, szerencsére most pár éve szünetel. Holnap viszünk be egy pisimintát a laborba, hogy kiderüljön, van-e benne baci, és ha igen, miféle. Szerencsére a dokinénink nem gyógyszermániás, tényleg csak akkor ad antibigyót, ha muszáj. Úgyhogy kapott a lány tejsavas ülõfürdõt, meglátjuk, segít-e valamit.

#6464 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 12. - 16:09

Jobbulást :)

#6465 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 12. - 16:26

Köszi. :)

#6466 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 12. - 21:42

2550g-mal született. Elõtte az ultrahangos vizsgálatok alapján 3000 körülire saccolták. Egyébként azóta (több, mint másfél éve) csak azzal tudnak szekálni minket, hogy nem hízik eleget. A kórházból már egy nappal hamarabb hazazavartak minket, merthogy makk egészséges a gyerek, mégcsak sárgulni sem sárgult, húzzunk haza, kell a hely. Szóval másfél éve az ég-világon semmi baja, leszámítva 2-3 nap náthát. A dokinál is mindig az van, hogy miért csak ennyit hízott, kicsi ez a gyerek. Most, így 21 hónaposan 9 kg. Mindig visszakérdezek a dokinál, hogy amúgy egészséges? Mint a makk. Akkor? Kell idegeskednem? Nem. Ennyi. Egészséges gyereket óhajtok nevelni, és nem pufi-pofit. Eszik amennyi jólesik abból a 3-4 félébõl, amit felkínálok neki, és kész. Egyik nap alig eszik, másik nap megüti az elfogadható szintet. Ennyi, de nem vagyok hajlandó már idegeskedni rajta. Regének jobbulást! Szegény. Ez mitõl lehet? Csak öröklõdés? És hogy jöttél rá, hogy ilyen baja van?

#6467 Chilly

Chilly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.552 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 13. - 7:42

Valaki rutinos segítsen legyen kedves, mert most már megõrülök. A két lábam a combom közepéig bedagad, feszít, a bokám viszket, és egyszerûen SEMMITÕL nem megy le. Pihentetéstõl sem, reggelre alig, akkor is a balos nagyobb marad, mint a jobbos. A bokacsontomat 2 hete nem láttam már, lehet nincs is. Most már a kezem is dagadozik napközben. A vérnyomásom 90/60, mozgok eleget, nem ülök egész nap (korábban mozgásra lement, most már azt sem), de hiába rakom fel, tornáztatom, csinálok bármit is, marad ilyen széééép nagy. Valakinek ilyesmi? Megoldás? (csak azt ne, hogy kitartás, mert ettõl tépem ki az összes hajamat).

#6468 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 13. - 7:58

DOKI!

#6469 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 13. - 8:59

Chilly, gondolom a védõnõ rendszeresen nézi a vizeletet, hogy kiszûrje a terhességi toxémia lehetõségét, igaz? Nem hiszem hogy kóros lenne, ez a hirtelen meleg meg az elmúlt hetek idõváltozásai nem éppen kedveznek a várandósoknak. Mennyi van még hátra? Palo, elvileg felfázástól szokott lenni. Rege rengeteget van pucér alsó fertállyal, de eddig, az elmúlt 14 hónap alatt nem volt gond belõle. Végiggondoltam az elmúlt napokat, mikor fázhatott fel, de mostanában esélye sem volt. Nem tudom. Péter ma bevitt vizeletet a laborba, de abból csak jövõ hétre tenyészik ki a baci, ha van benne. Addig megõrülünk. Sírva fakad minden pisilésnél. Úgy jöttem rá, hogy egyrészt elkezdett gyanúsan ritkán pisilni, sokat nyúlkál a nunijához, és tegnapelõtt éreztem hogy láza is van, meg tök nyûgös volt. Mármint a szokásosnál is elviselhetetlenebb...

#6470 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 13. - 9:07

http://divany.hu/por...dett_d-vitamin/

#6471 Chilly

Chilly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.552 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 13. - 17:00

Vizelet negatív, 34 hetes vagyok. Ma felhívom a dokimat.

#6472 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 13. - 19:23

Vizelet negatív, 34 hetes vagyok. Ma felhívom a dokimat.

34. héten még akár normális is lehet. Ha ez bíztat. :gm:

#6473 Chilly

Chilly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.552 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 13. - 19:25

Holnap reggelre berendelt sürgõsségi vérvételre.

#6474 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 13. - 21:00

Bara! Jobbulást a leányzónak! Nagyon rosszul hangzik. :rolleyes: Chilly! Combig? Nem tûnik átlagos dolognak, kíváncsi leszek találnak-e valamit. Szülés után hosszú percekig el tudtam gyönyörködni a bokámban, amit már hónapok óta nem láttam. :D

#6475 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 13. - 21:13

Köszönöm, ma egy ismerõs hozott teafaolajat, azt is tettem a fürdõjébe, holnap szedek kamillát, és akkor lehet váltogatni. Érdekes ez a lábdagadás, én alapból eléggé dagadós fajta vagyok, pl utazásnál két óra alatt képes vagyok olyan bokát növeszteni, hogy rá sem tudok állni, annyira fáj. Meg este ha sokat iszom, akkor a kezem nõ bucira. Terhesség alatt viszont nagy meglepetésemre egyáltalán nem dagadtam, csak Apival szülés elõtt pár nappal egészen enyhén, csak annyira, hogy pont nem volt kényelmes bekötni az edzõcipõ fûzõjét.

#6476 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 14. - 8:36

Köszönöm, ma egy ismerõs hozott teafaolajat, azt is tettem a fürdõjébe, holnap szedek kamillát, és akkor lehet váltogatni.

Hitetlen,
kamilla, körömvirág, cickafark - mindegyik gyulladáscsökkentõ, csinálhatsz belõlük vegyesen teát és azt tenni a fürdõbe (vagy akár inni is, ha megissza). Ártani biztosan nem árt.
(Lehet kapni gyógyszertárban ömlesztve, sokkal olcsóbb, mint a filteres.)

#6477 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 14. - 9:47

Izland, ezek közül minden van itt a kertben, szedek akkor és leforrázom neki. Friss növénybõl mennyi kell a teába? Mondjuk egy fél literes bögrébe egy-két körömvirág-virág, egy maroknyi kamillavirág és egy bogernyõnyi cickafarkvirág?

#6478 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 14. - 11:04

Izland, ezek közül minden van itt a kertben, szedek akkor és leforrázom neki. Friss növénybõl mennyi kell a teába? Mondjuk egy fél literes bögrébe egy-két körömvirág-virág, egy maroknyi kamillavirág és egy bogernyõnyi cickafarkvirág?

A szárított virágokra ír általában 1 csészébe (2-3 dl) 1 evõkanál virágot (2-3 gr), gondolom felnõttnek. Nem tudom, hogy a babának kell-e higítani esetleg.
De megtaláltam ezt a könyvet bescannelve, ebben biztos benne vannak a mennyiségek is!
http://www.shp.hu/hp...patikajabol.pdf
Mielõbbi gyógyulást!

#6479 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 14. - 12:11

Babának mindenképpen higitva! És mielõbb a cickafarkat! Jó keserû, édesíteni kell. Gyorsan rendbe fogja hozni. :)

#6480 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 14. - 20:45

A kissebb az enyém, a nagyobb a bátyámé! :D

Asszem ez nem vet rám túl jó fényt! :D