Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Bertalan Zsolt lóakupunktúra- masszázs- ostheopathia tanfolyamai/ kurzusai

• Please log in to reply
589 válasz a témához

#521 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 24. - 17:57

Sosem fogom megérteni mitõl lesz valaki több, ha egy másik embert megprobál negatív fényben feltüntetni??? Tudod Zsolt ebben csak az a fura, hogy András sem irányodban, sem más irányában soha nem tesz pejoratív, lenézõ megjegyzéseket, s nem utólsó sorban sokak számára elismert szakember. Mindenkinek aki pediglen kételkedik annak csak ajánlani tudom Andrást, mert lehet nem a szavak embere, de az általa kezelt lovak, lovaim rendbe jöttek és azóta is vannak. Igyekeztem valahogy elfogadni a hozzáálásodat, de eddig nem bizonyosodott be, hogy te bármivel is jobb-rosszabb lennél nála, max más, a másságot elitélni pediglen bün. :ang:

#522 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 24. - 18:51

No akkor...

A Te eddigi interakcióid és tapasztalataid mondatják veled azt amit. Azok a Te tapasztalataid és nem az enyémek. A "Tanulságos" pedig nem negatív jelzõ.

Egyenlõre amíg engem úgy hívnak fel,hogy "Deugye maga nem veri gumikalapáccsal hátba a lovat?!" , addig azt gondolom jogos a kritika. Amíg az elmúlt idõben több olyan lovat kezeltem ami mögé nem lehetett beállni vizsgálni,mert seggbe vágták gumikalapáccsal és FÉLT, addig nagyon nincs mirõl beszélni.(lásd "vicces" megjegyzés a ló aurájáról)
Az osteopathia MANUÁL terápia...azaz kézzel és semmi mással,hajtjuk végre a fogásokat. Nem kell hozzá SHOW mûsor!!!

A másságot addig fogadom el,amig valaki a SAJÁT élete felett rendelkezik, mert ahhoz semmi közöm. Azonban amikor "terápia" címszó alatt ilyet mûvelnek akkor felemelem a szavam,mint ahogy tettem akkor is amikor megtudtam,hogy 3 napos tanfolyamon "oktatják" az osteopathiát.

Akik láttak engem lovat kezelni azok tudják,hogy van különbség, a lovak pedig érzik,hogy van.

Ló osteopathia

második rész

Látod a különbséget?! ( nem az,hogy azóta nemet váltottam! :D :D )

Edited by LANDGRAF, 2012 január 24. - 19:08.

#523 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 24. - 20:26

Nem, nem látom! Max a két videjó minõsége, tárgyilagossága közt! András ugyanígy végigcsinál mindent, egyik lovam sem félti a hátúlját. A gumikalapácshoz nem tudok hozzá szólni, hogy kell e vagy sem, de mûködik. András könyve hihetetlen részletességgel magyarázza el az izületek mozgásait, azok mozgatásának lehetõségei, mikéntjét, tornáztatását. Nem vagyok szakember, 12 éve dolgozik András nekem és más ismerõseimnek és senkinek nem volt eddig panasza. Engem is szoktak felhívni úgy, hogy ugye én nem fogog a ló fülébe sutyorogni, mégsem húzom le a suttogókat, natural horsmeneket, erõszekmentes lókiképzõket...sõt ha tehetem igyekszem tanulni tõlük, s nem szégyellek megnézn valakit élõben többször, s ha netán nem értek egyet a módszerével, legfennebb nem alkalmazom, de nem dolgozok ellen. Azt gondolom ez egy "egovita", s mivel az én egom rendben van, így nincs tovább mirõl csevejni :D , további kellemes napot.

#524 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 24. - 21:15

Neked is.

#525 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 25. - 8:18

Sosem fogom megérteni mitõl lesz valaki több, ha egy másik embert megprobál negatív fényben feltüntetni??? Tudod Zsolt ebben csak az a fura, hogy András sem irányodban, sem más irányában soha nem tesz pejoratív, lenézõ megjegyzéseket, s nem utólsó sorban sokak számára elismert szakember.

Mindenkinek aki pediglen kételkedik annak csak ajánlani tudom Andrást, mert lehet nem a szavak embere, de az általa kezelt lovak, lovaim rendbe jöttek és azóta is vannak.

Igyekeztem valahogy elfogadni a hozzáálásodat, de eddig nem bizonyosodott be, hogy te bármivel is jobb-rosszabb lennél nála, max más, a másságot elitélni pediglen bün. :ang:

Nem ismered eléggé a "doktorúr"-at!
Nem szabadna lóhoz nyúlnia! Köztörvényes bûnözõ!

#526 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 25. - 9:00

Ahogy látom-hallom az évek során, 2 tábor van: akik lehívják ide-oda kezelni, azok istenítik, akik meg közelebbrõl ismerik, azok - enyhén szólva - nem.

#527 hubertus

hubertus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.809 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 25. - 9:02

S.A.-t egyszer engedtem a lovam közelébe, most már nemhogy gumikalapáccsal, baltával kergetném el.

#528 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 25. - 13:00

Ahogy látom-hallom az évek során, 2 tábor van: akik lehívják ide-oda kezelni, azok istenítik, akik meg közelebbrõl ismerik, azok - enyhén szólva - nem.

Ez mindenkivel így van.

#529 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 28. - 19:57

Ori! 287 tag 50 fénykép és 21 dokumentum.(Ilyenek és ehhez hasonlók!) ;) Meridiánok és a pata A napokban olvastam egy érdekes megfigyelésrõl, melyet Are Thorensen norvég akupunktõr és állatorvos írt le.(Aki amúgy szerintem egy zseni. „Ting pont” terápiája egyedülálló és amióta megtanultam lényegesen hatékonyabban dolgozom sokkal kevesebb tûvel) Megfigyelte,hogy a lovak pata szarujának vérellátása és ezáltal a szaru növekedése összhangban van az adott területen végzõdõ meridiánok energetikai állapotával. Amikor a meridián „Tele” állapotban van, azaz energetikailag túltelített, akkor ott a szaru gyorsabban növekszik( jobb a keringés). „Üres” állapotban, amikor a meridián energetikailag alacsonyabb szinten van, akkor a szaru lassabban növekszik( rosszabb a keringés). Ez a dinamikus állapot változás a pata szarun is különbözõ hullámok formájában látható. Hasonló egy picit a fa évgyûrûihez. A ló 12 meridiánja közül 10 a pártaszélen kezdõdik vagy végzõdik ,2 pedig a sarokvánkosok között.Ezeket a kezdõ- és végpontokat nevezzük Ting pontoknak.Na most! Ez a jó ember megfigyelte,hogy hasonlóan az emberekhez, a lovak is nem egyformán terhelik a hordozószélüket. Elkezdte figyelni és rájött,hogy a ló megpróbálja a lépésével korrigálni a zavart meridián energetikai állapotát. Azaz pl. „Üres” vagy „Tele” állapotban lévõ meridiánt úgy, hogy az õt befolyásoló meridiánt( meridiánokat) kezeli. Mit jelent ez a gyakorlatban? pl. ha a Tûz elem meridiánjai (melyeknek kezdõ pontjai az elülsõ pata külsõ szélén találhatóak)) „Üresek” akkor a Tápláló ciklus szerinti Fa elemet (melyeknek a kezdõ pontjai a hátulsó pata belsõ oldalán vannak) terheli. Azaz a ló a hátsó végtag mediális oldalára lép. Ha azt az oldalt jobban terheli,akkor az egész végtag statikája megváltozhat és pl. könnyen csánkproblémákhoz vezethet, esetleg „kifelé tekeri a csánkját”. Ha viszont ugyanez az elem ( Tûz) „Tele” állapotban van- jobban növekszik a szaru- akkor a Szabályozó ciklus szerinti Víz elemet terheli jobban, mely a hátulsó végtag laterális és kaudális részén található. Ami olyan tüneteket produkálhat,hogy a ló jobban a „sarkára lép” vagy „befelé tekeri a csánkját”. Ugye milyen érdekes?

#530 Spanishereit

Spanishereit

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 30. - 9:03

Tényleg érdekes ! sõt, elgondolkodtató :rolleyes: KÖSZI

#531 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 30. - 9:17

LAndgraf, kedves vagy, és valóban nagyon érdekelne, de nem hagyom magam beterelni az akolba. :nem: Igazából nem is egészen világos, te miért fáradozol ezen. :rolleyes: Mert ezt a tartalmat máshol is meg lehetne jeleníteni, ugye. Megjegyzem, az utóbbi idõk hozzászólásait olvasgatva nagyon nem vagyok egyedül. Azért köszi, hogy ezt láthatóvá tetted. :ang:

#532 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 30. - 10:50

Ez mindenkivel így van.

Nem feltétlenül. :cool:

#533 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 30. - 20:03

LAndgraf, kedves vagy, és valóban nagyon érdekelne, de nem hagyom magam beterelni az akolba. :nem: Igazából nem is egészen világos, te miért fáradozol ezen. :rolleyes:
Mert ezt a tartalmat máshol is meg lehetne jeleníteni, ugye.
Megjegyzem, az utóbbi idõk hozzászólásait olvasgatva nagyon nem vagyok egyedül.
Azért köszi, hogy ezt láthatóvá tetted. :ang:

Annyi vagy amennyit adsz! :)

Miért csinálom a blogot? Mert meguntam,hogy a paci.hu-n minden szakmainak látszó témát vagy hozzászólást percek alatt "elbaromkodnak". Az "akol",ahogy Te nevezed pedig arccal-névvel-lakhellyel-képekkel sokkal sokkal személyesebb és tetten érhetõbb...ezért eszmecsere van, viszont nincs "baromkodás". Van olyan,hogy nem értünk valamiben egyet,azonban szigorúan szakmai, elvi alapon ütköztetünk véleményt. A játékszabályokat én szabtam és szabom. A FB lehetõségei sokkalta alkalmasabbak arra,hogy egy képre közvetlenül több vélemény-észrevétel érkezzen...ezért könnyebb játékosan tanulni,összehasonlítani stb stb.
Nem áll szándékomban beterelni Téged sehova...miért is tenném?! :D

#534 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 31. - 7:59

Félreértettél, nem a pacira kívántalak visszacsalogatni, és természetesen nem a blogodat minõsítettem, hanem a felületet, amit használsz. Ilyen formában ez bizony árukapcsolás, nem férek hozzá a tartalomhoz, csak ha bereggelek oda, ahova amúgy a legkevésbé se akarok...így értettem a terelést. ;)

#535 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 31. - 8:30

Ori! A XXI. század legnagyobb és legsokoldalúbb reklámfelülete a FB.Ingyenes. Reklámozni többféleképpen tudja magát az ember.(Jó bor és a cégér esete) Én azt a módszert választottam,hogy információt is terjesztek és cserélek,mert szerencsére, a tagok eléggé aktívak...

#536 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 31. - 8:47

Több az, mint reklámfelület, de hagyjuk. Te így látod, én meg másképp. ;)

#537 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 31. - 9:23

Több az, mint reklámfelület, de hagyjuk. Te így látod, én meg másképp. ;)

Próbáltad? Nem. :D

#538 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 31. - 10:41

:D amúgy minden félelem/elutasítás egy blokk. Minden blokkal feladata van az embernek! :D

#539 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 31. - 10:46

Szerintem ne menjünk át lelkisegély szolgálatba. ;)

#540 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 31. - 10:58

:D
amúgy minden félelem/elutasítás egy blokk. Minden blokkal feladata van az embernek! :D

Így van, a blokkot ki kell fizetni! :dev: :D

#541 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 31. - 16:27

Így van, a blokkot ki kell fizetni! :dev: :D

:D :D :D

#542 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 7. - 8:22

Kár érte...

#543 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 7. - 8:52

- Háát... egy szép képbe csúcsán belemázoltak. :(

#544 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 7. - 9:03

Mármint csúnyán - azt akartad írni, nem?

#545 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 7. - 9:31

"Mester"!
Hallhatnám a szakmai véleményedet, vagy megállapításodat észrevételedet? Kommentárodat?

#546 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 7. - 11:41

:D Válaszoltam. Aztán rájöttem,hogy a megszólítás lehet,hogy nem is nekem szólt! Bocs..."egojáték" volt. :D :D

Edited by LANDGRAF, 2012 február 7. - 11:46.

#547 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 7. - 12:23

:D

Válaszoltam. Aztán rájöttem,hogy a megszólítás lehet,hogy nem is nekem szólt! Bocs..."egojáték" volt. :D :D

Szerintem pedig NEKED szólt!! :cool:

#548 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 7. - 12:42

Jaj, de érzékenyek mostanság az emberek itt a paci.hu-n....és óvatosak!
Na sebaj! ;)

#549 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 7. - 14:11

Langraf , vazze' mondd el a véleményed! :dev:

#550 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 7. - 14:19

-Franke-nak: Persze. Kössz!

#551 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 7. - 14:32

Langraf , vazze' mondd el a véleményed! :dev:

Na ez egyértelmû! :D

#552 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 7. - 18:29

Sz.r lovaglás egy besz.ri lovastól.

#553 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 7. - 19:11

A nagy felvezetés után valami szofisztikáltabbra számítottam :kir: :dev:

#554 FruZsini

FruZsini

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 385 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 7. - 20:21

Szeritem itt nem ennek a színvonalnak kéne eluralkodnia... még ha valakinek ez vicces is, SEM! :rolleyes: :confused:

#555 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 7. - 20:57

;)

#556 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 7. - 21:45

Szeritem itt nem ennek a színvonalnak kéne eluralkodnia... még ha valakinek ez vicces is, SEM! :rolleyes: :confused:

Mostanában nagyon csípõs a hangulatod :D

#557 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 7. - 22:31

Fru, just take it easy and relax! :) Hó van, hideg van, jól esik egy kis viccelõdés... :)
(Vagy ez egy olyan komoly topik? :rolleyes: )

Landgraf, bevallom, magam is velõsebb és részletesebb véleményezésre számítottam. Dehát végülis megragadtad a szarva közt a tõgyit, sz'al értjük. :) Next! (Avagy lapozzunk - ahogy tetszik.)

#558 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 8. - 8:21

Szerintem meg tényleg nem nagyon van mit magyarázni a videón, mert egy zavaros, értékelhetetlen valami ("lovaglás"?)

#559 FruZsini

FruZsini

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 385 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 8. - 8:51

Mostanában nagyon csípõs a hangulatod :D

Igen, mert 1-1 ráérõ ember, egy nem éppen megfelelõ színvonalú hozzászólásra ráröppen, mint az a bizonyos légy a sz.rra... (általánosságban erre az egész paci.hu kócerájra jellemzõ) mert komolyabb témánál áll/ül bambán és csak nézi a képernyõt, de felfogni, beszélgetni róla nem fog, mert nem tud róla.
Ha az itt eltöltött idõt a lovaglásra, képzésre fordítanák az emberek, nem csak ennyit tudnának hozzászólni. Ennyi. Ez a véleményem. És ez bosszantott. :)

#560 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 8. - 9:03

Na akkor egy kicsit komolyabban! Mert Fruzsi megjegyezte,hogy a rövid és velõs hozzászólás,bár egyetért vele , nem az én színvonalam és tiszteljem meg a kérdezõket egy normális válasszal! :) Nagyon nincs mit elemezni,mert sajna a ló és lovas páros között semmiféle összhang nincs. Ez egy bemutató jellegû fellépés és "nyílt edzés"-frakkban és cilinderben. Sajnálom ezt az embert. Komolyan. Szóval,hogy lehettek a tanácsadói ennyire gonoszak,hogy ezt a fiatal srácot ekkora pofon elé kitették. Több és nála sokkal jobb lovas visszautasította ezt a lovat,mert E.G. után nincs értelme,mert nem lehet ( és nem azért,mert G. rosszul lovagol) jól ellovagolni ezt a lovat. Minden egyes lovaglás-verseny csak kudarccal végzõdhet. Más: tisztán látszik a lovon,hogy nem szereti a lovasát és a lovason sem,hogy nem szereti a lovat. Nincsenek egy hullámhosszon. Ebbõl adódik az összes lovaglási hiba. Messi talán valahol említette,hogy lehet,hogy szedálva volt E.G. alatt a ló. Elnézve a mostani produktumot hajlok rá,hogy valami trükk volt a dologban. Az igaz,hogy E.G.-nál a ló a lehetõségekhez képest lóként volt kezelve, ami a Rath gyereknél nem így van...persze,ha valakinek 10.000.000 euro áll az istállójában arra az vesse az elsõ követ aki nem lenne besz.rva. G.-nál még csak azt tudták,hogy nagyértékû a ló, de most pontosan tudják,hogy mennyi. Azért ez egy más pszichés állapot. Na és ez látszik! Más: nem igazán értem,hogy mi a fenének annyit passzázsban mennie a lónak. Gyakorlatilag az edzés alatt végig a legmagasabb összeszedettséget követelõ feladatokat kérte. Ez egyértelmûen fáradsággal jár és ez ellen tiltakozik a ló. Szerintem egy alacsonyabb intenzitású kevesebb show elemet tartalmazó edzéssel jobb képet sikerült volna alkotni. Az meg külön érdekes,hogy E.G. egy hasonló edzésen maga kommentálta,hogy mit csinál,míg itt egy edzõ segítette a lovast...azért ezen a szinten azt gondolom,hogy edzõ nélkül is mehetne. Más: osteopathiás szemmel gyakorlatilag a ló feszessége miatt értékelhetetlen volt a mozgás. Ami tetszett az a lépése,csak nekem kevés volt az "edzés" során.