Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Lovam van!

• Please log in to reply
5682 válasz a témához

#5641 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 27. - 22:34

Hoztam nektek fotót Meséről :) A herélésen túl vagyunk, még a papirozás és vérvétel van előtte, de lassan majd már lehet őket összeengedni. Addig is elfér a konyhában .... :D :D  persze van ám saját kis boxa (teljesen méretarányos) :)

Attached Files

Edited by chyki, 2014 március 27. - 22:39.

• mercedes79 és Kistáltos kedveli

#5642 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 28. - 8:19

Nem szép dolog Mufurc úr lakosztályában lépcsőt rakni a bárpult elé. De azért rendes, hogy beengedett.

• Lótuszvirág, chyki és fafaragó kedveli

#5643 Mocca

Mocca

Csikó

• Fórumtag
  • 870 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 22. - 10:10

Nekem nagyon tetszik a sztoritok.Én rengetegszer érzem az elbizonytalanodást a mai napig is,bármelyik lovammal kapcsolatban.Hullámhegyek-hullámvölgyek...De mikor teljesen kilátástalan és szürke minden,akkor történik velük egy olyan dolog,ami újra megmutatja,hogy mégis azon az úton járok,ahol kell. :)

• Otília kedvelte

#5644 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 26. - 13:36

Mufurc ùrral azaz Mesével bajban vagyok. Zseri nem egy balhés alkat de a pòni kihùzza nála rendesen a gyufát. Folyamatosan piszkálja majd amikor Zserinél szakad a cérna akkor kirùg rá :-( pont első lábtő meg csüd... tiszta pukli a mamlasz a mexikòi vegyes keveréket fásliztam egy hétig a lábára. Emberrel tök jò fej. Szeretgethető, bùjik lovagolhatò, szépen tanulja hol a helye a világban, rendesen feladja a leckét mi lenne a legjobb...

#5645 Gisari

Gisari

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.724 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 26. - 15:35

Úgy tudom, nagyjából két hónap, mire a herélés után a hormonok hatása teljesen elmúlik, hátha még javul a helyzet.

#5646 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 26. - 22:33

Bìzom benne. De az a csùcs amikor beleharap Zseri farkába és hùzza mint egy rossz gyerek....

#5647 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 26. - 23:21

Hogyan is szokta az ifjú hódító felhívni szíve hölgye figyelmét? Meghúzza a copfját vagy a lófarkát. Gyere velem játszani! Lehet, hogy nem is Mufurc a mufurc.

#5648 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 27. - 10:23

:-D

#5649 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 9. - 22:29

Na úgy nézem, lassan kezdenek összeszokni. Mese megtanulta hogy akármilyen nagy állat a Zserbó, nem eszi meg, igy ő sem támad vissza, egész nyugisan elvannak. Persze megy a móka ha éppen elfogyott a széna (vagy már szétfeküdték, belepisiltek, esetleg betaposták a földbe alaposan)  és unatkoznak. A póninak kialakitottam két vészkijáratot, ha úgy érezné sok neki a nagy ló "gondoskodása",anélkül hogy a másik utána tudna menni be tud menni a kis boxába vagy egy elkeritett részre. De úgy veszem észre hogy nyugodott is :) Megjött a vérvétele, de a lóútlevét még  várom. Kezd kikerekedni, szépséges kis póni. Nagyon jópofa, amikor esti beengedés van, megáll a boxa előtt, megvárja amig megkapja a napi vakargatás adagot és utána vonul be. :)

• juice és astocki kedveli

#5650 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 10. - 7:41

Csak nehogy visszájára forduljon :D

Fiatal lovam megkapta plüssjátéknak a barátom shetlandját, már egy-két éve. Jókat játszanak, dorbézolnak. Egyik reggel észrevettem,véres a torka a nagynak. Nem vészes, de nem értettem, beakadni nem tud, a többiek nem bántják. Kiderült, a sheti vérpóni, szétharapta :D Nem vészesen, de eléggé begorombulhatott, ha valódi harapást produkált.

#5651 Marvin

Marvin

Új vendég

• Fórumtag
  • 11 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 2. - 12:31

Készítettem egy videót a lovaimról lovasíjászat gyakorlás közben. Még nagyon amatőr vagyok, ezt nézzétek el, de a lovak aranyosak! :D

https://www.youtube....h?v=PChe-yHhXbw

Tök jó lovasíjász pályám van, csak sajna rövidesen be fogja nőni a szója...

Edited by Marvin, 2014 június 2. - 12:35.

#5652 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 2. - 12:57

Valóban nagyon aranyosak vagytok! :)

#5653 endy.papa

endy.papa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 751 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 2. - 15:49

Készítettem egy videót a lovaimról lovasíjászat gyakorlás közben. Még nagyon amatőr vagyok, ezt nézzétek el, de a lovak aranyosak! :D

https://www.youtube....h?v=PChe-yHhXbw

Tök jó lovasíjász pályám van, csak sajna rövidesen be fogja nőni a szója...

Azért nem állnék a doboz helyére.

#5654 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 6. - 13:27

Szia, Marvin!

Nagyon tetszik, amit és ahogy csinálod (ügyesen, lelkesen, szeretettel...) Helyesek a lovaid -> a hucul jó választásnak tűnik - csak így tovább... :wink:

#5655 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 6. - 17:20

Szerintem nagyon ügyes vagy, a lovad szépen átengedően teljesít, nem figyel a többi lóra csak rád, így tovább, tetszik ahogyan az egészhez hozzá állsz!

• fafaragó kedvelte

#5656 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 6. - 21:22

Csak fele ilyen engedelmes lenne Csinos ,már boldoggá tenne! :smile2: De nem ő egy igazi makrancos hölgy :biggrin: de azért így is szeretem :smile2:

• canossa kedvelte

#5657 Marvin

Marvin

Új vendég

• Fórumtag
  • 11 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 7. - 8:10

Köszönöm mindnyájatoknak a kedves szavakat!

#5658 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 15. - 14:24

Marvin, klasszak vagytok együtt :) 

Jelentés pónifrontról: szépen elvannak igazi Stan és Pan a két lóállat. Most hozattam egy traktorgumit hogy a széna kevésbé menjen pocsékba, eddig nem volt gond a szénakörül (mive hamar széthúzták - és betaposták- de odafértek mindketten..) ám most a póninak igencsak ügyeskednie kell hogy a szénához jusson, hozzáteszem eléggé leleményes. Most ugye a "tálhoz" már nem engedi oda Zseri, igy muszáj elcsalnia, amit megold azzal hogy bemegy a nagyló boxába, majd amikor az elindul utána hogy vajon ott mit talált, sprint az etetőhöz... Zserbó még kb 5 percig bootol, hogy akkor most mi is van, addig Mese-póni tömi a fejét, aztán amikor a zsiráfunknak leesik a tantusz akor nekiindul pónit kergetni... hát teljesen készek. Szoktam annyit röhögni... de persze ebből az a tanulság hogy kell még ey traktorgumi és akkor még le is mozgatják majd egymást a két gumi körül keringve. 

#5659 Tom Forest

Tom Forest

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 30. - 13:47

Chiky!

Ez aranyos! Nálunk is traktorgumiból van a tál. Két ló, két gumi. De így is mellészórják, mert sétálva, tátott szájjal kell bámészkodni. :hu:

Az elcsalással az a baj, hogy jellemzően teli pofával megy a lopás, és az első rágcsálástól szórja szét a tolvaj amit a szájában el tudott lopni. Két guminál jobbak az esélyek a békés nyammogásra, bár vannak kedves karámtársak, akiket már önmagában az is kihoz a sodrából, ha a másik ló eszik. :angry:

Másik "előny" hogy ha éhesek a gumit rugdossák, és nem kaparnak, mint előtte, így a paták is épebbek, mióta van "tányér".

Hátrány: a gumi belső oldalfalában összegyűlik a csapadék, amitől beposványosodhat a széna. Megoldás: ki kell vágni egy "körgyűrűt" a gumi földön fekvő oldalából, hogy a tartása is megmaradjon, de a víz is ki tudjon belőle folyni.

#5660 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 30. - 15:50

Köszi a tippet a két gumi már pipa azóta békében elvannak. Bár pónink nem hagyja a szénát a körben mert éppen befér mind a négy lába áll a gumiban és kieszi... végülis mindegy hogy azért kapták hogy ne tapossák össze...

#5661 Tom Forest

Tom Forest

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 30. - 20:46

Túl nagy a traktorgumi átmérője. (Belefér a póni. :gm: )

Nálunk azért lett bevezetve, hogy ne 10 négyzetméteren szórják szét az egy evésre valót. Szépen szétcseszték, beletaposták a sárba, arra élvezettel rátrágyáztak, rávizeltek, majd böbögtek, hogy éhesek. Úgy 20 cm vastag posvány alakult ki 2-3 nap alatt. Utána hiába tetted rá a frisset, már "büdös" volt a finnyásainak. (Köretetőre nem volt pénz, egyébként sem egyszerű beledobni egy nagybálát traktor híjján. :unsure: )

• chyki kedvelte

#5662 endy.papa

endy.papa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 751 hozzászólás

Közzétéve 2014 július 1. - 6:59

Túl nagy a traktorgumi átmérője. (Belefér a póni. :gm: )

Nálunk azért lett bevezetve, hogy ne 10 négyzetméteren szórják szét az egy evésre valót. Szépen szétcseszték, beletaposták a sárba, arra élvezettel rátrágyáztak, rávizeltek, majd böbögtek, hogy éhesek. Úgy 20 cm vastag posvány alakult ki 2-3 nap alatt. Utána hiába tetted rá a frisset, már "büdös" volt a finnyásainak. (Köretetőre nem volt pénz, egyébként sem egyszerű beledobni egy nagybálát traktor híjján. :unsure: )

Köretetőbe nem a szénát kell rakni, hanem a szénára(bálára) a köretetőt.

#5663 Tom Forest

Tom Forest

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2014 július 1. - 7:38

Köretetőbe nem a szénát kell rakni, hanem a szénára(bálára) a köretetőt.

Igen, így korrekt.

Ha pontosan akarok fogalmazni, akkor azzal, hogy a bálára ráteszem a köretetőt még nem oldottam meg a problémát, mert a lovak a karámba vannak bezárva és nem férnek hozzá. :P

Tehát kell valami, ami a karámban lévő köretetőbe juttatja a bálát. Hóban, bokáig érő sárban, szarban h.gyban. Ráadásul keményre húzott nagybálákat.

Nekem meg (még :unsure: ) nem futja Johnny szarvasra vagy MTZ-re, (el se férne :rolleyes: ). Úgyhogy a sorrend: guriguri, villa, gumi, gerebje, sör, vigyor. :cheers:

#5664 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2014 július 1. - 9:12

Nálam köretető van, 80cm és 100cm magas elemekből lehet összeállítani, 100cm szélesek, alul lemez, felül betonvas rács van behegesztve a 3/4 colos cső keretbe.

A rendesen összebálázott 160-asat is simán elgurítom, de ha lehet 130-asakat veszek. Jégen, sárban szopó, volt olyan, hogy raklapokat pakoltam le, azon gurítottam. Ha a helyére kerül a bála, felállítom, körérakom az elemeket, és leszedem a hálót. Az elején így is kitúrják egy részét, de napi 2x visszapakolom, ami még száraz, így nem sok veszik kárba.

A köretető azért jó, mert elég távol tudnak állni egymástól, szemben is, oldalt is van hely, és egy idő után megunják a körbe-körbe járkálást.

#5665 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2014 július 5. - 10:08

vki egyszer itt a forumon mutatott egy olyan megoldást h láda annak a tetejére egy akkora "drótháló" amekkorán befér az orra és ahogy fogy a széna megy le a rács is. ő azt írta így nincs pazarlás. az nem lenne jó nektek is? nekem nagyon tetszett az ötlet

#5666 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2014 július 5. - 12:22

Ilyesmin én is gondolkoztam, de nálam tuti kipróbálnák hogy belefér e a patájuk.... :S

#5667 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2014 július 5. - 12:29

na igen az nem lenne mókás :( még a ládát meg tudja csinálni az ember ugy h ne férjen bele a lába de a hálós részt már nem...
és ha szénahálóból van etetve akkor is pazarolnak?

#5668 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2014 július 5. - 12:35

Szénahálón is gondolkoztam de nem találtam még elég nagyot amibe belefér egy napközi adag egy lóra (Zserinek ez kb. 15-20kg széna mivel hatalmas ) és könnyű lenne megtömni... mondjuk egy hálót teriteni a gumiban a szénára sem rossz gondolat, mivel kilöki... láttam is ilyen megoldást anno,  de itt is ha belelép ? Az igazi az lenne ha az ő magasságához két gumit tennék egymásra , de akkor a póni maradna éhkoppon. 

Edited by chyki, 2014 július 5. - 12:42.

#5669 Tímea

Tímea

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 153 hozzászólás

Közzétéve 2014 július 5. - 13:40

Hm?
hockeynet.jpg

#5670 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 július 5. - 14:01

Szívószálat is kapnak hozzá?

• Vikil kedvelte

#5671 Vikil

Vikil

Új vendég

• Új tag
  • 28 hozzászólás

Közzétéve 2014 július 5. - 14:23

ki tudja belőle enni?

#5672 Tímea

Tímea

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 153 hozzászólás

Közzétéve 2014 július 5. - 16:09

Nem hiszem, hogy kizárólag ilyen szűk lyukú hálót lehet hozzá használni...

#5673 endy.papa

endy.papa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 751 hozzászólás

Közzétéve 2014 július 5. - 18:30

Szénahálón is gondolkoztam de nem találtam még elég nagyot amibe belefér egy napközi adag egy lóra (Zserinek ez kb. 15-20kg széna mivel hatalmas ) és könnyű lenne megtömni... mondjuk egy hálót teriteni a gumiban a szénára sem rossz gondolat, mivel kilöki... láttam is ilyen megoldást anno,  de itt is ha belelép ? Az igazi az lenne ha az ő magasságához két gumit tennék egymásra , de akkor a póni maradna éhkoppon. 

Futball csapat leselejtezett kapuhálója?

#5674 Rontó

Rontó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 632 hozzászólás

Közzétéve 2014 július 5. - 20:08

az a rácsos sztori is ilyen sűrű rács, mint ez a háló, a patája közel sem fér bele. ismerősöm etet így, mivel úgy tartja a lovait, hogy naponta csak 1x tud nekik enni adni, így nem az van, hogy fél napig zabálnak, fél napig koplalnak, hanem a napi adag (amit más 3 részre osztva villáz) kitart egész nap. kb 5x5 centis rácsháló.

ja és 1 szál széna se megy pocsékba. az ő lovai gurulnak, bár nem is használja őket.

#5675 Rontó

Rontó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 632 hozzászólás

Közzétéve 2014 július 5. - 20:11

na ilyen! jó lehet több, mint 5x5 a lyuk...

#5676 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2014 július 5. - 20:41

Ez ugyan nagy köretetőre van, de traktorgumira is optimalizálható ötlet:

https://www.youtube....h?v=x50xa9eD8FA

Most kedvet kaptam a kísérletezésre. Bár nálunk alap hogy a póni patája nem férhet bele, így a széleslukú szénaháló kilőve. Sima szénaháló nagyobb fajta elég lehet? Felfüggesztésre ötletek?

#5677 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2014 július 6. - 15:37

Ha az ilyen és ehhez hasonló etetőket nálunk tesztelnék, szerintem végül egyről sem kerülne fel videó:-)

Én teljesen el vagyok hűlve a videókon szereplő lovak nyugalmától, "rendességétől". 

Pl: a hidegvérűek nálunk azért kapják fém lábasból az abrakot, mert azt ki lehet kalapálni, ha rálépnek, ráülnek, ...........................

A szupererős biaxiális georácsot letépték az etetőjük széléről ( mi legutóbb ezzel próbálkoztunk ), meg úgy hobbiból egyszerűen bármit tönkretesznek. 

Én ilyen dobozokat, hálókat elvből nem mernék a lovak területén belül hagyni. A traktor gumi jónak tűnne, biztonsági szempontból, de túl sok kellene belőle, meg abból is pazarolnak bőven. Így nálunk maradt a  balhés szekciónál a villanypásztor alá etetés hosszan, a nagy ménesnél meg simán berakva pár körbála, amit egyik télen elpazarolnak, abból piszok jó humuszom van rákövetkező éven.

#5678 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2014 július 7. - 8:09

Mi eddig sima nagylyukú szénahálóból etettünk, de egyrészt rengeteget pazaroltak, másrészt kb. 15 perc alatt elpusztították. Úgyhogy 2 ilyen szénahálót vettünk (bevallom, az árán húztam először a szám). De élőben kellemes csalódás volt, mert hatalmas, rengeteg széna belefér és azért elég jól elfoglalja őket. Az elején nehezen jöttek rá, hogyan is kell enni, így egész éjszaka, még reggel is volt benne. Most már kitapasztalták, de így is bőven kitart nekik éjszaka. Tömni sem nehéz (mi felakasztjuk az egyik hurkot valamire és úgy könnyen meg tudjuk tömni). Majd ma csinálok képet, ha érdekel valakit. :)

#5679 Vikil

Vikil

Új vendég

• Új tag
  • 28 hozzászólás

Közzétéve 2014 július 8. - 12:12

Belefér 1 kis bála széna?

Mi eddig sima nagylyukú szénahálóból etettünk, de egyrészt rengeteget pazaroltak, másrészt kb. 15 perc alatt elpusztították. Úgyhogy 2 ilyen szénahálót vettünk (bevallom, az árán húztam először a szám). De élőben kellemes csalódás volt, mert hatalmas, rengeteg széna belefér és azért elég jól elfoglalja őket. Az elején nehezen jöttek rá, hogyan is kell enni, így egész éjszaka, még reggel is volt benne. Most már kitapasztalták, de így is bőven kitart nekik éjszaka. Tömni sem nehéz (mi felakasztjuk az egyik hurkot valamire és úgy könnyen meg tudjuk tömni). Majd ma csinálok képet, ha érdekel valakit. :)

#5680 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2014 július 8. - 18:35

Nekünk elég nagy és tömör kisbáláink vannak, abból nem fér bele egy egész (de kb. fele igen). Csináltam képet is. Mellette az "extra nagy" méretű szénahálónk, amibe negyedannyi széna sem fér. A kislyukúba pedig még fért is volna. Abszolút nem pazarolnak, nem tudnak habzsolni és jól elszórakoznak, míg kihuzigálják a szálakat. (Bár ők ezt szerintem nem a "szórakozás" szóval illetnék.  :gm: )

Edited by mi.kinga, 2014 július 8. - 18:39.