Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kutyás kérdések, melyek miatt nem érdemes új topicot nyitni...

• Please log in to reply
846 válasz a témához

#561 sibu

sibu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 788 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 28. - 10:33

sziasztok! nem tudom, h ebben a topicban lehet-e ezt megkérdezni(ha nem elöre is bocsi) szóval hogy lehet a kutyának megtanitani az ugat parancsot?? magánban is jöhetnek a válaszok. köszi szépen sibu

#562 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 28. - 15:02

De, sajnos mielõtt a kocsiba felcsaltuk próbáltuk inkább betenni, akkor is kapott rohamot, és a váróban is, csak mivel egy órát vártunk a doki meg bent volt, nem látta, hallotta. Szegény a szék alá mászott kínjában. Utánna már nem volt, szóval pont nem látta. A labor szerint jobban van, mint azt kora engedni vélné, a doki is ezt mondta, hogy ahoz képest mennyi idõs és mennyi nyugtatót kapott nagyon fittül néz ki. Szóval a kutya a vizsgálatok szerint virul, és tiszta egészség. A beteg füle ami lefittyent, az sem gond, azt mondták ennek nem lehet köze hozzá. Most az az elmélet, hogy idegbecsípõdés. Nem tudom az milyen, de a kutya a fájdalom roham után instabil, mintha szédülne, és lefekszik az odlalára vegetálni, amíg kicsit helyrejön, aztán kész. Egy idegbecsípõdés ilyennel járhat? Lehetnének okosabbak ezek az orvosok.. :( Jobb nyugtatóval utaztatni a kocsiban, mert nem akarjuk, hogy a kocsiban féljen, vagy felizgassa megát nagyon. Így csak lefekszik, a rohamai meg így is kijöhetnek, csak nem olyan intenzitással reagál rá. A váróban is csak elbújdosott a székekalá, nem vergõdött. :( Bár ugyanúgy fáj így neki, de a kocsiban biztonságosabb.

#563 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 28. - 18:03

Szegény putya... Ilyenkor de jó lenne, ha el tudnák mondani, mi fáj-hol fáj. :(

#564 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 28. - 22:55

Babszem, ez nekem eléggé epilepsziának hallatszik sajnos :( A vonatkozó szaktopikban Köki által ajánlott dr. Kiss Gabriellát érdemes volna esetleg felhívnotok és azt elmondva hogy a Debrecen-Budapest távolság és a tulaj hozzáállása miatt effektív hozzá elmenni nem tudtok, kikérni a véleményét... Meg megkérdezni, hogy nem tud-e szakorvost ajánlani a közeletekben. Gerincprobléma okozta fájdalomra reagálhatna így, de egyrészt azt mondjuk egy erõteljesebb fájdalomcsillapító ki kéne hogy kapcsolja, másrészt az nem járna azzal, hogy utána zavartan viselkedik, elfekszik, stb. És mondjuk egy ilyen azért viszonylag stabilan kiváltható kéne, hogy legyen... tehát nagyjából ugyanarra a mozdulatra/húzásra/akármire kéne hogy jelentkezzen mindig, arra viszont tényleg (szinte) mindig. (Röntgenezni nem akarták?)

#565 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 30. - 19:35

Szerencsére nem epilepszia, de nagyon köszönöm Õz, és végülis a második ötlet a helytálló. Minden oké a kutyával, tényleg majd kicsattan. Szegény mikor megérkeztünk, megint nyavalygott, de csak mikor kiszálltunk a kocsiból, és nem hallotta senki. Viszont gondos megfigyelésnek vetettük alá, és nem roham, hanem fejmozdulat után jön a nagy fájdalom, és gondolom annak erõssége miatt fekszik e utánna regenerálódni. A dokinak is elmondtuk, megnyomkodta, fordítgatta, Mackó meg tûrt, és amikor kellett sikkantott, hogy fáj. Röntgenezték, az negatív lett minden rosszra, így szöveti, vagy idegi dolog. Nem is tudom már mit mondott a doki, csak megnyugodtunk. Kapott fájdalom csillapítót, és valami más szurit. Azt mondta a doki, ha egy hét múlva is vannak még tünetei hozzuk vissza, egyébként nem kell, mert meg lesz gyógyulva. :) :) Nagyon hõsies volt, és alig kábult be, persze kevesebbet kapott, és gondolom a szervezete is jobban bontotta. Otthon aztán a fájdalomcsillapító is látszott rajta, régen rohangált ennyit. Biztos jól esett neki, hogy nem kell figyelnie a fejére. Remélem minden rendben lesz. Ez hétfõn volt, még most várunk.

#566 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 31. - 7:12

Na, legalább valami kiderült. Ez jó. :) Vajon ez kopás, vagy becsípõdés lehet, tehát idült dolog, vagy csak meghúzórott/rándult, és idõvel teljesen elmúlik?

#567 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 31. - 9:42

Foggalmam sincs...lehet, hogy meghúzódott, mivel séta közben nem egy jól nevelt jószág, csak ha már elfáradt, mivel alig van sétáltatva, ezért húz mint a nyavaja és lehet megrántottuk, vagy õ magának..Mikor elõször hallottuk tõle a nagy nyavalygást, az is séta közben volt, de fura akkor például éppen totál nyugisan szaglászta a kerítést, akkor valószínûleg rosszul fordította a fejélt. Viszont már ez elõtt is nyavalygott néha csak nem látványosan, csak sírt játék, ugrabugra közben.. Lehet hogy megrántotta magának. :rolleyes: Persze mivel öregecske, a kopás is bejátszik.

#568 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 31. - 12:57

Az esõ és az egyéb ilyen természeti hatások mennyiben rontják a kullancsûzõ spot on-ok élettartamát? Konkrétan a simaszõrû foxim ma megázott és belefetrengett vagy 10x egymás után a vizes fûbe a kertben :D Pénteken kapta a Duowin adagját... Szerintetek? (a többiekkel sose volt ilyen gondom mert utálják a vizet :D)

#569 KwszeEdit

KwszeEdit

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 474 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 2. - 10:16

Sziasztok. Ki tudja, hogy talált kutya esetén, ha a gazda nem jelentkezik, mennyi idõ elteltével kerülhet a kutya a megtaláló nevére? Megtettem mindent, hogy a gazdi jelentkezzen, netboard, fajtamentõk, plakátolás, környébeli menhely felkeresése, hogy ott kereste e valaki. Köszönöm, ha valaki tud segíteni.

#570 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 2. - 10:23

Szerintem ha egyszerû kutyáról van szó, akár azonnal is. Ha csippes, vagy tetovált fajtatiszta törzskönyves, akkor egy kis nyomozás, legtöbbször a tenyésztõt megtalálják, jó esetben pedig õ tudja , kinek adta el, és hátha megvan a gazdi. Ha a gazdi lemond, máris átirathatod. Ha nincs meg a gazdi, akkor a MEOE- kell megkérdezni. Én ugy szoktam, megyek a dokihoz, elmondom, hogy találtam,oltatni szeretném. Az én nevemen regelik be, de tud róla a doki, ha keresnék a kutyát, tudja, hol találja.

#571 KwszeEdit

KwszeEdit

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 474 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 2. - 10:35

Egy németjuhászról van szó, akit egy hete fogadtunk be utcáról, tetkó chip nincs, ellenben elhanyagolás bõven.(kóros soványság, bolha-farm, kullancsok) Viselkedésébõl itéve nem egy két napja lehetett utcán. Értesítettm mindenkit akit ilyen esetben érdemesnek gondoltam. De megmondom õszintén , igen a szívünkhöz nõtt a kutyahölgy, és eddig nem jelentkezett senki érte. Csak hogy érts, nem akarok olyan helyzetbe kerülni, hogy kikupáljuk, megszeretjük a kutyát, és amikor már újra szép és egészséges vissza kellejn adnom egy olyan embernek aki hagyta hogy ilyen állapotba kerüljön. Mert hány hét éhezés kell, mire egy kutya annyira lesoványodik, hogy vakarózni nincs ereje... :hupp:

#572 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 2. - 10:50

Sziasztok.
Ki tudja, hogy talált kutya esetén, ha a gazda nem jelentkezik, mennyi idõ elteltével kerülhet a kutya a megtaláló nevére?

Tudtommal hivatalosan 14 nap. A gyepiken is ennyi idõ után adják ki "idegennek".

Szerintem ha egyszerû kutyáról van szó, akár azonnal is.

:huh: Mi????? Milyen az az egyszerû kutya? Ha keverék, akkor aki megtalálja, az rögtön magáénak mondhajta? Csak a fajtatisztának kell szerinted megkeresni a gazdáját??????

#573 nuttella

nuttella

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 719 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 2. - 10:55

Szövegértés. Azonosító nélküli, nem keverék. És már kereste.

#574 KwszeEdit

KwszeEdit

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 474 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 2. - 12:01

Az "egyszerû" kifejezés sok mindent takarhat. Jelen esetben Kistáltos nem tudhatta a kutya fajtáját, míg nem válaszoltam neki, tehát nem a keverék vs. fajtatiszta, hanem jelölt ill. jelöletlen kutyára értette amit írt. Nem mellesleg, 3 kistestû keverék kutyám is van, a "jövevényt" sem azért szerettük meg, és fogadtuk be mert fajtatiszta. Ugyanígy tettem volna ha egy nagyonmix kutya lett volna, csak talán még reménytelenebb lenne a gazdi fellelése mint így.

#575 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 2. - 14:53

Na, legalább Te érted. A többi nem számit.
Szerény véleményem szerint annak nem is fog kelleni a kutya.
De ha szemet vetne rá, a következõ a jogos eljárás:
Igazolni tudod, miáta van nálad a kutya, hisz jkeresed a gazdát. Onnantól kezdve jár neked a hivatalos napi tartásdij összege (panziós oldalakon meg tudod nézni), meg az összes ráforditott költség. Kb. egy hónap sem kell, annyira fog rúgni, hogy azon már egy hasonló kölyköt tud venni a "jó gazda". De nyugi, nem fog fizetni érte, biztos vagyok benne.

Ezekre meg senki nem válaszolt:

sziasztok!

nem tudom, h ebben a topicban lehet-e ezt megkérdezni(ha nem elöre is bocsi)
szóval hogy lehet a kutyának megtanitani az ugat parancsot??
magánban is jöhetnek a válaszok. köszi szépen
sibu

Ha ugatós a kutyág, könnyen. Ha elvakkantja magát, mondod a jelszót, és megdicséred. Minél többet ugat, annál gyorsabb a tanulás. jutifalat is jó, de ne sokat, mert teleszájjal nem tud ugatni :D
Aztán már a jelszóra is megy, dicséret reményében.
Ha kevésbé ugatós, sokat kell várni, hogy elkezdje a tanulást :D
(mi régebben a "köszön" jelszót használtuk, jópofa, ha valakit üdvözöl a kutya.) :)

Az esõ és az egyéb ilyen természeti hatások mennyiben rontják a kullancsûzõ spot on-ok élettartamát?
Konkrétan a simaszõrû foxim ma megázott és belefetrengett vagy 10x egymás után a vizes fûbe a kertben :D Pénteken kapta a Duowin adagját... Szerintetek?
(a többiekkel sose volt ilyen gondom mert utálják a vizet :D)

Állitólag csak a csepegtetéstõl számitott 24 óráig ne érje viz.
Igazándiból én nem hiszek a leirásban szerepló hatóidõnek, és figyelem, hogy mikor kapnak újra lakókat, legyen az kullancs, vagy a szomszúdoktól némi bolha, már ujra csepegtetem õket.
Volt olyan is, hogy néhány hét múlva már nem hatott a cucc, pedig több hónapot irtak. És nem volt esõ sem.

#576 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 3. - 7:39

Oh remekül hangzik :D Köszi a választ

#577 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 2. - 19:40

Szeretnék kérdezni. Ma vettem észre, hogy a masztiffunk szemhéjja befelé fordul. :( Eddig nem volt ilyen. Csak mûtéti úton lehet segíteni rajta? Mennyibe kerül egy ilyen mûtét kb?

#578 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 2. - 20:16

Valakit érdekel egy Holland pásztorkutya szuka???13 hónapos a másik topikba félreírtam mert pulinak értettem.Tudom nem ugyanaz a kettõ.Sürgõs lenne ajándékba megy ha kell nálam magánba érdeklõdjetek.Az elvitelbe is tudunk segíteni,ha messzebbre kerülne. :) Köszi :)

#579 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 2. - 21:38

Szeretnék kérdezni. Ma vettem észre, hogy a masztiffunk szemhéjja befelé fordul. :( Eddig nem volt ilyen. Csak mûtéti úton lehet segíteni rajta? Mennyibe kerül egy ilyen mûtét kb?

Azt hiszem, erre nincs más megoldás. De mutasd meg a kutyát állatorvosnak, hátha nem is az a gond.

#580 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 3. - 12:01

Igazad van, mindenképpen meg kell néznie egy állatorvosnak úgyis. Úgy sajnálom szegényt. :( Viszont, ha mûteni kell, akkor már megszabadulunk a heréitõl... :gm:

#581 KwszeEdit

KwszeEdit

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 474 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 4. - 7:08

Sziasztok. Létezik, hogy a kutya allergiás a Frontline-ra? Történt ugyanis, hogy a talált németjucim lakótlanítására vettem egy Frontline-t. Nem is a méretének megfelelõt, hanem eggyel kisebbet, hiszen a súlya sem volt a méretének megfelelõ.(tehát tuti nem adagoltam túl). Bolhát, kullancsot azóta nem találtam benne, viszont sokkal többet látom vakarózni, mint mikor még hemzsegett a bolháktól...

#582 Lear

Lear

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 677 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 9. - 12:27

Tudna nekem valaki ajánlani Budapesten kutyaiskolát, ahol hétköznap vannak foglalkozások? Jó lehet még Csömör-Gödöllõ Kerepes és környéke, mert majdnem Csömörön lakunk. Hétvégén mindig Izsákon vagyunk, így akkor nem jöhet szóba, de szívesen mennék párszor hozzáértõ közösségbe, hogy fel tudjam mérni a kutya tudását. Köszi

#583 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 9. - 13:44

Terelni akarsz, vagy engedelmességit inkább?

#584 Lear

Lear

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 677 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 9. - 18:15

Terelni akarsz, vagy engedelmességit inkább?

Ha mész terelni, megyek veled!

Amúgy mindent szeretnék :kir:

#585 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 9. - 18:35

:D :D

#586 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 30. - 16:43

Azért írom ide, mert ezt a topicot egyrészt sok kutyás olvassa, másrészt, mert nagy hirtelen nem találtam olyan helyet, ahova jobban illene:
Jocó kutyánk szökik. A "csak" négy hektáros területe, ahol szabadon szaladgál(hatna) nem elég neki. Másik két kutyusunk szépen vigyáz a területre, eszük ágában sincs kimenni még a nyitott kapun sem, de Jocó sz@rik a szabályokra és mindenhol lukat ás. Beton alapot nem áll módunkba a 4 hektárt körülvevõ kerítés alá tenni :( Szerencsétlent most meg kellett kötnöm, amít nem találok megoldást.
Ebõrzõ nyakörvet volt alkalmunk találni, potom 100 ezer forintért. Erre nem futja a büdzsébõl.
Nem tudtok (lényegesen) olcsóbb megoldást?

#587 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 31. - 12:01

Ivartalanítva van? Vannak olyan kutyafajták és keverékeik, melyek ivartalanítva is kalandok után néznek, hajtja õket a vadászösztön, felfedezés. Sajnos, ha megszokják mindig szökdösni fognak. Futóláncot javasolnék. De hátha másnak jobb ötlete van. Na, Kéklány ugyanezt írta a másik topicban... :D

#588 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 31. - 20:01

Köszi Ilusta. Nincs ivartalanítva. Mostanra már olyan szemtelen szegény, hogy ha elengedjük, még akkor is elcsavarog, ha ottvagyunk. Ma este is ez történt. Amikor kiértünk hat óra felé, azonnal elengedtük. Fél óra múlva már területen kívül volt. Most úgy gondoljuk, hogy ivartalanítani fogjuk. Ha azután is szökik, akkor kötve marad. Ha valakinek oda tudnám ajándékozni kertes házba, megtenném, ahol zárt területen belül tud maradni.

#589 hubertus

hubertus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.809 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 9. - 10:07

Milyen hivatalos lépéseket tehetek a szomszédom ellen, aki légfegyverrel meglõtte a kutyámat, mert az ugat a kerítés mellett és õ nem tud tõle aludni? :mad:

#590 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 10. - 18:52

Milyen hivatalos lépéseket tehetek a szomszédom ellen, aki légfegyverrel meglõtte a kutyámat, mert az ugat a kerítés mellett és õ nem tud tõle aludni? :mad:

Egy ismerõsöm járt így. Kertes házban a barom szomszéd lelõtte a kiskutyáját légpuskával,
ha jól emlékszem, le kellett volna amputálni a lábát, de elaltatták.
Az állatorvos jelentette a rendõrségnek.
Vidd a kutyádat állatorvoshoz és utána a látlelettel a rendõrségen kellene feljelentened, mert nem szabad még légpuskával sem lövöldözni, pláne nem állatra.

#591 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 10. - 20:45

Légpuskával csak olyan zárt térben lõgyakorlatozhat bárki, ahol mások veszélyeztetése kizárt. Jelenetsd fel egy látleletet mellékelve szerintem is! Ez persze nem oldja meg a problémát... De a légpuskás lövöldözés legalább bizonyítható, nem úgy, mint a mérgek használata... És a hercehurca talán a szomszéd kedvét is elveszi a további görénységek elkövetésétõl.

#592 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 11. - 5:33

G.Anikó! A sima villanypásztor nem próbáltátok? Nálunk bevált a szökõs kutyáknál - kb 20 cm-re a földtõl, majd újabb 20-vel fentebb 2 sorban. A a rosz csak benne, hogy gyakran kell alatta nyírni a füvet :D Elektromos nyakörvet meg már 40 eFt környékén is lehet venni :)

#593 hubertus

hubertus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.809 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 11. - 9:26

Köszönöm szépen a válaszokat! :) Azért kényes a helyzet, mert nem igazán szeretnék vitát, eddig jól kijöttünk egymással. Nem egyszerû emberek, de ha pár napig pl. verseny miatt nem vagyunk otthon, akkor õk azok, akik figyelnek az idõs szüleimre, hogy boldogulnak-e az otthon maradt állatokkal. Ha úgy alakul a helyzet, akkor kérés nélkül már ugranak is segíteni nekik. Azt hiszem, hogy feljelentés helyett egy elbeszélgetéssel fogok kezdeni. És reménykedek, hogy nem lesz szükség keményebb folytatásra. :rolleyes:

#594 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 11. - 9:50

Hmm... Hát Te tudod, neked mennyit ér az, hogy jóban legyetek. Próbáld meg elõször szép szóval. Más kérdés, hogy én nem minden esetben akarnám kerülni a konfliktust, ha a kutyámat vagy a macskámat meglõnék. Végül is kilõheti a szemét vagy eltalálhatja olyan helyen is, hogy a szerencsétlen elpusztul... :( Minden esetre a kutya itt sem tehet semmirõl. Ha megengedett a számára az olyan viselkedés, ami a szomszédokat nagyon zavarja, akkor ez a gazda hibája sajnos.

#595 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 11. - 9:54

nem tudom, merném-e hagyni, hogy egy olyan ember vigyázzon az állataimra meg idõs szülõkre, aki ilyet megtesz.

#596 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 11. - 9:59

A saját kutyánk ugatott mindig éjjel az ablakunk alatt, hát idegesítõ is volt. Jó párszor le kellett öntenünk egy bögre vízzel, hogy csöndben legyen. Ráadásul nem azért ugatott, mert figyelmeztetett, vagy valami, hanem csak úgy magától, meg azért, mert a szomszéd hegyen ugatott egy kutya. Minket jobban idegesített, mint a szomszédokat (direkt megkérdeztük tõlük, nem zavarják-e mert akkor valamit ki kellett volna találni) Az õ hálószobájuk a túloldalon volt, õket nem zavarta. Nem lehetne a ti kutyátokat éjszakára tõlük messzebbre tenni?

#597 hubertus

hubertus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.809 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 11. - 10:16

No, akkor belemegyek a részletekbe is. ;) A szomszédaim velem kb. egyidõsek, van egy nagykorú gyerekük, aki a tettet elkövette. Az apuka az, aki a lovaknál, szülõk körül segít, ha kell. Az eset a családjukon belül is nagy vitát kavart, a gyerek tõlük már megkapta a magáét. A kutya nem az éjszakai pihenésben zavarta a fiút, hanem napközben. Õ akkor szeretett volna pihenni, mert éjszakai mûszakban dolgozott. Szeretett állatunk 6 hónapos, nevelése/kiképzése folyamatban. Éber, de nem ugat feleslegesen, kivéve a postás érkezésekor, de akkor nagyon. Ez a helyzet váltotta ki az esetet. Ha hátrébb zárom, akkor már nem tudja teljesíteni legfontosabb feladatát: az õrzést-védést. Ez azonban nem jelenté azt, hogy nem zárnám el, ha tudom, hogy a szomszéd fiú éppen a mûszak fáradtságait piheni ki. De ehhez kommunikálni kellett volna és nem lõni...

#598 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 11. - 10:46

De ehhez kommunikálni kellett volna és nem lõni...

Hát igen. Ezen van a hangsúly... :rolleyes: Legközelebb, ha rád dühös valamiért, akkor kilövi a szemedet, vagy hogy képzeli ezt? :confused:

#599 esti

esti

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 11. - 23:00

Kutyaszõr kérdésem van, tippeket, esetleges tapasztalatokat várok. Ebem hosszú szõrû, nyár elején lenyírattam 1 cm-esre. Mostanra már nõ neki vissza mindenhol, kivéve a csípõjén fölül, egy férfitenyérnyi helyen. Dús, vastag szõr van ott is, nem kopott, nem vakarja, nem látszik bõrelváltozás, csak nem nõ. 1 cm-es folt a 3 cm-es szõrtengerben. Elõrebocsájtom, voltunk állatorvosnál, aki azt mondta, hogy itt valószínûleg másfajták a szõrtüszõk, ilyen, ez nem betegség, majdcsak kiegyenlítõdik. Kiegészítõ információ, hogy amúgy cseppet sem vagyok elégedett a szõrével, fénytelen, pedig már minden csodaszert etetek vele. Van valakinek ilyen tapasztalata? Csak az én kutyám mutáns? (Mellesleg irigylésre méltó mutatvány, ezt a 2 hónap alatt 0 cm szõrnövekedést ki kéne aknázni a kozmetikai iparban :D)

#600 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 13. - 17:05

bocsi, milye tipusú kutyád van? Fotó esetleg? Így nem látván arra gondolok (ha nem betegség, satöbbi) hogy ott már az újabb szőrét nyirtad le a vedlésutánit, és azért nem óhajt olyan gyorsan nőni. A vedlés azon a tájékon kezdődik általában. De így látatlanban csak ötletelés. (meg ha a doki sem tudja... )

Edited by Kistáltos, 2010 augusztus 13. - 17:06.