Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Itt a szezon azaz jönnek a szúnyogok, kullancsok..

• Please log in to reply
793 válasz a témához

#601 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 14. - 11:07

A neostomosan nekünk bevált, illetve az elektromos légyfogó is, a miénk nem olyan hangos és nem is tartanak tõle, viszont nincs se szúnyog, se légy. Ami még bevált az idõnkénti kinti permetezés a decissel. Most még gondolkodom azon hogy napraforgóolajba teszek fokhagymást és az így "megízesített " olajat adom majd nekik. Meg persze lovagláshoz vmi egyéb fújkálós kegyszer-vegyszer lónak való drágaság...

Edited by chyki, 2010 július 14. - 11:08.

#602 Satin Speed

Satin Speed

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.508 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 16. - 9:20

Újabb probléma lépett fel... Van nekem egy argentín dog - staffordshire terrier keverék kutyám, rövid fehér szõrû eb. Tegnap néztem ahogy az istállóban fekszik a hûvösben és tele volt léggyel. Aztán észre vettem, hogy mind a két fülének a széle fekete, mintha valami sárgolyó lenne rajta. Közelebbrõl észre vettem, hogy a sárgolyó igazából egy kupacnyi légy. :huh: Elhesegettem õket és láttam, hogy mind a két füle egyformán kisebesedett, kikezdték a legyek a bõrét...
Mivel lehet ezt a sebet hatásosan kezelni? Olyat hallottam, hogy esetleg mikuliccal. Én a mikulicot mondjuk csak onnan ismerem, hogy annó a csikónknak a felfekvéseit azzal kentük mikor beteg volt. Most betadinozom neki és a testét lovaknak való légyriasztó szprével fújom, hátha úgy elkerülik. Ti tudtok valamit erre?

Õ az én kutyám és a fülének az a része sebes, ahol megtörik lefele.
Posted Image

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 16. - 10:13

Sebkezelés után Kubatol spray-vel fújd be, ez fertõtleníti is, és védõréteget is képez rajta, amit egy ideig elkerülnek a legyek. Nálunk legalább is bevált. :)

#604 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 16. - 11:10

Ami a kutyák fülét illeti, avagy bármely állaton sebet, körül kell kenni vagy bekenni Peru Balzsammal.
Ez egy barna, csoki illatú, sűrű, ragacsos anyag.
A böglyök kivétalével minden légyféleség útálja és kerüli.
Herélés után pl kiválló.
Nem csak az ezzel körített sebet ,de az állatot is messzire kerülik.
Én nyáron a lovak szemét körül húzom vele reggelente / ettől teljesen harci ló külsejük lesz /, s nem eszik a legyek. a szemecskéjüket.
:)

...és ez hol/mennyiért kapható? Ha gyógyszertárban kérem, tudnak adni? :)

Tudnak bizony!
Úgy tudom csak ott kapható.

A neve ,,BALSAMUM PERUVIANUM" .
100g Peru balzsam 1000-1500Ft.

Az idén még nem vettem, van tavalyról.
Gyakorlatilag nem romlik.
:)

Ez nekünk is bevált. Az illata kellemesen fűszeres, ha hűtve tárolod, méz-állagú cucc. Pár hónapja 2.000 Ft körül volt az ára, elég sokáig kitart az egy tégely. Konkrétan idén biztosan nem lesz szükségem újabb adagra, pedig használom a ló szeme köré, időnként tőgytájékra, áll alá, kutyafülre.. :)

Edited by maugly, 2010 július 16. - 11:12.

#605 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 16. - 11:30

A mi kis MuBu lovunk igy vedekezik:

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

#606 Chilly

Chilly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.552 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 16. - 13:01

Újabb probléma lépett fel... Van nekem egy argentín dog - staffordshire terrier keverék kutyám, rövid fehér szõrû eb. Tegnap néztem ahogy az istállóban fekszik a hûvösben és tele volt léggyel. Aztán észre vettem, hogy mind a két fülének a széle fekete, mintha valami sárgolyó lenne rajta. Közelebbrõl észre vettem, hogy a sárgolyó igazából egy kupacnyi légy. :huh: Elhesegettem õket és láttam, hogy mind a két füle egyformán kisebesedett, kikezdték a legyek a bõrét...
Mivel lehet ezt a sebet hatásosan kezelni? Olyat hallottam, hogy esetleg mikuliccal. Én a mikulicot mondjuk csak onnan ismerem, hogy annó a csikónknak a felfekvéseit azzal kentük mikor beteg volt. Most betadinozom neki és a testét lovaknak való légyriasztó szprével fújom, hátha úgy elkerülik. Ti tudtok valamit erre?

Õ az én kutyám és a fülének az a része sebes, ahol megtörik lefele.
Posted Image

Mi is így jártunk legutóbb, valami fura légy rápetézett a kutya fülére, amik a testmeleget érzékelve fejlõdésnek indultak és befúrták magukat a porcba, ahol lárvák lettek. Egyik napról a másikra lett egy gennyes lyuk a kutya fülén tele kukaccal. Csodálatos látvány volt, nem mellesleg nagyon fájdalmas is.
Elég nehéz volt kezelgetni meg takargatni, hogy ne találják meg a tisztítás után a legyek újra.

#607 Satin Speed

Satin Speed

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.508 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 16. - 16:12

Köszönöm a gyors válaszokat, remélem nekünk azért kukacok nem lesznek a fülén. :huh: Akkor mihamarabb elmegyünk gyógyszertárba és veszünk ilyet. Amúgy ez könnyen leszedhetõ a ló szõrérõl? Mert az jutott eszembe, hogy mikor nincs nyergelve, akkor a heveder mentén kenek rá belõle, mert sajnos elég gyakran hevedernél vannak a csípések.

#608 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 17. - 20:53

Én most kísérletezem a fele víz - fele ecet benne 4-5 gerezd apróravágott fokhagyma keverékével (spricnis a teteje), nagyon büdös és a böglyök utálják. A hatása meddig tart nem tudom, de elég nyugisak voltak a lovak ma a legelõn, lovagláshoz jó lesz e nem tudom. Viszont olcsó, elérhetõ. Idén már közel 15000ft-ot csak bogárriasztóra költöttem :S

#609 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 19. - 7:22

Én ebbe a keverékbe (ecet helyett almaecet) rakok még porított szegfûszeget és valami illóolajat is (menta v eukaliptusz v teafaolaj, ami van), pár óráig hatásos.

#610 frutty

frutty

Új vendég

• Fórumtag
  • 26 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 19. - 19:26

Helo. Nem tud valaki olyan rovarriasztót fõként legyek, böglyök, szúnyogok ellen amit háziag is ellehet készíteni és órákig hatásos? Mert mi fokhagymát használunk de csak 2 kanálal de a legyek,böglyök ugyanugy rászállnak és csípik de viszont kevesebb a szúnyogcsípése. Jó lenne azért egy olyan házikészítésû spray amivel belehetne fújni lovaglás elõtt.

#611 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 19. - 20:41

...ez könnyen leszedhetõ a ló szõrérõl? Mert az jutott eszembe, hogy mikor nincs nyergelve, akkor a heveder mentén kenek rá belõle, mert sajnos elég gyakran hevedernél vannak a csípések.

Az eddigi tapasztalatok alapján "felszívódik", nyom nélkül eltûnik. Hogy pontosan mennyi idõ alatt, azt nem tudom megmondani, bértartó egyed vagyok. :( :)

#612 kornelia

kornelia

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 49 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 20. - 6:42

Sziasztok! Én is mindenfélét kipróbáltam már szerencsétlenekre. Ami nekem bejött: Fõztem diófalevelet, leszûrtem, tettem bele eukaliptusz, citrom, rozmaring, borsmenta és ánizsolajat. :) Ezzel szoktam õket lekenni egy szivaccsal. Pár órán keresztül jó. Ha este lekenem õket, reggelre legalább nem tiszta puklisak. Van olyan ló viszont, amelyiknek a már meglévõ csípései még jobban bedagadnak az eukaliptusz olajtól. Neki nem szoktam beletenni, úgy is hatásos. Fújni is próbáltam spray-vel, de olyan agresszívek idén a szúnyogok, hogy ez nekem nem jött be. Illóolajokat lehet olcsón kapni néhány kínai áruházban, gazdaboltban (kb 200 Ft, ugyanez a patikában 990FT) 1,5 literbe mindegyikbõl kb 15- 20 cseppet szoktam beletenni. Remélem másnak is használ... :yeah:

#613 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 20. - 9:52

Ennek a perubalzsamnak akartam utánanézni, mire használják, satöbbi: a legtöbb fórum szerint erõsen allergén! Legalábbis sok nõ allergiás erre, kozmetikumok összetevõjeként használták és be is tiltották asszem. Pedig vanília illatú ás antiszeptikus. Max egy hétig ajánlott használni a kívánt területen. Nyílt sebre tilos kenni. terhes, szoptatós anyáknak is tilos használni. Érdemes lehet ezek szerint kis bõr-, szõrfelületen próbát végezni, mielõtt bárki nekiesik a lovának, bár nem tudom náluk van-e ilyen érzékenység. (Nem értek hozzá, csak szerettem volna tudni, hogy kb mi ez a csodaszer bögöly ellen.)

#614 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 20. - 11:00

Nem feltétlenül dzsal bögöly ellen. A legyek által véresre mart kutyafültõl ellenben távoltartja a legyeket. :) (A lovam állában martak még véres sebet a szipolyok, azt körbekenve is -végre!- be tudott gyógyulni a sérülés.)

#615 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 20. - 11:09

Azért jó tudni, hogy van ilyen kegyszer a talonban! Azt mondom ne legyen rá szükség, akkor a legjobb. :) Senkit nem akartam lebeszélni róla, csak figyelmeztetni, hogy érdemes utánanézni.

#616 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 20. - 11:32

Én emellett etetek a lovammal fokhagyma granulátumot is 50g/nap.

Sziasztok!
Az 50g fh granulátum az kb. mekkora térfogat? Egy evõkanálnyi...?
(Ma vettem a Metro-ban 1400g-os kiszerelést 1.750 Ft-ért - csak infó.)

#617 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 20. - 12:23

Estére megmondom. :)

#618 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 20. - 12:28

Köszönöm! :D :ang:

#619 Satin Speed

Satin Speed

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.508 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 20. - 22:04

Én púpos evõkanálra saccolnám, de lehet kicsivel talán több is. Ha reggelig nem ad választ rá maugly, akkor megnézem neked :)

#620 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 21. - 8:27

Felhívtam este. ;) Két normál evõkanálnyi teszi ki a nagyjából-ötven-grammot. :)

#621 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 21. - 9:49

Köszi nektek! :)

#622 Gabi75

Gabi75

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 282 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 30. - 10:34

Tegnap elbeszélgettem egy középkorú állatpatikus hölggyel nekem mindenképp tanulságos beszélgetés volt. Tõle megtudtam , hogy a neostomosan pár napra védelmet nyújt a szúnyogok legyek böglyök ellen mégpedig a kerozin tartalma miatt van riasztó hatása. Mivel kerozinhoz jutni nem egyszerû dolog, a legközelebb a petróleum áll hozzá(manapság azt is ritkán kapni már) de lehet gázolajat is használni. A hígítási arány 10 liter vízhez 1 deciliter petróleum vagy gázolaj( aki mázlista annak kerozin :D ). Még nem próbáltam ki, ha túl vagyok rajta jelentkezem. :)

#623 Satin Speed

Satin Speed

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.508 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 31. - 8:55

Csak vigyázz aztán, rá ne gyújts a lovon! :gm:

#624 Gabi75

Gabi75

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 282 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 31. - 9:22

5 éve leszoktam :kir:

#625 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 6. - 10:06

Svájcban (igen, a flancos, burzsuj svájciak, akik amúgy minden méregdrága baromságot megvesznek a lovaiknak :D ) higított petróleummal kenték a lovakat, de nem mindegyiknek bírja a bõre, úgyhogy elõször óvatosan.

#626 Gabi75

Gabi75

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 282 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 6. - 10:47

Kipróbáltam. 2 liter vízbe tettem 10 mili petróleumot összeráztam határozottan kevesebb légy volt rajta. Még mindig a legolcsóbb megoldásnak tartom :)

#627 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 7. - 7:18

Tesztelek! :)

#628 levendula

levendula

Új vendég

• Fórumtag
  • 2 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 12. - 15:16

Juhász Tünde fejlesztõmérnök vagyok, a Halápi Lovardával teszteltünk egy új rovarriasztó terméket, ajánlom nektek is.
Hatásos lovakra, kutyákra.

Posted Image

Az alábbi linken megtekinthetõ bemutató filmünk:
http://www.youtube.c...bed/sBwuE4doHHk

A Halápi Lovarda véleménye

#629 jmerci

jmerci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 120 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 2. - 19:11

ÜDV mindenki !!

Nyárra szeretnék a lovamnak rovarriasztót ami legalább egy kicsit ,de a tökéletes megoldás az lenne ,hogy a rovarok mennyiségét jelentõsen csökkenteni a lovam körül!
http://a3.sphotos.ak...0_5267133_n.jpg
valakinek van vmi tapasztalata errõl ?? =)

Szóval kinek melyik szer vált be ,ilyesmik érdekelnének és mit ajánlanátok ,ami nem egy egetrengetõ összegbe kerül.
Köszönöm szépen !

#630 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 2. - 19:23

Juhász Tünde fejlesztõmérnök vagyok, a Halápi Lovardával teszteltünk egy új rovarriasztó terméket, ajánlom nektek is.
Hatásos lovakra, kutyákra.

Jól néz és biztos jó is, de nem sokat ér azoknak akik lovai kötõfék nélkül vannak a legelõn, és szerintem állandóan kötõfékben lenni balesetveszélyes a lovaknak.

Svájcban (igen, a flancos, burzsuj svájciak, akik amúgy minden méregdrága baromságot megvesznek a lovaiknak :D ) higított petróleummal kenték a lovakat, de nem mindegyiknek bírja a bõre, úgyhogy elõször óvatosan.

Amit meg hallotam, espedig egy szakmai konferencian,(es igen allatorvosi konferencia volt, nem egy pilota kepzo tanfolyam) az pedig a kerozin hasznos mivolta lenne a lovak legyek elleni vedelmeben. Egy kaveskanalal egy veder vizhez(10 l). Akinek van otthon repuloje kiprobalhatja. :) Allitolag nagyon hatasos.

Igen, én is ezt hallottam, és én se pilótaképzõ tanfolyamon ;) ;) ;)

Sõt, egy kifejezetten neves, amerikai lógyógyász elõadásán :)

#631 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 3. - 8:59

A petró nem fejt ki hasonló hatást? Bár legyek ellen nálam leginkább az vált be, hogy a hajnali órákban engedem ki õket legelni, a déli legyesebb idõszakban meg fent vannak a szellõs-hûvös beállóban. Este megint ki, olyankor a szúnyogok bosszantják ugyan õket, de az nem olyan vészes. A lovaglás idejére viszont jó lenne találni valami tuti szert.

#632 jmerci

jmerci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 120 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 8. - 14:10

Merci a petró nem rossz a lovak bõrének ? kb milyen arányban kell keverni vízzel? =) hatásos hosszú távon ?=) kb meddig hat egy lemosás?=) elõre is köszönöm a válaszokat =)

#633 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 9. - 7:25

Én úgy hallottam, elég a farokrépa tövét bedörzsölni vele, és kihat az egész testére. De még nem próbáltam...

#634 Bitang

Bitang

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 52 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 22. - 20:19

Valaki látott már ilyen bögölycsapdát? www.rojaker.hu/biologiai-legycsapda/137-bogolycsapda-.html?gclid=CLOD1I6cyqkCFc0P3wod_wS8Mw Esetleg tapasztalatok?

#635 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 22. - 20:29

80.000.- Ft-ért??? :eek:

#636 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 22. - 20:37

Ha télleg úgy mûxik, ahogyan írják, akkor nem sok!

#637 furiosojr.

furiosojr.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.299 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 23. - 10:44

De ha ott a sok ló, akkor miért a csapdát csípkedné a bögöly?

#638 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 23. - 12:19

Chyki talált egy cikket, ami megmagyarázza a mûködési elvét (ennek is).
http://www.otka.hu/p...p?akt_menu=3893

#639 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 23. - 12:42

Fable néninek van ilyen, azt mondta, bevált.

#640 furiosojr.

furiosojr.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.299 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 23. - 13:08

Az Ori által beidézett cikk azt mondja, hogy a fekete gömb túró, alig vonza a bögölyöket, szemben a fekete lappal. Ebben a csapdában pedig fekete gömb van. :confused: Egyébként mindenkinél brutális mennyiségû bögöly van az idén? Mert itt a környékünkön tragikus a helyzet.