Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Somogy megye

• Please log in to reply
6595 válasz a témához

#6041 barnabee

barnabee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 516 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 7. - 14:05

hello fiuk hello léánykák és a többi.. van lehetõség western lovaglást tanulni nálunk akit érdekel esetleg ...!!!!!! :)

#6042 Kelly anyu

Kelly anyu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 606 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 8. - 9:31

Helló mindenkinek!

Barnabee ha "rágyúrtok" erre a westernezésre, biztos lesz pár érdeklõdõ... :yeah:

Bõvült a csalad: Lackó, Lacpac. :D

Valaki meg tudná mondani a nevem alatt mit jelent az a sok figyelmeztetés?

Edited by Kelly anyu, 2009 június 8. - 9:32.

#6043 Dodóóó :)

Dodóóó :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 67 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 8. - 20:30

Nekem is van egy pár... lehet hogy BÁR-listások leszünk :eek: énnemtudomaLacPacot megnyitni :hupp:

#6044 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 9. - 7:15

Nekem is van egy pár... lehet hogy BÁR-listások leszünk :eek: énnemtudomaLacPacot megnyitni :hupp:

Azzal ne foglalkozzatok! Ha ezt látjátok: Figyelmeztetés: (0%), akkor semmi gond. A kis kék négyzetek pedig csak úgy ott vannak... :rolleyes:

Edited by Nyanya, 2009 június 9. - 7:15.

#6045 Kelly anyu

Kelly anyu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 606 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 9. - 7:25

Köszi Nyanya, már kezdtem izgulni... ;)

#6046 Kelly anyu

Kelly anyu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 606 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 11. - 12:14

Boldog névnapot Barnabee!! :kir:

#6047 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 11. - 16:53

Boldogot Barnabee!!! ;) :yeah:

#6048 barnabee

barnabee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 516 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 11. - 20:19

Köszönöm szépen :kocc: , ez v ilyesmi lenne a ma esti tervezett program ... :dev: de az asszonkám még nincs ithon ??????? :(

#6049 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 11. - 22:00

Boldogot Barnabeeeeeeeee! :yeah: Remélem már ünnepeltek! Dodóóó, köszönöm a tortát. Nagyon jól esett. És nagyon finom is volt! :D Az élet sajnos nem mindíg majális, de lehet, hogy ez egy nagyon jó történet kezdete. ;)

#6050 barnabee

barnabee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 516 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 12. - 20:06

köszönöm mégegyszer .....ünneplés megvolt de csak száraz bor volt itthon sajna .. :dev: emese nagyon jól birja a westernt,ma már ült rajta az imi hétfõn már a tündi jön :D már alig várom

#6051 gustilo

gustilo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 15. - 7:56

Hahó, mindenki!

Elõször egy programajánló:

"II. Hidegvérûs Találkozó- Szokolya 2009.08.16

NEMZETKÖZI RÖNKHÚZÓ VERSENY!

Programok:

Ünnepélyes megnyitó
Fajtabemutató
Fogatok versenye
Ügyességi verseny, hobby lovasoknak
Rönkhúzás amatõr lovasoknak
Rönkhúzás profi szinten
Szépségverseny
Kötélhúzás ( képesek vagyunk nyerni a lóerõkkel szemben?)
Ebéd- gulyás, pörkölt és mi jó falat
Nyereg alatti munkában a hidegek ( angol-western bemutató)
Szõnyeghúzás ( adott pályán ki tud fennmaradni a szõnyegen legtovább)
Szánkóhúzás
MÉN és KANCASZEMLE

Kocsikázás egész nap ingyenesen,
Kovács bemutató
Szíjgyártó mesterek bemutatója
Pónilovaglás

Ha úgy gondolod, hogy a hidegvérû lovak nemcsak húsfogyasztásra jók, itt a helyed!!

Elõzõ nap 2009.08.15.-én a SZOKOLYAI LOVASNAPOK keretein belül FOGATHAJTÓ, UGRÓ és ÜGYESSÉGI VERSENY lesz.

Bõvebb információ:
Fekete Andrea: 06-30/33-81-810

Minden versenyzõt, hobby lovast, érdeklõdõt, szeretettel várunk!"

Mi voltunk tavaly, a lovak hatalmasak és gyönyörûek, a környék csodaszép (Szlovákia a szomszéd hegy mögött kezdõdik), és rengeteg fórumos is lesz, tehát remek hely az ismerkedésre, beszélgetésre. Ja, és persze idén is megyünk! ;) :yeah:

Aztán:

május legvégén kétnapos túrán voltunk chestnut-tal Gyöngyöspusztára (ez Kadarkút után van, cirka 30-35 km). Röviden: bár rengeteget mentünk (odafelé 8 és fél óra volt az út, visszafelé azért rövidítettünk :D ), mindenki remekül bírta.
A lovaink egyszerûen zseniálisak, nem állítom, hogy ne lettek volna elfáradva, de ezen kívül semmi egyéb bajuk nem volt, két nappal a túra után már megint mehettünk velük másfél órás terepet.
És igen, Bella is bírta! Egy igazi hõs! :kir:
Na és a Zselic... egyszerûen gyönyörû.

Oké, még órákig tudnám mesélni, de rövidet ígértem... :gm:
Szóval: Gyöngyöstanyát mindenkinek ajánlom, remek hely remek vendéglátóval, a túrázást meg nagyon élveztük, ergo megyünk jövõre is. Vagy még idén õsszel... :D

U.i.: ezt nem hagyhatom ki: ettünk erdei szamócát is, nem keveset, bibí! :dev:

Ja, majdnem elfelejtettem: túraképek itt

A tavalyi hidegvérûs találkozóról meg egypár van itt, a többit még igyekszem elõásni.

#6052 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 15. - 8:58

Nagyon jók a képek! El tudom képzelni, mennyire jól éreztétek Magatokat! Sok ilyen élményt még! :yeah: Végre suli nélküli élet. El sem hiszem! :D

#6053 Kelly anyu

Kelly anyu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 606 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 15. - 11:52

Nagyon jók a képek, szépek a lovaitok! :D

#6054 Dodóóó :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 67 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 15. - 21:18

Almelita! Nagyon szívesen.. én tényleg sajnálom, de az megnyugtat, hogy Neked talán jobblessz így :) szerintem is nagyon eltalálta a Tici :D tudtam volna még enni :dev: gustilo, nagyon szépekvagytok.. nagyon szuper lehetett :)

#6055 Baby Queen

Baby Queen

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 510 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 16. - 15:36

Utólag is Boldogot Barna!!! :ang: Tök jók a képek gustilo! :kir: Mi megjöttünk Ausztriából! Nagyon szép helyen voltunk, nagy élmény volt, de számomra kevésbé eredményes...Nekünk egy napos volt a verseny...pedig kint voltunk 5 napot...díjlovaglásban csak 9. lettem a 15-bõl (mezõn melegítettünk, ahol nagyon jól ment Baby, aztán egy beton tömb mellett egy homokos négyszögbe, aminek az egyik szélén a patak csordogált és egy fûrészüzemben dolgoztak mellettünk, kellett mennünk)...ugróban hibátlant mentem, aztán terepen az 5. ugrásnál kizártak (pedig addig tök jó volt, csak nagyon egymásra voltak építve az ugrások és ott volt egy kétcsillagos ilyesztõ ugrás a mienk mellett, aztán azt Baby nagyon benézte magának...), hát mindegy lesz még ilyen... :rolleyes: Kelly anyu! Édik az új lakók... :)

#6056 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 21. - 21:07

Voltatok a Múzeumok éjszakáján? Hát, nem volt nagy durranás... Baby, ne keseregj, gyakoroljatok sokat, annak mindíg megvan az eredménye! Holnap megint hétfõ... :rolleyes:

#6057 gustilo

gustilo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 22. - 7:24

Tudja valaki, mi van azzal a connemara pacival, ami Kaposvárról tûnt el, és mindenhol nagyon keresik? Kíváncsi vagyok, megvan-e...

#6058 chestnut

chestnut

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.357 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 22. - 8:04

Sziasztok! A Gyöngyöspusztai képek tanulsága szerint mi is megvagyunk még. :gm: Mi is voltunk a múzeumok éjszakáján, illetve elindultunk....de borutca volt Kecskeméten....így egy árva fia múzeumba se jutottunk el.... :kir: volt viszont finom málnabor, meg ribizlibor. :kocc: Na mindegy :dev: Ja, keresek eladó túranyerget pacikámra (na persze Cherre :) ) ha valaki tud, reális áron jófajtát, szóljon lécci. Na léptem, páááá

#6059 Dodóóó :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 67 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 22. - 12:51

Sziasztok! Sokféle dolgot hallani, mindenki pletykál.. de tegnap azt mondták Koronások, hogy nincs meg... én nem sok reményt fûzök már hozzá.. :hupp: A Múzeumok Éjszakájáról lemaradtam, helyette voltam Orfûn a Fishing on Orfûûn. ÁÁÁ mekkoravolt! Itthonra nemsok hangom maradt, végig ugráltuk és üvöltöttük az összes koncertet, de miértis ne... az utolsó napunkat egy az egyben elmosta az esõ.. :rolleyes: :mad:

#6060 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 22. - 20:31

Keresik repülõvel, szárazföldön. Amíg ennyi kajája van, nehéz lesz elõkeríteni. Tavaly Bábolnáról lelépett egy ló, egy hónap után került elõ, kutya gondja nem volt. A remény hal meg utoljára. A Gazdája nagyon kétségbe van esve, nagyon sajnálom. :hupp: Igen, látom, rengeteg fesztivál van a nyáron, bulizzatok jókat! :yeah:

#6061 Women

Women

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 958 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 24. - 10:16

Sziasztok! Most az ugró lovasok figyelmébe szeretném a következõ sorokat ajánlani. kiraly.gif Szeretettel meghívjuk a Régió (Somogy, Tolna, Baranya) lovasait július 3.-án Orfûn megrendezésre kerülõ stílus díjugrató versenyre. Idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre az Országos Gyerek Lovas Találkozó Orfûn. Ennek keretében rendezzük, meg meghívásos stílus díjugrató versenyünket. Idõpont: Július 3. 07:00-tól érkezés, a verseny kezdete 08:00. Helyszín: Orfû Lovas Pálya A lovaknak érvényes lóútlevéllel kell rendelkezni. Patkólás elsõ lábra kötelezõ, hátsó lábra ajánlott. Lovasok felszerelése, a Magyar Lovas Szövetség Díjugrató Szakbizottság Díjugrató Szabályzata szerint. A pályaépítõ a stílusverseny elveinek megfelelõ pályát épít, melyet a versenyzõk, hasonlóan az ugróversenyekhez, megtekintenek. A közönséget tájékoztatni kell a stílusverseny céljáról, lebonyolítási, elbírálási módjáról. Az információkat a két lovas közötti idõben kell elmondani. LOVASOK STÍLUSVERSENYÉNEK KIÍRÁSA ÉS ELBÍRÁLÁSA A stílusverseny követelje meg minden lovastól az egységes ugróstílust, elevenítse fel a klasszikus ugrókiképzés alapjait, támogassa egységes szempontok segítségével az ugróstílus értékelését 100 cm-nél nem magasabb, 100 cm-nél nem szélesebb akadályok Iram: 350 m/perc Elbírálás: Pontértékeléssel Stílus: 0-10 pont Ebbõl levonás: akadály verésért: 0,5 pont ló/lovas bukásért, esésért kizárás engedelmesség megtagadásért 1x megállás: 1,0 pont 2x megállás: 2,0 pont 3x megállás: kizárás idõtúllépés 0,1 pont Visszahívás: a mezõny 25%-a indulhat. Bíró: Szapper Imre Nevezési díj: 1000 Ft/ fõ (ez tartalmazza az ebédjegyet) LOVAK STÍLUSVERSENYÉNEK KIÍRÁSA ÉS BÍRÁLATA Ebben a versenyszámban azt vizsgálják, hogy a ló az ugróidomításnak megfelelõen helyesen van-e kiképezve. A cél az ugrópálya folyamatos, harmonikus teljesítése. Az elbírálás fõ szempontja a ló tulajdonságainak és belovagoltság fokának lemérése, ezek a szempontok természetesen nem függetlenek a lovas képességeitõl. 100 cm-nél nem magasabb, 100 cm-nél nem szélesebb akadályok Stílus: 0-10 pont Ebbõl levonás: - akadály verésért: 0,5 pont - ló/lovas bukásért, esésért kizárás - engedelmesség megtagadásért 1x megállás: 1,0 pont 2x megállás: 2,0 pont 3x megállás: kizárás - idõtúllépés 0,1 pont / s Bíró: Szapper Imre Nevezési díj: 1000 Ft/ fõ (ez tartalmazza az ebédjegyet) Díjazás: az elsõ három helyezett serleget kap, az elsõ hat díjszalagot. Jelentkezni e-mailben a lovasturizmusegyesulet@gmail.com címen, telefonon a 06-30-910-1622-es számon lehet. Keressétek Szabó Elzát.

#6062 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 25. - 20:57

Nem tudom, nekem valahogy kinaradt az életembõl ez a "szabály": elsõ lábra kötelezõ patkolás, hátulsóra ajánlott". Ez házi ajánlás, vagy lemaradtam valamirõl? Én militaryban A0-ban is mezítláb szoktam volt menni... :) Egyébként sok sikert a rendezvényhez! :yeah:

#6063 Dodóóó :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 67 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 25. - 22:52

Szerelmesvagyok belé :ang: :hu: :yeah:

megy valaki Zánkára?

#6064 Kelly anyu

Kelly anyu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 606 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 26. - 7:51

Végülis autó helyett ez is jó, nem? :D Azt nem mondom, hogy olcsóbb a fenntartása, bár a benzinárak megint kezdenek elszállni... :rolleyes:

#6065 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 26. - 15:12

Nem tudom, nekem valahogy kinaradt az életembõl ez a "szabály": elsõ lábra kötelezõ patkolás, hátulsóra ajánlott".
Ez házi ajánlás, vagy lemaradtam valamirõl?
Én militaryban A0-ban is mezítláb szoktam volt menni... :)

Egyébként sok sikert a rendezvényhez! :yeah:

Ez házi ajánlás... ;) A stílusbírók találmánya, füves pályára, balesetmegelõzési célzattal :)
Én meg négylábrapatkoltan túrázgatok, mert:
1. a Mecsek tiszta kõ, meg szikla...
2. kicsit szar szerkezetû a lovam patája...
3. imádom, amikor csattognak a patkók az aszfalton (pláne rotyó vágtában :gm: :D )

#6066 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 2. - 9:36

Köszönöm! :) Milyen egy nyár van? Úszik minden, hideg van, valahogy felcserélõdtek az évszakok. Májusban rohadtunk a 30 fokban.. :rolleyes:

#6067 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 6. - 11:17

Köszönöm! :)
Milyen egy nyár van? Úszik minden, hideg van, valahogy felcserélõdtek az évszakok. Májusban rohadtunk a 30 fokban.. :rolleyes:

Végülis elmaradt ez a stílusverseny része a rendezvénynek, mert max. vizilovakkal lehetett volna teljesíteni a pályát, olyan felhõszakadások történtek errefelé... :mad: A vizilovak pedig erõteljesen tiltakoztak a patkolás ellen, így nem volt mit tenni, lefújták...
Amúgy most szombat, vasárnap jó idõ volt, túl jó...De tényleg...Vagy befagy a sejhajunk, és ronggyá ázunk, vagy szétégünk a napon. Valami köztes megoldás kéne... :rolleyes: :)

#6068 barnabee

barnabee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 516 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 10. - 17:01

bódog szülinapot chyki.... :kocc:

#6069 Baby Queen

Baby Queen

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 510 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 10. - 19:30

Boldog Szülinapot Chyki!

#6070 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 10. - 21:13

Csatlakozom az elõttem szólókhoz, boldogot Chyki! :yeah: Megint milyen pocsék egy idõ volt ma. :rolleyes: Jövõ hétre meg 36 fokokat mond, csak tudjunk alkalmazkodni. Jó hétvégét Nektek!

#6071 Dodóóó :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 67 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 12. - 7:47

Sziasztok! Isten éltessen Chyki! Ajj már megint öregebb lettél.. hogy bírod? :eek: :dev: Én csak jó dolgokat tudok mesélni :) a múlt héten Horvátországban voltunk.. Isteni idõ volt, amikor tegnap átjöttünk a határon és megnéztem az aznapi zalai hírlapot, (és nagynehezen megtaláltam a fontos híreket a Jackson pletykák után/között) nem akartam elhinni, h itthon ilyen idõtök volt.. Nálunk minden szuper volt, csak egy este volt egy kis felhõszakadás, de másnapra, mintha mi se történt volna... Képzeljétek :eek: találtunk egy skorpiót a szobába.. hát aznap nemaludtam :D nagyondurvavolt. :huh: a villanyapcsoló mellett állt..és nézett felém.. elõször azthittem, hogy matrica..de nemazvolt :( levittük a házinéninek, aki 2 métert ugrott hátra örömében, és közölte, h jóó, hogy nem valakit éjjel talált meg, és fogalma nincsen, h, hogyan került oda, ugyanis, ami ott él, az barna, és növényevõ..namondom. szép. Na mind1, túléltük. Remélem, hogy nemhoztuk haza a bõröndben, az anyukáját, gyerekét, stb... :kir:

Edited by Dodóóó :), 2009 július 12. - 7:47.

#6072 barnabee

barnabee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 516 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 12. - 11:57

csá dodóó Rómeó minek van nem azért hogy megvédjen az ilyenektöl :D ?????? naggyon jóó idõ van !!! délelött tanulás délután terep :) szegény fencim :kir: almelita nem szoltál medence ügyben minden ok?

#6073 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 13. - 8:33

Köszönet :) Hazaértem Balcsiról, jó volt, zsúfolt volt, fürödtünk éjjel és balcsiban is és hát vhogy eltelt a sokadik születésnapom is. Lényeg hogy Párom fiatalít.... :dev:

#6074 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 13. - 9:51

Köszönet :)

Hazaértem Balcsiról, jó volt, zsúfolt volt, fürödtünk éjjel és balcsiban is és hát vhogy eltelt a sokadik születésnapom is. Lényeg hogy Párom fiatalít.... :dev:

Nézzen má bé kend a pécsi totyikba is, van ott is pár jókívánság... :yeah:

#6075 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 13. - 21:44

[ almelita nem szoltál medence ügyben minden ok? [/quote] Hát az túlzás, de azért alakulunk. :rolleyes: :D

#6076 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 14. - 7:40

Nagyon boldog szülinapot kívánok Almelita!!!

#6077 Baby Queen

Baby Queen

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 510 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 14. - 15:01

Boldog Szülinapot Almelita!

#6078 barnabee

barnabee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 516 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 14. - 17:33

Almelita! Nagyon boldog szülinapot kívánok magam és Párom nevében is, az Isten éltessen sokáig! :-)) Hoztam egy idézetet ajándékként: "Ha Isten egy pillanatra elfelejtené, hogy rongybábu vagyok csupán, és egy darabka élettel ozna meg, lehet, hogy nem mondanék ki mindent, amit gondolok, de biztosan megfontolnék mindent, amit kimondok. A dolgok értékét nem abban látnám, amit érnek, hanem abban, amit jelentenek. Keveset aludnék, többet álmodnék: megértettem, hogy ha csak egy percre is lehunyjuk szemünket, hatvan másodpercnyi fényt veszítünk el örökre." G.G.M. A lejárt regisztrációjú Emammy.. :-))

Edited by barnabee, 2009 július 14. - 17:34.

#6079 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 14. - 21:43

Köszöünöm szépen a jókívánságokat és az idézetet is! Ha visszagondolok erre az elmúlt évre...azt hiszem sok tanításban, próbában volt részem. És azt hiszem, ezzel együtt nagyon sok boldog pillanatban. :) Talán hasznomra vált. :D Mégegyszer köszönöm, szép stét Nektek!

#6080 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 14. - 22:09

Boldog születésnapot Almelita! :yeah: Mi már csak fiatalodunk, nemde? ;) :D