Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Hannoveri

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
831 válasz a témához

#561 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 18. - 23:29

Azt kihagytad, h szarul! :gm: De nem ültem rajta. :) Futószáraztam. Olyan gány van a pályán... ;)

#562 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 21. - 14:58

Azt kihagytad, h szarul! :gm:
De nem ültem rajta. :) Futószáraztam. Olyan gány van a pályán... ;)

De legalább futószáron jól ment, ugye jól? :dev: :D

#563 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 23. - 19:11

Nem én futószáraztam. :rolleyes: Ugyhogy kívülrõl jól. :dev:

#564 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 24. - 8:27

Van külön futószáras embered? :hu: :D

#565 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 24. - 8:46

Rosszul gondolod... Sudár megtanulta önmagát futószárazni, és így Merénylõ csak ül a kispadon, és kívülrõl adja az instrukciókat, ha valami nem stimmel... :D

#566 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 25. - 6:52

Mindíg tanul valamit az ember, ezért szeretek ide járni. :dev: :D

#567 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 25. - 7:00

:huh: hogy mik vannak arrafelé? :D

#568 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 25. - 7:20

:huh: hogy mik vannak arrafelé? :D

Látnod kéne! :yeah: :D

#569 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 25. - 8:58

Látnod kéne! :yeah: :D

Én úgy megnézném... :rolleyes: :D

#570 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 25. - 10:47

Barátnõm szegény Viktornál kicsit kordában van tartva, meg úgy általában minden más lovas... Mindent "megtanulnak", csak éppen a futószárazás kimaradt az életükbõl... :gm: Ezért engedtem neki, h Õ futószárazza... ;) Hajrá! :D

#571 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 28. - 14:43

Én úgy megnézném... :rolleyes: :D

Te csak nézzed az anyját, én nézem a lányát. :gm: :D

#572 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 28. - 14:46

Te csak nézzed az anyját, én nézem a lányát. :gm: :D

:) Tudod-e hogy genyó vagy? :dev: Minden nagyi szívesen látná az unokáját.... :D

#573 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 28. - 14:53

De milyen villámsebesen válaszolsz, gratulálok! :yeah: :dev:

#574 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2008 augusztus 8. - 13:42

Valaki! :) Senki nemtud semmit se Harsona-Cicusrol?A lovam anyja és érdekelne h is néz ki,semmit nem találok róla,a magyar sportlovas totyikba meg hiába írtam senki nem jár :( Köszi,elõre is :)

#575 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2008 augusztus 8. - 14:22

Hasu? Mikor született ez a ló? Csak mert az én lovam anyja Harson-Estike, gondolom egyidõben születhettek õk Bolyon, és bizony ez a generáció már nem él, 30 körül lennének, ha élnének.

#576 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2008 augusztus 9. - 9:56

Cicus '86-os születésû,Fruska a lovam pedig '94-s születésû.A lapon az van h tenyésztõje: Mezõgazdasági Kombinát Boly.A tenyésztõ pedig Reisz József volt.

Edited by Hasufel, 2008 augusztus 9. - 9:59.

#577 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2008 augusztus 10. - 20:46

Szerintem ez a Harsona generáció már nem él. :( Ma láttam az OB-n egy Alabárdos nevû sárgát... De herélt volt. :rolleyes: Pedig már azt hittem... :D :kir:

Edited by Merénylõ, 2008 augusztus 10. - 20:51.

#578 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2008 augusztus 10. - 22:07

Hm..hmmm de akkor is.Senki semmit róla,esetleg régi képek? :rolleyes:

#579 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2008 augusztus 10. - 22:29

http://www.kep.tar.h...7010/50556665#2
Hasufel! :) Itt van egy pár oldalas régi újságcikk. Még anno bescanneltem tömeges kérésre! :kir:
Olvasd végig, hátha olvasol a Harsonákról is vmit. :) Vagy tudsz következtetni.

#580 aryka

aryka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 511 hozzászólás

Közzétéve 2008 augusztus 12. - 13:26

Nemtudom én javaslom, hogy a Kósa Sanyira kérdezetek rá, hátha emlékszik még valamire :) most edzõként tevékenykedik ugytudom Bólyban, de régen ottvolt békáspusztán :ang: csak egy ötlet :yeah: Ha jól emlékszem, Mátka anyja Harsona Hanna volt :rolleyes: jólemlékszem Nyanya?

#581 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2008 augusztus 21. - 14:13

Jól emlékszel, Mátka anyja Harsona Hanna. Volt... Ezúton szeretném bejelenteni, hogy a sárga bólyi hannoverim hátán sikeresen teljesítettem a Pécs-Silverado távot, 5 nap alatt, ebbõl volt kétszer fél nap kényszerpihenõ (egyik sem a lovak miatt, egyszer a szakadó esõ, másodszor pedig túratársam, jóbarátnõm, Chyki rosszulléte késleltetett minket) Lovak nagyon jól bírták, mi is, bár kissé meleg volt, fõleg ott lenn a síkság kellõs közepén. Nagyon durva számításokkal kb. 250 km-t mentünk, minden eltévedéssel, kóválygással együttvéve... :D :kir:

#582 aryka

aryka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 511 hozzászólás

Közzétéve 2008 augusztus 22. - 9:24

Ohhhhha :eek: gartula :yeah: :D :) hát bizti nem volt, egy egyszerû menet :D de csudijó kaland lehetett az már egyszer biztos :kir:

#583 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2008 augusztus 22. - 10:00

A lényeg, hogy túléltétek. :D :gm: Chyki mitõl lett rosszul? Mondtam én, hogy ez a jány nem iszik rendesen... :dev:

#584 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2008 augusztus 23. - 9:51

Túl is éltük, emellett hatalmas élmény volt :yeah: :D Chyki valószínûleg vagy valami hõgutaszerût kapott, vagy napszúrást, szerencsére hihetetlenül kemény a csaj, és nem adta fel, félholtan is ott akart lenni a befutónál ;) Aztán mire Silveradoba értünk, szépen rendbe is jött... Tényleg keveset ivott, legalábbis nálam kevesebbet :gm: :D Én minden alkalmat megragadtam, ha kocsma volt, ott jó hideg sör, ha csak kút, vagy csap, akkor friss víz a kulacsba. :)

#585 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2008 augusztus 26. - 10:21

Az a lényeg, h szépen "rendben", "csendben" megérkeztetek... :gm: És mindenki épségben. ;) A lovak fáradtak voltak nagyon? :) Sok szépet láttatok? :D

#586 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2008 augusztus 28. - 8:53

http://pecs-kecskeme...i.fotoalbum.hu/

Itt vannak képeink a túráról...
Nagyon jó volt, a lovak az utolsó nap is ugyanolyan jókedvûen mentek, mint az elsõn, abszolút meg sem kottyant nekik :kir: :D
Kissé lepasszoltak, de inkább csak a fölös víz, meg zsír távozott belõlük, róluk, teljes fitnesszprogram volt ez számukra ;)
Így, a túra után két héttel Mátka már ugyanúgy néz ki, mint elõtte...
Nagyon sok szép vidéken jártunk, az utunkba kerülõ emberek is rendkívül segítõkészek, kedvesek voltak, és miután kihüledezték magukat, hogy honnan-hová tartunk, megpróbáltak mindenben segíteni :yeah:
Most már biztosan tudom, hogy rossz korban születtem, és rossz helyre, szívesen eltölteném az egész életem így, lóháton barangolva...

#587 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2008 augusztus 28. - 14:16

Végignéztem a képeket. A lovak víz- és zsírveszteségérõl olvastunk, de a lovasokéról nem, ezt kérném pótolni. :D :D

#588 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2008 augusztus 28. - 14:25

Végignéztem a képeket.
A lovak víz- és zsírveszteségérõl olvastunk, de a lovasokéról nem, ezt kérném pótolni. :D :D

Na jó, kívánságod parancs... ;) :D
Chyki kifogyott a farmerjából, sõt, kapott egy frankó napszúrást, vagy laza hõgutát...A fogyás rajta nem nagyon látszott meg, mivel amúgy is eléggé le volt szálkásodva... :D
Vizet vesztettem én is, amit igyekeztem minden adódó alkalommal jóféle sörrel pótolni (ittam azért vizet is, bár ott az Alföldön olyan vasas ízû a víz, hogy mihelyt nem jéghideg, számomra ihatatlan...)
A zsírom...? Hmmm...Remélem azt is vesztettem, nagyon jó szemû, és nagyon kedves ismerõsök szerint fogytam :gm: :) Szerintem is, kb. 25 dkg-ot :rolleyes:
És amúgy a képek milyenek?

#589 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2008 augusztus 29. - 7:29

És amúgy a képek milyenek?

Nagyon jók, majd nézd meg, érdemes! :dev: :D

#590 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2008 augusztus 30. - 23:25

Uuu na ezek nagyon jó képek! :)
És ez milyen ló? --> http://pecs-kecskeme...ctureid/3539012
Nagyon szép!
Ilyen jól megvoltak a lovak? :) Mmint úgy kettecskén? :D

#591 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2008 augusztus 31. - 10:08

Nagyon jók, majd nézd meg, érdemes! :dev: :D

Franke, ááááááááááááááááááá!!!!!!!!! Na, de most komolyan..., nekem tetszenek :kir: Ki csinálta õket? :gm: :D

Merénylõ, ez a ló, (van róla még pár kép) egy kisbéri, nyereghelyen bélyegzett mén, 4 éves. Ott született ennél a kupec srácnál. Gyönyörû ló, csak nem foglalkoznak vele, be van kötve egy istállóba, és kész. Kap enni, inni, néha kiengedik a karámba...Amikor elkísért minket vele a srác a gátig, akkor fél éve nem volt már kint. Gondolhatod, volt ott piaff, passage, hintaló effektus, de mindezt olyan kultúráltan adta elõ, látszott, hogy nem genya, hanem csak tele van a segge. Ordibált ezerrel, fõleg, amikor vissza kellett fordulnia, és egy darabig párhuzamosan mentünk, a Sió egyik partján mi, a másikon pedig õk... :rolleyes: :)
Mátka és Atis negyon jól összebarátkoztak, mondjuk mindketten jó természetûek ilyen szempontból. Túra elõtti este összeengedtük õket, de már elõtte egyszer a DED-éknél is együtt voltak elengedve, semmi gond nem volt...Kedvelik egymást :ang:

#592 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2008 augusztus 31. - 16:55

Uuu pedig nekem nagyon bejön az a ló. :) De hát a Te elmondásod szerint is igen csak tetszetõs. ;) Kár, h az ilyenek "kárba" vesznek... :( Hát igen, az látszik, hogy nagyon jól kijöttek egymással! Nyugi... :gm: Nekem tetszenek. :D

#593 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2008 október 1. - 8:43

Nagyon leálltak a Sudáros élménybeszámolók, már rendesen hiányzik... :dev:

#594 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2008 október 2. - 22:13

Hát túl sok élményem nincs. ;)
Viszont megkaptam a dvd-t amin a Hajdu Krisztinás fotók vannak, Sudárról és rólam. Már fel is raktam képtárra! Ha van kedvetek nézzétek végig! :ang:

http://www.kep.tar.h...7010/50607681#2

Puszik,

Petra

#595 Bazsi5678

Bazsi5678

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2008 október 3. - 5:15

Jók lettek a képek, bár kár hogy nincs olyan ahol ugrotok!

#596 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2008 október 3. - 6:58

Ugrásról nincs kép, na, de találtam szöveget:

Jajj igen és nagyon szép pályákat tudunk menni. :) Szinte mindig jó lábra érkezik és jók a távolságok, az ütem, naaa olyankor nem kell hajtani! ;) Imád ugrani, de visszafogni se. Teljesen odakoncentrál rám meg a feladatra. :)

...legyen elég ennyi... :dev:

#597 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2008 október 3. - 14:36

Merénylõ! Nagyon jók a képek, utólagos engedelmeddel belinkeltem kettõt a Pécs környékibe, had irigyeljenek már, hogy milyen csikókat produkál a lovam :yeah: Franke, jó legyél... :gm: :D

#598 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2008 október 4. - 8:46

Franke, jó legyél... :gm: :D

Igyekszik az ember.... :dev:

#599 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2008 október 4. - 16:31

:) Köszönjük szépen, nekem is borzasztóan tetszenek a képek... Köszi Franke, ennyire azért ne hírdesd, Te is tudod, h az egy edzés volt, meg tényleg nem ment rosszul akkoriban. De hát Sudárka mostanság nem úgy közelekedik ugrásnál, ahogy kellene, meg ahogyan régen közlekedett, de a változás nem marad el, Sudár nemsokára újra a régi lesz. :) Egy kicsit elvolt talán kényeztetve, vagy a sok pálya munka. :) Azzzzistense' tudja. A sok ugyan olyan edzés egymás után szerintem fárasztó és unalmas volt, Õ meg hajlamos arra, h teljesen "belebetegedjen"... Most sok terep és megfelelõ munka közepén úgy gondolom, h jó úton járunk a régi dolgok visszaállításához. Ezen a héten már egészen érezhetõ a változás és ismét sikerült bemelegítés után zökkenõmentesen pályákat ugrani. Remélem sikerrel járok. :ang: Petra

#600 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2008 október 7. - 16:36

Aha, ez a hosszúfal-rövidfal-kiskör-átváltás-hopikaugorjunkpárat szindróma... :dev: Mátka ellenben csak terepre jár, jelentem, két hónapja nem látott zablát, (mielõtt Franke belém köt, a szájában sem volt...)és nagyon jól megy elõre (néha kicsit túlságosan is :D ) Egyébként gondolj csak bele Merénylõ...Minden nap csak matek van a suliban, és mindig nagyjából ugyanazt tanítják (bár a matek sz@r akkor is, ha változatos... :gm: ) Kb. három nap múlva (legkésõbb, még a stréberek is) minden diák marhára rühellne suliba menni :rolleyes: Nem is értem az olyan "edzõt", sajnos van szerencsém ismerni ilyet, aki nem engedi a lovasait és lovait terepre. A lovak éveket töltenek a pályán, vagy a melegítõn, néha kikapcsolódásként haraphatnak pár falat füvet...Karámozás nincs, csak akkor látnak a gebék napvilágot, ha valaki rájuk ül...Innen kezdve jönnek a felesleges parák, riadozások versenyeken, és szomorú, besavanyodott, "dejóhogycsakháromfávalment", befejelt lovak :( Elszomorító... Bezzeg az én országjáró táltosom :ang: Egy elgondolkodó pillantás, amikor meglát a nyereggel a kezemben, majd vidáman, szinte fütyürészve nekivágunk a nagyvilágnak :yeah: Csodás helyeken járunk, és már nem igazán zaklatja fel semmi, átgyalogolunk a nylonzsákokon, gondolkodás nélkül, az elugró szarvasokat, õzeket, felreppenõ fácánokat közösen bámuljuk bambán, teljesen kutya- és ugatáskompatibilisek vagyunk, a crossmotorokra rá sem füttyentünk, stb. És számomra így kerek a világ :kir: :yeah: