Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Debrecen és környéke 2.

• Please log in to reply
815 válasz a témához

#561 Wadóc

Wadóc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 271 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 7. - 15:14

A bringát elraktam, tavasz-nyár elejére kinézek vmi érdekeset. :) Ősszel lett volna egy Tisza-tó kerülés, de érdeklődés vagy szervezés hiánya miatt már tolódott...

Épp megemlegettem kolléganőmnek, hogy milyen hangulatos az erdőben ősszel-télen lóháton járni, főleg mikor kezd sötétedni, a párafoltok fehérlenek, az utat már csak sejteni lehet... Az éjszakait nem is vettem a felsorolásba... De nem vagyok benne biztos, hogy nem nézett csodabogárnak... :D

#562 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 9. - 16:00

December 19-én 18 órától egy tájékoztató - kedvcsináló előadást tartanak Debrecenben a NYeregszemle szervezői. A helyszín az Agrár lesz, még nem dőlt el, hogy melyik teremben, de majd később megírom.

Minden érdeklődő lovast (és lótlant) szeretettel várunk!

#563 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 9. - 17:34

Helo Kedves forumtarsak!

Ha haza erek es lessz eleg idom en elmegyek veled.

(Bocs, de itt nincs ekezetes klaviatura.)

Udv. Mindenkinek!

#564 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 9. - 20:38

Én is szívesen elmennék, de szerintem pont az nap vagy előző este utazok el végre "bíkís" megyébe, konkrétan Füzesgyarmatra egy pár napra...és ugye a lovazás az most jobban esik az év végi hajrában megfáradt lelkemnek, de ha másként alakul csatlakozom! :P 

#565 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 10. - 8:53

Qkesz, inkább lovagolj, majd elmesélem, mi volt. :ang:

Pusi, szerettem volna a segítségedet kérni a meghívók kézbesítésével kapcsolatban, de ez esetben beérem azzal is, ha eljössz.

Mármint az előadásra, de a legjobb az volna, ha a NYeSzére is jönnétek. :kir:

Edited by ori, 2013 december 10. - 8:57.

#566 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 10. - 20:45

Valami karácsony környéki, vagy két ünnep közti "süti" party lesz az idén csajok?

#567 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 13. - 12:44

Na, megvan a pontos helyszín.

Szóval, akit érdekel a NYeregszemle szervezőinek tájékoztatója a jövő évi rendezvényről, beszámolója a korábbi útjaikról, az jöjjön

2013. dec. 19-én Az Agrár Főépület fsz. 2-es előadóba.

Pont a bejárattal szemben van, nem lesz nehéz megtalálni.

#568 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 15. - 18:58

Valami karácsony környéki, vagy két ünnep közti "süti" party lesz az idén csajok?

Ezek szerint nem! :unsure: 

#569 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 16. - 6:22

Várd ki a végét! :smile2:

#570 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 16. - 8:36

Qkesz, a karácsonyi partit Bogár szokta szervezni. Beszéltem vele pár napja más ügyben, és elég elfoglaltnak tűnt, valami növénytan vizsgát emlegetett. Talán ha azon túlesik, a parti is eszébe jut, van még idő. (Te meg még mindig marha türelmetlen vagy. :P )

#571 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 16. - 10:38

AKkor még egyszer, a meghívó:

http://nyeregszemle....tureid/22305795

Ha vannak köztünk olyanok, akik kijárnak valamelyik debreceni lovardába, esetleg terjesszék a dolgot. :happy:

#572 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 16. - 20:49

Qkesz, a karácsonyi partit Bogár szokta szervezni. Beszéltem vele pár napja más ügyben, és elég elfoglaltnak tűnt, valami növénytan vizsgát emlegetett. Talán ha azon túlesik, a parti is eszébe jut, van még idő. (Te meg még mindig marha türelmetlen vagy. :P )

Türelmetlen nem...csak elfoglalt... :dev: 

Én is beszéltem Bogárzóval...és várok...hátha ráérek majd! :cool: 

#573 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 21. - 21:01

Bogár hívott tegnap és megpróbálom úgy rendezni, hogy a december 27. jó legyen nekem is!

#574 Bogár

Bogár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.400 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 22. - 16:26

Sziasztok!

A hagyományos, sütizős, mikulásos összejövetel idén, 27-én, 17 órától lesz. Helyszín a szokásostól eltérően Debrecenben lesz. (elköltöztem otthonról és nem szeretném szüleimet terhelni.. :) ) Idén Dóri jóvoltából a Derék utca 4 szám alatt kapunk egy lakást. :) Emeletet, ajtót majd később mondok, mert nem tudok biztosat, de hívhattok nyugodtan :D

Szeretettel várunk mindenkit! :) 

#575 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 30. - 10:49

Képek a találkozóról?

#576 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 31. - 19:01

Boldog új Esztendőt kívánok minden Kedves Lovas Barátomnak és Ismerősömnek! :cheers:

#577 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 18. - 14:41

Hűűűű...de nagy a csend!

Képek a találkozóról?

#578 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 31. - 19:47

...úgy nézem a nagyerdei LILÁK "győzelmi" látogatásáig itt nem sok minden fog történni... :P 

#579 Szmötyi

Szmötyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.421 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 4. - 8:25

1522146_683540648363879_57082435_n.jpg

#580 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 4. - 20:10

Hurrrrááááá! Végre van kép is!

#581 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 28. - 21:45

Úgy nézem ezt a TOPIC-ot is elérte a vég! Pedig a buli és a résztvevők nem ezt vetítették elő...

#582 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 28. - 21:45

Úgy nézem ezt a TOPIC-ot is elérte a vég! Pedig a buli és a résztvevők nem ezt vetítették elő...

#583 nori

nori

Új vendég

• Fórumtag
  • 4 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 6. - 7:03

Kicsit sem csoda hogy elérte a vég...

#584 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 6. - 9:11

Kicsit bővebben?

#585 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 9. - 14:58

Bár én nem nori vagyok, azért látok 1-2 nyilvánvaló okot:

- egy csomóan áthúztak a frászbúkra, ezt a folyamatot a fórum leállása csak tovább erősítette. Tudom, hogy jó szándékkal történt a felújítás, meg szükséges volt, de akkor is ez adta meg a kegyelemdöfést. B. Dóri pl. legutóbb azt mondta, hogy be se tud ide jelentkezni.

- a debreceni társaságból többen elköltöztek máshova vagy felhagytak a lovazással vagy mindkettő.

Ha nincsenek lovas élmények, akkor nem akkora poén ide írni. Mi meg Emesével meguntuk, hogy magunkban beszélgessünk, elvégre egymás lovaglásaival nagyjából tisztában vagyunk.

És ezen kívül nem bántásként, de megjegyezném kedves Qkesz, hogy te se szórakoztattál itt minket a beszámolóiddal, csak kommentelted, amit mi írtunk.

Sajnálom, de ez van. Azért a túrás monológomat még majd befejezem valamikor, hogy ne maradjon itt így félbe.

#586 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 9. - 15:44

Sajnálom, de ez van. Azért a túrás monológomat még majd befejezem valamikor, hogy ne maradjon itt így félbe.

:rockon:

abszolút nem debreceniként azt én is várom :)

#587 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 9. - 19:10

én meg nem vagyok debreceni....

#588 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 10. - 7:41

Kedves Lila, a Topik címe:

Debrecen és környéke 2.

#589 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 10. - 20:28

yessss!

#590 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 24. - 12:09

Ha valakit esetleg érdekelne (rajtunk kívül) ezen ahétvégén Pallagon díjlovas edzőtábor és verseny lesz:

http://www.pallaglovarda.hu/

Szintén ha valakit esetleg érdekelne: Füzérke elindult a hátaslóvá válás remélhetően nem túl rögös útján :kir: . Megszokott higgadságával viseli a dolgot. :ang:

• juice kedvelte

#591 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 24. - 13:12

Engem esetleg érdekel.  :smile2:

#592 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 24. - 14:09

Mármint melyik? Jössz a versenyre vagy írjam le hosszabban?

Csicsókával nem volt semmi különös, kicsit futószáraztam, aztán odavezettem a fellépőhöz, apám fogta, felszálltam. Utána vezetve mentünk Emese és Linda után, aztán apám elengedte. Akkor kicsit toporgott, ezért óvatosan felvettem a pálcát, és azzal biztattam kicsit, így megindult L után. Aztán leszálltam és sok dicséret jött sárgarépával nyomatékosítva.

Tegnap meg már csak úgy egyedül szálltam föl a futószárazás végén, és kicsit köröztünk, sikerült irányítani is, hát ennyi. A kobakról el is felejtkeztem. :gm:

Hétvégén kimegyünk terepre, hátha ott jobban megindul előre és ügetünk is valamennyit.

• juice kedvelte

#593 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 24. - 15:02

Mind kettő. :ang:

Hétvégén kimegyünk terepre, hátha ott jobban megindul előre és ügetünk is valamennyit.

Ezt én nem így csinálnám, de nem biztos, hogy nekem van igazam.

#594 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 24. - 15:09

Hanem hogy? (szívesen fogadok tanácsokat).

#595 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 24. - 16:59

Jó lesz az. Elsétáltok egy darabig, aztán úgyis látod hajlandó-e könnyed ügivel követni a vezető lovat akár elfele. Hazafele meg biztosan, pláne ha az anyja. Ha beugrik vágtába az se vész, hamar fárad. Csak minden könnyed legyen, no para. 

Jó az ha lendülete van egy lónak mikor a képzésébe fogunk.

#596 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 24. - 20:50

:) 

Fecnek jár a pont!

Vasárnap lehet ki tudok nézni Pallagra és akkor talán egy csikó látogatás is belefér!

Szombaton LOKI meccs és búcsú az Oláh Gábor utcától! :cool: 

#597 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 24. - 20:58

Azért írtam, hogy nem biztos, hogy nekem van igazam, mert én még csak olyan csikóra ültem, amit előtte pár héttel ismertem meg (és vice versa), ennél fogva nem alakulhatott ki olyan bizalom, mint köztetek. Én addig nem megyek ki míg nem tudom "biztosan" navigálni a lovat (nekem ez pár hetet vesz igénybe), ehhez valószínűleg nektek kevesebb idő kellett.

#598 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 25. - 0:19

jár a pont!

Hálából egy névsor, bár itt a vakmerőség előhozni.

Tóth Z. – Kolár, Dunai III, Sarlós, Tóth J., Zámbó, Kardos, Tóth A., Fazekas, Törőcsik, Fekete

De nagy sorozata volt az akkori liláknak. Vagy 8 bajnokság zsinórban...jó focival.

Ja, a csiko. Arra kell figyelni, hogy ne szakadjon le egy-két hossznál jobban, a vezetőlovas is így manőverezzen.

#599 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 25. - 8:20

Fec, örülök, hogy megjelentél itt, így megbocsátom a lilázást is - azért ezt a névsort én is megsüvegelem. Dömének meg tegnap volt a szülinapja. :happy:

Azért akarok terepre menni vele, mert az eddigi tapasztalataim azt mutatták, hogy maga a felülés megfelelő előkészítés után nem nagy móka, ellenben abba kellett kicsit befektetni, hogy a csikó súly alatt meginduljon, határozottan és lendülettel menjen előre. És szintén az eddigiek alapján ezt terepen könnyebb elérni, mint körbekörbe.

Jó az ha lendülete van egy lónak mikor a képzésébe fogunk.

I :rockon:  Anélkül nem sok értelme van a huzigálásnak. Edzővel is így egyeztünk, hogy akkor kezdjük a közös munkát, ha már az előremenés megvan.

Pusi, ha biztonsági szempontból írtad, akkor értem, de én nem aggódom. A csikónak a környező terep a második otthona és 1 éves kora óta egyedül is kijár velem (kocogni szoktam a társaságában), és még így is teljesen nyugodtan viselkedik. Nem hiszem, hogy pont most fog kétségbe esni valamitől, amitől eddig sose.  Természetesen egy alig ismert istállós-karámos csikónál én se lennék ilyen merész, de ezt 3 éve hordom ki vezetéken, volt alkalmam megfigyelni a viselkedését, ezért nem tartok balesettől. Kobakot azért teszek majd föl, bár 20 centi mély a homok mifelénk. :cool:

Fec, köszi a tanácsokat, odafigyeléssel dolgozunk majd, a vezetőlovas alkalmazkodik hozzánk. A tervek szerint Emese Lindán ül majd, és Z-t , a büszke anyát vezetéken viszi előttünk (Z kiváló vezetékló, semmi odafigyelést nem igényel). Nem vagyok parás típus szerencsére.

Tudom, hogy néha felelőtlenségnek tűnik, amit csinálok, de sok időt töltök velük, megfigyelem a viselkedésüket és igazából mindig fokozatosan tologatom ki a határokat, hogy mit lehet még vállalni. Hétfőn is sokan megnéztek, amikor 3 lóval mentem el a Bodzásig (szőrén), de semmi baj nem volt velük, összeszokott, fegyelmezett a társaság. :ang:

Szombaton LOKI meccs és búcsú az Oláh Gábor utcától! :cool:

Legalább ezt ne írtad volna lilával.... :angry:  Az Oláhgabi ugyan egy putri, de azért csak sok szép emlék fűződik hozzá, meg a fiatalság, meg minden - remélem, idén először valami játékféleség is lesz, mert eddig csak szenvedtünk.

Edited by ori, 2014 április 25. - 8:29.

#600 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 25. - 8:31

Én addig nem megyek ki míg nem tudom "biztosan" navigálni a lovat (nekem ez pár hetet vesz igénybe), ehhez valószínűleg nektek kevesebb idő kellett.

Még ehhez annyit, hogy te valszeg nem voltál abban a kényelmes helyzetben, mint én, hogy egy összeszokott "ménes" tagjaként mehess ki, ilyenkor azért nagy navigációra nincs szükség, mert úgyis együtt mozog a többivel. Általában csak arra kell figyelni, amit Fec is írt, hogy ne maradjon le nagyon. Ha esetleg mégis elhagyja a lovasát, akkor sincs akkora vész, nem fog tökön-paszulyon hazarohanni.

Edited by ori, 2014 április 25. - 8:35.