Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Somogy megye

• Please log in to reply
6595 válasz a témához

#6401 barnabee

barnabee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 516 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 6. - 13:28

hallihóóó itt a hó ...... :D igaz hideg nincs de fúj a szél.

#6402 cucu

cucu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 88 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 7. - 7:02

Azért Kaposvári lovasként is új dolgokat tudok meg. Bár az is igaz, hogy soha nem jártam az Agrárra, max bulizni. :dev: Eddig én is azt hittem, hogy az Akadémián nincs karámoztatás. A lehetõség megvan, de eddig karámban csak haflingiket láttam, a többi ló boxban volt. Úgy tûnik, eddig mindig akkor jártam ott, amikor egy ló sem volt a karámban. Vessy neked sok sikert. Kaposváron lehet diáknak munkát találni, de a lehetõségek a város méretébõl adódóan korlátozottak. De itt is van tesco, posta stb. ahol kell az olcsó munkaerõ. Kérdés: Tudja valaki, hogy a Kassainál lévõ lovak honnan valók, és milyen fajták? Fõleg amivel bemutatózni jár. Én annó azt hallottam, hogy Kerekibõl szerzi be a shagya lóállományt. De ezen hír nem tudom, hogy igaz-e.

#6403 GabiPeti

GabiPeti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 286 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 7. - 7:57

- munka: lovas vagy egyéb? Merthogy egyéb gyakorlatilag csak a tesco-pénztárosi, szórólap-kihordói és pultosi munkakörökre korlátozódik; lovas kisegítõt pedig bármelyik lovarda szívesen lát a szezonban (vannak a környéken vagy öten, az akadémiát nem számolva)

Én úgy látom, hogy néha azért biztonsági õrt és mezõgazdasági segédmunkást is szoktak keresni.

#6404 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 7. - 13:52

Én anno amikor beszéltem vele, úgy emlékszem Parti Imre tenyészetébõl akart arab lovakat, shagya és arab tv.-t is, a szürije is gyanús hogy onnan való. Talán 4 éve h. tervezte arabokra lecserélni az állománya egy részét, hogy ebbõl mi valósult meg nem tudom, hány arabja van és honnan, de szép amivel bemutatózni jár.

#6405 cucu

cucu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 88 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 7. - 14:21

Én anno amikor beszéltem vele, úgy emlékszem Parti Imre tenyészetébõl akart arab lovakat, shagya és arab tv.-t is, a szürije is gyanús hogy onnan való. Talán 4 éve h. tervezte arabokra lecserélni az állománya egy részét, hogy ebbõl mi valósult meg nem tudom, hány arabja van és honnan, de szép amivel bemutatózni jár.

köszönöm

#6406 barnabee

barnabee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 516 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 7. - 19:04

én meg ugy tudom hogy a lajos régebben is meg most is olcso lovakat vesz mert egy két évnél tovább egyse birja nála nagyon tönkre vágják öket ,ami most van az egy arab félvér, meg majdnem az összes ami kint van nála, söt régebben tele volt sütetlen lovakkal amit c.. kupecektöl vásárolt.....

#6407 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 7. - 20:09

Annyit beszélgettem vele amit a lovasboltban ill. 1-2x jártunk feléjük és akkor. Azért mondom nem tudom ezekbõl mi valósult meg végül.

#6408 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 7. - 20:33

Én pedig úgy tudom, hogy most az összes lova Parti Imrétõl van, arabok, és mind mén... :) Mindet parelli-módszerrel képzik és kötõfékkel, vagy anélkül lovagolják.

#6409 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 7. - 20:36

Hát, arra a gyilkos melóra nem való milliós ló, ez biztos. Lajos nem kényes, honnan veszi a lovat, hanem LOVAT akar, ami nem nagy, szilárd felépítésű, jó idegrendszerű, ütemes, intelligens. Ha kupectól, ha tenyésztőtől, ha vásárból...egyébként ezzel én is így vagyok. :yeah: Nekem a ló a fontos, nem a papírja. Szépen behavaztunk, mondhatom. Sebej, legalább holnap jó havas lovaglások lesznek! :D Szia Nyanya! Rég halottunk Felőled, mi újság Veled? Mátkád? Szomszédolhatnál gyakrabban... :-)

Edited by Almelita, 2010 február 7. - 20:38.

#6410 Borcsa

Borcsa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 408 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 7. - 20:53

Asszem a jövõben rendszeres látogatója leszek a topicnak. Most adtam be a jelentkezésemet a KE-re! Remélem fel is vesznek... :) Na meg azt is remélem, hogy veletek is össze tudok majd jönni egy kis lovaglásra, ha úgy adódik! :kocc:

#6411 Dodóóó :)

Dodóóó :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 67 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 7. - 21:29

Huh, de lemaradtam :huh: 20percbe tellett, amíg elolvastam mindent - nem, nem olvasok lassan... :gm: Én semmiképpen sem szeretnék se az Akadémiára, se az Egyetemre menni, úgyhogy csöndbemaradok.. :gm: Nagyon szép a táj, csak akkor leszünk a problémában, ha egyszerre és gyorsan olvad el. :rolleyes:

#6412 Vessy

Vessy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 809 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 7. - 21:35

És miért?? Ellenvélemények is jöhetnek nyugodtan, azokból is tanulok. :)

#6413 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 8. - 15:39

Szia Almelita! Mátka jól van, bundás, jókedvû, de majd letöröm a szarvacskáit...Hamarosan megsúgom neki, hogy május végén ismét túra, nekiállunk készülõdni. :yeah: Itt is gyönyörû nagy hó van, remélem marad is egy darabig... :rolleyes:

#6414 gustilo

gustilo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 8. - 15:42

Hova túráztok? Én is töröm a fejem valami pünkösdi úticélon... szegény Bella még nem is sejti. :gm:

#6415 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 8. - 16:14

Nyanyával Kecskemétrõl indulnánk, fel a Mátra lábáig, ott pedig megnéznék az apci tengerszemet... ;)

#6416 gustilo

gustilo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 8. - 16:19

Na jó, az nekem egy kicsit sok(k). Nektek azért hajrá! :) Ha valaki mégis tudna egy jó kis túracélpontot Kaposvártól délre, illetve keletre, kb. 30 km-es távolságban, az ne tartsa magában! Köszönöm. :D

#6417 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 8. - 18:08

Gustilo, a legjobbat tudom Neked ajánlani: Szentdomján :kir: :yeah: Bükkösd mellett, kérdezd csak meg Chykit, egy idõben Õ is szinte hazajárt oda. Aztán elköltözött a........ :(

#6418 gustilo

gustilo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 9. - 10:17

Köszi, már említették nekem, hogy oda érdemes lenne ellovazni. Hát, majd meglátjuk... :) További ötletek is jöhetnek! Mégiscsak jobb, ha többõl lehet választani! Vagy nem is kell választani, megnézzük mindet! :D

#6419 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 9. - 11:12

Megnézem neked útvonaltervezõben mi lenne nektek a legjobb és legkényelmesebb, de Bükkösdöt csak ajánlani tudom.

#6420 gustilo

gustilo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 9. - 13:28

Köszi, már valami körvonalazódik bennem. És szerepel benne Bükkösd is. ;)

#6421 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 9. - 13:50

Pihenõnek éppen megfelel a Sas-réti vadászház, ott lehet legeltetni, meg gyönyörû :) Utána Ibafa, ha a rövidebb úton mentek, egy falu után (nem jut eszembe a neve) már Ibafa felett értek ki, viszont onnan már nincs messze Bükkösd.

#6422 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 9. - 22:06

Huh... ma derült ki, lehet megyek ki koreába :eek: Aminek örülök is, meg azért tartok is tõle.... És nem is említettem még, ismét egy új taggal bõvült a család... :dev: egy kölyökkutya teszi színesebbé a napjaink...

#6423 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 9. - 23:11

Megvan! Gálosfa-Szabás felé, az is gyönyörû útvonal és végig van túristajelzés...

#6424 Kelly anyu

Kelly anyu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 606 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 14:37

Mit csinálsz Te Koreában? :hu:

#6425 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 14:58

Komoly emberek mellett tettetem hogy én is komoly ember vagyok és vállalati mutatókról értekezem meg szenvedek el tréninget. :dev: Mindezt céges cehhen természetesen... ( a Samsung koreai illetõségû, ott a Headquarter - anyacég, amúgy sose fogjátok kitalálni, de egy vegyeskereskedésbõl nõtte ki magát azzá ami...)

Edited by chyki, 2010 február 10. - 14:59.

#6426 chestnut

chestnut

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.357 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 19:57

Szia mindenki!

Végre egy kis élet má' itt! :yeah:
Üdv minden újnak.

Hova túráztok? Én is töröm a fejem valami pünkösdi úticélon... szegény Bella még nem is sejti. :gm:

Én már sejtem.... :gm: Majd összehozzuk.... ;)

Mostmár szinte mindenki tudja, de azért közhírré tétetem: tegnap megérkezett a mi családunk legújabb tagja: Kajszi, a hidegvérű :yeah: aki egy úgy bújik, mint egy kis cica, ha simogatják (tudom, nehéz elképzelni a méretei miatt, de télleg így van)
Kép lesz...

Edited by chestnut, 2010 február 10. - 19:58.

#6427 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 20:20

Grat Kajszihoz, remélem úgy is gurul, mint a neve alapján elképzelem...bár Cherrbõl kiindulva dupla-Kajszi lesz! :yeah: Gondoltam holnap megnézem, de lehet, hogy a lábam sem tudom kitenni a hó miatt. Sebej, pihi lesz!!! :D

#6428 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 14. - 21:08

Húúúúúúúúúúú, micsoda pörgés volt itt az elmúlt napokban. :gm: Remélem mindenki élvezte a havas lovaglás örömeit-mi nagyon. :yeah: De sajnos holnap megint hétfõ....

#6429 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 14. - 21:23

Kinek a hó...kinek a latyak... :(

#6430 Dodóóó :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 67 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 14. - 22:24

úúúú deirigyellek chyki :hu: úgy elmennék oda én is.. :cool: mikor mész?

#6431 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 14. - 22:42

Március 20-án indulunk vagy 27-én és egy hétig leszünk kint. A végleges idõpontot a jövõ héten küldi a HQ (koreai samsung - anyacég) De azért ne feledd dolgozni megyek :) Kb 1.5 napom lesz mászkálni meg leskelõdni. Meg visznek minket városnézésre. Remélem azért éhen nem halok, a kimcsi (fogalmam sincs hogy írják) az vmi nagyon el...ott savanyított káposztás csípõs töltött káposztaféle, na az nem begyere. A tésztáik jók (ha elég csípõsek), a moszat is ehetõ rizzsel (na ezt pl. sose gondoltam volna) de biztos van a moszaton kívül még ehetõ kajájuk... még a szlovák samsungban ettem ilyesmiket amikor kimentünk, elvileg nálunk is lehet kapni ezt-azt a büfében, meg van koresz kajálda is, de szerencsére a macskák még megvannak a samsung területén, igaz az egyik sánta.... :rolleyes: Annyit tudok van MCDonald's de nem ajánlják ott az sem az igazi. Már csak abban reménykedem hogy a hotelben lesz európai kaja... majd küldök képeket, attól függ hova foglalnak szállást. (az egyik helyen csak a recepción vannak netes gépek, a másikon a szobákban is) a céges laptopot meg állítólag nem érdemes ki-be hurcolászni a HQból, mert komoly ellenõrzésken kell átmenni. :confused: Ha nem jelentkezek éhen haltam. Jah és iszok SOJU-t. Ami meg olyan mint a vizes vodka, õk azért vannak oda. Persze mivel majd csak márciusban lesz, majd akkor lesz biztos ha már hazajöttem, de hivatalosan ketten megyünk,ebbõl egy fix én, meg az árazással foglalkozó munkatársnõm nagy nehezen rávettük (mert elvileg errõl a területrõl is jönnie kell valakinek) a fõnökömmel. Nem mellesleg a repülõút min. 12 órás---- :eek: De azért marhára várom (csak a májusi lovastúrát jobban) :yeah:

#6432 gustilo

gustilo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 16:01

Nicsak, ismerõst találtam! :D

(a legfelsõ hozzászólásban)

#6433 gustilo

gustilo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 16. - 8:16

Akinek még aktuális: Ladon is indul lovastúra vezetõ tanfolyam. Bõvebbet a Grátisz mai számából.

#6434 Dodóóó :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 67 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 16. - 17:40

aztakurva :hu: :hu: ez gyönyörûû :eek: milyen üstöke van te jóóisten :yeah: húú hát ez csodaszép lett :)

#6435 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 16. - 22:29

Ladra? :rolleyes: Amikor szeptembertõl itt lesz a szakközépben, beszámítják az eddigi végzettségeket, és így jóval olcsóbb áron jön ki tanfolyam díja...

#6436 gustilo

gustilo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 18. - 10:37

... ámde amikor tavaly érdeklõdtem náluk, még fogalmuk sem volt az egészrõl. Mindegy, plusz infónak jó.

#6437 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 19. - 20:19

... ámde amikor tavaly érdeklõdtem náluk, még fogalmuk sem volt az egészrõl.

Mindegy, plusz infónak jó.

Ok, de azóta változtak az idõk, tanárok... ;)

Ha nem a hó esik, akkor az esõ. Ez a rengeteg víz az életben nem szárad meg...
Ma vizen jártunk. Már az is megy. :rolleyes:

#6438 gustilo

gustilo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 25. - 14:52

Ha valaki esetleg ismerne olyat, aki házhoz jön lovat nyírni, legyen szíves szóljon. Köszönöm.

#6439 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 25. - 20:41

Szarkáné Egry Vera. :D Nagyon szépen dolgozik. Napfény, tavasz, imádom!!! :yeah:

#6440 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 25. - 20:57

Ha valaki esetleg ismerne olyat, aki házhoz jön lovat nyírni, legyen szíves szóljon. Köszönöm.

Csak nem melege van a kis medvédnek? Azt a rengeteg szõrt, mire levedli...

Más: hallottam, hogy valamiféle ugróverseny lesz Kaposváron. Mi lesz ez, és mikor?