Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Somogy megye

• Please log in to reply
6595 válasz a témához

#5761 Dodóóó :)

Dodóóó :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 67 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 3. - 19:40

Hát deegy szemét..

#5762 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 3. - 19:47

Elég sokat járok közúton és szerintem a legnagyobb gond az, hogy egy autós nem érzi át azt, hogy az a ló, ha õ elhúz melletted, egy szemvillanásnyi idõ alatt ki is fordulhat elé, vagy ha megijed, ledobhatja a lovasát. Azért többségében pozitív tapasztalataim vannak, de volt már 1-2 eset, amikor összetettem a két kezem h. a saját lovam megbízható és nem pánikol be ha 100-al elhúznak mellette és még rá is dudálnak... mert erre is van példa...

#5763 Gohrah

Gohrah

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 41 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 3. - 20:14

Sziasztok! :) Látom nem csak velem ilyen taplók az autósok. Még tavasszal én is át merészkedtem az út túloldalára lovagolni, mert nálunk nincs elég nagy hely rá. Sikerült az árokban kikötnünk egy teherautó miatt. Azóta Villám jóformán pánikrohamot kap, ha nagyobb, hangosabb autóval találkozik. :mad: áá, pedig milyen jó kis terep volt az :(

#5764 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 4. - 15:06

Ahoj gabozsiak, van valami alapja annak a pletykának, hogy Kajászó-Delta sánta és tudtán kívül vágóba készül? (emlékeim szerint Kaposváron van az állat, bocs, ha közben költözött.)

Edited by Rosinante, 2008 november 4. - 15:07.

#5765 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 4. - 15:13

Delta az akadémián van, én nem tudok arról, hogy vágóba készülne szegény... nem érdemelné meg... ha vannak infóid akkor magánban küldd el, megpróbálunk utánajárni.

#5766 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 4. - 16:53

Ennyit tudok: "Üdv! Segítségre lenne szükségem! Vagyis nem nekem, hanem egy lónak! a neve Kajászó-Delta, voltizs-ló, de sántít és vágóhídra akarják küldeni... ha valaki tudna segíteni, küldjön nekem egy e-mailt, és küldök neki egy linket, ahol részletesen is tud olvasni a lóról! remélem tud valaki segíteni! a lovat személyesen nem ismerem, de nagyon megsajnáltam... Elõre is köszönöm Delta nevében! Luca [gulyas_luca@freemail.hu], a lómenhelyi vendégkönyvbõl kimásolva. Köszi az utánanézést! :)

#5767 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 4. - 18:55

Remélem csak túlzás.

#5768 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 4. - 19:14

Hááát, láttunk már olyat is. :)

#5769 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 4. - 19:16

Delta ír nemsokára. Írtam magánt.

Edited by chyki, 2008 november 4. - 19:19.

#5770 Delta

Delta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 72 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 4. - 19:33

Üdv mindenkinek! A hírek sajnos részben igazak. Vagyis Delta tavaly januárban lesántult, akkor még nem tûnt vészesnek a dolog, mivel komolyabb megterhelésnek akkoriban nem lett kitéve, így nem számítottunk rá hogy ilyen hosszas lesz a baj. A dokik szerint megcsúszhatott, vagy a boxban történt vele valami... A lényeg, hogy kezelték, hosszas boxpihenõ, aztán hosszas sétáltatás, majd jött az aqua tréning, hogy minél jobban formába jöjjön, mert akkor még a nyári VB-re készült. Aqua tréning, már ügetésben, utána kiderült, hogy addig "csak" a jobb elejére sántított, utána már a bal hátuljára is. Megint leállítani, csak sétálhat....Aztán nyár lett, 40 fok, nagyon meleg volt, szegény le akartuk mosni, csak hát elcsúszott a patamosóban (és sajna patkó is volt rajta, mivel a sok boxban ácsorgás miatt nyírrothadása is lett, így a patkó alá került egy gumi alátét is), szóval elcsúszott, és a patkóval felvágta a könyökét is, jó mélyen. Eredmény: megint egy hónap állás. Utána már sokaknak szúrta a szemét, hogy mióta áll, lévén hogy az Akadémia nem lószanatórium, ezért úgy döntöttem, hogy munkába vesszük, mert ha ennyi állás után nem javult, akkor csodát nem várhatunk. Így óvatosan elkezdtünk vele dolgozni, illetve karámozni. Közben kiderült, hogy a futószár már nem az õ világa, sajna futószáras nap után mindig nagyon nyomorék volt, de volt hogy más napokon is. Ez fõleg ugye ügetésben látszódott rajta, néha nem is akart ügetni, csak lépni vagy vágtázni. A lényeg, hogy még el tudtuk vinni egy versenyre õsszel, gondoltam ezzel idõt nyerünk, ha látják hogy még azért használható. Ezután csökkentettem a heti két voltizs edzést egyre, majd azt gondoltam hogy ha nyereg alatt még tud dolgozni, akkor inkább voltizsra már nem használnánk... Csakhogy az is kiderült, hogy már ott sem tud menni, és nem is kívánja, mert inkább tolat. A lényeg hogy szerintem talán még heti egy-két alkalommal lovagolható, de rendszeres munkára semmiképpen nem használható. Ez azt jelenti, hogy néha semmi gondja nincs, sõt jókedvû, rotyózik, meg ami kell, máskor nagyon topa. Amúgy nagyon kedves, jó fej lovacska, nagyon jól be van lovagolva, szépen támaszkodik, kényelmes...egyszóval egy álom lenne....11 éves és herélt. Az állatorvosok szerint sajnos minden lábán van valami gixer, izületi kopások, stb. Igazából 9 éves koráig ugróló volt, ez is valószínû rajta hagyta a bélyegét. Egyszóval az AKadémián semmi esélye a gyógyulásra (amúgy sem valószínû hogy még valaha teljesen rendbe jöhet)...Az, hogy vágóba kerül, az attól függ, hogy a kupec, aki a selejtet szokta vinni, mit tud vele kezdeni. Mivel elég jól néz ki, egy kis praktikával el tudná passzolni hobbi vagy iskolalónak is, csak hát onnan rövid út vezetne a vágóba, mert tényleg nem használható rendszeres munkára. Ezért kéne segíteni rajta... Ha van még kérdés szívesen válaszolok

#5771 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 4. - 19:44

Feldobom a témát a Maderonosoknak. ;)

#5772 omar

omar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 138 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 5. - 9:45

Sziasztok!!!!!!!!!!!! :) Még élek ám!!!! :yeah: Kicsit el voltam tünve ,de olvasgattam azé ,hogy mi újság erre fele és remélem most már többet hozá tudok szólni én is a dolgokhoz! Most végre én fogok elõször megköszönteni valakit :D BODOG SZÜLINAPOT ATIKA!!!!!! :kocc: :yeah:

Edited by omar, 2008 november 5. - 9:47.

#5773 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 5. - 10:15

Jééé Boldogot!!!! :ang: :yeah:

#5774 barnabee

barnabee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 516 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 5. - 19:44

bódog szülinapot atika :D hanyadik is, ja persze most multál husz :dev:

#5775 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 6. - 21:09

Boldog szülinapot Atti! Bírom ezt a novembert... :dev:

#5776 Baby Queen

Baby Queen

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 510 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 8. - 19:51

Boldog Szülinapot!

#5777 Kelly anyu

Kelly anyu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 606 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 11. - 8:17

Köszönöm a jókívánságokat! Atika

#5778 Préri

Préri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 163 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 11. - 20:11

Hoztam egypár új képet!
Préri, az kell neki, ami a legkisebb! :D
Bangajószág
Az egyenesfarkú ló!
Kuty
Ribizló(li)

#5779 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 11. - 20:17

:D Jók a képek!!

#5780 gustilo

gustilo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 14. - 19:06

Enjoy! :yeah:

#5781 Préri

Préri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 163 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 15. - 16:42

Posted Image
EZ jó volt!!!

Edited by Préri, 2008 november 15. - 16:43.

#5782 chestnut

chestnut

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.357 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 15. - 23:19

Akkor ezt nektek! :yeah:

#5783 Préri

Préri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 163 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 17. - 13:24

Az én egyik kedvencem!!! :yeah: :yeah:

#5784 Dodóóó :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 67 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 18. - 22:03

Sziasztok! úúúú ez a Deltás nagyondurva.. :hu: annyira iszonyat belegondolni, hogy vannak emberek, akiknek semmit nem jelent egy állat élete, ha már az, tegyük fel, nem "használható" nem hoz pénzt. Mi lenne ha az emberekkel is ezt csinálnánk? Az akadémián is nagyon durva dolgok történnek a napokban.. Chyki hogy vagy?

#5785 Kelly anyu

Kelly anyu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 606 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 19. - 8:21

Milyen durva dolgok történnek a napokban? Ez a hideg... :eek: Nem akarom!!!!! :nem: Lefagy a kezem reggelente, minden csupa zuzmara, befagynak a csapok... kopog a lovak patája alatt a föld amikor vágtatnak ki a legelõre... mondjuk inkább kopogjon, mint cuppogjon... :rolleyes: Mostanában nem nagyon írtok. Mondjuk én sem... Mindenki ezerrel dolgozik?

#5786 Baby Queen

Baby Queen

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 510 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 20. - 16:15

Kelly anyu! Magán ment...

#5787 Préri

Préri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 163 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 20. - 18:52

Nem tudjátok véletlenül hogy az Alabárdos ott van e még az akadémián? Valamikor régen lovagoltam rajta, érdekelne mi lett vele!

#5788 Delta

Delta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 72 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 20. - 19:16

Alabárdos még ott van, és jól megvan, ugyanúgy dolgozik, mint eddig :)

#5789 Préri

Préri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 163 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 20. - 19:50

még mindíg szokása a szembejövõ után fordulni mint régen? (így törtem ujjam :D )

#5790 Delta

Delta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 72 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 20. - 20:53

Hát most már kb. egy éve nem láttam munka közben csak utána, de két éve még csinálta :dev:

#5791 gustilo

gustilo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 21. - 7:55

Hú, Alabárdosra még én is emlékszem. :D És most itt hagytok minket többieket kétségek között, hogy most milyen durva dolgok történnek az Akadémián? Szegény vidékiek szeretnék tudni, mi zajlik a lovasélet fellegvárában... :gm: Egyébként megvagyunk, dolgozgatunk, és nem történik semmi különös. :D

#5792 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 21. - 22:30

Én csak azt hiszem, hogy van Isten... :ang: A többi nem lényeg. Tényleg. :)

#5793 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 22. - 11:36

Akkor ez jó hír és nagyon-nagyon örülünk. :ang:

#5794 Baby Queen

Baby Queen

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 510 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 23. - 21:04

Ennek én is! :ang: Ha van egy kis idõd és küldenél magánt...akkor megköszönném Almelita!

#5795 gustilo

gustilo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 24. - 21:02

Szembetalálkoztunk tegnap egy "nagy"lovassal. Battyogunk egymás felé, kutyák megörülnek neki, mint állat (hiszen lehet, hogy õ is velünk jött ki, csak hirtelen nem ismerték meg, de az örülésbõl baj nem lehet, úgyhogy... :D ) ; odaérünk egymás mellé, megáll mellettem. Szép nagy, sötét, ideges lovon ül a csávó, lenéz ránk, majd megkérdi: Ez egy póni? Anyád, gondoltam, de azért udvariasan válaszoltam.... :dev: Aztán indul mindenki a saját dolgára. Illetve mi csak indulnánk. Bella úgy gondolta, oké, hogy eddig egyedül szenvedett velem a prérin, na de most itt egy másik ló! Tehát amint azok elindultak, reflexbõl fordult utánuk. De sikerült lebeszélni. Minek következtében majdnem orra estünk a vetésben. Merthogy az a fránya partoldal vagy fél méterrel magasabban volt, mint az út. :gm: Azt hiszem, ilyet csak az érezhet, aki ült valaha kislovon (na jó, a póni is számít): a föld egyébként is állandóan közel van, de ha egy ilyen kis jószág hirtelen nagyot lép fölfelé, és gyakorlatilag a lábfejed mellett látod meg a frissen sarjadt növényeket, hát, az nem egy felemelõ érzés. :gm: Aztán még jártunk a faluban is, ismeretlen utakon ki-be, és mégis hazataláltunk. Szóval jó volt. :yeah: Élménybeszámoló vége. ;) Ja, mégse, eszembe jutott még valami: a hirtelen lehûlés jót tett a lóállatnak. Azóta élénken megy elõre, üget, vágtázik rendesen, nem fárad ki a hosszabb szakaszokon sem, sõt, a múltkor majdnem le is rakott. :eek: Akkorát alámbakolt, hogy csak lestem; ki gondolta volna, hogy olyan magasra képes megemelni azt a nagy seggét?! :kir: De persze a lendület csak addig tart, amíg többen vagyunk. Amint egyedül mentünk ki, jött a szokásos vánszorgás. Ezt lépésben Cherry is tudja, Ches tudna mesélni... :kv: Na de ügetésben...! Az a "kis dühös szõrgolyó" specialitása! Végrehajtása a következõ: adom a segítséget, közben buzgón csettegek, mire a ló hatalmas lendülettel elindul ügetésben. Lendíti a lábait, dolgozik alattam, hogy nem gyõzöm kiülni, szuszog ezerrel, mintha az erõfeszítés miatt alig kapna levegõt - és ha véletlenül oldalra nézek, a fák mozgásából rögtön levonhatom a következtetést: az óriási elán ellenére sebességünk nem több, mint 3 km/h. Kb. Ennél még sétában is gyorsabbak vagyunk. :dev: Mindegy, azért imádom. :ang: Na jó, tényleg befejeztem.

#5796 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 24. - 22:33

:D

#5797 Dodóóó :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 67 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 25. - 19:37

Látom azért mindenkinél zajlik az ééélet. :) barnabee? nálatok? lógsz nekem egy telefonszámmal :huh:

#5798 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 25. - 21:28

Boldogot Cucu :yeah:

#5799 cucu

cucu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 88 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 25. - 22:11

Nagyon szépen köszönöm! :)

#5800 barnabee

barnabee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 516 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 26. - 20:39

boldogot cucu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!