Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kérdezz-felelek

• Please log in to reply
985 válasz a témához

#601 egyember

egyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 22. - 11:25

kösze milyen töemegü egy vestern felszerés ?

#602 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 22. - 11:30

Kb. 15kg egy jó western nyereg. Érdemes németországban nézni, onnan olcsóbban eljön, kb. 30EUR a posta, és nincs rá vám, áfa se. 4-600 EUR körül már egész jó márkásakat lehet lõni ebayen.

#603 Takhi

Takhi

Új vendég

• Fórumtag
  • 27 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 23. - 14:39

Kedves Fórumozók! Nem igazán szoktam hozzászólni a beszélgetésekhez, de a magam csendességében minden nap olvasom a fórumot. Most azonban családom olyan helyzetbe került, hogy muszáj segítséget kérnem. Emlékszem, hogy volt már itt szó arról, hogy verik át a gáz és áramszolgáltatók az ügyfeleket, azzal vádolva õket, hogy lopják az áramot/gázt. Ezzel kapcsolatban fordulnék hozzátok. Családom (már több, mint 10 éve) mûködtet egy autószerelõ mûhelyt, ez az egész családomat érintõ vállalkozás. A helyzet az, hogy tavaly szeptemberben az e-on kiküldött a mûhely telephelyére két ellenõrt, akik a villanyórát megvizsgálták és valamilyen ürüggyel elvitték, de mást ezzel kapcsolatban nem is mondtak. Aláíratták a jegyzõkönyvet a mûhely egyik vezetõjével (aki a nevelõapám), õ sajnos nem olvasta el, mit írtak le benne és õ szó nélkül alá is írta, mivel nem gyanakodott (tudom, ez nagy hiba volt). Most küldtek egy értesítést, amiben másfél millió forintos büntetést akarnak behajtani, arra hivatkozva, hogy a plomba meg volt rongálva, holott amikor a kiérkezõ ellenõrök ott jártak, azt mondták nincs semmi gond az órával. Ebben az esetben mit lehet tenni? A neten találtam néhány ide vonatkozó információt, hogy mit tehetnek meg és mit nem ezek a szolgáltatók, de nem tudom, hogy ez ér-e valamit. A családom minden tagja talpig becsületes ember, a vállalkozásunkban minden a lehetõ legszabályosabban mûködik, minden adó, járulék rendesen ki van fizetve (ami szintén rengeteg sok pénzbe kerül havonta). Azért írtam ezt ide és azért kérek segítséget innen, mert járt már így más is a fórumról (azt hiszem akkor a gázszolgáltató vert ár valakit, ha tévedek, akkor elnézést). Próbáltam visszakeresni azt a beszélgetést, de sajnos arra sem nagyon emlékszek, melyik témában volt szó errõl. Nagyon szépen megköszönném, ha valaki el tudná mondani a tapasztalatait (bár remélem kevesen vannak, akiket hasonlóan átvertek), vagy tudja, mi a járható út ezzel kapcsolatban, illetve van-e egyáltalán esély arra, hogy eredményesen tegyünk ez ellen valamit... azért is írtam ezt ide, hogy mindenki nagyon vigyázzon és a lehetõ legkörültekintõbbnek kell lenni, ha ezen szolgáltatók emberei ellenõrzésre mennek bárhova is... (remélem jó topicba írtam ezzel kapcsolatban)

#604 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 23. - 14:51

Én voltam, akit a TIGÁZ étvert és sajnos nem tudtam semmit tenni ellene. Viszont a helyedben most azonnal ügyvédhez mennék, mert ha eljárási hibát találna, akkor nem hajthatják be rajtad. Pl. ha nem állt a szerelõ mellett végig valaki. Akkor talán még azt is kivédhetitek, hogy aláírtátok, hogy a plomba tényleg sérült volt, mert ugye nincs kizárva, hogy a szerelõ az alatt sértette meg, amíg nem láttátok. A neten vagy egy ügyvéd neve, aki már nyert pert, keresd ki a nevét, TIGÁZ témában biztos rábukkansz. Sajnos a dolog hátulütõje, hogy kikapcsolhatják a szolgáltatést, függetlenül attól, hogy folyik a per. nekem emiatt kellett beletörõdnöm a dologba, mert mínusz húsz foknál történt a dolog. Ez sem lehet véletlen, hogy télen jöttek. Sok sikert. Ha semmi nem megy, akkor lehet alkudozni, nekem elengedték a tartozás egyharmadát, de ennek fejében aláíratták velem, hogy loptam. Mivel nálatok az áram létkérdés, próbálj részletfizetést kérni, de úgy, hogy ügyvéd írja le, hogy ez nem jelenti a tartozás elismerését, és akkor talán visszaperelheted az összeget. Ügyvéd, azonnal!

#605 Takhi

Takhi

Új vendég

• Fórumtag
  • 27 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 23. - 15:13

Rendben, ezek nagyon hasznos információk, köszönöm szépen!

#606 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 27. - 23:43

Picasawebes fotóalbumból lehet egyszerre több képet áthelyezni másikba, vagy csak egyesével?

#607 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 22. - 11:53

Segítsetek ötlettel, hogy is van ez? Adott egy mobilszolgáltató, akivel vitás ügyem van, de hiába írom nekik az igazam, szerintük az nem az. Perrel fenyegettek, írtam , állok elébe, ennek két éve, nem történt semmi, csak annyi, hogy feketelistára tettek, valamint megtudtam a bíróságon, hogy én nem kezdeményezhetek, csak ha ők kezdik, akkor lesz ügy. Ők két éve nem kezdik. Tegnap kaptam egy papíruszt tőlük, hogy már százezret óhajtanának tőlem, és ha 8 napon belül nem, akkor végrehajtás. Hát hogy a francba van az, hogy senkit nem érdekel az én álláspontom, igazam???? Mi a szöszt tudok tenni??? Pár napja volt egy riport beharangozó, "kisemberek harca a szolgáltatóval", na, megnéztem, nem lettem okosabb, ötletet nem adott az se.

Edited by Kistáltos, 2013 február 22. - 11:54.

#608 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 22. - 12:26

Tegnap kaptam egy papíruszt tõlük, hogy már százezret óhajtanának tõlem, és ha 8 napon belül nem, akkor végrehajtás.

Esetleg feljelentheted õket zaklatásért.
Akkor aztán elõ kell állniuk a farbával.
Na persze az nem biztos, hogy neked jó lesz...

#609 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 22. - 12:57

Esetleg feljelentheted õket zaklatásért.
Akkor aztán elõ kell állniuk a farbával.
Na persze az nem biztos, hogy neked jó lesz...

Ha el is olvasnád amit linkelsz, akkor láthatnád, hogy a fenti esetben nem áll meg a zaklatás vádja.

#610 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 22. - 13:14

Mi a szöszt tudok tenni???

Egy lehetõség:

A békéltetõ testület eljárásának célja a fogyasztó és a gazdálkodó szervezet közötti vitás ügy (fogyasztói jogvita) egyezségen alapuló rendezésének megkísérlése, ennek eredménytelensége esetén pedig az ügy eldöntése a fogyasztói jogok gyors, hatékony és egyszerû érvényesítésének biztosítása érdekében.

#611 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 22. - 15:17

Na végre!!! Nagyon köszönöm! Akkor nekiugrok. :)

#612 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 22. - 15:34

Azért az "együtt nem mûködõ vállalkozások" hosszú listája nem túl biztató. :(

#613 telivér

telivér

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 802 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 22. - 15:45

Sziasztok! Szerintetek, mit kell tennem abban az esetben, ha X éve volt egy kocsim, amit elloptak, ezt anno be is jelentettük, az aut nem lett meg, tettest nem találtak, ügyet lezártuk, a kocsi már nincs a nevemen. Erre ma kaptam egy levelet az adóhatóságoktól, hogy fizessem be rá az adót!! És ha fellebezni akarok, akkor meg be kellene fizetnem 15.000Ft-t. Mit tehetnék? Köszi elõre is

#614 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 22. - 16:08

Sziasztok!

Szerintetek, mit kell tennem abban az esetben, ha X éve volt egy kocsim, amit elloptak, ezt anno be is jelentettük, az aut nem lett meg, tettest nem találtak, ügyet lezártuk, a kocsi már nincs a nevemen. Erre ma kaptam egy levelet az adóhatóságoktól, hogy fizessem be rá az adót!! És ha fellebezni akarok, akkor meg be kellene fizetnem 15.000Ft-t. Mit tehetnék?
Köszi elõre is

Küldd be a nyomozást megszüntetõ határozat másolatát - ha kaptál ilyet a rendõrségtõl. Ha nem - akkor passz!

#615 telivér

telivér

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 802 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 22. - 16:20

Kaptam, meg meg van az is, mikor bejelentettük. De remélem ezért nem fogjk elkérdni a fellebezési djjat :(

#616 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 22. - 16:43

Ha el is olvasnád amit linkelsz, akkor láthatnád, hogy a fenti esetben nem áll meg a zaklatás vádja.

Miért ne állna meg?

"Zaklatást az követ el, aki mást rendszeresen azért háborgat hogy beleavatkozzon a magánéletébe vagy megfélemlítse. Ennek érdekében az elkövetõ telefonon, interneten vagy személyesen igyekszik felvenni a kapcsolatot a sértettel, annak akarata ellenére."

Szerintem ez teljesen megáll. Perrel fenyegetik és felszólító leveleket küldözgetnek neki, hogy megfélemlítsék, kellemetlenséget okozzanak neki, és kifizessen egy jogtalan követelést. Ez klasszikus zaklatási tevékenység.

Kaptam, meg meg van az is, mikor bejelentettük. De remélem ezért nem fogjk elkérdni a fellebezési djjat :(

Ha bejelentettétek, akkor gondolom pecséttel, aláírással át is vették az ocsmányirodában, küldj errõl egy fénymásolatot, és jézus.
Mellesleg a gépjármûadó nem fizetésének a szankciója a gépjármû forgalomból való hatósági kivonása...

#617 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 22. - 16:56

Azért az kérdés, hogy mikori gépjármûadót ("súlyadót") követelnek. PL.: Ha a kocsi ellopása januárban történt, 30 napra jött a rendõrségi határozat, február végén bejelentetted, forgalmit leadtad, adót márciusban nem fizettél, akkor jogos a követelés, mert a január elsején tulajdonosként nyilvántartott köteles az azévi adót befizetni. Az év sem mindegy, mert ha még az okmányiroda felálása elõtt történt, akkor az önkormányzati adóhatóságnál külön be kellett jelenteni a tulajdonjog megszûnését. Készülj fel alaposan mielõtt bemész. Ha teljesen tiszta vagy, befizetheted a fellebezést, vissza kell, hogy adják.

#618 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 22. - 17:23

Beszél itt valaki csehül?
http://ostatni.bazos...enske-sedlo.php
Fel kéne vennem a kapcsolatot az eladóval, de csak telefonszámot látok megadva, azzal meg sokra nem megyek.

#619 telivér

telivér

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 802 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 22. - 18:34

Azért az kérdés, hogy mikori gépjármûadót ("súlyadót") követelnek. PL.: Ha a kocsi ellopása januárban történt, 30 napra jött a rendõrségi határozat, február végén bejelentetted, forgalmit leadtad, adót márciusban nem fizettél, akkor jogos a követelés, mert a január elsején tulajdonosként nyilvántartott köteles az azévi adót befizetni. Az év sem mindegy, mert ha még az okmányiroda felálása elõtt történt, akkor az önkormányzati adóhatóságnál külön be kellett jelenteni a tulajdonjog megszûnését.
Készülj fel alaposan mielõtt bemész. Ha teljesen tiszta vagy, befizetheted a fellebezést, vissza kell, hogy adják.

Köszönöm. A kocsit, körülbelül 4, vagy lassan már 5 éve is, hogy ellopták, tehát nem mostani az eset. A nyomozás beszüntetésérõl szóló levelet, körülbelül 2 évvel az eset után kaptam meg, de az önkormányzat felé, még az adott évben bejelentettük a dologt, és ez idáig nem is kértek semmit. Az adót, meg a mostani évre kérik, ezért nem értem az egészet. Mért pont most jött ez rájuk?
(most készülök összeszedni minden papírt, és gondolkodom, hogy levelezzek, vagy személyesen menjek-e be)

#620 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 22. - 19:20

Miért ne állna meg?

"Zaklatást az követ el, aki mást rendszeresen azért háborgat hogy beleavatkozzon a magánéletébe vagy megfélemlítse. Ennek érdekében az elkövetõ telefonon, interneten vagy személyesen igyekszik felvenni a kapcsolatot a sértettel, annak akarata ellenére."

Szerintem ez teljesen megáll. Perrel fenyegetik és felszólító leveleket küldözgetnek neki, hogy megfélemlítsék, kellemetlenséget okozzanak neki, és kifizessen egy jogtalan követelést. Ez klasszikus zaklatási tevékenység.
Ha bejelentettétek, akkor gondolom pecséttel, aláírással át is vették az ocsmányirodában, küldj errõl egy fénymásolatot, és jézus.
Mellesleg a gépjármûadó nem fizetésének a szankciója a gépjármû forgalomból való hatósági kivonása...

Az pont kutyát nem érdekel, hogy szerinted megáll-e, a bírósági gyakorlat nem így mûködik. :D

"A tényállás megvalósulásának feltétele a rendszeresség és a célzatosság, azaz a megfélemlítés vagy a magánéletbe történõ beavatkozás szándéka. Ezek hiányában a zaklatás vétsége nem állapítható meg. "

Vagyis az, hogy õk a vélt vagy valós tartozásukat akarják behajtani, az ezt pl. már nem is fedi, mivel nem ez a szándékuk. Persze lehet olyan ügy is, amikor pl. egy volt házastárs zaklatja a másikat azzal, hogy adja vissza a tankcsapdás pulóverét, ami vagy létezik vagy nem. Na, itt nehezebb bizonyítani, nyilván egyedi elbírálást kíván. (éjszaka jelenik meg, vagy folyton telefonálgat, fenyegetõzik, stb.. )

#621 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 22. - 19:36

Beszél itt valaki csehül?
http://ostatni.bazos...enske-sedlo.php
Fel kéne vennem a kapcsolatot az eladóval, de csak telefonszámot látok megadva, azzal meg sokra nem megyek.

Van egy cseh ismerõsöm, ha érdekel. (Tud magyarul is, de általában Bécsben van.)

#622 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 22. - 20:32

Köszönöm, rájöttem közben, hogy én is ismerek valakit aki bírja a nyelvet (szlovákot, de az is jó).

#623 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 22. - 22:08

Bare, én is tudok szlovákul, kell még a segítség, vagy megoldottad?

#624 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 23. - 12:53

...(most készülök összeszedni minden papírt, és gondolkodom, hogy levelezzek, vagy személyesen menjek-e be)

Szerintem személyesen, mert a levélfordulók 30 napjaival számolva eléggé elhúzódhat a tisztázás...

#625 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 23. - 14:01

Tudna valaki nekem olyan diktafont ajánlani, ami át is írja a szöveget a számítógépre és nem egy ökör ára? Vagy ilyen alkalmazást Android tabletre? Elég sok interjút kell készítenem a kutatásomhoz, és az átírás baromi sok idõt vesz igénybe.

'Everything that is done for us, without us, is not ours.'

#626 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 23. - 14:24

Leginkább egy titkárnõ alkalmas erre a feladatra.... :D

#627 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 23. - 16:24

Leginkább egy titkárnő alkalmas erre a feladatra.... :D

Léteznek ilyen diktafonok, csak elég drágák, egy szoftver segítségével működnek. Az egyetem csak az országon belüli használatra tud kölcsön adni ilyen diktafont, én viszont Afrikába megyek.
Ha valakinek konstruktív hozzászólása is van, azt megköszönöm.

Edited by forkissima, 2013 február 23. - 16:24.

#628 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 23. - 17:12

Léteznek ilyen diktafonok, csak elég drágák,

És az afrikai akcentust is felismeri? 8-o

#629 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 23. - 17:45

És az afrikai akcentust is felismeri? 8-o

Akiket interjúvolni fogok, azoknak nincs 'afrikai akcentusa', bármit is értesz ez alatt. :gm:

#630 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 24. - 12:48

Diktafonos után vaterás kérdés. Még nem vásároltam vaterán, nemrég regisztráltam. Megvettem valamit tegnap este, ami jelenleg a megrendeléseim alatt van, de nincs semmilyen link, hogy hogy tudom kifizetni és a vásárlásaim alatt sem jelenik meg. A termék fix áras volt, és kiválasztottam a fizetés módját. Egyelõre nem kaptam még semmit az eladótól. Ezt írja: Ügyeljen arra, hogy a megjelölt termékeknél az eladó nem adta meg a szállítási díjat, ezért a számított végösszeg nem biztos, hogy pontos. A díjak egyeztetéséhez szükséges kapcsolatfelvételi adatokat a vásárlás után elküldjük Önnek. Ebayen azonnal ki tudom fizetni a buy it now dolgokat, ezek szerint itt nem így mûködik? A fizetés sem világos, gondoltam egy Paypal linkre irányít, de semmi.

#631 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 24. - 13:09

Diktafonos után vaterás kérdés. Még nem vásároltam vaterán, nemrég regisztráltam. Megvettem valamit tegnap este, ami jelenleg a megrendeléseim alatt van, de nincs semmilyen link, hogy hogy tudom kifizetni és a vásárlásaim alatt sem jelenik meg. A termék fix áras volt, és kiválasztottam a fizetés módját. Egyelõre nem kaptam még semmit az eladótól.

Elvileg kéne egy emailt kapnod az eladó címével és telefonszámával. Ha nem kaptad meg, akkor

Személyes / Vásárlás / Vásárolt

A terméknév mellett jobb oldalt legördülõ "További opciók" néven, abban meg tudod nézni.

Aztán felhívod vagy emailozol neki, és megbeszélitek hogy mikor hol hogyan.

Paypal nem nagyon használatos, itt inkább utalgatjuk egymásnak a pénzt, mint a német ebayon. De attól még lehet, hogy bolondjában van a komának paypal accountja... meg kell vele beszélni.

#632 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 24. - 13:49

Köszi!

#633 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 25. - 13:10

Matekosok, statisztikusok segítsége kellene :) Készítek egy kimutatást a következõkrõl: A adat (A1,A2,A3, stb.) és B adat (B1,B2,B3 stb.) melyekhez vannak C súlyszámok (C1,C2,C3, stb.) Kérdés az átlagos eltérés. Két számítás lehetséges: 1. Megcsinálom az eltéréseket B1/A1, B2/A2, B3/A3 és ezeket C1-C3-mal súlyozva átlagolom 2. Megcsinálom C súlyokkal számozva az A-k átlagát és a B-k átlagát és utána Bátlag/Aátlag Miért nem ugyanaz a két szám? Melyik a helyes?

#634 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 25. - 13:58

Miért nem ugyanaz a két szám? Melyik a helyes?

Az átlagok eltérése nem azonos az eltérések átlagával. Lehet, hogy a két halmaz átlaga azonos, de az adatpárok eltérést mutatnak.
pl.: A(5,5,5,5,5,5,5,5,5,5); B(1,2,3,4,5,5,6,7,8,9)

#635 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 25. - 14:08

Az átlagok eltérése nem azonos az eltérések átlagával.

Köszönöm :ang:

én is erre tippeltem, csak nem állt össze a magyarázat

tehát nyugodtan válasszam ki a két szám közül, amelyiket szeretném :)

#636 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 25. - 15:20

A feladatot nem egészen értem. Nem derül ki, hogy kötött adatpárokról van-e szó, mi itt a súlyozás, mért adatok feldolgozásáról vagy elméleti módszerrõl van-e szó... Statisztikában az adathalmaz elemeinek eltérésére a szórást és a szórás négyzetet szokták alkalmazmazni.

#637 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 25. - 15:30

kötött adatpárokról van szó van valami, aminek egyik helyen A1 az ára, másik helyen B1 az ára és a súlyszáma C1 aztán a következõ valami, aminek egyik helyen A2 az ára, másik helyen B2, súlyszáma C2 és így tovább kérdés az átlagos eltérés a két hely között szerintem ez nem szórás.... egyébként is felsõvezetõknek készül az elemzés, ilyen csúnya szavakat nem is mernék nekik mondani :D basszus, de régen volt az a statisztika szigorlat :dev:

Edited by juice, 2013 február 25. - 15:46.

#638 Panka21

Panka21

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 206 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 11. - 22:55

Van valami gyûjtõtopic a szakdolgozatos kérdõívekhez?

#639 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 12. - 2:42

Segítség diplomadolgozathoz

#640 Panka21

Panka21

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 206 hozzászólás