Fec, örülök, hogy megjelentél itt, így megbocsátom a lilázást is - azért ezt a névsort én is megsüvegelem. Dömének meg tegnap volt a szülinapja. 
Azért akarok terepre menni vele, mert az eddigi tapasztalataim azt mutatták, hogy maga a felülés megfelelő előkészítés után nem nagy móka, ellenben abba kellett kicsit befektetni, hogy a csikó súly alatt meginduljon, határozottan és lendülettel menjen előre. És szintén az eddigiek alapján ezt terepen könnyebb elérni, mint körbekörbe.
Jó az ha lendülete van egy lónak mikor a képzésébe fogunk.
I
Anélkül nem sok értelme van a huzigálásnak. Edzővel is így egyeztünk, hogy akkor kezdjük a közös munkát, ha már az előremenés megvan.
Pusi, ha biztonsági szempontból írtad, akkor értem, de én nem aggódom. A csikónak a környező terep a második otthona és 1 éves kora óta egyedül is kijár velem (kocogni szoktam a társaságában), és még így is teljesen nyugodtan viselkedik. Nem hiszem, hogy pont most fog kétségbe esni valamitől, amitől eddig sose. Természetesen egy alig ismert istállós-karámos csikónál én se lennék ilyen merész, de ezt 3 éve hordom ki vezetéken, volt alkalmam megfigyelni a viselkedését, ezért nem tartok balesettől. Kobakot azért teszek majd föl, bár 20 centi mély a homok mifelénk. 
Fec, köszi a tanácsokat, odafigyeléssel dolgozunk majd, a vezetőlovas alkalmazkodik hozzánk. A tervek szerint Emese Lindán ül majd, és Z-t , a büszke anyát vezetéken viszi előttünk (Z kiváló vezetékló, semmi odafigyelést nem igényel). Nem vagyok parás típus szerencsére.
Tudom, hogy néha felelőtlenségnek tűnik, amit csinálok, de sok időt töltök velük, megfigyelem a viselkedésüket és igazából mindig fokozatosan tologatom ki a határokat, hogy mit lehet még vállalni. Hétfőn is sokan megnéztek, amikor 3 lóval mentem el a Bodzásig (szőrén), de semmi baj nem volt velük, összeszokott, fegyelmezett a társaság. 
Szombaton LOKI meccs és búcsú az Oláh Gábor utcától!
Legalább ezt ne írtad volna lilával....
Az Oláhgabi ugyan egy putri, de azért csak sok szép emlék fűződik hozzá, meg a fiatalság, meg minden - remélem, idén először valami játékféleség is lesz, mert eddig csak szenvedtünk.
Edited by ori, 2014 április 25. - 8:29.