Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Egészség, házi praktikák

• Please log in to reply
1306 válasz a témához

#561 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 22. - 23:03

Köszi a tippet, átgondolom ezt a vonalat is. Viccesnek én sem tartom a helyzetet, már csak azért sem, mert richtig a rajzolós bal kezemet kapta el. Holnapra meg kéne csinálnom egy rajzot, épp csak a ceruzát/tollat nem tudom megfogni. :gm:

#562 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 23. - 12:12

Dokivizit letudva, az orvos nem is látott, az asszisztens bebökte a tetanuszt, bemondásra elhitte, hogy a macska saját és oltott, és nem volt hajlandó antibiotikumot felírni, locsolgassam betadinnal. :gm:

#563 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 23. - 12:41

Szóval ez nem vicces.

Nem bizony!
Át kéne gondolni, hogy a macskákat is veszélyes fegyverré minõsítsék, ugyi mégiscsak a tigris rokona. :gm:

#564 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 23. - 21:19

Dokivizit letudva, az orvos nem is látott, az asszisztens bebökte a tetanuszt, bemondásra elhitte, hogy a macska saját és oltott, és nem volt hajlandó antibiotikumot felírni, locsolgassam betadinnal. :gm:

Ehhez Giulionak biztos lenne pár szava :dev:

Nem szereti az asszisztnesnõ a rajzaidat, azért akarja, hogy leessen a kezed, mi? :gm:

#565 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 3. - 10:38

Babázóból idézve: Vicus rejtélyes bacifertõzése még mindig megvan, immáron minimum egy hónapja. Mivel SEMMILYEN antibiotikumkra nem reagál ezért kutakodtam a neten és az ezüstkolloidot találtam. Van valakinek tapasztalata? Véleménye, bármi? Adható 4 hónapos gyereknek? Mindenfélét olvastam róla, jót, rosszat, a gyerekorvos nem igazán ismeri, de szerinte nem okozhat bajt (engem ez nem nyugtatott meg) Még mindig nem tudjuk, hogy pontosan mi a fene mutáns ez, elvileg a camphylobakterek spontán 1-2 hét alatt meggyógyulnak, neki bizonyítottan majd egy hónapja megvan... Aki tud valami tapasztalattal, infóval szolgálni segítsen ebben nekem légyszi. Vegyem, ne vegyem, melyik a jó stb...

#566 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 3. - 11:05

Vicus rejtélyes bacifertõzése még mindig megvan, immáron minimum egy hónapja.
Mivel SEMMILYEN antibiotikumkra nem reagál ezért kutakodtam a neten és az ezüstkolloidot találtam.

Van valakinek tapasztalata?
Véleménye, bármi?
Adható 4 hónapos gyereknek?

.....

Az ezüst kolloid humbug, meg veszélyes is, voltak esetek akikben a fémezüst allergiás reakció keretében kicsapódott a bõrszövetekben, életreszóló szürkés bõrszínt okozva, lásd argirosis.

Az antibiotikumokkal az a baj, hogy kiirtják a hasznos bacikat is, ezzel még nagyobb életteret csinálnak patogén baciknak is. Talán segít ha valahogy pótolni tudod a szervezetbarát baktériumokat, gombákat, mondjuk kefírrel, joghurttal, az antibiotikum kúrával egyidejûleg.

#567 csacsacsa

csacsacsa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 433 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 3. - 11:52

Grapefruitmag csepp? Az is jó szokott lenni bacik ellen...

#568 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 3. - 12:20

moon, igen olvastam ilyet, de ez állítólag-persze kérdés, hogy ki állítja, csak az egyik típusú-nagy szemcseméretű-vagy milyen kolloidra vonatkozik. kefírt joghurtot nem adhatok, mert még csak 4 hónapos. lactiv babyt kapott és adni is fogok neki. antibiotikum szintén kilőve, mert mindre rezisztens ez a mutáns eddig. Már híresek vagyunk, bár nem vágytam ilyen hírnévre (sem) De azért köszönöm :) a grapefruitot megnézem, bár mivel citrusféle aggályos, hogy nem adható ekkora babának. nem könnyű eset, az orvosok sem tudnak semmit, de ez engem cseppet se vígasztal, és mivel az én gyerekem, ezért valami megoldást találnom kell.

Edited by agrobe, 2011 június 3. - 12:21.

#569 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 3. - 16:13

Mielõbbi megoldást! Hogyan kell cikóriakávét fõzni?

#570 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 3. - 16:44

Vízzel. :D

#571 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 3. - 17:48

moon, igen olvastam ilyet, de ez állítólag-persze kérdés, hogy ki állítja, csak az egyik típusú-nagy szemcseméretû-vagy milyen kolloidra vonatkozik.
kefírt joghurtot nem adhatok, mert még csak 4 hónapos.
lactiv babyt kapott és adni is fogok neki.
antibiotikum szintén kilõve, mert mindre rezisztens ez a mutáns eddig.
Már híresek vagyunk, bár nem vágytam ilyen hírnévre (sem)

De azért köszönöm :)
a grapefruitot megnézem, bár mivel citrusféle aggályos, hogy nem adható ekkora babának.

nem könnyû eset, az orvosok sem tudnak semmit, de ez engem cseppet se vígasztal, és mivel az én gyerekem, ezért valami megoldást találnom kell.

Nem lehet, hogy nem folyamatos, hanem mindig visszafertõzõdik valamitõl ( macska,...?), mielõtt kimenne belõle?

Edited by tipara, 2011 június 3. - 17:52.

#572 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 3. - 17:55

nem hiszem. eleve az furcsa, hogy egyszer is megfertõzõdött. Mivel közvetlen a széklet fertõz és maga a baci levegõn elpusztul. DE még a központi, pesti labor megerõsítésére várunk, hogy milyen mutáns szar ez.

#573 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 3. - 22:36

Ahol tenyésztik/vizsgálják, nem tudnak rezisztenciavizsgálatot is csinálni? Nehogymárhogy egy Campylo MINDENRE rezisztens legyen - gondolom nem antibiotikummal locsoltok otthon... De ha valami kórházban összeszedett multirezisztens multigeci mutáns is (ilyenek jóformán csak kórházakban vannak); azokra is vannak totálbrutál szerek amikkel ki lehet nyírni õket. (Konkrétan megy még mindig a hasa is a babának, vagy csak laboratóriumilag fertõzött?...)

#574 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 4. - 7:32

Szegénykém, ez annyira szar, én a húszévessel jártam meg ezt az utat, a nõvéremék bobtailjával futottunk össze gyermeknapon anyukáméknál, 3 hós volt akkor a leány, és stafilót össze is szedett rendesen. Akkor mi a rózsaszín mindenest kaptuk, amitõl még jobban fosott a leányzó, szummetrolimot. De már olyan szupi szerek vannak, és egy probiotikum kúrát érdemes lenne megbeszélni a kezelõorvosotokkal.

#575 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 4. - 18:15

már nem megy a hasa, de nem gyarapodik úgy, ahogy kellene, keveset eszik, iszik. És eddig minden antibiotikumra rezisztens, kombinációban is. És még beazonosítani sem sikerült a fajt. Talán a pestiek kitalálnak valamit. Egyébként kezdek arra gyanakodni, hogy születése óta benne van, mert sose evett jól igazán és hasfájós is volt. Probiotikumot kap, már a 3. félét teszteljük.

#576 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 4. - 19:42

Jaj... pár napja gondolkozom, hogy hova írjam, hova illene... :) Erre a topicra gondoltam! Kinek volt már trombózisa? Vagy közeli ismerõsének, esetleg kinek van ebben "tapasztalata"? Az érdekelne, hogy mélyvénás trombózis kezelése után(kórházi) és Syncumar(vérhígító) szedésével mi az az idõszak\idõtartam, ami után újra terhelhetõ a láb(bal vádli)? Természetesen a lovaglásra gondolok itt legfõképpen... :( Meg bármi hasznos információ érdekel ez ügyben! :)

Edited by Merénylõ, 2011 június 4. - 19:49.

#577 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 5. - 12:54

Sajnos nincs tapasztalat, de egyrészrõl csak jót tenne a keringésnek a lovazás, másrészrõl inkább az orvost kellene megkérdezni.

#578 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 5. - 15:59

Háát... Az orvos a Syncumar szedése miatt eltiltott a lovaglástól, mert balesetveszélyes sportnak titulálta és ha leesek, elvérzek stb... Én ezt a továbbtanulás miatt meg hogy "ez az életem" címszó alatt nem vettem figyelembe... :) De magára a trombózis utáni terhelésre meg amiket itt érdeklõdtem nem kaptam tõle választ!! :(

#579 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 5. - 19:20

A lábad miatt lovazhatsz, a gond inkább az alvadásgátló. Ha ugyanis megsérülsz, elvérezhetsz (a legnagyobb veszély a léprepedés). Ha elöször esett meg veled a dolog, fél évig javasolt a Syncumar, utána elég az Aszpirin is, akkor már lovagolhatsz. Ha örökre alvadásgátlót szedsz, akkor nagyon óvatosnak kell lenni.

#580 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 5. - 19:27

Nem tudom mellõzni, ugyanis a továbbtanulásom is a lovaglásról szól... :) Ezért is írtam, hogy vállalom ezt a kockázatot! Tudom sajnos mivel jár, de a mai világban már bármi megeshet akkor is ha nem lovagol az ember! Lásd 20 évesen trombózis. :rolleyes: Tulajdonképpen aktív sétát javasoltak (a neten olvasgattam), 2-3 hét pihenõ után, aztán szép lassan terhelni. Én már 2 heten túl vagyok, sétálgatok, a gyulladást amit okozott elmúlt, nem érzek fájdalmat, fásliztam, most vettem gumi harisnyát ami térdig ér. Sokkal jobb mert nem hagyja kitágulni az ereket. Remélem jól csinálom, mert ezeket is a netrõl szedtem össze... Szomorú, hogy nem mondanak semmit a "hozzáértõk".

Edited by Merénylõ, 2011 június 5. - 19:29.

#581 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 6. - 12:50

20 évesen egyáltalán hogyan-miért lesz az embernek trombózisa??? :confused:

#582 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 6. - 14:36

Pl mert genetikailag hajlamos rá. (ismertek a gyanusított gének, vérvizsgálattal ki is mutatható a dolog) Vagy mert bagózik. Vagy mert fogamzásgátlót szed. Vagy még ezer ok lehet.

#583 LLotti

LLotti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.028 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 6. - 14:48

Ahova még jó régen jártam lovagolni, ott volt egy lány, aki szintén alvadásgátlót szedett, és rendszeresen, versenyszerûen lovagolt. Igazából, ha megválogatod, megválogathatod, hogy milyen lóra ülsz fel, akkor valószínûleg megoldható a dolog.

#584 Annie90

Annie90

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.552 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 6. - 18:27

Nekem szimplán rossz a térdem és nonstop fáj (csavar volt benne, porc tönkrement): van vmilyen mód, amivel kellemesebbé tehetném a lovaglást? (gondolok itt térdszorítóra, technikákra, akármire)

#585 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 6. - 19:23

Én nem bagózom tehát a többi variáció, amit Fifikusz írt... :( Igen, igyekszem most pár hétre\hónapra az ugróedzést hanyagolni és mivel úgyis a díjlovaglás a szívem csücske, ezért afelé orientálódom. :) Az idei évre amúgy is ezt terveztem, de azért szerettem a lovakat szinten tartani egy kis gimnasztikával, meg kisebb akadályok ugrásával. Hát most hanyagolom. :(

#586 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 6. - 19:33

... Hát most hanyagolom. :(

Mozgással, edzéssel szinte mindent helyre lehet hozni amihez nem kellett sebész.
Kocogás, majd áttérni a futásra, a gyógyszer mellett.
Aztán idõvel gyógyszer elhagyható, vagy megteszi gyengébb is, pl. algopyrin.

#587 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 6. - 20:06

Akkor úgy gondolod, hogy szép lassan bevezethetem azt is? Mert most azért nem hagytam ki csak 2-3 hetet a lovaglásból, tehát izomzatilag én se eshettem össze annyira. :) Na hát úgyis óvatos leszek, és amíg nem fáj szép lassan növelem az idõtartamot és a terhelést!

#588 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 4. - 9:28

Itt szeretném felhívni a figyelmet az alattomos irodaszékekre.
A lényeg a rugós hátradõlõs mechanizmus.
Beállítod, használod. A rugó fokozatosan napról-napra fárad, egyre könnyebb a székkel hátradõlni, amit te észre sem veszel, mert a hátaddal-gerinceddel kompenzálod. Aztán egy nap fájni kezd a derekad, mert nem bírja tovább a kompenzálást. Ilyenkor tökig tekered a rugót, és kezdõdik minden elölrõl.

Posted Image

De legjobb helyette egy fix szék amiben nem lehet hátradõlni.

#589 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 4. - 9:34

Csak ne eleve hátradõlõs legyen a fikc. Volt már olyanban is részem, ki kell ülni az elejére, mint a madár a drótra, ha az ember írni akar. A jó szék elég ritka.

#590 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 14. - 22:23

Valakinek van tapasztalata a vega-teszttel? Ma voltam, a teszt szerint tej- és lisztérzékeny vagyok, a házi természettudósom szerint ez baromság. A tavaly decemberi kivizsgáláson semmilyen ételérzékenységet nem mutattak ki, viszont az aktuális eredmény egybevág a paleós javulással. Ja, nincs hasmenésem. :D

#591 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 14. - 22:31

viszont az aktuális eredmény egybevág a paleós javulással.

Ez a lényeg :)

#592 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 18. - 14:07

Hááát, azért érdekelnének a nyers tények is. :)

#593 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 18. - 16:03

Úgy nem értem, ahogy van... A tudományos állítások ellentettjeként érzed magadat?

#594 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 18. - 16:14

Az attól függ, hogy mi számít tudományos állításnak. A decemberi teszteredmények negatívok voltak mind tej-, mind lisztérzékenységre, a sokak által csiribískedésnek tartott Vega-teszt meg pozitív. Tegyük hozzá, pozitív volt pl. gombára meg tonhalra is, amiket diéta alatt is intenzíven ettem.

#595 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 18. - 16:35

Érezd továbbra is jól magad. :)

#596 Beysha

Beysha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 199 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 14. - 16:59

Sziasztok! SOS segítségre,tanácsra,infora lenne szükségem... A lovam hasán kinõtt a heveder mögött egy kemény, tenyérnyi nagyságú, kör alakú, kb 1-2 centis duzzanat,amely mindenhol egyforma...Nos, eltelt egy hét, borogattuk, gyulladáscsökkentõt kapott, majd ez a valami megnyúlt, több mint 30 centis lett, kiszélesedett,és áthúzódott a bal oldalára. Ez mi a fene lehet? Legrosszabbakra gondolok,nagyon féltem! Esetleg csípés,vagy sérv, hasfalrepedés? :/ Lécci válaszoljatok, aki tud valamit, vagy volt hasonló élménye...=(( Egy nagyon elkeseredett lógazda..

#597 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 14. - 21:08

Sosem értettem, ilyenkor a kétségbeesett lótulajdonosok miért nem az állatorvost kérdezik, aki tud is érdemben segíteni..

(Amúgy ez embereknek való házi praktikás topik, a lovas fórumon belül nézz körül hasonló topikban..)

#598 Annie90

Annie90

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.552 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 14. - 21:29

Jönnék egy emberi problémával: Ti milyen fájdalomcsillapítást alkalmaztok?(Térdem nagyon sz*r, folyton fáj, de nemszeretnék naponta cataflamot szedni) Krémek, alternatív megoldások minden érdekel.

#599 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 14. - 21:36

Térdre esetleg gyulladáscsökkentõ Flector tapaszt próbáld meg. Komoly térdficamom volt, le is tört egy darab csont, együtt tudok érezni a térdbajosokkal. Jobbulást.

#600 Annie90

Annie90

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.552 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 14. - 21:48

Térdre esetleg gyulladáscsökkentõ Flector tapaszt próbáld meg.

Komoly térdficamom volt, le is tört egy darab csont, együtt tudok érezni a térdbajosokkal. Jobbulást.

Köszi!
Ugyanez volt nálam is, csavarozták, csak sz*rul rakták be, úgyhogy majd télen mûtik harmadjára.Csak addig nem szeretném feladni a lovazást.(bár szimpla sétánál is fáj ugyanúgy)