Zalaiak
Közzétéve 2011 július 29. - 11:52

Közzétéve 2011 július 29. - 12:19
Stüszi, na ez pl egy nagyon szép ló, igaz, Vezér? 7 éves sárga kanca, itt lakik Zalalövõn, ismerem a srácot, nem ad el szart. Vezér volt itt nézte is, de neki futószáras ló kellett volna, ez meg olyat nem csinált még. De korrekt, egészséges, és tényleg nyugis, annak is kell lennie, ha itt a 86-os fõúton a kamionok mellett kell húznia a szekeret. És annyi pénzért nem drága, feltéve ha nem ragaszkodsz a papírhoz.
Amúgy meg, az hogy mit gondolnak mások,ha kicsi a lovad, ki nem szarja le! Nézd meg Barefoot profilképét, neki ilyen hucul-szerû lovai vannak, kis túlzással alul össze tudná kulcsolni a lábait, aztán a világ végére elviszik... A kis ló sokkal praktikusabb, könnyû rá/róla fel/leszállni, akár menet közben is. Erdei utakon kevésbé kell hajoldozni a belógó faágak miatt. Meg sokkal több 155 cm körüli ló van ám a hirdetésekben, legalábbis én úgy tapasztaltam, hogy az átlag félvér nem szokott nagyra nõni. Inkább a német lovak meg a sportlovak, amik 160 fölött vannak.
Jajjjjjj Hitetlen a szívembe döftél(már megint

Közzétéve 2011 július 29. - 16:23
Jajjjjjj Hitetlen a szívembe döftél(már megint
) tudod Stuszi tényleg néztem ezt a kancát ,és tényleg dönörûûûûûûûûûûûûûûûûûûûûûûûûû :yeah: nagyon nyugis és marha jó fej,szelíd aranyos.Olyan elálldogált volna az udvaron 2 napig is ha valaki simizi,de ha ott felejtik sem ment volna el.Nem kicsi,nekem ez is kicsit probléma volt,meg a futószár ahogy írtad Hitetlen.Szerintem az ár meg erõsen alku képes ha valaki komoly vevõ.Messze nincs nézd meg,nem kell megvenni,én sem vettem meg,nézni és érdeklõdni meg kell.
Ja Hitetlen a kicsi meg a rövid derék mi??mekkorát tud az bakolni hehehhe
Na most már tényleg megnézem. Ha jó nagy, és elég "bamba" is hozzá, akkor nekiállunk a tenyércsapkodós mutatványnak

Amúgy Ti most kibabrálni akartok velem? Vegyek jó kicsit, mert arról nagyobbat eshetek? Mi?

Mondjuk a futószárhoz kénytelen lesz hozzászokni "aki" hozzánk jön, de azt talán én is megoldom valahogy. Gyerkõcöt csak lovagoltatni kell valahogy, miután az alapokat összeszedte a lovardában...
Közzétéve 2011 július 29. - 16:38
Közzétéve 2011 július 29. - 16:51

Közzétéve 2011 július 29. - 17:36

Közzétéve 2011 július 29. - 20:08
22 éve ismerem, de nem tudom a vezetéknevét , Õ csak a "lajos", ott lakik a Zala folyó partján, nincs ott több ház, eltéveszteni nem lehet mert vagy 40 ló legel ott, csikók,marhák, disznók. Ne ijedj meg ha meglátod a portát. Nyugodtan keresd a tulajt.Backnight, még nem néztem körül egyáltalán. Kicsit sok a határidõs feladat mostanság, nem értem rá, még csak info-t gyûjtök, meg a netet nézegetem. Igyexem úgy tenni, mint aki rém megfontolt
Mindenesetre köszi a tippet.
Gondolom ezt a Lajost ismerik a faluban. Vagy keressem a lovakat?

Közzétéve 2011 július 29. - 20:41

Közzétéve 2011 július 29. - 23:52
Lehet félreérthetõ voltam! Nagyrészt nem pont rá céloztam. Sok a kamu, vigyázni kell. Ha látja a kupec, hogy tetszik a ló, akkor utána meg azzal hívogat, hogy vevõje van rá, minél gyorsabban vedd meg...Mackó, én ezen csodálkozom. Persze semmi sem lehetetlen. Mindenesetre van nála egy ló, amit a lovasok.hu-n is hirdet, pl. arra nekem kapásból azt mondta, h az nekem nem való. Pedig el akarja adni.
Azt viszont biztosan tudom, hogy tõle a lovai felét németbe, osztrákba viszik. Ez nála nem kamu.
Gábor azért látja a különbséget vevõ és vevõ között. Túl közelrõl ismerem, azt hiszem!

A méretrõl meg csak annyit, hogy a 150centis arabokat sem törpék lovagolják. Szomszédainknál vannak olyan lovak, hogy kilovagláshoz kötelezõ kellék a motorfûrész, ágvágó is!

Azt gondold meg, ha egy lovaglás alatt többször is le akarsz szállni róla, akkor bizony elég szívás egy hatalmas égimeszelõre feltornázni magadat. Igaz, ha a vadászles alá állítod, akkor máris egyszerûbb dolgod van. Csak ott meg félõ, hogy ellép a ló!

Közzétéve 2011 július 30. - 6:15
Közzétéve 2011 július 30. - 7:45
Közzétéve 2011 július 30. - 8:05

Edited by vezer, 2011 július 30. - 8:07.
Közzétéve 2011 július 30. - 13:03
Közzétéve 2011 július 30. - 13:16
Edited by vezer, 2011 július 30. - 13:17.
Közzétéve 2011 július 30. - 13:57
Igazad van Vezér, én nem is ajánlok többet, Te vagy itt a nagy szakember. Amúgy csak meg kell nézni a lovaidat!!!!Kupecnál is ki lehet fogni jó lovat,nekem is onnan van a nagy kancám (mandula) akkor még nem is tudtam hogy a származása is jó,és marha jó fej.Már 12 éve megvan,és oda nem adnám semmiért,na jó csak a Hitetlenek ha fizeti a postai bélyeget rá.

Közzétéve 2011 július 30. - 14:04
Edited by vezer, 2011 július 30. - 14:05.
Közzétéve 2011 július 30. - 14:26
Nem értelek? Mondtam valami rosszat?Elmész te tudod hova,mi a bajod???A vasiba már nem tudsz kötekedni jössz utánam a zalaiba??Mit akarsz??Az én lovaim meg lehet nézni igen.Mert mi a probléma az én lovaimmal??Ez nem a veszekedõs topik,és ha gondod van gyere el hozzám lejátsszuk,én nem fosok tõled,de nem hiszem hogy ennek ez a módja.Ám te a szemebe nézni úgysem mersz ,csak a neten dumálsz.Ha meg nem tudsz értelmezni 60 évesen sajnálom,nem írtam hogy menjen oda megvenni az elsõ lovát.Pussz neked és akadj le rólam.
Közzétéve 2011 július 30. - 14:41

Közzétéve 2011 július 30. - 14:53
KÖNYÖRGÖM VEZÉR?! Hol írtam olyat hogy baj van a lovaiddal?!!! Olvass már, ne csak nézd a betûket!!4 Hol írtam most egyetlen rossz szót is rólad?! Pont elismertem kétszer is hogy igazatok van nem figyeltem! Te sértegetsz minden ok nélkül engem!Nem mondtad meg mi a baj a lovaimmal!Vagy titok??
Aki járt már nálad,meg járt nálunk az úgyis tud különbséget tenni,aki meg még nem az meg úgyis elhiheti amit mondasz. ;)
Részemrõl lezártalak,mindegy mit írsz nem reagálok ,mert ennyire mélyre már nem merülök.
Közzétéve 2011 július 30. - 19:50

Közzétéve 2011 július 30. - 21:52

Közzétéve 2011 július 31. - 7:50

Közzétéve 2011 július 31. - 20:52

Közzétéve 2011 július 31. - 21:00
Mackó lova válogatja, az enyémek a 150 cm-en kiugranak. Zsebinél egy szál madzag van tán 1m magasan mégis jó.150 centire rakni a villanypásztort kicsit túlzás, kb a szügye magasságába célszerû. Nálunk 135centin van. Abba gondolj bele, hogy nem az fogja meg a lovat.
A szénázó, az olyan izé... Négy sarka van, és deszka van rajta, max 1méter magas, vagy ahogy sikerül.Majd ha elkészül képet is mutatok.
Közzétéve 2011 július 31. - 21:13

Közzétéve 2011 július 31. - 21:51
Végül is igaz! Tessék normális lovat tartani.
Mit ugrabugrálnak? Egy jó hobbilónak amúgy sincs más dolga, mint egyik fûszáltól a másikig emelni a száját! Etetés elõtt 3-4 órával már kuncsorogni a kajáért, 1 órával elõtte már követelõzni. :o

Közzétéve 2011 augusztus 1. - 9:29

Közzétéve 2011 augusztus 1. - 12:44
Hát igen, Stuszi, ez a veszély fenn áll. Mi úgy csináltuk meg a villanypásztort hogy 3 sorban húztuk ki és kb.160-170 cm magasan van, a kettõ között valahol.. Csinálj te is szénázót a lovadnak. Magyarul egy fedett helyet,elég ha csak teteje van alá be lehet tenni egy körbálát, amit körbekerítesz hogy a ló ne álljon bele csak egye ki ,mintha egy ládából enne. Na ott aztán el lesz a ló éjjel nappal. Egy mûanyag hordóban vagy fürdõkádban teszel be neki vizet és kész. Ha meg van mindene nem nagyon akar kijönni,megtanulja hogy az az õ helye. Nálunk sem lépnek le a lovak oldalra, csak befele jönnek. Oldalt csak akkor ugrottak ki pl. a csikók amikor az anyjuk ment terepre. És persze utánunk jöttek. Ha olyan lovat veszel amelyik ismeri a villanypásztort,akkor az fél már tõle ésnem megy a közelébe. Ha meg nem ismeri várd meg hogy megismerje, mert bármi történhet amikor megüti az áram, egyszer nekem is elszakították, de hát többen voltak, futottak. De többszöri áramütés után már nincs gond. Tiszteletben tartják a vezetékeket.170 körüli lónak 150 körül van a szügye nem?
Amúgy vagy 120-ra teszem, vagy 150-re, mert ott vanak a lyukak az oszlopon. A 120-tól meg félek, ha beszerzek egy 170 körüli lovat, akkor az csak átlépi.
Felõlem aztán követelõzhet a kajáért. Reggel munkába menet kap kaját, aztán elhúzok melózni, asszony hallgatja egész nap
Csak attól félek kicsit, nehogy átlépjen a szomszédba. Kisbari idén simán átment a villpásztor drótok között, és kihúzkodta a szomszéd frissen kikelt krumpliját, szóval elég vékony szálon függ a jószomszédi viszony...
Közzétéve 2011 augusztus 1. - 17:08

Közzétéve 2011 augusztus 1. - 22:00
Ha valami finomság van a szomszédban, akkor az azért csalogatja. Csak villanypásztor lesz/van onnét is? Lehet, hogy érdemes lenne 1-2 sor deszkát is feltenni. jobb a szomszéddal jóban lenni. Hol tárolod majd a trágyát? Mert az is szokta bántani az orrukat.
Csak attól félek kicsit, nehogy átlépjen a szomszédba. Kisbari idén simán átment a villpásztor drótok között, és kihúzkodta a szomszéd frissen kikelt krumpliját, szóval elég vékony szálon függ a jószomszédi viszony...
Elkészült a szénaetetõ. :yeah: Majd holnap mutatok képet.
Az egyik lovas szomszédot figyelmeztették a mostani ellenõrzéskor, mert itt felettünk a dombon kaszálója van, annak az egyik sarkában tárolja a trágyát. Lényegében az egész lovas banda oda hordja.

Én úgy döntöttem, hogy a trágyatárolónk komposzt lesz, oszt jónapot!

Közzétéve 2011 augusztus 2. - 9:25
Hát igen, Stuszi, ez a veszély fenn áll. Mi úgy csináltuk meg a villanypásztort hogy 3 sorban húztuk ki és kb.160-170 cm magasan van, a kettõ között valahol.. Csinálj te is szénázót a lovadnak. Magyarul egy fedett helyet,elég ha csak teteje van alá be lehet tenni egy körbálát, amit körbekerítesz hogy a ló ne álljon bele csak egye ki ,mintha egy ládából enne. Na ott aztán el lesz a ló éjjel nappal. Egy mûanyag hordóban vagy fürdõkádban teszel be neki vizet és kész. Ha meg van mindene nem nagyon akar kijönni,megtanulja hogy az az õ helye. Nálunk sem lépnek le a lovak oldalra, csak befele jönnek. Oldalt csak akkor ugrottak ki pl. a csikók amikor az anyjuk ment terepre. És persze utánunk jöttek. Ha olyan lovat veszel amelyik ismeri a villanypásztort,akkor az fél már tõle ésnem megy a közelébe. Ha meg nem ismeri várd meg hogy megismerje, mert bármi történhet amikor megüti az áram, egyszer nekem is elszakították, de hát többen voltak, futottak. De többszöri áramütés után már nincs gond. Tiszteletben tartják a vezetékeket.
Én megpróbálom 150-en, aztán majdcsak lesz valahogy. Össz. 160-165 cm magasak az oszlopok, és 3 sorban lesz rajta vezeték, + X-alakban most is ki van közéjük húzva vastag kék bálamadzag-szerûség, hogy jobban lássák, hol a határ. (Mondjuk a pár hetes kisbárányt ez nem izgatta különösebben...)
Ez a szénázó nem is hülyeség. Mondjuk én alapvetõen kisbálás szénát terveztem beszerezni, de ha csinálnék ilyet, akkor akár jöhetne a körbála is.
Fürdõkád már megvan. Jó nehéz, békebeli, öntöttvas-szerûség. Azt csak nem rúgja fel...

Felnõtt bariknak 1 áramütés elég volt, azóta tisztelik még a spárgát is!

Közzétéve 2011 augusztus 2. - 9:37

Közzétéve 2011 augusztus 2. - 9:43
Ha valami finomság van a szomszédban, akkor az azért csalogatja. Csak villanypásztor lesz/van onnét is? Lehet, hogy érdemes lenne 1-2 sor deszkát is feltenni. jobb a szomszéddal jóban lenni. Hol tárolod majd a trágyát? Mert az is szokta bántani az orrukat.
Elkészült a szénaetetõ. :yeah: Majd holnap mutatok képet.
Az egyik lovas szomszédot figyelmeztették a mostani ellenõrzéskor, mert itt felettünk a dombon kaszálója van, annak az egyik sarkában tárolja a trágyát. Lényegében az egész lovas banda oda hordja.A probléma az volt, hogy kaszáló, ezért nem tárolhatja ott, rá sem szórhatja, és még nem is mûtrágyázhatja! :eek: És az is probléma, hogy a Zala vízgyûjtõ területén van, tehát káros.
Na de kérem... mi közünk nekünk a Zalához. A patakunk is ki van száradva.
Ráadásul a domb alján, ahol már tényleg ott a patakmeder, mivel szántója van, nyugodtan tárolhatja a trágyát. :o Jó mi? :yeah:
Én úgy döntöttem, hogy a trágyatárolónk komposzt lesz, oszt jónapot!
A szomszédok nem tökölnek kerítéssel a hátsó kertekben, úgyhogy az egész területet (jobbról-balról) nekem kellett körbekeríteni. Szóval csak villanypásztor van. Reménykedem, hogy megtanulják hamar, mert az oszlopok, azok elég vékony zártszelvénybõl vannak, szóval ha egy ló nekidõl, akkor szimplán elhajlik...
Trágya nem lesz rettenet sok, mivel az idõ nagy részét kint tölti, onnan meg az alomanyag nélkül össze tudom szedni. A kert végében egy kb 2 m magas töltés van, annak az oldalába van csinálva egy bevágás, az a jelenlegi trágya- és komposzttároló. Ha a trágya rendszeresen le van borítva lenyírt fûvel/kerti hulladékkal/stb., akkor nem bûzlik. Most is így csinálom, semmi szaga sincsen, 2 m-rõl sem. Õsszel meg bedolgozásra kerül a saját kiskertbe.
Ez a trágyamizéria meg szakmámból adódóan ismerõs. Kicsit furi a szabályozás kis hazánkban, de nem csak ezen a téren... Mindegy, ez nem ide tartozik.
Közzétéve 2011 augusztus 2. - 21:59
Itt a szénázó:
Lényegében akkora, hogy egy kockabála belefér, és az alja is deszkázva van, kicsit megemelve, hogy ne legyen trugyi benne. A rendrakás még hátra van!

Közzétéve 2011 augusztus 3. - 8:43
Nagyon jó, Tetszik. Nálunk a szomszéd lovas csinálta így meg ahogy írtam. Két lova van és 2 hetente beletesz egy bálát nekik és nem kell etetnie. Csak zabot, vitamint ad a lovaknak naponta egyszer. Önitató és széna , és mozgástér van, a lovak makk egészségesek, kövérek és nyugisak,barátságosak és szépek.Stuszi! Lényegében nem is trágyatárolód lesz, hanem komposztod! Én is úgy tervezem, hogy a felszedett trágyával keverve megy bele minden zöld nyesedék is.
Itt a szénázó:
Lényegében akkora, hogy egy kockabála belefér, és az alja is deszkázva van, kicsit megemelve, hogy ne legyen trugyi benne. A rendrakás még hátra van!Nálunk rengeteget pazarolnak a lovak, széttapossák, lepisilik... Ha esetleg körbálát akarsz velük etetni, akkor egy ilyen házi megoldás annak is jó. Én két lónak nem tolnék az arcába egy körbálát, de lova is válogatja.

Közzétéve 2011 augusztus 3. - 11:11

Közzétéve 2011 augusztus 3. - 11:20
Nem javaslom. De amíg Zalában laktam egy TSZ majort béreltem a lovaimnak. Ott volt otthagyott silókukorica elég sok. Soha nem nyúltak hozzá ,pedig akkor 18 ló legelt ott szabadon. Gondosan körbelegelték. De nem ettek belõle.
Ja, tényleg, ezt mindig elfelejtem lovasoktól megkérdezni. Silókukoricát Ti etettek a lovakkal? Én úgy tudom, hogy ésszel lehet adni nekik, de gyakorlatban nem hallottam, hogy etetnék. Csak azért kérdem, mert kisebb mennyiségben ingyen tudok szerezni, gondoltam változatosságnak talán jó lenne.
Közzétéve 2011 augusztus 3. - 14:12
22 éve ismerem, de nem tudom a vezetéknevét , Õ csak a "lajos", ott lakik a Zala folyó partján, nincs ott több ház, eltéveszteni nem lehet mert vagy 40 ló legel ott, csikók,marhák, disznók. Ne ijedj meg ha meglátod a portát. Nyugodtan keresd a tulajt.
Zalaszentgróton a Fõzõt keresd, Õ furiosot tenyészt, tel számot tudok adni magánban, Gyûrûs végképp ott van mellettetek (Zalaszentlászlón laktam) Vörös Jóskát biztos ismered.
Backnight!
Te itt laktál Zalaszentlászlón?Csak nem a szentmihály pusztán????????Lehet ismerjük egymást.....
Közzétéve 2011 augusztus 3. - 14:19
Edited by hitetlen, 2011 augusztus 3. - 14:25.
Közzétéve 2011 augusztus 3. - 14:21
Kis lóról sokkal-sokkal nagyobbat lehet esni, nekem elhiheted!
Amúgy ez a kanca amit linkeltem, ez jó nagy, arányos, és csak 280, és abból még engednek is. Fõleg ha mondod, hogy én küldtelek. ;) És van benne Valami, olyan izgalmas-szokatlan színe van.
Vezér, a vörös lesz a te cicád, az a legvagányabb, legvadócabb, legrosszabba három közül. Csináltam képeket, majd teszek fel.
Szia!
Sztem is szép kiss pac...meg nézted már azota?????