Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Börzsöny

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
800 válasz a témához

#561 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 3. - 20:11

Kaptam még egy lovat a páromtól.... :D
Így lassan újra teli lesz az istállónk(apukám nagy örömére)..
3 éves teljesen szûz,minden értelemben, kanca csikó..Oldenburgi sportló
Még nincs nálunk,én nem is láttam,de állítólag jó..szabadonugróba nagyon szépen ugrik,1,20at ugrott. :yeah:

De jó!!! Nálatok is (megint) bõvül a család! :yeah: Gratulálok ! :) :D

De igen! Ha kell mezítláb megyek!

Azért az a mezítlábas terep naggggyon - naggggyon mókás volt! Mármint amíg láttalak, ahogy felültél és elpakoltad a cipõd a szarvra. :kir:
Bár utána semmi kirívó nem történt, csak annyi, hogy baromi jó kedvûen mentünk egy szép kört.
Nálam mókásabb lett volna a mezítláb lovaglás. De hát még ezt (= is ) gyakorolnom kell.
Azért is volt még szívem csücske ez a terep, mert napról-napra elõbb sötétedik és már nem lehet meló után kimenni, sajna.
Remélem, ha jobban leszel, akad majd egy "véletlen" ebéd körüli terepecske-rövidecske. . .

#562 Agapae

Agapae

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 169 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 4. - 12:31

Ismét szép idõ van a lovagláshoz... :) Reméljük még ilyen marad sokáig.. Szami! Már elkezdünk gondolkodni merre is bõvítsük az istállót.. :D Még egy lónak van hely,de már 2 jelentkezõ van rá..(ló) :D Olvastam mi történt a lábujjaddal,jobbulást kívánok.. Kik jönnek a Rétsági szüretibe?! Úgy intézem a versenyt,hogy hazaérjünk addigra,így én is jövök.Mi kb.5-6 lóval jövünk.. További szép napot mindenkinek,s jó lovaglást.. ;)

#563 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 4. - 14:57

Rétsági szüreti: Szami biztos jön lókkal + emberekkel. Ella is akar menni természetesen. Nekem mondá Szami, hogy kötelezõ, mer' tudja, hogy nem szeressem a szüretiket :D Viszont kérek cserébe juti falat terepet !!!! :dev: :dev: Jövõ héten persze nem hagyom ki a verõcei szüretit, mert oda egy négy órás terep visz. Ott alszunk szombat este és vasárnap jövünk csak haza. Na, arra várok már nagyon !!! :yeah: (Addig is esõûzõ varázslatokat tartok)

#564 Agapae

Agapae

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 169 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 6. - 19:11

Rétsági szüreti-No Comment..... :mad:

#565 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 6. - 20:22

Most mé mondod? Engem kétszer is megkínáltak. Ilyen sem volt még. :D Egyébként én valahogy ezt a felvonulást kötelezõnek érzem és szerintem az a lényeg, hogy ott voltatok, szépek voltatok, lényeg a lényeg, túl vagyunk rajta. Vagy más gond volt? Milyen volt a versenyed?

#566 Agapae

Agapae

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 169 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 7. - 8:08

Nem tudom...Nekem kicsit furcsa,hogy menet közben nincs kínálás,éhezünk,szomjazunk.. :) Ha nem szóltunk volna egy havernak,akkor tényleg csak a parkolóban ittunk volna.. :D Jó példának csak Perõcsényt tudom felhozni,ott minden megállóba jönnek a borral,meg a pogival... De végülis összegségében nem volt annyira borzasztó...Igen mi is kötelességnek érezzük Rétságot.. A verseny jó volt,azért nem Gánttal jöttem a felvonulásra.. :D Mert ha szarul ment volna,vele jöttem volna. :gm: C/O hibátlan,nem volt összevetés,csak alapidõvel,szalagot kapott minden hibátlan. B/1 a Egyszer férement(az én hibámból)nagyon sréhen mentem rá egy ugrásra,és elment mellette.Másodszorra megugrotta,csak leütötte,de utána szépen végigment.. Így már van 4!! pályám, a 8-ból... Lovaglásos Szép napot mindenkinek..

#567 B.Ildikó

B.Ildikó

Új vendég

• Fórumtag
  • 6 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 9. - 9:39

Szisztok! Mától nemcsak olvasó, hanem író is lettem!- igaz kicsit megvárakoztattak az adminok, de csak zöld utat adtak a végén :)) Nem akarom elkiabálni, de ma már a pesszimistább tv csatorna szerint is lehet kirándulást tervezni a hétvégére! Léccccci! Hiszen életem elsõ lovastúrája lenne Verõcére. Tegnap még ugyan robotjárásom volt - a hétvégi 2x1 órás terep után - a kelleténél jobban szorítottam a combommal szegény lovat. Bocsi Démon! - de hát a kezdõ vágtázók...vagyis csak én kezdõ vágtázó. -ma szerencsére már kiegyenesedtek a lábaim. Viszont baromi büszke voltam magamra, mert elsõre sikerült a könnyített vágta. Igaz, hogy szívszélütést kaptam, mikor Laci az mondta, hogy már pedig most ezt megpróbáljuk, és nyugodtan kapaszkodjak Démon sörényébe, ha kell. Jaj, de hogy ráncigáltam volna szegény "haját". Simán ment, igaz nem akarom elkiabálni, mert még nem avattam fel magam és még nem repültem le egy lóról sem. na, csövi ui: remélem talizunk szombaton :yeah:

#568 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 9. - 18:57

Látod, látod!!! Tavaly nyáron még meg sem fordult a fejedben, hogy lóra ülj, most pedig Te is belegebedsz, ha egy hétvégébõl kimarad a lózás! :D :D Azért is látom, hogy a romlás útjára léptél, mert egyre több idõt töltesz az istállóban. Amikor elkezdtem járni, még én is csak az idõpont elõtt 10 perccel érkeztem és utána 10 perccel mentem haza. Aztán egy az idõ - az ELÕTTE és UTÁNA egyre jobban kitolódott, míg azt vettem észre, hogy az egész szombat délutánt kint töltöm. . . . Na akkor még volt bennem némi normális. Most már percekben mérhetõ az OTTHON eltöltött idõ. Ahogy elnéztem a vasárnapi idõbeosztásodat, már nálad is a fele-fele áll . . . Jövõ ilyenkor már csak hideget eszik hétvégén a család, két év múlva ilyenkor fogadjunk, hogy lovad is lesz! :gm: Cili, igazán gratula! Szurkolunk majd érted a többi versenyen!!! :yeah:

#569 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 9. - 20:39

Jövõ ilyenkor már csak hideget eszik hétvégén a család...

Na ez óriási duma...Gyanus percek óta vihog.
Ildi! Jó, hogy itt vagy! Örülünk neked! Démont ne sajnáld, jó nagy mocsok. Megnyerted hétvégére az tuti! Már csak autót kell néznem, ami viszi a cuccokat.
Csajok! Készítsétek a hámosítókrémeket, meg a sportkrémeket mert tuti, hogy megbánjátok a gyerekkori bûneiteket is vasárnap estére! :D

#570 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 9. - 20:42

Buli lesz !!! :D :yeah:

#571 B.Ildikó

B.Ildikó

Új vendég

• Fórumtag
  • 6 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 10. - 9:12

Ahogy elnézem Ti még akkor is a neten lógtok, amikor én már kidõlve pihegek. Fõleg tegnap, lenyomtam 1 órás kangoo aerobicot - vadul ugráltam, mint egy eszeveszett aztán képszakadás. ágyba beájulás és reggelig tudatlan kiterülés. igaz lehetne boxerobik is pl. egy-két munkatársat ütlegelne az ember, stresszlevezetés címén :)) a hideg kaját ne is emlegesd. Volt is lelkifurdim hétközben nem fõzök, arra ott az Anna kifõzde a hétvége eddig ünnep nap (volt ) a fiúknak, mert kénytelen voltam szorgoskodni a konyhában vasárnap de.- pedig nagyon utálom ( én inkább takarításra születtem, univerzális nem lehetek ugye?.) Bár kora reggel felkeltem, hogy vmi vasárnapi ebédet összedobjak, csak a feléig jutottam a 10 órás terepig mivel az otthoniak sem konyhatündérek kénytelen voltak koplalni amíg haza nem értem Ráadásul Zsolt tanított fél 3-ig és csak akkor tudott ebédelni - na ezért volt nagyon lelkifurdim. de az egyéb dolgok hétvégi el nem végzése miatt nem igaz átkoztam magam hétfõ hajnali 5:30-kor mert a kihagyott vasalást bepótolandó pattanhattam ki az ágyból de tényleg sokkal jobb a lovardában múlatni az idõt, csak még jobban kell szerveznem az otthoni dolgaimat, hogy mindenkinek jó legyen!

#572 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 11. - 19:02

... lehetne boxerobik is pl. egy-két munkatársat ütlegelne az ember, stresszlevezetés címén :))

Erre nekem is lenne néhány jelöltem ! :gm:

A múlt héten még erre a hétre végig esõt mondott. Tegnapig már csak szombatra, mára pedig végleg átmódosították esõmentesre.
- remélem most kivételesen igaza lesz a meteoroLÓgiának.
Bár vasárnap reggelre -1-et jelez - azt jelenti, hogy a hálózsákban is szétfagyunk. Na, majd meglátjuk.
Az oké, hogy én fûtök mondjuk valamivel :D de Ellának mégsem adhatok whiskyt!

#573 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 11. - 20:03

Csajok! Készítsétek a hámosítókrémeket, meg a sportkrémeket mert tuti, hogy megbánjátok a gyerekkori bûneiteket is vasárnap estére! :D

Nem bírok magammal, úgy várom a túrát, mint kicsi koromban a Karácsonyt. :kocc:
Lehet, hogy ez már a második gyerekkorom???
Szami, ki alszik még a faházakban?

#574 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 12. - 20:52

Boxedzésre nekem a trágyázás jutott eszembe, nem az ütlegelés...hiába. Szakmai ártalom. Ildi, 1-2 év és belejössz az alvásnélküliségbe. Mindig éjjel vasalok. :) Aki nem ápolja a lovát 7-kor itthon hagyjuk! Oviscsoport! Mars aludni!

#575 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 12. - 20:57

Jajj! Most jöttem haza - buliban voltam :dev: de Joci értem jött. Most még el kell olvasnom az olvasnivalókat, csakazutánmegyekaludni!

#576 Agapae

Agapae

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 169 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 14. - 8:59

Sziasztok,Tegnap voltam versenyen.Tök jó volt. Kezdõ lovasba egyet ütöt,meg egy fordulót nem tudtunk bevenni,kellett csinálni egy kis kört. Kezdõ lóba hibátlant mentünk,6.ikok lettünk. :yeah: Nektek hogy sikerült a túra?! Meséljetek!

#577 B.Ildikó

B.Ildikó

Új vendég

• Fórumtag
  • 6 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 15. - 8:16

Sziasztok!

A túra fanrasztikus klassz volt. Szombaton egy "kicsit" fújt ugyan a szél (kisebb orkán járt erre felé )a mezõkön, de az erdõben már ok. volt. Rétságról toronyiránt Nógrád érintésével Verõce kb. 5 órás út. Mikor már egy kicsit fáradtunk a mezõkön való átkeléstõl az út felénél, akkor jött az erdei rész! Hihetetlen hangulatos, barangolni a színes lombok között az avarban. Aztán még egy kisebb csoda - dudaszóval és boroskorsóval vártak minket, ahogy betoppantunk verõcére.
Gyors kaja, aztán ismét gyeregbe! Elkövettem azt a baromi nagy hibát, hogy levettem a kabátom a szüretire. Ezután 3 órás szüreti következett, ilyet még soha nem láttam. Az elején még hangulatos volt, rengeteg szekérrel lóval, gyereksereggel. Aztán 2 óra ácsorgás után kezdetm egy kicsit unni lóval együtt. Lehet, hogy azért lettem nyûgös, mert fáztam és egy illuminált állapotban levõ betyár ostorral csattogtatott mögöttem kb 10 cmre a hátamtól. Ez k..-ra tetszett neki. épp arra gondoltam, hogy lerúgom õt a lóról, de hatással volt rá, hogy rettenetes csúnyán néztem rá és inkább elment mást boldogítani. Az utolsó fél órát még sem bírtam, bedurrant a térdem a 7 és fél órás lovon tartózkodás után inkább gyalogra váltottam.
Csak egy forró fürdõ és egy pihe puha ágy lebegett a szemem elõtt. - na ez a puhány lovas gondoltam, és az sem érdekel, ha megszólnak, de alig vártam hogy hazavigyen vki. Este sajgott a lábam a fenekem, de reggelre kutyabajom nem volt. Csodálkoztam is magamom, hogy milyen ügyesen regenerálódtam.
Másnap volt a csúcs!
Egy másik úton jöttünk visszafelé. Verõce - Magyarkút végig erdõben
Minden korábbi nyûgöm elmúlt. Hiába a gyengém az erdõ. Nagymamámmal rengeteget barangoltunk erdõkben, nagy gombázó volt szegény. amióta nincs nem nagyon jutok ki.
A hazafelé 5 órás út szinte elrepült. Végig ragyogó napsütésben csodálatos õszi tájon, totál kikapcsolódás Már nem izgultam, mint egy nappal elõtte - az életem elsõ lovastúrája elõtt - egymerõ élvezet volt az egész!

#578 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 15. - 18:55

De jó, hogy Ildi már leírta elõttem, mert most nincs idõm beszámolóra.
Annyit tudok mondani:
Köszi Szami és Gyanús a túrát, mert állati jó és szép volt ! :kocc: :kir:
Most már nem fogunk Benneteket békén hagyni, és ezt gyakran meg kell ismételni - vagy ehhez hasonlót :kir:

Sziasztok,Tegnap voltam versenyen.Tök jó volt.
Kezdõ lovasba egyet ütöt,meg egy fordulót nem tudtunk bevenni,kellett csinálni egy kis kört.
Kezdõ lóba hibátlant mentünk,6.ikok lettünk. :yeah:

Gratulálok! Úgy látszik, mindenkinek jó volt a hétvége :yeah:

#579 B.Ildikó

B.Ildikó

Új vendég

• Fórumtag
  • 6 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 16. - 9:11

[quote name='G.Anikó' date='2007.10.15, 19:55' post='527740']
Köszi Szami és Gyanús a túrát, mert állati jó és szép volt ! :kocc: :kir:
Most már nem fogunk Benneteket békén hagyni, és ezt gyakran meg kell ismételni - vagy ehhez hasonlót :kir:

Igen, a lényeget kihagytam az egész szövegbõl.
SZÓVAL: FANTASZTIKUS VOLT A TÚRA, MERT VAN KÉT TÖK JÓ TÚRAVEZETÕNK - akik mellesleg lovasoktatónak sem utolsók.. :)) !
Laci! egy percig se legyen lelkifurdid a patak miatt - ha van az csakis Szami miatt legyen és az õ lelkét ápold!
Bennünk semmi rossz érzést nem hagyott. Szerintem mire lóra pattantunk mindenki elfelejtette.
Semmit sem rontott az egész napon, ami klassz volt és tényleg jól éreztük magunk
Köszi
Ildi

#580 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 16. - 18:36

Világgá mentem

Lássuk be, kismiska vagyok a túrázásban. Már hét közepén vertek a vizek, hogy mi lesz ebbõl, szó mi szó, hátam közepére sem kívántam ezt az egészet. Miért is? Lássuk:
-Ketten vagyunk, nem szeretünk egymás nélkül lenni, de akkor ki lesz az otthon maradt lovakkal?
-Féltem a lovakat.Én már csak ilyen parás vagyok. Törés hevederen, hátfájás, brrrr!!!
-Teljesen szociopata vagyok, amit egy-egy órára tudok palástolni a vendégek elõtt, de egész nap kizárt!
-Minek ez az egész hercehurca, mé nem inkább strandra megyünk?

Mire kikínlódtam, hogy ki-mire ül, jóe, mérnemjó, mérennyi, mérnemegynap, mérnemhárom, aszittem meghülyülök. Szerintem meg is hülyültem.

Tizenhárman indultunk világgá menni. Voltak olyanok is, akiket akkor láttam elõször. Mondtam is, hogy legalább egy kávét igyunk elõtte....Mármint mielõtt kezébe adom gyönyörûséges szivemcsücsök lóegyed életét.
5-kor már a kutyák is hülyének néztek, hogy miért nem hagyom õket tanyát õrizni éberül, fõleg Bibi a vizsla, akit alig birtam kicibálni a kedvenc fotelomból. 7-kor már majdnem mindenki a lovát ápolta, aki nem azzal morogtam is egész úton, nehogy má neki jobb legyen mint nekem.
Majdnem elindultunk 8-kor, de mire elmagyaráztam szépszóval a 9 kutyának, hogy nem jöhet Verõcéig, lett fél 9-is, és akkor még jöttek a gidák is, meg az anyjuk Micike.

Most már tényleg világgá megyek.
A felkészült parasztlány (aki én vagyok) felültet mindenkit a lovára, ellenõrzi a hevedert, kenygyelt, cuccot, fésûket, tisztabugyit, útbaigazítja a cuccokat fuvarozó autóst, majd felül a lovára és útrakél...Majd a nógrádi várnál észleli, hogy egyedül õ nem tud bemenni pisálni, mert nála nincs kötél, amire kiakaszthatná gyönyörû telivérjét. De nincs ám! De még csak szappan sem, hogy utána kezet mosson. A fésûrõl említést sem tennék ezekután.
Pedig roppant felkészült voltam! Megnéztem hogy csinálják ezt a nagyok még hétfõn! Ti is megnézhetitek, nem titok: www.cowboy.hu
Ott cirka 80-100 eszköz fel volt sorolva, persze nem kötelezõen, de úgy melegen ajánlva.
Nálam is volt három: Ló, pénz meg a bicska.
Szóval nem birtam kikötni a gyönyörû telivérem. Reménykedtem, hogy aki agyam helyett cipelek magammal, hozott tartalék kötelet. Azért lenne lényeges ez, mert én ugye mindent ami "pót"-tal kezdõdött remekül átugrottam Sheriff barátom pöpec listájában. örülök, ha egy van, nemá kettõ mindenbõl?!
Gyanus adott kötelet, szappant, tisztabugyit, körömlakkot, pótagyat, majd továbbmentünk.

Nógrádtól indult a java, át a Börzsöny kissebbik felén. Az út végig köves, már-már sziklás, patakból-ki-be, 10 méter egyenes sincs, mert vagy szakadékon ereszkedünk le, vagy derékszögben kaptatunk fel.
Ez sem az a tipikus alagi homok mi, bogaram? Kérdeztem Törpét, de akkorra már nem volt velem beszélõviszonyba. Utálta a túrázós ötleteimet.
Az erdõbõl kiérve döbbenetes kép fogadott: A verõcei társák. Ez egy többszáz hektáros terület egy dombtetõn, ahonnan a Dunakanyar fölött Váctól Visegrádig ellátni mindenhová. Pillanatra nem kaptam levegõt. Na jó, én eddig jöttem, elértem a "világgámenés" célját, sz@rok a felvonulásra.
Gyanus összehúzta a szemöldökét.

Az elsõ utcában volt a lovak éjszakai menedéke Daragó Józsi barátunknál. Mondta, lesz egy kis meglepetése. Lebballgtunk a társákról, és fura zenére lettem figyelmes. Mintha tárogató lenne...nem tudom, de nagyon nagy fíling volt. Józsi kint állt az út közepén, mellette egy zenész fújta a magyar dudát, Józsi kezében egy népmûvészeti agyagedény teli borral. Így várt minket talpig subában. Szem nem maradt szárazon. Én sírtam többször is.
Utána egy mindenki által igen kedvelt kisvendéglõben ettük magunkat halálra, majd felvonultunk, amit untam, mint cigány az anyját.

Mindenem fájt. Megfagytam. Siscot és Mrcipánt még haza kellett vinni futóval, mert õk csak egy napra jöttek. Lerakni, elvégezni a lovakat idegenben. Hazamenni és megetetni az otthon maradt milliónyi állatot. Meg akarok halni. Világgá megyek, világgá megyek. Miért mosolyog mindenki?DE MÉÉÉR MOSOLYOG MINDENKI?

Másnap ébredtem, mint akit agyonvertek. A kutyák már röhögtek, nézd a lúzert!...megint hajnalban. Megetettünk, kocsiba ültünk, vissza Verõce. Az összes kötelünk szõrén, szálán elveszett! Nyergeléshez két ember kell egy lóhoz. Egy szereli, egy fogja. Fölkötöm magam!...Ja!...Nincs mire. Hüje!

Vidáman indultunk hazafelé. Halk nótaszó, mosoly...Ónódi Béla. (Ezt úgyis csak az értheti, aki ismeri. Imádom. :ang: )
Más úton mentünk, Magyarkút a "világ" legszebb helye. Római kori köves út vezet át Verõcérõl, csak patkóval ajánlom, de mindent megér! Magyarkútról át a hegyen Berkenyére. Haza akarok menni, haza akarok érni! Mééér mosolyog mindenki??? Komolyan van aki jól érzi magát? Vajon otthon hogy vannak a lovak? Ittak eleget, ettek rendesen? Morgó ugye nem szabadult el? Nem bántja a nyulakat?

Már láttam a rétsági tévétornyot, mikor Gyanus megkérdezte a véletlenül elébünk toppanó erdészt, hogy milyen a patak átjárója. Ki van-e takarítva, járható-e vajon. Háperszehogy szépöcsém! Sose vót ilyen sima átkelésetek, mint most lesz! -Ezt mondta.
A bozótosba beszorultak a lovak. Mindenhol kökény és csipke vastagon. Lefelé meredeken 3 méter, patak az aljában minimum 2 méter, szembe oldal atomra benõve, emelkedõvel, ami szintén 3 méter derékszög.
Bezzeg Dzsinuska meg Gyanus átballagtak. Szempillájuk nem rezzent. Engem kerülgetett a sírás mikor megláttam a helyet. Törpén ülök, Törpén ülök. Nem tudja megcsinálni. Állítólag Gyanus mondta, hogy várjunk, kiköti Dzsinuskáját a túloldalon és visszajön, segít mindenkinek. Kiirtja a bozótost a túloldalon, hogy legyen hol talajtfogni a többieknek, miazmás. Én nem hallottam.
Törpe elugrott, én elájultam. Persze csak miután halántékonvágott a szembelévõ fa, amibe egy az egybe beleérkezett a ló. Lecsúsztam a lábához, kapaszkodtam a nyeregszárnyba. Nem tudtam merre van ég és föld. Térdeltem.
Az arcom sebes, a kezem vérzik. Tényleg rambó vagyok. Mondanom sem kell, rajtam kívül mindenki dalolva átment karc nélkül.
Hazáig 15-ször estem le kishíjján a szédüléstõl. Gondoltam, hogy ha valaki most megkérdezné a nememet, nem biztos hogy tudnám. Világgá megyek.
De mééér mosolyog mindenki??? Lehet, hogy ezeknek tetszik ez az egész???

Egy kiló sem hiányzik a lovaimról. Egyetlen nyomás, törés, kopás sincsen sehol rajtuk. Ez rám nem vonatkozik. Itthoni állatlétszám hiánytalan. Ezúton szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki segített ebben. Joci és Misi, az etetésért, itatásért, ellátásért, fuvarokért. Zsani barátja, Egér az autóért. Daragó Józsi azért, mert soha sehol nem vártak még így minket. A csülöknek, hogy finomra sült.
Meg mindenkinek mindenért.

Én most lefekszem aludni, ott van nekem a világgá menés.

Mondtam már Neked, hogy írj könyvet !!!
Ez nem vicc.
"De mér mosolyog mindenki?"
- Hát azé' drága Szami, mert mi mindannyian baromira élveztük és nekünk semmi de semmi gubanc nem volt. Mert Ti gondoskodtatok rólunk és nemcsak jól éreztük magunkat, hanem biztonságban is. Ez lehet, hogy gagyin hangzik, (tutira!) de pl én a 9 éves lányommal mentem és mindketten végig vigyorogtuk az utat, letörölni is lehetetlenség volt.
Sajnos nem tudok olyan élvezetes beszámolót írni, mint Te.
Azt viszont tudni szeretném, hogy:
MIKOR MEGYÜNK MEGINT??? !!!!

#581 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 16. - 20:04

Áááá! Elveszlek titeket feleségül. Már agyalunk a következõn...(franc bele)

#582 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 16. - 20:10

:yeah: :D :yeah:

#583 B.Ildikó

B.Ildikó

Új vendég

• Fórumtag
  • 6 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 17. - 8:44

" A ROMLÁS ÚTJÁRA LÉPTEM..!"[i]

Bejövök az irodába, egyedül vagyok az egész osztályon a héten, annyi dolgom lenne, hogy azt sem tudom mihez kezdjek, merre szaladjak
erre mit csinálok: itt lógók a neten, a lovasfórumon nevetek, sírok. - közben fél szemem a japánokon , ide ne jöjjenek, nehogy zavarjanak..
nem kéne élménybeszámolókat olvasnom. hiszen így semmi más nem jár a fejemben, csak mennék már ki egy kicsit lovagolni. Eddig csak péntek tájékán kezdtem izgulni, vajon összejön-e a hétvégi kikapcs.
most meg alig szálltam le a lóról vasárnap már hétfõ óta ezen agyalok.
Na, jó koncentráljunk a munkára! De hogyan?????? :eek:

#584 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 17. - 18:52

Ebédszünet? 12.10-re profin nyergelek, 13.10-re visszaértek a monitor elé. :)

#585 B.Ildikó

B.Ildikó

Új vendég

• Fórumtag
  • 6 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 19. - 7:18

Ebédszünet? 12.10-re profin nyergelek, 13.10-re visszaértek a monitor elé. :)

Ari vagy,
de az ebédszünetem a család szállítására kell. hogy használjam.
Zsolt és Anett olyan helyen tanít ill. tanul, ahonnan nincs buszjárat, így rohanok értük délben.
De majd csak kieszelünk egy kis lógást Anikóval, ha nem leszünk így elhavazva.. :))

#586 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 24. - 19:55

Letti, rég láttalak, rég olvastalak! Mi van Veled? A verõcei szüretin sem találkoztunk. Már nincs olyan gyönyörû idõ, hogy egész nap a nyeregben legyél, kérlek írj néha! :) Ez is elérkezett egyszer: A hétvégén elõször mentünk ki Ellával kettesben terepre. Annyira idilli volt, hogy csak csöpögõset tudnék írni. Ella akart elöl menni, így is lett. Legalább nem kellett forognom, hogy minden rendben van-e :D Ugyanis egymás mellett többnyire nem férünk el a keskeny csapásokon. Ügettünk és vágtáztunk, minden szépen, rendben. Azért volt egy aranyos eset: épp ügettünk, egyik oldalon az erdõ, bal oldalunkon pedig jó magas fûtenger. Egyszercsak felszáll 1 méterre mellettünk vagy 5-6 fácán. Ella sikkantott egy picit és összerándult :D , lova Csinos meg sem rezzent, épp csak odanézett. Igazán aranyosak voltak :ang:

#587 Agapae

Agapae

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 169 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 28. - 13:35

Utálom ezt az idõt,UTÁLOM,UTÁLOM,UTÁLOM......... :mad:

Edited by Agapae, 2007 október 28. - 13:36.

#588 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 28. - 19:39

Énisutálom!!! :mad: Hétfõtõl szombat estig folyamatosan, minden nap dolgoztam, mint egy hülye. Csak az tartotta bennem a lelket és távol a depit, hogy vasárnap végre lovagolhatok. Meg is beszéltük Szamiékkal, hogy kettõkor indulás (mert sajna délelõtt temetõsjáratot tartottunk) - de egytõl folyamatosan esett az esõ :o Ettõl függetlenül azért estig kint voltunk: az istállóban jobb híján a lovak melletti szénabálákon ültünk, dumcsiztunk és hallgattuk, ahogy a lovak ropogtatják a szénát.

#589 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 30. - 21:26

A borozást meg majd én mondom el mi? :gm:

#590 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 31. - 20:32

Milyen borozást? Én nem eméxem semmire :rolleyes:

#591 Agapae

Agapae

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 169 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 2. - 9:39

Kedves Lovasbarátunk! Sok szeretettel meghívunk Téged, és lovastársaidat a 2007. November 17-én megrendezésre kerülõ Elsõ Rétsági Hubertus lovaglásra. Program: • Megnyitó 1000-kor Rétság nagyparkoló o Beszéd: Mezõfi Zoltán, Hesz Mihály, Lelkész o Pogácsa, tea, bor… • Indulás, rendõri biztosítás • Megálló Nõtincsi-tó o Pogácsa, tea, bor… • Hazafelé játékos „róka vadászat” • 1400 – 1500 Visszaérkezés a Hesz tanyára • 1900 tól Buli Rétságon a civil szervezetek házában o 1930 tól vacsora o utána, közben kivetítés a szezon képeibõl o Buli hajnalig…  Útvonal: (terv) Rétság – Jászteleki erdõ – Tolmács – Diósjenei út – Nõtincsi tó (pihenõ) – Õsagárd – Felsõpetény – „Róka vadászat” – Pusztaszántó Ruházat: Alkalomhoz illõen, elegánsan, akinek van versenyruhában. KOBAK HASZNÁLATA KÖTELEZÕ !!! A programon való részvétel ingyenes, és mindenki saját felelõsségére történik. A szervezõség a változtatás jogát fenntartja Lószállítóval érkezõk a Hesz tanyán tudják a lovakat lerakni, az autókat ott lehet hagyni, onnan kísérettel lovagolunk a város fõterére. A lovak számára elõzetes egyeztetés alapján ugyanitt szállást is tudunk biztosítani, ez ügyben keressék Hesz Mihályt 06-20/410-5699 A rendezvényen való részvételi szándékot, érkezési idõpontot, lovasok számát, kérjük legkésõbb november 15.ig jelezzétek. Egyéb kérdéseitekkel hívjatok bizalommal: Varga Dávid Géza 06-30/537-4713

#592 LETTI

LETTI

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 616 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 7. - 18:41

Letti, rég láttalak, rég olvastalak! Mi van Veled?
A verõcei szüretin sem találkoztunk.

Sziasztok!

Na azért nem tûntem el teljesen, na jó csak egy idõre. :D
Most viszont örömmel olvastam rólatok, és mostmár tényleg gyakrabban itt leszek, és írok.
Igen, sajnos nem tudtunk elmenni a verõcei szüretire, pedig készültünk, csak közbejött pár dolog.

Mostanában nagyon nehéz jó idõt kifogni, ez a sok esõ már az agyamra megy! De amint olvasom ezzel nem vagyok egyedül! :D De amikor csak az idõm, és persze az idõjárás engedi lovagolok.
Tegnap pl. hóesésben lovagoltunk! Felétek is havazott?

Agapae! Ez a vadászlovaglás nagyon klassznak tûnik! Mi is kaptunk tõletek Szokolyára meghívót, és nagyon szeretnék menni! Remélem összejön. :)
Láttam az adatlapodon a képed, és kiböktem, hogy az itt készült a mi versenyünkön Szokolyán. :) És mivel azt is olvastam rólad, hogy Gántot lovagolod, ezért rájöttem, hogy mi már találkoztunk itt Szokolyán tavaly, de csak egy pár szót váltottunk. Én is ugróban indultam, nekem egy szürke Hospodár kancám van. Nem tudom, Te emlékszel-e rám...? :confused:

#593 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 7. - 20:36

Szia Letti! Végre itt vagy Te is. :) Itt is esett a hó, de nem maradt meg. Nagyon ritkán lovagolok a sok esõ és sár miatt :mad: Ráadásul le is sántultam (nem lovon) és így még fáj is. Sajnos emiatt nincs is írnivalóm, de azért szívesen olvaslak benneteket :)

#594 Agapae

Agapae

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 169 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 7. - 21:43

Szia Letti! Igen emlékszem rád,és a lovacskádra is.. Idén sajnos azért nem tudtunk elmenni Szokolyára versenyre,mert máshol volt pont versenyem.. :( De jövõre ott leszünk,ha meghívtok... :) Nagyon örülnénk ha el tudnátok jönni a Vadász lovaglásra...Ez nem teljesen olyan lesz,mint kéne,nem lesznek ugrások,megyünk egy szép finom terepet,a végén lesz egy kis róka vadászat,ennyi.. Este vacsora,aztán buli! Kérlek 15.éig jelezzetek,hogy biztosan tudtok e jönni,s hogy hányan.. ;) U.I.:A kép valóban nálatok készült a tavalyi versenyen... :yeah:

Edited by Agapae, 2007 november 7. - 21:44.

#595 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 8. - 19:38

Cili, miért kötitek ki , hogy kobak használata kötelezõ? :)

#596 LETTI

LETTI

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 616 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 9. - 19:00

Sziasztok! Anikó! Úgy tudom, hogy a kobak használata a hubertus lovaglásokon elõ van írva, és kötelezõ, úgyhogy ez nemcsak itt, hanem mindenhol kikötés. :) Ma készültem egy jót lovagolni, és erre egész nap szinte megállás nélkül csak esett és esett. Így piciny fedett lovardánkban lovagoltam egy kicsit, de az is jó volt, beérem ennyivel is, lényeg, hogy Rezgõ szépen dolgozott. Remélem a hétvégén jó idõ lesz, és mindenki kellõképp kilovazhatja magát! :ang: Agapae! Persze, hogy jövõre is meghívunk Titeket Szokolyára, ez csak természetes! :) Ja és akkor 15-ig jelezzük, ha tudunk menni jövõ héten!

#597 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 9. - 19:37

Ok, értem. Akkor nem megyünk, mert totál hülyén néz ki a wesko nyereghez a kobak :D A család ugyanis vegyesfelvágott: Ella angol nyeregben lovagol - kobak, angol nyereg stb. Joci meg én viszont w.nyeregben, ezt szeretjük. Azt nem mondom, hogy w stílusban lovagolok, mert baromi nagyképûség lenne részemrõl - de a laza szár már megvan

Edited by G.Anikó, 2007 november 9. - 19:40.

#598 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 10. - 14:43

:mad: :mad: Egész héten alig vártam, hogy szombat legyen és kimehessek egy kicsit mozogni. Nem lehet igaz, hogy bejött ez az idõ! Kínunkban Ellával lovas filmeket nézünk :D Délelõtt volt a HBO-ne egy araboknál játlszódó lovas-versenyzõs film. Épphogy egyszer megnézhetõ film, de a lovak gyönyörûek voltak!

#599 Agapae

Agapae

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 169 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 10. - 18:19

Szia Aniko! Dávid vagyok, Kicsit bitorlom tesóm adatait. mert lusta vok regisztrálni Letti felvetése jogos, egy Hubertus lovagláson, ami bejelentetett versenynek minõsül, kötelezõ a kobak használata, (gondolj bele hogy te elengednéd e Ellát egy ugróversenyen kobak nélkül???) Mivel a mi hubertus lovaglásunk egy baráti összejövetel, így (zárójelben megjegyzem) nem küld haza titeket azért senki, ha nincs rajtatok kobak... az én egyéni véleményem pedig az, hogy mivel a profi lovasok sem indulnak el egy versenyen (többsége még egy sima terepre sem ) kobak nélkül, így mi még sehol nem vagyunk ahoz, hogy ilyenekkel kockáztassunk... Az hogy mi hogy néz ki, szerintem a biztonság árnyékában maximálisan nem érdekel senkit Nagyon fogom sajnálni , ha tényleg egy ilyen apróság miatt nem emelitek jelenlétetekkel a rendezvény szinvonalát...:confused: Ui.: Nekem egy kicsit kifogás szaga van a dolognak...

#600 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 10. - 18:52

Szia Dávid, semmit sem tudok-tudtam a Hubertus-lovaglásról. Rákerestem a neten, de csak program szinten láttam - leírást nem - mindenhol csak emlegetik: Hubertus lovaglás, de sehol, hogy ez mi a fenét jelent... Ha van leírásod, szívesen elolvasom, ha belinkeled. Azt mondod bejelentett versenynek minõsül? Még el is ijesztesz! :) Ismersz - túrázni szeretek, a versenyek nem érdekelnek és akár hiszed akár nem, oly egóm sincs, hogy azt gonoljam magamról, versenyen megjelenhetnék: sem nem vagyok olyan szinten, (nem is leszek). Tudod, hogy nem ellenzem (weskó kontra angol vagy ilyen baromság) , elvégre Ella is indult díjugrató versenyen. Ella MINIG kobakban lovagol - õ a gyermekem, természetesen rá vigyázok. Én: sosem. Joci - sosem. Pláne, hogy mi w.nyeregben lovagolunk és abban hülyén is nézne ki :) Nincs kifogás szaga a dolognak: nagyon örültem a kezdeményezéseteknek, õszintén. Az írásod kicsit éles, jobb lett volna betenni egy kis mosolygót, hogy ne érezzem bántónak. Egyelõre esélyt sem látok rá, hogy olyan útviszonyok legyenek, hogy normál idõ alatt meg lehessen tenni azt a hatalmas távot. Szerintem 25-30 km. Szerettem volna ma és holnap kimenni a lovakkal mozogni: Ti ki tudtatok menni terepre? Hétköznap nem tudok kimenni az istállóba, csak hétvégén. Hidd el, nem kifogást keresek, de: - esõben, sárban egy 9 éves gyerekkel nem meg az ember egész napos túrára. - tudod, hogy kehes a lovam, csak akkor viszem nagyobb távra, ha fel tudom készíteni, két-három órás terepekkel rá tudom készíteni, különben sokat ártok az állapotának. Ha úgy gondoljátok, hogy a megnyitóra menjünk le lovasan, szívesen megyünk. (bár én tutira nem emelek semmilyen színvonalat, de a darabszámot igen ;) Nagyon szívesen.