Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

A farm, ahol élünk

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
3098 válasz a témához

#561 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 18. - 14:39

Köszönöm elõre is a párodnak a szállítmányozást! :) Az látszik, hogy nagyon asszimilálódik! :DElkészülés: Andy tényleg nagyon gyors, pénteken is behozta a lemaradást. :)Jól van Boka, azért nem kell kimenned fél 5-re, inkább megvárunk. :D

#562 Fakó

Fakó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 354 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 18. - 14:54

Fakó passzol a hogyan kérdésében. Vagyis még nem tudja, hogy lóval vagy autóval megy-e a vendéglõbe. A valahogy ott lesz elég sanszosnak látszik :huh:

#563 Strong Steve

Strong Steve

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 142 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 21. - 21:23

Tök királyságos lesz! :kir: Már várom! :D Nyeregtáskát melegíts! :D

#564 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 21. - 22:11

Én is nagyon várom :yeah: Dz, mit intézel? Havat, vagy napsütést?

#565 discozombi

discozombi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 780 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 21. - 23:48

Én is nagyon várom :yeah: Dz, mit intézel? Havat, vagy napsütést?

Mire van igény? :confused:

#566 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 22. - 8:48

Mire van igény? :confused:

Ha lehet, havas napsütést!

#567 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 22. - 9:01

Örülök, hogy várjátok a túrát! Már én is nagyon! :)Mindent meg fogunk tenni, hogy jól sikerüljön!Steve: nekem nem kell nyeregtáska, az össz dolog, amit viszek a lovon, az elfér a zsebemben. /laposüveg/ :gm: Vezetõszárat, kötõféket, futószárat(kipányvázáshoz), vödröt kedves Bölény vagy Boka-párja fuvarozza a helyszínre.

#568 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 22. - 9:49

Nem látom át igazán a logisztikát, de az elképzelhetetlen, hogy a kedves Bölény csak visza a tanyára fuvarozzon? Ez persze azt is jelenti, h. reggel a kedves Bölény kedves párját is le kellene szállítani a tanyára - mondjuk Fóttól. Így Bölény délelõttje szabad maradhatna, cserébe kaja után lelkesen fuvarozna, és segédkezne mindenben.Ja, itatóvödröt természetesen ettõl még tud vinni a vendéglõhöz. ;)

#569 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 22. - 10:00

De elképzelhetõ, úgy hogy akkor odafele Boka párja hozza a cuccost.Én azért emlegettem Bölényt, mert Steve mondta hogy beszélt veletek és Ágót átviszi Bölény a vendéglõbe... de akkor mindegy, gondolom Ágó is mehet Boka párjával... szóval valaki biztos lesz aki autózik a két hely között! Remélem!Adrienn! A vendégetek kapott végül lovat Vegáéktól egész napra?

#570 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 22. - 10:09

Holnap beszélek velük errõl is. :)Nem tudsz kjönni kettõ felé?

#571 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 22. - 10:26

Sajna nem, pedig a kíváncsiság emészt! :) ;)Reggel lehet hogy kimegyek egy gyors karácsonyi lötyögésre, de nem tudok addig kinnmaradni.Ma délután megyek viszont. Steve jössz?

#572 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 22. - 13:37

Mivel nincs kocsim (karácsonyt érzett egy úriember, ezért lazán belekanyarodott a kocsim útjába :ehhhhh: ), én szinte biztos, hogy Tibivel fogok reggel 9-re (:D :gm: bocs, nem bírtam ki) érkezni a loviba. Tehát egyrészt neki sem lesz menekvése az indulásos õrületet végignézni, másrészt a kocsijába mindenki azt pakol, amit még bele bír gyömöszölni. (A lovakat kéretik kívül hagyni..... ) Tehát a logisztika ezen része problémamentes, Bölénynek szabadság adható :)Vega tegnap azt mondta, hogy nyeregproblémáik vannak. Tehát a vendéglovasoknak is felajánlom: az én angol túranyergemet ha jó valaki lovára nyugodtan befoghatja. Meg a nyerget is :D

#573 Strong Steve

Strong Steve

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 142 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 22. - 20:14

Örülök, hogy várjátok a túrát! Már én is nagyon! :)Mindent meg fogunk tenni, hogy jól sikerüljön!Steve: nekem nem kell nyeregtáska, az össz dolog, amit viszek a lovon, az elfér a zsebemben. /laposüveg/ :gm: Vezetõszárat, kötõféket, futószárat(kipányvázáshoz), vödröt kedves Bölény vagy Boka-párja fuvarozza a helyszínre.

Azért én inkább mindennel készülök! Emlékszel, mi volt legutoljára is, amikor lebeszéltetek arrol, hogy vigyem a lasszót? :D

Sajna nem, pedig a kíváncsiság emészt! :) ;)Reggel lehet hogy kimegyek egy gyors karácsonyi lötyögésre, de nem tudok addig kinnmaradni.Ma délután megyek viszont. Steve jössz?

Hát, Drága, nem mentem. :) Ma napközben sajna másodálltam. :hupp: 26.-ára beszéltük Andikával, és Anitával, hogy megyünk. Csatlakozol?

#574 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 22. - 20:46

Igen, igen, igen! Én is pont 26-át beszéltem meg Adriennel!Délelõtt vagy délután?Ma egyedül lovaztam kicsit, a tavaszias idõben. Egy apró megjegyzés: Döme dagadt. :D

#575 Guest_andyka_*

Guest_andyka_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 22. - 22:32

Becsi is kövér! :D Nem biztos, hogy lóval megyek, ez még kérdõjeles.

#576 Strong Steve

Strong Steve

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 142 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 22. - 23:54

Igen, igen, igen! Én is pont 26-át beszéltem meg Adriennel!Délelõtt vagy délután?Ma egyedül lovaztam kicsit, a tavaszias idõben. Egy apró megjegyzés: Döme dagadt. :D

Még nem egyeztettünk.Apró megjegyzés. Bíbor is sportosan telt! :kir: Andyka! Hova nem biztos, hogy lóval ...? Csak nem ki akarod hagyni azt a feledhetetlen napot [b][]velem[/b]? :D :kir:

#577 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 23. - 18:07

Ma több rendkívüli esemény is történt a tanyán. A sajátomat írnám le, meghagyva másnak a saját öröme megosztását :)Walkerrel ma terepen voltam. Életünkben elõször együtt. Egyedül. A legszebb karácsonyi ajándék, amit évek óta kaptam...

#578 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 23. - 19:50

"A legszebb karácsonyi ajándék, amit évek óta kaptam..."Hát, azt hiszem, én is elmondhatom ugyanezt.És itt kicsit bõvebben, ugyanezt. ;) :kir:

Edited by Adrienn, 2007 január 2. - 23:11.

#579 Strong Steve

Strong Steve

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 142 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 24. - 0:10

Gratulálok Nektek, Lányok! :) Boldog karácsonyt Mindenkinek! :)

#580 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 24. - 7:32

Gratulálok Fillynek és Adriennek! :kocc: Filly! A 30-i meglepit már sejteni véltük, de most már tutira, hogy sejtjük. :DVégre együtt tudunk terepezni újra Adriennel! Sokat, bármikor amikor kedvünk tartja! Gondolom Döme-dönci eleinte csak szorgosan kapkodni fogja a patáit a fürge arab után, de késõbb majd lesz kondija is hozzá. :)Tegnap reggel a szokásos fél 9-re mentem a tanyára és kivételesen nyüzsi volt a tanyán. Andyka és KisStrong épp egy minutummal elõttem értek ki, Vega meg már kihozta a lovakat a "rocker családnak". /Múlt héten voltak elõször terepen és szinte irigyeltem õket az élményért! :)/Andynak pályán edzést tartott Nikol, Ágó pályán kezdett, de késõbb csatlakozott Vega terepéhez, én meg körkarámban próbáltam Dömével még jobban összecsiszolódni. Néha ilyen is kell. Egy halk és mély hoooó-ra (+csipõmeghúzás) már azonnal megáll, balra szépen hajlik, jobbra khmm.. még nem az igazi és vágtáztunk is mindkét kézre. Nem mondom kicsit nascar érzésem volt, mikor lazábbra hagytam vágtában, csöppet bedõltünk... :D A végére azért nem bírtam ki egy vágtát az egyik parlagon lévõ szántón, amin egy kocsinyom vezet át, szinte vágtára tervezve.Az igazat megvallva szégyen, de ki sem tudom használni azt a tudást amit Nikol minden héten egyszer a ló fejébe nyüstöl. Azt mondja mindig Nikol és múlt héten Vega is, hogy nagyon szorgalmas a Dönci! Kérnek tõle valami újat, elõször nem érti, akkor idegeskedik rajta egy picit, aztán megérti és büszkén és hálásan fogadja a dícséretet. Ezt olyan jó hallani! Büszke vagyok rá! :ang: Szép karácsony estét Mindenkinek!

#581 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 26. - 16:07

Helló Mindenki! :)Ma terepen voltunk négyesben: Adrienn a vadonatúj lovával Medinával, Nikol Borival (a ló aki, vagy narkózik vagy hangok vannak a fejében :D), Vega az ifjonc Walkerrel és én Dömével.Medina még csak szombat óta van itt, de igyekszik bevágódni, fõleg Bendegúznál sikerült ez, aki elhagyta miatta õsrégi szerelmét Jucit. Juci nagyon szomorú. Medina meg csak sárlik, sárlik. Fõleg ha egy ember hozzáér. Valahol. Akárhol. Tehát Adrienn lópucolása úgy nézett ki, hogy Medina végig terpeszben állt, villogatatott, csurgatott, arrébb sem állt. Nyergelésnél ebbõl kifolyólag a másik oldalról Nikol hozzáért, így Medina arra az oldalra dõlt, mi meg ketten felemeltük rá a nyerget. Medina sárlik. És még mindig. :DElindultunk terepre. Majd megálltunk köszönteni Bluékat és eldicsekedni Adrienn lovával.Itt valahogy elõre kerültem, de nem ez a jellemzõ. Dömével általában sereghajtók vagyunk.Egy jó kis ügetés és vágtaszakasz után kiértünk a nagyrétre. Posted ImageCsodálatos idõnk volt! :cool: Walkernek és Medinának a mai feladat az volt, hogy hogyan viselkednek csapatban terepen. Mindketten eszméletlenül szépen, okosan teljesítettek! Le a kalappal Walker elõtt, egy tapasztalt terepló nyugodtságával, higgadtságával közlekedett!Walker másik feladata a patakon való átkelés volt. Odértünk, én mentem elõre mert tudtam, hogy Döme simán veszi a dolgot és így még kevesebb hezitálásra készteti a többi lovat. A patakban úszkáló nagy jégdarabok, fatörmelék és egy belógó fa nehezítette az átkelést. Walker maradt utoljára, hezitált kissé, majd átgázolt a patakon. Vega szerette volna ha még egyszer átkelünk oda-vissza. Megint elõre mentem, így tudtam jól fotózni a többieket. Walker bátorságot gyûjt. Adrienn és Nikol a segítségükre siet. Átkelés 1. 2. 3. 4. 5. (Adrienn mosoly) 6. (Walky egyedül)Ezután egy jó hosszú vágtaszakasszal zártunk, amin Döme eléggé elfáradt, mert húzta vissza a nagy pocakja. :)A terep végén együtt örültünk Adriennel, hogy egy ilyen tökéletes lovat sikerült megvennie! Medina mindvégig tartotta a tempót, nem sietett, nem maradt le, látszott hogy nagyon figyel az elõtte haladó lóra, saját lovasára, nem ijedezett, stb. Egyszer felrúgott Trini-kutyára, de csak jelzés képpen. ;)Utána visszaengedtük a lovakat a karámba. Döme néz okosan.Majd ukázt kaptam, hogy fotózzam le Medinát a napsütésben. Hát íme:Medina a távolba néz 1., 2., háttal, oldalról. Nagyon mutatós ló!Az összes fotót itt találjátok.

#582 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 26. - 19:21

:ang: :ang: :ang: Ha jövõre Pestre megyek, kiköltözök Vegáékhoz :D

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 26. - 19:22

De jó, de jó :) Mindenki ügyes, okos, és szép :ang: De még mindig Nuti feneke a legszebb :DEgyébként milyen hangokat vél hallani vajon Bori? :gm:

#584 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 27. - 11:42

Dé, szerintem ilyen hangokat hall:"Bori! Az nem egy autó ott a nagyrét másik végében, hanem egy lóevõ szörny. Siess haza gyorsan!"vagy"Bori! Gyere ki a legelõre! Tök mindegy, hogy az összes többi ló benn van, Te csak gyere ki!"És Bori hallgat a hangokra. :D Olykor mereven a távolba bámul. Biztos a hang forrását keresi. Terepen egy darabig tökéletesen megy, aztán valamin felhúzza magát és hazáig õrjöng. Kicsit kettyós. De pályán már nagyon szépen dolgozik, azt mondják a lányok.Tényleg jó volt a tegnapi terep. Úgy látom Adrienn nem ért még fórumközelbe. Egy szóval sem méltatta a fotókat. Vagy a lovát, mellesleg. :D

#585 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 27. - 12:58

Dedede!!! Itt vagyok, csak még nem teltem be a látvánnyal, és melengetem a tegnapi emlékeket :kir: Csuti, azon leszek, hogy téged közfelkiáltással nevezzünk ki a farm hivatalos krónikásának! Olyan jó kis beszámolókat írsz, hogy vétek bármit is hozzátenni. ;)Holnap sietek ki a tanyára, egyrészt, hogy megnézzem, Duci Döme mit produkál Nikollal a pályán, másrészt meg szeretnék bizonyosodni, hogy a tegnapi remek lovaglás nem véletlen volt, és Medina tényleg ilyen fantasztikus. Nem bírok betelni a gondolattal, hogy lovam van! :ang:

#586 sheriff

sheriff

Egyszerû fórumtag, semmi extra

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 27. - 13:10

Nem bírok betelni a gondolattal, hogy lovam van! :ang:

:cool: :yeah:

#587 Fakó

Fakó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 354 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 27. - 13:25

Igazad van ezzel nem is lehet betelni :D Hoztam is néhány képet.A Bölény család új taggal click for imageA büszke gazdi click for imageA szépséges Medina click for image :) :yeah: Azt hiszem most már mûködnek a linkek ;)

Edited by Fakó, 2006 december 27. - 13:45.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 27. - 13:56

Csuti :D :D :DAdrienn, nem csodálom, és remélem, még sokáig nem fogsz tudni betellni vele ;)

#589 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 27. - 15:53

Majdnem leírtam, hogy az ilyen beszámoló zene füleimnek, de aztán rájöttem, hogy ez enyhe képzavar lenne :D

#590 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 28. - 16:48

Ma elõször láttam dolgozni Dömét Nikollal és hát nagyon büszke vagyok rá, hogy ilyen ügyes és így is tud dolgozni! Mindenki dícsérte, aki látta!Ilyen szépen száron is tud ügetni:Posted ImageSzépen hajlott, csinálta a nyolcasokat, jó lendületesen és ütemesen tud ügetni.És ilyen "kecses" amikor vágtázik (a pocakja nem túl áramvonalas :D):Posted ImageA fülei végig oldalra-hátra billegtek, de ez nem sunyítás volt, hanem a lovasára figyelt. Jók azok a fülek! :)Köszönöm Nikolnak, hogy foglalkozik Dömével! :ang: Utána még kimentünk Adriennel terepre, csak hogy megbizonyosodjunk Medina 26-i viselkedése nem beetetés. És állíthatom, hogy nem! Néha megnéz dolgokat itt-ott /mi nem mindig láttuk azokat a dolgokat :D/, de a tényleg rémisztõ dolgoktól: pattogó utánfutóval közeledõ autó, quados, favágók fûrésszel, na ezektõl nem félt. Vágtában egy olyan kellemes tempót vett fel, semmi arabos elrohanás. Szóval nagyon jó fej!

#591 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 28. - 18:49

Döme tényleg nagyon szépen dolgozott. Nekem legjobban az tetszik benne, hogy érezni rajta az igyekezetet, hogy meg akarja csinálni, amit kérnek tõle. Szinte örül, amikor rájön, hogy mi a feladat. Olyan helyes. :) A Döme-fülek, meg a védjegye. Szerintem valamelyik õse csacsi volt Vagy nyúl. :eek: ;)Medina Tényleg nagyon jól szerepelt mai is. Szépen ment elöl, nem ijedezett. Vágta közben ugyan megtorpant egyszer egy fenyõbokornak álcázott lapuló fenevad miatt, de kis szemlélódés után könnyedén ment tovább. Az út végén jobbról balról feltornyozott farakások viszont már egyáltalán nem jelentettek neki problémát. Szerencsére a quad, a csörömpölõ kocsi és a fûrészgépek tényleg nem zavarták, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy kétszer azért megugrott. Egyszer, mert Döme megbotlott mögötte, másodszor meg azért, mert jókedvemben lepattintottam eg jéggé fagyott pálcikányi ágdarabot. Rém félelmetes volt, jót nevettünk rajta Csutival. Egyszóval reményteljes lovam van, kíváncsi leszek, mit alakítunk majd ha csak ketten leszünk. :)

#592 Strong Steve

Strong Steve

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 142 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 28. - 20:14

Király kis lovacskáitok (már csak Vegáék miatt is ez a kifejezés :D ) vannak!Szombaton, ha minden kötél szakad is :D , viszem a lasszómat, meg azt a kötelet, amire Tatáron kötöttük ki a lovakat. Aki tud, hozzon tartalék karabínert, hogy ne a kötél csússzon a kötélen, mert az, mint Tatáron is láthattuk, hamar feladja úgy, ellentétben a karabíneres megoldással!

#593 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 28. - 22:14

Elõre is köszi Steve! Szükség lesz a lasszóra meg a kötélre. :)Ma voltunk Adriennel a vendéglõben és felmértük a lókikötõket is. 1 van a parkolóban (2-3 lónak) és 2 kicsit odébb, füves részen, az még 5-6 ló. Nos a többit fák közé kihúzott lasszóra/futószárra kell kikötni. Szerintem azért sikerülni fog! A vendéglõsök nagyon kedvesek voltak, várnak minket.

#594 Guest_Kis Strong_*

Guest_Kis Strong_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 29. - 12:07

Jaj nagyon várom a holnapot :) !!!! :ang: :kir: :dev: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#595 Guest_horsegirl..._*

Guest_horsegirl..._*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 29. - 14:55

csuti holnap kb mikor értek a vendéglõhöz??

#596 meggyes

meggyes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.035 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 29. - 15:00

Reszemrol stornozom a holnapot, de a tanyan remelem talalkozom veletek. :)

#597 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 29. - 17:00

Gyülekezõ: 1/2 9 - 9-korIndulás: 9 - 1/2 10-korÉrkezés a vendéglõbe: 12 körülHorsegirl jöhetsz már dél körül, akik nem autóval jönnek azok már ott lesznek. :)Vettem pár karabínert, ahogy Steve javasolta.A kaja igényt felmértük, Adrienn közli a vendéglõvel.A farmról úgy néz ki, hogy 15 lovas indul reggel. A vendéglõben kb 25-en leszünk. Jól alakulnak a dolgok! :)

#598 Guest_horsegirl..._*

Guest_horsegirl..._*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 29. - 18:01

ok köszy, már nagyon várom!!!! ;)

#599 Strong Steve

Strong Steve

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 142 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 29. - 18:07

Énis! :) :ang: :D

#600 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 29. - 18:22

Ma kilátogatott a tanyára a 2 "mediterrán" család: Bölényék és Aczélék. Ennek megfelelõen nem volt lapos a hangulat! :D A laposról jut eszembe, hogy két laposüveg tartalma is eltûnt! :DA Nagy Trió ki is ment terepre: Kriszti-Römi, Adrienn-Medina és én Dömével. Nagyon szuperre sikerült!Csak a fényképezõt elfelejtettem kivinni. Így csak a terep után tudtam pár képet csinálni a csajokról:Itt találhatóak!Terep után beültünk Vegáékkal a társalgóba dumálni és pezsgõzni. Nagyon jó hangulat volt! :kocc: Ui.: Közben megérkeztek Bluék a lovaikkal az új tanyára!!!