Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kedvenc ételek topikja

• Please log in to reply
999 válasz a témához

#601 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 31. - 19:50

Csináltam egy kis padlizsánkrémet... :nagyotnyelõs: Úgy, ahogy Erdélyben tanultam. :) Paradicsomkarikákkal, friss rozskenyérrel isteni! Aztán nem bírtam a szomszédból errefelé kúszó illatokat és nekiláttam egy kis resztelt májat összeütni. Hagymás tört krumpli dukál hozzá. Meg koviubi, amit néhány napja tettem el. Most meg azon gondolkodom, hogy holnap sajtszósszal leöntött rakott brokkolit fogok csinálni. Ez kezd rémesen elfajulni... :D :gm:

#602 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 1. - 16:19

Émmeg friss ropogós, langyos bagettet ettem: sajtkrém, snidling, téliszalámi (a szárazabb fajtából, ami nem trutymákos), uborka. ha minden hozzávaló friss, akkor egy teljes bagettnyit meg tudok így enni, annyira isteni :) Mellé meg kefír, bár azt nem szeretem, de egészséges.

#603 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 24. - 23:21

Már akkor beindult a fantáziám, amikor megláttam a hentespult üvege mögött egy szép, sovány kis bõrös malaccomb-szeletet. Már délután 3 óra volt, és még csak a reggeli kávé volt a belemben. :kv:
Hazaérve aztán gyorsan ki is bontakoztattam összes konyhai spontaneitásomat... :D

Szóval rendesen beszórtam a husit egy saját-különbejáratú készítményemmel: só, vegeta, húspuhító, grillfûszersó, csilipaprika, tekerõs vegyes fûszernövények, tekerõs vegyesbors, õrölt fehérbors, pirospaprika, kevés telj. kiõrl. liszt, ), és már tettem is a teflonserpenyõ sistergõ (extraszûz) olívaolajára.

Mikor mk. oldala megpirult (bezáródott), egy egészen kevés vizet öntöttem az olajhoz, és lefedtem.
Közben a kamrában jártam, mert gyanítottam, van ott még egy üveg száraz Villányi vörösbor. És... jesssz! :yeah:
Már elfõtte a levét, pedig jó vastag husika. Mehet bele (is :kir: ) egy löttyintés a vörösborból .
Fõdögélt-fõdögélt... mi kéne még hozzá/bele?
Hagyma! Két szál újhagymát (zõdestül) belekarikáztam, és 5 gerezd fokhagymát is, egészben.

Ahh... Gáborunk szedett délelõtt egy nagy kosár almát, körtét. Elõször egy gyönyörûszép, nagy körtét hámoztam meg, majd cikkekre vágva a hagymák közé dobtam, aztán u.ezt tettem egy szép piros, zamatos almával.
Jajj, de vanénnekem egy szép, zsönge cukkinim is a frigóban! Nagyjából meghámoz, félbe, aztán karikába, az is mehet bele.
Aztán rátévedt a szemem a múlt héten szedett, kosárban száradgató csipkebogyókra. :D 3 szemet kimagoztam, és a húsát beleszórtam a többi mindenféle közé.
Szóval nagyon finom lett. Úgy két ebédre gondoltam, hogy elég lesz, de ezzel a zöldséges-gyümölcsös körettel jó lesz háromszorra is. :)

Bocsi, a fotó már akkor készült, amikor jóllaktam, nem bírtam tovább várni vele. :o

SPONTÁN BÕRÖS MALAC 1
SP. BÕRÖS MALAC 2
SP. BÕRÖS MALAC 3

Edited by Ágimam, 2007 október 25. - 6:58.

#604 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 25. - 11:28

Hû de jól néz ki!... :) :nagyotnyelõszmájli:

#605 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 26. - 16:03

Most pedig hirtelen felindulásból berakok egy tepsibe néhány zamatos, pirospozsgás almát, csorgatok mindegyikre egy kanál mézet, és megsütöm... :gm:

#606 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 26. - 18:29

Én meg éppen hideg madártejet eszegetek... :)

#607 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 27. - 15:43

Menjetek a fenébe. :D Nekem még a nápolyim is elfogyott. :(

#608 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 27. - 18:14

Az nem is baj :dev:, a nápolyi a legdurvább édesség a világon! Ez nem vicc! Irtózatosan sok cukor, zsír és mégtöbb kalória van benne. Egyél inkább étcsokoládét! :D

#609 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 27. - 19:30

Én pedig hirtelen felindulásból felolvasztottam az összes csokinyuszit és tojást a hûtõbõl, belereszeltem az olvasztott csokiba 3 kövér almát, egy kevés darált dióval és úgy 15 dkg. darált háztartási kekszel masszává kevertem, golyókat gyúrtam belõle, a golyókat meghengergettem a maradék dióban és most a hûtõben várnak. Várnak. Hogy mire? Hogy megegyük a kecskecombot amit reggel raktam be a kályhába, az új, mázas cserepemben, egészben, borókabogyóval, kis tejjel, konyakkal körítve, répa, újhagyma és almaágyon, tepsis burgonyával. Finom :D

#610 Guest_Regina_*

Guest_Regina_*
  • Guests

Közzétéve 2007 október 27. - 19:47

Én pedig hirtelen felindulásból felolvasztottam az összes csokinyuszit és tojást a hûtõbõl, belereszeltem az olvasztott csokiba 3 kövér almát, egy kevés darált dióval és úgy 15 dkg. darált háztartási kekszel masszává kevertem, golyókat gyúrtam belõle, a golyókat meghengergettem a maradék dióban és most a hûtõben várnak.
Várnak. Hogy mire?
Hogy megegyük a kecskecombot amit reggel raktam be a kályhába, az új, mázas cserepemben, egészben, borókabogyóval, kis tejjel, konyakkal körítve, répa, újhagyma és almaágyon, tepsis burgonyával.
Finom :D

húúú ez nagyon fincsi lehet!

#611 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 27. - 21:56

Miva', levágtátok a kecskét? :eek: :gm: Az a tej és konyak milyen viszonyba kerül egymással ott a kemencecében? Fini-fini... De milyen íze van mégis? (Még nem ettem kecskehúst.)

#612 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 28. - 18:59

Nem vágtuk le :D a comb már comb állapotban érkezett :D Nem is kecske inkább tejes-gida. Tejben áztattam, utána konyakos lében sült. Finom lett :D

#613 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 7. - 12:04

Aztán nem bírtam a szomszédból errefelé kúszó illatokat és nekiláttam egy kis resztelt májat összeütni. Hagymás tört krumpli dukál hozzá.
Meg koviubi, amit néhány napja tettem el.

Jajj... Azt hiszem, ilyesmit nem eszem egy jó darabig. :rolleyes: A resztelt májtól a hét elején csak hányni járt belém a lélek. :huh:

#614 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2007 december 7. - 12:06

Véletlenül kicsúszott a szádon? Pedig már a nyelved hegyén volt? Vén róka!

#615 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 7. - 12:14

Jajj... Azt hiszem, ilyesmit nem eszem egy jó darabig. :rolleyes: A resztelt májtól a hét elején csak hányni járt belém a lélek. :huh:

MS-nek mostanában mindenrõl valami undorító dolog jut az eszébe... :D És szereti másnak is elrontani a "szájízét". :gm:

Véletlenül kicsúszott a szádon? Pedig már a nyelved hegyén volt? Vén róka!

Jah..., és, hogy miért épp a kedvenc ételeink közé rókázott?... :dev:

Edited by Bokorugró, 2007 december 7. - 12:16.

#616 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2007 december 7. - 12:18

Viszont a minap dolgom akadt vezetési-szaladgálásilag és átmentem Hatvanon. Dél volt, úgyhogy ebéd! Bementem egy olaszos étterembe, nagyon igényesen nézett ki, a személyzet meg úri volt. Rendeltem egy polipos spegettit foghagymás öntettel. Naggyon-naggyon finom volt. Le a kalappal a szakács elõtt. :yeah:

#617 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 7. - 12:22

Ez a fokhagymás öntet nyilván valami olyasmi, amit rákhoz is elõszeretettel csinálnak... ( petrezselymes, fokhagymás, vajas) Tehát nem paradicsomos, ugye? Én meg megyek és összeütök egy Parasztreggelit. :)

Edited by Bokorugró, 2007 december 7. - 12:35.

#618 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2007 december 7. - 12:32

Igen, ez olyasmi, inkább az oljhoz hasonlít, mint a szószhoz.

#619 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 7. - 12:48

MS-nek mostanában mindenrõl valami undorító dolog jut az eszébe... :D

Nem is igaz! :nem: :P Nem mindenrõl.

És szereti másnak is elrontani a "szájízét". :gm:

Ez se nem igaz! :nem:

Jah..., és, hogy miért épp a kedvenc ételeink közé rókázott?... :dev:

Csak kerestem egy receptet, akkor láttam meg a resztelt májadat.

#620 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 11. - 18:42

Tök jó neve van ennek a kajának! :D

#621 Pottock

Pottock

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.495 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 11. - 19:02

a neve nem bíztató, de legalább vicces :D

#622 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 11. - 19:03

én ezt már hallottam, de valóban! :)

#623 Pottock

Pottock

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.495 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 11. - 19:12

akkor is vicces neve van :D nem hangzik túl komoly eleségnek , de ettõl még lehet finom :)

#624 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 11. - 19:48

Ma krumplileves és mákos guba lesz a vacsi, de holnap kipróbálom :)

#625 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2007 december 11. - 20:05

Egészben sült csuka citrommártásban. Ez volt ma a fõmenü.

#626 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 12. - 23:18

Kukorica leves Egy csomag fagyasztott kukoricát kevés vajon megpárolunk, majd felöntjük vízzel. Ha felforrt, enyhén megsózzuk, és ételízesítõvel, vegetával megízesítjük. Ebben fõzzük puhára a kukoricát. Ha már megpuhult, egy evõkanál keményítõt összekeverünk egy fél doboz tejföllel és 2 dl fõzõtejszínnel, és besûrítjük vele a levest. Forrón tálaljuk apróra vágott zöldhagymával és reszelt sajttal megszórva.

#627 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2007 december 12. - 23:33

Ha ezt megenném, csak a lepkevadász hálómat tudnám suhogtatni parafakalapban, meg térdnadrágban. Én még a közepére képzelnék egy egész csireket ropira sütve. :)

#628 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 13. - 22:28

Mondtam én, hogy ez legyen a fõ fogás?

#629 favory

favory

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.176 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 1. - 21:33

Receptet remélem nem kell írni, meg off sem lesz, de ellenállhatatlan kényszert érzek, hogy beszéljek Róla. A fokhagymás erõspistás borsos csülökrõl. Nekem jóformán mindegy, csak fokhagymás, erõspistás és borsos legyen. Jó nagy gourmandnak tûnök. Ja, és fokhagymatea. Fokhagymás pálesz, fokhagymás bélszín, fokhagymás szappan. Jézus!

#630 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 január 1. - 21:39

Saját termesztésû fokhagyma, chily a saját csirekre. (meg mindenre)

#631 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 2. - 9:23

fokhagymatea.
Fokhagymás pálesz, fokhagymás bélszín, fokhagymás szappan.

Jézus!

De õ is fokhagymakoszorúval a kereszten.

#632 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 2. - 10:56

szilveszterkor elõétel gyanánt 4féle sajtból, fokhagymából, pár csepp pálinkából és fehérborból remek fondüt csináltunk, és biokölesgolyókkal illetve házi fokhagymáskenyér-falatokkal mártogattuk. isteni volt!!!! :)

#633 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 2. - 21:29

nagyotnyelõs...

#634 favory

favory

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.176 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 2. - 23:33

Éhezõ kollégista töltelék, alacsony költség-vetésbõl kihozható szuperrecept, nem csak kollégistáknak. Egy személyre, plusz a szobatárs. Kell hozzá: Közepesen zsíros tejföl (szigorúan spáros) Háztartási keksz, lehetõleg állatot mintázó Vanilincukor, Síma kristálycukor Spáros kokuszreszelék. Ha cigit nem veszel, akkor mazsola is jöhet. Elkészítése baromi egyszerûen zajlik, elõször is el kell készíteni a tejfölös szmötyit, bontsd ki, szórd bele a vaníliaízû cukrot, meg a mezeit, keverd alaposan össze, végülis olyan lesz, mint egy joghurt, közben nem árt kissé tesztelgetni az összhatást, aztán szükségeltetik egy edény, aminek az aljára meg kell ágyazni a már kellõképpen beédesített tejföllel, aztán lehet rakosgatni az állatmintás kekszeket és majd rétegenként folyatni rá a szószt, ízlés szerint kókusszal, maszoláva megspékelve. Esetleg fokhagymával. :gm: Hûtõben állni kell hagyni, lehetõleg egy éjszakán keresztül (ez fontos! :D ) és ha reggelre nem lopják ki a hûtõbõl, nagy élvezettel fogyasztható a krémes piskótaszerû málé.

#635 Vessy

Vessy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 809 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 5. - 22:39

idd ezt hozzá, biztos finomabb lesz!!

#636 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 január 5. - 22:43

ez mi?

#637 favory

favory

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.176 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 5. - 22:44

Szerintem az árában (ojró) van a zeb elásván!!!!! :D Remek tipp, köszönöm!!!!! :D

#638 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 január 5. - 22:46

A kezemben éppen sör van, de a dolgos mindennapokban saját kútból, saját víz. Azért kösz.

#639 Vessy

Vessy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 809 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 5. - 22:47

azaz :D

#640 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 5. - 22:56

Nemérteksemmit... Most akkor eszünk vagy nem? :confused: A sör az nem is rossz ötlet. :D Megyek hûtõttúrni. Állítólag most a csüngõhasú a divat. :gm:

Edited by Bokorugró, 2008 január 5. - 22:58.