Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Repülés, katonai, sport, polgári

• Please log in to reply
847 válasz a témához

#561 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 április 4. - 13:01

Nem vetted eszre, hogy NATO-tagok vagyunk?

Aggodalmadnak akkora a jogosultsaga, mint hogy a belgak megtamadnak minket.. es a NATO ezt tetlenül nezi..

Egyebkent az iraki haborurol volt szo.. az olajrol.. stb.
Ha celozgatsz, felreerthetik..

Az olaj felé Ti vittétek el a társalgást, a románokat példaként hoztam fel.
Banyek, Te tényleg ennyire értetlen vagy, vagy az adatlapod alapján érthetõ módon valaki altaragója, aki direkt cseszekedik?

#562 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 4. - 14:11

Megbeszélhetjük a magyar háborús pilóták bevetésein történt eseményeket. A repülés komoly dolog és ezért, ennek megfelelõen társalogjunk róla.

Kezd egy kicsit elcsúszni a téma.

#563 repüló

repüló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 309 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 4. - 14:15

Olaj kérdés immáron lezárva... Részemrõl is további szép napot! :rolleyes:

Edited by repüló, 2008 április 4. - 14:16.

#564 repüló

repüló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 309 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 4. - 14:28

A HA-LIX ma ismét becsábult Ferihegyre, nagyon szép volt az áthúzása, aztán a kiborítás balra, a fotós kollégánk örömére. Apropó, Don, tudsz-é valamit az épülõfélben lévõ MIG-15-ösrõl? Mikor fog repülni, stb? Remélem a Goldtimer ismét szép munkát végez, bár nehéz mindig a pénztelenség mellett jó repülõket újjáépíteni. A lelkesedésük, munkájuk nélkül ma szegényebbek lennénk sok repülõs élménnyel. :)

#565 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 4. - 18:00

A HA-LIX

Ez a felújított LI 2-es lajstromjele? Szép acélos hangja van. :) Nem tudok semmi a MIG 15-rõl.

#566 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 április 4. - 18:07

Örülök, hogy visszatértünk a rendes kerékvágásba. Don! Azóta eszembe jut ez a szimulátorépítõ muki. Ez tuti nem normális, de jó fazon lehet. Elképzeltem a sajátom fejlesztését (FS 2004 alapra, de egyszerûen sajnálom rá az idõt). Azt hittem ez valami központi 737-es gép.

#567 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 4. - 19:13

Örülök, hogy visszatértünk a rendes kerékvágásba.
Don! Azóta eszembe jut ez a szimulátorépítõ muki.

:yeah:
Kozma Andris nagyon nagy fazon. Jó barátom. Az egyetlen FS világbajnok a világon, mert csak egyszer rendeztek ilyet, tudtommal. Akarsz vele beszélni?
Ö csinálta az FS-ekhez a Bp, Amszterdam, München és egyéb kiegészítõket.

#568 repüló

repüló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 309 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 4. - 19:23

Igen, a Li-2 lajtsromjele. Kívül-belül klasz lett, csak valahogy senki sem akarta igazán patronálni. Egy film erejéig még régi Malév színekben is virított, de aztán visszaváltozott, kiderült, hogy csak matrica volt. Kármán Tódor nevét viseli, bár ezt bizonyára tudod. Ajánlom mindenkinek a sétarepülést vele, a BP-i kör igazán nem drága, bár meg kell várni, hogy min. 15-18 ember összejöjjön az alkalomra, illetve vinni kell az "õrülteket". Nálunk is szervezett valaki egy kört valamikor májusra. Nagyszerû a két Ancsa motor hangja. A Mig-et elõbb-utóbb várhatóan összerakják és akkor annak is nagy keletje lesz az európai bemutatókon.

Edited by repüló, 2008 április 4. - 19:25.

#569 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 április 4. - 19:28

Tudom hülye kérdés, Don kapásból kiröhög, de ugrani nem lehet belõle? Apám ilyenbõl ugrott, kipróbálnám. Ernyõtipusban azért befrissítenék. :D

#570 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 4. - 19:31

Tudom hülye kérdés, Don kapásból kiröhög, de ugrani nem lehet belõle?

Az Andris szimulátorára gondoltál? :D :D :D

#571 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 április 4. - 19:32

Hát ha akarsz földön békamódon kiterülõ embert látni, akkor talán. :D

#572 repüló

repüló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 309 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 5. - 14:11

Tudom hülye kérdés, Don kapásból kiröhög, de ugrani nem lehet belõle?

Hát igazából még nem hallottam, hogy a sétarepülésen és bemutatókon kívül valami másra is használnák, de szerintem a Goldtimer (.hu)-nél nem zárkóznának el elõle. Próba cseresznye. :ang:

#573 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 5. - 18:16

Örülök, hogy visszatértünk a rendes kerékvágásba.
Don! Azóta eszembe jut ez a szimulátorépítõ muki.
Ez tuti nem normális, de jó fazon lehet.
Elképzeltem a sajátom fejlesztését (FS 2004 alapra, de egyszerûen sajnálom rá az idõt).
Azt hittem ez valami központi 737-es gép.

Ha érdekel tudok küldeni 1 doksit, van egy jó kis mikrokontroller alapú usb joystick fejlesztés, rá lehet aggatni kismillió potmétert meg gombot. Azt viszont nem tudom, ha tud, hogy tud az FS kezelni pl. LED kijelzõt, vagy csak ledeket, hogypéldául a futómû nyitás visszajelzõ lámpa is ki lehessen vezetve.

A múltkor vettem egy óccsó joystickot a meglevõ mellé, hogy csináljak belõle egy pedált meg egy szék oldalára pattintható kollektívkart helikopterezéshez.
A legtutibb lenne megszerezni egy rotor-motor nélküli helikoptert ami nincs nagyon szétbelezve, csak már vodkáért nem adnak. :D Bár, ha kimegyek ukrajnába, lehet. :)
Ezt is megnézheted, vannak még elvetemültek:
http://www.hobbielek..._5325_last.html

És ha esetleg mégis belefognál, akkor gázkarhoz, pedálhoz, stb-hez tudok adni jókis ALPS tolópotikat, van egy dobozzal.
Én is sajnálom rá az idõt. :) És sajnos nem elég jó a gépem se, hogy emberi grafikával, domborzattal lehessen repkedni. Pedig ötleteim volnának. :)

Ajánlom mindenkinek a sétarepülést vele, a BP-i kör igazán nem drága, bár meg kell várni, hogy min. 15-18 ember összejöjjön az alkalomra, illetve vinni kell az "õrülteket".

Intézhetnénk mi is, 4 embert tudok már rá innen. Asszonynak úgyis jövök egy sétarepüléssel. :D

#574 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 április 5. - 19:30

Köszönöm, tudtam, hogy Rád ilyenekben lehet számítani :D , de semmiképp nem merek belefogni ilyenbe. Elásnám magam és idõm, pénzem, mindenem rámenne. Tudom. Most jó így, bár venni fogok elõbb-utóbb egy kormányt, mert egy 777-est mégiscsak izléstelen botttal vezetni. :)

#575 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 5. - 19:33

Újjá alakult az Irak-i légierõ Mielõtt bárki arra gondolna, hogy az egykori, Szaddám Huszein nevével fémjelzett rezsim néhány harci repülõgépe és pilótája vészelte át titokban az amerikai megszállást, ki kell jelentenünk, hogy nem a régi, hanem az új iraki légierõ kezdte meg éles repüléseit. Az amerikaiak által kiképzett személyzetekkel és a szintén általuk átadott C–130-as szállítógépekkel 2008. március 24-e óta már számos bevetést teljesítettek az arab ország katonái. Fõleg a dél-iraki Bászra városának körzetében aktívak a C–130E Hercules gépek és a különféle helikopterek, melyekkel az újjáalakult légierõ fel van szerelve. Zömmel ivóvizet, élelmiszert, orvosi felszereléseket, illetve gyógyszereket, valamint hadianyagot és katonákat szállítanak, ezzel is segítve a koalíciós erõket. Eddig közel 50 bevetés során mintegy 170 tonna különféle anyagot és körülbelül 800 katonát juttattak el a célállomásra. Az újjászervezett iraki légierõ összesen hat darab, az USAF állományából átadott C–130E Hercules szállítógépet kap az amerikaiaktól, melyeket a 23. század üzemeltet az Al Muthana bázison. Bár nagy sebességû harci gépekkel még nem rendelkeznek, az iraki repülõcsapatok szállítási és felderítési feladatkörben már érdemben tudják támogatni a földi csapatokat. Az amerikaiak elképzelései szerint a kellõképpen megerõsödött és jól felszerelt kormánycsapatok egy idõ után képesek lesznek ellenõrzésük alatt tartani az országot. Ez egyelõre eléggé utópisztikus, ugyanis a megszálló szövetséges erõk több százezer fõnyi haderejének sem sikerül ezt megvalósítani, gondoljunk csak a legutóbbi összehangolt rakétatámadásokra a legjobban védett bagdadi zöld zóna ellen…

#576 StG

StG

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.686 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 5. - 21:16

http://www.repulonap.hu/airshow/
A nyári kecskeméti repülõnap meghívottjainak listája bõvült Portugáliával és - ami talán fontosabb - Indiával, konkrétan egy Szu-30 repülõvel! :o Hátha nem csak a lista bõvítéseként fog itt szerepelni...

#577 repüló

repüló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 309 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 8. - 11:53

Intézhetnénk mi is, 4 embert tudok már rá innen. Asszonynak úgyis jövök egy sétarepüléssel. :D

Kedves Cavalier! Megkérdezem a májusi idõpontot, ha nem túl késõi, ha mégis, rám számíthattok mostanában is. A legutóbbi érdeklõdésemkor mondták a kb.18 szükséges résztvevõt, de idõnként szokott lenni néhány jelentkezõ a hétvégeken, fõleg, hogy jön a jó idõ. ;)

#578 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 9. - 10:01

Olasz vadászgépek fogták el az ukrán utasszállítót F-16 vs. Tu-134 A tegnapi napon (2008 április 7-én) kora délután éles riasztásra került sor az olasz légierõ F-16-os típusú készültségi vadászgépei számára. A parancs a Cervia bázison állomásozó, készenlétben álló, felfegyverzett gépeknek érkezett. A helyi idõ szerint 13.55-kor felszálló harci gépek riadóztatására azért volt szükség, mivel a légiirányító központ engedélye nélkül lépett be a légtérbe egy ukrán Tu-134-es utasszállító repülõgép. Az ismeretlen gép nem kért útvonalengedélyt és nem is igazolta magát. Ilyen esetekben azonnal reagálnia kell a légvédelemnek, hiszen akár terrorcselekményrõl is szó lehet… Miután az 5-ik vadászrepülõ ezred 23-ik századába tartozó Fighting Falcon géppár sikeresen elfogta az engedély nélkül kószáló gépet, a pilóták azonosították és saját rádiójuk segítségével kapcsolatba léptek az ukrán személyzettel. Az utasszállítót végül gond nélkül elkísérték a célrepülõtérig. Jelenleg még a lízingelt F-16-osok látják el a készültségi szolgálatot, októbertõl azonban már a vadonatúj Eurofighter Typhoon gépek teljesítik majd a hasonló feladatokat. Még katona koromból van egy történetem hasonló dologról, de majd egyszer elmesélem.

#579 Guest_Peter13_*

Guest_Peter13_*
  • Guests

Közzétéve 2008 április 9. - 10:06

..van egy történetem hasonló dologról, de majd egyszer elmesélem.

Meseld el most.. nem szep bejelenteni valami izgit, aztan nem-elmeselni..

#580 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 9. - 10:09

Meseld el most.. nem szep bejelenteni valami izgit, aztan nem-elmeselni..

Meglesz, ne aggódj, de ehhez több idõ kell.
Igaz az nem utasszállító, hanem egy szerb MIG 21-es volt.

#581 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 április 9. - 10:23

Még katona koromból van egy történetem hasonló dologról, de majd egyszer elmesélem.

Várjuk. :yeah:
Nekem is van több történetem.
Debrecentöl Pápáig végig kellett szolgálnunk majdnem az összes repteret.
Voltak kutya dolgok. :D

Don! Nem találom régóta az fsimcafe.com-ot.
Nem tudod, van valami helyette?

Edited by Mongol, 2008 április 9. - 10:31.

#582 repüló

repüló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 309 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 9. - 20:22

A Li-2 sétarepülés idõpontja május 17, ha valaki csatlakozni akar. Eddig kb. 15-en volnánk. (max.19 lehet egy körre)

Edited by repüló, 2008 április 9. - 20:25.

#583 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 9. - 20:46

A Li-2 sétarepülés idõpontja május 17, ha valaki csatlakozni akar. Eddig kb. 15-en volnánk. (max.19 lehet egy körre)

Van még1 jelentkezõ. Legalább találkozunk. :D

#584 repüló

repüló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 309 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 9. - 20:51

Van még1 jelentkezõ. Legalább találkozunk. :D

Jegyeztem és intézem. Idõben írok majd, hogyan alakul. ;)

#585 Guest_Peter13_*

Guest_Peter13_*
  • Guests

Közzétéve 2008 április 10. - 9:27

Meglesz, ne aggódj ..egy szerb MIG 21-es volt.

Sztori??? Meseled???

Cserebe valamit.. keves jo sztorim van.

Katona korombol en csak szemelyes elmenyeket meselek el.. neha.. ezek meg senkit sem erdekelnek..

Pl hogyan fejeltem le kb 800 m-en egy repülögepet.. hogyan löttek ram (tevedesböl) ejszaka geppuskaval.. hogyan mentett meg a sisak az akasztastol.. ejszaka toban majdnem vizbefulladas: telepatia segit.. stb.

Nagyapo mesel elalvas elött... gyermekeim kb 5 percet birnak a törteneteimböl, aztan ellenalhatatlan almossagot ereznek..

Meselsz? Mi nem vagyunk gyerekek..

#586 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 10. - 9:56

A Koreai Köztársaságban (Dél-Korea) április 7-én hétfõn lezuhant az ország légierejének egyik RF–4C típusú felderítõ repülõgépe. A repülõgép kétfõnyi személyzete, egy százados és egy hadnagy, akik nevét nem hozták nyilvánosságra, sikeresen katapultált. Mindkettõjüket kórházba szállították megfigyelésre, egyikük az arcán szenvedett sérüléseket. A repülõbaleset a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság (Észak-Korea) határvidékén, Gangwon tartomány hegyvidéki területe felett történt. A Dél-koreai Légierõ képviselõjének elmondása szerint a repülõgép helyi idõ szerint 9 óra 40 perckor tûnt el a radarok képernyõjérõl, mindössze 25 perccel a felszállása után. A repülõbaleset oka egyelõre nem ismert. A baleset helyszínére szakértõi csoportot küldtek, amelynek feladata a körülmények tisztázása. A Dél-koreai Légierõ állományában 1990-ben kerültek rendszeresítésre az RF–4C típusú repülõgépek, amelyeket a McDonnell Douglas konzorcium az F–4 Phantom alapjain fejlesztett ki. Dél-Korea 23 darabot vásárolt a típusból.

#587 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 13. - 19:12

1918. április 1-én hozták létre a Royal Air Force, azaz a Brit Királyi Légierõt. A fegyvernem megalakulásának alkalmából, éppen a 90. jubileum napján, légi díszszemlével emlékeztek a nagy eseményre. Ezen a napon pontban egy órakor dübörgött át London belvárosa fölött az erre az alkalomra összeállított kötelék. A híres Red Arrows nevû bemutató csapat ezúttal a legújabb generációt képviselõ Typhoon vadászgépekkel repült közös alakzatban. A RAF megalakulásának 90. évfordulóján – elsõ ízben – együtt hajtott végre kötelékrepülést az angolok méltán közismert Red Arrows nevû formációja 4 db Typhoon típusú vadászrepülõgéppel. Az ünnepségre összeállított különleges tisztelgõ csoport a London City Airporttól indult, majd nagyjából a Temze-folyó vonalát követve átvonult az egész belváros fölött, miközben érintették a Canary Warf-ot, Wapping-ot, a Tower-hidat és a Tate Modern légterét. Majd ezután pontban 13 órakor átrepültek a London Eye fölött, és a Védelmi Minisztérium után, a Green Park, majd a Hyde Park és végül a Kensington Garden irányában hagyták el az angol fõvárost. A légierõ férfi és nõi személyzetei méltó módon ünnepelték meg a múltat és a jelent egyaránt. Az emlékkötelék jelenléte pedig, erre az eseményre kívánta ráirányítani a londoni polgárok figyelmét.

#588 Guest_Peter13_*

Guest_Peter13_*
  • Guests

Közzétéve 2008 április 15. - 10:19

A fegyvernem..

Rossz forditas.. a legierö ( itt a RAF ) haderönem.

Pl a hadiflotta haderönem, ezen belül a tengeralattjaro flotta fegyvernem...
a szarazföldi hadsereg (pl British Army ) haderönem, ezen belül a tüzerseg ( Artillery ) fegyvernem.

Edited by Peter13, 2008 április 15. - 10:20.

#589 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 16. - 20:04

2008. április 15-én, helyi idõ szerint délután 3h-kor nyolcvanhárom fõnyi utassal és a személyzet tagjaival a fedélzetén, lakott területen zuhant le a Kongói Demokratikus Köztársaságban egy DC-9-es utasszállító repülõgép. A gép Goma repülõterérõl szállt fel és Kinshassába tartott. A CNN értesülései szerint nagyon sok az áldozat, de konkrét számokat még senki nem tud. Az elsõ hírekkel szemben késõbb kiderült, hogy néhányan szerencsére mégis túlélték a katasztrófát. A szerencsétlenül járt gép a Hewa Bora légitársaság állományába tartozott. Az elõzetes információk szerint feltehetõen hajtómûhiba okozta a balesetet. Kongó elképesztõ baleseti statisztikával rendelkezik, tavaly ugyanis nem kevesebb, mint két tucat repülõgép veszett oda különféle balesetekben... A kéthajtómûves DC-9-est eredetileg a Douglas cég fejlesztette ki. Az egyfolyosós, rövid és középtávú utakra szánt gépet 1965 és 1982 között gyártották. Napjainkban fõleg a fejlõdõ országok légitársaságai használják. Fájó szívvel fordítja az ember egy-egy dátumra a naptár lapjait. Visszaemlékezik arra a sajnos ma már felejthetetlen napra, ami átlagosnak indult, de egy nem várt esemény miatt örökre bevésõdött a memóriába. Ilyen dátum a harcihelikopter pilóták számára április 12. Hét évvel ezelõtt, 2001. április 12-e is átlagos napnak indult a szentkirályszabadjai Bakony harcihelikopter bázison. Megszokott eligazítás során készültek fel a pilóták az aznapi kiképzési feladatra. Az egyik tervezett küldetés az év folyamán tervezett NATO gyakorlaton sorra kerülõ feladat gyakorlása, kismagasságon végrehajtott fotó lövészet volt. A feladatot két Mi-24D típusú harcihelikopter hajtotta végre a hajmáskéri lõtér területe felett. A vezérgépben Sápi Zoltán százados gépparancsnok és Nagy László fõhadnagy fegyverzet-operátor foglaltak helyet. A kísérõ gépben Rolkó Zoltán százados gépparancsnok és Stumpf Péter fõhadnagy fegyverzet-operátor repült. A gyakorlás közben a lõtér lõirányában a két helikopter összeütközött és mindkettõ lezuhant. A vezérgép személyzete életét vesztette, a kísérõ személyzet könnyebb sérülésekkel vészelte át a katasztrófát. Gyásznap lett ez a szép áprilisi nap a magyar forgószárnyasak családjában. A család pedig mindig megemlékezik szeretteirõl. Idén is összejöttek a barátok és a kollégák a tragédia színhelyén. A szomorú hagyományokhoz híven csendben, méltóságteljesen emlékeztek. Virágokkal borítva a katasztrófa színhelyét és gyertyát gyújtva Sápi Zoli és Nagy Laci emlékére. Emlékezünk mi is a két életvidám pilótára, Sápi Zoltán századosra, aki a repülõs körökben Cápa becenevet kapott és életét legjobban felesége, Lívia emlékezése jellemez legjobban: „Két nagy szerelme volt, a munkája és a családja. Mindkettõben a legtökéletesebb volt, egyiket se hanyagolta el a másik kedvéért.” és Nagy László fõhadnagyra, akit mindenki csak Bubunak ismert. Emlékeztünk és emlékezünk rátok, az 579-es oldalszámú Mi-24D típusú harcihelikopter utolsó személyzetére.

#590 Guest_Peter13_*

Guest_Peter13_*
  • Guests

Közzétéve 2008 április 17. - 9:26

An A-10 sits on the runway after making an emergency landing

http://www.strategyp...0406215826.aspx

Edited by Peter13, 2008 április 17. - 9:28.

#591 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 április 17. - 10:18

.... Törlés oka: okafogyott.

Edited by Mongol, 2008 április 17. - 10:26.

#592 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 17. - 13:02

An A-10 sits on the runway after making an emergency landing

http://www.strategyp...0406215826.aspx

Már harapdálhatja a betont. :D Nade, kibírta, látszólag épségben. Max kicsit elkopott a hasán a festék.

#593 StG

StG

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.686 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 17. - 13:10

Ha jól látom, a gépágyú csövei is szétszórtak lettek egy kicsit... :)

#594 Guest_Peter13_*

Guest_Peter13_*
  • Guests

Közzétéve 2008 április 17. - 14:04

Gyönyörü felvetel:

itt

Ez pedig nagyon morbid:

vicc

Edited by Peter13, 2008 április 17. - 14:13.

#595 Guest_Peter13_*

Guest_Peter13_*
  • Guests

Közzétéve 2008 április 17. - 15:49

A minister dies and is waiting in line at the Pearly Gates. Ahead of him is a guy who's dressed in sunglasses, a loud shirt, leather jacket, and jeans. Saint Peter addresses this guy, "Who are you, so that I may know whether or not to admit you to the Kingdom of Heaven?" The guy replies, "I'm retired pilot." Saint Peter consults his list. He smiles and says to the pilot, "Take this silken robe and golden staff and enter the Kingdom." The pilot goes into Heaven with his robe and staff. Next it's the minister's turn. He stands erect and booms out, "I am pastor of Saint Mary's for the last 43 years." Saint Peter consults his list. He says to the minister, "Take this cotton robe and wooden staff and enter the Kingdom." "Just a minute," says the minister. "That man was a pilot and he gets a silken robe and golden staff. How can this be?" "Up here, we work by results," says Saint Peter. "While you preached, people slept; while he flew, people prayed."

Edited by Peter13, 2008 április 17. - 15:51.

#596 StG

StG

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.686 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 17. - 16:12

http://index.hu/poli...lvar/0417mig29/

Nem sokkal 16 óra elõtt leszállás közben lezuhant egy MiG-29-es repülõgép csütörtökön a kecskeméti repülõtér közelében, a pilóta katapultált, közölte Bocskai Isván, a Honvédelmi Minisztérium szóvivõje. A gép a 44-es fõút és a kecskeméti repülõtér közelében, nem lakott területen csapódott be. Jelenleg folyik a mûszaki mentés és a helyszín biztosítása.

A pilóta jól van, a kecskeméti megyei kórházban vizsgálják, de úgy tûnik, hogy kisebb horzsolásokkal megúszta a balesetet.

#597 StG

StG

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.686 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 17. - 20:24

Kis ápdét:
http://baon.hu/index...ikk&cikk=137688
http://baon.hu/index...ikk&cikk=137745

#598 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 18. - 17:46

Na mi van, kimentetek a helyszínre? :D

#599 StG

StG

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.686 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 18. - 19:24

Jó, hát akkor még néhány kép... :D
http://www.langlovag...ia/1930_0.shtml

#600 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 21. - 9:01

Na mi van, kimentetek a helyszínre? :D

:yeah:

A Holland Királyi Légierõ F-16 Fighting Falcon típusú harci gépei alacsony áthúzással ünnepeltek a Nagy-Britanniában található Woodvale repülõtér felett. A brit Royal Air Force bázisának légterében parádézó holland vadászgépek a 322-ik század 65-ik születésnapja alkalmából hajtották végre a manõvert.

A század 1943-ban alakult a britek oldalán harcoló holland pilótákból. Amikor ugyanis a németek lerohanták a németalföldi államot a légierõ maradék pilótái elõbb Franciaországba, majd annak összeomlása után Angliába menekültek és beálltak a RAF kötelékébe. A holland pilóták többek között a Woodvale bázison is állomásoztak, innen jártak bevetésekre a Spitfire vadászgépek fedélzetén. Fontos feladatuk volt 1944-ben és 45-ben a német V-1 rakéták elfogása és megsemmisítése.

A napjainkban a Leeuwarden bázison állomásozó 322-ik század ismert jelképe egy Polly névre keresztelt papagáj. A Polly nevet 1943. júliusában kapta az alakulat, méghozzá egy, a pilóták által a londoni állatkertbõl megvásárolt és elhozott madár kapcsán. Ez a csapat volt az elsõ holland vadászrepülõ század a királyi légierõben, 322. Dutch Squadron Royal Air Force megnevezéssel. Az elmúlt 65 év alatt több típust repültek, elõször a legendás a Spitfire-t, majd a Hawker Huntert, illetve az F-104 Starfightert. Jelenleg az F-16 Fighting Falcon MLU változatát használja az alakulat.