Ugrás a tartalmakhoz

Akhal

• Please log in to reply
1089 válasz a témához

#561 Agnita

Agnita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 70 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 8. - 14:26

Ezt a honlapot ajánlom minden érdeklõdõ figyelmébe. Ebbõl a ménesbõl hoztak haza tavaly méneket (Mihman, Alihan, Satrap, Makat) és kancákat (amikrõl tudok: Dogatka, Seil, Algama, Alakol, Menam).

Még egy kis érdekesség: egyik Lovaskultúra szakos évfolyamtársnõm az akhalról írt szakdolgozatot. Végigjárta az összes magyar tenyésztõt, és szép anyagot rakott össze. Januárban lesz a védés, ha megvan az eredmény, a tervek szerint a lovasok.hu-n közzétesszük a szakdolgozatát (remélhetõleg az összedobált fajtaismertetõ helyére).

Edited by Agnita, 2009 december 8. - 14:47.

#562 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 8. - 17:40

Olyan szépen mozognak, szinte úsznak a térben!

#563 Agnita

Agnita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 70 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 8. - 22:28

Gondoltam megosztom pár friss információmat. Lehet, hogy olyanokat írok, amikrõl már volt szó a topikban, ez esetben elnézést...

Tudjátok, hogy a fajtát hogy nevezik Türkmenisztánban? Az ahal-teke név ugye a földrajzi-etnikai környezetébõl eredõ "nemzetközi" elnevezés, de odahaza Argamak-nak hívják, ha jól tudom...

Egy másik érdekesség, kedves ahalos ismerõsöm mesélte, hogy az õsi tenyésztési elvet a következõképp fogalmazták meg:
"Egy ahal-teke hasonlítson a kígyóhoz, a sólyomhoz, és a sárkányhoz"
Ránézel egy szép típusos ahalra, és teljesen egyértelmû, nem? Ekemen például...

És még egy: idehaza folyamatosan tenyésztettek az 1800-as évek végéig ahal-rokon fajtákat czinderi és ertzel néven. Errõl többet sajnos én nem tudok, de aki sokat kutat, talál rá bizonyítékot régi iratokban.

#564 melodia

melodia

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 406 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 9. - 14:24

http://www.lovasok.h...p...scs&fromfo=

#565 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 9. - 20:10

Igen õt láttam is, de nem baj, hogy ekkora? Meg tetszett is!

#566 melodia

melodia

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 406 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 10. - 0:11

Igen õt láttam is, de nem baj, hogy ekkora? Meg tetszett is!

Én is kicsinek tartom, mondjuk a mamája se volt egy óriás, de nem ennyire töpörtyû. Ha tényleg csak ekkora, akkor sokallom az árát is, meg nekünk már így is több lovunk van, mint elég.... ;) De hátha vkinek pont õ lesz jó.

#567 Burzsujok

Burzsujok

Hazajáró lélek

• Kizárt tag
  • 646 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 10. - 6:29

Gondoltam megosztom pár friss információmat. Lehet, hogy olyanokat írok, amikrõl már volt szó a topikban, ez esetben elnézést...

Tudjátok, hogy a fajtát hogy nevezik Türkmenisztánban? Az ahal-teke név ugye a földrajzi-etnikai környezetébõl eredõ "nemzetközi" elnevezés, de odahaza Argamak-nak hívják, ha jól tudom...

Egy másik érdekesség, kedves ahalos ismerõsöm mesélte, hogy az õsi tenyésztési elvet a következõképp fogalmazták meg:

És még egy: idehaza folyamatosan tenyésztettek az 1800-as évek végéig ahal-rokon fajtákat czinderi és ertzel néven. Errõl többet sajnos én nem tudok, de aki sokat kutat, talál rá bizonyítékot régi iratokban.

hát ez pont olyan!

#568 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 20. - 11:03

hat izlesek es pofonok ugye, Ekemen nekem egyatalan nem tetszik, showakhal kategoria, plusz szegeny kek szemu es cremello, szepnek egyatalan nem mondhato.

'Everything that is done for us, without us, is not ours.'

#569 melodia

melodia

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 406 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 25. - 10:46

Áldott, békés Karácsonyt!
http://gallery.site....32karlavach.jpg

:)

#570 melodia

melodia

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 406 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 9. - 20:50

"ahal-teke fajtájú, tiszta vérû és félvér lovakat keres" vki a Lovas Életben. :gm:

#571 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 10. - 10:48

"ahal-teke fajtájú, tiszta vérû és félvér lovakat keres" vki a Lovas Életben. :gm:

csak nem? :gm:

#572 jász

jász

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 833 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 10. - 17:57

Ránézel egy szép típusos ahalra, és teljesen egyértelmû, nem? [url=http://www.akhalt-service.ru/h_foto

A tenyészelv pompás!
Ez a ló viszont leginkább egy albínó gilisztára emlékeztet.

Mivel már sokat volt róla szó, Ti eltudjátok képzelni, hogy ilyeneken blamálták magukat az Õsök több ezer kilométeren keresztül ?
Attól tartok Kutuzov sem ezt a típust használta Napóleon kiûzéséhez.

#573 melodia

melodia

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 406 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 10. - 22:21

"Mivel már sokat volt róla szó, Ti eltudjátok képzelni, hogy ilyeneken blamálták magukat az Õsök több ezer kilométeren keresztül ?"

Én inkább ilyenre gondolok:

vagy

http://gallery.site....5_Kara_Kush.jpg

#574 jász

jász

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 833 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 11. - 2:48

Én inkább ilyenre gondolok

vagy

Ezek valóban közelebb látszanak Kutuzovhoz.
Azért én úgy gondolom, Õ sem ezt a tipust használta, legföljebb a nyári parádékon.

Az a lókarikatúra szegény elég megrázó volt.
Nekem!

Edited by jász, 2010 január 11. - 2:55.

#575 Takhi

Takhi

Új vendég

• Fórumtag
  • 27 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 15. - 10:05

Nekem tetszik ez az Ekemen. Olyan mint valami misztikus szellemló :) Bár nekem azt hiszem minden ahal nagyon tetszik :D

#576 Rumcájsz

Rumcájsz

Új vendég

• Kizárt tag
  • 15 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 15. - 21:26

Élek-halok az albínó gilisztákért :D Ekemen gyönyörû :yeah:

#577 jász

jász

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 833 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 16. - 23:38

Kinek mi! :) ,

#578 Rumcájsz

Rumcájsz

Új vendég

• Kizárt tag
  • 15 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 17. - 16:33

Úgy van! Igazad van! S mert így van, már biztos, hogy mi legalább nem halászunk el egymás orra elõl albíno gilisztát vevõként :D

#579 jász

jász

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 833 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 18. - 19:39

Azért ez jó hír, ha minden kötél szakadna! :dev:

#580 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 18. - 20:02

Egyébként ez egy érzékeny, nagyon intelligens fajta, érzékeny, intelligens emberek kezébe való. Tuskóknak nem mûködnek...

Nem vagyok sznob! Kérdezzetek meg errõl akárkit...akárkit,aki számít.

Ez jutott eszembe errõl a hozzászólásról... :gm:

Forki! 2 dolgot tehettél volna a feltett kérdéssel kapcsolatban. 1 elmondod,hogy hol lehet nyílt napon,nyílt méneseket megtekinteni,ahol szerettel várják az érdeklõdõket és mélyen hallgatsz a lovadról. 2 megválaszolatlanul hagyod a kérdést...igaz ezt én is tehetném a Te hozzászólásoddal! :)

#581 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 22. - 11:39

ez nem sznobság kérdése, gyakorlati tapasztalat. egyébként ha szeretnéd a fent leírtakat tesztelni, pl melódia Arimánját ajánlom figyelmedbe :gm: a nyílt napról annyit, hogy biztosan fog majd rendezni valaki, elég sok ló van már az országban, erről már többen leírták a véleményüket ebben a topikban.

#582 jász

jász

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 833 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 22. - 18:19

Ez kicsit Tekésebb mint albínó!

Arimánról képet legyetek szivesek!

#583 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 22. - 20:28

ez nem sznobság kérdése, gyakorlati tapasztalat. egyébként ha szeretnéd a fent leírtakat tesztelni, pl melódia Arimánját ajánlom figyelmedbe :gm:

Nem szeretnék semmit tesztelni! Lovaspályafutásom alatt volt szerencsém akhalon ülni...tudom röviden és természetesen hosszabban is taglalni a véleményemet! Ez a topik viszont azoknak szól,akik kedvelik az akhalt!

a nyílt napról annyit, hogy biztosan fog majd rendezni valaki, elég sok ló van már az országban, errõl már többen leírták a véleményüket ebben a topikban.

#584 melodia

melodia

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 406 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 22. - 22:00

:D
Íme:

http://gallery.site....-1/Ariman_1.jpg

http://gallery.site....-1/Ariman_2.jpg

http://gallery.site....-1/Ariman_4.jpg
;)

és apukája:

http://gallery.site..../1230_Mamuk.jpg

#585 melodia

melodia

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 406 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 22. - 22:18

"Nem szeretnék semmit tesztelni! Lovaspályafutásom alatt volt szerencsém akhalon ülni...tudom röviden és természetesen hosszabban is taglalni a véleményemet! Ez a topik viszont azoknak szól,akik kedvelik az akhalt!" SENKI nem arra gondolt, h felülj rá... :D Elég lenne, ha megpróbálnád kivezetni. Vagy hozzányúlni.... ;) A véleményedet nyugodtan elmondhatod - de az, h esetleg rossz élményed volt, biztosan nem a ló hibája. Volt egy ismerõsöm, aki 15 évvel ezelõtt vett egy ahal mént. Középkategóriás díjlovat. A hölgyike felült rá. És SEMMIT nem tudott kezdeni a lóval, el se tudta lovagolni. Berágott és ki akarta heréltetni. Akkor elmondtam neki, h ha vkinek ilyen lova lehet és ilyen helyzetbe kerül vele, 2 lehetõsége van (de egyik sem a herélés sztem) - az elsõ, h beteszi egy karámba és boldogan nézegeti, ez az egyszerûbb. A másik, h szépen felemeli a s..ét, és elmegy egy edzõhöz a lóval és megtanul olyan szinten lovagolni...- ez egy kicsit macerásabb. Egyébként pedig amíg nem a "te lovad", addig nincs is mit várni tõle... Amikor elõször felültem az elsõ tisztavérû kancámra, aki ráadásul rengeteg negatív tapasztalattal a háta mögött került hozzám, bánhattam... az elsõ fél órában. De SOHA TÖBBET az eltelt 10 évben nem kellett megbánnom, h mi ketten egy csapat lettünk. ;)

#586 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 22. - 22:51

SENKI...

Ugye most nem akarod eljátszani,hogy kinek van nagyobb?! :) Neked...nyertél...

Edited by LANDGRAF, 2010 január 22. - 23:11.

#587 melodia

melodia

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 406 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 22. - 23:17

"Figyelmetlenül olvastál! Ültem már akhalon!" - nem, nem én voltam figyelmetlen... pont ezért írtam, h rá nem kell felülnöd.... :D

" Naponta teszem mindenféle loval.Nem hiszem,h különösebben gondot okozna... "- ;) elhiszed, h én is láttam már pár lovat közelrõl? :gm:

"szuper fantasztikus...és?! Eljátszunk kinek van nagyobb?! "- már megint te olvastál figyelmetlenül.... ez a mondat nem errõl szólt. De neked biztos nagyobb van, az én sz.számom 2-vel kezdõdik... - bár persze igazad van, ettõl még nem biztos...

Forkinak volt egy szerintem modortalan megjegyzése...erre reagáltam! :)
(200 DM (1991) import tiszta vérû akhalok voltak. :yeah: Szám szerint 3 db. Semmire nem voltak jók. Kifordított nyakú,hosszúderekú,rövidfarú. Se ugrani,se mozogni,se szaladni nem tudtak...arra voltak jók,amire írtad. Nézegetni...)

Forki egy fölöttébb modortalan elõzményre válaszolt. Szerintem. Teljesen jogosan.
200 makiért már '91-ben is max. ahalsz...t adtak... A fordított nyak nem okoz gondot, ha vki nem a "kezével" lovagol... :gm: és szaladni sztem nem szokott a ló.
Az elmúlt évben az importok kapcsán "érdekes módon" ismét elõkerült ez a "lovagolhatatlan, szemét, fordítottnyakú" szöveg. Saját magukat halálra tömjénezõ német és holland lovakkal dolgozó "sportlovasok" elõadásában. Többmilliós károkat okoztak, de sztük csak a lovak voltak hibásak. Volt itt a takarmányozási problémától kezdve a lovagolni nem tudáson át a felkészítési problémákig minden. Azóta az egyik általuk "golyóérettnek" minõsített ló egy olyan lovasembernél okosodik, aki tényleg lovas és tényleg edzõ (ebbõl következik egyébként, h szerény is). És a ló kiválóan teljesít. Nagyon szeretik. A másik "golyóérettet" egy 14 éves kislány lovagolja. A ló teljesen problémamentes és megbízható.És még sorolhatnám.... az összes ló "mûködik".

Ami a lényeg: ha nem is fogalmazok olyan sarkosan, mint Forkissima elsõ indulatában, de - vannak emberek, akik alkalmasak a keleti lovakat lovagolni és vannak, akik nem. És akik nem, azok általában a keleti lovat hibáztatják, holott csak tudomásul kéne venni, h nincsenek egy hullámhosszon. És ez nem a ló hibája. :cool:

#588 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 22. - 23:26

mondom,hogy nyertél...neked van nagyobb!

#589 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 23. - 12:46

Ami a lényeg: ha nem is fogalmazok olyan sarkosan, mint Forkissima elsõ indulatában, de - vannak emberek, akik alkalmasak a keleti lovakat lovagolni és vannak, akik nem. És akik nem, azok általában a keleti lovat hibáztatják, holott csak tudomásul kéne venni, h nincsenek egy hullámhosszon. És ez nem a ló hibája. :cool:

Ezzel teljes mértékben egyet értek, bár nem vagyok ahalos, csak pár darabot láttam eddig élõben, viszont más keleti lovaknál én is ezt tapasztalom.

Hihetetlen érzékenyek és együttmûködõek, jó társak, figyelmesek.
Viszont a legcsekélyebb mértékben sem tolerálják ha eszköznek nézik õket, nem viselik el az emberi kivagyiságot, az ember részérõl az oktalan erõfitogtatást, agressziót a nem következetes hozáállást.
Ha társként kezeled õket igazi társak lesznek, különben akár életveszélyes kezelhetetlen használhatatlan max nézegetnivalók.

#590 Gilice

Gilice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 156 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 27. - 15:46

Ránézel egy szép típusos ahalra, és teljesen egyértelmû, nem? http://gallery.site....32karlavach.jpg

vagy

Edited by Gilice, 2010 január 27. - 15:44.

#591 Menõ Manó

Menõ Manó

Új vendég

• Fórumtag
  • 19 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 30. - 22:25

Gilice! A lórajznak NEM okvetlen köll "naturálisnak" (fotorealistának) lennie! :D Létezik olyan, hogy mûvészi szabadság, átlényegítés....Ekemen ezt a könnyed artisztikumot képviseli szememben:yeah:

#592 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 1. - 18:51

akkor jó nézegetést, feribácsi! :gm: Gilice, éljen a mûvészi szabadságod sokáig. de a tenyészcél ettõl függetlenül nem a cremello/albínó ló, meg nem a ringen kívül használhatatlan showakhal kellene legyen, véleményem szerint.

#593 Gilice

Gilice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 156 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 8. - 11:21

Igen tudom mi a mûvészi szabadság. Én mégis azokat az alkotásokat szeretem amit fel lehet ismerni.De nem ez a lényeg én 6-7 éves koromban rajzoltam ilyen lovakat pedig akkor még semmilyen képbeli élményem nem volt a lovakról. Max Tv/nem is volt mégTV/ képes újságok netán a város utcáin sétáló lovak.Óvodai tanulmányok. SZóval kezdem úgyérezni hogy van valami közöm a lovakhoz. Vagy elõzõ életemben volt.Eddig nagyon távol éltem tõlük csak az irántuk érzett szeretetem maradt meg!Most pedig talán......
Nem akarom elkiabálni mert ember tervez....
Szóval az Akhal Tekék igen nemes állatok jó volna ha nekem is lehetne. De ez már igazán mesebeli álom.
SZép napokat
Gilice

Gilice! A lórajznak NEM okvetlen köll "naturálisnak" (fotorealistának) lennie! :D

Létezik olyan, hogy mûvészi szabadság, átlényegítés....Ekemen ezt a könnyed artisztikumot képviseli szememben:yeah:

#594 Mahóca

Mahóca

Új vendég

• Fórumtag
  • 24 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 8. - 16:51

Kedves Gilice! Amikor megláttam az elsõ Akhal Teke mént ( Aidyn, az enyém is lett) úgy éreztem, hogy õ az a ló, ami a gyermekkori képzeletemben kialakult a "parazsat evõ" táltosról. Szerintem is Õk valósítják meg számunkra, magyar emberek számára az igazi lovat. Lehet, hogy a génjeinkben is rögzültek mér ezek a képek, hisz egy kisgyerek képzeletében is Õ jelenik meg. Még véletlenül sem egy hidegvérû, vagy pl. egy nyugat-európai fajta. Persze a tenyésztés egy kicsit más, de légy büszke arra, hogy a gyermekkori fantáziád is magyar volt! Üdv, Mahóca

#595 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 8. - 17:51

Mely mének fedeznek hazánkban jelenleg rajtuk kívül ? Kazbek Karador ( õ már elpusztult tudtommal ) Alihan Musztafa ( és õ is ) Karakum Aidyn Az utolsó két szerencsés mén Varbón van még Mahóca ? Aidyn nekem nagyon tetszett :yeah: na meg a környék sem rossz ! :yeah:

Edited by KisbérisDíjlovas, 2010 február 8. - 17:56.

#596 estee

estee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 647 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 8. - 18:03

Kedves Gilice!

Amikor megláttam az elsõ Akhal Teke mént ( Aidyn, az enyém is lett) úgy éreztem, hogy õ az a ló, ami a gyermekkori képzeletemben kialakult a "parazsat evõ" táltosról. Szerintem is Õk valósítják meg számunkra, magyar emberek számára az igazi lovat. Lehet, hogy a génjeinkben is rögzültek mér ezek a képek, hisz egy kisgyerek képzeletében is Õ jelenik meg. Még véletlenül sem egy hidegvérû, vagy pl. egy nyugat-európai fajta. Persze a tenyésztés egy kicsit más, de légy büszke arra, hogy a gyermekkori fantáziád is magyar volt!
Üdv,
Mahóca

és ha az én számomra az igazi ló baromira nem így néz ki, akkor nem is vagyok eléggé magyar? ne húzzuk már rá a saját álmainkat az egész magyar népre légyszi...

#597 melodia

melodia

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 406 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 8. - 18:31

Mely mének fedeznek hazánkban jelenleg rajtuk kívül ?

Kazbek
Karador ( õ már elpusztult tudtommal )
Alihan
Musztafa ( és õ is )
Karakum
Aidyn

Az utolsó két szerencsés mén Varbón van még Mahóca ?
Aidyn nekem nagyon tetszett :yeah: na meg a környék sem rossz ! :yeah:

2010-ben a következõ méneknek van érvényes fed engedélye:

Karakum
Aidyn
Alihan
Kazbek
Makat
Mihman
Ariman

#598 enying20

enying20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 126 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 8. - 18:32

és ha az én számomra az igazi ló baromira nem így néz ki, akkor nem is vagyok eléggé magyar? ne húzzuk már rá a saját álmainkat az egész magyar népre légyszi...

Az én számomra jelenleg a kisbéri az "igazi", mert azt válsztottam, az áll az istállómban. Itt most nem arról van szó, hogy melyik magyar embernek melyik lófajta az igazi.
Itt Mahóca azt fogalmazta meg tökéletesen, hogy õseinken keresztül, az ezzel a lófajtával együtt töltött többezer éves együttlét lehet, hogy már génjeinkben ívódott. Sokkal jobban, mint akármelyik "hagyományos" magyar fajtáé, amely maximum 200 éves múltra tekint vissza. Ettõl függetlenül bárki szeretheti a furiosot, a nóniuszt, de akár a hannoverit vagy arabot.

#599 melodia

melodia

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 406 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 8. - 18:39

Kedves Gilice!

Amikor megláttam az elsõ Akhal Teke mént ( Aidyn, az enyém is lett) úgy éreztem, hogy õ az a ló, ami a gyermekkori képzeletemben kialakult a "parazsat evõ" táltosról. Szerintem is Õk valósítják meg számunkra, magyar emberek számára az igazi lovat. Lehet, hogy a génjeinkben is rögzültek mér ezek a képek, hisz egy kisgyerek képzeletében is Õ jelenik meg. Még véletlenül sem egy hidegvérû, vagy pl. egy nyugat-európai fajta. Persze a tenyésztés egy kicsit más, de légy büszke arra, hogy a gyermekkori fantáziád is magyar volt!
Üdv,
Mahóca

Csak helyeselni tudok. Egész pici gyerekkoromtól "lóbolond" voltam, és amint lehetett, fel is ültem a hátukra. És mégis, annyi ló és lóháton töltött idõ után amikor '90-ben találkoztam személyesen Musztafával Nagyálláson, végem volt. A mai napig nem tudom megmagyarázni, amit akkor éreztem. Abban a pillanatban tudtam, h csak ilyen lovat akarok. A következõ "megvilágosodás" pedig '93-ban ért, amikor felültem egy idõs Mele Szakar apaságú kancára. Sok év és sok jó ló tapasztalatával a hátam mögött is leesett az állam...

Ha valaki nem érti ezt az érzést, azon nincs mit vitatkozni, veszekedni, én csak sajnálni tudom az illetõt.
;)

#600 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 8. - 18:39

Makat Mihman Ariman Róluk nem hallottam még . Van képe valakinek ?

Edited by KisbérisDíjlovas, 2010 február 8. - 18:40.