Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Lovasíjászat

• Please log in to reply
965 válasz a témához

#601 Vikianyu

Vikianyu

Új vendég

• Fórumtag
  • 4 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 27. - 20:06

Szia Barefoot!Sokat nem értek a dologhoz de valószínû úgy van betanítva a ló. Mással irányítják mint csípõvel és lábbal.Gondolom

#602 Deni

Deni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.056 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 27. - 21:12

Írtátok sokan, hogy hogyanis lehet írányítani, csak kötõféken a lovat, vagyis, hát nélküle, hát ha kislónál, pl.:Kelemennél, nem nehéz rájönnji, hogy testbõl, ahogy fordul, arra megy a ló, ezt tudtam tapasztalni, lovasíjászat közben, de közben nem igazán szabad más tényezõnek a környezetemben lenni, mert az rögtön megzavarja a lovat. Én egy darabig próbálkoztam a lovasíjászattal, ill. nyáron még lehet, hogy fogom is csinálni, de már nem vagyok egy kimondott lovasíjász. Nagy lónál már nincs az a helyzet, hogy testbõl lehet írányítani, lehet, de lovasíjászathoz nem igazán a nagylovakat használják(sok esetben).

#603 süsümester

süsümester

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 94 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 28. - 18:40

Na látod ez érdekes kérdés mivel én magam nem vok profi próbáltam utánaérdeklõdni, mert ez így van ahhoz, hogy elégé hátra tudjál fordulni illetve már elõrelövésnél is fordul a csípõd is. Volt aki azt mondta, hogy az erõtõl függ amivel fordítod meg a jól betanított ló tudja, ez sztem nem túl jó magyarázat, de volt aki azt mondta, hogy ha fordítod a térded is fordul és leginjább az a fontos, hogy azzal is nyomod, ha meg lõsz akkor csak kiállsz és fordulsz és megpróbálod mindezt felsõtestbõl és csak csípõfordítással. DE a kérdés még nyitott ezen gondolkozz inkább, valahogy megoldható, mert láttem már mûködni

#604 süsümester

süsümester

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 94 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 28. - 18:52

bocsánat, hogy még egyet írtam, de elõször nem olvastam mindet el.Szóval Deni azért ez durván ért, szerinted attól, hogy kislovat irányít azt csak testbõl csinálja, mert hiába tûnik az eõviszny másnak, más is, de ettõl függetlenül a kisló ugyanúgy elhúz ha eldurran a feje még akkor is ha két kézzel kapaszkodsz az egyik szárba akkor el túlja fordítani a másik oldalra a fejét.És az ellenpélda nekem olyan "nagylovam" volt 160-as kisbéri amelyek ezt nem tudta még megcsinálni, mert nem tanítottam neki, akkor még nem voltam tisztában azzal mit akarok csinálni, de arra már elfordult vágtában ha a kezemmel elnyumtam a fejét az egyik irányba nem erõbõl, mert akkor sohase sikerült volna.Ez tanítás kérdése, megtanítottam szárral fordulni aztán indirekt szárral majd nyomásra. A végén már vágtába is megcsinálta még az s kanyrokat is, persze ha nem láncfûrésszel futottak utána.

#605 Fövenyi

Fövenyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 29. - 12:04

Deni! ez tényleg durva volt! Finomítás kérdése a befolyásoló erõ úgye?Énszerintem viszont Bare-nek ott van igaza, hogy derékbõl vagy törzsbõl fordulok laborkörülmények között mûködik csak. Éles helyzetben (harcban vagy bemutatón) nem tudsz az írányítás finomságaival foglalkozni. Én eddig csak a Zsolttól (akit remélem nevezhetek barátomnak) láttam tényleges irányítást lõvések alkalmából. Ez nem von le semmit a többiek teljesítményébõl sajnos nem lóháton telnek napjaink, így az igazi harmonia hátasunkkal legtöbbünknél vágyálom.Most olvasgatom a Baranta lovas szakosztály verseny és fokozatvizsgaszabályzatát, nagyon komoly. Igen rendszerezett és kemény feltételrendszere van.Bocs most befejezem a gondolatot.

#606 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 29. - 13:55

Süsü, nem tudnál egy kicsit érthetõbb mondatokat kreálni? :rolleyes:Tanítás és szoktatás kérdése, hogy milyen segítségekre reagál egy ló, nem? Szerintem holt vita ez a kiállás-ülve maradás kérdés. Akármit csinál az ember, olyan segítségekhez szoktatja a lovát, amelyeket bármilyen helyzetben adni tud. Hétvégi (vagy kétnapi) lovasíjászként, lovasíjász pályán, álló céllal, harchelyzet nélkül aligha tudná bárki is hitelesen megállapítani melyik a "jobb". Na meg ki mit tud megvalósítani...

#607 süsümester

süsümester

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 94 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 29. - 18:36

Ez így van smoft, (bocs a kicsit kusza mondatokért,de nem túl sûrûn kell ezt elmondanom fõleg leírni) ahhoz szoktatod amihez akarod, persze reális határokon belül. Itt arról volt szó, hogy melyik praktikusabb. Én ismerek egy srácot akinek már elmegy a lova egy szál madzaggal a nyakán szinte akármikor. Nemsokára pedig remélem az én lovam is készen lesz rá. És nemcsak labor körülmények között persze ez idõ lesz, de nem gond. Asszem nyáron ha minden összejön minden egyes nap még mellette is alszom majd

#608 Fövenyi

Fövenyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 31. - 12:08

Asszem nyáron ha minden összejön minden egyes nap még mellette is alszom majd

Hozzászólás megtekintése

Váó!Kanca vagy csõdör? :dev:

#609 süsümester

süsümester

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 94 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 31. - 18:40

hihihihihi, viccesAmúgy kanca, de vanfoggalmad róla mit jelent az, hogy mellette

#610 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 31. - 21:27

Ahány ház, annyi szokás... :dev:

#611 csilike

csilike

Csikó

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 3. - 13:58

aki szeretne megtanulni lovasíjászkodni az jöjjön miskolcra a diõsgyöri várba ahol profi lovakon tanulhat a várárokban az alapoktól kezdve mindent megtanulhatsz!!! :yeah:

#612 Deni

Deni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.056 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 3. - 20:57

Deni! ez tényleg durva volt! Finomítás kérdése a befolyásoló erõ úgye?Énszerintem viszont  Bare-nek ott van igaza, hogy derékbõl vagy törzsbõl fordulok laborkörülmények között mûködik csak. Éles helyzetben (harcban vagy bemutatón) nem tudsz az írányítás finomságaival foglalkozni. Én eddig csak a Zsolttól (akit remélem nevezhetek barátomnak) láttam tényleges irányítást lõvések alkalmából. Ez nem von le semmit a többiek teljesítményébõl sajnos nem lóháton telnek napjaink, így az igazi harmonia hátasunkkal legtöbbünknél vágyálom.Most olvasgatom a Baranta lovas szakosztály verseny és fokozatvizsgaszabályzatát, nagyon komoly. Igen rendszerezett és kemény feltételrendszere van.Bocs most befejezem a gondolatot.

Hozzászólás megtekintése

Mostanában nagyon fáradt vagyok, ("tudjátok a sok tanulás") sok a tanya körül a munka, így néha már csak írok és írok, a végére nem is tudom miért nyomom meg az entert. :rolleyes:

#613 Fövenyi

Fövenyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 4. - 15:12

Deni!Szerintem a legtöbben kikapcsolódni járunk ide, így lebasz.-nak helye nincs, és részemrõl minden elnézve mindenkinek!Süsümester!Persze csak az irigység szól a magamfajta bizonyos napirendhez (éjszakai fekhelyhez) kötött lovasból. Az õsszel már nagyon nehezen tudtam az legelõn nevelkedett, õnállósághoz szokott lovacskámat megfogni, de egy alkalommal sikerült több órát vele (velük) töltenem a legelõn. Óriásit változott a ló, utánna egész más szemmel nézett rám.Igy azt gondolom, nagyot fejlõdhet a kapcsolatotok, ami pedig tudvalevõleg elengedhetettlen az íjászathoz. BAranta vizsgán pl. csak saját lóval lehet résztvenni.Sõt, minden vizsga idomitottsági bemutatóval kezdõdik, (szintenként kötelezõ gyakorlatok). Egyszóval össze kell szokni.

#614 süsümester

süsümester

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 94 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 4. - 19:05

Szia Fövenyi !Köszönöm, szt szeretném kérdezni, hogy értessz a barantához, mert naon érdekelne. Szeretnék gyakorolni valami hasonlót, valami olyan lovas harcmûvészetet (játékot) amiben mindenféle fegyver van.Ja és ma egy nagyon jót íjásztam, észre se vettem és majdnem 2 órát lövöldöztem. A lovam egész jól bírja csak kicsit lassú, de nagyon jó.

#615 Pampalini

Pampalini

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 344 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 14. - 16:30

Ha valaki tud, kérem segítsen!Szükségem volna egy vágta közben lövõ lovasíjjászról készült rajzra, nem teljesen kidolgozottra, hanem inkább olyanra mely alig pár vonallal ábrázol, mint pl az ezen az oldalon a bal felsõ sarokban található háromlovas logó.

#616 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 14. - 19:00

Kicsit megmásítva "ellopni" innen? :cool:

#617 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 15. - 19:29

Parancsolj:http://img.tar.hu/ko...e2/21176789.jpgGarantáltan nem jogvédett, a grafikus kb. 1300 éve halott :)

#618 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 15. - 19:31

Sõt, ha ügyes vagy, és megtükrözöd a felsõtestet, hátrafelé nyilazó harcost kapsz! :D

#619 Pampalini

Pampalini

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 344 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 18. - 8:45

köszi :)

#620 Fövenyi

Fövenyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 18. - 9:20

Süsümester!Írj egy magánt, hogy az ország melyik részén vagy, és keresünk vmi. közeli csapatot!Egyébiránt akkor megy nagyon az idõ, ha többen íjazunk egyszerre, fõleg ha lóról.

#621 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 20. - 18:54

Kedves lovasíjásszok!Segítsetek nekem van e valami külön neve annak a kantárnak, ami ti használtok, illetve fõleg a Kassai, a bemutatókon láttam, meg a honlapján, de azt nem találom hol juthatnék hozzá. Ötlet? Köszi elõre is!

#622 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 20. - 20:16

Sztem külön neve nincs.És nálunk edzõm csinálja õket, vagy pedig a western kantár is alkalmas erre a célra.Legalábbis az én lovamnak az van. :)

#623 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 20. - 21:37

Szerintem Lilith kifejezetten a kötélbõl készült kantárokra gondol...

#624 R.Ferenc

R.Ferenc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 21. - 4:27

A Kassai árusítja azokat a kantárakat nála megveheted, vagy fonsz magadnak egy hasonlót.

#625 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 21. - 19:15

Ja az más.... akkor félreértettem :D

#626 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 24. - 18:16

Igen, kimondottan a kötélbõl készültre gondoltam! Megkeresem a Kassait, köszönöm!

#627 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 25. - 16:01

Miután mentálisan már hónapok óta gyúrtam a pacim hátáról való íjászkodás míves mívelésére, vasárnap megtörtént az elsõ kisérlet. :D 10m-rõl majdnem ügetésben két lövésbõl kétszer eltaláltam egy teljes kisbála szénát :kir: Igaz lövésenként még kell egy félkört vágtázni is mivel az életben nem látott még íjat a lovam közelrõl :eek: Viszont ha a földröl lövök közvetlen mellõle azt már egész jól bírja. :P Láûtom ez is rövid program lesz és gyors elõre menetel :gm:

Edited by RIDERMAN, 2006 április 25. - 16:03.

#628 arikan

arikan

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 287 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 15. - 18:45

Versenykiírás idõpont: 2006 06 17-18 Helyszín Árpád vére Lovas iskola Gödöllõ Szárítópuszta- ha ?! van egy kis vér a …- ban eljössz és megmutatod milyen lovas íjász vagy!!- Mit tudsz?! (nem csak egyenes vonalon kötelek között) - Van e közöd a lóhoz?! - Van e mozgáskultúrád?! (vagy testnevelésbõl felmentett voltál? )A PRÓBA TÖBB ESÉLYES-HA nem vagy a legjobb a kötelek között, de van közöd a lóhoz, nem voltál testnevelésbõl felmentett ESÉLYED VAN megnyerni minden idõk legnagyobb pénz és tárgynyereményeit lovas íjászatban.A viadal versenyszámai:1. lovas íjászat a világ kupa sorozat szabályai szerint.2. Lovas íjászat terepen, szabálytalan alakú pályán, 12 db cél, (3D –ós állatokra ill céltáblákra)A célok megközelítése kötetlen útvonalon történik. A lõ zóna 20 m hosszú mely zászlókkal van jelölve, a zászlók között egyoldalas kordon, amitõl a célok 5-7 méterre helyezkednek el. A pálya hossza 800 m (limitált idõ)3. 3 Lovas cross: lovas terepverseny dimbes-dombos kanyargós terepen 7 db rögzített ugrás 60 – 80 cm magas (idõre)4. Kelevéz hajítás, vágtázó lóról célba ellipszis alakú pályán 7 db. ( a kelevézeket vágtában kell felvenni)5. Gyalogos korong lövészet, korongautómatára ( 3 ágú szélmalom szerûen forgó szerkezet az ágak végén 30 cm-es korongok.)Helyezések alapján a versenyszámokban pontokat lehet szerezni és az 5 versenyszám összesített pontszáma alapján hirdetünk gyõzteseket.A teljes nevezési díj és az általam felajánlott 50 000 Ft valamint tárgynyeremények, ijak, tegezek, tarsolyok, ötvös munkák az elsõ három helyezett között lesznek szétosztva melyek összértéke akár a fél millió forintot is elérheti. A nevezési díj a két napra 10000 Ft. Melyben benne van két napi ebéd szálás jurtában valamint lovad teljes ellátása.Már csütörtök- pénteken tudunk gyakorlási lehetõséget, szállást és étkezést biztosítani.Bármilyen felmerülõ kérdéssel kapcsolatban állok rendelkezésedre.Üdvözlettel: Harangozó János lovas íjász 06 20 9 730 474Na ez a lovaskihívás...

#629 Kacsa

Kacsa

Csikó

• Fórumtag
  • 58 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 21. - 9:52

Ti hányat lõttök? Elõre töltötök vagy bent?

#630 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 25. - 19:36

arikan!Lehet tudni, kb kikre lehet számítani a versenyen indulókként?

#631 arikan

arikan

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 287 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 25. - 19:42

Hogy érted?A verseny nyílt, akárki nevezhet, és elindulhat rajta. Emiatt még nem lehet tudni pontosan, hogy ki mindenki indul. (ha nem voltál felmentve tesibõl, te is :dev: )Figyelmetekbe ajánlanék egy tesztet, még mielõtt "valaki" ellopja az eredeti szerzõ ötletét...:Magyarország Hivatalos Lovasíjász Tesztje

#632 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 25. - 19:46

Na, azt eddig is tudtam, hogy tehetségtelen vagyok. :D

#633 arikan

arikan

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 287 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 25. - 19:56

Ne keseredj el!Legalább nem, az jött ki, hogy Gyõzike vagy... :-)

#634 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 25. - 20:01

Azt értem, hogy nyílt, eddig rendben is van. :) Csak reméltem van már akikrõl bizton lehet tudni elõre is, vagy akik már elõjelezték szándékukat. Szóval érdeklõdtem csak. :) A versenyzés nem fog összejönni, de nézõként gondolkodom a dolgon. És valamikor már versenyzõként is vissza kéne térnem arra a pályára, sok a jó emlék onnan. :)

#635 arikan

arikan

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 287 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 25. - 20:12

Szeretettel várunk. Sajna még semmi sem biztos. Kiviék biztos hogy indulnak, meg Bimbi is, a lovasíjászatban. Éva is szerintem, Heni meg gondolom a krosszban. Imolát, János még nem tudom, hogyan tervezik, mert õk ugye szervezõk is ám... A Szigetcsépiek valószínûleg inkább nézik majd, mert elég sok a sérült, de reméljük egy-két embert csak ki tudunk állítani...A többiekrõl nem nagyon tudok, de majd beszélek Mesterrel, hogy kik jelentkeztek már?Mikor lõttél ott?

#636 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 25. - 21:03

Csömörrõl egy idõben jártunk át néhányan 2002-2004 környékén, de aztán bizonyos okoból az utóbbi idõben nem. Pont ezért remélem, hogy hamarost visszatérhetek oda, fõleg hogy ott kedtem a versenyzést.Még azért a versenykiírást kijuttatom hozzánk, hátha akad egy-két vállalkozó, és akkor én se hagyom ki, de sajnos a jelen állapotban erre kis esélyt látok.Nézõnek viszont én is szeretnék kimenni.Köszönöm a válaszokat!

#637 palkó

palkó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 38 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 13. - 22:12

Nagy mostanában a csend. Van valami újság a szárítópusztai verseny körül? Ki megy? És Galgahévízre? Ide már van 16-20 jelentkezõ. Üdv. Palkó

#638 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 14. - 8:33

Palkó!Mikor is lesz a Galgahévizi verseny?

#639 palkó

palkó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 38 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 14. - 11:44

Jövõ hét szombat.

#640 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 17. - 6:51

Kazah lovak eladók értékükhöz, ritkaságukhoz képest olcsó áron, Sürgõsen! Érdeklõdni: Vámos Orsolya / 0623452494