Ugrás a tartalmakhoz

Akhal

• Please log in to reply
1089 válasz a témához

#601 melodia

melodia

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 406 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 8. - 18:43

Makat
Mihman
Ariman

Róluk nem hallottam még .
Van képe valakinek ?

Mindhárman az Akhaltservice teleprõl érkeztek még tavaly elõtt.

Itt megtalálhatók:
http://www.akhalt-service.ru/h1.php

Edited by melodia, 2010 február 8. - 18:44.

#602 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 8. - 18:44

Köszi

#603 melodia

melodia

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 406 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 8. - 19:07

Egyébként igyekszem nem elfogult lenni az ahalokkal, pl õ enyhén szólva nem a zsánerem, és nagyon elszomorít, h milyen lelkesen reklámozzák most Szlovákiában. Õ a tipikus show ahal. :( Érdemes ( vagyis nem érdemes....) megnézni a videot a mozgásáról....
http://www.akhalt-se...u/h1.php?id=601

és egy kis kontraszt.... egy erõsen kehes, évek óta csak tenyésztésben használt, leállított ló, nem olyan piacos színû....
http://www.akhalt-se...u/h1.php?id=307

#604 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 8. - 19:44

Szrt az elsõ lónak max a túlnõtt fara a bibis, de küllemileg, izomzatilag, lábszerkezetileg nekem jobban fekszik! A második tipusos akhal hátú, de a nyaka az szarvasnyak és nagyon csúf, én biztos nem akarnék ilyet! Hiába nem hiba a fajtában! A szine az meg mindegy, ha egy ló jó az jó!

#605 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 8. - 19:49

Nekem is jobban bejön az elsõ .

#606 melodia

melodia

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 406 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 8. - 19:54

Szrt az elsõ lónak max a túlnõtt fara a bibis, de küllemileg, izomzatilag, lábszerkezetileg nekem jobban fekszik! A második tipusos akhal hátú, de a nyaka az szarvasnyak és nagyon csúf, én biztos nem akarnék ilyet! Hiába nem hiba a fajtában! A szine az meg mindegy, ha egy ló jó az jó!

Ez mind igaz, de nézd meg a mozgás videokat... :) Illetve szegény Zakhmet képeit még a fénykorából. Gagur viszont most van a "fénykorában" és amit mozgás címén mûvel... :nem:

Zakhmet annó...
http://www.akhalt-se...b...ment=&auth=

#607 Mahóca

Mahóca

Új vendég

• Fórumtag
  • 24 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 8. - 21:28

Igen Kisbéri Díjlovas, a két mén még Mahócán élvezi a kilátást. Estee hozzászólásához annyit: ne légy frusztált magyarságtudatodban, inkább próbáld meg megérteni amit írtam. Ha birtokában vagy a magyar nyelv elemi ismeretének- értenéd a soraimat..

#608 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 8. - 21:30

:yeah: :yeah: :yeah: :yeah: :yeah: Majd állatorvos ügyben keresem Katát ;)

Edited by KisbérisDíjlovas, 2010 február 8. - 21:31.

#609 jász

jász

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 833 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 20:29

Kedves Gilice!

Amikor megláttam az elsõ Akhal Teke mént ( Aidyn, az enyém is lett) úgy éreztem, hogy õ az a ló, ami a gyermekkori képzeletemben kialakult a "parazsat evõ" táltosról. Szerintem is Õk valósítják meg számunkra, magyar emberek számára az igazi lovat. Lehet, hogy a génjeinkben is rögzültek mér ezek a képek, hisz egy kisgyerek képzeletében is Õ jelenik meg. Még véletlenül sem egy hidegvérû, vagy pl. egy nyugat-európai fajta. Persze a tenyésztés egy kicsit más, de légy büszke arra, hogy a gyermekkori fantáziád is magyar volt!
Üdv,
Mahóca

Lehet szeretni egy fajtát.
Azért ez a ,,génjeinkben is rögzültek" dolog csak egy személyre szabott túllihegés.
Koránt sem általános a magyarság vonatkozásában
Az viszont érdekes, hogy sikerült gyermekrajz szerûre formálni egy valaha mutatós lovat.
:)

#610 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 10. - 20:51

Az viszont érdekes, hogy sikerült gyermekrajz szerûre formálni egy valaha mutatós lovat. - No ez a csoda kérem! ;)

#611 pepszin

pepszin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 153 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 13. - 10:11

Komment nélkül. :(

#612 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 13. - 10:52

Nem tudom hol vannak ezek a jószágok, de sürgõ segítség kéne nekik, döbbenet a második videó amin a csikók vannak!

#613 pepszin

pepszin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 153 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 13. - 11:22

Nem tudom hol vannak ezek a jószágok, de sürgõ segítség kéne nekik, döbbenet a második videó amin a csikók vannak!

Csehországban. Van náluk egy tisztavérû Karador csikó is: Kuyon A videón látott lovak közül állítólag már két kanca (Gel, Bahar) és 3 csikó pusztult el.

#614 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 13. - 13:43

Mi történt? Vagy inkább hogy?

#615 melodia

melodia

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 406 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 13. - 18:45

A honlapjuk nem elérhetõ, de az egyesületi honlapon van az eladó lovak közt egy csomó lovuk....

http://www.achalteke.cz/

#616 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 14. - 13:37

Oh, kéne egyet kirándúlni ha elmegy a hó!

#617 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 1:53

itt a másik videó is, http://www.youtube.c...feature=related :(

'Everything that is done for us, without us, is not ours.'

#618 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 12:51

Idõközben sikerült az európai AT egyesület elnökével emailezni, röviden azt írta, hogy a történet minden télen megismétlõdik, több lovat vesznek, mint amennyit el tudnak adni és etetni tudnak. A lovak megvételével ez az állapot csak újrateremtõdne, így érdemes mindenkinek átgondolnia, hogy valóban segítség-e a lóvásárlás.

#619 Gilice

Gilice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 156 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 14:08

Nem értem ott nincs állatvédelmi törvény kötelezzék az állatok eladására és tilttsák meg a további tartást. Ez állatkínzás ami ott folyik!
Õrület!
Igenis akinek van rá módja segítsen és vigyen haza ezekbõl a szerencsétlenekbõl+tessék valakinek feljelenteni.Eu-s állatvédelmi törvény van és ha jól tudom Cseh ország tagja az uniónak!

Idõközben sikerült az európai AT egyesület elnökével emailezni, röviden azt írta, hogy a történet minden télen megismétlõdik, több lovat vesznek, mint amennyit el tudnak adni és etetni tudnak. A lovak megvételével ez az állapot csak újrateremtõdne, így érdemes mindenkinek átgondolnia, hogy valóban segítség-e a lóvásárlás.

#620 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 14:32

Nem értem ott nincs állatvédelmi törvény kötelezzék az állatok eladására és tilttsák meg a további tartást. Ez állatkínzás ami ott folyik!
Õrület!
Igenis akinek van rá módja segítsen és vigyen haza ezekbõl a szerencsétlenekbõl+tessék valakinek feljelenteni.Eu-s állatvédelmi törvény van és ha jól tudom Cseh ország tagja az uniónak!

Gilice, ezt próbálom futtatni a cseh ismerõseimen keresztül, illetve rá kellene a cseh tenyésztõ egyesületen keresztül kérdezni, a kört kellene megtörni, és kértem még infót máshonnan is, mert biztos, hogy van állatvédelmi törvény, bár Rosinante, a Maderonosok és a Bottyán Equus alapítvány köteteket tudna mesélni, hogy nálunk is mit meg nem lehet csinálni állatokkal és mégis nagyon nehéz elkobozni õket. Úgy tûnik ez valamilyen szinten tudott dolog az AT tenyésztõk körében, aki errõl tud és mégis ad el nekik lovat, szintén sáros. Állítólag évek óta ugyanaz a mûsor megy télen, hogy finoman fogalmazzak nagy a szelekciós nyomás a lovakon. Mint már írtam, ha odaviszed a pénzed, újratermeled a többi ott maradt ló szenvedéseit, mert arra semmi garancia, hogy a lovakra költik. Még valami, láttad, hogy milyen állapotban vannak azok a lovak, nem vagyok állatorvos, de szerintem egy részük a szállítást nem élné túl jelenleg, a csikók ilyen takarmányozás mellett valószínûleg besültek, a fene tudja, hogy melyik vágta teljesen tönkre a lábát egy életre, szerzett egyéb ilyen-olyan sérüléseket stb, szóval van kockázat rendesen. de persze mindenki azt csinál, amit akar.

#621 Gilice

Gilice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 156 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 14:47

Teljesen igazad van!
Ez nekem valahogy olyan mint az Auswitzi tábor felszabadítása volt.Segíteni akarunk de lehet hogy csak nagyobb kárt tennénk!Dühös vagyok mert már megint tehetetlennel érzem magam!Nem tudok segíteni!
...................

Gilice, ezt próbálom futtatni a cseh ismerõseimen keresztül, illetve rá kellene a cseh tenyésztõ egyesületen keresztül kérdezni, a kört kellene megtörni, és kértem még infót máshonnan is, mert biztos, hogy van állatvédelmi törvény, bár Rosinante, a Maderonosok és a Bottyán Equus alapítvány köteteket tudna mesélni, hogy nálunk is mit meg nem lehet csinálni állatokkal és mégis nagyon nehéz elkobozni õket. Úgy tûnik ez valamilyen szinten tudott dolog az AT tenyésztõk körében, aki errõl tud és mégis ad el nekik lovat, szintén sáros. Állítólag évek óta ugyanaz a mûsor megy télen, hogy finoman fogalmazzak nagy a szelekciós nyomás a lovakon. Mint már írtam, ha odaviszed a pénzed, újratermeled a többi ott maradt ló szenvedéseit, mert arra semmi garancia, hogy a lovakra költik. Még valami, láttad, hogy milyen állapotban vannak azok a lovak, nem vagyok állatorvos, de szerintem egy részük a szállítást nem élné túl jelenleg, a csikók ilyen takarmányozás mellett valószínûleg besültek, a fene tudja, hogy melyik vágta teljesen tönkre a lábát egy életre, szerzett egyéb ilyen-olyan sérüléseket stb, szóval van kockázat rendesen. de persze mindenki azt csinál, amit akar.

#622 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 16:51

Õrület!

:yeah: :yeah:

#623 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 16. - 20:14

Lehet én vagyok csak nagyon savanya, de ha az emberfia vagy lánya megvesz egy-két lovat annak legalább jó sora lesz....Bár ma találtam pont ilyen "minõségû" arab csikókat magyarországon ....

#624 Gilice

Gilice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 156 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 18. - 8:51

Történt valami a teleppel azóta? tudtok valamit?

Lehet én vagyok csak nagyon savanya, de ha az emberfia vagy lánya megvesz egy-két lovat annak legalább jó sora lesz....Bár ma találtam pont ilyen "minõségû" arab csikókat magyarországon ....

#625 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 18. - 17:52

Nálam negatív.

#626 pepszin

pepszin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 153 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 18. - 22:42

Érdemes megnézni ezt a filmet, a youtube-on az egész fent van. A Gulsary nevû szépséget egy tisztavérû akhal mén, Garpun (1991. Pudok x Gunim) játssza: Farewell, Gulsary

#627 melodia

melodia

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 406 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 19. - 11:03

Nálam negatív.

Tegnap volt kint egy magyar tenyésztõ, mivel telefonon nem tudta felhívni õket, így "rajtaütés-szerûen" - úgy tûnik, a video óta sokat javult a helyzet, épp abrak osztás volt, amikor odaértek, széna is van bõven, és a lovak jó kondiban vannak. Kivétel néhány olyan ló, akit a többiek elhajtanak, és mivel abrakhoz sincs lekötés, ez meglátszik azokon. A tulajok nem laknak ott a telepen, a lovász új, valószínûleg az elõdje még ennyire se törõdött a lovakkal.
Másrészrõl viszont azt az infót kaptuk, h ez a történet évente ismétlõdik ott különbözõ mértékben, az európai tenyésztõ egyesület vezetõje szerint legalábbis....
Gondolom, az igazság vhol középen.....

#628 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 19. - 19:16

No ez végre valami pozitív!

#629 melodia

melodia

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 406 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 21. - 23:01

http://www.gurtbil.r...3?lang=eng&id=1

:yeah: :yeah: :yeah:

#630 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 22. - 15:30

http://www.gurtbil.r...?lang=eng&id=88 ez nekem nagyon bejövõs, gyünyörûséges, olyan mint egy Fáraó kutya, csak lóban!

#631 enying20

enying20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 126 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 22. - 17:25

http://www.gurtbil.r...3?lang=eng&id=1

:yeah: :yeah: :yeah:

Melodia!
Pusztán elvi lehetõségként, de érdeklõdöm, milyen áron lehet itt lóhoz hozzájutni? Vagy egyáltalán lehet-e?

#632 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 22. - 18:56

Biztos lehet mert vannak eladó lovaik!!! Az ár biztos fontos lehet, de mivel nékem Pl összehasonlítási alapom sincs így csak egy ár!!!! Mennyibe kerül egyáltalán egy Akhalteke?! Mi alapján vannak az árak, írna errõ bõvebben innét valaki?!

#633 melodia

melodia

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 406 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 22. - 21:28

És Õ?

http://www.gurtbil.r...?lang=eng&id=33

Ami az árakat illeti, az akhaltservice honlapon még láthattok 3 eladó lovat, de ott egyrészt viszonylag nyomottak az árak, mivel rengeteg lovat adtak el az elmúlt másfél évben, másrészt ahogy korábban írtam, pl szegény Zakhmet nagyon kehes.De alapból mondhatni, h a csikók ára olyan 3-4-5 ezer euróról indul, és aztán bármi is lehet. Egészséges, ép felnõtt ló kb 8-10 ezer eurótól, de felfelé ez is mehet bármeddig.
Egyébként azt még hozzá kell tennem - saját tapasztalatból- , h Oroszországból lovat hozni nem épp a szexuális élmény kategória (hacsak nem a kib...ás :gm: ) Egyrészt egy rakás pénz, kamionnyi tétel esetén is 6 számjegyû és nem 1-gyel kezdõdik a szállítási ktsg/ ló, emellett van még mindenféle ez-az, vérvétel, DNS-teszt, biztosítás, aztán az ukrán határ.....Én 26 órát töltöttem ott.... és mindenki, aki csak tehette, szívózott, fontoskodott, nem tudta pontosan a jogszabályokat de keménykedett és még sorolhatnám. És te hiába tudod jól, hiába van igazad, õ a hatóság.... (mindezt úgy, h tényleg minden rendben volt....)Aztán itthon karantén, vámhivatalba járás, -ott persze megint "forró" a téma, hiszen ebbõl az irányból nem épp szokványos a tenyészló behozatal, mindenki fázik tõle. Jah, és persze az indulás is csúszik mindig, hol ezért, hol azért, heteket, hónapokat....Szóval senkit nem akarok elijeszteni, de egy tortúra.

#634 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 23. - 7:39

http://www.gurtbil.r...lang=eng&id=121 nekem inkább ÕÕÕÕÕ!

Nekem a ló szine, pl fakó nem nagy ász, nagyon szép, de én a formát, küllemt nézem, ha piros lenne és ilyan agaras akkor is tetszene, hisz arabos vagyok ez van! Ma majd csinálok egy két fotót a Tüzes lábról, ha lesz idõm!

Jah az eszembe sem jutot olyan messzirõl lovat hozni, hiszen nem vagyok tenyésztõ, csak a szememet gyönyörködtetem a fajtával!

http://www.lovasok.h...p...scs&fromfo=

pl itt van egy ló, nekem nagyon úgy fest, hogy van benne valami akhal, mert ezt a alapban mintás szint szinte csak ez a fajta hozza( eddigi tapasztalataim alapján) ...s Musztafáni is ilyen csak feketében!

#635 jász

jász

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 833 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 23. - 9:22

Nekem a ló szine, pl fakó nem nagy ász, nagyon szép, de én a formát, küllemt nézem, ha piros lenne és ilyan agaras akkor is tetszene, hisz arabos vagyok ez van!

Na, na na!
Azért egy arab telivér az egy esztétikai élmény!
Bocs!
A szépség az ízlés dolga, ezt nem is írtam.

Azért ha már megint az árakra került a sor, az akhal magyar tenyésztõi tegyenek már föl legyenek szivesek az õ méregdrága, egyemberes, külön tudást igáénylõ, biorépán és õsgyepen tartott, stb... lovaikról pár olyan képet és videót, amelyen az látszana, hogy használják is valamire az õ lovaikat.
Valami csak indokolja ezeket az árakat, mert amiket felsoroltam /mind itt olvastam/, azok nem igen.

#636 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 23. - 10:17

Igen ebben egyet értünk, egy arab az valóban egy szépérzetet kelt, akkor is ha az aki nézi most lát életében elõszõr lovat! Igen én is megnézném a beszélgetõ társaim lovait, no meg azt is, hogy mit is tudnak. Nekem egy ló csak és kizárólag akkor ér valamit, ha van benne "tudás", lehet az tõlem egy sodri sütetlen bogó, de ha jó ló akkor nem érdekel a származása! Tudás alatt nem a nagydíj kategóriás ugró, stb lovat értem, hanem a napi használatban való részvételét! Értem ez alatt, kikapom a krámból, nyergelem és megyek, akármerre, akár midenen át, akármilyen jármódban, akár egyedûl, akár többecskén, akár 3o-40 km kényelmesen...nekem ez a LÓ! Természetesen nem bánom, ha egy ló képes akár egy nagydíjban elmenni, de mivel nem érdekel ilyen mélységében a versenyzés, csak a ló jó kiképzése, így ez nem követelmény! Egyébként nagyon sok arra nem alkalmasnak talált lovat-fajtát láttam, aki képes volt nagyon szépen összeszedetten dolgozni, ugrani. Jász - ha jól emlékszem te huculokkal foglalkozól?

#637 jász

jász

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 833 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 23. - 12:17

Tudás alatt nem a nagydíj kategóriás ugró, stb lovat értem, hanem a napi használatban való részvételét! Értem ez alatt, kikapom a krámból, nyergelem és megyek, akármerre, akár midenen át, akármilyen jármódban, akár egyedûl, akár többecskén, akár 3o-40 km kényelmesen...nekem ez a LÓ!

Hát így!

Talán még annyit, hogy ne keljen használat elõtt órákig lankadtra futószárazni.
Mûködjön e nélkül is.

#638 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 23. - 15:38

Mi aztat nem szoktunk, a lovak karámban félridegen vannak tartva, annyit szaladnak amennyit akaranak. Természetesen, ha kifejezetten belovaglós munka van elõírva aznapra, akkor elõtte bemelegítésnek szoktam futószárazni, de nem lefuttatni!!!

#639 Bazsi5678

Bazsi5678

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 23. - 20:48

http://www.gurtbil.r...lang=eng&id=100

Nekem Õ tetszik a legjobban. Ha már felmerültek az árak...feddíj mennyi lehet?

A képfelrakást én is támogatom, akinek ilyen fajtája van az rakjon föl képet ;)

#640 melodia

melodia

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 406 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 23. - 21:33

"Azért ha már megint az árakra került a sor, az akhal magyar tenyésztõi tegyenek már föl legyenek szivesek az õ méregdrága, egyemberes, külön tudást igáénylõ, biorépán és õsgyepen tartott, stb... lovaikról pár olyan képet és videót, amelyen az látszana, hogy használják is valamire az õ lovaikat.
Valami csak indokolja ezeket az árakat, mert amiket felsoroltam /mind itt olvastam/, azok nem igen."

Pl az indokolja, h az egész világon kb 2000 tisztavérû egyed van belõle...
Egyébként meg minden annyit ér, amennyiért el lehet adni, és az akhaltservice teleprõl pár hónap alatt eladtak ilyen árfekvésben 58 lovat.

Tavaly a Magyarok Találkozóján résztvett egy tv kanca, egy 14 éves kislány lovagolta. Amikor másfél órát állni kellett, akkor nyugodtan álldogált, de amikor a mezei futtatás volt, csak a s..ét nézhették a többiek, azt is csak messzirõl... Igaz, nem aranyfakó, hanem pej és senki nem reklámozta, h õ egy ahal. Bármikor kikapható a ménesbõl és hadrafogható - a gazdájának. De okostojás díjlovasoknál is volt, õk "golyóérettnek" minõsítették, mert egy normális kört se tudtak megtenni vele a pályán... Hiába futószárazták "lankadtra". Ez az egyik nagy különbség - a saját ahalodat nem kell lefutószárazni, akkor is mindig együttmûködõ. Veled. Az idegen meg futószárazhatja... :D ha sikerül neki...

Akit érdekelnek ezek a lovak itthon, -és ezt már leírtam párszor - az indulásképp ellátogathat Ópusztaszerre, ahol láthat tv-t is, és mindenféle vérhányadú félvért is. Ha annyira érdekli, ki is próbálhatja. Ott erre vannak berendezkedve. Aztán évente van Mahócán Mahócánál nyílt nap. Ugyanerre a célra. Ezek alapján már el lehet dönteni, h tetszik vagy nem. Én nem azért tartok/tenyésztek, h bárkit meggyõzzek az ahal kvalitásairól, fõleg ha az illetõ eleve negatív felhanggal indít... Azért meg pláne nem, h eljöjjön hozzánk boldog - boldogtalan, és próbálgassa a lovainkat. NEM lovarda vagyunk, nem is leszünk soha. Nyilván civilizált hangnemben és ésszerû keretek közt lehet nálunk lovat nézegetni, de ennyi.

http://www.gurtbil.r...lang=eng&id=100

Nekem Õ tetszik a legjobban. Ha már felmerültek az árak...feddíj mennyi lehet?

A képfelrakást én is támogatom, akinek ilyen fajtája van az rakjon föl képet ;)

Õ úgy tudom, 1000 euroért fedez. Egyébként Európa szerte 5-600 euronál kezdõdnek a fed. díjak, de ez az alap. A már bizonyított méneknél 1000-1200 euro.