Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Lovas könyvek

• Please log in to reply
881 válasz a témához

#601 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2007 február 8. - 19:26

Tegnap vettem meg J.Edward Chamberlin: A ló címû könyvét. Kulturtörténet a lóról. Jó könyv, vedd és olvasdd. Talán megrendelhetõ a www.partvonal.hu oldalon is, ez a kiadó honlapja.

#602 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2007 február 9. - 12:12

Én már a végénél tartok. Vannak benne érdekes dolgok, de talán kicsit másra számítottam.Egyébként itt is kapható és talán olcsóbb.

#603 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2007 február 11. - 19:17

Már én is kiolvastam. Alapjában nem rossz könyv, ajánlom mindenkinek. Szórakoztatató, nem bonyolult, korosztálytól, szakismerettõl függetlenül olvasható. Csak ennél rosszabb ne lenne sose a piacon!

#604 Dia01

Dia01

Csikó

• Fórumtag
  • 1.319 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 8. - 17:42

Nem valószínû,hogy nálatok ez kapható (rákerestem a neten,magyarországi könyváruházakban nem találtam) Lesley Bayley könyvét ,melynek címe szabad fordításban Földrõl való munka csak ajánlhatom.Angolban így festCsehül ez megvan nekem,tényleg érdemes megvenni.Az egész a földrõl való felkészítésrõl szól különbözõ szakemberek módszereit is leírva (Sarah Fisher,Monty Roberts,Pat Parelli,Michael Peace,és még sokan...).Kitér különbözõ masszázsokra,gyakorlatokra,hogy lovunk hajlékonyabb legyen,és persze mindegyik szakember elméletére.örülök,hogy van egy ilyen kiadványunk,mivel én személyesen mániákus vagyok az ilyen módszerekbe. :rolleyes:

#605 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 9. - 21:42

Megrendeltem a Lovasakadémia sorozat 13. számát a Jól képzett ló-vat.Hát, én kicsit csalódtam.Nem erre számítottam. Szerintem a lóápolás, a takarmányozás, a tartás nem ez a témakör. A kiképzéssel alig 70 oldal foglalkozik, de azt sem úgy, ahogy szerettem volna.Olvastátok? Vélemény?

#606 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 31. - 10:39

Új lovas könyvek:

1

2

3

#607 Shába

Shába

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.647 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 31. - 11:04

És ez is új.

Edited by Shába, 2007 május 31. - 11:13.

#608 Shába

Shába

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.647 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 31. - 14:27

Ezt sem láttam még eddig.

#609 Guest_boomsly_*

Guest_boomsly_*
  • Guests

Közzétéve 2007 június 16. - 21:26

Amire fáj a fogam. :)

#610 Shába

Shába

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.647 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 18. - 20:56

Figyelmetekbe szeretnék ajánlani egy az idei Ünnepi Könyvhétre (június) megjelenõ regényt. Ismerve az írót, a könyv letehetetlennek ígérkezik!

Posted Image

Az íróról pár sor

(a kép maga is link!!)

Megjelent a folytatás: Medveszív

#611 hhh

hhh

Új vendég

• Fórumtag
  • 4 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 19. - 21:46

Nekem is van egypár könyvem: -Lovak -Mi micsoda lovak -Monty Roberts Shy Boy -Pacilexikon

#612 Guest_Hehehe_*

Guest_Hehehe_*
  • Guests

Közzétéve 2007 július 19. - 21:58

Új lovas könyvek:

1

2

3

Tévedsz... ezekbõl csak a második új... a többi reprint kiadás...

És ez is új.

Ezt is lehetett már kapni, igaz kevésbé igényes formában...

#613 Csöni

Csöni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 61 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 26. - 7:51

Nem valószínû,hogy nálatok ez kapható (rákerestem a neten,magyarországi könyváruházakban nem találtam)
Lesley Bayley könyvét ,melynek címe szabad fordításban Földrõl való munka csak ajánlhatom.
Angolban így fest
Csehül ez megvan nekem,tényleg érdemes megvenni.Az egész a földrõl való felkészítésrõl szól különbözõ szakemberek módszereit is leírva (Sarah Fisher,Monty Roberts,Pat Parelli,Michael Peace,és még sokan...).Kitér különbözõ masszázsokra,gyakorlatokra,hogy lovunk hajlékonyabb legyen,és persze mindegyik szakember elméletére.
örülök,hogy van egy ilyen kiadványunk,mivel én személyesen mániákus vagyok az ilyen módszerekbe. :rolleyes:

Ilyen könyvre vágyom! Csak sajnos a magyaron kívül nem értek egy kukkot se! (Kezdõ angol tankönyv felénél tartok a tanulásban, az kevés egy ilyen könyv kiolvasására) Magyarul nem tud valaki ilyen könyvrõl?

#614 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 2. - 20:49

A GEO 2007. augusztusi számában 12 oldalas cikk olvasható a Przewalski lovak mongóliai visszatelepítésérõl. Még nem olvastam, de talán nem hülyeség.
A 100 legendás ló címû könyv kinek tetszett. Szerintem egy szedett-vedett, hozzá nem értéstõl duzzadó mûvel gyarapodott a fordított lovasirodalom. Pécsi Pista érdeme, hogy Kincsem bele került. (Benne van még Imperiál és Baka is, de ezek nem igazán kerülnének a valós százas listába, de Kincsem biztos!)

Jelenleg most olvasom a "Lovasok" c. könyvet, nekem teteszik. Csak picit vaskos a könyv :)
Megvan valakinek Halász György: telivérek c. könyve?

Szia!

Nekem megvan. Mit szeretnél vele? Csak a jelenlétemben való fénymásolás jöhet szóba. Viszont, ha konkrét lóra, adatra van belõle szükséged, akkor kérdezz nyugodtan.

Terembura

#615 La Bamba

La Bamba

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 2. - 21:30

A dülmeni lóról van könyve valakinek?

#616 kamilla

kamilla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 858 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 3. - 8:13

Sziasztok! Hidegvérû lovakról (Muraközi-Magyar Hidegvérû) szóló cikkek, írások és könyvek érdekelnének.

#617 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 augusztus 3. - 22:01

Könyvet a dülmeni lóról La Bambának!!!!! :yeah: :D :kir:

#618 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 5. - 7:25

A 100 legendás ló című könyv kinek tetszett. Szerintem egy szedett-vedett, hozzá nem értéstől duzzadó művel gyarapodott a fordított lovasirodalom.

Belenéztem egy könyvesboltban, hasonló a véleményem.

#619 aigle

aigle

Új vendég

• Fórumtag
  • 13 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 30. - 19:09

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Egy használtkönyves standnál láttam pár napja egy ifjusági regényt, ha jól emlékszem, Vadon volt a címe - nem tûnt túl régi kiadványnak, színes fotó volt a borítón: ha jól emlékszem egy lány ült egy lovon egy erdõben. Belül is színes lovas fotók illusztrálták a történetet. Az unokahugom nagyon szerette volna, de mire ezt közölte és visszamentünk a standhoz, elvitték az egyszem példányt. Sebaj - gondoltam - majd korülnézek a neten, és megrendelem valamelyik online antikváriumtól, vagy könyváruháztól, de ilyen címû könyvnek még csak a nyomára sem bukkantam sehol. Kezdem azt hinni hogy rosszul emlékszem a címére - van valakinek valami ötlete? Köszönöm!

#620 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 4. - 10:04

Tud valaki olyan könyvet, amiben elsõsorban a lovas élethez szükséges csomók vannak?

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Egy használtkönyves standnál láttam pár napja egy ifjusági regényt, ha jól emlékszem, Vadon volt a címe - nem tûnt túl régi kiadványnak, színes fotó volt a borítón: ha jól emlékszem egy lány ült egy lovon egy erdõben. Belül is színes lovas fotók illusztrálták a történetet. Az unokahugom nagyon szerette volna, de mire ezt közölte és visszamentünk a standhoz, elvitték az egyszem példányt.

Sebaj - gondoltam - majd korülnézek a neten, és megrendelem valamelyik online antikváriumtól, vagy könyváruháztól, de ilyen címû könyvnek még csak a nyomára sem bukkantam sehol. Kezdem azt hinni hogy rosszul emlékszem a címére - van valakinek valami ötlete? Köszönöm!

Nem tudom melyik lehetett ez a könyv, de nem lehet, hogy ponyclubos? (www.ponyclub.hu)

#621 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 10. - 15:28

Itt és ezúton szeretnék véleményt kérni valaki(k)tõl, akik elég bátrak, és beugrottak, megvették a fent hirdetett könyvet, annak használhatóságáról. Írom ezt annak alapján, hogy a közelmúltban annyi "szakkönyv" jelent meg, amelyekben a képanyag az, ami valamire használható (nézegetni), a többi része feledhetõ...

#622 Shába

Shába

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.647 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 10. - 23:00

Vsz. nem mérvadó a véleményem, de végül is bátor vagyok és beugrottam, megvettem... :D Õszintén a könyvrõl: ennyi pénzért manapság nem lehet sokat várni, sajnos ez az igazság. Ekkora terjedelmû könyvben pedig nem is sok újdonságot találhat az ember...már ha ilyen komoly témáról szól, mint pl. futószárazás. Olvasgattam mire számíthatunk a késõbbiekben...hát pl. sörényfonás témában talán lesz majd új info egy 25 oldalas könyvecskében. Sok ábrát tartalmaz, amit végül is hasznosnak tartok. A szöveget tekintve sztem nem sok újdonságot találhat ebben egy nem teljesen kezdõ. A legtöbb dolog alap, és minden vmirevaló kiképzéssel kapcsolatos szakirodalomban olvashattuk már. 2 oldal szól a futószár hajtogatásáról és az ostor használatáról és 1 oldal a cavaletti munkáról... Igazából magát a témaválasztást sem tartom szerencsésnek, mivel egyébként is van már irodalom a piacon ebben a témában. (Annyi könyv van egyébként, amelynek lefordítását, kiadását én hasznosnak tartanám...külföldi honlapokon böngészgetek és - jó, hát a sok gagyi között- rengeteg érdekes témájút találok, amirõl magyarul egyelõre még véletlenül sem olvashatok, még a neten sem.) Vhogy így tudnám összegezni: egy jó kis összefoglalás, hasznos ábrákkal, amolyan "vázlat". Ettõl függetlenül kíváncsi vagyok a folytatásra, de mindenképp belenézek, mielõtt megveszem, nem pedig látatlanban megrendelem, mint ahogy ezzel tettem. (És õszintén szólva engem zavar ez a reklám. ) Azt hiszem elég õszinte volt, de remélem nem bántottam meg senkit.

#623 realcowboy

realcowboy

Magnum

• Fórumtag
  • 8.060 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 10. - 23:17

(És õszintén szólva engem zavar ez a reklám. )

engem is, de ez nem a mi dógunk. :D
egyébként örülök, hogy valaki azért csak megírta a véleményét, nekem is volt egy olyan érzésem, hogy errõl a témáról nehéz egy képeskönyvben használhatóan értekezni.
na, de majd a sörényfonós, az biztos kemény lesz. ;)

#624 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 11. - 5:51

Azért furcsálkodom, mert a külön topicjában csupa jót írtak róla eddig.

#625 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 11. - 7:26

Az attól függ, hogy a jó véleményt megfogalmazók véleménye, személye szakmailag mennyire autentikus. Lehet, hogy a mindenen könnyen lelkesedő kategóriába tartoznak... Megyek és megnézem. Shába! Köszönöm a véleményt. Kb. ezt gondoltam a könyvről. Megerősítettél.

Edited by Filly, 2007 október 11. - 11:45.

#626 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 11. - 7:40

Én csak futólag lapoztam bele egy ismerõsöm jkezébõlkiragadva, de magamnak megállapítottam, hogy nagyonis hasznos ez a sok ábrás, egyszerû nyelvezettel megírt könyvecske a lovasok (különösen a kezdõ, ám haladni akaró) kezeügyében. Sok félreértést (vagy egyáltalán nemértést) tisztázhat. Sokan "futószáraznak" de nagyon nem mindegy a hogyan. Külön jónak tartom, hogy felhívja a figyelmet a gyakran elkövetett hibákra. (Úgyhogy alkalomadtán nekem is lesz, legyen mit kölcsönadnom. :D ) (A "reklámcsík" meg ezesetben elõrevivõ figyelemfelkeltésnek minõsül nálam. Inkább ez, mint egy szafaládéstejfölösgombásrecept a lovasoldalakon.) Temészetesen olvastam profibbaknak szóló csak évek (és sok-sok ló) után megértett szöveget, de szerintem ennek nem is célja azokat überelni, és ettõl hasznos.

#627 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 11. - 15:16

Továbbra is fenntartom, hogy nagyon jól jött volna ez a füzetecske, amikor belevágtam a saját lóba. :) Nem, nem fejszével, a megvételébe..
Mivel volt, aki felügyeljen, nem követtem el nagy hibákat, de sok idõt spóroltam volna a duónknak, ha elolvashatom, megnézegethetem ezt a vázlatot.
Pont azért, mert vázlat. Közérthetõ, világos. Ráadásul - szerintem - igényt támaszt a mégtöbb utánaolvasásra.
Szóval megvan a maga haszna, helye. Hiánypótló, mert egy témát-csak-kóstolgató az esetek kilencven százalékában nem a vaskos szakirodalomhoz fordul, lévén már a neve is olyan, ami valamiféle elvárást támaszt az ember tudás-szintjével szemben.

Mivel én könyvmoly és enyhén mazochista vagyok ilyen téren, nekiálltam, szerencsémre és olvasottab fórumtársaim ajánlásainak hála érthetõ, élvezhetõ kötetekhez jutottam, amikben rengeteg hasznos infót találtam. Ennek ellenére, és mindezek mellett azt mondom, jó lett volna, ha kéznél van egy ilyen füzet - és kíváncsian várom például a helyes ülésrõl szóló darabot. :)

#628 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 11. - 17:14

Shába, neked ilyen kaladjaid vannak?! -te télleg bátor vagy! ez most már biztos.

#629 Shába

Shába

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.647 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 11. - 21:10

Hm? :) Mirõl is van szó? A könyvolvasásról? :dev: Valóban kalandos dolog...szeretem a kalandokat. De hogy jön ez ide? :P (Itt egy könyvrõl írtam le a véleményemet. A kérdéses dolog pedig más topikba tartozik, oda is lehet válaszolni, nem csak debrecenieknek készült. :) )

Edited by Shába, 2007 október 11. - 21:16.

#630 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 11. - 21:30

Érdekes ez a lovas szakkönyv-kérdés. Nyilván több a laikus, kezdő, akik az egyszerűbb, könnyebben érthető szakirodalmat keresik. Ez talán fizetőképes keresletet jelent. Az ilyen könyvekbe nagy hiba lenne nehezebb feladatokat betenni, mélyen szakszerű magyarázatokat adni, hiszen elvesztené a könyv a könnyen érthetőség varázsát. Amúgy meg minden szakágnak van egy csomó jó edzője, hozzáértője, tőlük lehet az úton kissé előrébb haladva, az addigi tapasztalatokra, tudásra mélyebb ismereteket építeni. Elég hülyén nézne ki az a cavalettivel foglalkozó könyv, ami megemlítené, hogy magasabb kiképzési fokon a cavalettiket egymás tetejére lehet tenni és lépésből megugratni, fejlesztve a ló lazaságát, koncentrálóképességét, azzal a kitétellel persze, hogy nem eléggé gyakorlott lovasok nehogy kipróbálják! Ettől garantáltan megnőne az orvosi ügyeletek lovasforgalma. A másik, hogy írott formában szerintem képtelenség a lovaglás praktikumának azt az oldalát átadni, ami már művészet. Hiszen (csak, hogy maradjunk az ugrósportnál) meg lehet tanulni, be lehet magolni a távolságokat, magasságokat, kombinációkat, vonalakat, a sportlóra ható aerob és anaerob folyamatokat, de az az intuíció, hogy adott ló adott edzéshelyzetében mi az, ami segít, előrevisz, bizony belülről fakad. Nyilván segíti ennek kifejlődését (a szerencsés adottságokon túl) a rengeteg szakkönyv forgatása, a folyamatos tanulás, továbbképzés, különböző módszerek megismerése, értő átgondolása és kritikája, hosszú-hosszú évek sok-sok munkája, de nehogy azt várja már valaki, hogy EGY könyvben majd ölébe hull a manna... (Az értő közönség igényeit meg sokkal nehezebb egy könyvvel kielégíteni, ráadásul jóval kisebb a várható piaca, nyilván csak igen elvetemült emberek merészkednek tényleg kiváló lovas szakkönyvet kiadni.)

#631 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 18. - 6:14

Az attól függ, hogy a jó véleményt megfogalmazók véleménye, személye szakmailag mennyire autentikus.
Lehet, hogy a mindenen könnyen lelkesedõ kategóriába tartoznak...

Megyek és megnézem.
Shába! Köszönöm a véleményt. Kb. ezt gondoltam a könyvrõl. Megerõsítettél.

Szertném már tudni, akkor most jó könyv ez? :D :D

#632 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 24. - 19:53

Sziasztok!

Hidegvérû lovakról (Muraközi-Magyar Hidegvérû) szóló cikkek, írások és könyvek érdekelnének.

Becze-Lukáts-Zilahy: A hidegvérû ló tenyésztése

Antikváriumban, aukción keresd.
Bármilyen lótenyésztéssel kapcsolatos könyvben találsz róluk valamit. Lovas Nemzet, Lovas Élet idõnként beszámol az Õrségi Nemzeti Parkban folyó muraközi mentési programról.
A neten is kereshetsz irodalmat. A Fajtatannal foglakozó magyar szerzõtõl született könyvek is tartalmaznak ilyen leírásokat. Kaposvári Egyetemen Makray Sándor, Mosonmagyaróvári Egyetemen Gulyás László foglalkoznak a hidegvérúekkel (Makray az iwiw-en is fenn van).

Magyar Hidegvérû Lótenyésztõ Országos Egyesület
8360 Keszthely, Helikon köz 14/b
T/F: 83 511 820
Web: http://www.mllsz.hu/hidegveru
E-mail: markos.laszlo@hidegveru.t-online.net
Elnök: Baranyai Sándor
Tenyésztésvezetõ: Markos László

Most jelent meg dr. Pongrácz László szerkesztésében a Lóerõ címû könyv. Jelentõs lyukat foltoz be a magyar nyelvû lovas szakirodalomban. Elég közérthetõ, de komoly szakemberek írták, és szükség volt rá. kb. 5000 Ft az ára. www.equinterkiado.hu

#633 kamilla

kamilla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 858 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 24. - 20:32

Köszönöm !!! :ang:

#634 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 28. - 6:00

10-14 éves korosztálynak ajánlom a figyelmébe (szülõknek is) a Holdsugár és Napsugár Kiadó lovas regényeit. A www.bookline.hu oldalon biztosan lehet találni belõlük, de a kiadót is meg lehet keresni. Szerintem nagyon jó, hogy gyereknyelven lovasregényeket lehet olvasni pont azzal a korosztálynak, akik leginkább fogékonyak lehetnek a lóra.

#635 Guest_mzperiksz_*

Guest_mzperiksz_*
  • Guests

Közzétéve 2007 november 11. - 22:11

Melyik lovaglás oktató könyv et ajánlanátok, amit tényleg nagyon hasznos nak tartotok?
Amiben tényleg érthetõen, követhetõen benne vannak a segítségek egészen az alapoktól kezdve és valamennyire magasabb szintek felé is kacsintgat (díjugratás-díjlovaglás).

#636 rider

rider

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 195 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 11. - 22:18

Szerintem A lovaglás gyakorlati kézikönyve (Debby Sly írta) elég jó.

#637 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 12. - 7:25

A lovas apró, egyéb rovatában eladó régi lovaskönyvekrõl olvashattok. Akit érdekel, kérem jelezzen, mert elviszi a tulaj árverésre, és ott lényegesen magasabb áron lehet csak megvenni.

Edited by terembura, 2007 november 12. - 7:26.

#638 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 12. - 15:00

Melyik lovaglás oktató könyv et ajánlanátok, amit tényleg nagyon hasznos nak tartotok?
Amiben tényleg érthetõen, követhetõen benne vannak a segítségek egészen az alapoktól kezdve és valamennyire magasabb szintek felé is kacsintgat (díjugratás-díjlovaglás).

Wilhelm Müseler: A lovasoktatás kézikönyve. (Lovasakadémia 7.)

#639 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 12. - 16:30

Wilhelm Müseler: A lovasoktatás kézikönyve. (Lovasakadémia 7.)

Alapmû! De nem könnyen emészthetõ.

#640 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 12. - 16:33

De nem is arra irányult a kérés! :D :D :D