Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Haszonállatok

• Please log in to reply
4168 válasz a témához

#521 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 2. - 12:08

De gondolom mielõtt megeszed nem ásod el a hóban, hogy ott fulladjon meg. Azért kissé sokat követel néha az a tudomány/áltudomány?

Megállapított tény, hogy az állatoknak is ugyan úgy fáj, mint az embereknek.Õk is szenvednek. Ember tudatosan nem kínozhat élõlényeket a "TUDOMÁNY" nevében. Ez elfogadhatatlan. A primitív népek is megették az állatokat, de eszükbe sem jutott kínozni õket és mindig csak annyit öltek meg amennyi a létfenntartásukhoz szükséges volt.

#522 Hárpia

Hárpia

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 30 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 2. - 15:08

Sziasztok! Az öreg kutyánk ma reggelre megölte (és megette) kisfiam kedvenc tyúkját, egy erdélyi kopasznyakú (fekete) tyúkot. Kerestem a neten, de nem találtam eladót, vagy csak nagyon messze. Ha valaki tud Csongrád vagy Békés megyében ilyen állatot, nagyon megköszönném, ha szólna. Még így is elõttem áll a pillanat, hogy közöljem a rossz hírt, amikor haza jön az óvódából. :( Elõre is köszönöm! Tel.: 20/369-4550

#523 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 6. - 20:10

Nagy a csend itt mostanában! Backnight mi újság felétek? Sajtozgatsz még? Mi eladtuk a kecskéket, csak egyet tartottunk meg. Meg elcseréltük a bakot egy jerkére, erre nem bántja Õ is szegény Böbémet? Böbike egy igazi nyugis kecske, aki nem igazán ijedezik, ezért gondoltam Mancikám utódjának. De mindegyik bántja. Többek között az elõzõ turnus is ezért ment el. Még a bak is bántotta. Most jut eszembe megnézem nincs-e valami hormonális problémája. Még kicsi, remélem nem hermofrodita vagy ilyesmi lesz. Meg a szemére tippelnék még hogy talán rossz. Lehet mert selejt löki el mindegyik magától?

#524 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 6. - 20:27

Sziasztok!

Az öreg kutyánk ma reggelre megölte (és megette) kisfiam kedvenc tyúkját, egy erdélyi kopasznyakú (fekete) tyúkot.
Kerestem a neten, de nem találtam eladót, vagy csak nagyon messze.

Ha valaki tud Csongrád vagy Békés megyében ilyen állatot, nagyon megköszönném, ha szólna.

Még így is elõttem áll a pillanat, hogy közöljem a rossz hírt, amikor haza jön az óvódából. :(

Elõre is köszönöm!

Tel.: 20/369-4550

Nagyobb állatvásárokban kéne próbálkoznod.

azt tudom, hogy a monori kisállatvásárban nagyon jó válszték mindenféle barom-fiból.

#525 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 6. - 20:46

Nagy a csend itt mostanában! Backnight mi újság felétek? Sajtozgatsz még?
Mi eladtuk a kecskéket, csak egyet tartottunk meg. Meg elcseréltük a bakot egy jerkére, erre nem bántja Õ is szegény Böbémet? Böbike egy igazi nyugis kecske, aki nem igazán ijedezik, ezért gondoltam Mancikám utódjának. De mindegyik bántja. Többek között az elõzõ turnus is ezért ment el. Még a bak is bántotta. Most jut eszembe megnézem nincs-e valami hormonális problémája. Még kicsi, remélem nem hermofrodita vagy ilyesmi lesz. Meg a szemére tippelnék még hogy talán rossz. Lehet mert selejt löki el mindegyik magától?

Hát van újság! Azt hiszem az öreg kecském, amelyiknek elhalt az egyik tõgye vemhes. Mindössze talán fél órára átugrott a bak hozzá, de úgy tûnik eredményesen. Hát nem tudom mi lesz a vége, meg tud e elleni és hogy tudjuk etetni a gidákat? Hát most már csak várni tudok és reménykedek hogy nem lesz baj.
Már kevés a tej, mert 2 kecske el lett apasztva, majd valamikor elleni fognak, 3-mat még fejek de már kevés a tej. Úgy akarom az elléseket idõzíteni, hogy mindig legyen tej.Ezért ez a 3 most lesz fedeztetve.
Nem biztos, hogy a kecskédnek van valami baja, mert a békés vagy gyengébb jószágokat is mindig bántják a többiek. Lovaknál is láttam már ilyet. Kutyáknál is.

Edited by Backnight, 2010 március 6. - 20:48.

#526 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 7. - 8:51

Hát, gyengébbnek nem gyengébb, bár kisebb a többinél, de ez szerintem a korából adódik, nem láttam régóta törpekecskét abban a nyájban ahonnan végül is hoztuk. De volt köztük bértartva, lehet visszaütött. Most fölajánlottak egy törpekecskét a nagyért. Egyébként a mostani is ugyanarról a helyrõl jött, így ismerik egymást. Az viszont Nekem is szemet ütött, hogy mennyire békés. És nem a fákat támadja rögtön ha kiengedjük, meg a csûrt, hanem szépen elmegy bóklászni a gazba. Ezért tartanám meg. Minden kecsketartó álma egy ilyen kis tünemény.

#527 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 7. - 9:07

Hát, gyengébbnek nem gyengébb, bár kisebb a többinél, de ez szerintem a korából adódik, nem láttam régóta törpekecskét abban a nyájban ahonnan végül is hoztuk. De volt köztük bértartva, lehet visszaütött. Most fölajánlottak egy törpekecskét a nagyért. Egyébként a mostani is ugyanarról a helyrõl jött, így ismerik egymást. Az viszont Nekem is szemet ütött, hogy mennyire békés. És nem a fákat támadja rögtön ha kiengedjük, meg a csûrt, hanem szépen elmegy bóklászni a gazba. Ezért tartanám meg. Minden kecsketartó álma egy ilyen kis tünemény.

Az biztos. Nem megy el, nem verekszik, szépen otthon ellegelészik. Hát külön kéne választani a többitõl. Nekem sem egyben vannak tartva a kecskéim, hanem külön-külön.

#528 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 7. - 9:11

Külön van, de ez nem megoldás. Már csak ketten vannak, és mellé keresünk egy megfelelõ társat. Még próbálkozunk a törpekecskével, aztán lehet megy a lovakhoz. A nagyon jól elcsipegetik együtt a kaját amikor betéved a karámba vagy a villanyba. Lehet nem kínozzuk tovább másik pajtival. Most úgy sincs idõm egyáltalán a fejésre, GYulámat meg már nem akarom tovább terhelni. Megint nagyon gyûlik a sok állat. Elõször fitt rendet akarok mindenhol, amit lehet javítani sorban, aztán meglátjuk meddig jutunk.

#529 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 7. - 9:29

Bakot hoztok mellé?

#530 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 7. - 11:09

Nem hiszem. A bak amikor már ketten voltak nem bántotta, de nem is érdeklõdött iránta. Most meg jött ez a jerke a bak helyett, és le kellett kötnünk a új jövevényt mert csak úgy püföli szegénykémet. Külön meg csak úgy tudnánk megoldani ha bezárjuk az egyiket a belsõ helységbe, ott meg így tök sötét lenne. Na lehet bepróbálom még ezt a kis törpét, aztán meglátjuk mi lesz. Mindenesetre ez a verekedõs megy innen. Lehet megvárom míg leellik aztán csere, a gida meg marad.

#531 Hárpia

Hárpia

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 30 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 8. - 8:37

Nagyobb állatvásárokban kéne próbálkoznod.

azt tudom, hogy a monori kisállatvásárban nagyon jó válszték mindenféle barom-fiból.

Köszi Kistáltos!

Hétvégén voltunk vásárban, de csak mindenféle hibrid volt.
Még végignézem az elkövezkezõ hévégéken a környékben tartott vásárokat, azután kénytelen leszek messzebbre menni.

Érdekes, hogy pont ezek a magyar fajták nem annyira elterjedtek.
Megértem, hogy kisebb a tömegük, meg a tojás termelésük sem éri el a hibridekét, de a szervezeti szilárdságuk, az ellenálló képességük sokkal jobb!

Szerintem nincs jobb a fogolyszínû magyar tyúknál.

Köszi mégegyszer!

Hárpia

#532 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 8. - 14:28

Köszi Kistáltos!

Hétvégén voltunk vásárban, de csak mindenféle hibrid volt.
Még végignézem az elkövezkezõ hévégéken a környékben tartott vásárokat, azután kénytelen leszek messzebbre menni.

Érdekes, hogy pont ezek a magyar fajták nem annyira elterjedtek.
Megértem, hogy kisebb a tömegük, meg a tojás termelésük sem éri el a hibridekét, de a szervezeti szilárdságuk, az ellenálló képességük sokkal jobb!

Szerintem nincs jobb a fogolyszínû magyar tyúknál.

Köszi mégegyszer!

Hárpia

Nekem a kendermagos a kedvencem.4 évvel ezelõtt tértem át a kapható tojóra, mertnem kaptam mást itt a környéken.

#533 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 9. - 8:23

Nekünk azok vannak. A fogolyszínû kakas viszont egy mocsok. Odasettenkedik hozzád és megtámad, lehet pörkölt lesz belõle. A kendermagos kakas, bár simán leveri a fogolyszínût, velünk nem cécózik. Õ biztos marad. A tyúkok vegyesek, erdélyi kopasznyakútól kezdve kendermagosig "minden", de nálunk nagyon jól tojnak: 16 tyúk után van napi 8-11 tojás. Itt felénk tudok ilyen tyúkokat, csak mi elég messze vagyunk oda:-)

#534 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 9. - 8:30

Mi sem panaszkodunk most, 10 tyúk mellett napi 5-7 tojás. Ez bõven elég a családnak. Mi mindig új kakast állítunk be, de amelyik támad azt lecseréljük olyanra amelyik szelíd de levágnák máshol. Ezek most valami tarkabarka tyúkok, ahogy a párom jellemzi. Sárga meg fehér. :D

#535 Hárpia

Hárpia

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 30 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 9. - 12:05

Sziasztok! A kendermagos is szuper! És a kopasznyakút meg azért szeretjük, mert csúnya. Viszont jó tojó. Majdcsak találok a közelben is. Most megvárom még a következõ vásárt, azután megyek Vásárhelyre, Backnight tanácsára. :-) Ja, Ma reggel a kos birkánk halt meg. Ránk jár a rúd. :-)

#536 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 9. - 13:03

Mi történt vele?

#537 Hárpia

Hárpia

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 30 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 9. - 13:31

Mi történt vele?

Kb. 3 hete észleltük, hogy bányadt, keveset eszik, tántorog, egyszóval valami nincs rendben.
Doki bácsink lelkesen elkezdte gyógyszerezni, féregtelenítette, stb. Õ málymételyre gyanakodott.
Most szombaton kapott viamin szurit, és vasárnap, meg hétfõn nagyon jól volt, evett, mozgott, azt hittük, meggyógyult.
Erre ma reggelre elpusztult.

Délelõtt volt nálam a hatósági állatorvos (más ügyben), aki azt mondta, a tünetek alapján inkább a kerge kórra gyanakszik.

Boncolva nem lett, úgyhogy biztosat nem fogunk tudni.

Remélem a másik birka nem kapta el. Azért Õ is be lett oltva minden csodaszerrel. (Remélem holnapra nem nyúli ki!)

#538 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 9. - 14:24

Sajnálom. Ez nem jó. Szurkolok Nektek hogy a másik egészséges legyen! Hála Istennek kimaradtak ezek a betegségek állataim életébõl. Így nem is ismerem õket. kopp...kopp... Én most azon izgulok hogy öreg, féltõgyû kecském hogy fog elleni és szoptatni.

#539 Hárpia

Hárpia

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 30 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 9. - 15:25

Köszi a szurkolást! Én sem szeretnék kiokosodni mindenféle állatbetegségbõl....... Mikorra várjátok a kisgidát?

#540 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 9. - 15:47

Nem vártuk.Tavaly öreg Bellám , állatorvosunk így mondta: "tõgy gyulladásos tõgyelhalás"-t szenvedett el. Azt mondta a doki, hogy öreg kecskéknél fordul ez elõ. Így egyik tõgye elhalt és leesett.A bak párja a mellette levõ boxban volt és egyszer átugrott Bellához. Mivel szinte azonnal észrevettem kb. fél órát voltak együtt, visszatettük a helyére. Aztán nem rég arra figyeltem fel hogy az az egy tõgye letõgyelt. Szóval vemhes. Ennyi a történet. ...Na most jött az ember aki lent trágyázik, hogy meg van a kisgida. Bocs,megyek le az istállóhoz. Na majd fotózok, remélem nem lesz semmi baj.

#541 Hárpia

Hárpia

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 30 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 9. - 15:54

Ha minden óvintézkedés ellenére vemhes lett az öreg mami, akkor ennek a gidának nagyon meg kellett születnie! Gyönyörû lesz, és egészséges! Várom a képeket!

#542 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 9. - 22:02

Posted Image
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Hát itt az új jövevény. Bak lett, gyönyörû, hatalmas, erõs kis gida. De hogy mégse legyen teljes az öröm, Bellától nem jön a tej. Kifeszült az az egy tõgye , de hiába próbáltam megfejni, semmi nem jött belõle. Hideg is van így a gida most itt alszik egy dobozban a szobában, a másik kecskétõl fejtem neki tejet és egy fecskendõbõl nyomom a szájába,mert hiába próbáltam cumisüvegbõl szoptatni nem akart. Így meg befecskendezem és kénytelen lenyelni. Hát az alvást néhány napig elfelejthetem, mert az elején éjszaka is kell többször itatni. Azt nem tudom hogy milyen lesz az ellenálló képessége? Késõbb fog elleni még kecském , akkor tudok neki adni tejet, de akkor nem késõ? Hát neveltem már bent gidákat mert hideg volt, de akkor az anyjukat fejtem. No majd meglátjuk. De hogy mi lesz így Bellával? Ha begyullad a tõgye?

#543 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 9. - 23:39

Na ,végre megtört a jég! Szopott a gida!Mint a gép, 2,5 dl tejet bevágott. A hasa egy labda. Így már könnyebb, nem kell harcolni vele.

#544 Hárpia

Hárpia

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 30 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 10. - 8:02

Nagyon édes! Jó nagynak látszódik! Bár még nem láttam újszülött gidát! Örülök, hogy megoldódott az etetés kérdése, azért ez így már megnyugtatóbb! Gratulálok Hozzá! Majd írd meg, hogyan nevezitek el! Majdnem elfelejtettem: Bella is jól van?

Edited by Hárpia, 2010 március 10. - 8:04.

#545 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 10. - 8:09

Ági, lényegében egy nap után már nem tudja a kis gida/bárány/borjú bélfala felszívni a föcstejben levõ "létfontosságú" ellenanyagokat. Szóval hiába ellik meg a másik kecskéd pár nap múlva, az már ennek a kis baknak nem fog segíteni. Ha szerencséd van, és tényleg elég erõs, akkor megmarad föcstej nélkül is. Majd arra vigyázz etetésnél, hogy ne nyeljen levegõt, a cumisüveget mindig úgy tartsd, hogy csak a tejet tudja kiszívni, nehogy felfúvódjon. Itt a Lacinál amik vannak árva bárányok (ikrek, amik közül csak az erõsebbet fogadta el az anyjuk), azokat este 10-kor etetik meg utoljára, aztán reggel 7-kor újra, szóval ha kell, kibírják az éjaszakát. Szép kis legény! :yeah:

#546 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 10. - 9:04

Köszi Hitetlen! Pedig reménykedtem, hogy esetleg ezeket az anyagokat késõbb tudjuk pótolni. Egy ismerõsöm vett levágásra egy kecskét, még tartották egy darabig hát egyszer csak letõgyelt nekik a gida, mert elõször ellett. Na , nagy szakértelemmel nem az anyját kezdték el fejni, hanem tehéntejet adtak a megszületett kisgidának. Mivel az anya elõször ellett,nem engedte magát fejni, hát úgy hagyták napokig, aztán megkerestek engem hogy mit csináljanak mert nem tudják etetni a gidát és hogy a tehéntejet milyen arányban hígítsák? Hát majd le ültem, mondtam hogy azonnal fejjék le az anyját, nem tudom azóta mi történt , de majd megkérdezem megmaradt e a gida? Még nincs neve, Bellát még nem néztem, de a gida kétszer szopott az éjjel. Most reggel 7-kor evett, azóta nem kért, alszik a kályha mellett a melegben. Egyszerre 2-3 dl tejet iszik meg. Keveset mozog. Vizelet-széklet rendben nála.

#547 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 10. - 9:28

reménykedtem, hogy esetleg ezeket az anyagokat késõbb tudjuk pótolni.

Úgy mûködik ezeknek a kis bébiknek az emésztése, hogy pár órás korban "niytva" vannak a bélben bizonyos területek (ha megveszek, sem jut eszembe a pontos mechanizmus, de utána fogok nézni), amiken keresztül akadálytalanul felszívódhatnak az ellenanyagok. Ahogy múlik az idõ, úgy záródnak ezek, egyre kevesebb immunglobulin átjutását lehetõvé téve.
Sok helyen (nagyobb tehenészetekben) gyakorlat, hogy azoknak a teheneknek a föcstejét, akiknek sok van és láthatóan, illetve bevizsgáltan is egészséges, lefagyasztják, majd ilyen szükséghelyzetben odaadják a borjaknak. Nyilván, jobb, ha a saját anyjától kapja, de a semminél ez is több.
  • Mazsola Von Trüffel kedvelte

#548 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 10. - 9:57

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Hátnem valami jól sikerültek. De megvannak a csöppségek és igen élvezik egymás társaságát.

Edited by Backnight, 2010 március 10. - 10:05.

#549 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 10. - 10:30

Hitetlen, van olyan vitaminkészítmény amit jó ha bekeverek a tejbe a gidának?

#550 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 10. - 10:36

Csuda aranyosak Csengével! :ang:

#551 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 10. - 11:11

Hitetlen, van olyan vitaminkészítmény amit jó ha bekeverek a tejbe a gidának?

Hát a szelén biztos hogy nem árt neki, sõt. Létezik még ADE-vitamin injekció is, ez is hasznos fõleg az ilyen hátrányos helyzetûeknek. Ezt a kettõt szokták. Mondjak konkrét készítmény-neveket? Mert azt meg kell kérdeznem, már nem emlékszem, csak arra, hogy az ADE vitamin barna üveges és a matricája piros-fekete :D .
De hogy szájon át mi adható? Nem nagyon tudom, nem használják, egyszerûbb a szuri, meg biztonságosabban is szívódik fel (fõleg ha esetleg hasmegy is a bébi).

#552 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 10. - 11:25

Ha tudsz neveket az jó lenne,mert eddig akármit kérdeztem az állatorvosok nem tudtak hozzászólni, már akiket én ismerek. Mindig öreg, már évek óta nyugdíjas régi állatorvosunk tudott segíteni.

#553 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 10. - 13:33

Nos, eszembe jutott, meg kérdeztem is.

Neovit ADE, ezt használtuk/-ják a telepen, aztán a Soluselen, illetve még mondták a foszfor-B12 injekció kombinációt is, de arra nem találtam készítményt a neten.

#554 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 10. - 14:21

hitetlen: ez nem a barrier mechanizmus?

#555 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 10. - 14:46

hitetlen: ez nem a barrier mechanizmus?

Máminthogy mi? Az Ig-k felszívódása? De lehet, csak az nem jut eszembe, hogy a bélbolyhok vannak-e "megnyitva", vagy mi a bánat.

#556 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 10. - 14:51

igen, a bél fala "lukas" a bélbolyhokon. aztán ezek a likak befoltozódnak, átjárhatatlanok lesznek és az immun anyagok, ugyanúgy megemésztõdnek, mint a "sima" fehérjék.

#557 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 10. - 14:57

Akkor jól emlékeztem. :izzadtságothomlokrólletörlõs: :D

#558 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 10. - 20:22

Na,nehogy véletlenül örülni tudjak valaminek,kiderült volt még egy gida Bellában, ma egyszer csak kijött a lába. Alig tudtuk kihúzni belõle, a feje hátra volt csavarodva, szegény, egy fekete fehér kislány volt. Bella valószínûleg sérült amikor kihúzták belõle a gidát. A fene egye meg. A kis bak egyébként jól van, néha kéri vegyem ki a dobozból és lelkesen lohol a sarkamban, amerre megyek.

#559 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 11. - 12:22

Basszus szegény kecske. Na, nektek is kijárt az idénre megint. Pedig már örültem hogy egy gidával megúsztátok az öreglánynál. Szegénykém. Nem voltak tolófájásai eddig?

#560 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 11. - 15:11

Semmi nem látszott rajta. A képen is láthatod, hogy ott lógott a burok, nyalogatta a gidát. Igaz hullámzott a hasa , még mondtam is hogy ebben van még egy gida, de estig lestem, evett, ivott és bõgött az ellopott gida után. De semmi sem utalt ellésre , hogy folytatná. Aztán ugye másnap kilógott belõle egy lábvég, kihúztuk és a kislány gida volt. De nehezen jött ki, a feje hátra volt fordulva. Mi ezt élve nem szedtük volna ki korábban se. Ma is néztem az öreglányt, jól van. Jókedvûen eszik, iszik. Úgy tûnik megússza a dolgot. Még a tõgyétõl félek hogy begyullad e? 15. évében van szegény. Még eddig sose élt kecském. 14 év volt a legtöbb. Ez meg még ellett is. Minden tekintetben rendkívüli volt ez az anya. Sok tejet adott, még egy tehénnek is becsületére vált volna. Sokáig adta. Termékeny volt és a gidái is jól tejelnek. Viszont nem tûrt meg másik kecskét. maga mellett, pedig 20 kecskébõl választottam ki. Szerencséje volt mert nálunk nagyon el volt kényeztetve. Most is külön boxban van, igaz nálam minden kecske.