Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Somogy megye

• Please log in to reply
6595 válasz a témához

#6121 chestnut

chestnut

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.357 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 15. - 10:10

:kir: plusz Mogyi, mint nemzetközileg elismert szaktekintély. :yeah:

#6122 gustilo

gustilo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 15. - 10:14

Hát, remélem, azért lesz még jelentkezõ - elég égõ lesz, hogy jönnek a franciák elõadást tartani, mint meghívott vendégek, aztán 10 fõ hallgatóság bámulja õket áhítattal. És ebben már Mogyi is benne van... :gm: Mondjuk ha elõbb közzétették volna a programot... vagy legalább most, másfél héttel elõtte megtekinthetõ lenne valahol... :rolleyes:

#6123 chestnut

chestnut

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.357 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 15. - 10:22

Ja. Épp tegnap néztem az egész áll.teny napok programját. Monnyuk a városban sehol egy plakát.... azt nem tudom, rádióban-tvben hirdetnek-e, de nem ártana. :cool:

#6124 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 15. - 11:15

Ches! Cherry gazdája üdvözöl ;) megkért adjam át. Hollókõn kirándulva találkoztam vele véletlen.

#6125 gustilo

gustilo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 15. - 11:55

Szegény, milyen skizofrén lehet. :dev:

#6126 chestnut

chestnut

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.357 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 15. - 12:25

Köszi Chyki! Én is üdvözlöm magam (:sajátvállátveregetõszájli:) :dev: najó meg Cher egyik elõzõ tulaját is. Melyikükkel találkoztál?

#6127 Kelly anyu

Kelly anyu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 606 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 15. - 14:28

Sziasztok.

Tanácsot szeretnék kérni, hátha valakinek van valami jó ötlete.
Mégis vettem lovat. :rolleyes: Elég hányattatott sorsú kis jószág. És a farka (is) siralmasan néz ki. Vagyis elszínezõdött (valószínû a trágyától). Én tegnap mostam, csak mostam,... de nem jött ki. Vajon ki lehet szedni belõle? Kikopik? Lenõ? :confused: Levágni nem fogom, csakhát így nem a legszebbb... :rolleyes:
Chyki gondolom egy doboz hajfestékre voksol, de azt inkább mégsem... :)
Szóval õ Gina.

#6128 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 16. - 11:15

Ches! Ne haragudj, szaladásban irtam meg, a Kun Valentin apukájával futottam össze és volt gazdát akartam írni, vele találkoztam véletlen Hollókõn és esett szó Cherryrõl is. :) Kellyanyu, helyes kis kanca ;) a doboz hajfesték se rossz ötlet, a fekete tuti nem szinezõdik tovább :dev: és milyen jól is állna neki.... :gm: még foltokat is lehetne ráfesteni... De továbbra is a szén + víz keverékével történõ lemosást ajánlom... avagy a kék hajú néni -csodaszert. :D

Edited by chyki, 2009 szeptember 16. - 11:16.

#6129 gustilo

gustilo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 17. - 7:06

Nahát, esik az esõ.

#6130 barnabee

barnabee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 516 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 17. - 17:43

Almelita nagyon boldog névnapot kívánunk Neked! Ugy áldjon meg isten neved napján, Hogy beérhesd vele minden órán. Legyen élted mint a virágos fa: Remény s öröm virágozzék rajta. /Vörösmarthy Mihály/

#6131 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 17. - 20:40

Boldog névnapot Almelita! :ang:

Öreglány hogy van?

Hoztam Nektek pár fotót:

Garábi túra képei

Egy korábbi tereplovaglásról...

#6132 decsi89

decsi89

Új vendég

• Fórumtag
  • 8 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 17. - 20:44

Heló! Hallgató vagyok az egyetemen, érdekelne a hidegvérûs konferencia. A gond ott van, hogy hozunk lovakat, és a tenyészállat bemutató 10 tõl 12 ig tart. Viszont érdekelne a program; nem gond egy ilyen "esetleges meghívó"? Persze ha vége a bemutatónak megyünk mindenképp! Ha ok, akkor egyelõre négy meghívóra lenne szükségem. Üdv: Decsi Péter

#6133 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 17. - 21:43

Sziasztok! Köszönöm szépen a jókívánságokat, és a szép idézetet! :yeah: KellyA: én domestost szoktam ilyen elvetemült helyzetekben használni, nekem is van szürke pónim. ;) Gustilo, én munkahelyi kötelességbõl megyek, nem hiszem, hogy kevesen lennének az érdeklõdõk, eddig nem ez az info. Egyébként nagyon jó programok lesznek, gyertek, ha tudtok! :)

#6134 chestnut

chestnut

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.357 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 18. - 11:11

És én még azt hittem, ha felírom a fehérítésre a Hyperolos ötletemet, erõsnek találjátok... szóval én azzal próbálnám meg. Nyilván mar kicsit az is (nomeg fertõtelenít), de a Domesztosz se gyenge. :) És persze boldog neved naptya, Almelita! :kocc: Chyki, így már értem, valóban Kun István volt az elõzõ gazdija Chernek! Remélem csupa jót mondtál rólam :gm: persze mimást lehetne?! :kir:

#6135 gustilo

gustilo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 18. - 14:50

Bocs, mindenki, oktatáson voltam. Elõször is, engedd meg, kedves Szonja, hogy - igaz, utólag, de - boldog névnapot kívánjak neked! :dev: Decsi89, üdv; hétfõn beszélek a fõnökömmel, hogy hogyan is állunk a meghívókkal, és utána értesítelek, de szerintem nem lesz gond, hogy csak délután tudtok jönni - úgyis akkor jönnek a franciák, a magyarok meg hozzá lehetnek szokva a gyér figyelemhez. Sajnos. Almelita, örülök a híreidnek, miszerint sokan lesznek, de én ebben kételkedem - a hidegvérûeknek nem túl jó a píárja. Mindenesetre, ha már ott leszünk, persze megnézzük a kiállítást is - majd akkor összefutunk, gondolom. Hogyhogy munkahelyi kötelesség? :confused:

#6136 Kelly anyu

Kelly anyu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 606 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 20. - 11:47

Sziasztok! Hiperolos ötletet már ajánlották. Dobtam vagy 50 db-ot 5 l vízbe. Lógattam bele farkát egy ideig. Hááát... Aztán fehérítõ samponos mosás. Mahagóniból fakult rézvörössé. :rolleyes: Amúgy mindenki azt hiszi, alapjáraton ilyen a farka. Jajj Boldogot Almelita!!!! :D

#6137 Fren

Fren

Új vendég

• Fórumtag
  • 3 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 20. - 14:27

Sziasztok! Kelly anyu! Nekem is van szürke lólányom, õ is rendszeresen festi a farkát :D Én a Jar+lósampon+némi állatorvostól/patikából beszerezhetõ bogárirtó keverékkel szoktam átmosni a farkát. Kétszer háromszor.És általában használ :) Bár,ezt a színt elnézve...Tényleg lehet,h a domesztosz lesz a nyerõ :yeah:

#6138 barnabee

barnabee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 516 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 20. - 15:21

Hello mindenkinek ideis beirnám hátha valakit érdekel hogy van lehetöség a Western lovaglást nálunk megtanulni saját lovakon ,saját felszereléssel és ami a lényeg nem százezrekért :D jóóóóó lovazást továbra is . Kelly a jóóó volt a tegnap este ... :yeah: (mármint hogy felszerelés adott addig amig komolyan nem gondolod)

Edited by barnabee, 2009 szeptember 20. - 15:23.

#6139 chestnut

chestnut

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.357 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 22. - 14:55

És ezt ki tartja Barnabee? Tehát lovat meg cuccot adsz?

Edited by chestnut, 2009 szeptember 22. - 14:56.

#6140 barnabee

barnabee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 516 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 22. - 15:09

az oktatást hozzáértö személyében Gutpintér Imre tartja dolgozot már a Viktor F el,Sárffy T sal ,meg ausztriában és most itthon van hála hogy kaposváron... :guny: a cuccalat értem azt hogy nyereg van ,csomózott kötöfék van,parellis rövid szár van, répabot van kezdönek amig nem gondolja komolyan nem kell más egyenlöre....kobak is akad de mivel ez védõfelszerelés ezt mindenki szokott magának venni az elsõ órák után sajátot mert nem mindenki szereti a pepitákat :D

#6141 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 23. - 17:56

Sziasztok!

Lenne esetleg valaki aki Kaposvárraa szombati konferenciára megy Budapestrõl, és lenne hely az autójában? Benzinköltségbe beszállok.

#6142 gustilo

gustilo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 23. - 18:57

Szia itt! :) Sok szerencsét - úgy tûnik, hogy a helyieket nem nagyon érdekli az esemény, de drukkolunk neked, hogy legyen fuvarod! És akkor esetleg vendégül láthatunk egy sütire... (?)

#6143 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 24. - 0:37

Oh, köszönöm. Jó lenne ha összejönne, de egyelõre nem jól állnak a dolgok.

#6144 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 28. - 20:34

Ez a KÁI is megvolt, szerintem jó kis közönségprogramok voltak. Mondjuk a szakmai napok helyett vásárt mondanék inkább. De jó sokan voltak, és jól is érezték magukat. :D Megint hétfõ. Nem lehetne a hetet mondjuk keddel kezdeni hétfõ helyett? Mindíg a hétfõt utálom, szgényt, de nagyon. :confused:

#6145 chestnut

chestnut

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.357 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 29. - 20:11

Ez a KÁI is megvolt, szerintem jó kis közönségprogramok voltak. Mondjuk a szakmai napok helyett vásárt mondanék inkább. De jó sokan voltak, és jól is érezték magukat. :D
Megint hétfõ. Nem lehetne a hetet mondjuk keddel kezdeni hétfõ helyett? Mindíg a hétfõt utálom, szgényt, de nagyon. :confused:

Igaz beszéd. A közönségprogramok nagyon jók voltak, én azóta is az egekig magasztalom a Kassai-féle bemutatót, az ARABokkal. A szakma meg...hát az menjen máshova tanácskozni. Meg néztük a szarvasmarha bírálatok nagyrészét meg a lóbírálatokat is, a sertést egy darabig. Hát, nekem elegem van már abból h ha olyan emberé az állat, akkor az jobb helyezést kap, függetlenül attól, milyen a külleme, vagy esetleg mit örökített. :mad: Na mindegy. Azért jó volt ám :rolleyes:

#6146 Dodóóó :)

Dodóóó :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 67 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 29. - 20:25

Nekemis tetszett :) soseláttam még eeeeekkora szarvasmarhákat. :eek: annyira szépek.. meg beleszerettem a hidegvérû fogatokba...isstenem :ang:

#6147 gustilo

gustilo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 30. - 7:44

Valóban jó vásárt csináltak idén, végre. Érdemes volt kimenni. Más: ha valakit esetleg érdekel, Acél és Dupona eladó - ez esetleg a volt Zrínyis lovasoknak mond többet. Két nyugdíjas korú lovacska, akik egy becsülettel végigszolgált élet után kerültek eladósorba, szerintem vágóár alatt; gondolom, kell a hely a "használható" lovaknak, és nem fér el még két nyugdíjas a legelõkön. :(

#6148 chestnut

chestnut

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.357 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 1. - 11:59

Na ez az igazi szemétség. Dolgoztatni majd' egy életen át, aztán lepasszolni áron alul, mert már nem termel. :mad: Nesze neked gazdasági haszonállat. Arról a helyrõl én még jót nem hallottam.... :hupp:

#6149 gustilo

gustilo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 1. - 12:08

És az idõjárás is vacak. :dev: Pedig hány gyerek szeretne magának lovacskázni való lovat, akinek esélye sincs, hogy a szüleitõl kapjon - erre õk még szerintem tökéletesen alkalmasak lennének (nem versenyezni!!!). De azt is megérdemelnék, hogy mindenféle háborgatástól mentesen éljék le további életüket. :( Más: nem tud valaki a környéken öszvért? Úgy megnéznék egyet közelebbrõl... Az állattenyésztési napokon is olyan jól mutattak azok a nóniusz-öszvérek. :kir:

Edited by gustilo, 2009 október 1. - 12:10.

#6150 chestnut

chestnut

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.357 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 1. - 19:28

Jaja, ma majdnem esett.... ;) Na majd egyszer olyan helyzetben leszünk és jól befogadjuk az öreg pacikat, h boldog nyugdíjas éveik legyenek. :) Azok az öszvérek nagyon aranyosak voltak a naaaaaagy fülükkel. :D Meg is vitattuk, h akkor õk nem iáznak vagy de? :rolleyes: Ez tök érdekes.

#6151 gustilo

gustilo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 1. - 19:34

Az iázást nem tudom, de délután találtam egy képsorozatot egy öszvérrõl, amint éppen kivégez egy pumát. :huh:

Megtaláltam: itt vannak a képek
Még házõrzõnek is tökéletes. :gm:

Ja, meg találtam sárga hidegvérû lovakból származó sárga öszvéreket is: itt vannak

Gyönyörûek! :D

#6152 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 1. - 21:06

Hát, itt esett, igaz, hogy csak 10 percig, de nagyon jó volt ázni egy kicsit. :D Öszvér? Nekem volt. :gm: Gyönyörû jószág volt, az tény. Ha kérsz róla képet, adj mail címet. ;) Hétvégén háziverseny, kéne még égi áldás a pályalocsoláshoz....

#6153 gustilo

gustilo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 2. - 7:31

Nekem is van róla képem - voltunk újszülött-nézõben annakidején. :D Viszont tényleg gyönyörû volt; egyszer nekem is lesz... ;)

#6154 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 2. - 20:14

Atyavilág, tényleg! De nagyon régen is volt... :D Esett, nem porzunk, úgyhogy a locsolást megúsztam. Jó hétvégét Nektek!

#6155 gustilo

gustilo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 3. - 7:38

Nektek meg jó versenyt! :) Tegnap Bella a patamosóban játszott az utolsó túlélõ kismacskával. És ezt nem úgy kell érteni, hogy vacsi elõtt eljátszott a kajával... :D Kikötöttem a patamosóba, valaki hagyott ott egy kis szénát, gondoltam, azt elszálazgatja, én meg elmentem vízért, és amikor visszaértem, arra lettem figyelmes, hogy mozog a széna. Na, mint kiderült, a kis Survivor mozgatta, a következõ módszerrel: elbújt a betonplacc sarka mögött, lesben állt, miközben Bella gyanútlanul evett - majd elõrontott, megtámadta a szénát, erre Bella meglepõdve felkapta a fejét, és furcsálkodva nézett a kis terroristára. Közben persze rágcsálta a szájában lévõ szálakat, ezért a kismacs fel-felugrált ezekért, majd fénysebességgel eltávolodott, és elbújt a sarok megint. Bella feje le a szénához, majd kezdõdik minden elölrõl. Percekig játszottak, mi meg majdnem megszakadtunk a röhögéstõl. :D Azt hiszem, pitita bátorságának az lehetett az oka, hogy tegnapelõtt éppen simogattam, amikor Bella arra járt, úgyhogy fogtam és felraktam a hátára - tisztára úgy nézett ki, mintha testsúlyáthelyezéssel irányítaná, merre sétáljon az a nagy vadállat. :gm: Ja, és történt mindez annak ellenére, hogy amikor még kisebbek (és többen) voltak a macsok, az egyiket egyszer ölbõl elényújtották, hadd szagolja meg - és csak kicsin múlt, hogy el tudtuk kapni a csattanó fogai elõl. Most meg játszott vele; semmi kapálás, sunyítás, rosszindulat. :ang:

#6156 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 4. - 19:51

Jó játék a macska játék. :D Csodaszép idõnk volt ma-is. A tegnapi nap sztem nagyon jól sikerült, jó sokáig tartott. Holnap megint hétfõ, basszus. :rolleyes:

#6157 chestnut

chestnut

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.357 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 5. - 12:04

Hát, itt esett, igaz, hogy csak 10 percig, de nagyon jó volt ázni egy kicsit. :D
Öszvér? Nekem volt. :gm:
Gyönyörû jószág volt, az tény. Ha kérsz róla képet, adj mail címet. ;)
Hétvégén háziverseny, kéne még égi áldás a pályalocsoláshoz....

Jaja, emlékszem rá én is. :dev: Nagy tróger volt.

Nektek meg jó versenyt! :)

Tegnap Bella a patamosóban játszott az utolsó túlélõ kismacskával. És ezt nem úgy kell érteni, hogy vacsi elõtt eljátszott a kajával... :D

Kikötöttem a patamosóba, valaki hagyott ott egy kis szénát, gondoltam, azt elszálazgatja, én meg elmentem vízért, és amikor visszaértem, arra lettem figyelmes, hogy mozog a széna. Na, mint kiderült, a kis Survivor mozgatta, a következõ módszerrel:
elbújt a betonplacc sarka mögött, lesben állt, miközben Bella gyanútlanul evett - majd elõrontott, megtámadta a szénát, erre Bella meglepõdve felkapta a fejét, és furcsálkodva nézett a kis terroristára. Közben persze rágcsálta a szájában lévõ szálakat, ezért a kismacs fel-felugrált ezekért, majd fénysebességgel eltávolodott, és elbújt a sarok megint. Bella feje le a szénához, majd kezdõdik minden elölrõl.
Percekig játszottak, mi meg majdnem megszakadtunk a röhögéstõl. :D

Azt hiszem, pitita bátorságának az lehetett az oka, hogy tegnapelõtt éppen simogattam, amikor Bella arra járt, úgyhogy fogtam és felraktam a hátára - tisztára úgy nézett ki, mintha testsúlyáthelyezéssel irányítaná, merre sétáljon az a nagy vadállat. :gm:

Ja, és történt mindez annak ellenére, hogy amikor még kisebbek (és többen) voltak a macsok, az egyiket egyszer ölbõl elényújtották, hadd szagolja meg - és csak kicsin múlt, hogy el tudtuk kapni a csattanó fogai elõl. Most meg játszott vele; semmi kapálás, sunyítás, rosszindulat. :ang:

Hehe, elképzeltem....elég vicces lehetett.... :D

Mi tegnap egésznapos flyball szemináriumon voltunk Mogyival. Naaaagyon jól sikerült, és újra kiderült, h Mogyi egy stréber :dev:

Indítás

A zállat :)

És jó volt az idõ is :gm:

#6158 chestnut

chestnut

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.357 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 6. - 19:47

És akkor hol volt a mára ígért esõ? :cool:

#6159 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 7. - 19:56

Esõ? 12 hete nem esett. :rolleyes: Majd most fog. :gm: Aztán félek, el sem akar állni majd. De az erdõ mennyire szép. Imádok benne lovagolni. :D

#6160 barnabee

barnabee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 516 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 8. - 13:37

dehogynem esett a multhéten mikor még jég is volt... :( A hétvégén western lovaglásról bemutato nálunk ,kezdöknek haladóknak és minden érdeklödönek bárkit szeretettel várunk , Kapohomokon ahogy beérsz a faluba balra az elsö ház.