Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Lovardatulajdonosoknak

• Please log in to reply
4016 válasz a témához

#561 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 15. - 10:43

Ne tessék elmaszatolni a dolgokat. Ez "szakértõhöz" méltatlan magatartás. Megjegyzem, nem elõször fordul elõ, figyelmeztetésben részesítem!

#562 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 15. - 13:38

Úgy látom sikerült belenyúlnom egy kényes témába, nem volt szándékomban.

#563 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 15. - 17:26

A lovarda vagy minek nevezzem úgy ahogy már mûködik, de tulajdonképpen baráti alapon történnek a bevételek ill. kifizetések.Szeretnék érdeklõdni ki milyen vállalkozási formában csinálja, mûködteti???

#564 Dél-Alföldi

Dél-Alföldi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 608 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 15. - 18:41

A lovarda vagy minek nevezzem úgy ahogy már mûködik, de tulajdonképpen baráti alapon történnek a bevételek ill. kifizetések.Szeretnék érdeklõdni ki milyen vállalkozási formában csinálja, mûködteti???

Hozzászólás megtekintése

A mi lovardánk Bt idén átalakítjuk Kft-vé .Számlát mindenrõl adunk akkor is ha nem kell , mert költség mint a tenger bevétel meg a kevés . A pályázatok miatt nyereségesnek kell lennie , mert az Eu veszetséges pályázót nem támogat .

Edited by Dél-Alföldi, 2006 február 15. - 18:41.

#565 horusszeme

horusszeme

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 31 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 15. - 19:40

Arról azért majdnem minden bértartó (tisztelet a kivételnek -bár én még nem találkoztam ilyennel) sikeresen elfelejdkezik, hogy szolgáltatásért elõre törvénytelen elkérni a pénzt.

#566 neferu76

neferu76

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 91 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 15. - 19:44

Arról azért majdnem minden bértartó (tisztelet a kivételnek -bár én még nem találkoztam ilyennel) sikeresen elfelejdkezik, hogy szolgáltatásért elõre törvénytelen elkérni a pénzt.

Hozzászólás megtekintése

...es a lotulajnak -sokszor nem keves- tartozassal lelepni torvenyes?

#567 horusszeme

horusszeme

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 31 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 15. - 20:03

Pontos cikkelyt meg nem mondom most neked, de nézz utána, így van. Félreértés ne essék, én egy kicsit sem pártolom a bértartást nem fizetõ lótulajdonosokat.A ló eladását az esetleges bértartási díjak elmaradása esetén azonban a szerzõdésbe bele kellene írni.

#568 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 15. - 20:05

Ez a lóeladás-dolog az új lóútlevéllel és tulajdonjogot igazoló betétlapjával azért már érdekes... (A lóútlevelet nagyon szívesen ott hagyom a lovardában, de a betétlapot teljesen kizárt...)

#569 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 15. - 20:10

A betétlapot nem is ajánlják, hogy az útlevélben tartsd.

#570 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 15. - 20:18

Pontos cikkelyt meg nem mondom most neked, de nézz utána, így van. Félreértés ne essék, én egy kicsit sem pártolom a bértartást nem fizetõ lótulajdonosokat.A ló eladását az esetleges bértartási díjak elmaradása esetén azonban a szerzõdésbe bele kellene írni.

Hozzászólás megtekintése

Most egy jó nagy baromságot írtál.

#571 KRISZ

KRISZ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 32 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 16. - 13:57

Ha már megkérdezted Eszter akkor elmondom....Az a kedves bértartó (mostantól hívjuk adósnak)aki számomra sok pénzzel tartozik 5 évvel ezelõtt került hozzám 2 db lovával. Kicsit morcos tekintetû, biztonságiõr kinézetû, de mindig rendesen, idõre fizetõ lótulajdonos volt!!Az évek alatt a lovaival szemben álló boxban állt egy Zest for Life nevû packa aki egyszer kilógott a boxból a placcra. Adós szépen megkérte, hogy Pufi( ez a beceneve) gyere vissza. Erre a ló megfordult és viszament a helyére, természetesen némi répáért. Erre azt mondta: Ha ezt a lovat egyszer el akarná adni a tulaj akkor Õ inkább megvenné csak ne kerüljön el. Izibe szóltam a gazdijának, hogy ha el szeretné adni, akkor itt az ideje. Mivel neki sem jött rosszkor, hogy nem kell tovább bértartást fizetni, ezért az üzlet létrejött. Adósnak innen már 3db lova volt. Közben a másik kettõ közül az egyik feketét befedeztette, mert neki kell egy FEKETE CSÕDÖR. Köv tavasszal megszületett a Fekete Csõdör. Adósnak innen 4db lovat kellett eltartani. Ideig-óráig nem volt probléma. A részletek nem olyan fontosak, mert volt olyan amikor 2 lovát használtunk a bérlovardába, amiért egyet ingyen tartottam neki. A 4. csikót jóval olcsóbban tartottam mint a többit. Szóval egyszer csak szólt, hogy nem tudja idõben hozni a pénzt csak a köv hónapban. Miután egy 4 lovas bértartóval az ember másképpen beszél mint egy egylovassal, mondtam, hogy persze. Aztán ez elkezdett csúszni, de õ mindíg igérgetett, hogy innen meg onnan vár pénzt. Felkúszott az összeg 750e FT környékére, akkor valakonnan elõhúzott 300e Ft-ot. Kezdtem megnyugodni. Sajnos tovább folytatódott. 500e ft 700e ft,900FT, 1100e FT ez 4 hónap. ekkor mondtam, hogy vége. Kérésemre leadta az autóját biztosítékként. Én mondtam, hogy vigye el a lovait és ha hozza a pénzt akkor visszaadom az autóját. Saját költségemen elvittem a lovait a másik helyre, hogy legalább a tartozás ne menjen feljebb havonta kb 200 e Ft-tal. Mivel az autója koszos és ápolatlan volt kitakarítattam és olajat cseréltettem benne. Pár hét múlva megjelent a bank, hogy nem fizeti a kocsija lízingjét és mivel Õ mondta, hogy nálam van ezért elvitték tõlem. Ezek után se lovak se autó. Maradt az igérgetés. Hogy majd ekkor majd akkor. A bértartási szerzõdésben leírt hatalmas kamatokkal kiszámoltam, hogy kb 4-5 millióval tartozik. De számlák és elismevények hiányában nem nagyon van mit tenni. Ezért 2007 jan 1-tõl bevezetjük a mindenkinek mindenrõl számlát. Akkor nem tud majd senki visszaélni senkivel.Ezalatt már a másik bértartóm is elkezdett tartozni kisebb nagyobb összegekkel, úgy gondoltam, hogy határidõt szabok és a következõ hónap végéig rendezni kell a tartozást vagy eladom a lovakat. Erre másnap kilovagolt terepre a lovaival( egy kanca és egy csikó) azótta nem láttam. A fele tartozást elküldte a "barátnõjével" a másik felét még nem. Ha hívom nem veszi fel a telefont. Vissza nem hív. A párját hívtam õ legalább felvette és hallgatom, hogy most nincs pénz, de ha lesz akkor majd megkapom.Ui: Amióta hozzám került sosem tartotta be a fizetési határidõt. ( de lehet, hogy egyszer idõben fizetett.)Lehet, hogy én vagyok inkorrekt...................................

#572 dumdum

dumdum

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.267 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 16. - 14:10

Edited by dumdum, 2006 szeptember 15. - 22:43.

#573 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 16. - 14:15

Ez az "átvesszük" a lovat, nagyon lutrinak tûnik, fõleg, ha valamilyen baja lesz a lónak, esetleg már eredetileg nem volt egészséges, nem?

#574 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 16. - 14:20

(Krisz, csak azért kérdeztem, meg emlékszem, hogy nekem mindig számlát adtál és szerzõdésünk is volt... Azért nem értettem... Végülis te nem tartottad be a szerzõdés keményebb pontjait, mert nem szerettél volna elveszteni egy 4 lovas bértartót. Így viszont egy csomó pénzt vesztettél :()

#575 dumdum

dumdum

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.267 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 16. - 14:30

Edited by dumdum, 2006 szeptember 15. - 22:42.

#576 KRISZ

KRISZ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 32 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 16. - 15:06

5. Amennyiben a Bértartó a befizetési határidõ után, többszöri felszólításra sem rendezi a tartozását, a Megbízott jogosult a Bértartó lovával a tartozásnak megfelelõ összeget szakszerûen ledolgoztatni, tehát figyelembe véve a ló egészségügyi állapotát, belovagoltsági fokát és teherbírását. Amennyiben a tartozás meghaladja a ló piaci értékét, a ló tulajdonjoga átszáll a Mebízottra.MÉG ÉN KEZDJEK DOLGOZNI A PÉNZEMÉRT??????????????????????

#577 dumdum

dumdum

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.267 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 16. - 15:11

Edited by dumdum, 2006 szeptember 15. - 22:42.

#578 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 16. - 16:18

Ami KRISZ-szel történt, nem csak amiatt szomorú, mert ez már egy iszonyat-nagy összeg.Ahol sok pénz "forog", ott hamar összegyûlik egy ilyen összegû tartozás is. Az is tény, hogy emberek vagyunk, bárkivel történhet bármilyen szomorú esemény, ami anyagilag taccsra teszi. Nem is ezzel van a baj. Hanem azzal, hogy amikor már kezdõdik a dolog, (tehát sejthetõ, tudható, hogy itt még meg lehetne állni) akkor úgy tesz mindenki, mintha nem látná, hogy gyülekeznek azok a fekete felhõk... Miért kell egy anyagi tönkremenésnek párosulnia a morális elzülléssel? Ha bajbakerülök, csõdbemegyek, vagy bármi történik velem, attól még - a helyzeten belül - maradhatok korrekt, becsületes, nem? De amikor az anyagilag bajbakerült bértartó már nem önhibáján kívül, hanem számítóan, és becstelenül növeli a tartozását, amikor szabályosan "kilopja" az egyetlen lehetséges biztosítékot a tulaj kezébõl, azt már hernyóság. Nem tudom, ki volt az illetõ, vsz. nem is fórumos, de mindegy is, a lényeg, hogy ha baj van, kétféleképpen lehet hozzáállni. Az, aki ebben a szituációban telefonon nem elérhetõ, aki hiteget, hazudozik, aki aztán ilyen módszerhez folyamodik, hogy "kilovaglás" címén lelép a lovakkal... Nem is tudom. Az tán arra sem érdemes, hogy lova legyen...:(De KRISZ, könyörgöm, hogyan engedhetted, hogy kivigye onnét a lovakat? :eek: Azért lásd be, valamilyen mértékben te is hibás vagy, hogy ez így létrejöhetett...Gondolom tanultál az esetekbõl. :(

#579 dumdum

dumdum

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.267 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 16. - 16:29

Edited by dumdum, 2006 szeptember 15. - 22:41.

#580 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 16. - 17:10

Gyerekek! Nem hinném, hogy mindkét fél elmondása szerint ismernétek a történetet. Nem hinném, hogy voltatok az adott helyen. Ítélni nem érdemes felületesen... És itt kéne abbahagyni az egészet, mielõtt komolyabb szájtépések alakulnának ki...

#581 dumdum

dumdum

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.267 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 16. - 17:12

Edited by dumdum, 2006 szeptember 15. - 22:40.

#582 Panni

Panni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.191 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 16. - 20:10

Vedlenek a lovaim!!!!!!Jiadóóóóó! ITT a TAVASZ! :) (remélem)Nnna. Csak hogy egy kis jó hangulat is legyen már itt.

#583 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 16. - 20:16

Hát Krisz, bocs,de ezt benyaltad. :hupp: A 4 lovas bértartó lovaiból azért lefoglaltam volna azokat,amiket tudok használni...a helyedben...bocs. :) Nálunk is az állomány 2/3-a kezdõdõ vedlést mutat.. :D

#584 Panni

Panni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.191 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 16. - 20:45

Az én Thara tehenem õsztõl folyamatosan vedlik. Mondtam is neki, hogy egy galád. :)

Hozzászólás megtekintése

Az is! Hitegetõ! :) Nem tudom, Tara hol lakik, de a lovaim kint félridegen vannak, így bízom bennük kicsit. Bár egy-két éve csúúúnyán átvertek. Meg is fáztam. :D (szerencsére õk nem)Viszont úgy látom, most eljõn a sárban cuppogás ideje. Tavaly már elkezdtem a beállójuk körül a sarat, úgy ahogy van, talicskára rakni, és a trágyára szállítani. Ha eléggé fel van ázva a sár, akkor nagyon szépen fel lehet szedni, és alatta teljesen sima, kemény talaj marad. Nem tudom, hogy azt is fel tudják-e lazítani, és sárrá dagonyázni. Próbáltatok már ilyesmit? Mert ha ez bejönne, már csak 29,8 tonna sarat kellene 60 m-el arréb talicskáznom. Tavaly 0.2 -t elvittem, pontosan emlékszem :D

#585 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 17. - 9:26

Az én Thara tehenem õsztõl folyamatosan vedlik. Mondtam is neki, hogy egy galád. :)

Hozzászólás megtekintése

Az is! Hitegetõ! :) Nem tudom, Tara hol lakik, de a lovaim kint félridegen vannak, így bízom bennük kicsit. Bár egy-két éve csúúúnyán átvertek. Meg is fáztam. :D (szerencsére õk nem)Viszont úgy látom, most eljõn a sárban cuppogás ideje. Tavaly már elkezdtem a beállójuk körül a sarat, úgy ahogy van, talicskára rakni, és a trágyára szállítani. Ha eléggé fel van ázva a sár, akkor nagyon szépen fel lehet szedni, és alatta teljesen sima, kemény talaj marad. Nem tudom, hogy azt is fel tudják-e lazítani, és sárrá dagonyázni. Próbáltatok már ilyesmit? Mert ha ez bejönne, már csak 29,8 tonna sarat kellene 60 m-el arréb talicskáznom. Tavaly 0.2 -t elvittem, pontosan emlékszem :D

Hozzászólás megtekintése

Azt hittem csak az enyémek vedlenek. :) Sarat talicskázni??? Ilyet se hallottam még. Nálam amúgy is csak víz van a karámban. Nagyon csúnya minden. Az idén az egész karámban ki kell cseréltetnem a földet.

#586 neferu76

neferu76

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 91 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 17. - 9:53

Ha eléggé fel van ázva a sár, akkor nagyon szépen fel lehet szedni, és alatta teljesen sima, kemény talaj marad. Nem tudom, hogy azt is fel tudják-e lazítani, és sárrá dagonyázni. Próbáltatok már ilyesmit? Mert ha ez bejönne, már csak 29,8 tonna sarat kellene 60 m-el arréb talicskáznom. Tavaly 0.2 -t elvittem, pontosan emlékszem  :D

Hozzászólás megtekintése

ami azt illeti en igen! a vegeredmeny egy kb 10 centivel lejjebb levo talajszint a karam adott reszen, es meg nagyobb sar, mint elotte volt. :gm: a valasz teljesen egyertelmu : ahol sar volt, oda elotte is picit tobb viz jutott, mint mashova (raadasul ossze is topogjak), igy lett sar...ugye. aztan en naiv, kilapatoltam onnan (utan egy hetig kiegyenesedni nem birtam) de a viz igy most meg konnyebben odaszivargott. a vegeredmeny: meg nagyobb sar :D persze meg kellett ezt csinalnom tobbszor, csak nem nyugodtam, de csak annyit ertem el vele, hogy mig elotte a pata feleig sullyedtek, a vegen mar felcsudig. :rolleyes:

#587 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 17. - 10:56

Szerencsére nálunk a vastag (helyenként nyolc méternél is több!) homokréteg miatt kiválóan szikkad a talaj. Elég, ha a trágyától rendszeresen megtisztítjuk és évente kétszer felszántjuk a pályát és a karámokat.

Hozzászólás megtekintése

A szántás az enyémen is segítene ha nagyobb lenne. A homokkal itt sincs baj. A tránya naponta történõ összeszedése csak rövid távon megoldás. Két év alatt így is kialakul egy jó kis vízzáró réteg.

#588 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 17. - 11:08

Ha nagyon sáros a karám nem ott kell munkálkodni, hanem mellette. Ha csináltok egy mélyebb helyet mellé, ahova a víz folyhat, akkor csak egyengetni kell, hogy minél hamarabb kijusson a víz a karámból.

Edited by Pendemonium, 2006 február 17. - 11:08.

#589 Panni

Panni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.191 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 17. - 12:31

Háááááát, nem nyugtattatok meg.... :) Mindenesetre annyit bizti nyerek az egésszel, hogy kicombosodom.A karám két oldalán van árok. Csak oylan nagy sár volt már néhol, hogy kb 10-20 cm mély lukat hagytak, ahova léptek. Ezért hiába egyengedtem, mert oda sétáltak megnézni mivel "játszok", és már kezdhettem is elõrõl. Ezért most sár kihordással, a karám közepére is csináltam egy árkot, ami lejt kifelá. Aztán ehhez kisebb árkokat, a végén meg már teljes placcot, ahol legtöbbet járnak. Így most patakszerûen folyik ki a víz onnan, de csak gondolom addig, amíg megint fel nem lazítják....Szerinttem azért csinálják, hogy legyen hol dagonyázni. Undok banda! :rolleyes:

#590 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 17. - 13:43

Néha meg kell boronáltatni is.

#591 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 17. - 13:49

Én maradok a gumicsizma, kis vízelvezetõ patakocska variációnál. :D

#592 ikácska

ikácska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.792 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 17. - 13:54

Eddig a véleményem szerinti megoldást Packa válaszában olvastam. Szerintem a sarat talicskával kihordani ember feletti teljesítmény lenne, lehetetlen. Nekem is volt néha olyan rendmániám, amikor leesett az esõ, és a trágyát nem lehetett felszedni, mert nagyjából ugyanolyan állapotú volt, mint a sár, hogy fogtam, az egészet kezdtem felszedni, és kihordani, mint Panni. Egész mélyen hirtelen egészen jó száraz talajt találtam, amitõl ráadásul ez a jó kis saras rész egész könnyen levált. De a sarat róla "kikanalazni" és azt a tömeget talicskával kihordani... Épp a múlkor került amúgy elõ a témába a debreceni topikban.Nyilván kisebb karámban hamarabb kialakul ez a helyzet, hatalmas karámban meg évekig tarthat a kialakulása. Nálunk is a lovak vagy 8 évig birtokolták az egész kertet, és nem volt ilyen gondunk, aztán édesapámra rátört a parkosítási láz, kicsi karámokba kényszerítette lovaimat, azóta van ez a probléma.A legszörnyûbb az, amikor õsszel jönnek az esõzések, és kialakul ez a dagonya. A lovak összemászkálják, helyenként 15 cm-es mélyedések alakulnak ki a patájuk jóvoltából. Aztán hirtelen beáll a hideg, és ez megfagy. Na onnantól már közlekedni sem nagyon tudnak rajta, a lépés is kínszenvedéssé válik. Aztán ráesik a hó, átmenetileg járható lesz. Enyhébb teles idõben nappal megolvad a hó, hatalmas víz keletkezik a karámban, ami estére megfagy, és eleven, egyenletes korcsolyapálya lesz. Ha ekkor nappal is hidegebb van, akkor már nappal is korcsolyapálya lesz. Így történt az idén az én lovaimnál is, pedig már rendszeresen alkalmaztam a helyzet kialakulása ellen a megoldást. Aztán tegnap, mikor már 24 órája folyamatosan esett a hó, és leesett vagy 10 cm, csak lestem, hogy a lovaim milyen elevenek voltak. Hát persze, hónapok óta elõször engedhették meg maguknak a futkározást, mert nem fenyegette õket a csúszás veszélye. Ki is használták, az esti abrakolnál rohangáltak össze-vissza felcsapott farokkal, hatalmas horkantásokkal. Aztán ma már szakad az esõ, elveri a tegnap esett 10 cm-es hasat, plusz hozzáadódik a most leesett esõvíz is. A karámban egyenletesen eloszlott a víz, estére megfagy, megint korcsolyapálya lesz. :(Az én megoldásom a következõ: Az õsz közepe, illetve vége táján egy markolóval felszedetem a karámból a talajt. Az egész vízzáró réteget. Aztán az elvitt sár helyett hozatok azonnal sárgahomokot.Az idén sajnos az autópálya építés miatt szinte egy gép sem állt rendelkezésünkre, így most sajnos elmaradt, szívok is vele rendesen, mert a beállójukat se nagyon tudom normálisan takarítani. Ha sár van azért, mert elakadok, rosszabb esetben még fel is borul esetleg a talicska, de ami biztos, hogy mire kiviszek egy kanyart, teljesen kifulladok. Ha meg megfagy ez a dagonya, akkor meg azért nem, mert a megfagyott hepe-hupán képtelenség kivinni borulás nélkül a talicskát.Szóval a megoldásomat javaslom mindenkinek, aki ilyen helyzettel küzd. Nem olcsó, de megéri lovaknak, gazdáknak... Egyik télen már le volt fagyva ez a dagonya, a lovak alig bartak menni, akkor cseréltük ki sárgahomokra. Hát ahogy azok évezték. Hempergõztek, vágtáztak, napokig nem tudtak vele betelni. Ha esõ esett rá, beszívta, így nem lett dagonya. Hogy nem lett dagonya, vagyis nem állt rajta a víz, így megfagyni se nagyon tudott. :)

#593 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 17. - 14:08

Az én megoldásom a következõ: Az õsz közepe, illetve vége táján egy markolóval felszedetem a karámból a talajt. Az egész vízzáró réteget. Aztán az elvitt sár helyett hozatok azonnal sárgahomokot.

Hozzászólás megtekintése

Úgy bizony. Sajna kis karámoknál sûrûbben kell megcsinálni. Akinek szerencséje van a karámföldért cserébe megcsinálják a melót és futja a homok árát is. Kertépítõk, dinnyések keresik a karámföldet.

#594 Feri58

Feri58

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 56 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 18. - 18:15

A lóvaink nagyon élvezik a sarat a lóvászunk nem annyira viszont igy láttam olyan lovat hogy az egyik oldala szürke " fehér " a másik fekete. Na ilyet csak a Tiszanánai fekete agyag meg az a- szemét lú amelyik azonnal az ápolás után lefekszik a sárba az tud összehozni.

#595 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 18. - 19:34

A lóvaink nagyon élvezik a sarat a lóvászunk nem annyira viszont igy láttam olyan lovat hogy az egyik oldala szürke " fehér " a másik fekete. Na ilyet csak a Tiszanánai fekete agyag meg az a- szemét lú amelyik azonnal az ápolás után lefekszik a sárba az tud összehozni.

Hozzászólás megtekintése

Hát az enyémek nem annyira. Ki se jönnek a beálló alól.

#596 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 18. - 20:53

:D :yeah: Van egy saját patakom!!!!

#597 Blueeyes

Blueeyes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 106 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 19. - 16:29

Nekem saját tavam van!!! :kir: Posted Image

#598 meggyes

meggyes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.035 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 19. - 17:00

OFFOFF!Feri, Tiszanana? Csak nem a regi tsz es az ugetok a kulcsszo? Mer' akkor mar jartam nalatok, remek hely. Udv a forumon :)

#599 Feri58

Feri58

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 56 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 20. - 18:41

Probálta már valaki a Noni-t mi most teszteljük két beteg ló és két versenyló kapja, kiváncsi vagyok mire jutunk vele.Klasz a tavad Szia meggyes igen ott vagyunk

#600 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 20. - 18:55

Itt volt egy Lyme-kóros ló, a sok antibiotikumtól a bélflórája igen elpusztult, igen lesoványodott, nagyon nem tudott hízni, bár evett rendesen, dupla abrak stb.Pár roboráló szer után kezdett Nonit kapni, a ló most már jól néz ki, kerekedik, már köszöni jól van és visszatért igazi énje. Igaz, ehhez azért kellett pár hónap.