Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Somogy megye

• Please log in to reply
6595 válasz a témához

#6361 királylány

királylány

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 134 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 4. - 18:26

Sziasztok!!! Nem tudja valaki véletlenül, hogy mi lett a siófoki lovasbolttal??? :hupp: Ma bevásárlókörútra mentem volna oda, és sehol senki :huh:

#6362 cucu

cucu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 88 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 4. - 19:30

Szia királylány! Valamikor pár hónapja (kb.: november) beszéltem velük telefonon, amikor közölték, hogy eladnak mindent, ami a boltban van, és bezárnak, mert ott nem megy az üzlet. Ezek szerint akkor eladtak mindent :gm:

#6363 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 4. - 19:53

De jó Emammy, hogy Te végre kipihentnek érzed Magad! :yeah: Sajnos nem tudlak bíztatni, hogy sokáig fogod érezni ezt a kellemes érzést... :rolleyes: Én csak próbálkoztam , kevés sikerrel... És ma megint kezdõdtek a fullos, munkás hétköznapok. És záróvizsga, konferencia, szintvizsga-minden lesz. Hogy én hogy várom. :rolleyes: Mindenesetre szép hetet Nektek!

#6364 királylány

királylány

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 134 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 4. - 21:34

Szia királylány!

Valamikor pár hónapja (kb.: november) beszéltem velük telefonon, amikor közölték, hogy eladnak mindent, ami a boltban van, és bezárnak, mert ott nem megy az üzlet.

Ezek szerint akkor eladtak mindent :gm:

Köszi szépen az infót! :(

Én szomorú vagyok, nagyon szerettem hozzájuk járni, bár igaz jó rég nem voltam már... :(

#6365 boomsly

boomsly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 284 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 5. - 16:27

Megen' havazik. Mire kijutok a patásokhoz elolvad, megen'.

#6366 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 5. - 21:05

Pont ezért, mi jó sokat lovaztunk a szakadó hóban. :yeah:

#6367 boomsly

boomsly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 284 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 5. - 21:14

Mondhatnám: utállak, de az olyan alpári. Egyszerûen csak nem szeretlek :gm:

#6368 Women

Women

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 958 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 8. - 13:24

Tisztelt Sporttársak, Lovasok, Lovas szolgáltatók!

Ezúton szeretnék minden lovast, lovas szolgáltatót meghívni egy konferenciára, melynek témája az új erdõtörvény (2009. évi XXXVII. Törvény), amelybe a következõ rendelkezés került be:

"92. § (1) Az erdõben lovagolni, illetõleg jármûvel közlekedni csak az arra kijelölt úton szabad.
(2) Erdõben lovaglásra, valamint jármûközlekedésre utat az erdõgazdálkodó javaslata alapján vagy harmadik fél kezdeményezése esetén az erdõgazdálkodó egyetértésével az erdészeti hatóság jelöl ki."

Idõpont: 2010. január 19. kedd 17:00

Helyszín: 7621 Pécs, Felsõmalom u. 13 (Baranya Megyei Vállalkozói Központ)

(a központnak saját parkolója van, amely megközelíthetõ Koller utca felõl, Pécsieknek segítség lehet az E-on székház, régi Búza téri piac, Egyetem utca, Banya-Tanya Étterem)

Amennyiben lehetséges kérem jelezzék felém részvételi szándékukat. Bõvebb felvilágosítás a mellékelt meghívóban, illetve a lovasturizmusegyesulet@gmail.com e-mail címen.

Tisztelettel: Szabó Elza (Women)

lovas rendezvényszervezõ
Dél-Dunántúli Lovasturizmus Egyesület

Telefonon nem vagyok elérhetõ és egy darabig ez így is marad. Úgyhogy vagy itt lehet nekem üzenni, vagy e-mail-t lehet írni. Mobiltelefontalanodtam. :kir: :dev: :D

A meghívót nem tudom, hogyan tegyem ide fel, de megpróbálom. :)

Tisztelt Sporttársak, Lovasok!

Valószínûleg hallottatok már arról, hogy az új erdõtörvénybe (2009. évi XXXVII. Törvény) a következõ rendelkezés került be:

92. § (1) Az erdõben lovagolni, illetõleg jármûvel közlekedni csak az arra kijelölt úton szabad.
(2) Erdõben lovaglásra, valamint jármûközlekedésre utat az erdõgazdálkodó javaslata alapján vagy harmadik fél kezdeményezése esetén az erdõgazdálkodó egyetértésével az erdészeti hatóság jelöl ki.

A Mecseki Erdészeti Zrt., mint erdõgazdálkodó a lovasokkal és kerékpárosokkal egyeztetve szeretne elkészíteni egy javaslatot a területén kijelölt lovaglóutakra. Néhány lovast a helyi erdész már meg is keresett, és néhány lovas be is jelölt utakat.

Úgy gondoljuk, hogy a kérdés rendkívül fontos, és késõbb ugyan lehetséges, de igen nehéz lesz változtatni a most kijelölt utakon. Csak akkor van esélyünk kellõ számú lovaglóút kijelölésének elérésére, ha összefogunk. Így lenne arra esélyünk, hogy a Mecseki Erdészeti Zrt-vel, más erdõgazdálkodókkal, illetve az erdészeti hatósággal folyó tárgyalásokon megfelelõ eréllyel tudjunk fellépni. Összefogva sokkal több út kijelölését tudjuk elérni, mint ha az erdészet véletlenszerûen kiválasztott lovasokkal tárgyalva kijelöl néhány utat.

Tekintettel arra, hogy a lovasok az erdõben károkat nem okoznak, és az erdõgazdálkodást semmilyen módon nem akadályozzák, a célunk az lenne, hogy igen kevés számú indokolt kivétellel az összes térképen (Mecsek Turistatérkép, illetve 1:50.000 katonai térkép) jelölt út egyben kijelölt lovaglóútnak is minõsüljön. Ennek elérésére csak akkor van esélyünk, ha egységesen, együtt lépünk fel, és mindannyiunkat ugyanaz a néhány ember képvisel. Minden olyan eset, amikor valaki felvállalja, hogy néhány utat kiválaszt, és azt kijelöli, gyengíti esélyeinket.

Ugyanakkor nem szeretnénk azt a küzdelmet sem feladni, ami a törvény számunkra hátrányos szövegének megváltoztatására irányul. Ehhez azonban szintén az eddigieknél sokkal nagyobb összefogásra lenne szükség, hiszen eddig szinte csak a Magyar Lovas Turisztikai Közhasznú Szövetség vállalta ezt fel.

Fentiek érdekében azt javasoljuk, hogy tartsunk egy találkozót a lehetõ legtöbb, esetleg az összes dél-dunántúli lovas vagy képviselõje részvételével. Ezen a találkozón lenne alkalmunk megbeszélni egy közös stratégiát, továbbá felhatalmazni azokat az embereket, akik a dél-dunántúli lovasokat képviselik az erdõgazdálkodóval és az erdészeti hatósággal folyó tárgyalásokon annak érdekében, hogy a lehetõ legteljesebb mértékben megmaradjon a lehetõségünk a szabad lovaglásra.

Kérünk ezért, hogy gyere el
2010. január 19. napján 17 órakor
Pécs, Felsõmalom utca 13. szám alatt található Baranya Megyei Vállalkozói Központ Oktatótermébe.

Kérünk arra is, hogy ismerõseid kérdezd meg, hogy eljutott-e hozzájuk levelünk. Ha nem, értesítsd a levélben foglaltakról, és küldd el nekünk elérhetõségét.

Kérünk továbbá arra is, hogy ne gyengítsd az összefogás erejét azzal, hogy a saját területeden esetleg utakat jelölsz ki. Ha ilyen kéréssel keres meg az erdészet, mondd el, hogy ezt a lovasok egységesen szeretnék intézni, és hamarosan jelentkezni fognak elképzeléseikkel.

Amennyiben nem tudsz eljönni, de van olyan ismerõsöd, aki képviselni tud ezen az eseményen, kérünk, hogy a levélhez csatolt formanyomtatványt aláírva add át neki, hogy így õ a nevedben eljárva meghatalmazást adhasson a találkozón a fenti ügyekben való eljárásra, hiszen csak megfelelõ számú meghatalmazás birtokában van esélyünk az eredményes fellépésre. Meghatalmazásokat elsõsorban szervezetektõl, sportegyesületektõl, illetve istállóktól, lovassporttal foglalkozó cégektõl várunk, de természetesen magánszemélyektõl is szívesen fogadjuk.

Dátum: 2010. január 8.

Szabó Elza
lovas rendezvényszervezõ

Alulírott
____________________________________________________(név)
____________________________________________________(lakcím vagy székhely)
____________________________________________________(magánszemély esetén születési hely, idõ)

meghatalmazom

hogy a nevemben a dél-dunántúl területén kijelölendõ lovaglóutakkal kapcsolatos kérdésekben eljárjon.

Kelt Pécsett, 2010. napján.

Ezt az aláírandó vacakot szerintem úgy tudjátok kinyomtatni, ha visszamásoljátok world-be.

#6369 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 8. - 15:35

Hm?
Utálsz? Mert kint lovagolunk a hóban, és te nem?
Érdekes egy figura vagy...

Mondhatnám: utállak, de az olyan alpári.
Egyszerûen csak nem szeretlek :gm:

#6370 asset

asset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 145 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 10. - 15:58

Sziasztok! Tudom, hogy nem egészen ide vág, de elég sürgõs, hátha érdekel valakit: Eladó Tolna megyében, Nak belterületén (Somogy megyével határos) egy 1.724 nm-es építési telek. Víz, villany, telefon be van vezetve. A telek bekerített, végében egy kis patak van. Gyönyörû környezet, Gunarasfürdõ közelében, ami kedvelt turisztikai célpont. Családi ház, hétvégi ház építésére, lótartásra vagy akár üzleti célra is alkalmas. Meglévõ építési terv és engedély panzió kialakítására. Az ár 1,5 millió Ft. Beszámítunk lovagolható pónikat, lovakat, mg-i gépeket (traktor, fûkasza), építési anyagokat, vagy bármilyen értelmes, hasznosítható dolgot. Érdeklõdni: 06-70-703-39-85 vagy seraszandra@freemail.hu

#6371 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 17. - 20:17

Fantasztikusan pörög ez a topic... :rolleyes: Jó hideg hétvége volt, rá is fagytunk a négylábúakra. Mondjuk reggel az erdõ hihetetlen szép, még van hó, sehol egy lélek, õzikék,rókák. Azért egy kis napfényt már várnék...

#6372 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 17. - 21:12

Halihó somogyiak :) Itt a messzi-messzi Mátrában nincs hó, de talán már holnap lészen... alig várom! Holnap edzésem lesz, ma egy kicsit futószáraztam, a büdös dögje olyan szép volt... A csikó persze visít otthon mint egy malac, de nem is remélem hogy ez javulni fog, mert a haflingiak közül a csikó egy éve ugyanezt csinálja amikor kiviszem a társát. No de! Áprilisban lehet heréltetek, mert akkor ilyenkor össze lehetne rakni a csikókat, addig sem stresszelnének, no meg legalább lemozgatnák egymást amíg mozognak a nagyok :D Jajj, a csikóm nõl mint a bolondgomba, lassan lábujjhegyre kell állnom ha le akarom pucolni a farát, az amúgy is kétsztrádás... :dev: Mindenkinet további szépet és kellemes hetet!

#6373 Julien

Julien

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 189 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 17. - 21:23

Kedves somogyi lovas (és lótlan) Barátaink!
Szeretettel hívunk és várunk Titeket is hagyományos lovasbálunkba 2010 február 20-án 20 órától a Pécs melletti Nagykozárba.
Zenét a Harold szolgáltat, italt a csapos. Ha kajás vagy, hozz magadnak! Szervezõ a Bocipaci Lovas Egyesület (www.bocipaci.hu).
Belépés kizárólag yookedvûen, öltözékre etikett laza: weszkó csimmától a cicanacin át a kisestélyiig minden belefér.
Ha vki kedvet érez és lehetõsége van, szerettel várjuk.
Részletek: +363209705554

#6374 Dodóóó :)

Dodóóó :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 67 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 19. - 20:43

pangás van.. :( félév? :D Almelita jössz diákhetezni? :dev:

#6375 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 19. - 20:51

Egy fotó a nagyfiamról :D

Kiscsikó...óriás...

#6376 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 19. - 21:55

Mikor lesz a diákhét? Jót buliztunk tavaly.... :yeah: Kicsit necces, nálunk nincsenek ilyen lazulások. :nem: Vedlik a lovam-jön a tavasz? Nem bánnám. :)

#6377 barnabee

barnabee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 516 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 21. - 11:30

jóó ez a buli meghivás !!!!!!!!!!!eszembe jut egy mondás róla :ha jöttök ,lesztek Ha hoztok esztek........ chyki ez a lo állat zsufafako lessz ?

#6378 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 21. - 11:56

Olyasminak készül :D

#6379 Dodóóó :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 67 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 21. - 21:14

Szerda-csüt-péntek ... holnap még bejöhetsz :D

http://kapos.hu/hire...khez_klikk.html

ittvannak a videok, ha érdekel... de amúgy sokkalrosszabb volt mint tavaly.. erõltetett, pangásos.. nemjóó :(

chyki ez deszéép :)

#6380 chestnut

chestnut

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.357 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 22. - 15:12

Topic fel!

Almelita jóvoltából néhány kép egy régi kedves ismerõsrõl:

Bulizás közben

Nagyon szééép

Vágtaaaa

Alig ismerni rá :)

Szabadagazda! :kir:

Egy fotó a nagyfiamról :D

Nemtom megnézni. :mad:

#6381 Dodóóó :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 67 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 23. - 20:37

Basszuuussss :hu: Lelõhetem? :D Ha nem vettem volna észre az elsõ kép címét, akkor nem ismertem volna rá...Dollár :huh: Hát nagyon szép lett. Nagyon tetszik. Látszik, h szeretik, h törõdnek vele, ki van kupálódva, komolyan mondom...tetszik :)

#6382 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 23. - 22:38

Most hol van jelenleg?

#6383 Kelly anyu

Kelly anyu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 606 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 24. - 19:20

Hogy mibõl lesz a cserebogár!!!! :hu: Ki hittel volna ezt pár éve... :rolleyes: Én örülök, hogy jól van Dollár!

#6384 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 24. - 21:49

Hogy hol is van? Annál a Fiatalembernél, aki megvette. Közös ismerõs... ;)

#6385 Remedy

Remedy

Új vendég

• Fórumtag
  • 6 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 26. - 11:16

Segítsetek
Tudom ez nem lovas de fontos nagyon, és mivel somogyból tünt el hátha tudja valaki hol van!

http://images.imgsrv...16965249735.jpg

Keresem ezt a kutyát! A képeket, még csak pár hónapos volt, most már több mint egy éves, Õ az én drágám, és azért kérem a segítségetek, mert a volt párommal mikor szakítottam nála maradt a kutya, de most nem tudom, hol lehet, mert a volt párom is eltünt, segítsetek, vissza akarom kapni õt! NAGYON FONTOS!!!! Kérlek ha bárki látta vagy tud róla írjon remedy20@citromail.hu vagy itt magán üzit! Amúgy nagyon barátságos, a lovakkal, macskákkal, más kutyákkal ki jön, utoljára piros vászon nyakörvet viselt rajta kis tappancsokkal, Somogy megyében éltünk Szentgáloskéren, kérlek segítsetek megtalálnom!

#6386 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 26. - 19:29

Remedy, nem látható a kutty képe... Jó hideg van...brrr.

#6387 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 31. - 19:32

Még jó, hogy ennyire pörög ez a topic. :rolleyes: Jó hideg szeles idõ volt, meg ez a hó...és el is olvadt szinte. Vedlenek a lovaim, énekelnek a madarak. Elnézték a naptárat, vagy tudnak valamit, amit mi nem?

#6388 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 31. - 20:26

Nálam is vedlik mind a két ló, lehet tényleg tudnak valamit....bár a hóvirágoknak nem jött be... :dev:

Edited by chyki, 2010 január 31. - 20:26.

#6389 Kelly anyu

Kelly anyu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 606 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 1. - 11:45

Nálam is mintha vedlenének, és tüzelnek a kutyák a faluban... ez már csak jelent valamit... :D Imádok hóban lovazni, szép a fehér táj, de azért zölden az igazi! :)

#6390 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 1. - 12:06

Hát itt most elég rosszak az utak, a faluban csak vezetni mertem, az autók kijárták a földutakat, minden csúszik, örülök ha épségben lejutok a mezõig.... Persze ha több idõm lett volna a hétvégén a hegyekben nagyon jót lehetettt volna lovagolni... na de majd ha nem olvad akkor 7végén... A lovak nagyon élvezik a havat, ma reggel is ahogy kiengedtem õket, akkora futkosást-játékot csaptak le... néha olyan mintha két csikóm lenne :D :dev:

Edited by chyki, 2010 február 1. - 12:07.

#6391 hubertus

hubertus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.809 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 3. - 11:01

Kedves Somogy megyei lovasok! Segítséget szeretnék kérni tõletek! Jövõ héten van Kaposváron a fedeles minõsítõ verseny díjugratásban. 2 lóval mennénk, de sajnos csak az egyiknek sikerült a helyszínen boxot foglalnom, a többi már mind foglalt. Mivel Gyõr mellõl érkezünk, és szombaton és vasárnap is szeretnénk részt venni, hosszú és költséges lenne oda-vissza utazni. Tud valaki esetleg olyan helyet, ahova befogadnának minket egy éjszakára (két napra) egy lóval, lehetõleg a Lovasakadémia közelében? Segítségeteket elõre is köszönöm! :ang:

#6392 hubertus

hubertus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.809 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 4. - 7:07

Jó reggelt! Köszönöm mindenkinek a segítséget, nagyon kedvesek vagytok! :ang: Közben megoldódott a probléma, egy visszamondást sikerült pont jókor elcsípnem, így van már mindkét ló számára helyünk.

#6393 chestnut

chestnut

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.357 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 4. - 12:38

Sziasztok!

Errõl hallottatok?

Pónikra támadtak

:huh:

#6394 gustilo

gustilo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 4. - 12:39

Reggel olvastam róla. De vajon kihez tartoztak a pónik?

#6395 cucu

cucu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 88 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 5. - 6:39

A pónik nem tudom, hogy kié voltak, de visszakapta õket. A sütetlen pacik miatt eljárást indított ellene az állatorvos. (ez nem megerõsített infó) MILYEN SZÉP IDÕ VOLT TEGNAP!! :dev:

#6396 cucu

cucu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 88 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 5. - 15:41

Nemá! A mai jó idõ után, hétvégére ismét fagyot és havazást mond :( ui: idõjáráson kívüli infó: NINCS :dev:

#6397 Vessy

Vessy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 809 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 5. - 16:25

Sziasztok! Úgy látom, hogy a Kaposvári Egyetem topicja eléggé inaktív, így inkább itt próbálkozom, hátha :cool: Most kezdem az utolsó félévemet BSc-n, utána szakmai gyakorlat, és közben ki kellene találnom, hogy hova tovább. Eléggé szemezek Kaposvárral már egy ideje. Korábbi hozzászólásokból láttam, hogy a lótenyésztõ szakmérnöki nem sokat ér. Ez mára sem változott? Állattenyésztõ mérnöki MSc-t ismeri közelebbrõl valaki? (ezen belül is persze a lovas szakirány) Errõl mi a véleményetek? Nem sulis, de kaposvári kérdés: Diák-/részmunkaidõs munka mennyire található a városban? Lovas: A Lovasakadémián nem csak iskolalovas szinten lehet-e lovagolni? Konkrétabban ugró- és díjlovas edzések saját ló nélkül vannak-e? Mennyibe kerül a bértartás ott? Bármi kaposvári hasznos info jöhet! :yeah:

#6398 gustilo

gustilo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 5. - 17:08

Szia! Bár mi is eléggé inaktívak vagyunk, megpróbálok némi - meglehetõsen szubjektív - infóval szolgálni: - ez a bsc, msc dolog eléggé kínai (sajnos többségünk elég öreg errefelé, fiataloktól bocs! :gm: ), de ha jól sejtem, valami alap- meg mesterképzés; állattenyésztõ mérnök az én idõmben még fõiskolai szintû képzés volt, és annyiban különbözött az egyetemi szintû agrármérnökitõl, hogy 2 évvel volt rövidebb :dev: - sajnos a mai képzésre semmi rálátásom, de szerintem a magasabb szintû lovas szakképesítésnek semmi értelme, lévén, ha dolgozni akarsz, akkor oktatóit, edzõit vagy túravezetõit kérnek, ha meg vállalkoznál, pályáznál, ott elég egyetlen felsõfokú szakképzettség, aminek az msc meg jó - munka: lovas vagy egyéb? Merthogy egyéb gyakorlatilag csak a tesco-pénztárosi, szórólap-kihordói és pultosi munkakörökre korlátozódik; lovas kisegítõt pedig bármelyik lovarda szívesen lát a szezonban (vannak a környéken vagy öten, az akadémiát nem számolva) - ha már akadémia: gondolom, tehetségesebb és megfelelõ ismeretséggel rendelkezõ lovasoknak vannak nem iskolalovas edzések is, bár ehhez az új lovarda-rendelet érdekében egyesületi tagnak kell lenni, hiszen az akadémia nem regisztrált szolgáltató, azaz csak egyesületi tagokat lovagoltathat, természetesen ingyen (na jó, ez egy rendkívül rosszindulatú megjegyzés volt... hiába, a tapasztalatok... :D ) - bértartás legutóbbi infóim szerint havi 45 plusz áfa (ámbátor ebben benne van a fedeles és egyéb használat, de pl. karámozás nincs) Hát, ennyi csak, bocs.

#6399 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 5. - 21:26

Sajnos szinte mindenben egyetértek az előttem szólóval. Majdnem. Nagyon sok szakirányú képzés indul, nézz körül, mi a kelendőbb, onnan válogass. Lóteny. szakmérnök nem rossz, ha célirányosan végzed, tehát, ha a munkahelyedhez kell. Lovasakadémia:valóban klubtagnak kell lenned, előtte érdemes lejönni, körülnézni, beszélni a vazatő edzőkkel, hogy képben légy. Szorgalom+sok munka->esetleg jó ló. :) A bértartás szerintem korrekt, 3 fedelessel, jártatóval 2 pályával-és a karámokkal. Mert az is benne van.+ állatorvosi felügyelet, és csak edzővel lehet lovagolni. Szerintem egy kirándulást megér. :yeah: Jah, ha tényleg bejön a hó+hideg holnap...hát én nem is tudom mit teszek....

Edited by Almelita, 2010 február 5. - 21:27.

#6400 Vessy

Vessy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 809 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 5. - 22:22

Köszönöm a válaszokat. Mindenképpen tanulok tovább....mivel a szüleim szerint az alapképzés semmit sem ér. Nem is értik, hogy 3 és fél év alatt hogy lehet diplomázni. Viszont lovas témájú mesterekbõl eléggé kevés van. Inkább másoddiplomások vannak félévente 250-ért. :huh: Tudom, hogy a lótenyésztõ szakmérnöki is fizetõs, de lényegesen kevesebb az a 120/félév. Bár jelenleg jobban hajlok afelé, hogy az állattenyésztõ mérnöki mestert csináljam meg, mert az legalább nappalis. Mellette pedig a lovasoktatóit szeretném megcsinálni, ahogy láttam, arra is van Kaposváron lehetõség. Munka ügyben igazából nem lovasra gondoltam, mert nem mertem arra gondolni, hogy lovasat is találok esetleg a környéken. :D No de majd akkor keresek inkább lovasat, ha itt lesz az ideje. Akkor az akadémiához - ahogy értelmezem - vagy klubtagság kell és sok szorgalom, vagy egy saját ló. Az elsõ valószínûbb. Nyártól, valószínûleg már június végétõl úgy is ott leszek nem messze szakmai gyakorlaton (Hubertus Bt. telephelyein, de fõleg Pusztaberényben, a ménesnél), majd kerítek rá idõt, hogy megnézzem az egyetemet, és akkor az akadémiát is meglátogatom. Még 1 kérdés: lovasoktatóit csináltatok ti/ismerõseitek ott helyben? Tavaly vagy azelõtt volt egyszer lovasoktatói felvételi az akadémián, bár azt hiszem, hogy annak az elméleti részét nem Kaposváron csinálták, hanem más szervezésben. Lényeg, hogy állítólag nem vettek fel 25 éves kor alatt senkit, mert valami új, szigorúbb rendszer van. :rolleyes: