"Figyelmetlenül olvastál! Ültem már akhalon!" - nem, nem én voltam figyelmetlen... pont ezért írtam, h rá nem kell felülnöd....
" Naponta teszem mindenféle loval.Nem hiszem,h különösebben gondot okozna... "- ;) elhiszed, h én is láttam már pár lovat közelrõl?
"szuper fantasztikus...és?! Eljátszunk kinek van nagyobb?! "- már megint te olvastál figyelmetlenül.... ez a mondat nem errõl szólt. De neked biztos nagyobb van, az én sz.számom 2-vel kezdõdik... - bár persze igazad van, ettõl még nem biztos...
Forkinak volt egy szerintem modortalan megjegyzése...erre reagáltam!
(200 DM (1991) import tiszta vérû akhalok voltak. :yeah: Szám szerint 3 db. Semmire nem voltak jók. Kifordított nyakú,hosszúderekú,rövidfarú. Se ugrani,se mozogni,se szaladni nem tudtak...arra voltak jók,amire írtad. Nézegetni...)
Forki egy fölöttébb modortalan elõzményre válaszolt. Szerintem. Teljesen jogosan.
200 makiért már '91-ben is max. ahalsz...t adtak... A fordított nyak nem okoz gondot, ha vki nem a "kezével" lovagol...

és szaladni sztem nem szokott a ló.
Az elmúlt évben az importok kapcsán "érdekes módon" ismét elõkerült ez a "lovagolhatatlan, szemét, fordítottnyakú" szöveg. Saját magukat halálra tömjénezõ német és holland lovakkal dolgozó "sportlovasok" elõadásában. Többmilliós károkat okoztak, de sztük csak a lovak voltak hibásak. Volt itt a takarmányozási problémától kezdve a lovagolni nem tudáson át a felkészítési problémákig minden. Azóta az egyik általuk "golyóérettnek" minõsített ló egy olyan lovasembernél okosodik, aki tényleg lovas és tényleg edzõ (ebbõl következik egyébként, h szerény is). És a ló kiválóan teljesít. Nagyon szeretik. A másik "golyóérettet" egy 14 éves kislány lovagolja. A ló teljesen problémamentes és megbízható.És még sorolhatnám.... az összes ló "mûködik".
Ami a lényeg: ha nem is fogalmazok olyan sarkosan, mint Forkissima elsõ indulatában, de - vannak emberek, akik alkalmasak a keleti lovakat lovagolni és vannak, akik nem. És akik nem, azok általában a keleti lovat hibáztatják, holott csak tudomásul kéne venni, h nincsenek egy hullámhosszon. És ez nem a ló hibája.