Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Számítógép

• Please log in to reply
659 válasz a témához

#561 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 14. - 18:03

A freemail mellett én Gmail-rõl is rendszeresen élek evvel a lehetõséggel. Ritka hasznos dolog tud lenni. (fõleg egy olyan feledékeny embernek, mint én)

..vagy valami régi típusú email cím, mert azokról tudsz magadnak is küldeni.
(freemail, inda, citrom meg hasonló)

Nekem anno még yahoo-ról is sikerült.

#562 boomsly

boomsly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 284 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 14. - 20:54

Érdekes, de engem a gmail figyelmeztet, ha a saját címem kerül a címzettek közé.

#563 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 14. - 21:27

A freemail mellett én Gmail-rõl is rendszeresen élek evvel a lehetõséggel. Ritka hasznos dolog tud lenni. (fõleg egy olyan feledékeny embernek, mint én)

Mi a hasznos abban, hogy magadnak küldessz levelet ugyanarra a címre?

Ma kaptam egyet én is.
Ráadásul képeket kaptam magamtól. Szupi!

ja, így már értem. Nem felejtjük el, hogy nézünk ki. :D (bocsibocsi... :D )

#564 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 15. - 6:40

Mi a hasznos abban, hogy magadnak küldessz levelet ugyanarra a címre?

Emlékeztetõ például. Más esetben meg linkeket, fájlokat szoktam "hazaküldeni", vagy elküldeni, hogy bárhol elérhessem õket, vagy szimplán ott világítson olvasatlan levélként, hogy el ne felejtsek vele foglalkozni. Ehhez tudni érdemes még, hogy nálam ha gép mellett vagyok folyamatosan megy, vagy a Thunderbird, vagy a fontosabb email címeim webes felülete, így szem elõtt vannak az ilyen üzenetek. Konkrét példaként, múltkor egy elõadás ppt-it küldtem el magamnak, hogy akkor is meg tudjam tartani, ha esetleg a pen drive elszáll útközben.
Küldhetném persze egyik címemrõl a másikra is, elvégre használok egy párat, de az se lenne más, ugyanúgy magamnak küldenék levelet.

Ezeket a becsapós, "önmagamtól kapott" leveleket is kapom rendszeresen, de csak freemailre, az meg alapból kiszûri az ilyen levelek 80%-át, a többit meg én repítem olvasatlanul.

Boomsly! .com-os címnél csinálja? Nekem ilyet nem szokott, simán hagyja. (bár arra nem emlékszem elõször szólt-e, de az utóbbi idõben tuti nem szokott)

#565 boomsly

boomsly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 284 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 15. - 17:45

Nálam teljesen más probléma merült fel: magától leáll a gépem. A nagy melegre és a nagyon gyenge videokártya hûtésre gyanakszom. Az ATI catalyst szerint 120°-ra is felhevül...

Edited by boomsly, 2010 július 15. - 17:45.

#566 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 16. - 17:19

Olyan jó olvasni, hogy nem csak én írok saját magamnak :D

#567 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 24. - 15:01

(Halkan kiabálva, mint Malacka a Micimackóban) : Segítsééég!!! Mostanában ilyenneket ír ki a gépem: "A windows IP-cím ütközést észlelt. a hálózat egy másik számítógépe ugyanazt az IP-címet használja, mint ez a szg. blabla... Nincs is hálózat! Egy gépem van, oszt kész! Létezik, hogy valaki a neten kereszül beleturkált a gépembe? Ma reggelre egy új program is volt a gépen. Nem raktam fel semmi ilyet... :huh: Lassult is, meg szenved is a gépem, mit tegyek? format C: ? Az ACDSee 5.0 képesben kicsinyítem a fotóimat, de ott meg eltûnt az eszköztár sávja. Nem találom. kéremszépen, segiccsetek...

#568 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 24. - 22:17

(Halkan kiabálva, mint Malacka a Micimackóban) : Segítsééég!!!

Mostanában ilyenneket ír ki a gépem:
"A windows IP-cím ütközést észlelt. a hálózat egy másik számítógépe ugyanazt az IP-címet használja, mint ez a szg. blabla...
Nincs is hálózat! Egy gépem van, oszt kész! Létezik, hogy valaki a neten kereszül beleturkált a gépembe?
Ma reggelre egy új program is volt a gépen. Nem raktam fel semmi ilyet... :huh:
Lassult is, meg szenved is a gépem, mit tegyek? format C: ?

Az ACDSee 5.0 képesben kicsinyítem a fotóimat, de ott meg eltûnt az eszköztár sávja. Nem találom. kéremszépen, segiccsetek...

A "hálózat" alatt nem azt érti a gép hogy neked több géped van, hanem az egész világot behálózó internetet.
Változtasd meg a kódjaidat,jelszavaidat vagy hívj szakembert.

#569 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 25. - 15:30

vagy hívj szakembert.

hehe. Köszike. :D

#570 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 27. - 13:27

segítségre volna szükségem. vettem egy CD-t, amin ének ill. zongarkíséret van. namost, én az éneket likvidálni szeretném. van olyan -lehetõleg ingyenes- program, amivel ezt meg lehetne oldani? köszi elõre is! :)

#571 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 27. - 16:11

segítségre volna szükségem.
vettem egy CD-t, amin ének ill. zongarkíséret van. namost, én az éneket likvidálni szeretném. van olyan -lehetõleg ingyenes- program, amivel ezt meg lehetne oldani?
köszi elõre is! :)

http://www.analogx.c...er/Freeware.htm

Pl ez winamp plugin, ehhez elõtte át kell tolni MP3-ba, de ha googleban rákeresel a vocal remover-re, találhatsz még. Nem ismerem õket, próbálkozz. :)

#572 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 27. - 21:02

oké, köszi. annyit tudok róla, hogy nem lesz egy egyszerû menet, csak akkor, ha külön sávon van. analfabéta vagyok ehhez, de puding próbája... :)

#573 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 28. - 21:57

oké, köszi. annyit tudok róla, hogy nem lesz egy egyszerû menet, csak akkor, ha külön sávon van. analfabéta vagyok ehhez, de puding próbája... :)

Ha külön sávon lenne, egyszerû lenne. :) Ezeket fõleg ilyen karaoke célra találták ki, és különbözõ szûrõkkel mûködnek. Zenét tanulni is jó, de egyrészt nem tünteti el teljesen az éneket, és a zene is megváltozik tõle.

#574 Zebu

Zebu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 356 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 11. - 16:33

Ahoy! Ha ilyen mappacímet látok,akkor nem kellene aggódnom,hogy vírus garázdálkodik a gépen? "78496e30ee3be7e8a3"

#575 Hosszúhomlok

Hosszúhomlok

A multimédium

• Támogató
  • 1.895 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 11. - 16:42

Nem. Nem valószínû, hogy vírus hozná létre. Levelezés, szoftver install, internetes letöltés inkább készít véletlenszerû vagy annak látszó néven mappákat. Az is kérdés, hogy hol van ilyen mappád.

#576 Zebu

Zebu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 356 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 11. - 16:52

A C:-n. Az egyikben görögül írt Word fájlok vannak,mag különféle Setupok....

#577 Zebu

Zebu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 356 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 29. - 18:44

Hellótok! Ajánlottam az Adblockot egy ismerõsömnek.Fel is tette,de a firefox megnyitásakor mindig bejön egy ablak, "syncronization" címmel, és gõzöm sincs,hogy hogyan kell eltüntetni. Nekem nem jön már be az ablak,régen volt mikor én felraktam, már nem tudom hogyan tüntettem el.

#578 herites

herites

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 869 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 13. - 10:25

Help! Vegre bekotottek a netet az uj albiba, ugyanugy digi mint az elozoben. Nagy boldogan irom at a user/passt a router setupban, bedugom az utp kabelt semmi. A router egyszeruen megszunik mukodni, nem jon be 192.168.1.1, eltunik network centerbol, stb. Amint kihuzom a netet ujra mukodik. Ha direkt a gepbe v. a laptopba dugom a netet mukodik. Amit mar probaltam: router reset, gepet fix IP-re allitani, geprol torolni a kapcsolatot h ne probaljon "tarcsazni" Semmi... A felhasznalonev es jelszo kivetelevel (+kerulet, a pesti jelszoval nem tudtam Gyorben netezni) minden ugyanaz, gep router, semmi valtozas nincs, azon kivul h nem mukodik a router...

#579 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 13. - 11:27

Ezek szerint a router nem tetszik a helyi DNS osztónak? Vagy elromlot a router? Lan kapcsolat beterhel?

#580 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 13. - 13:04

Talán klónozni kell a router setupba a szolgáltató által adott hálókártya MAC address-t.

#581 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 26. - 12:39

CANON Lide 80 síkágyas szkenner, dia és negatív feltéttel, jó állapotban, minden tartozékával 5 000 Ft-ért eladó. Megy az összes Windows rendszeren, ha azok 32 bitesek!

Magyar leírás:

http://www.rema.hu/p...scan_lide80.pdf

Telefon: +36-20-565-11-84

#582 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 26. - 19:31

Tudja véletlenül valaki, hogyan lehet a YouTube-ról a számítógépre letölteni filmet? Megpróbáltam letölteni egy letöltõprogramot, azóta nem tudok emailezni, a kommentelés sem probléma mentes, meg furcsa dolgok történnek. Szóval valami megbízható módszer kéne. Fontos lenne, oktatáshoz szeretném használni. (nem lovas téma) Elõre is köszönöm a segítséget. Na pl. ez is történik. Mi a fenétõl, mikor az "elõnézet" normálisnak mutatja hsz-t?

Edited by Huxley, 2010 november 3. - 16:20.

#583 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 26. - 20:08

Tudja véletlenül valaki, hogyan lehet a YouTube-ról a számítógépre letölteni filmet? Megpróbáltam letölteni egy letöltõprogramot, azóta nem tudok emailezni, a kommentelés sem probléma mentes, meg furcsa dolgok történnek. Szóval valami megbízható módszer kéne. Fontos lenne, oktatáshoz szeretném használni. (nem lovas téma) Elõre is köszönöm a segítséget.

https://addons.mozil...ox/addon/13990/ firefoxhoz itt van plugin.

#584 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 26. - 23:38

https://addons.mozil...ox/addon/13990/ firefoxhoz itt van plugin.

Te egy zseni vagy, köszönöm. Nem is tudod, mennyit segítettél! :)

Edited by Fifikusz, 2010 október 26. - 23:41.

#585 Hosszúhomlok

Hosszúhomlok

A multimédium

• Támogató
  • 1.895 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 1. - 19:11

Próbálok videot feltölteni a jutubusra, de nem megy. :( Az év elején, március körül még minden gond nélkül tudtam feltölteni. Azóta nem próbáltam mostanáig, ill. pár héttel ezelõttig. Az utóbbi hetekben számtalanszor próbálkoztam mindenféle formátumokkal, hiába. Folyton azzal ér véget a feltöltés (hosszú agyhalál után), hogy "a feltöltés ismeretlen hiba miatt megszakadt". Kerestem rá a guglin, ahol nem sok magyarázatot találtam, talán csak annyit, hogy nem jó a codec. De egyik se?! Több különbözõ konverter-programot is kipróbáltam, az eredményeket más gépen is le tudtam játszani közvetlenül, csak a youtube nem eszi meg. Már azzal is próbálkoztam, hogy új regisztrációt nyitok, eredmény ugyanaz. Van valakinek ötlete?

#586 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 3. - 15:55

Segíccség! Dell D600 laptop, zsanérok törve. Mi az ajánlott eljárás?

#587 Huxley

Huxley

Fórumgazdi

• Admin
  • 2.920 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 3. - 16:28

Na pl. ez is történik. Mi a fenétõl, mikor az "elõnézet" normálisnak mutatja hsz-t?

Ha a fórumra más programból másolod be a szöveget, amit megírtál, elõfordul, hogy maradnak benne rejtett karakterek, formázási jelek stb., amelyek elõnézetben még nem látszanak. Háromszor szerkesztettem bele a hozzászólásodba, mire kiszedte a sok üres helyet, de lehet, hogy még így is maradt benne. Ha mindenképp más progival (pl. Word, Wordpad vagy más szövegszerkesztõ) szereted írni a szöveget, akkor úgy tudod eltávolítani a láthatatlan dolgokat, hogy bemásolod egy sima text szerkesztõbe (pl. Notepad), és utána onnan másolod be a fórum szerkesztõablakába.

#588 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 3. - 21:51

Segíccség!
Dell D600 laptop, zsanérok törve. Mi az ajánlott eljárás?

Posted Image
:D

#589 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 4. - 7:47

Köszi. :D Láncot ajánlottka más fórumokon is. :D Egy szervíz azt mondta, csak LCD-vel együtt van zsanír, 30+ÁFA. Emlékeztet a szocializmusra, mikor a Wartburg vízpumpatömítés miatt egy szép új vízpumpát kiheréltek a szervízben... Ugyan van eladó zsanér, de az eladó nem veszi fel a teflont. :D Viszont a saját cserére pontos utasítás van a neten. :D

Edited by Ernest, 2010 november 4. - 7:47.

#590 Hosszúhomlok

Hosszúhomlok

A multimédium

• Támogató
  • 1.895 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 4. - 8:05

Ha a törött zsanér menthetõ (meg van minden darab és nem ezer morzsára esett szét), akkor meg lehet próbálkozni a mûgyantával is. elszánás, szerencse, kézügyesség dolga.

#591 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 4. - 9:16

Köszi. :D Láncot ajánlottka más fórumokon is. :D
Egy szervíz azt mondta, csak LCD-vel együtt van zsanír, 30+ÁFA. Emlékeztet a szocializmusra, mikor a Wartburg vízpumpatömítés miatt egy szép új vízpumpát kiheréltek a szervízben...
Ugyan van eladó zsanér, de az eladó nem veszi fel a teflont. :D
Viszont a saját cserére pontos utasítás van a neten. :D

Elektro levlistán, vagy szervizeseknél érdeklõdhetsz, esetleg van nekik törött lcd amiben jó a zsanér. Vagy ebayezhetsz rossz gépet, szokott lenni mindenféle nem drágán.

#592 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 4. - 15:08

Oké, köszönöm nektek, ezek szellemében járok el.

#593 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 5. - 20:15

Ha a fórumra más programból másolod be a szöveget, amit megírtál, elõfordul, hogy maradnak benne rejtett karakterek, formázási jelek stb., amelyek elõnézetben még nem látszanak. Háromszor szerkesztettem bele a hozzászólásodba, mire kiszedte a sok üres helyet, de lehet, hogy még így is maradt benne. Ha mindenképp más progival (pl. Word, Wordpad vagy más szövegszerkesztõ) szereted írni a szöveget, akkor úgy tudod eltávolítani a láthatatlan dolgokat, hogy bemásolod egy sima text szerkesztõbe (pl. Notepad), és utána onnan másolod be a fórum szerkesztõablakába.

En közvetlenül a forum szerkesztöablakaba irtam, regebben nem is volt semmi gondom, csak miota uj programokat töltöttem le, azota nem akar sok minden müködni. Köszönöm a segitseget, majd azt hiszem, le kell üritenem mindent, es ujra installalni az egesz gepet, valamit nagyon megkavarhatott egy ellenörizetlen program. Ezt most nem otthon irom, hanem egy masik gepen. Köszönök minden tanacsot!

#594 Zebu

Zebu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 356 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 8. - 9:47

Kedves Skype felhasználók! Egyik ismerõsöm Kanadában van,és szeretném felhívni Skype egyenleg vásárlásával interneten keresztül. Kell neki fizetnie a hívásomért,vagy nem.A mobilon a hívásfogadás 200 Ft percenként, ez a Skype hívásra is vonatkozik. Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata?

#595 Zebu

Zebu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 356 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 9. - 11:53

Senkinek nincs ötlete?

#596 Daraby

Daraby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 460 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 9. - 12:09

Azt neki kell tudnia, miért kell fizetnie, miért nem. De ha normál bejövõ hívásért kell, akkor minden bizonnyal szkájposért is kell.

#597 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 9. - 12:15

skype oldalán feltenni a kérdést ?

#598 Daraby

Daraby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 460 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 9. - 13:18

https://support.skyp...ay-for-the-call

Magyarul kb:

"A hívást fogadó félnek nem kell a Skype felé fizetnie.

De vannak országok, például az USA, ahol az embereknek a mobiljukra bejövõ hívásért is fizetniük kell. Ezen kívül ha a hívott fél a mobil hálózatán kívül van, akkor roaming díjat számolhat fel a szolgáltatója."

Ennél többet az ügyfélszolgálat sem fog tudni hozzászólni a témához. Mert nem a Skype-nak fizeti az illetõ azt a hívásfogadási díjat.

#599 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2010 november 9. - 13:31

Csak egy ötlet. Hagyd a fenébe, ha ennyibe kerül. Nézz utána a barangoló kártya percdíjainak. Több csavargó ismerõsöm ezt használja. Nem kedvencem az exmatáv, de ha valami használható, azt használjuk.

Díjkalkulátor

Edited by Mongol, 2010 november 9. - 13:34.

#600 Daraby

Daraby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 460 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 9. - 20:28

Ha jól látom a barangolóssal a percdíj Kanadába 25 Ft/perc, a Skype meg 6 Ft/perc. Az hogy mivel és honnan hívja az ember, az sztem a fogadó fél költségét nem befolyásolja.