Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Somogy megye

• Please log in to reply
6595 válasz a témához

#6241 chestnut

chestnut

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.357 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 5. - 13:24

Az jó lenne. :)
Meg valami kerek asztal kéne, mert így osztódott a társaság.
Kerekasztal lovagjai? Hm? ;)
Ma mgint élvezetes volt szarrá ázni. Ezt nagyon utálom. A száraz hideg, az ok, de ez a latyak... :rolleyes:

Kerekasztal lovasai... :gm:

#6242 chestnut

chestnut

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.357 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 5. - 13:38

Egyébként jeles nap a mai! Ma van 4 éve, h Cherryvel egymást boldogítjuk. :ang:

#6243 gustilo

gustilo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 5. - 13:44

Boldog izé... együttlét-napot! :D Legközelebbre csinálhatnánk táblát is a Kerekasztal Lovasai felirattal! :yeah:

#6244 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 5. - 22:40

Grat Nektek Ches! De azt hiszem, ebben rekorderek vagyunk az Öreglánnyal. Íziiii rájder 19. közös évünket kezdtük okt 2.-án. :yeah: :dev: Mindenkinek sok közösen, örömben együtt töltött éveket!!! :D

#6245 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 6. - 18:53

:yeah: Gratulálok Nektek Ches és Almelita :ang:

Edited by chyki, 2009 november 6. - 18:54.

#6246 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 6. - 19:09

Egyébként jeles nap a mai! Ma van 4 éve, h Cherryvel egymást boldogítjuk. :ang:

De durva :)
Emlékszem rá, mikor megvetted :)

Sok Boldogságot Nektek továbbra is ;) :ang:

#6247 Dodóóó :)

Dodóóó :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 67 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 7. - 15:47

AAAz nemsemmi Almelita :) Grat Ches, egy kicsit még gyakoroltok, és eléritek Almelitáékat!! :dev:

#6248 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 8. - 19:42

Igyekszünk további rekodot felállítani, bár néha a Kisasszony közbeszól, és játszik az idegeimmel. :rolleyes: Köd, sár, esõ. UTÁLOM!

#6249 Kelly anyu

Kelly anyu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 606 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 9. - 8:19

Kezdek depis lenni ettõl az idõtõl... :( Hát 19 év az nem semmi! Remélem mi is eljutunk legalább idáig Kellymmel. Ez a 9. év együtt. Pajzánnal meg a 7. év. :) Hogy megy az idõ...

#6250 chestnut

chestnut

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.357 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 9. - 9:33

Boldog izé... együttlét-napot! :D

Legközelebbre csinálhatnánk táblát is a Kerekasztal Lovasai felirattal! :yeah:

Ha gondolod, elintézhetem a táblát... ;)

Grat Nektek Ches!
De azt hiszem, ebben rekorderek vagyunk az Öreglánnyal. Íziiii rájder 19. közös évünket kezdtük okt 2.-án. :yeah: :dev:
Mindenkinek sok közösen, örömben együtt töltött éveket!!! :D

Azt én is szeretném megérni Cher-rel, h megünnepelhessük a 19. együttlét-napot! :ang:

:yeah: Gratulálok Nektek Ches és Almelita :ang:

Köszi!

De durva :)
Emlékszem rá, mikor megvetted :)

Sok Boldogságot Nektek továbbra is ;) :ang:

Dejó, h emlékszel! :ang: Kukkants be máskor is ide!

AAAz nemsemmi Almelita :)

Grat Ches, egy kicsit még gyakoroltok, és eléritek Almelitáékat!! :dev:

Jaja, arra gyúrunk!

#6251 Dodóóó :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 67 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 10. - 21:00

chyki!!! érezd magad leszidva, mert látomááám, h a pécsieknek írsz, nekünk meg nem!! :eek: :gm:

#6252 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 10. - 21:13

Húúúúú, azt hittem, el sem áll az esõ. :rolleyes: Nem a szívem csücske a november. Csütörtökön megyünk szakmai kirándulásra Lapára, Marócra, Kerekibe. Remélem akkor kegyesebb lesz az idõjárás velünk.

#6253 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 10. - 22:38

Irok azért néha :) ettõl az esõtõl én is kivagyok teljesen, a lovak ki se mozdultak egy hete az istállóból, csak inni, 1 hete egyfolytában szemereg. Sok a melóm, szinte mindig el vagyok fáradva, örülök ha van kis idõm Páromra, lókákra... megyünk majd Horse Evolution Showra, alig várom... :ang:

#6254 gustilo

gustilo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 11. - 8:17

Már megint olyat produkáltak a lovak, amit még nem láttam. :rolleyes:

Bella éppen sárlik (szerintem most jött rá, hogy 2 jóképû herélt is van a közelében... :gm: ), és szerintem a kifolyó váladék meg az esõ meg a por meg az izzadság együtt azt eredményezte, hogy kidörzsölte a combjai közét. De durván, a szürke bõre helyett egy féltenyérnyi helyen a rózsaszín hús látszik (bocs az érzékeny gyomrúaktól).
Persze ilyenkor nincs más az ember lányánál, mint Betadine, szóval azzal azért lefertõtlenítettem, de nem tudom, hogyan tovább. Két ötlet jutott eszembe: 1. neogranormon (a mindenre jó csodaszer), 2. vazelin (herélés után is ezt használtuk anno, hogy a cucc lefolyjon és ne csináljon ilyeneket).
Ja, mielõtt valaki felvetné, ahogy azt már tegnap megkaptam, nem, nem a Bellát heréltük. :D

Valaki esetleg látott már ilyet? Vagy van okos ötlete?

#6255 Kelly anyu

Kelly anyu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 606 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 11. - 8:39

Szerintem a neogranormon teljesen jó, ha rá tudod kenni. Az elég zsíros és gyógyít is.

#6256 gustilo

gustilo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 11. - 16:03

Oké, köszi, akkor majd este kipróbálom. Mindenesetre szereztem vazelint. Az sose árt, ha van. :dev:

#6257 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 11. - 20:20

Erõs sárlásnál fordult már elõ kidörzsölés, mondjuk nem húsig. A fertõtlenítés után tökéletes a neogranormon, mivel az hámosít is. Jó érzékeny bõrû lovad van... Az én lovaim is benn rekedtek, ma már én nem akartam szarrá ázni. De azért sikerült. :rolleyes:

#6258 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 11. - 22:29

A neogranormon nagyon-nagyon jó,hámosít, de aloe vera spray és vazelin kombináció pl. sztem még ütõsebb. A vazelin jobban véd, pl következõ sárlás elejétõl lehet tényleg érdemes használni. Gyógyulást a pacinak. ;) Alig tudom kirugdosni a lókákat az istállóból, nagyon utálják a dagonyát... viszont jól megvannak és a Zsero lassan le is hagyja majd az Atist méretben, óriási a kiscsávó. ;)

#6259 cucu

cucu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 88 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 13. - 15:13

Egy kis video a problémás lovakról, vagy gyerekekrõl! :D

http://www.ingyenfil...ile.php?id=2159

ui:
szerintem a paci a normális :dev:

#6260 barnabee

barnabee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 516 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 13. - 18:51

Húúú Cucu ez nagyon durvaaaa, de hogy ki a hülye az nem kétséges.... :guny: Még jó, hogy Neked nincs ilyen séród, mert lehet, hogy a Vigasz már arrébbpakolt volna :dev: Lehet, hogy le kéne vágatni a hajamat???

#6261 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 13. - 21:22

Nem tudom megnézni... :nem: Ma péntek, 13.-a van, csak szólok, ha Valaki nem vette volna észre. :yeah:

#6262 Dodóóó :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 67 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 15. - 13:14

Én megnéztem :D vannak ilyen teremtmények.. :gm: mindenkit elért a péntek 13, vagy miért nem írtok? :kir:

#6263 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 15. - 20:57

Mert élvezzük a szép idõt, lovazunk, és nem benn a szobában kuksolunk. :D Jah, meg dolgozatokat javítunk/ok...és egyéb ilyen nyalánkságok. ;)

#6264 Kelly anyu

Kelly anyu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 606 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 17. - 8:34

Gyönyörû idõnk van! Használja ki mindenki! :yeah: Vasárnap kiheréltük Kánt. Azt hiszem egészen jól van a srác, hamar fel fog épülni. :rolleyes:

#6265 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 17. - 12:26

Jobbulást Káni fiúnak :)

#6266 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 17. - 19:57

Könnyebb egy herélttel, hamar túllesz rajta, reméljük. Áldott napfény, hogy mennyire szeretem! Mondjuk a 18 fokért a böjtöt hol kapjuk vissza, azt nem tudom.... :nem:

#6267 chestnut

chestnut

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.357 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 17. - 21:27

Gyönyörû idõnk van! Használja ki mindenki! :yeah:

Vasárnap kiheréltük Kánt. Azt hiszem egészen jól van a srác, hamar fel fog épülni. :rolleyes:

Naaaa, hogyhogy?! :eek: Monnyuk Almelitának igaza van, de rosszul emlékszem, h nagyobb reményeket fûztél hozzá, mint csõdihez?

#6268 Kelly anyu

Kelly anyu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 606 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 17. - 21:36

Hát igen... nekem most is õ a legszebb ;) , de reálisan átgondolva, esélye nem sok lenne ménvizsgán... :rolleyes: És így könnyebb az élet, bár jó gyerek (igazi cicaló...), de azért csak pasiból volt... és ha szõke lónõt látott, már nem "dorombolt"... :hupp:

#6269 Dodóóó :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 67 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 17. - 21:38

Ciiicaaafiiiúúúúúúú :D :D Végee az izgalmas terepeknek :hupp:

#6270 chestnut

chestnut

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.357 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 18. - 9:21

Ciiicaaafiiiúúúúúúú :D :D

Végee az izgalmas terepeknek :hupp:

Igzalmas?!!?!?! :huh: Két patával a nyakadban, egy dákóval a hátadban? :gm: Végülis hívhatjuk izgalmasnak is.... illetve mostmár nem. :)

#6271 Kelly anyu

Kelly anyu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 606 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 18. - 10:41

Azért annyira nem volt durva!!! Csak nem szabadott, hogy lósegg kerüljön a látóterébe... :D De szerintem ez nem fog egyik napról a másikra megváltozni, úgyhogy biztos lesz még részünk izgalomban... :)

#6272 Dodóóó :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 67 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 18. - 12:29

:D

#6273 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 18. - 12:49

A csikót én is ki fogom heréltetni, amint gond lesz vele, hiába csodaszép, hát csodaszép herélt lesz. ;)

#6274 Women

Women

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 958 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 19. - 13:14

Sziasztok!

Van egy nagyon fontos téma amit szeretném, ha ti, akik szerettek terepen lovagolni, komolyan vennétek.
A Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium, hozott egy erdõrendeletet, ami érinti a szabad lovaglásainkat kint az erdõben, réteken. A Mecsek Erdészeti Zrt. el is kezdett mindenkit megkeresi, hogy jelöljék be a lovasok útvonalakat. Mindenkit megkérek, akit megkeresnek, hogy ne jelöljetek be semmit!!! Meg mondom miért. A Dél-Dunántúli Lovasturizmus Egyesület, a Magyar Lovasturisztikai Szövetség és a Magyar Lovasszövetség azt szeretné elérni, hogy az összes térképen jelölt úton lovagolhassunk, mint eddig is. Ne legyen meghatározva, hogy hol mehetünk. Az egyedi "partizán akciók" (itt értsd egyedi útjelölések az erdészetnél) gyengítik az esélyeinket, hogy az összes utat megkapjuk, mert az erdészet azt mondhatja, hogy jah, hogy neked ezek a fontos utak??? Ok ezeket megkapod, de másfelé nem mehetsz. Nah ezt nem szeretnénk. Kérek még egyszer mindenkit, hogy ne jelöljetek be semmit egyik erdészetnek se!!!
A Mecseki Erdészet február 15.-éig kéri az utak bejelölését. Mi szeretnénk a torkukon lenyomni, hogy az összes utat szeretnénk, amit a térképek jelölnek. Hogy Somogyban mi a helyzet, pontosan még nem lehet tudni, de szeretnénk egyszerre elülni a régió összes erdészeti központjával.
A másik, hogy ezzel kapcsolatban szeretnénk egy fórumot tartani, a dél-dunántúli régió összes lovasával. Az idõpont még necces, de mindenképp szólok és mindenki megjelenésére számítok. Hiszen ez közös érdekünk.

Ha ismertek olyan lovardát, akik segítenék munkánkat magánban küldjétek el a nevét és elérhetõségeiket!!!

Elõre is köszönöm!!!

#6275 barnabee

barnabee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 516 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 19. - 19:55

ok women :guny: elöre hajrá isten értesse a szülinaposunkat a( krisztát) deltát ....,,,????!!!!

#6276 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 19. - 21:43

Boldogot Delta! Mi van Veled, rég hallottunk felõled. Köszi Women, remélem sikerrel jártok, mi tuti támogatunk! :yeah:

#6277 Delta

Delta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 72 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 20. - 8:01

Köszönöm szépen! Hát megvagyok, mostmár lótalanul, Bubu már másfél hónapja Angliában ropogtatja egy gyönyörû helyen, a gazdájánál :kir: Benti lovak megvannak, illetve van egy új is, maszek paci, õ az új reménység a jövõre nézve, reméljük be fog válni, mert az EB-re készülnénk vele :gm: .

#6278 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 20. - 20:36

Dorisz kivitte? Azt hittem Kareszéknál van.

Alma vásár![color=#CC0000]

15 ft/kg Fészerlakon az egyetemi almásban, szedd magad akció.
Nagyon finom, az én lovaim szeretik. :D
Jó lovazós hétvégét, talám marad ez az ajándék idõ. :ang:

#6279 chestnut

chestnut

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.357 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 22. - 20:52

Na! Mivanmár? Kijött egykis jóidõ, oszt mindenki eltünt? :D

Ezt a Viccek topicban találtam, gondoltam egy kis olvasni való, ha már senki nem ír a hétvégi lovas élményeirõl.

Vajon létezik-e a Mikulás?
1. Egyetlen fajta ismert rénszarvas sem tud repülni, de mivel több mint 300.000 olyan élõ organizmus létezik, amely még besorolásra vár, bár ezek nagy része ízeltlábú vagy baktérium, nem zárhatjuk ki azt, hogy a Mikulás mégis repülõ rénszarvason közlekedik.

2. A földön 2 milliárd (2.000.000.000) 18 éven aluli gyerek van. De minthogy a Mikulás nem törõdik a hindu, zsidó, buddhista vagy mohamedán gyerekekkel, így a munka a 15%-ára csökken.(378 millió). Háztartásonként 3,5 gyerekkel számolva ez 91,8 millió otthont jelent. Fel kell tételeznünk, hogy mindenhol akad legalább egy rendes gyerek.

3. A Mikulásnak, - hála a különbözõ idõzónáknak és a föld forgásának - 24 helyett 31 óra áll rendelkezésére az ajándékok kihordására (ha feltételezzük hogy keletrõl nyugatra halad, ami logikusnak tûnik). Ebbõl az következik hogy 822,6 látogatást tesz másodpercenként. Ez azt jelenti, hogy 0,001 másodperce van minden egyes háznál, hogy lepakoljon, beugorjon a kéményen, megtöltse a zoknikat, a többi ajándékot szétszórja a fa alatt, visszamásszon a kéményen keresztül és felpattanjon a szánra. Ha feltételezzük hogy szóban forgó 91,8 millió otthon egyenletesen helyezkedik el a föld felszínén (ami persze nem így van), akkor két ház között a távolság 1,2 km. A teljes út pedig 117 millió (117.000.000) km, nem számolva azokat a kitérõket, amiket még a Mikulásnak is meg kell ejtenie.

4. Ez azt jelenti, hogy a Mikulás szánja mintegy 1000 km/s (1000 kilométer per másodperc) sebességgel halad, a hangsebességnél 3000-szer gyorsabban. (Egy hagyományos rénszarvas kb. 25 km-t tesz meg egy óra alatt, ha nagyon siet.)

5. A szán rakománya egy újabb érdekes kérdés. Feltéve, hogy minden gyerek egy kb. 1 kilogrammos ajándékot kap (ami röhejesen kevés), akkor a Télapó szánja mintegy 321.300 kg-ot nyom. Nem számítva a Télapót.(aki ha tényleg minden otthonban eszik egy kis édességet, mondjuk 2 szaloncukrot, akkor az út végére pontosan 2.943.000 kg-ot hízik, de ettõl az apróságtól most eltekintünk.)
Egy hagyományos rénszarvas max. 150 kg-ot képes elhúzni a földön. Még ha feltételezzük, hogy a repülõ rénszarvas (lásd: elsõ pont) tízszer ennyit képes elhúzni, akkor is minimum 214.200 kell ahhoz, hogy az egész szánt (Télapó nélkül) elhúzza. Ez a sok szarvas 353.430 tonnára növeli az egész pereputty súlyát. Csak összehasonlításképp jegyzem meg, hogy ez négyszer olyan nehéz, mint az Enterprise nukleáris meghajtású anyahajó.

6. Ha ez a 353.430 tonna súlyú szán 1000 km/s-os sebességgel közeledik, akkor nagy légellenállásba ütközik.
A légellenállás felhevíti a rénszarvasokat. A két vezér rénszarvas másodpercenként 143.000.000.000.000 (143 trillió) Joule energiát nyel el. Elhanyagolható idõ alatt égnek el, (eközben 234.000.000.000 decibel erejû robbanás hallatszik) kigyújtva maguk mögött a többi rénszarvast. Az egész szán (a rénszarvasokkal együtt) 4,26 ezredmásodperc alatt ég el. A télapót, akire eközben 297.500 N centrifugális erõ hat, 120 kg-os Télapó esetén (ami nagyon kevés) 8.207.123 kg-os erõ préseli a szán háttámlájához.
Én hiszek a Mikulásban...

#6280 Delta

Delta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 72 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 22. - 21:20

Kareszéknál csak egy hónapig volt, amíg én nyaraltam, meg hogy szocializálódjon :gm: